Exista o limita in toate.

Evenimentul Zilei imi foloseste tendentios numele si imaginea in articolul “Ghid de utilizare a ziaristului in trustul lui Voiculescu”, publicat in numarul de miercuri, 4 mai 2011. Am vorbit o singura data cu ziaristul Stelian Negrea, cu mult timp in urma, cand l-am felicitat pentru un articol. In rest, nu am avut absolut niciun contact, direct sau indirect, cu acest domn. Nu stiu ce contract avea cu Trustul Intact, dar, in mod evident, eu nu sunt parte in acel contract. Folosirea numelui meu in acest articol este o manipulare flagranta. Analizez posibilitatea de a solicita in justitie daune de 1 milion de euro de la Evenimentul Zilei, suma pe care o voi dona Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului.

De altfel, incepand de azi, voi actiona similar impotriva oricarui demers public defaimator. Cu sau fara voie, fiecare trebuie sa inteleaga ce consecinte poate avea o minciuna, o insulta  sau o calomnie.

39 COMENTARII

  1. Stiind ca un astfel de titlu vinde, autorul articolului si cel care i-a dat o.k-ul si-a asigurat cresterea vanzarilor.
    Si sa nu uitam ca …si in US a inceput campania electorala.

  2. Am citit articolul dimineata si m-am mirat. Din cate stiu v-ati retras de niste ani de zile din trust, ramanand doar politician.
    Din punct de vedere al contractelor- peste tot e asa. Nu numai in presa. Sa fim seriosi- nu-ti convine intr-un loc pleci. Dar cand iei bani de acolo si te plangi… dar incasezi in continuare… nu mi se pare normal. Fireste ca nu ai voie sa denigrezi firma la care lucrezi. Fireste ca esti pasibil de plata unor daune.
    Si oricum, as fi curioasa ce contine actualul contract al domnului. Probabil aceleasi clauze, numai salariul e mai mare. Ca si functia, eventual…

  3. Caracter evident tendentios al articolului. Am citit cu atentie acel contract prezentat pe EVZ si, doar din continutul sau si cel al articolului, am depistat cateva incalcari ale acestuia (4-5 articole). Se pare ca oficiosul e din nou de serviciu; incepe campania.

  4. Toata lumea stie cine este in spatele acestui ziar. Deci nu mai trebuie sa ne mai mire nimic.

  5. Este interesant faptul ca ecest ziar cenzureaza si articolele cititorilor. Ar trebui sa le fie rusine.

  6. Mi se pare absoult normal ceea ce veti face, toti cei care denigraza merita sa fie trasi la raspundere in instanta. Mult succes!!

  7. O limita? limita a fost intrecuta demult si nu doar de ziaristi..oricum ar trebui pusi la punct ca prea au devenit nesimtiti

  8. Desi stiu ca doar Frank Sinatra si copiii Va ofera momente tonice, eu am gasit o piesa country mai veche dar draguta care sper sa insenineze, fie si pentru o clipa,supararea provocata de acei detractori care interfereaza cand si cand cu imaginea,cu personalitatea Dv.:
    http://www.youtube.com/watch?v=OXE-vP15cug -piesa se numeste „I Think The World Needs A Drink” :)

  9. @Oana: ai dreptate. Toate firmele din tara asta au clauze de loialitate (neconcurenta) si confidentialitate valabile pentru un numar de ani. Pentru primul pentru loc de munca (in consultanta), valabilitatea acestora a fost de 2 ani de zile si erau chiar mai stricte decat cele mentionate in contractul de la Intact (nu imi permitea sa profesez in acelasi domeniu in continuare in cei 2 ani).
    Dar proprietarul firmei mele nu se numea DV.

  10. Am inceput acum 2 saptamani o serie de articole numita „Un sfat pe zi” pe blogul personal prin care acord consiliere gratuita celor interesati.

    Printre mesajele primite recent a fost unul care m-a impresionat. O persoana mi-a trimis, anonim, o poezie cu dorinta de a o publica pe blog. Din ce am discutat cu persoana respectiva, pare destul de optimista si increzatoare in viitor, desi tonul versurilor nu exprima acest lucru.

    Puteti vedea aceste versuri aici: http://codrinpaveliuc.finantare.ro/2011/05/04/un-sfat-pe-zi-in-gand-nebun/

  11. aici unii isi vor aminti de verdictul ICCJ privind colaborarea cu Securitatea ….

    PS. si ce inseamna „analizez posibilitatea” ? ori e pozitie clara ori e joc de glezne din nou ?

  12. Felicitări pentru hotărârea de care daţi dovadă şi succes în ceea ce veţi întreprinde!
    Oamenii needucaţi trebuie să înveţe odată că „Gura bate fundul”!
    Şi-apoi, cine-i Stelian Negrea? Niciodată nu m-a convins în apariţiile sale în studioul A3. Faptul că s-a dus acolo unde s-a dus spunea oricum destule, dar atitudinea din articol nu mai lasă loc de îndoială. Eu zic că aceste personaje, aceste capete plecate sunt, de fapt, demne de milă.

  13. PACTUL CU DIAVOLUL

    Pe Sereş l-aş concedia de la Trust Intact ,
    Dac-a semnat deja proiectul de contract ;
    Căci niciun director, chiar cu-n minim tact ,
    N-ar fi-ncheiat,cu diavolul de Negrea, pact .

  14. astia de la evz sunt niste amatori. sunt niste robotzi montati special pentru a va denigra

  15. ATLETISM

    Când Voiculescu-i dădea pâine, o făcea pe-a sfântu’
    Şi azi, ca tizu-i de la Realitatea, şi-a spurcat cuvântu’ ;
    Dar Negrea şi Ghiţă vor fugi de vor mânca pământu’ ,
    De-i va alerga şi-ntr-un picior,ca să-i împuşte …Vântu.

  16. Exista contracte cu clauze mult mai stricte si mai rigide. La mijloc e strict un joc politic care ar trebui taxat cu acea actiune in justitie.

  17. „aici unii isi vor aminti de verdictul ICCJ privind colaborarea cu Securitatea …. ”
    CORECT!!

  18. Domnule Voiculescu, revin cu intrebarea simpla: DE CE?!

    Voi reveni cu intrebarea pe cat de des voi putea pana cand veti catadicsi sa lasati deoparte masca de politician si sa va-ntoarceti fata pret de o nanosecunda catre oameni pentru a le vedea problemele cu adevarat, nu pentru a fi populist. :)

  19. Stimate Domnule DAN VOICULESCU,

    Ma numesc OANCEA BOGDAN, am 31 de ani, sunt din Constanta si va rog in calitate de Dirijor al Corului de copii ARMONIA al Casei de Cultura PONTUS EUXINUS din Navodari, premiat cu Marele Trofeu la SANREMO anul acesta (www.gef.it) sa considerati participarea la emisiunea RAI DA BUNI in data de 1 iunie 2011 pe postul ANTENA 2 impreuna cu cei 45 de copii din Tulcea si Navodari care au castigat in premiera istorica pentru ROMANIA acest premiu.

    Am discutat in prealabil cu doamna Roberta Dumitriu, producatorul emisiunii RAI DA BUNI si cu doamna Anca Popa – manager de comunicare al Fundatiei Dan Voiculescu in ideea de a creea o punte de colaborare intre fundatia dumneavoastra si Corul de copii ARMONIA si de a va propune ca pe 1 iunie sa fiti alaturi de acesti copii talentati pe postul Antena 2.

    In masura in care agenda dumneavoastra permite acest lucru, ar fi onorant pentru noi sa va putem avea langa noi in aceasta emisiune pe 1 iunie 2011.

    Am dori deasemenea sa ne aveti in vedere pentru eventuale alte evenimente pe care Clubul de Excelenta DAN VOICULESCU le va organiza pe viitor. Va mentionez ca am colaborat foarte bine cu doamna Alexandra Diaconu si cu o membra bursiera a clubului – Alexandra Cristina Sipos din Bucuresti – la spectacolul MUGUR DE FLUIER din luna Martie anul acesta pe care l-am organizat la Muzeul de Arta din CONSTANTA.

    Datele mele de contact sunt urmatoarele:

    Bogdan Oancea
    Adresa: Str.Labirint nr.1, Bl.L1, Sc.D, Ap.51, Parter
    Mobil: 0744.451.939
    E-mail: [email protected]
    Blog: http://www.bogdan-oancea.blogspot.com

    Site-ul oficial al corului Armonia este:
    http://www.corularmonia.blogspot.com

    Va multumesc anticipat pentru consideratie !

    Cu deosebita stima,
    Bogdan Oancea – Dirijorul Corului de copii ARMONIA

  20. Este interesant faptul ca acest ziar cenzureaza si articolele cititorilor. Ar trebui sa le fie rusine.

  21. Articolul publicat in Evenimentul Zilei nu are nici cea mai mica legatura cu realitatea. Se vede de la distanta ca acest articol este marca inregistrata pedelista.

  22. @ Lucian: Am apreciat inca de ieri patosul tau. Categoric iti voi raspunde la intrebare. Fata in fata, cand gasim timp. Te va contacta echipa pe mail.

  23. Uitati cum se ingroapa articolele legate de putere la alte publicatii.

    Acum 10 minute, in timp ce rasfoiam presa, in Cotidianul (online) era un articol referitor la „promovarea” de catre ministrul Oprea in grad de amiral a tatalui Ancai Boagiu. In timp ce citeam acel articol, browserul si-a dat singur refresh, iar articolul a disparut. Bineinteles, linkul s-a pastrat. Il aveti aici: http://www.cotidianul.ro/144634-Mos-Teaca-l-a-uns-amiral-pe-tatal-Ancai-Boagiu

    Cica articolul ar fi fost publicat in 1970 :-) . Sincer, ma indoiesc. Nu cred ca ar fi avut cei de la Cotidianul atunci website.

  24. Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) apara cetatenii. Politicienii opozitiei sunt si ei cetateni. Ce ar fi daca FACIAS ar prelua, prin imputernicire, cazurile politicienilor din opozitie atacati in media aservita portocaliilor si lui TB, si cazurile politicienilor din opozitie supusi unor actiuni abuzive de politie politica – ANI, DNA, etc. ? Cred ca s-ar putea obtine ca daune sume consistente.

  25. @Codrin * Ai dreptate. Stirea originala este preluata din Jurnalul National
    http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/gabi-oprea-l-a-facut-amiral-pe-tatal-ancai-boagiu-577044.html
    Sper ca misterioasa disparitie sa nu se datoreze noului proprietar al Cotidianului, Elan Schwartzenberg ( se pare ca si Coditianul a facut parte din pachetul Realitatea TV ), dar nu m-ar mira sa fie asa. NB Fratele lui Elan este implicat in dosarul Poteras-PDL cu niscaiva schimburi de terenuri agricole contra terenuri pe malul Dambovitei.

  26. @ Codrin ( dar şi Socrate ):
    Eu ştiu că Nistorescu e proprietarul ” Cotidianului”. Nu cred că mai are legătură cu trustul Realitatea. :roll: Altfel, şi eu sunt cu ochii pe Elan, să-mi dau seama ce se întâmplă pe-acolo…

  27. […] Evenimentul Zilei imi foloseste tendentios numele si imaginea in articolul “Ghid de utilizare a ziaristului in trustul lui Voiculescu”, publicat in numarul de miercuri, 4 mai 2011. Am vorbit o singura data cu ziaristul Stelian Negrea, cu mult timp in urma, cand l-am felicitat pentru un articol. In rest, nu am avut absolut niciun contact, direct sau indirect, cu acest domn. Nu stiu ce contract avea cu Trustul Intact, dar, in mod evident…citeste mai mult […]

  28. Dispozitiile legislatiei unui stat contractant privind reducerea suspendarea sau sistarea prestatiilor in caz de cumul cu alte prestatii de securitate sociala sau alte venituri inclusiv cele rezultate ca urmare a desfasurarii unei activitati profesionale pot fi invocate impotriva beneficiarului chiar daca privesc prestatii primite conform legislatiei celuilalt stat contractant sau venituri obtinute pe teritoriul ultimului stat contractant…..TITLUL IIDispozitii privind determinarea legislatiei aplicabile…. ARTICOLUL 36 Drepturile institutiilor responsabile pentru prestatii impotriva tertelor parti responsabile….In cazul in care o persoana primeste prestatii conform legislatiei unui stat contractant pentru un risc aparut din evenimente survenite pe teritoriul celuilalt stat eventualele drepturi ale institutiei responsabile pentru acordarea prestatiilor impotriva unei terte parti susceptibile sa acorde compensatie pentru prejudiciu vor fi guvernate de urmatoarele reguli ….a daca institutia responsabila pentru acordarea prestatiilor se subroga potrivit legislatiei pe care o aplica in drepturile pe care beneficiarul le are impotriva tertei parti aceasta subrogare va fi recunoscuta de fiecare stat contractant ….b daca institutia responsabila pentru acordarea prestatiilor are un drept direct impotriva tertei parti fiecare stat contractant va recunoaste acest drept…..

  29. Dispozitiile legislatiei unui stat contractant privind reducerea suspendarea sau sistarea prestatiilor in caz de cumul cu alte prestatii de securitate sociala sau alte venituri inclusiv cele rezultate ca urmare a desfasurarii unei activitati profesionale pot fi invocate impotriva beneficiarului chiar daca privesc prestatii primite conform legislatiei celuilalt stat contractant sau venituri obtinute pe teritoriul ultimului stat contractant…..TITLUL IIDispozitii privind determinarea legislatiei aplicabile…. ARTICOLUL 36 Drepturile institutiilor responsabile pentru prestatii impotriva tertelor parti responsabile….In cazul in care o persoana primeste prestatii conform legislatiei unui stat contractant pentru un risc aparut din evenimente survenite pe teritoriul celuilalt stat eventualele drepturi ale institutiei responsabile pentru acordarea prestatiilor impotriva unei terte parti susceptibile sa acorde compensatie pentru prejudiciu vor fi guvernate de urmatoarele reguli ….a daca institutia responsabila pentru acordarea prestatiilor se subroga potrivit legislatiei pe care o aplica in drepturile pe care beneficiarul le are impotriva tertei parti aceasta subrogare va fi recunoscuta de fiecare stat contractant ….b daca institutia responsabila pentru acordarea prestatiilor are un drept direct impotriva tertei parti fiecare stat contractant va recunoaste acest drept…..

Comentariile sunt închise.