Putem fi teişti, atei sau agnostici.
Eu sunt un teist agnostic.
Am nevoie de câteva răspunsuri, cum ar fi un consens pe tema nașterii Domnului.
Cine mă poate ajuta cu acest răspuns, va fi cel care mă va transforma în teist devotat.

54 COMENTARII

  1. parerile pe acesta speta sunt impartite, pe de o parte sunt sustinatorii teoriei evolutioniste cum ca omul a aparut in urma dezvoltarii sale de-a lungul timpului si pe de alta parte sunt cei care sustin ca dumnezeu a creat omul in gradina edenului.

  2. daca cercetam teoria evolutionista ajungem la concluzia ca nicio divinitate nu si-a pus amprenta pe dezvoltarea omului de-a lungul mileniilor, insa daca dam ascultare teoriei religioase din prisma acesteia putem ajunge la concluzia ca suntem creati de o forta divina.

  3. Eu personal cred că este mai important să fi un om bun și să ai o conduită cât mai ireproșabilă decât să urmezi strict literă cu literă cărțile biblice.

  4. Nici până astăzi cercetători și învățați nu au reușit să cadă la un acord cu privire la nașterea Mântuitorul, trebuie mii de cărți și mii de ore petrecute asupra subiectului să poți avea o părere pertinentă și ancorată în realitate.

  5. Dumnezeu este prezent în fiecare acțiune și în fiecare gând al nostru, dacă avem iubire în suflet și iertare față de cei ce ne greșesc îl cunoaștem mai bine pe Dumnezeu decât dacă am sta să citim cărți în teologie, părerea mea.

  6. fiecare poor are propria versiune religioasa insa eu cred ca majoritatea religiilor au un singur numitor si doar denumirea este prezentata si exprimata diferit,in esenta este acelasi dumnezeu pentru noi toti.

  7. marii intelepti ai antichitatii au gasit o punte de legatura intre religie si stiinta iar concluzia lor a fost ca stiinta nu poate evolua fara o credinta puternica intr-o divinitate care sa dea sens descoperirilor si dezvoltarii umane.

  8. in perioadele de mari restriste si de razboi fiinta umana a avut dintotdeauna nevoie de o divinitate adica de un punct de sprijin care sa-i dea puterea de a merge mai departe si de a trece cu bine peste obstacolele intalnite.

  9. acesta tema necesita o discutie complexa si cred ca ne mai trebuie foarte mult timp sa ajungem la o concluzie atat din perspectiva stiintei cat si cea religioasa.

  10. stiinta si religia au mers impreuna in tandem,eu cred ca sunt doua chestiuni care se completeaza una pe celalata si asa va fi pana la sfarsitul veacurior.

  11. referitor la aceasta speta pot spune ca parerile sunt impartite,unele persoane merg pe teoria evolutionista iar altele imbratiseaza teoria religioasa.

  12. eu cred ca stiinta fara religie era nula,nu exista…pentru ca la inceput nu era nimic doar intuneric iar dumnezeu a zis ,, sa se faca lumina,, si s-a facut lumina peste intreg pamantul.

  13. si stiinta are un rol semnificativ in dezvoltarea umanitatii de-a lungul timpul insa fara religie si fara o cultura spirituala cred ca nu se ajungea la progresele pe care le avem azi.

  14. Un consens pe tema nașterii Domnului este greu să existe, deși multe adevăruri sunt simple și nu înseamnă multă filozofie. Poți spune că ești cu adevărat teist, când există o relație între tine și Creatorul tău, între tine și Dumnezeu. Iar relația, ca orice relație, presupune eforturi reciproce. El ți-a dăruit viață, ți-a dăruit Pâmântul ca locuință, tu trebuie să afli Cine este El, cu ce scop a făcut-o! Este adevărat că Biblia este modalitatea de comunicare a creatorului cu noi, oamenii? Cât de mare este credința mea? De câte ori m-am uitat în jur, la splendorile Creației și m-am întrebat: am făcut eu ceva să merit toate astea? Mi se cuvin? Sau le-am primit în dar? Nașterea Domnului, sau nașterea Fiului este profețită de Biblie încă din Geneza. Despre Fiul Creatorului se spune în Scrisoarea lui Pavel către Coloseni 1:15-17 “El (Isus) este chipul Dumnezeului Cel nevăzut, Cel întâi născut peste toată Creația… Toate lucrurile au fost create prin El și pentru El. El este mai înainte de toate.” Așadar, Dumnezeul Atotputernic, Tatăl, a transferat viața Fiului Său în pântecele unei Fecioare pentru a lua chip de Om. Așa a putut să devină Isus Mântuitorul, Răscumpărătorul din păcat și moarte. Apo, după Înviere, s-a întors la Tatăl… De ce? Din Iubire, pentru că suntem Creația Sa. Pentru că ne-a dăruit nu doar inteligență, rațiune etc, ne-a dăruit sentimente, capacitatea de a dărui și primi iubire în toate formele ei. Pentru că, mai ales, “Dumnezeu este iubire”

  15. oamenii de-a lungul timpului au adoptat culturi si docme religioase tocmai pentru a putea sa se dezvolte si de a duce totul la un alt nivel cel care a dat nastere stiintei.

  16. rezistenta culturilor religioase,indiferent de tara si popor,se datoreaza unui grad foarte ridicat de cunoastere a stiintei in tot ansamblul ei.

  17. elementul declansator care a dus la producerea si nasterea stiintei pe pamant a fost insusi religia si cercetarea amanuntita a efectelor produse de ea.

  18. dupa parerea mea totul tine de modul de interpretare al fiecaruia si cum vede cele doua domenii vaste care au dus la viata omenirii pe pamant.

  19. Grigorie de Nyssa, de exemplu, a insistat că Dumnezeu a fost atât de transcendent încât Dumnezeu trebuie să fie neapărat necunoscut și necunoscut pentru totdeauna.

  20. eu cred in stiinta dar un rol semnificativ il are si spiritualitatea fara de care nu am mai exista pe acest pamant.

  21. cred ca rezultatul la ceea ce se intampla acum in lume este ca lumea s-a indepartat de biserica si de dumnezeu.

Comentariile sunt închise.