Am reinvatat in ultimii ani sa vorbim despre mari valori romanesti. Sa le redescoperim. O astfel de valoare o reprezinta, in opinia mea, intalnirea dintre poezia lui Nichita si chitara lui Alifantis.

22 COMENTARII

  1. Buna dimineata, Domnule profesor. Un popor traieste cu adevarat doar prin valorile spiritului. Siritul va infrange totdeauna Materia. Dovada : Popoare EXTINSE au transmis viitorului nume precum IMHOTEP , al vechilor Egipteni. Ori al VOLVEI , din legendele VOLUSPEI in cazul popoarelor nordice. Va sugerez sa creati o pagina in ONOAREA Angelei Gheorghiu. Este , cum s-ar spune in ” Varful Lumii „acum . Sant mandru ca este romanca. si ca in fata ei NU MISCA nimeni , fiind INCOMPARABILA. Asa cum a fost candva Maria Callas .Sa ne cinstim valorile !! Ele ne dau orgoliul fara de care nu vom exista in lume. Romanii au cu ce se mandri . Fiinte ca Monica-Beria Macovei , Idolatra de Merkel si Reding NU ESTE DINTRE NOI !! Ea si Basescu Traian , libidinos in admiratia-i recunoscatoare fata de Orban Viktor sant blesteme intamplatoare in istoria noastra. N-am dubii ca in viitorul Foarte Apropiat vor primi „cadourile” ce le merita cu sarg !

  2. Este unul din cantecele care mi-a inseninat adolescenta. Foarte inspirata combinatia versuri-muzica.
    De fapt, Nicu Alifantis este unul din preferatii mei iar Nichita Stanescu idem. Pacat ca bautura l-a facut sa ne dispara prea tanar fiind…

  3. Am Analizat cele ce-am scris mai sus, si m-am intristat. Am dat dovada de meschinarie, in cele afirmate despre Angela Gheorghiu. NU O PAGINA DE BLOG ar fi expresia gratitudinii. Angela a facut pentru Tara Romaneasca ce n-a facut si nu va face NICI UN OM POLITIC CONTEMPORAN. Gratie tehnologiei ,este mult mai cunoscuta in lume decat un Brancusi, Enescu,sau Eugen Ionescu. Prea putina recunoastere a primit de la statul Roman. In fata acestei dive se pleaca Regi, Emiri ,Presedinti ai Americii,si tot ce-i puternic si faimos in lumea asta. Asadar ,domnule Profesor, v-as lansa o provocare, demna atat de prestanta dumneavoastra cat si si de calitatea de Iubitor de tara pe care stiu ca o considerati calitate suprema. Faceti TOATE DILIGENTELE posibile la Guvernul Romaniei. sa-i acorde Angelei ONORURILE MERITATE. Sa-i creeze TOATE CONDITIILE CERUTE pentru a PERFORMA in ROMANIA !! Prea multi iubitori de opera ,dupa mine Arta-Artelor ar vrea sa vada La Traviata Aici !! Oricat AR COSTA, ANGELA merita ; la fel si noi ,Poporul. Daca veti reusi acest demers , o parte din Glorie se va extinde si asupra domniei voastre. Veti BINEMERITA din nou de la natiune. Stiu ca aceasta ar fi UNICA SATISFACTIE pentru Dumneavoastra. /Cu multa admiratie , Serban

  4. Când lampioanele s-aprind
    Şi pacea moare-ncetişor,
    Diavoli din umbră se desprind
    suflând tăciunii din cuptor…

    CASA VISELOR NEÂMPLINITE

    O clădire modestă străjuită de lampioane prismatice triunghiulare cu lateralele vopsite : două în verde şi una în ivoar, mascând, evident, un anume steag, atrage atenţia unui turist amator de servicii intime. Pătrunde în hol unde citeşte un anunţ bilingv dezarmant : Nu insistaţi ! „Fetele”noastre ca-ntodeauna sunt peste hotarele României !

  5. ………………………………………ARTA si POLITICA…………………………………..
    Zilele trecute m-am intalnit cu dragalasa mea Claudia. Pictorita cunoscuta, cu nenumarate expozitii la Paris. Imi spunea ca in iunie expune la Berlin. Lucreaza grozav, un fel de post-expresionism de avangarda. Ii zic : Clauditzo , de ce nu-i faci un portret Stambeniei, Uraciunii de Basescu Traian ?? Da bine s-o expui chiar in orasul lui Angela Merkel, poate intra si da de mutra dubioasa a tovarasului ei cel prea-indatorat !! Sigur va ramane MUTA de Veneratie (!?!) Claudia mea, dupa ce mediteaza la cele zise , imi spune : Dragule, nu cred ca am sa pot, oricat m-as stradui ; n-am atata har spre a zugravi asa aratare complet dezgustatoare ! Mi-as dori sa duc asa ceva la Berlin ,dar ma simt DEPASITA ! Ei, si ne-am sfatuit noi, ca prieteni de-o viata, si am ajuns la o concluzie ferma : doar Hieronymus Bosh , marele suprarealist Avant la lettre ar fi fost specialistul perfect calificat in mazgalirea chipului Traian-Basist. Ce pacat ca a disparut din lumea asta acum 500 de ani. Bosh este absolut IMBATABIL in zugravirea Demonilor. Nimeni n-a cutezat in istoria picturii nici macar sa-l provoace ! Din zecile de draci scabrosi, dupa o truda estetica semnificativa, m-am fixat la urmatoarea lucrare. Urmati va rog link-ul :
    http://bogleech.tumblr.com/post/33441541209/bogleech-halloween-2012-hieronymus-bosch

    Este nesemnata, dar s-ar putea foarte bine intitula: Basescu si companionii lui „Juridici” !
    .Asa, ati reusit ? bravo! Avem deci Panza : Basescu este Scarbosenia cu mantie verde ! Ii canta ode la harfa , patronului sau Orban Viktor, pe care-l preamareste. Aratarea de pasare diforma,calarita de Basescu si inbocantzata „elegant” este chiar Monica-Beria-Macovei! Insa din cos, cu sabia nedreptatii in ghiara o reprezinta pe miss Haineala. Iazma ce pare un soi de Diavol de Tasmania primitiv este chiar Danilet ! S-a ingrasat subit , a devenit „Barbat-Bine !! Ei, stimat auditoriu, oricat este H.Bosh de mare si de tare, parca-parca acest Basescu Traian „NU TRECE PANZA”,cum spun criticii de arta (altii decat Plesu-Dubiosu`) .GROAZNICA sa natura interioara , sufletul sau de fiara, inima ca o fantana clocita nezidita de maini omenesti , toate astea intrec notiunile descriptibile. Nici un pictor nu le poate releva. In mod cert, eu nu pot, vorbele mele sunt sarace,n-am harul trebuitor. Posibil J.W.GOETHE sa fi reusit…Dar, nu sant sigur… /cele bune, Serban

  6. Il vad pe Basescu la jurnalele de stiri : ce mai Distractie, ce mai FRATIE, ce mai SUBORDONARE pe la ORBAN VIKTOR !! Joaca TONTOROIUL de Veneratie in fata-i . Mai ramanea sa se infasoare de-buna-voie-si-nelilit-de-nimeni in Steagul Secuiesc . Zicand ca ASTA-I steagul NOSTRU !! Dar , intocmai ca la REFERENDUM , nu ne-am prins NOI cam cum e cu Legile pe aici !!

  7. CATREN PARADOXAL

    Într-o lume lipsită de candoare ,
    Uităm de artă, suflet şi de flori ,
    Căci alergăm după plusvaloare ,
    Dar ignorăm … propriile valori .

  8. De-a lungul intregii creatii a lui Nichita Stanescu se disting incercari de a defini conceptia sa despre cunoastere prin arta, despre echilibrul dintre continutul si forma poeziei, despre relatia poetului cu cuvantul.

  9. Există două zile cu care nu trebuie să ne batem capul şi una care ar trebui să fie preocuparea noastră de vrem să găsim răspunsurile pe care viaţa e gata să ni le ofere.
    Ea, viaţa, ne spune ce şi cum, ea ne spune tot ce trebuie să ştim despre ceea ce-am putea deveni.

  10. Stimate D-le Voiculescu,

    Despre valori, de obicei,”vorbesc” cei fara valoare, cei complexati de propria lor mediocritate, care nu se simt bine, pina nu-si varsa invidia murdara din ei.
    Cei care respecta Valoarea, o Descopera, o Recunoasc si cel mai important o Sustin, asa cum o faceti si dvs.
    Cit de multe valori autentice, ramain in intunericul necunoscutului, sau doar intimplarea, le aduce talentul si rezultatele lui la Lumina?
    Despre citi scriitori, actori, regizori, muzicieni, etc…nu s-au scris aberatii si in care, nu s-a aruncat cu noroi?
    Cine ramine, peste Timp, deasupra tuturor ? Opera si munca acestor valori, fara de care, viata ar fi mai searbada decit este, tristetea mai crunta si normalitatea prea seaca.
    Importanta ramine, atingerea de suflet, cu ajutorul careia, artistul ajunge la fiecare dintre cei, capabili sa-I inteleaga.

    Cum l-am intilnit pe Labis?
    Mie, mi-a murit sufletul,
    Mincat de trupul neputincios.
    Nu pling, Nu pling, Nu pling.
    Lacrimile lui Labis s-au uscat,
    S-au impletit cu ale mele
    Si se risipesc in Nemurire.
    Dar…inainte de Clipa eterna,
    Cineva, L-a facut pe El sa Strige:
    „Maninc si pling.Maninc.”
    Iar pe mine:
    Nu Pling, Nu Pling, Nu Pling.

    Manuela Parascanu (0729024468)
    p.s. am incercat sa va contactez, prin adresa dvs de e-mail contact; v-am scris si pe blog, nu stiu daca mesajele mele urgente, au ajuns la dvs.????

  11. @Serban dragan . Am vazut tabloul lui Bosh , pe linkul indicat de tine !! Este tareeee de tot !! Imaginea lui basescu+slugile juridice este graitoare. ! Ce scarbos , ce scarbos !! Sa-o vada toti cititorii de aici !! si s-o trimita pe site-ul prezidential !! Sa se admire basescul , ca merita !! e frumos ca Fat-frumos !!

  12. Cat mai suportam batjocurile BASISMULUI , cu steaguri secuiesti si sarbe jucate de gatul lui Orban ?? S-a jurat pe biblie si constitutie sa apere demnitatea Romanilor. Este un sperjur , o caiafa, o anomalie !! Nemernicul , ne sfideaza fara rusine si fara teama. Cele mai bune setimente domnului Dan Voiculescu , prietenul Romanilor.

  13. COREEA DE NORD ÎŞI DESCHIDE PORŢILE

    « Pachetele turistice care includ bilete la Mass Games costa in jur de 1.500 de dolari iar vizele sunt acordate, de obicei, in decurs de 10 zile de la depunerea aplicatiei.
    In privinta operatorilor aerieni, turistii pot opta pentru Air Korea, Air China sau Air Koryo, cu escala la Beijing. De asemenea, turistii din afara Americii, pot ajunge in Coreea de Nord cu trenul.
    http://www.incont.ro/lifestyle/cea-mai-izolata-tara-din-lume-deschide-portile-occidentului-cum-poti-calatori-in-coreea-de-nord.html
    Autoritatile nord-coreene au anuntat ca nu mai este nevoie ca vizitatorii sa-si predea telefoanele mobile inainte de intrarea in tara. Cu toate acestea, telefoanele nu vor functiona cu cartela proprie, ci doar cu una cumparata de la fata locului (din aeroport), suportata de operatorii locali de telefonie mobila. Se vor putea da si primi telefoane internationale. »
    Bucureşti – Moskova – Phenian, 15000 km în trei săptămâni. Stau acolo până dau ăia lovitura de stat, după care cumpăr cu un dolar multe fabrici şi uzine (cum sugera Petre Roman pe la începutul anilor 90), le vând la fier vechi, achiziţionez un avion, mă stabilesc în ţinutul Secuiesc, şi fac naveta la Titu prin aeroportul Boteni, propietate personală.

  14. Din gândirea fierarului : ® Dreptatea şi îndreptarea se face cu ciocanul

    LA „TREBUNAL”

    – Tăticule, ce aprig lovea în piuă cu ciocanul de lemn, doamna judecătoare !
    – Eee ! Dac-ar fi fost catifelat îşi mângâia faţa cu el. Ce şti tu…

  15. ………… CLARA ZETKIN si TOVARASII EI BASISTI………………..
    Ca obicei Inradacinat cu Incapatanare , toti Basistii sant in permanenta cautare de IDOLI. Cand scormonesc PREZENTUl , dau de Monica-Beria-Macovei. Chiar ea, „amica” poporului roman (???) Prezentul nu le este suficient partizanilor fideli ai „presedintelui”. In goana lor zanateca dupa Legitimitate,se apuca de „cercetari istorice”, doar-doar gasesc vreo mare „vedeta” dispusa sa se COCOATZE pe piedestal, alaturi de stapanul lor. Ei, si de data asta, chiar c-au nimerit-o !!. In vizuina numita „revista 22”, zilele trecute toata liota de acolo sarise pe mine. IAR sarbatoreau o noua „ZI A MARII DREPTATI” ??!! De data asta 8 MARTIE. Ziua fixata pentru INSCENAREA JUDICIARA prin care este supus la deranj , nicidecum la altceva, domnul profesor Dan Voiculescu . Cred ca furia le-a luat mintile! Urlau gutural,disonant : 8 martie,8 MARTIE !!.Basistii au insa aceleasi „proprietati” culturale precum stapanul lor. Nici prin minte nu le-a trecut CINE a statuat ziua de 8 martie ca Zi Internatiomala a Femeii. NIMENI alta decat CLARA ZETKIN. Ideoloaga, Prietena, Tovarasa, Sfatuitoarea, Cardasa lui VLADIMIR ILICI LENIN !! KOMINTERNISTA de vaza,stalp al comunismului mondial. Asa, basisti !!! Acum aveti voi doua ZEITE !! Una mai glorioasa ca alta !! Modelele voastre sant FARA SEAMAN : Cea vie, Beria-Macovei. Cea disparuta si INHUMATA VAJNIC la Zidul Kremlinului, miss Clara Zetkin. Ma, da ce naiba aveti voi cu Moskova ?? Ne impuiati capul cu America , dar FAPTELE va tradeaza , IPOCRITILOR ! In afara de comunismul pagubos , mai au cele doua „DIVE” si alta asemanare : Frumusetea,Suavitatea,Femininul !! aici chiar ca-i greu sa spui care-i mai „nostima”dintre cele doua fiicele ale EVEI !! Cred ca trebuie sa apelati la magnificul vostru critic de arta, pe nume Plesu Andrei !! El „se pricepe” : mai putin la „estetici” , mai mult la MISMASURI de ARHIVAREALA !! „Esteticul” Plesu NI SE infatiseaza la toti curat, NE-COLABORATOR al securitatii ! Sasaie Plesu : ALTII sant !! EU NU !! ca mi-am RUPT toate dovezile,doar d-aia am fost pus de SEFU` sa activez in CNSAS.Si pentru mine, dar mai ales pentru EL ! Ca d`aia mi-e mie stapan! Si d`aia le-am rupt si pe-ale LUI . Asadar, basisti, ne vedem pe 8 Martie !! Nu uitati de PANCARTE : si cu ZETKIN, si cu Beria-Macovei ! Sa nu va vad fara ele !! pancartele va vor purta mare noroc !! CA DEOBICEI BASISTI,ca deobicei.

  16. Din poeziile Romanilor ,pentru mine,Noaptea de Decemvrie a lui Alexandru Macedonski este CEA-DINTAI . Desigur , este chestiune de perceptie. Ii Ador Teribil Sonoritatile , n-au egal. In Plus este si PREMONITORIE. Ultima strofa se incheie asa:
    Dar luna cea rece, ș-acea dușmănie
    De lupi care urlă, — ș-acea sărăcie
    Ce-alunecă zilnic spre ultima treaptă,
    Sunt toate pustia din calea cea dreaptă,
    Ș-acea izolare, ș-acea dezolare,
    Sunt Meka cerească, sunt Meka cea mare…
    toate pustia din calea cea dreapta. ESTE EVIDENT ca Poetul stia de aparitia lui Basescu , in VIITOR.:: Ultima treapta este o referinta CLARA.!! Este „piedestalul” „Sefului vostru de stat” Al vostru ,Basisti. NUMAI AL VOSTRU !!

Comentariile sunt închise.