Traian Basescu a incercat sa mai castige azi cateva clipe de atentie, abordand un subiect, de altfel, extrem de important: IMM-urile. Salut faptul ca presedintele demis a descoperit valorea intreprinzatorului din clasa de mijloc. Pacat insa ca a facut-o la finalul unui mandat dezastruos pentru romani.

Ii amintesc domnului presedinte ca peste 100.000 de IMM-uri au falimentat doar in anul 2010.

Atunci, in loc sa sustina productia interna, in loc sa incurajeze consumul, (asa cum eu si multi altii am propus ca singure solutii), in loc sa construiasca, Guvernul lui Traian Basescu a demolat, taiat, inchis:

– veniturile majoritatii populatiei s-au redus la jumatate in ultimii 3 ani,

– consumul s-a contractat pana la nivelul anului 2005,

– datoria externa s-a dublat in doi ani,

– economia subterana a ajuns la 40 de miliarde de euro.

Traian Basescu a venit astazi chiar si cu o solutie la problemele acestui sector: finantatea IMM-urilor din fonduri de coeziune. Dar, vai, aceasta solutie e cunoscuta de mai bine de 4 ani – fara ca presedintele s-o puna vreodata, dincolo de vorbe, si in practica.    

In plus, atunci cand presedintele spune ca „sursa principala a cresterii economiei ar trebui sa fie intreprinzatorul autohton” ar trebui cumva sa intelegem ca, mai nou, este impotriva investitiilor straine?!

Tot astazi, pentru a duce abuzul din Justitie si in alte domenii, Basescu a dat asigurari ca in perioada urmatoare va avea discutii cu mediul bancar. Totusi, cea care discuta cu mediul bancar este Asociatia Romana a Bancilor, in niciun caz presedintele, care nu are printre atributiile constitutionale aceasta sarcina.

In concluzie: Traian Basescu este, in materie de economie si respect al Constitutiei, doar un mare artist. Care si-a petrecut mandatele mimand interesul pentru domenii importante pe care, in fapt, le-a dezorganizat sau distrus.  

15 COMENTARII

  1. […] “Salut faptul că preşedintele demis a descoperit valoarea întreprinzătorului din clasa de mijloc. Păcat însă că a făcut-o la finalul unui mandat dezastruos pentru români. Îi amintesc domnului preşedinte că peste 100.000 de IMM-uri au falimentat doar în anul 2010. Atunci, în loc să susţină producţia internă, în loc să încurajeze consumul (aşa cum eu şi mulţi alţii am propus ca singure soluţii), în loc să construiască, Guvernul lui Traian Băsescu a demolat, tăiat, închis: veniturile majorităţii populaţiei s-au redus la jumătate în ultimii 3 ani, consumul s-a contractat până la nivelul anului 2005, datoria externă s-a dublat în doi ani, economia subterana a ajuns la 40 de miliarde de euro“, scrie Voiculescu, într-o postare pe blogul personal. […]

  2. @ Dan Voiculescu

    ÎN SFÂRŞIT, CONSENS !

    L-ai tot bârfit în fel şi chip şi n-a fost bine ;
    Puteai avea mai mult respect pentru marinar ;
    De astă dată sunt şi eu de-acord cu tine :
    Băsescu e artist . De circ. Adică … panglicar .

  3. Aveti perfecta dreptate in special cu acea concluzie : „Traian Basescu este, in materie de economie si respect al Constitutiei, doar un mare artist. Care si-a petrecut mandatele mimand interesul pentru domenii importante pe care, in fapt, le-a dezorganizat sau distrus. ” . Tiranul de la cotroceni ar trebuii dat cat mai repede jos din fruntea acestei tari , caci ne face numai si numai rau !

  4. traian basescu este cel mai mare dusman al acestei tari si al acestui popor credul..atata amar de vreme ne-am increzut in minciunile spuse de acest presedinte necredincios, suspinand dupa un trai si un viitor mai bun pentru noi si copiii nostri. din pacate, nu ne-am ales decat cu suspine si cu greutati in ce in ce mai mari

  5. basescu a ingenuncheat economia tarii asteia furand impreuna cu camarila sa de talhari care acum se dau oameni cinstiti si care incearca sa ne convinga ca nu ei au facut asta.dar lumea deja s-a fript o data si acuma sufla si in iaurt cum este vechea vorba romaneasca.

  6. Asa face Basescu. Se da important si in spectacol in mod inutil. Toata lumea stie ca foarte multe subiecte sunt paralele pentru el.

  7. Luati atitudine impotriva tiranului, domnule Voiculescu! Oamenii au nevoie de o scanteie, nimic mai mult. Blogul e un inceput, dar Traian Basescu trebuie tocat constant sa nu aiba timp sa respire. Niciun roman cinstit nu-l mai suporta pe dictator!

  8. Domnule Voiculescu, intrati din nou in Parlament pentru ca de acolo cresc sansele pentru demiterea lui Basescu. Oamenii au mari asteptari de la dumneavoastra!

  9. Dupa cum bine ne-a obisnuit, basescu traian se baga in domenii care-l depasesc si ca de obicei, nu se poate abtine sa nu-si depaseasca atributiile si sa mai incalce putin Constitutia…ca demult n-a mai facut-o. Oare chiar trebuie sa-i suportam abuzurile pana la finalul mandatului?

  10. Du-te acasa si gata. Ne-am saturat de voi , fostii sefi comunisti ! Basescu te impiedica sa faci afaceri cu statul ? Pai stiam asta.

  11. Dupa ce a distrus din fasa orice tentativa a romanilor de a iesi din mocirla, acum se da interesat de soarta noastra. Stim cu toti ca e doar o prefacatorie ieftina.

  12. noi ne-am saturat de acest artist care a zugravit o romanie derizorie in anii sai de guvernare.nu cumpara nimeni astfel de tablouri sinistre si lipsite de culoare.

  13. „un artist ” ? Ce eleganta exprimare. Este un infractor protejat de justitia romana. Si isi afiseaza tupeul de infractor protejat de cate ori are sau i se da ocazia.
    Unde e flota noastra ?
    Cum a obtinut casa din str.Mihaileanu ?
    Sunt doar 2 intrebari a caror raspuns nu cred ca il vom avea vreodata si el stie de ce….”noi nu vom sti-o niciodata”. :(

Comentariile sunt închise.