Să ne amintim ce spunea premierul Nicolae Ciucă la începutul anului:

„Am convenit cu doamna președintă (Ursula von der Leyen, președinta CE) ca acest indicator [9,4% pentru pensii din PIB prevăzut în PNRR] să poată fi înlocuit cu indicatori de disciplină fiscală, având la bază studiul Băncii Mondiale, iar detaliile tehnice legate de modalitatea în care se va proceda vor fi stabilite la nivelul comisiilor de specialitate.”

Au trecut 5 luni și nu este finalizat nimic. Ce țară este aceea în care se plătesc pensii de 50.000 lei?

Personal voi fi implicat în asigurarea unei mișcări sociale care să pună presiune pe premier și pe președinte pentru a reglementa această situație rușinoasă.

104 COMENTARII

  1. Ce sa mai spun ca bunicii nostri au pensie in valoare de 400 de lei…? Oare atat merita ei dupa o viata de munca???

  2. Acest subiect a fost si este unul delicat. Se pare ca cei ce conduc aceasta tara isi bat joc de bătrânii nostri. Urmaresc cu interes demersurile pe care veti face in acest sens. Ma bucur ca mai exista cineva in tara asta care sa il preocupe si acest subiect.

  3. Eu nici nu aș fi atât de supărat că există pensii de 10.000 de euro dacă restul pensiilor ar fi decente. Dar sunt de toată rușinea. Din acest punct de vedere chiar suntem rușinea Uniunii Europene.

  4. Unele pensii chiar depășesc 50.000 de lei. Și nu e vorba de lei vechi. Chiar trebuie făcut ceva în acest sens.

  5. O țară cu asemenea pensii e o țară în care discrepanțele sociale sunt atât de pronunțate încât nu se mai pot rezolva decât în stradă. Grevele din ultima vreme sunt doar un prim semn.

  6. Pleacă Ciucă, vine Ciolacu, ceea ce înseamnă că în realitate avem același premier, să-i zicem Ciucolacu sau Ciocolacu sau Cacamacu. Pe scurt, nu se va schimba nimic, nu se va atinge nimeni de pensiile nesimțite.

  7. Dacă se va stabili de „comisiile de specialitate” e clar. Rămâne cum s-a stabilit, specialii își vor încasa în continuare pensiile astea revoltător de mari.

  8. Întrebarea este: când vor fi stabilite și implementate aceste măsuri? În timp ce așteptăm, sistemul actual de pensii rămâne în vigoare.

  9. Chiar așa, se pare că fără o mișcare socială de proporții această problemă imensă nu va fi rezolvată niciodată.

  10. Eu cred că le e pur și simplu frică să se atingă de aceste pensii. Să nu uităm că magistrații și procurori fac parte dintre privilegiații care încasează aceste pensii.

  11. Vor mai trece încă 5 luni și tot nu se va fi finalizat nimic. Apoi încă 5 luni și tot așa.

  12. Nu pot decât să vă felicit pentru ideea unei mișcări sociale care să creeze suficientă presiune pentru rezolvarea acestei probleme. Chiar că e rușinoasă.

  13. Greva din școli se suspendă. Acum poate și Ciucă să se întoarcă la școală să învețe bazele economiei de piață. Și logica elementară.

  14. Normal că nu mai sunt banii pentru pensiile cinstite ale oamenilor obișnuiți dacă unii privilegiați au asemenea pensii.

  15. Era și timpul ca cineva să vorbească răspicat despre această rușinoasă realitate din societatea românească. Eu vă susțin din toată inima și mă voi implica cu toate puterile mele.

  16. România a devenit o țară cu cetățeni privilegiați cu salarii și pensii uriașe și cetățeni de mâna a doua, marea majoritate de fapt, care au salarii și pensii indecent de mici.

  17. Și eu cred că problema acestor pensii a devenit atât de insuportabilă încât singura rezolvare implică un protest social masiv.

  18. Având în vedere că și politicienii beneficiază de pensiile astea de neam prost puțin probabil să ne așteptăm la o rezolvare din partea lor. De aceea cred că ideea unei mișcări sociale e singura care poate schimba într-adevăr ceva.

  19. de-a lungul timpului a fost mereu discutii cu privire la pensiile speciale si nimic nu s-a rezolvat.

  20. avem o tara numai de speciali,eu cred ca pur si simplu le este frica sa umble a aceste pensii foarte mari.

  21. sunt de parere ca este foarte greu sa se taie din aceste pensii pentru ca tot ei si le-au facut asa de mari.

  22. mi se pare absurd sa ai o asa pensie de mare intr-o tara precum romania in care traiul zilnic a devenit un lux pentru o foarte mare din populatie.

  23. asta chiar ca mi se pare strigator la cer sa ai in romania pensie speciala iar restul populatiei sa se zbata in saracie.

  24. bunicii mei care au o pensie de 700 lei de la colectiv ce sa mai zica?…..asta mi se pare frapant de absurd.

  25. mi se pare o lupta continua cu morile de vant….parca nimeni si nimic nu le poate dobora pe aceste pensii.

  26. romania are nevoie de oameni implicati care sa cunoasca viata si traiul real al cetatenilor va felicit din tot sufletul si va doresc multa sanatate.

  27. vreau sa cred ca in romania lucrurile vor revenii la normal si in ceea ce priveste pensiile speciale.

  28. ma bucur ca in tara mea exista oameni ca dumneavoastra care cunosc foarte bine traiul cetatenilor de rand.

  29. aceasta anomalie trebuie sa ia sfarsit si lucrurile sa revina la normal in cadrul sistemului de pensii romanesc.

  30. este o intreaga bataie de joc ceea ce se intampla cu pensiile speciale o sfidare la adresa cetatenilor romani.

  31. numai in romania se pot intampla astfel de discrepante in ceea ce priveste sisitemul de pensii national.

  32. cred ca totul se poate rezolva printr-o ordonanta data de presedinte dar nu se vrea asta ei vor in continuare sa incaseze aceste pensii care depasesc cu mult salariul mediu pe economie.

  33. cu ce sunt mai speciali cei care incaseaza astfel de pensii?eu cred ca nu sunt cu nimic mai presus de cei care au muncit toata viata lor pentru o pensie.

  34. eu sunt de parere ca sistemul de pensii din romania trebuie regandit pentru ca lucrurile sa se echilbreze si sa nu mai existe aceste pensii speciale.

  35. este rusinos si de neinteles cum o tara ca romania isi permite sa plateasca pensii speciale in situatia in care avem cetateni care au pensii extrem de mici….aici este marea problema.

  36. romanii s-au saturat de aceste vorbe desarte din partea politicienilor si vor fapte concludente si transparente care sa se reflecta direct in nivelul de trai.

  37. cred ca pib-ul romaniei nu mai poate sustine aceste pensii speciale ca deja romania o duce foarte greu economic.

  38. totul pleaca de la gestionarea banilor de catre politicul romanesc si este o administrare foarte defectuoasa.

  39. sunt de-a dreptul socat ce pensii incaseaza unele categorii de persoane si mai ales intr-o tara ca romania mi se pare strigator la cer.

  40. trebuie gasita o modalitate de a stopa acest lucru cu pensiile speciale ca suntem de rasul lumii intregi.

  41. romania a incetat a mai fi o tara democratica totul se face dupa ureche si dupa bunul plac al politicienilor.

  42. aceasta categorie de pensii a fost mereu discutata dar niciodata nu s-a ajuns la un numitor comun sau sa se gaseasca vreo solutie.

  43. aveti perfecta dreptate domnule profesor este de-a dreptul rusinos sa existe aceste pensii in romania.

  44. o tara ca romania nu poate avea pensii speciale pentru ca si asa cetatenii o duc foarte greu din mai toate punctele de vedere.

  45. vreau sa cred ca romania este o tara puternica si poate trece peste aceste pensii speciale si va echilibra balanta societatii.

  46. trebuie sa luam exemplul tarilor dezvoltate din europa si sa renuntam la acest tip de pensie care nu ne face bine ca si tara.

  47. sincer cand aud de specialii romaniei care incaseaza niste bani exorbitant de multi mi se face pielea de gaina.

  48. sunt pensii in romania cu care nu poati face nimic si noi ne permitem sa dam unor cetateni pensii speciale?pai in ce epoca traim?in epoca de piatra unde este dreptatea si democratia

  49. romania a devenit asa un fel de vestul salbatic in care fiecare face ce vrea fara sa pateasca mai nimic.

  50. romanii s-au saturat de acesti ,,speciali,, si vor sa li se faca dreptate pentru ca ne-a ajuns cutitul la os.

  51. romanul de rand are de suferit foarte mult ina ceasta speta pentru ca de la el se iau acesti bani pentru pensiile speciale.

  52. poporul roman mereu a fost tinut cu capul in jos pentru a nu protesta,dar nu mai putem sa induram asemena umilinte care vin in lant.

  53. cei de la conducere sa plece toti acasa pentru ca sunt depasiti de situatie si sa lase pe adevaratii patrioti sa guverneze aceasta tara.

  54. Alăturându-mă vocii dumneavoastră, consider că această situație este complet inacceptabilă și trebuie rezolvată urgent.

Comentariile sunt închise.