În tot zgomotul irelevant provocat de alegeri, cred că ar trebui să ne facem timp pentru o mirare. Şi pentru un elogiu.

Cum e oare posibil să mai avem în România – atât de dezorganizată şi atât de prădată – un institut capabil să facă performanţă ştiinţifică? Cum e oare posibil ca Institutul Cantacuzino să se menţină la un nivel similar marilor corporaţii internaţionale? Cum se pot obţine rezultate atât de riguroase şi solide cu bani atât de puţini? Şi cu atât de puţin respect pentru cercetători şi profesionişti?

Eu, unul, nu prea înţeleg. Şi, pentru că nu înţeleg, mi se pare că-i aproape un miracol. Să ţii în picioare, de atâta vreme, un institut de prestigiu doar cu responsabilitate, pasiune şi profesionism în sărăcie – ăsta e un miracol.

Şi un model probabil nemeritat pentru o Românie aflată la marginea prăpastiei. Respectul meu, profesionişti de la Cantacuzino!

26 COMENTARII

  1. Cred ca in afara de „Jos Palaria” ar trebui sa incercati sa sprijiniti, prin functia politica pe care o aveti, astfel de institutii .. parca vad ca in 2-3 ani vor fi puse pe butuci si acestea …
    Si ca tot veni vorba… daca il intalniti pe Piedone, va rog sa-i transmiteti sa se ocupe si de intersectia de la Eroii Revolutiei, in care, zilnic, pierd cam o ora, ca sa o traversez. Imi plac extraordinar de mult statuile din plastic, luminitele si floricelele din intersectie :) :), admir nespus „minerul si mina din platic”, insa e un dezastrus cu circulatia …

  2. Imi pare rau , dar io nu-s adeptul teoriei ” noi suntem slabi , ceilalti sunt tari ” , pe care tot o vad promovata la televizor , inclusiv pe antenele dumneavoastra , de atatia ani . Suntem la fel de buni , la fel de frumosi , la fel de inteligenti , la fel bogati , la fel de saraci , la fel de muncitori , la fel de minunati sau poate chiar mult mai mult , decat celelalte popoare . Ar trebui sa fim mandri ca suntem romani , nu se ne miram aiurea cand auzim ca si la noi se poate ; ca nu degeaba ne-am nascut aici , avem un scop in tara asta , o misiune ; tocmai de aceea greu agreez ideea de ” romani plecati afara ” ( asa ne-au furat ei multe valori ) .

    Cat despre Institutul Cantacuzino , va dati seama cati bani o sa aduca din export , dupa ce ne rezolvam probleme din tara .

  3. am eu o vaga banuiala ca il asteapta soarta unui alt mare institut al Romaniei… Ana Aslan … la fel de valoros .. contraziceti-ma va rog domnule Voiculescu

  4. Nu stiu daca e bine sa laudam asa ceva, ca maine s-ar putea sa ne muscam limba. Am invatat ca in ‘Romanica’ nu e bine sa lauzi ceva, pt ca maine se prabuseste. parca e un blestem. Mai exista oameni d-le Voiculescu, din acea generatie (niciodata nu se va mai naste asa ceva), pentru care constiinta si rigurozitatea sunt litera de lege.

  5. r
    NU CONTEAZA CA CANDIDATUL UDMR la PRESEDENTIE sau CANDIDATUL PREMIER DESEMNAT DE MAJORITATEA PARLAMENTARA,SUNT DE ETNIE MAGHIARA SAU GERMANA- ATATA TIMP CAT EI VOR BINELE ROMANIEI.DUPA CUM REZULTA DIN MODUL CUM AU PROCEDAT CAND AU SUSTINUT MOTIUNEA DE CENZURA IMPOTRIVA GUVERNULUI BOC,SI ULTERIOR,S-A VAZUT CA SE DORESTE BINELE CELOR CARE LOCUIESC PE ACEST TERITORIU,INDIFERENT DE NATIONALITATE..
    MERITUL ETNICILOR MAGHIARI-DE A FI VERTICALI -ESTE CU ATAT MAI MARE,CU CAT OBSERVAM CA MULTI ROMANI,NU MAI SUNT ROMANI!!!NICI NU MAI STII CE SUNT!RAUL TREBUIE IZOLAT!

    IN LEGATURA CU DESEMNAREA PREMIERULUI TREBUIE AVUT IN VEDERE CA CONSTITUTIA SE COROBOREAZA CU PREVEDERILE LEGII PARTIDELOR POLITICE .
    EXISTA UN PRINCIPIU IN DREPT POTRIVIT CARUIA SPECIALUL SE COMPLETEAZA CU GENERALUL
    PENTRU CA SAU AVUT IN VEDERE PREVEDERI EXPRESE,CONCRETE ALE VIITOAREI LEGI ALE PARTIDELOR POLITICE,NU A MAI FOST NEVOIE CA IN LEGEA FUNDAMENTALA(CARE CUPRINDE DISPOZITII GENERALE)SA MAI CONTINA PRTEVEDERI AMANUNTITE privind modul de desemnare a PREMIERULUI!!!

    DE CE A FOST ELIMINAT PARINTELE CONSTITUTIEI”PENTRU CA LOCUL LUI SA FIE LUAT DE ASA ZISI CONSTITUTIONALISTI -care sa deprecieze spiritul constitutiei!!IRADIEREA EXCESIVA A DETERMINAT CANCERUL GALOPANT!!BASESCU A DAT VINA PE NASTASE-care din pacate nu s-a aparat asa cum trebuia de frica DNAului-cu adevarat POLITIE

  6. Intr-adevar, avem nevoie de profesionisti in Romania iar cele cateva cazuri ce ne salveaza merita intr-adevar promovate si respectate. Tocmai de aceea apreciez inclusiv munca dumneavoastra de sustinere a persoanelor de valoare din Romania.

  7. Imi permiteti sa va dau o sugestie domnu Voiculescu ( nu are legatura cu subiectul dar ma gandesc ca in alta parte n`am unde sa va scriu ) ? Este legat de Antene ; si anume : ce`ar fi daca , printre publicitatea aia , ar intra si un spot de 5 secunde , in care sa spuneti lucruri de cultura generala , poate se desteapta si romanul , si in plus , il face sa nu schimbe canalul , deci are dublu avantaj . ( stiu ca a mai fost chestia aia cu 3 variante cu actori , muzicieni , dar sa fim seriosi , mai repede ma intereseaza de Mihai Viteazu , Maresalul Antonescu si altele ) .

  8. Adevarata performanta nu are cine sa o strige in gura mare!
    Cei din institut nu au timp, siasta nu e bine, dar au tot timpul alta lupta de inceput si de dus mai departe.
    Cei cu profil managerial, nu o fac decat daca le iese si lor ceva….Si cum le iese mai mult de la firmele straine, prefera sa promoveze produse din afara tarii.
    Ca in orice alt domeniu, in romania si institutul este lasat in favoarea marilor firme de famaceutice….
    Ca de, aia trebuie sa castige gros….si pentru asta platesc gros.
    Eu asi investi ceva bani in relansarea produsului farmaceutic romanesc….sunt convins ca ar iesi bani frumosi pentru toti….

  9. Nea Mogulu’, am si eu o intrebare off topic….
    Exista vreo asociatie pentru protectia sanatatii mintale a copilului care sa lupte impotriva desenelor animate violente de pe canalele TV receptionate in Romania?
    O asociatie care sa oblige CNA-ul sa ia masuri severe impotriva difuzarii violentei desenate? S-ar castiga milioane de euroi…
    Doamne, ne innebunesc astia copii….

  10. in frantuzeste se numeste savoir-faire. in care trebuie bagati cat sa il mentii. nici mai mult nici mai putin. daca bagi mai putin – pleaca. daca bagi multi – il strici.

    p.s. dan andronic a servit-o dupa ce a inghitit-o. deci nu e el manipulatorul. nu?

  11. Domnule Voiculescu, sunt mama a doi baieti de 5 si 7 ani. Nu am posibilitati extraordinare de a suporta cheltuieli pentru lectii particulare de tot felul…. dar mi-am inscris baietelul cel mare, pe Christian la Colegiul Emil Racovita din Bucuresti. Copilul meu a inceput inot la Bazinul Lia Manoliu si alaturi de cei 22 de copii din clasa lui munceau si dadeau tot ce li se cerea sa fie buni. Noi locuim in Otopeni si pentru a ajunge la acea scoala ne trezim la ora 5:00 am. Atat de innebunit este dupa ceea ce face incat, chiar daca la 1 octombrie au oprit inotul in baziunul exterior, Chris isi cara al doilea ghiozdan ( cel cu echpamentul de inot) in fiecare zi si spune, de fiecare data acelasi
    lucru: ” ….il iau mama ca nu e greu si poate azi facem inot!” Sa nu ne miram ca vom ajunge o tara de si mai mari „TAMPITI” cum a spus-o un marinar vestit, daca noi nu numai ca ne gonim valorile, cercetatorii, doctorii peste hotare, valori create pe vremea impuscatului( avand in vedere varsta distinsilor) ci muncim din greu sa pesticizam si mugurii pe care ii avem crescand. Noi ce vrem, ca natiune, domnule? Ajutati-ma sa inteleg! Copiii mei sunt nascuti in USA, dar eu nu sunt nici rezident american. As pleca si maine inapoi, daca s-ar putea si as incerca sa imi infrang dorinta de a-mi creste copiii aici, unde am crezut ca se face o scoala de calitate, asa cum am facut eu ( am 37 ani). I-am adus aici pentru a creste cu radacini, cu istorie, cu bunici si familie. Acolo aveau mama si bona. Cand eram comparata in USA cu alti angajati eram considerata o tanara cu educatie de buna calitate si preferata multor angajati scoliti in USA. Asta am vrut si pentru copii mei. Dar iata ca nu vor avea decat dorinte neamplinite si asta ma intristeaza pana la durere in suflet si imi e frica de anii care vor urma si vor afla despre decizia mamei lor de a-i aduce intr-o tara care ii distruge, incet, incet, incet. Credeti ca mai putem face ceva? Daca da spuneti-ne si o mama de baieti o va face.

  12. Domnule Voiculescu, sunt mama a doi baieti de 5 si 7 ani. Nu am posibilitati extraordinare de a suporta cheltuieli pentru lectii particulare de tot felul…. dar mi-am inscris baietelul cel mare, pe Christian la Colegiul Emil Racovita din Bucuresti. Copilul meu a inceput inot la Bazinul Lia Manoliu si alaturi de cei 22 de copii din clasa lui munceau si dadeau tot ce li se cerea sa fie buni. Noi locuim in Otopeni si pentru a ajunge la acea scoala ne trezim la ora 5:00 am. Atat de innebunit este dupa ceea ce face incat, chiar daca la 1 octombrie au oprit inotul in baziunul exterior, Chris isi cara al doilea ghiozdan ( cel cu echpamentul de inot) in fiecare zi si spune, de fiecare data acelasi
    lucru: ” ….il iau mama ca nu e greu si poate azi facem inot!” Sa nu ne miram ca vom ajunge o tara de si mai mari „TAMPITI” cum a spus-o un marinar vestit, daca noi nu numai ca ne gonim valorile, cercetatorii, doctorii peste hotare, valori create pe vremea impuscatului( avand in vedere varsta distinsilor) ci muncim din greu sa pesticizam si mugurii pe care ii avem crescand. Noi ce vrem, ca natiune, domnule? Ajutati-ma sa inteleg! Copiii mei sunt nascuti in USA, dar eu nu sunt nici rezident american. As pleca si maine inapoi, daca s-ar putea si as incerca sa imi infrang dorinta de a-mi creste copiii aici, unde am crezut ca se face o sco

  13. MINORITATILE(PAMBUCCIUAN )[GHIDAT]DE BASESCU,A JUCAT ROLUL UNUI AGENT DUBLU.MINORITATILE AU VENIT CU VARIANTA EVREIASCA VAINER,SI VARIANTA IOHANIIS (CA SA NU SE DECONSPIRE)
    VA FI NUMIT LA LA M.A.I.ASA ZISUL INDEPENDENT GABRIEL OPREA,CARE IN REALITATE ESTE PIONUL MURDAR AL LUI BASESCU?INCA DE CAND ERA PREFECT SOLIDARITATEA INFRACTIONALA DINTRE OPREA SI BASESCU A FOST FRUCTUOASA,IN SENSUL COAUTORATULUI!.
    RAMANE CUM AM STABILIT(CU GUVERNUL BOC),SAU SE RECURGE LA MONICA MACOVEI MINISTRU DE JUSTITIE PENTRU A SE FORTA REVIZUIREA CONSTITUTIEI,CU INCALCAREA ARTICOLULUI 152 DIN CONSTITUTIE(INDEPENDENTA JUSTITIEI=CARE NU POATE FORMA OBIECTULK REVIZUIRII CONSTITUTIEI?Luni, 07 Septembrie 2009, ora 22:01
    Fostul ministru al justitiei Monica Macovei, considerata drept promotorul independentei sistemului judiciar din Romania, este de parere ca Justitia trebuie subordonata factorului politic. Actualul europarlamentar a participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Scoala de Vara a Partidului Democrat Liberal, care s-a desfasurat la Costinesti. Macovei a precizat, in discursul pe care l-a tinut, ca sistemul judiciar se autoguverneaza, iar protestul magistratilor este o incercare neonorabila si

    NU ESTE INTAMPLATOARE CHEMAREA DE CATRE BASESCU CUFMI=ului SI INTALNIREA CHIAR IN ACEASTA DIMINEATA.
    MAFIA DIN CONSTRUCTII,MAFIA IMOBILIARA-VREA SA LUCREZE IN MOD ABSOLUT DIN UMBRA Acest proiect de lege este o diversiune,o manifestare a CORUPTIEI STARTEGICE,ADICA LEGATURA MALEFICA DINTRE POLITIC SI MAFIA DIN CONSTRUCTII,MAFIA IMOBILIARA-VREA SA LUCREZE IN MOD ABSOLUT DIN UMBRA LEGISLATIV,PRIN CARE IN MOD MASCAT.,SE PROPUN PROIECTE DE LEGI ,NU PENTRU SCOPUL DECLARAT ,CI PENTRU A SE MUSAMALIZA CORUPTIA FUNCTIONARILOR PUBLICI.. Construcţiile ar putea fi aprobate tacitSE I NCEARCA CA SA SE ACOPERE CORUPTIA PRIMARIULOR,A VICE PRIMARILOR,A JURISTILOR A CELOR DE LA DISCIPLINA IN CONSTRUCTII DIN PRIMARII. GHERASIM S-A DAT DE GOL EVIDENT ,EXCLUZAND POSIBILITATEA MITUIRII FUNCTIONARULUI PUBLIC DEPUTATIUL PDL VASILE GHERASIM [FOSTUL PRIMAR AL SECTORULUI 1BUCURESTI]A PROPUS ACEST PROIECT .ACEST DEZERTOR DIN PSD A FOST ATRAS DE BASESCU,PENTRU CA ERA CORUPT. DIN PACATE AU FOST ATRASI SI ALTE PERSOANE IN ACEST PROIECT.. Construcţiile ar putea fi aprobate tacit

  14. Nici la Institutul de Fizica de la Magurele stiu ca nu prea sunt multi bani. Cu toate astea, cei de acolo participa la proiectul ala de o sa genereze o gaura neagra care o sa manance pamantul – LHC se numeste parca. Am un prieten bun care anu’ trecut cand toata nebunia aia cu un eventual sfarsit de lume speriase o Romanie intreaga, a fost acolo pentru 2 saptamani. E un tip modest si nu vorbeste mult despre ce face … iar din cat il stiam, e un depravat si jumatate. Am facut totusi legatura cu ce se auzea prin media, l am sunat si flacau’ asta era acolo, muncind de zor sa si aduca si el contributia la sfarsitul sfarsiturilor.
    E chiar ciudat cum lucrurile importante raman importante chiar cand nimeni destul de important nu acorda importanta.

  15. domnu’ mogul, cum fac sa vaz sau sa piratez vre-un link sa vad pe telefonul mobil cu windows mobile pe el, sa vad, cum spuneam, antena3 live si inregistrarile emisiunilor? ca de cand a bagat cineva coditza acu’ vre-o 9 luni parca, degeaba gasesc retea wireles sau degeaba am pus acasa wireless… ca numai de pe pc pot sa vad live, inainte si in curte, puneam ppc-ul si vedeam emisiunile. poate primesc si raspuns.

    apropo de tehnic. fatuca care face comentariile in off la antena 3… se aude ce zice? ca fiecare propozitie are intonatie de fraza si este cu ghiare pe timpane, asa ca la stiri… cand o aud, schimb canalul. si tot legat de tehnic… sonorul bata-l vina… ieri transmisie de la cotroceni… am dat pe realitatea.. sa aud ceva.. revizii tehnice multe si degeaba, transmisii proaste, mai ales pe sunet, operatori adormiti (cam la toate emisiunile) banda pe ecran pusa cu picioarele… nu se poate sa ii mutati pe alt canal pe cei ce sunt acum la tehnic?

    impartire de ecran la stiri… este o doamna ce vorbeste intr-o limba straina… si este subtitrata pe un patratel… pai ce sa citesc? ca nu am plasma din studio cu diagonala de 2-3 metri?… un C.T.C. …. nu aveti? vin sa lucrez acolo sa le dau peste neuroni daca ei nu gandesc…

    ROG RASPUNS

  16. (text primit pe e-mail)
    “Dreptul la lene” / “Le droit a la paresse”
    – de Paul Lafargue

    Le Droit à la Paresse , de Paul Lafargue (1880, 1896), est sans doute le pamphlet le plus violent et le plus réjouissant — le plus fertile, aussi — qu’on ait jamais écrit contre le travail : il n’était pas question de composer ce texte magnifique, grand classique du mouvement ouvrier révolutionnaire, dans une police de labeur …

    COMENTARIU:

    Este o carte scrisa in 1880 (sec. trecut, da, nu e o greseala !) si e mai actuala ca oricand. caci vorbeste pana si despre criza la care am ajuns azi…
    Etapele SPIRALEI INFERNALE sunt pe scurt urmatoarele:

    1. Muncim tot mai multe ore si producem tot mai mult ca sa castigam tot mai mult – asa ni se cere « ideologic » de catre societatea capitalista – ca doar marii industriasi/ patroni au nevoie de oameni « motivati » care sa le produca mai mult, sa se imbogateasca ei mai mult ; lenea nu e buna , din punctul lor de vedere caci nu muncim pentru ei si nu ne inregimentam sa le fie lor bine….

    2. Produsele, la un moment dat, nu se mai vand, caci sunt prea multe, piata e saturata , iar oamenii nu mai au bani – salariile oferite de industriasi/ patroni nu sunt suficiente pentru a face fata tentatiei generate de produse ; intervine publicitatea care ne convinge sa cumparam

    3. Suntem tentati de publicitate, vrem sa cumparam. Muncim mai mult, sa castigam mai mult, sa ne permitem. Multi ne lasam tentati si facem si credite.

    4. La un moment dat sunt atat de multe produse pe piata ca nu mai are cine le cumpare – dar spirala infernala continua : ca doar continuam sa muncim mai mult, ca sa ne platim creditele, si…sa consumam mai mult

    5. Daca tot sunt dispusi din ce in ce mai multi oameni sa munceasca tot mai mult, de ce sa angajeze patronii 10 oameni in loc de 7, sau chiar 5, ca doar vor munci suficient cei 5 deja angajati, daca sunt bine prinsi in credite si dorinte de consum. Asa apare somajul ! Astfel, tot mai putini oameni muncesc tot mai mult, calitatea produselor/ serviciilor scade, dar nu conteaza pentru patron caci banii vin si asa. In ceea ce priveste somerii – este treaba lor !

    6. Creditele sunt din ce in ce mai numeroase si mai mari caci cine intra in cercul lor iese greu

    7. La un moment dat piata crapa: locuri de munca, credite, imobiliarul, totul pica.

    Ei, noi ne aflam acum in acest al 7-lea moment.

    E incredibil, dar acelasi autor ne explica faptul ca daca am munci mai putin fiecare dintre noi, am putea trai toti mai bine, somajul ar scadea – iar nivelul de viata al populatiei s-ar imbunatati. Dar nu ar mai castiga atat de mult patronii.

    Parca nu e absurd ce spune omul asta. Si o spunea acum 123 de ani !!!!!!!!!!!!

    Totusi sa muncim moderat e ok….sa nu fim chiar lenesi!

  17. up to date : tocma ce am vrut sa l sun pe omu in cauza, ca am vazut ca a intrat pe mess, si nu mi a raspuns. l am certat pe mess si mi spune ca e iar in elvetia … munceste nu gluma :))

  18. eu vad doar ca basescu a crescut sub aripa iliscu (sarac si cinstit si orb cu cei de sub el), apoi sub petre roman si tot asa…
    linsul in cur a fost lansat de catre fsn, pdsr, etc.
    la ora actuala, apa calda este mai buna daca este director unu desemnat de cel de la putere, fie psd, fie pnl fie pd-l, apoi, pe langa apa, si protectia consumatorului este mai buna daca este cu sefi lingatori in cur pentru ca cei pe care i-a sustinut la alegeri, acu’ le da cu curu la lins pentru functie. si asa se face ca eu reclam evaziune fiscala, concurenta neloiala, romtelecom-ul, la opc, anpc, politie procuratura (inclusiv solicitare de foloase necuvenite de catre seful opc constanta, DIMA, numit de psd), si de 2 ani doar eu sunt chemat pentru a da cu subsemnatul, deoarece 49% din actiuni sunt la guvern, si nici acesta nu a raspuns la sesizari, etc. si atunci….

    DECE SA-MI PESE CINE ESTE LA PUTERE?
    DACA A FOST PSD-UL CEL CE L-A NUMIT PE DIMA LA OPC CONSTANTA… SI IL VAD CU CAMERE DE LUAT VEDERI DUPA EL INT-O BUCATARIE, FARA ACCEPTUL PROPRIETARULUI, FARA SA FIE ECHIPATI CORESPUNZATOR PENTRU UN MEDIU DIN CARE UMEAZA SA PREVELEZE PROBE…

    DOMNULE NASTASE… M-AM SATURAT DE „O SA…” VREAU „FACEM’, „AM FACUT”…

    SI ATATA TIMP CAT VOI NUMITI SI FEMEILE DE SERVICIU… SCUZA-MA, DAR SA-I SPUI LU’ FITU DE BASESCU, CARE FACE CA SI VOI.
    AM VOTAT BASESCU IN 2004, DAR INTRE TINE CARE ERAI CUM ERAI, DE LAQ TUPEU , PANA LA INGANFARE SI PANA LA BASESCU.. AM PREFERAT GOLANUL CARE ESTE CA SI MAZARE. NU REGRET ALEGEREA DINTRE VOI DOI.
    ACUM VOI VOTA PE ALTCINEVA, DAR DACA GOIANA ESTE CU BASESCU IN TURUL 2… SCUZE DAR NU VOI STA ACASA. VOI VOTA IMPOTRIVA PSD, NASCATORUL SI CRESCATORUL DE DEMOCRATIE ACTUALA.

    VREI SA MA RAZGANDESC? PROMOVATI DE URGENTA O LEGE CARE SA SPUNA: NUMITI PE FUNCTIE DOAR SECRETARI DE STAT (NU CU RANG DE SECRETAR DE STAT), CNA, DOAR ALESI PEINTARE UNIVERSALA. SEFII DE POLITIE, ALESI PRIN ALEGERI LOCALE, CE ZICI DE ASTA?

    POSTAT PE http://nastase.wordpress.com/2009/11/06/basescu-propunere-la-misto/#comment-68264 SI COPIAT SI AICI

  19. @george_escu: Cunosc bine problema de la Eroii Revolutiei, acolo începe colegiul meu. Nu văd o altă solutie decât cea supra sau subterană. E un nod de circulatie extrem de complicat. @ Stanescu M: Nu suntem mai slabi ca altii. Statul ne face însă mai slabi. @ Evodani: Multumesc. @ Gabriel: Nu cred că există o asociatie, dar ne putem gândi împreună la un program. @ toader: La nivelul asta, putin cred ca inseamna mult. @ Ples Aura: Mi-ar placea sa stam de vorba. @ Mihnea Chirila: Da, si Institutul de la Magurele e un reper similar.

  20. Daca ati avea Dv. cel putin, atitudinea tipic americanului nascut-crescut in US, nu V-ar mira asa ceva iar miracol ati considera ca este atunci cand rugaciunile catre Dumnezeu Vi s-ar materializa. Si daca ati fi si american cu putere mass-media, ati face un reportaj de Discovery Chanel sau de National Geographic Chanel despre inteligenta romanilor, despre Institutul Serban Cantacuzino, nepunand accent pe vaicareala tipica romanilor (vaivaivai ce greu ce putini bani, ce…etc.s.a.m.d.), atitudine de altfel de pomanagii.
    Poate in visele Dv., mai visati cum era daca erati jucator in echipa de hochei a vre-unui colegiu american…sau cum era daca ati fi scris si publicat acolo acele lucrari de economie pentru care va felicit ! -cu intarziere…dar e numai vina mea.
    Va rog sa fiti american in gandire si atitudine, dar natural, nu studiat ca din manualele razlete de manipulare sau body-language scrise – de altfel –
    de buni psihologi.
    Inca o data, regret si ca PC a pactizat cu psdul.Nu cred ca era in intentia Dv. sa lasati guvernarea „cu ochii in soare” tocmai anul acesta!

  21. p.s. stiati ca anul trecut, Regatul Olandei avea cea mai mare datorie externa raportat la intreaga lume? Ei si?, tot sunt acolo unde sunt (excluzand libertatea la consumul de droguri, desi ei stiu mai bine cum au facut-o si pe asta, ca si digurile comandate computerizat cu care stapanesc furia apelor de la care au castigat teren prin gandire si tenacitate proprie)

  22. CA SI ALTII,(ROBERT NEGOITA),OPREA GABRIEL ,A FOST UN INFILTRAT DE-AL LUI BASESCU INCA DI PERIOADA 2002 – 2003 – Prefect, Prefectura Municipiului Bucureşti;SI 2003 – 2004 – Ministru delegat pentru Administraţia Publică – M.A.I. .A FAVORIZAT TOATE INFRACTIUNILE SAVARSITE DE JURISTII PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUCURESTI.A FOST SANTAJAT PERMANENT DE TRAIAN BASESCU PRIN INSITUTIILE STATULUI[DIRECTIA NATIOANAL ANTICORUPTIE , ANAF]. CEL PUTIN DIN ACESTA PERSPECTIVA ,SE POATE INTELEGE IN MOD FACIL TRDAREA LUI NASTASE SI A PSD .PENTRU CA EU AM SCIS MEREU INCA DIN ANUL 2001 N MEMORIILE CATRE INSTITUTIILE STATULUI CA VREA SA CANDIDEZE LA PREESEDENTIA STATULUI SI SA CASTIGE PRIN FRAUDA,,AM FOST DAT AFARA DE DOUA ORI DIN P.M.B..ASOCIEREA LA SAVARSIREA DE INFRACTIUNI A CELOR DIN SUBORDINEA LUI BASESCU,INSTIGATI DE ACESTA LA COMITEREA DE INFRACTIUNI ,ESTE PRINCIPALA TRASARTURA CARACTERISTICA A CELUI CE VREASA FIE REALES.DAC SE VERIFICA DOSARELE IN ARHIVA VECHE A INSTANTELOR JUDECATORESTI,ORICE JURNALIST DE INVESTIGATIE POATE FACE CARIERA.EU AM TRIMIS SI LA ADEVARUL,SI LA ALTE ZIARE .REZULTATUL S-A VAZUT.DUMITRU TINU .NU MAI ESTE IN VIATA.DE NENUMARATE ORI AM DEJUCAT PLANURILE CRIMINALE ALE MAFIEI IMOBILIAREA {CU CONCURSUL SECURITATII ASA ZIS A STAULUI}DE A FI ASASINAT .. CA SI IN ANUL 2000,2004SI LA ACESTE ALEGERI VA FRAUDA ALEGERILE DATORITA SPRIJINULUI EVREIESC,AL OCULTEI.[PENTRU CA L-AM DECONSPIRAT O DA INTR-UNA CU TRICOLORUL],AMINTITIVA CA FMI,CE,BM,AU SPUS CA VOR VENI IN IANUARIE ,FEBRUARIE 2010,CAND VA FI UN GUVERN LEGITIM. IN 2004.COSMIN GUSA A ANUNTAT S.U.A. DESPRE PLANURILE DE FRAUDARE A ALEGERILOR DE CATRE BASESCU.EVIDENT CA NU AU LUAT NICI O MASURA,PENTRU CA LEA CONVENIT UN TRADATOR!!!!!SI ACUM NE AFLAM IN ACEASI SITUATIE ,CU DEOSEBIREA CA SE VA ACTIUNA PENTRU FRAUDAREA A CEL PUTIN 4 MILIOANE DE VOTURI!!!DACA ADAUGAM VOTURILE LUI BECALI ,VADIM SI OPRESCU,NE DAM SEAMA CA DEMOCRATIA ,DREPTURILE OMULUI SUNT IN REAL PERICOL!!

    SCOLILE SE VOR INCHIDE SUB PRETEXTUL GRIPEI,ASTFEL CA IN SCOLI SE VOR AFLA DECAT CEI CARE TREBUIE PENTRU ALEGERILE PREZIDENTIALE,PENTRU A NU EXISTA MARTORI OCULARI!!!
    SEMNALUL S-A DAT DIN UKRAINA-UNDE IN IANUARIE SUNT ALEGERI!!!!

  23. nu, nu e mult. e necesar sa cresti cate un pic salariile cercetatorilor respectiv in fiecare an. cu 2-3% mai mult decat la media cresterilor la celelalte institute. (de altfel asta ar trebui sa fie regula pe toata bransa). la investitii in material tot asa. deci, sa zicem, faci crestere de buget de 7-8% anual timp de zece ani. asta iti tine institutul in picioare. daca dublezi bugetul dintr-o data va garantez ca rezultatele sunt pur si simplu in cadere. toata lumea se asteapta la o crestere direct proportionala a rezultatelor. managerii de proiect vor reactiona aberant in 50% din cazuri. unii vor incerca sa dubleze numarul de realizari (si vor pune presiune inutila pe cercetatori) in timp ce ceilalti se vor chinui sa apere beneficiile salariale obtinute si cei in grija lor vor cauta sa permanentizeze subiectele lor de cercetare trenand in mod nejustificat operatiunile.
    cercetatorii sunt oameni normali. singura lor problema e sa ii asiguri in permanenta ca totul e ok si nimeni nu le ia gatul sau ii da afara daca au un esec.

  24. La Institutul Cantacuzino chiar exista oameni care „se lupta cu morile de vant „ca sa zic asa.
    Si totusi eu sunt o studenta la medicina,care n-a vazut decat o mica parte din ce inseamna „saracia” in institut (din punct de vedere al resurselor oferite de stat).Ar fi interesanta o parere a cuiva care chiar lucreaza acolo,care se loveste zilnic de problemele aparute si de lipsa de fonduri
    .Un exemplu pe care ni-l oferea Dl Prof Mircea Popa este acela ca pentru a asigura o minima dotare a trebuit sa se investeasca din proiecte de cercetare la care a colaborat o parte din personal. Intr-o sala in care acum zeci de ani existau 100 de microscoape la dispozitia studentilor(viitori medici,poate chiar la IC) acum exista doar 2-3…Asta este inadmisibil..
    SI cu atat mai mult este de apreciat faptul ca,cu minim de sustinere din partea forurilor abilitate,cei de la Institutul Cantacuzino continua sa faca rost de echipamente performante(in numar mai mic decat in tari normale,dar macar dispun de cateva),continua sa se pregateasca la cel mai inalt nivel …si continua sa aiba un cuvant de spus in domeniul lor.Nu e de mirare ca oamenii au incredere in analizele facute acolo..
    Dupa cum ati spus si dvoastra:”Jos palaria!” Este numai meritul lor,al unor oamenial ,unor medici care au vrut sa demonstreze ca se poate…Si se poate…dar cu cate sarcificii?
    Ps:informatiile prezentate aici sunt doar cele intelese de mine cand ne-au fost prezentate in cazul unor discutii cu profii.Sper ca n-am facut vreo eroare si daca da,imi cer scuze.

Comentariile sunt închise.