Un Om, WARREN BUFFETT, a donat 46 de miliarde de dolari din averea sa de 115 miliarde, deci aproximativ jumătate. Mai mult decât atât, dorința lui este să doneze 99% din propria avere.

Până acum donațiile sale au vizat inițiative anti-sărăcie, sănătatea și educația. Interesant este că primele două au fost implementate în țările nedezvoltate de pe planetă, iar educația a avut ca prioritate Statele Unite ale Americii.

Dumnezeu să-l mântuiască de păcatele sale și să lumineze pe toți cei ce pot să-i ajute pe semenii lor aflați în nevoie.

100 COMENTARII

  1. De apreciat și faptul că și-a folosit banii pentru programe anti-sărăcie și pentru inițiative care privesc educația și sănătatea.

  2. Nu cred că avea o părere prea bună despre sistemul de educație din SUA dacă a simțit nevoia să doneze atâta bănet.

  3. Și la noi e existat o persoană care și-a donat întreaga avere Academiei Române, domnul Jacques Menachem Elias. Tot cu banii lui a fost construit și spitalul Elias, cel mai avansat din Europa la acea dată.

  4. Pentru mine, gestul lui Buffet arată că averea este doar un mijloc, nu un scop în sine. Iar în cazul acesta vorbin de cel mai nobil scop cu putință, ajutarea semenilor de pretutindeni.

  5. N-am înțeles niciodată ce naiba ai putea face pe lumea asta cu atâta amar de bănet decât să îi donezi pentru cauze bune. Ce a făcut Buffet mie nu mi se pare extraordinar sau demn de admirație, mi se pare singurul lucru de bun simț pe care l-ai putea face când ai o asemenea avere. Mi se pare ceva normal.

  6. Dumnezeu să-l binecuvânteze pe Warren Buffett pentru generozitatea sa. Astfel de oameni sunt cu adevărat un dar pentru umanitate.

  7. Să apreciem și decizia lui Buffett de a dona mai ales în țările nedezvoltate. Acolo, nevoile sunt mai mari și impactul donațiilor sale va fi mai semnificativ.

  8. Sper ca exemplul lui Buffett să inspire și pe alți oameni bogați să doneze pentru cauze bune. Averea este un dar, care trebuie folosit pentru a face lumea un loc mai bun.

  9. exemplul dat de buffett arata ca se poate ca oamenii cu averi impresionante sa ajute si pe altii care doresc sa se dezvolte.

Comentariile sunt închise.