Am citit atent legea 199/2023 și am constatat o anomalie.

La articolul 219 alin. 2 se precizează că senatul universitar poate decide continuarea activității de cercetare a unui cadru didactic FĂRĂ LIMITĂ DE VÂRSTĂ.

Este clar un abuz care, din datele mele, a fost promovat de Dr. Sinescu.

Am rugat gruparea PUSL din Camera Deputaților să amendeze această anomalie.

100 COMENTARII

  1. Cu asemenea măsuri nici nu mă mir că învățământul superior din România este tot mai slab de la un an la altul.

  2. Dacă ținem cont de vârsta în general înaintată a celor din Senatele universitare, nu e greu de dedus cum vor vota.

  3. Anomalie e puțin spus după părerea mea. E de-a dreptul ilegal. Dacă legea spune că vârsta pensionării e de X ani, aia e și gata.

  4. Autonomia universitară nu implică dreptul de a încălca legile. Nu mă pricep eu cine știe ce la legi, dar sunt sigur că există una care specifică în mod clar care e vârsta la care se iese la pensie.

  5. Acum depinde de ce înseamnă „cercetare”. Dacă se referă la predat, de exemplu, e de-a dreptul ilegal. Pe de altă parte, multe persoane care au depășit vârsta pensionării sunt încă perfect capabile să facă muncă de cercetare științifică. Dacă e vorba de așa ceva, poate fi de înțeles.

  6. Această prevedere este o formă de nepotism. Cine are conexiuni în Senatul universitar poate rămâne la catedră până la adânci bătrâneți, indiferent de merite.

  7. În forma actuală, legea poate încuraja abuzurile. Primul care îmi vine în minte este ținerea tinerilor departe de catedră. Dacă nu ai pile, nu ai nicio șansă să devii cadru didactic.

  8. Și eu cred că legea este incorectă. Fără limite de vârstă, senatele universitare vor fi mai dispuse să voteze pentru continuarea activității de cercetare a unor cadre didactice care nu mai sunt la cel mai înalt nivel.

  9. Este ironic că o lege care este promovată ca o măsură pentru a promova excelența în cercetare, în realitate va avea efectul opus.

  10. Un abuz de putere clar și o lipsă de respect față de tinerii cercetători. Încă o dovadă că sistemul educațional din România este corupt și ineficient.

  11. Ar trebui eliminate aceste abuzuri .Nu este corect .Unii vor sa tina de anumite functii cu orice pret . Oare cum vom motiva viitoarele generatii ,cum ii convingem ca si in tara noastra se poate profesa .

  12. o noua viziune data in invatamntul superior nu este complementara cu aceasta lege care mi se pare venita de undeva dintr-un timp apus.

  13. dezvoltarea romaniei consta in schimbarea ei ca si mentalitate si promovarea unei noi directii in ceea ce priveste cercetarea.

  14. cu astfel de legi ne vom intoarce cu siguranta cu cel putin 50 de ani inapoi iar dezvoltarea noastra ca si tara va fi din ce in ce mai departe.

  15. Autonomia universitară nu înseamnă autonomie față de lege. Că doar nu se poate face orice, sub pretextul că așa vrea senatul universitar.

  16. Se pare că învățământul superior românesc este o afacere de familie, iar domnul Sinescu este un adevărat patriarh.

  17. Este nevoie de o clarificare a ceea ce înseamnă „cercetare”. De exemplu, dacă înseamnă să dormi în birou, atunci domnul Sinescu este un cercetător de excepție.

  18. nimeni pe acest pamant nu detine o functie pe viata numai la noi in romania totul este posibil prin legi aberante si ilogice.

Comentariile sunt închise.