În perioada ianuarie – septembrie 2023 Guvernul a împrumutat 164 de miliarde RON (aproximativ 33 miliarde €).

Temele pe care le supun dezbaterii sunt:

De la cine și în ce condiții se împrumută Guvernul României?
Care este sau care poate fi rolul BNR?
Care este rolul băncilor comerciale?
Dar al băncilor cu capital românesc, respectiv bănci la care Guvernul nostru este acționar?

Am un aliat în Parlamentul României și împreună cu el vom încerca să clarificăm această posibilă fraudare a economiei românești.

102 COMENTARII

  1. Este nevoie de o anchetă independentă pentru a investiga împrumuturile guvernamentale. Încercați să creați o comisie parlamentară care să investigheze problema împrumuturilor guvernamentale

  2. Instituțiile statului trebuie să fie transparente și să răspundă la întrebările cetățenilor cu privire la împrumuturile sale. Vă felicit pentru inițiativa dumneavoastră

    • Pensia ,nu te supara este un bun propriu castigat prin munca.Nu-mi da, nimeni nimic ,din buzunarul lui.Am invatat 2 facultati si am muncit 36 de ani!….am cotizat in toti acesti ani…deci nu i-au acum la pensie banii nimanui…daoar ce este al meu si ce mi se cuvine! Asa ca nu va legati de pensiile celor care au invatat si muncit cinstit…luativa de cei care sunt asistati si nu au o zi muncita si de cei cu Pensii Speciale , nemeritate!

  3. Datoria publică a României este deja una dintre cele mai mari din Europa. În prezent, datoria publică reprezintă aproximativ 46% din PIB. Dacă guvernul continuă să se împrumute în ritmul actual, datoria publică va continua să crească și va deveni o povară pentru economie.

  4. E foarte grav că Guvernul României a împrumutat mai mult decât estimase pentru întreg anul 2023. Acest lucru arată că deficitul bugetar este mult mai mare decât se credea și că statul nu are suficiente venituri pentru a-și acoperi cheltuielile.

  5. BNR ar trebui să joace un rol mai activ în reglementarea împrumuturilor guvernamentale. Banca Națională ar trebui să se asigure că aceste împrumuturi sunt fezabile și că nu vor duce la o creștere scăpată de sub control a datoriei publice.

  6. de foarte mult timp institutia bnr este invaluita asa intr-un mister nu prea se stie ce fac ei pe acolo si ce masuri adopta.

  7. datoria externa a romaniei a atins o cifra foarte mare si asta ne face vulnerabili in fata provocarilor economice

  8. Încă o dovadă a incompetenței guvernării actuale, care nu a reușit să genereze venituri suficiente pentru a acoperi cheltuielile.

  9. Genul acesta de împrumuturi arată că Guvernul nu are o strategie economică clară și că se bazează pe împrumuturi pentru a acoperi deficitul bugetar.

  10. Împrumuturile guvernamentale au un impact indirect asupra cetățenilor români prin creșterea inflației, care reduce puterea de cumpărare a cetățenilor și prin creșterea deficitului bugetar, care duce la creșterea taxelor și impozitelor.

  11. atata timp cat la capitolul investitii stam extrem de prost rezultatele nu pot fi altele decat unele dezastruoase.

  12. guvernul trebuie sa genereze venituri la bugetul de stat prin investiti nu prin taxarea asidua a companiilor romanesti.

  13. suntem in aceasta situatie ingrata pentru ca am fost slab condusi de niste oameni care si-au vazut propriul lor interes personal.

  14. eu cred ca solutii se gasesc pe mai toate domeniile de activitate important este sa se vrea dar din pacate in romania lucrurile merg foarte greu si mai mult din inertie.

  15. Din pacate Romnia nu este independenta din punct de vedere economic ,de aici multe incertitudini .Pacat ca suntem un popor subjugat de marile puteri .

  16. economia romaniei este una slab dezvoltata iar asta se poate vedea in puterea de cumparare a romanilor care a scazut enorm de mult in ultima vreme.

  17. guvernul romaniei trebuie sa aiba mare grija la conditiile de creditare altfel riscam sa intram in incapacitate de plata.

  18. bnr conform statutului ei ca si institutie financiara trebuie sa fie farul calauzitor in materie de economie pentru romania.

Comentariile sunt închise.