Am văzut afirmația domnului Radu Crăciun, președintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România, citez : „chiar dacă pe termen scurt pot să apară și evoluții negative…..”

Domnule Crăciun, nu există evoluții negative. Sau evoluții, sau negative. Ce să gândească românii care alimentează fondurile de pensii care pot evolua negativ?

Pilonul II de pensii private administrează peste 126 miliarde de lei, circa 25 miliarde de dolari americani. Dacă ne uităm la randamentul mediu anual din ultimii 15 ani vedem că banii pensionarilor nu sunt investiți astfel încât să depășească inflația pe perioada analizată.

Se impune ,cred, formarea unei comisii parlamentare, care să clarifice pericolul ca economiile românilor să nu se deprecieze în numele unui viitor de aur. Va fi o propunere în acest sens în forul legislativ.

100 COMENTARII

  1. pensia romanilor este un drept garantat prin constitutia romaniei….acum vom vedea ce se va intampla si pe viitorr.

  2. daca pe termen scurt vor aparea si ,,situatii negative,, asta denota ca cei care administreaza pensiile pilonului 2 nu sunt capabili de asa ceva.

  3. aveti perfecta dreptate trebuie sa existe un organism de control care sa veridfice ce se face cu banul romanului.

  4. cred ca focusarea actualei conduceri a tarii trebuie sa fie facuta pe investitii care sa genereze profit pentru a asigura un sector de pensii bun pe termen lung.

  5. o mare parte dintre romani au pensii mici daca si acestea sunt puse sub semnul intrebarii…..atunci este ceva rau.

  6. cel mai solid sistem al unei tari este cel de pensii si salarii daca nu poti asigura asta atunci statul este unul care se indreapta inspre esec.

  7. Cred că este crucial să avem o transparență totală în ceea ce privește modul în care sunt administrate fondurile de pensii private. Fiecare român care contribuie merită să știe exact unde își plasează economiile și care este riscul real.

  8. De ce aș avea încredere în administratorii fondului de pensii dacă nu sunt în stare să obțină un profit egal măcar cu dobânzile pe care le-aș obține la un cont de economii la o bancă obișnuită?

  9. Peste 126 miliarde de lei administrate și randamente sub inflație? Cineva trebuie să răspundă pentru asta!

  10. O comisie parlamentară de anchetă este absolut necesar, mă bucur că încă mai există persoane cu capul pe umeri care să sesizeze problemele importante.

  11. Declarația lui Moș Crăciun ăsta este extrem de vagă și nu oferă nicio siguranță românilor care își investesc economiile în fondurile de pensii private. Avem nevoie de o poziție clară: sunt sau nu banii noștri în siguranță?

  12. Mă bucur că se discută în sfârșit despre problemele Pilonului II de pensii private. Este un subiect important care ne afectează pe toți și despre care se vorbește mult prea puțin. Seamănă cu o tăcere complice, după părerea mea.

  13. Domnule Crăciun, afirmația dumneavoastră este extrem de îngrijorătoare. Cum să am încredere în sistemul de pensii private când îmi spuneți că banii mei pot evolua negativ? Ce garanții am că economiile mele nu se vor pierde?

  14. În momentul acesta, sistemul de pensii private pare o loterie. Nu am nicio certitudine că voi primi înapoi măcar suma pe care am contribuit-o.

  15. Dacă tot e obligatorie contribuția la Pilonul II, ar trebui să fie obligatoriu și pentru administratorii fondului să fie performanți cu gestionarea banilor noștri. Dacă nu sunt în stare, să plece și să lase pe alții care sunt în stare.

  16. Vă mulțumesc pentru că ați adus în discuție această problemă importantă. Este esențial să avem un dialog deschis și transparent despre sistemul de pensii private din România.

  17. Cum adică? Să ai pe mână atâta bănet și tu să reușești cumva „evoluția negativă”?! Păi nu mai bine te duci tu în treaba ta, băi Crăciun, și lași pe altcineva care știu cu ce să mănâncă chestia asta?

  18. pensia este un drept legitim al fiecarui cetateani roman si nu trebuie sa stam intr-o incertitudine cu privire la asa ceva.

  19. traiul zilnic in romania a devenit un mare lux iar cei care sunt pusi sa administreze sistemul de pensii sunt niste incompetenti.

  20. constatam cu totii ca cei care sunt pusi in functii cheie din statul roman nu au nicio treaba cu fotoliul pe care-l ocupa.

  21. dupa ce ca pensiile sunt si asa foarte mici mai exista si acest semn mare de intrebare ca pot sa fie afectate pe viitor.

  22. oare nu se poate gasii o solutie sau o reforma mai stabila pentru pensii astfel incat nimeni sa nu le mai poata modifica.

  23. traim ca in vestul salbatic cersind o pensie normala de la niste persoane care ne spun ca exista posibilitatea sa nu o mai primim deloc.

  24. mi se pare ca ne-am intors in timp iar intreaga populatie a romaniei s-a transformat in iobagi care lucreaza pe feuda boierilor.

  25. intreaga societate romaneasca se comporta precum o corabie purtata de vant in speranta ca va gasii un petic de uscat.

  26. sper sa nu fie vreo problema cu banii de pensii ca atunci vor iesii foarte multi oameni in strada cerandu-si drepturile.

Comentariile sunt închise.