Inalta Curte de Justitie si Casatie a publicat astazi, cu mare intarziere, motivarea Deciziei in procesul pe care l-am avut cu CNSAS. Instanta Suprema confirma Decizia Curtii de Apel: ipoteza colaborarii mele cu securitatea a fost un urias balon de sapun. Au fost infirmate toate acuzatiile formulate la adresa mea, cu exceptia unei note adresate directorului intreprinderii de comert exterior unde lucram, despre un cetatean strain caruia nu-i placeau metodele comertului comunist si incerca sa ma convinga sa fug din tara.

Iar motivul pentru care instanta a decis ca o nota, care reprezenta o obligatie legala in comertul exterior de dinainte de 1989, poate fi considerata unica dovada a colaborarii cu Securitatea, nu este greu de intuit. Stiti cati dintre judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt fosti membri marcanti ai PDL? Unul singur, domnul Emanuel Albu! Stiti ce judecator a pronuntat decizia in procesul pe care l-am avut cu CNSAS? Da, ati ghicit, Emanuel Albu!

Sigur, numai intamplarea a facut ca decizia in cazul Voiculescu sa fie pronuntata de singurul judecator de la ICCJ care a fost membru marcant al PDL, lider al PD Mehedinti, secretar general adjunct al guvernului Radu Vasile din partea PD si, la un moment dat, secretar de stat în ministerul de Interne, evident, tot din partea PD.

Asadar, tot ce a reusit sa-mi descopere aceasta justitie, cu judecatori precum domnul Albu, a fost o nota adresata directorului firmei de comert exterior unde eram angajat, o procedură legală care, dacă era încălcată, atrăgea pedeapsa cu închisoarea. Atat.

Oricum, voi continua procedurile juridice la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

(Vă recomand, în context, butonul Adevărul din meniul de mai sus. Dacă nu vă descurcati, click aici.)

36 COMENTARII

  1. Bine bine, o fi asta de la ICCJ pedelist, dar ceilalti judecatori de la toate instantele inferioare unde ati pierdut pe linie, ce sunt ?
    Doi: din cate stiu eu, completele ICCJ sunt formate din mai multi judecatori, minim 3, parca. deci Emanuel Albu e numai 1 (UNU).
    Ceilalti „dusmani” ?

  2. „Informaţiile furnizate de recurentul-reclamant cu referire la opiniile şi preocupările cetăţeanului străin se încadrează la încălcarea unui drept fundamental prevăzut în Pactul Internaţional privind Drepturile Civile şi Politice şi în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, la care România aderase în acea perioadă şi anume, dreptul la viaţă privată”

  3. nu vreau sa ajung fata in fata cu justitia din romania, nu ea ne apara pe noi ci noi trebuie sa ne aparam de ea…e incredibil ce se intampla

  4. cum era de asteptat nimic senzational in aceasta decizie…eu nu inteleg cum a putut fi repartizat albu printre judecatorii unui asemenea proces…ar trebui sa existe niste reguli in acest sens

  5. Spunem „justitia din Romania” dar putem spune „justitia lui Basescu”. Singura instanta care conteaza este CEDO!

  6. Astia nu mai au rusine. Au scos armele grele ca sa va murdareasca numele. Ne mint pe toti in fata de atata timp…

  7. Astia s-ar fi legat si de notele din carnetul de elev, numai ca sa va acuze de ceva. Lui Basescu ii e frica de Voiculescu, clar!

  8. @Dragos – o, dulce glorie, cu siguranta, dragii nostrii pedelei au avut grija sa aranjeze si aceste procese deoarece Basescu nu i-ar fi permis sa scape atat de usor.
    Insa victoria va fi cu atat mai dulce, cand CEDO va da verdictul corect, pe care-l asteptati, domnule Voiculescu. Nu cred ca sunteti mai vinovat decat parintii nostri, supravietuitori ai acelui sistem, sau decat noi, supravietuitori ai regimului de azi!

  9. CEDO era de la inceput solutia. Trebuiau insa parcursi acesti pasi umilitori pentru a ajunge la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

  10. astia nu mai au nicio limita. considera ca suntem sclavi pe plantatia lor si ca pot face orice. sa-i scuturati pana le vine rau. nu-i lasati. tara e alaturi de dumneavoastra

  11. Se pare ca pentru piratul turnator de la Cotroceni, Voiculescu reprezinta o obsesie. Daca analizam putin situatia existenta in dosar, ne dam seama de faptul ca acest dosar este comandat de turnatorul Basescu.

  12. @Dragos:

    Cred ca faci confuzii privind termenul de „viata privata” si „viata sociala” si „viata profesionala”.

  13. Las-o jos ca makane! Ce mai merita spus: DEMISIA din Parlament. :(
    Ai fost prins … gata … stop joc amice!

  14. Se pot spune multe despre atacurile la persoana lui Voiculescu. Un lucru este clar. Dosarul dvs. este un dosar care este comandat de securistul Basescu.

  15. Pentru cei care mai cred in Zana Maseluta: la CEDO nu se schimba sentinta, se constata DOAR daca justitia din Romania a incalcat vreun drept inculpatului.
    Dupa atatia ani si atatea tergiversari, nu cred ca cineva sanatos la cap poate spuna asta. :)

  16. Ce am inteles eu:
    Felix e mai multi.
    Adica norocosi.(m-am documentat mai bine si totusi latineste felix inseamna norocos, daruit de soarta).

    Si pentru ca prea multi s-au nascut la momentul lor potrivit si habar nu au ce insemna functie de raspundere intr-o unitate socialista ( si nici cum cei din conducere se luptau cu ei insisi,cu constiinta lor si cu sistemul pentru a fi normali intr-o societate alienata de sus[iciune 25 de ore din 24) din societatea multilateral dezvoltata romaneasca si habar nu au ce insemna in acea vreme relatia cu un cetatean strain mai ales profesional vorbind -lucru care-i ducea mereu cu mintea la spionaj, ba economic ba industrial pe ceao si ai lui- de aceea eu sustin in continuare ca aveti nevoie pentru imaginea Dv. sa gasiti pe cineva foarte capabil care sa Va scrie biografia de la A la Z daca doriti sa scapati de suspiciunea poporului inept.
    Daca nu doriti sper ca sunteti pregatit de sicane pe tot restul vietii Dv. de politician.

    p.s.eu m-as incumeta sa Va scriu biografia, dar din pacate, nu locuiesc in Bucuresti… la gramatica mereu am avut nota 10.

  17. Lectia a fost oferita de presedinte in mod impecabil, dar prosti suntem noi ca nu o pricepem. Rezolvarea oricarei probleme, satisfacerea oricarei nevoi trebuie cautata in afara granitelor. Deja persistam in nesimtire crezand ca asta este tara noastra, crezandu-ne egali cu ei. Rusine sa ne fie tuturor si in special tie, Dinu Patriciu!

    P.S. Oare cati dintre nemultumitii de acum erau prim-aplaudaci in 2004 sau, mai rau, in 2009?

  18. eu cred ca base pleznea de invidie ca era doar maior si s-a razbunat pe Voiculescu care era general :))

  19. Completele ICCJ sunt formate din trei magistrati(unu principal si doi asistenti).Cel principal care este presedintele de sala,se consulta cu ceilalti doi asistenti,luand o decizie in conformitate cu cele spuse de cei doi.

  20. Mai recitind acea declaratie ma tot gandeam cum ar fi fost daca erati un dizident ca si Mircea Dinescu de exemplu si ati fi refuzat sa dati acele hartii, semnate sau nu…care era viata Dv. atunci ?
    Cred ca deveneati si Dv.supravegheat si cu domiciliul fortat si, binenteles fara servici.Si poate ati fi regandit, din plictiseala, sa zicem…teoria probabilitatii.
    Nu s-a intamplat asa si, impreuna cu cei 21 de milioane -din 22- de nedizidenti din care vreo 15% au, poate fara sa stie, dosare ca a Dv., Dv. ati devenit invidiat din toate punctele de vedere.
    Poate ar fi bine sa se invete in scoli la istorie si despre cum lucra aparatul lui ceao, nu doar din ce an MS Regele Mihai I a trebuit sa abdice si a fost „lasat” sa plece din tara lui si a noastra.
    Grea problema…invidia romaneasca…V-am mai scris eu ca probabil suntem singurul popor care are ca vorba din popor expresia: sa moara si capra vecinului, fiind singurul popor din lume care studiaza inca din scoala o „balada” ca Miorita.
    .

  21. Maestre,de ce-i bagati in seama ?! Citeam azi ca ati fi fost in legatura Directiei a 3-a. Pai asta facea CONTRASPIONAJ. Sint asa de prosti si turbati de furie ca, vrind sa va faca rau va ridica mingi la fileu.
    Eu , totusi, nu inteleg de ce-i bagati in seama, in loc sa-i trimiteti sa caute dosarul matrozului.
    Eu nu vreau sa dau lectii dar cred ca e timpul sa incepeti sa va adunati cu toti cei care au fost, sau sint, tinte ale paranoiei etilice si sa pregatiti o lovitura serioasa, legala desigur, dar pe masura fricii ce o generati….
    Iar asta cu informatorii, Securitatea etc. e clara; si peste 20 de ani, oamenii formati in acele vremuri si copii lor, vor avea ceva de spus in Tara asta !
    Sanatate si ignorati-i pe pigmei.

  22. nenea dan,
    dar cum de te_ai imbogatit asa imediat dupa asa zisa revolutie?televiziuni ai..imperiu energetic..mas _media..ce mai vrei?tara chiar nu are nevoie de unu ca tine
    plecati ,lasatine in pace cu minciunile securiste
    la stiri ne prezinti numai violuri,omoruri..MONI si IRI,OANA si PEPE..ETC
    RUSINE SA ITI FIE

  23. @ Dan Voiculescu

    PREVIZIUNI

    Vei mai fi sâcâit mai mult de-un an şi jumătate ,
    Până la scrutin, când pdl-iştii vor ieşi din scenă
    Şi vor plânge mulţi oameni din oraşe şi din sate,
    Văzându-l pe Boc … coleg cu Ciutacu la Antenă .
    (Iar pe Zeus ca javra, cătând resturi pe la ghenă)

  24. @mogul:

    am auzit si povestea asta spusa pe la colturi..da’ io cred ca nu se desecretizeaza decat in 68,99 de ani.Ce zici ? :)

  25. @Geta poz.20

    Nu pun la indoiala sub nici o forma nota maxima pe care ati avut-o la gramatica ; dovada elocventa in acest caz e sintagma pe care o folositi dv.,demna de a intra in antologia umorului romanesc involuntar : „FELIX E MAI MULTI”. Pentru o asemenea perla,nu vi se cuvin decat …felicitari.

  26. Domnule senator,
    ati avut inainte de 89 o profesie in care trebuia sa fiti in contact strans cu securitatea si asta imi pare mie cel mai greu obstacol pe care il aveti de trecut pentru a dovedi adevarul opiniei publice ca nu ati facut politie politica si a castiga dreptate IN OCHII OMULUI DE RAND. Justitia din Romania este atat de stramba incat pare o lupta in zadar incercarea de a demonstra adevarul.
    Ati fost facut exemplu de securistii de la putere pentru ca opinia publica nu are nici un ETALON. Ceva de genul : „Pe o scala de la 1- 10 unde se incadreaza colaborarea lui „Felix” cu securitatea?”
    Unde se incadreaza colaborarea cu secu a celor care au bagat oameni nevinovati la puscarie? Dar colaborarea ACTUALA cu secu a politicienilor de la putere? Dar controlul mafiozo-securistic asupra vietii politice din Romania pe care fondatorul noii securitati/SRI (*Imre Asztalos Virgil magureanu( il exercita de ani buni folosind santajul „dosarelor” pe care le-a „gestionat” cu o meticulozitate turbata?
    Ca cetatean cu drept de vot doresc sa cunosc faptele si numele celor care au facut SI INCA FAC politie politica REALA in Romania si in afara. Noi romanii avem nevoie de un „etalon” pentru a ne putea da seama ce fel de „politie politica” ati facut dumneavoastra si ceilalti adversari politici ai puterii actuale/viitori demonstrati colaboratori ai securitatii. Asta pentru ca sunt convins ca vor urma si altii pe lista „exemplelor”. Un Crin Porumbacu de exemplu….
    Ca senator aveti puteri sa ne scoateti la lumina acest etalon. Aveti reusite, ati demonstrat ca este posibil sa invingeti puterea, deci nu e o lupta imposibila.

  27. […] Inalta Curte de Justitie si Casatie a publicat astazi, cu mare intarziere, motivarea Deciziei in procesul pe care l-am avut cu CNSAS. Instanta Suprema confirma Decizia Curtii de Apel: ipoteza colaborarii mele cu securitatea a fost un urias balon de sapun. Au fost infirmate toate acuzatiile formulate la adresa mea, cu exceptia unei note adresate directorului intreprinderii de comert exterior unde lucram, despre un cetatean strain caruia nu-i placeau metodele comertului comunist si incerca sa ma convinga sa fug din tara…citeste mai mult […]

  28. Presa despre verdictul CNSAS de HotNews.ro Vineri 16 iunie 2006 0 00 Foto CotidianulToate marile ziare nationale isi deschid vineri editiile citand surse care afirma ca verdictul CNSAS in cazul Dan Voiculescu este da a facut politie politica . Proba care a dus la acest verdict este o nota informativa in care Voiculescu apare sub numele conspirativ Felix .Documentul provine din anii 70 perioada in care liderul PC lucra la intreprinderea de comert exterior Vitrocim si atesta faptul ca Felix alias Voiculescu oferea Securitatii date cu caracter personal despre angajatii intreprinderii.

Comentariile sunt închise.