Un român pe nume David Andrei a făcut un comentariu pe blogul meu.
Se referea la conștiință.
El, tu, noi ar fi bine să ne întâlnim.

113 COMENTARII

  1. pozitia romaniei fata de aceste evenimente este una de ajutorare a persoanelor care vin din zona de conflict.

  2. cred cu tarie ca romanii au in continuare o constiinta puternica si speranta nu ne-a parasit niciodata.

  3. cred ca in acest moment se ciocnesc doua civilizatii foarte puternice iar din conflagratia asta vor rezulta lucruri nu foarte bune.

  4. Adevărul e că doar în momentele de criză profundă, așa cum e cel prin care tocmai trecem, adevăratele conștiințe devin vizibile.

  5. Se pare că vin vremuri grele. În cel mai bun caz, o nouă criză economică și umanitară, în cel mai rău caz, nici nu vreau să mă gândesc. Trebuie să nu uităm că suntem înzestrați cu conștiință și cel mai important să o folosim.

  6. Bunul cel mai de preț în astfel de timpuri e conștiința, lucrușorul ăla care ne face oameni.

  7. Traversăm o criză la nivel global, o criză de lipsă de umanitate și lipsă de respect pentru oamenii de lângă noi, să sperăm că ne vom trezi la un moment dat si vom vedea că rezolvarea este în mâinile noastre.

  8. Eu nu știu dacă momentele grele clădesc sau nu conștiințe puternice, dar știu sigur că momentele grele dezvăluie cine are conștiință și cine nu.

  9. Cred că sursa tuturor crize pe care le înregistrăm în acest moment este criza morală, toate celelalte sunt secundare acesteia.

  10. Am văzut la rubrica Noutăți titlul unei cărți de-a dumneavoastră: „Omenirea. Încotro?” Bun titlu pentru vremurile pe care le trăim. Sunt tare curios să știu ce conține.

  11. romanii sunt un popor greu incercat de-a lungul timpului si cred ca putem trece cu bine peste orice daca ramanem uniti.

  12. incertitudinea in care ne aflam ne creeaza o stare de spirit care ne face sa fim foarte suspiciosi la orice.

  13. pentru a avea un viitor sigur si frumos trebuie sa avem un sistem educational foarte bine pus la punct.

  14. atata timp cat romania nu are un plan solid de dezvoltare ii va fi foarte greu sa tina pasul cu tarile care demareaza deja pe acest segment.

  15. Tocmai am văzut la TV că guvernul pregătește instituirea stării de criză (se pare că doar pentru armată, nu și pentru populația civilă, deocamdată). După părerea mea, trebuia instituită demult starea de criză morală la nivelul întregii umanități. Cine știe, poate nu am fi ajuns astăzi aici.

  16. Toată lumea vorbește despre ce vremuri grele din punct de vedere economic aduce cu sine războiul din Ucraina, cum crește prețul energiei, cum riscăm să rămânem fără gaz, cum se devalorizează moneda. Lucruri adevărate, desigur, dar secundare în comparație cu ceea ce ne-a adus aici în primul rând, respectiv criza morală profundă pe care o traversăm de ceva vreme

  17. poporul roman este unul puternic si intotdeauna a gasit solutii la mai toate necazurile care au venit peste el.

  18. romania traverseaza o criza de identitate de foarte mult timp aici cred ca este problema cea mai mare.

  19. toti vorbesc despre cat de greu o sa fie dupa sfarsitul razboiului ,ale carui consecinte le vom simtii si noi ,dar nimeni nu spune care ar putea sa fie solutii pentru a depasii astfle de momente grele.

  20. dupa pozitia sa geografica romania ar putea sa fie un jucator cheie in uniunea europeana dar cu asa conducatori riscam sa ajungea periferia tarilor puternice.

  21. intreaga europa se confrunta cu mari probleme de orice fel important este sa ramanen uniti in fata obstacolelor intalnite.

  22. instaurarea starii de criza de catre guvern,doar pentru armata,momentan creeaza o stare de panica si de frica in randul populatiei.

  23. romania este o tara frumoasa care este condusa de niste incompetenti in frunte cu plavanul de la cotroceni.

  24. intotdeauna trebuie sa privim in ograda noastra ca lucrurile sa mearga bine insa trebuie sa fim atenti si la ceea ce se intampla in afara granitelor tarii.

  25. criza alimentara este din ce in ce mai aproape de noi iar politicienii trebuie sa tina cont de asta pentru ca si asa romanul o duce foarte greu.

  26. unitatea nationala este cea care ne-a tinut prezenti si acum cred ca trebuie sa fim uniti si solidari mai mult ca niciodata pentru a depasii momentul greu prin care trecem.

  27. statisticile spun ca puterea de cunparare a romanilor a scazut foarte mult si asta datorita inflatiei alarmant de mari,aici trebuie sa se lucreze din greu pentru a reduce consecintele ei.

  28. nu cred ca ar fi rau o infuzie de capital din partea guvernului in piata pentru a mai redresa discrepanta.

  29. nimeni nu isi doreste o inflatie cu doua cifre,asa cum se preconizeaza,insa cred ca asta poate fi diminuata prin sprijinirea mediului de afaceri si a micului producator.

  30. romania era odata granarul europei acum importam din afara….este de necrezut dar este o realitate nesanatoasa care nu ne face bine.

  31. daca domeniile de baza ale unei societati erau bine conturate si dezvoltate acum nu mai simteam asa de mult efectele crizelor.

  32. imi pare rau sa constat ca in situatii limita fiecare stat al uniunii europene isi activeaza instinctul de conservare propriu si cam uita ca face parte dintr-o uniune de state.

  33. asistam cu totii la un eveniment istoric nedorit de foarte multa lume, care insa va avea efecte majore si de durata asupra intelegerii tratatelor internationale incheiate intre state.

  34. cred ca acum este timpul pentru implementarea unei doctrine umaniste carte sa vina direct in sprijinirea cetateanului de rand.

  35. puterea pentru o perioada foarte indelungata de timp face ca persoana care o are sa piarda simtul realitatii.

  36. jocurile care se fac la cel mai inalt nivel sunt foarte greu de inteles de cei care nu fac parte din cercul acela inalt.

  37. puterile occidentale asigura tot suportul necesar de a prevenii o eventuala escaladare a evenimentelor.

  38. sunt ingrozita de tot ceea ce se intampla si sper ca totul sa se termine cat mai curand posibil pentru ca au de suferit oameni care nu au nicio vina.

  39. stau si ma intreb,oare chiar atat de jos sa fi ajuns fiinta umana incat sa fie capabila de a face atat rau?ceva se intampla si nu este bine deloc.

  40. am trecut printr-o pandemie grea si acum suntem nevoiti sa asistam la un razboi ingrozitor,dumnezeu sa aiba grija de noi si de copii nostrii.

  41. cand puterea de convingere a oamenilor este neputiincioasa atunci o alta putere militara isi creeaza drum semanand in jurul ei infernul.

  42. ce avem noi de invatat din derapajul acesta mondial?ca omul trebuie sa traiasca in buna intelegere atat in interiorul granitelor sale cat si in afara lor.

  43. nu suntem facuti pentru ura sau dusmanie intre noi,este atata loc sub soare pentru toata lumea incat sa traim in buna armonie si pace unii cu altii.

  44. suntem si asa loviti de tot felul de crize,de pandemii,de virusi nu mai este loc de altceva intre noi ,nu avem nevoie de vrajba intre noi, trebuie sa ne dam mana sa fim solidari sa fim empatici unii cu altii pentru ca numai asa uniti vom fi mai puternici.

  45. Conștiința este blestemul nostru cel mai de preț. Vai de cei care reușesc să îi înăbușe glasul

  46. constiinta nationala si cea de om simplu s-a vazut dupa cum i-am ajutat pe cei care fugeau din fata razboiului.

  47. mi se rupe sufletul de acele mame care si-au lasat sotii sa lupte pe front si au plecat cu copii in brate,este inuman asa ceva.

  48. miscarile de forta care se produc acum la nivel european ne certifica faptul ca lumea sufera o mare schimbare.

  49. omenia si binele pe care l-a aratat acum poporul roman ne-a pus ca si tara langa celelalte natiuni ale uniunii europene.

  50. cand umbra superficialitatii atinge si cele mai ascunse colturi de lume atunci constiinta are intotdeauna de suferit.

  51. cred ca intreaga lume a avut ceva de invatat din acest razboi,si cel mai important lucru cred ca este ca astfel de conflicte nu trebuie sa mai aiba loc pe acest pamant.

  52. Mi-a plăcut întotdeauna această zicere a lui Quintilian: „Conştiinţa valorează cât o mie de martori”.

  53. Istoric vorbind, cred că evoluția omului este evoluția conștiinței sale. Și văzând ce vremuri trăim acum, nu mi se pare că stăm prea bine din acest punct de vedere.

  54. Eu personal aș fi preferat să nu fi existat chestia asta, conștiința. Îmi ajungea o singură soacră.

  55. Există un proverb românesc foarte inspirat despre conștiință, e cam așa din ce îmi amintesc: „Conștiința curată este ca o pernă moale”.

  56. Cred că părintele Stăniloaie (nu sunt sigur, dar nu contează așa multe) spunea despre conștiință că este privirea lui Dumnezeu în sufletele noastre

  57. Ce ne facem când un sociopat precum Putin, lipsit în mod evident de orice urmă de conștiință sau umanitate, dar cu o putere aproape infinită, se folosește de această putere? Probabil singurul lucru pe care îl mai putem face este să ne întrebăm cum de asemenea monștri ajung de prea multe ori să ne hotărască destinele.

  58. Nu mai știu cine a spus asta, cred că a fost un actor, dar a spus-o bine de tot: să ne pese doar de pentru conştiinţa noastră, nu de imaginea noastră.
    Conştiinţa este ceea ce suntem noi, imaginea noastră este ceea ce gândesc ceilalţi despre noi. Iar ceea ce gândesc ceilalţi despre noi, este problema lor nu a noastră.

Comentariile sunt închise.