Propunerea privind retrocedarea patrimoniului sindical a fost respinsă ieri în Senat.

Prin retrocedarea patrimoniului sindical către confederaţiile naţionale reprezentative s-ar fi asigurat sindicatelor independenţa financiară şi, implicit, ar fi fost protejate de presiunile şi condiţionările factorilor politici. Este o măsură adoptată de toate ţările din fostul bloc comunist, România fiind, cum altfel, ultima care încă nu a făcut acest demers extrem de necesar.

Am iniţiat acest proiect, la solicitarea sindicatelor, împreună cu 21 de parlamentari. Am considerat că este un demers absolut apolitic. De altfel, Biroul Permanent al Senatului, la cererea mea expresă, a acceptat ca proiectul să poată fi semnat de cât mai mulţi senatori şi deputaţi, de la toate grupurile parlamentare, chiar şi după intrarea sa în procesul legislativ.

Comisia juridică din Senat a întocmit Raport favorabil, recomandând adoptarea acestui proiect.
Ieri, 8.12, propunerea a ajuns în plen. Fiind organică, erau necesare 69 de voturi «pentru». Nu le-a obţinut, în principal, pentru că senatorii PD-L au ales să se abţină de la vot. N-au avut curajul să voteze nici « pentru » (pentru o lege absolut necesară dar care, fatalitate, era propusă de Voiculescu) nici «contra» (contra dorinţei legitime a tuturor confederaţiilor sindicale din România). Au ales o soluţie laşă. S-au abţinut. E criză şi-n Parlament. Criză de cohones.

Nu e prima dată. Identic s-au comportat senatorii PDL în cazul altui proiect care avea defectul de a fi iniţiat de Voiculescu – prin care se propunea creşterea cu 10% a celor aproximativ 30000 de pensii extrem de mici acordate pentru invaliditate gr. I. Era o creştere fără niciun impact asupra bugetului public, dar vitală pentru persoanele cu grave dizabilităţi.

Şi cu acel prilej, vajnicii senatori PDL şi-au asumat o poziţie demnă şi curajoasă: s-au abţinut.

Repet, e criză, criză acută.

8 COMENTARII

  1. Tot dvs. ati initiat si legea aia dasteapta cu casele furate de comunisti: hotii, de buna credinta, sa ramana cu prada „cumparata” pe nimic iar proprietarii de drept sa fie despagubiti LA VALOAREA REALA de stat. Adica si de mine!

    Tot inteligent, ati initiat si legea de trecere a Registrului Comertului de la stat la o firma PRIVATA. GRATIS !

    VA ROG: OPRITI-VA !…imi este indeajuns Piedone.

  2. se reduce lista celor ce pot vizita Parlamentul la invitatia Dvs.
    De fapt….e posibil sa nu fie invitat nimeni, intrucat asa cum spuneam si inainte propunerile vin din tabara adversa…. Mai bine nu se aproba decat cineva apoi sa zica…”ca uite noi am initiat si s-a aprobat”….Cam asta e sistemul la noi. Nu conteaza cetateanul…actionam si gandim doar pentru a obtine avantaje electorale., sau pentru a minimiza sansele adversarului la viitoarele alegeri…

    ….chiar daca proiectele de lege sunt bune….vin din tabara adversa…
    probabil la fel e si cu initiativele PD-L (daca exista asa ceva).

  3. […] – Eu mă duc să dau o tură pe acoperișuri până apare Dinu – ieși parcă din transă și celăl…. Rostogolindu-se cu tot cu sonda pe care-o avea în mână și fără să piardă niciun strop din lichidul conținut, se transformă într-un superb motan cu o blană lucioasă de-un gri perlat, în înmărmurirea întregii asistențe. […]

  4. Cum se saluta pesedistii? „esti mai geoana decat prevede legea” Ce i-a pus Mos Nicolae lui Mircea Geoana în ghetute? Programul “Geoana-Presedinte”, varianta demo. De ce a acceptat Bush sa apara în fotografii alaturi de Geoana? Pentru a parea mai destept. Geoana va tine maine o conferinta de presa. Filmuletul cînd el se bucura si topaia pe scena este trucat! „Ce face acum Vanghelie? – Cauta pe google sa vada ce înseamna diaspora, sa o cheme la ordine”. „Geoana, foarte vesel, se întâlneste cu bunicuta. De ce esti asa vesel? Mi-am facut testul IQ. Si? A iesit negativ”. Cel mai scurt banc: „Geoana, presedinte!”

    cica l-au gasit pe baiatul pe care l-a batut basescu…..il cheama mircea geoana
    stii cum se pune dopul unei sticle de sampanie la loc?…..nici eu nu stiu,dar hai sa-l intrebam pe mircea geoana

    stii ce au facut romanii in timpul mandatului lui mircea geoana?….au dormit

Comentariile sunt închise.