În viața de zi cu zi oamenii obișnuiesc să minimalizeze rolul filozofiei, considerând că cine filozofează este lipsit de pragmatism.
Greșit, foarte greșit.
Filozofia te poate ajuta în mod pragmatic să depășești vicisitudinile vieții.
Am învățat asta în pușcărie.

46 COMENTARII

  1. istoria ne invata ca filozofia a reprezentat o parghie foarte importanta in cladirea de noi gandiri moderne.

  2. cred ca filozofia reprezinta ceva diferit pentru fiecare dintre noi si ne face sa intelegem care este rolul nostru pe acest pamant.

  3. filozofia ca si modalitate de gandire are menirea de a rezolva tot ceea ce pare imposibil de rezolvat.

  4. viata noastra a devenit mai buna atunci cand am inteles cu adevarat ca filozofia este incredientul principal care poate aduce fericirea si linistea in casele noastre.

  5. in epoca schimbarilor continue este bine sa avem o filozofie de viata puternic impamantenita in lucrurile simple.

  6. filozofia este o componenta foarte importanta a culturii romanesti de care trebuie sa tinem seama intotdeauna.

  7. Multe dintre ideile filozofilor din trecut au relevanță în lumea de azi. Înțelepciunea stoică, de exemplu, ne poate ajuta să depășim momentele de anxietate și incertitudine prin cultivarea autocontrolului și a gândirii pozitive.

  8. conceptul de filozofie cred ca trebuie studiat mai mult in scoala inca din clasele mici,daca vrem sa avem un popor cu o mentalitate de invingator.

  9. Filozofia americană de început de secol XX se numește chiar pragmatism și susține, în mare, că adevărul unei idei constă în consecințele practice observabile. Dacă ceva funcționează, este probabil adevărat, conform pragmatismului.

  10. Filozofia nu este un domeniu abstract și deconectat de realitate, de multe ori poate fi foarte utilă pentru a înțelege și a face față problemelor practice ale vieții.

  11. Filosofia reprezinta in greaca antica ,,iubirea de intelepciune” si este studiul întrebărilor generale și fundamentale despre cunoaștere, valori, rațiune, minte și limbaj.

Comentariile sunt închise.