Găsiti aici raportul societătii civile asupra demersului privind modificarea Constitutiei de către cetăteni – nu de către o minoritate care se ascunde în spatele unor parlamentari tranzactionabili.

52 COMENTARII

  1. Excelent!

    Romania, avem cuvantul! Vom „vorbi”.

    „Comitetul civic de Initiativa privind revizuirea Constitutiei. Comitetul este format din 12 membri din toate categoriile sociale si profesionale – si este deschis adeziunilor din tara.”

    Domnule Senator,

    avand in vedere ca Diaspora a votat un penal drept presedinte, corect ar fi ca adeziunea de suspendare a acestuia sa poata fi semnata si de Diaspora (pe net).

    SimP

  2. N-aduce anul ce-aduce ceasul

    Nu bani, nu glojdeală, nu ţoale
    ‘mi dădură forţa de-a trage la foale.
    Vreau fierul rău să îl călesc în sânge,
    Să-nlătur fiara nebună ce plânge !

    Să-ţi fie ruşine, în veci, Dinu Patriciu,
    Ca-i dat în vileag caseta, aia, cu piciu’,
    Pe care un biet agramat o combate
    Din dosul cartoanelor ( !?) neechivalate.

    Să-mplinesc sentinţa civilă în parte,
    Jucându-i destinul pe-o singură carte,
    Crăpând, s-ar hrăni flămânzi maidanezi ;
    Române, salvează-ţi onoarea ! Cutezi ?

  3. Societatea civila a iesit din amortire. Si acum reactioneaza. Este foarte bine. Primii pasi au inceput sa se faca

  4. Am toata increderea in aceasta Romanie care a tacut pana acum. Dialogul social si civic ofera formule de solutionare democratica a situatiilor dificile in care ne aflam. Dupa dialog, urmeaza partea practica – implementarea solutiilor. Si sunt convins ca societatea civila are capacitatea sa faca si asta.

  5. DIAGNOSTIC CONFIRMAT

    « Doctorul » Cseke Attila consultându-l discret pe Traian Băsescu, a pus, fără şovăire, un diagnostic deja celebru : « platfus pe creier ».

    PS : Ulterior Cseke s-a confesat că şi el are acelaşi diagnostic…

  6. MARKETING POLITIC

    Oricine poate constata chiar din Raport ,
    Că-i tare Comitetul şi mintea-şi sfarmă
    Cum să-ntindă-n şase oraşe câte-un cort ,
    Ca mulţi români să vină şi … să doarmă .

  7. Tacerea ne-a costat. A durut. Si inca doare. Pana nu vom fi aplicati, nu vom rezolva nimic. Trebuie mobilizare. Iar mobilizarea nu poate fi facuta daca exista frica.

  8. @SimP – ai dreptate…si diaspora tb sa fie parte activa a demersului. sa se vada faptul ca nu diaspora l-a votat pe basecu ci cuplul brinza&bakonsky

  9. Motto : 66 ani (!?) de la Hiroshima lui 6 ( !?) august 1945.

    Păleşte “Littl Boy” faţă de “Littl Boc” !
    Atenţie, acum, la toată ţara mioritică
    Că s-a format dezrobitoarea masă critică,
    Popor român lipsit, istoriceşte, de noroc…

    DIN FIZICA CRETINIANĂ

    JON*/ I s. m. unitate de măsură a dozelor de cretinism băsescian, cantitatea de cretinism băsescian care, în condiții sociale normale, produce, prin bocalizarea unui cm3 de suflet românesc, o sarcină pe viaţă de o udrea. II. s. n. Aparat politic majoritar pdl-udmr cu care se produc şi reproduc la scară naţională cretinisme băsesciene. (< mioritic. Jon*)
    n.r – definiţie luată din EBA – DEX 2011.

    Notă : Băsescule, “N-obel”eşti azi ! Dar…mâine ?

  10. Daca nu se introduce raspunderea pentru judecatori si nu se modifica articolul privitor la avere in sensul de putea fi controlate si confiscate daca sunt ilicite vom vota contra !

  11. De propunerile pt modificarea Constitutiei si de voturile din Parlament ne vom aduce aminte si la alegeri ! Basescu si PDL deja nu mai conteaza dupa 2012.

  12. Daca nu se pune problema formei statului, nu se face nimic. Nu voi vota nici o noua constitutie daca nu se discuta si problema abolirii republicii si revenirea la monarhie constitutionala si regim parlamentar.

  13. As propune ca guvernul sa fie responsabil in fata parlamentului, si implicit a cetatenilor, asa cum este in Anglia, Canada, Australia, sau Suedia (si alte state civilizate). Astfel, toti membrii guvernului trebuie sa fie membri ai parlamentului (deci alesi); iar in cazul in care o lege esentiala (precum bugetul) cade, guvernul sa cada automat ! Numai o astfel de reforma radicala are sansa de a normaliza situatia politica de la noi din tara !

  14. Fiecare partid are si oameni corecti (putini) si nemernici (multi). Problema este cum facem ca sa-i putem alege pe cei corecti.

  15. In sistemul de vot pe liste, in capul listei erau nemernicii. Votai lista pentru cel de pe pozitia 7. in Parlament ajungeau nemernicii de pe pozitiile 1 si 2. Trecerea la sistemul uninominal nu a adus niciun progres. A ramas doar capul listei – adica nemernicul principal. Am avut deci de ales intre nemernicul principal de la partidul X si nemernicul principal de la partidul Y. Pai nu este bine. Nu vad niciun folos.
    Prefer sistemul de vot preferential pe liste. Votez pe unul de la un partid, pe altul de la alt partid, indiferent de pozitia lor pe liste. In felul asta pot alege oamenii corecti din fiecare partid.

  16. Sunt de acord cu propunerea lui SimP in privinta Diasporei. A inclinat o data balanta, asa ca poate ar fi cazul sa repare rezultatul precedent.

  17. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    Dupa cate pot sa-mi dau seama, initiativa de revizuire a debutat nelegal, anume cu incalcarea dispozitiilor art. 2 al Legii nr. 189/1999.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  18. OPORTUNITATE

    « Pentru prima oară în istoria SUA (şi la 70 de ani de la obţinerea ratingului AAA in 1941), SUA e eliminată din clubul statelor celor mai de încredere. „

    – Micuţule, ne vârâm noi în locul sua ? Atacă frontal, Jon*
    – Şefu, dacă semnalizăm, discret, revenirea la cea fost, sigur câştigăm: alegerile din 2012 şi implicit susţinerea Chinei.
    – Condamnarea comunismului ne-ncurcă…
    – Faci o copie de pe dosarul secu al lui matale şi-o duc eu într-o vzită de lucru.
    – Nu ! E prea devreme. Asta rămâne pentru… eşafod !

  19. Astept si de la cetateni aceeasi mobilizare pentru momentul strangerii semnaturilor. E un moment in care pot lua atitudine si genera o schimbare.

  20. BIETUL “DILY”

    Calm, Moartea citeşte ziarul,
    La rubrica lungă de mortăciuni
    Pe Mircea Dinescu îl duse dricarul
    La vatra încinsă, să-l facă tăciuni.

    Prin bude hârtia e neagră, mă jur
    In Iad se închină, doar cu mercur
    Se fac pregătiri cu smoală fierbinte ;
    Şi dracii au pentru « dily » un dinte…

  21. Singura solutie pentru a avea o sansa de redresare a tarii este indepartarea lui Basescu pana in 2014. Chiar daca in 2012 se va constitui o majoritate parlamentara USL, Basescu , asa cum de altfel a si anuntat, va continua sa incerce sa se impuna. Daca modificarea Constitutiei este o solutie, atunci ar trebui ca toata societatea civila sa se implice.

  22. Pentru a se extinde lista oraselor si minicipiilor as putea lua legatura cu cei de la FACIAS pe site-ul lor ?
    Am vazut ca municipiul meu nu este pe lista lor. :(

  23. Ramane cum am zis : Basescu este dictator ! Un parlament cu 51-55 % antiBase (Parlamentul fiind ales de popor ! ), iar daca Base se opune va necesita de urgenta un consult psihiatric.

  24. Problema nu este sa scapam de un partid sau altul, ci ca toate partidele sa fie egale in fata Constitutiei ! Prin urmare, principiile ei trebuie respectate, iar daca in 2005 s-au aplicat un set de principii si in 2012 trebuie aplicat acelasi set de principii !

  25. Marinaru isi da seama ca, indiferent daca pune sa nu premier de la USL, el tot va fi demis, suspendat, anchetat, judecat si pedepsit pt crimele impotriva romanilor. Cauta chichite doar doar va amana momentul. Numai ca DE CE TI-E FRICA NU SCAPI !!!

  26. Pana la urma diferenta intre democratie si dictatura nu e atat forma de organizare – in fond si alegerile comuniste se autointitulau democratice in cadrul partidului, cu propuneri, alegeri si tot tacamul – ci modul de aplicare. Dictatorul dicteaza, interesant e sa vedem daca sunt multi care noteaza.

  27. Asa se intampla cand nu ai pe cine sa alegi… . Asta este nu avem noroc si noi de un presedinte normal. Utimii 21 de ani de republica democrata parlamentara sau semi-prezidentiala (sau ce-o fi Romania) ne-au demonstrat practic ca acest sistem e cam nefunctional. Acesta este un argument pentru reinstaurarea monarhiei.

  28. 2009 va fi o nimica toata pe langa 2012. Daca USL o sa faca 50% o sa aiba grija tatucul cu ajutorul SRI ,SIE, STS (ca doar acolo nu au scazut salariile, ba mai mult le-a crescut bugetul) ca PDL sa faca 50,1%. Daca au ajuns sa fure pe fata in Parlament, pai pe la spate o sa numere exact atatea voturi prin corespondenta cate trebuie.

  29. INAUGURAREA ARENEI NAŢIONALE

    Prin porţile Arenei pătrund civilizat vizitatorii-
    Bucureşteni uimiţi.Dar unde sunt gladiatorii ?
    Să fi aflat că ţara românească e în carantină
    De boala sărăciei fără leac, a neamului patină ?

    Băsescu – Boc lipsesc. Ei au inaugurat o budă
    Cu aer codiţionat şi cu hârtie parfumată, udă.
    E doar Oprescu, la strâns mâna contra voturi
    Zâmbind superior la politicieni, care fac boturi.

    Nocturna se aprinde peste feţe ca de ceară,
    Nici imnul ţării nu s-a intont, pentru întâia oară.
    Se-amână pentru Sfântul „Nicolaie”, mare ironie ;
    Sperând să-i batem pe franţuzi, măcar în galerie.

  30. Cred ca Basescu, ca orice alt conducator ajuns in functie nu prin merite proprii ci prin demagogie nerusinata, aranjamente ale sistemului, furaciuni, viclenii si tradari, a ajuns sa-si construiasca o realitatea a sa paralela;
    In acea realitatea Gabi Oprea, Michi Spaga, Becali, Flutur si altii care au trecut alaturi de el au facut-o “sedusi” de capacitatea lui de manipulare, de farmecul si marile idei ale Conducatorului;
    Daca tehnica a tinut la cei de mai sus trebuie sa incerce si cu altii, poate se prinde! Basescu refuza sa accepte ca respectivii au pus inainte doar interesul, propria lacomie, dorinta de putere cu orice pret, frustrarile personale sau frica de dosare si nu o pretinsa “dragoste” fata de un om pe care il detesta in taina si chiar il dispretuiesc.
    Si nu accepta ca nu toti oamenii (din fericire) pot fi prostiti, santajati sau cumparati in acelasi mod.

  31. Singurul obstacol in demersul suspendarii este FRICA. Sper ca cetatenii sa treaca peste propriile temeri si sa actioneze, in limitele constitutionale si legale.

  32. Romania este ca o rana deschisa. Cu foarte mult puroi. Are nevoie de „medicamente” forte. Sper ca societatea civila sa fie doctorul care administreaza medicamentele

  33. @Andrada Mateescu – nu cred ca Romania este pregatita sa fie monarhie. Monarhia este nobila. Iar poporul roman, din pacate, si-a pierdut nobletea

  34. @marcu75 – Dar opozitia trebuie sa fie foarte atenta cu votul in diaspora. Daca nu isi vor trimite reprezentanti, din nou vor pierde alegerile

  35. Basescu se amageste daca isi inchipuie ca va mai numi un premier marioneta acceptat de viitorul parlament. Imediat dupa constituire, in 2012, Parlamentul il va suspenda pe Basescu pentru incalcarea Constitutiei, asa cum a anticipat Iliescu, iar presedintele Senatului va numi viitorul prim ministru. 2012 este ultimul an al lui Basescu la Cotroceni.

  36. Basescu trebuie judecat oricum pentru subminarea puterii de stat ,subminarea economiei ,abuz de putere,santaj,nepotism,amenintare favorizarea infractorilor.

Comentariile sunt închise.