Când vezi ce intoxicări se practică azi în presa şi on-line-ul românesc, parcă ţi-e dor de anii 90. Atunci, intoxicatorii îşi scuzau parţial ticăloşia prin „profesionism”. Ştiau măcar să îmbrace o minciună!

Uite ce intoxicări se practică azi:

„Primul mesaj cu adevărat dur anti-Geoană va fi dat de Oprescu, cel mai probabil, mîine, prin intermediul unui interviu acordat deja unui cotidian central și care urmează să vadă lumina tiparului, deși se vehiculează că Geoană face tot posibilul să îi blocheze apariția. Surse din mediul politic afirmă că Geoană este atît de înspăimîntat de perspectiva unui atac concertat al celor doi adversari împotriva sa, încît i-a cerut aliatului său, Dan Voiculescu, să medieze o întrevedere de urgență, la Grivco, între cei trei actori politic plus șeful Antenelor. Conform acelorași surse, refuzul  lui Antonescu a fost destul de tăios: „Îmi pare rău, dle.Voiculescu, dar Grivco nu e noua CDR, iar dvs. nu sunteți noul Corneliu Coposu pentru a încerca asemenea medieri” (Inpolitics).

Delicat şi politicos ca întotdeauna, Crin m-a sunat acum vreo oră. Nu ca să mă asigure că n-am vorbit asta la telefon (o ştim amândoi…), ci ca să-mi spună că nu are nicio legătură cu povestea. De parcă mai era nevoie: cuvintele care îi sunt atribuite sună ca într-o tragedie de Sofocle sau Eschil. Adică suna ca naiba în gura unui lider din 2009.

Rugămintea mea la voi, ca oameni mai vechi în blogosferă, e să-mi oferiţi o opinie şi un „pont”: cine e sursa intoxicării? Şi care e scopul ei?

Premiul constă într-un manual de comunicare politică. Care include şi un capitol de manipulare. Bine făcută.

36 COMENTARII

  1. Poate ca vor candida cei care au inceput diversiunea la castigarea premiului, pentru ca mai au nevoie de lectura de specialitate, am citit si eu articolul si e foarte clar ca e fabricat, nu cred sa aiba succes in blogosfera cu astfel de diversiuni pentru ca nu sunt atat de multi creduli si blogerii de obicei verifica sursele si informatiile.
    Cum poti sa-l pui pe Oprescu langa Antonescu cand acum 2 zile Oprescu spunea cu gurita lui ca in turul II ai lui votanti vor merge in proportie de 80% cu Basescu.
    Eu cred ca e ceva de genul: a aruncat unul un bolovan in apa si acum multi se chinuie sa-l scoata, cu ghilimelele de rigoare.

  2. După 2 min de documentare: sursa intoxicării (manipulării, cum îi place să spună) e Dan Andronic.

    Scopul aș vrea să-l știu și eu.

  3. Sa fie oare stafful basescian ? E stilul lui , problema e ca nu`l favorizeaza deloc . Atunci sa fie oare Mircea Geoana ? Ar putea sa fie el , urmarind un atac al presei dur impotriva liderului PNL ( acesta fiind cel cu care se bate pentru locul 2 in turul 1 ) , pentru ca alta arma de a-l ataca pe Crin Antonescu nu are ( sa recunoastem , Antonescu este „untouchable” , nu poate fi atacat , nu are un trecut in „sistemul ticalosit” si nimic nu poate fi folosit impotriva lui – tocmai de aceea va si iesi presedinte ) ; reactia dvs dupa blog ma face sa ma gandesc ca adevaratu intoxicator nu poate fi altcineva decat stafful lui Antonescu , si va argumentez deschis , chiar daca il voi vota atat in turul 1 cat si in turul 2 . Intoxicatorul nu poate fi decat PSD sau PNL , adversari pentru locul din turul 2 ; deci unul dintre cele 2 partide incearca evident sa-si ridice candidatul ; si adevaratul castigator din acest scandal nu poate fi decat Crin Antonescu ( apropo , va felicit ca-l sustineti , chiar daca sunteti in alianta cu PSD ) , care odata ce va dezmintii ( si evident a dezmintit deja , din ce ziceti dvs ) acele declaratii , va reusi sa creasca in ochii votantilor , ca victima a unui atac menit sa`i strice imaginea . Sunteti un mare jucator de sah , domnule Voiculescu ; va admir .

  4. Pai… ar fi Basescu. Omul are obsesii cu Grivco, mogulii rai (pt ca exista si moguli buni), cu agenturili, structurile, cu presa…, etc.
    Da’ pe cine n-are bolnavul asta oftica?

  5. Pai Inpolitics, din cate stiu e al lui Dan Andronic. Cel putin asa stiu eu. Am citit si eu articolul. Mi s-a parut intr-adevar halucinant. De ce l-ati sustine pe Geoana in detrimentul lui Antonescu? Nu va cunosc. Insa da cand aveti blogul va citesc. Si din cat am reusit sa citesc printre randuri nu cred (am spus: nu cred, nu inseamna ca si am dreptate) ca-l veti vota pe Geoana. Exact pe sistemul expus de dl. Andone: n-a respectat disciplina de partid si l-a votat pe basel. Daca am dreptate astept manualul. :)

  6. cum e chestia cu lebada? Cu ultimul cantec al lebedei? No Problem, d-le Voiculescu. ce face carmaciul, face de frica, iar in curand, vine plata…Vorbeati d-le Voiculescu, de initiative legislative privind protejarea persoanelor cu dezabilitati. Prima Initiativa legislative va trebui sa se axeze pe Constitutie, astfel ca nimeni sa nu fie mai presus de Lege, si sa terminam odata pt todeauna cu structurile basesciano-securiste.l

  7. Ce mă bucur că n-am votat cu Băse! Sunt aşa de bucuros!! :> :> Să văd cine intră în turu’ doi acum şi mai discutăm… Oricum NU BĂSE!! NUU!!! Şi NU nici referendumu’ ăla tâmpit! Mai puţini parlamentari – DA; mai puţine camere – NU!! Eu cu inteligenţa mea aşa zicem! ‘Zi tu, Inteligenţă, nu aşa…?!’… :D

  8. Este prima data cand intru pe acest blog ! Interesant subiect! Parerea mea :
    Eu zic ca aceasta pastila a fost aruncata de Vadim Tudor . Scopul…sa mai aiba si el ocazia sa vorbeasca…Intalnirea celor 3….mediata de domn profesor…etc… Chesti care ii plac numai lui…si de aici…o scenarita demna de Vadim…!
    Sper sa primesc cartea :)

  9. presupun ca prietenii din psd domnului geoana. adversarii sigur nu isi bateau capul sa il potenteze. pe geoana nu il baga in seama nimeni, toti stiu ca se baga bani degeaba in el ca sa ajunga in turul 2. toti o fac dintr-un soi de inertie fiindca nu vor sa omoare pesedeul. cum basescu nu a reusit sa il potenteze indiferent cate bubuituri trage in geoana …
    ps : dumneavoastra ati fost pus acolo de culoare. (asta daca nu ati clocit-o chiar dumneavoastra ca sa il mai tineti un pîc in viata pe domnul geoana :) ar fi chiar misto)

  10. „Delicatul si politicosul Crin”:-„Sefu’ sa stii ca nu am spus eu cuvintele alea…Dom’ Semaca sunt eu Lascarica sluga prea plecata.Vor dusmanii astia sa bage zazanie intre noi,eu vin sefu’,la GRIVCO oricand sau daca bate la ochi puteti sa imi trimiteti ordinele prin dom’ Dinu.”
    Penibil cum s-a grabit Crin cu scuzele.Penibil si dubios.Pana la urma cine i-a facut nunta in Italia Dinu sau Felix?

  11. clar e lucratura – cu baieti scoliti contra-informativ. Posibil strategi-de peste ocean. Lor le place sa dea sfaturi din astea siropoase…

    Intr-o buna zi dlui Saakashvili „i-au raportat”-in fata camerelor de filmat ca intr-un copac in munti au gasit fixat un lansator de racheta, fiind indreptat cam in directia pe unde trebuia sa zboara candva Saakashvili cu elicopterul. Acel lansator nu avea pic de rugina….
    Apoi intr-o alta buna zi – inscenat de baietii consilieri de peste ocean au „aranjat”” un atac asupra presedintelului georgian si a celui polonez. – ca sa se vada ca erau atacati dinspre Rusia….dupa care serviciile de securitate poloneze dupa o ancheta , au publicat un raport catre parlament si au stabilit ca a fost o inscenare si nici o clipa presedintele lor nu s-a aflat in real pericol. Manipulare pe fata.
    Poporul georgian l-a vazut pe Misha ca pe un martir, gata sa se sacrifice pentru popor. Asa trebuia sa para.
    In Georgia se mai practica in prezent si aruncatul plicului cu droguri pe sub canapelele membrilor Opozitiei….Asa pentru ai acuza de trafic de droguri….si apoi sa-i re-aduci la tacere…..Se intampla intr-o democratie „autentica”, multlaudata de unii pe la noi prin presa. Sa nu dea domnu sa aiba cineva vre-o televiziune sau ziar puternic de opozitie…va ajunge ca dl Badri Patarkatsishvili..S-a manipulat in asa masura incat acest om, aliat la inceput a lui Misha a fost nevoit sa paraseasca Georgia, dupa multe presiuni, santaj si amenintari cu moartea. Cu parere de rau s-au tinut de cuvant. – dupa ce a injectat in Georgia – multe sute de milioane de dolari. Dar trebuie sa para ca e democratie.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Badri_Patarkatsishvili

    Revenind la oile noastre:

    Punand cap la cap datele/info….consider ca daca vrei sa ajungi la Navrom Anwerp trebuie sa ai niste „calitati speciale”.Mai o lacrima la popor…mai o strategie „dezbina si ataca”, aruncat-ul petardelor pentru a „re-orienta” poporul de la adevaratele probleme ale tarii….in concluzie dezinformare.

    Nu exclud sa nu beneficieze si de „o consiliere” specializata de afara., lor le place sa existe continuitate.

  12. corectat:
    Nu exclud sa beneficieze si de “o consiliere” specializata de afara., lor le place sa existe continuitate

  13. La fel a fost si cu ostaticii romani din Iraq si celulele de criza din Romania ce „gestionau” situatia. Trebuia sa vedem un salvator si un erou. Show cu un singur actor.

  14. eu zic ca ar trebui o abordare echilibrata si lucida a problemei …… nu?
    @thorhammer : eu zic ca i-a facut-o Casuneanu sau Cocos

  15. HAI LA DARLA ,DARLA,BASESCU CU SOPARLA[ATAC MARSAV LA IOHANNIS]…

    SPECIALITATEA LUI BASESCU :SA TINA INFORMATIA COMPROMITATOARE SI SA O DFEA PE PIATA ,LA MOMENTUL POTRTIVIT[ADICA AZI 5.XI..09=DUPA CE VEDE CA NU TRECE GUVERNUL PROPUS DE BASESCU-CROITORU].

    DANDANACHE E BASESCU.,

    DANDANACHE: O scrisorică de amor cătră becherul meu, de la nevasta unui prietin, — nu spui ţine… persoană însemnată.
    DANDANACHE: Scrisoarea era a persoanei… da… becher.
    TRAHANACHE: Cum becher?
    DANDANACHE: Adică necăsătorit
    TIPĂTESCU: Scrisoarea pe care voiai s-o publici în „Răsboiul”, dacă nu…
    DANDANACHE (cu mirare) : Cum s-o înapoiez?

    DANDANACHE: Cum se poate, coniţa mea, s-o dau înapoi? S-ar putea să fac asa prostie? Mai trebuie s-aldată… La un caz iar… pac! la „Răsboiul
    DANDANACHE”Când i-am pus piţorul în prag, — ori coledzi, ori „Răsboiul” mă-nţeledzi, — tranc! depesa aiţi…”.DANDANACHE: „Eu am promis? (repede) când am promis? cui am promis ? ţe am promis ? (aducându-şi deodată aminte.) A! da! Nu mai… nu mai…”DANDANACHE : În sănătatea alegătorilor… cari au probat patriotism si mi-au acordat… (nu nemereşte) asta… cum să zic de!… zi-i pe nume de!… a! sufradzele lor; eu, care familia mea de la patuzsopt în Cameră, si eu ca rumânul imparţial, care va să zica… cum am ziţe… în sfârsit să trăiască! (urale şi ciocniri).

    DANDANACHE ESTE BASESCU……

  16. Sub mandatul lui basescu cei saraci,au devenit poauperi -in mod absolut,iar cei bogati,au devenit capitalisti lacomi ,inumani,si tradatori.
    NU ILESCU A FOST UN BLESTEM PENTRU ROMANIA,DIN MOMENT CE SUA, A DECLARAT CA AMERICA NUARE OAMENI DE VALOAREA LYUI ILIESCU.
    BLESTEM PENTRU ROMANIA,A INSEMNATA SA AVEM O ASTFEL PE MIRONOSITA(PREFACUTA) -CARE A INSELAT INCREDEREA JUSTITIABILILOR PENTRU CA PDL ul sa creasca in sondaje,ca si in favoarea dobandirii de noi aderenti pentru BASESCU.
    O TRADATOARE NU ARE CONSTIINTA DE CEILALTI
    MACOVEI ARE LEGATURA -DATORITA PDL-ULUI SI ALUI BASESCU-CU MAFIA IMOBILIARA ,MAFIA DIN CONSTRUCTII ,CARE A CONSTRUIT PE TERENURILE JUSTITIABILILOR CARE AU FOST UMILITI 19 ANI CE ZILE.
    si eu sii fiul meu ,suntem victime ale sistemului comunbist si neocomunist-reprezentat de presdintel;e basescu.
    Starea Creierului bolnav al lui Basescu ,poate fi constata de orice specialist in medicina.
    INGEMANARE MAFIILOR FINANCIAR BANCARA,IMOBILIARA,JUDICIARA SUB COPMANDA LUI BASESCU ,ESTE DIRIJATA DE CATRE EVREIME

    Comentariul dvs. a fost trimis şi va apărea în cel mai scurt timp.
    http://www.realitatea.net/monica-macovei–ion-iliescu-a-fost-un-blestem-pentru-romania_654027.html#commentForm

  17. sursa de intoxicare e Basescu si stafful lui de parveniti si incompetenti platiti si „obligati” (printr-o usoara forma dictatoriala) sa infecteze blogosfera politica. Ma astept oricand si la simparizantii si sustinatorii moglilor si implicit cei ai lui Geoana. Gabi A.

  18. pentru IUVENAL : o ba da , Iliescu este si a fost un blestem pentru Romania ; stai lucid , omu` a facut genocid , chiar daca a scapat si acu e fericit . Daca dai exemplu spusele americanilor , e clar ca nu sti ca realitatea nu este ce vezi la televizor , realitatea se afla ” in spatele usilor inchise ” . Pe langa genocid , Iliescu a dat si o lovitura de stat , a avut si 3 mandate ( degeaba ) ca nah ; cum era sa nu`l ridice in slavi America , ca doar e omu lor care actioneaza la ordinul lor .

    Domnule Voiculescu , sa ma scuzati de urmatorul site , ca sunt sigur ca nu toate cele scrise acolo sunt adevarate ( cel putin referitor la dumneavoastra , sau cel putin nu toate referitoare la dumneavoastra ) , dar o umbra de adevar e imposibil sa nu aiba , ca doar nu pot aparea dintr`o imaginatie bogata , respectiv bolnava ,aruncate asa ,”la plesneala” . http://www.curierulconservator.com/htm/antimondializare.htm

  19. La cat V-am mai necajit…ce mai conteza un mikutz comentariu de-al meu in plus…
    Aseara dl.C.Gusha a luat legatura telefonic cu invitatii Dlui M.Gadea, direct din US unde s-a dus la „contactele ” dumnealui pentru anti-fraudare alegeri …un fel de vaccin electoral pentru psdisti.A fost ceva inedit, dar specific romanesc si pacat ca Antena 3 a intrat in acest joc psdist penibil.
    Intoxicare naivo-psedista s-a facut si prin gura dlui.M.Vanghelie cu ceva timp in urma, cauza care a dat motiv de plecare de la guvernare a aliantei psd-PC tocmai atunci si tocmai in acea conjunctura………
    Sursa intoxicarii este neatentia tipic romaneasca la TOATE detaliile dintr-un text…chiar si la…dimensiunea temporala a unei pauze din acel text.Dar aici ce mai conteaza o virgula, cand nici traducerea filmelor nu mai da atentie detaliilor lingvistice. Ce mai tura – vura, cum spunea o prietena a mea, cetatean al altui stat european „lipsa de reporteri si jurnalisti profesionalisti, de nivel cel putin european”.Asta e sursa intoxicarii. Scopul ei este partizanarea cu unul sau mai multi dintre cei care au sau isi doresc putere si notorietate de nivel romanesc.

  20. Pentru o Romanie fara moguli Crin Antonescu presedinte.Vreau nemtii nostri inapoi Vreau evreii inapoi pentru o Romanie a bunului simt.

  21. nu va intrevati de ce evita dl Basescu sa aibe o confruntare in direct cu ceilalti candidati? pentru ca nu mai are argumente sa poata infrunta furia poporului, care s/a saturat sa fie intoxicat de tot ce inseamna epoca Basescu. Sunteti constient dl Presedinte ca in turul doi trebuie sa dati piept cu dl Geoana.
    Nu veti face fata sa dati piept cu uraganul. Sunteti ca o molima de care noi am ajuns sa fim constienti ca trebuie sa scapam.

  22. D-le Voiculescu, sper ca pot sa-ti spun colega, intrebarea e destul de naiva, sau se vrea o insulta la inteligenta comentatorilor? .

    Intr-un regim totalitarist, NIMIC dar NIMIC nu se intampla fara binecuvantarea serviciilor secrete, asta o stim amandoi, dar eu cred ca intrebarea trebuia sa fi fost alta, de ex : De ce clasa politica este asa de proasta incat sa se lase manipulata de un dement cu nume de Traian? .

    Apropo de Dan Adronic, mi-am adus aminte de o gluma care circula in mediile baietilor cu ochi albastrii si nu numai .
    „Cica , in gradina Kremlinului, socrul lui Stalin si socrul lui Churchill puneau ei lumea la cale, si la un moment dat trece stalin pe acolo , la care socrul lui Churchill intreba : Bah, cine e persona …? … la care socrul lui Stalin zice : Taci mah, ca in numele lui se face afacerea …”

    Sa fim seriosi … Dan Andronic e doar cel in care nume se face afacerea :)

  23. Diversiunea ticluita de Basescu si regizata de matroana Udrea.
    Motivul: echipa marinarului urmeaza sa faca un atac urat la adresa lui Geoana creand suspiciunea ca PNL/Crin Antonescu sunt autorii atacului.

    Este acelasi MO folosit si ras-folosit de Basescu care l-a slujit destul de bine sa urce pe scara politica. Basescu are o logica simpla, primitiva. Nu are imaginatia necesara in a-si varia tactica de atac. Pe plan politic aplica „divide si stapaneste” iar in plan financiar foloseste echivalentul „cand doi se bat al treilea castiga”. Exemplul clasic este cearta Popoviciu/Becali in care cei doi si-au platit dobandirea libertatii cu sume mari depuse in fondul de campanie electorala a celui „de-al treilea”.

  24. Vin cam tarziu pentru raspuns, insa nu cred ca Andronic este vinovatul. El este doar condeiul, in spatele lui vazandu-l clar, dar clar de tot pe Geoana, cum isi sopteste la ureche ce i-au dictat lui consilierii…..
    Andronic nu are cum sa metamorfozeze idei, in cuibul lui nu e nimic, formanduse numai ecou….
    Eu zic sa asteptam putin, si imi veti da dreptate.
    Ca Geoana va este aliat si stie ca macar in virtutea protocolului veti merge pe mana lui, o stie toata lumea.
    Ca oprescu-l considera pe Geoana un castrat….este iarasi cunoscut.
    Oprescu daca si-ar dori sa-l reduca pe Geoana din ecuatia Cotrocenilor, ar face-o in 5 minute de emisie, garantand intrarea lui Geoana in cavoul politicii.
    Antonescu este mult, mult, dar mult prea bleg si visator ca sa aduca liberalismul la carma. Poate ca este inca sub romantismul casatoriei…dar cu certitudine in zilele acestea el nu se prezinta ca un conducator, ca un om politic de valoare…e cam de ploosh…
    E….si cum sa faca Geoana sa ajunga in turul 2 cu Antonescu????
    Va las sa ghiciti…..
    Aaaaa, scuze, pentru indragostitii basescieni, o constatare….Base nu intra in turul 2….si-a luat imprumuturi electorale prea mari de la greci ca sa treaca neobservate….Desigur unii fiind indragostiti, si pasivi, n-au decat sa-l lase pe Base-n patul gandirii lor, ca are el cu ce sa-i violeze….
    Cu parere de bine zic asta:
    Base nu intra-n turul 2, oricat s-ar da ei analistii politici peste cap.
    Si daca se intampla ca toti analistii lu mogulu, sa nu mai pronunte numele lui Base pana la sfarsitul campaniei ,(cei mai multi RO se uita la politica de pe Antene), si sa nu-l mai bage in seama nici macar la rubrica „ASA NU!!!”, romanii-l vor uita pe Base inainte ca el sa-si dea seama de asta! Base se bate singur, nu-i faceti publicitate gratuita!!!

    Mult Pa!

  25. Domnule Voiculescu, sa va aud pe dumneavoastra condamnand manipularea, e ca si cum l-as auzi pe stalin condamnand comunismul, chiar nu mai are bunul simt nici un fel de efect asupra oamenilor ca dumneavoastra? Ne luati drept retardati, nu prosti.

Comentariile sunt închise.