Ieri, in ziua in care am inaugurat Felixometrul, Grigore Cartianu a aflat de la Paraschiva Silaghi ca am actionat-o in judecata, ca urmare a declaratiilor sale defaimatoare la adresa mea. Intelegand ca Grigore Cartianu si tovarasii sai de arme nu pot pierde ocazia de a mai bifa cativa felicsi pentru a-si creste prima “politica” de Craciun, consider ca sunt necesare cateva precizari:

1. Procesul “descoperit” ieri a fost initiat de o luna. Asadar, nu-i tocmai o noutate.

2. Paraschiva Silaghi nu a “deconspirat” nimic. Timp de doi ani a sustinut vehement, inclusiv intr-o declaratie notariala autentica si in cadrul audierilor la CNSAS, ca nu a suferit niciun prejudiciu dupa plecarea sa in Germania.

3. Ulterior, Paraschiva Silaghi si-a schimbat radical optiunile, dupa ce a refuzat sa returneze o suma de bani pe care o imprumutase de la tatal meu (presa a dezvoltat subiectul, de exemplu aici). Am mai mentionat detaliile, nu are sens sa le repet. Sper doar ca, intr-un final, doamna Silaghi isi va achita datoriile catre tatal meu, un venerabil domn de peste 90 de ani, care si-a dorit sincer sa o ajute.

4. Toate acuzatiile lansate de Paraschiva Silaghi la adresa mea au fost respinse de justitie. Reamintesc ca, prin Decizia Inaltei Curti de Justitie si Casatie, din balonul de sapun al colaborarii cu securitatea nu a mai ramas decat o nota comerciala, adresata conducerii intreprinderii de comert exterior si nu securitatii, in legatura cu un om de afaceri austriac. Aceasta nota era o obligatie legala pentru oricine se intalnea cu un cetatean strain (va puteti convinge aici). Toate celelalte acuzatii au fost respinse, inclusiv cele lansate de doamna Silaghi, care s-a constituit parte in acest proces. Asadar, Paraschiva Silaghi nu a deconspirat nimic pentru simplul motiv ca nu avea ce sa deconspire.

5. Din pacate, in perioada procesului cu CNSAS, doamna Silaghi a facut o serie de declaratii defaimatoare la adresa mea, si am considerat ca este corect sa ii ofer o sansa, fie de a-si proba acuzatiile in justitie, fie de a-si asuma, in mod oficial, greseala si gravul prejudiciu de imagine creat. Daca instanta va decide ca Paraschiva Silaghi trebuie sa raspunda financiar pentru raul produs, intreaga suma va fi donata pentru copiii institutionalizati. Nu mi-am dorit niciodata bani nemunciti de la nimeni si ar fi fost bine ca si verisoara mea sa gandeasca la fel.

Cat despre dependentii de felicsi, le urez spor la treaba. Felixometrul le va reflecta obiectiv performantele.

26 COMENTARII

  1. În Africa copii se bulgăresc cu balegă de elefant, dat fiind că nu au zăpadă. Nu înţeleg de ce românii fac acelaşi lucru în bulgăreala lor din verbiajul mediatic. Cât de uşoară este bătaia aceasta în comparaţie cu cei care încearcă să pună o cărămidă peste altă cărămidă!

  2. Motto :

    „Nerecunoştinţa este copilul legitim al binefacerii”- Mihail Sadoveanu

    DESPRE FACEREA DE BINE

    Astăzi,facerea de bine e ceva de mamă ,
    Nu mai intru-n amănunte căci nu are rost ;
    De nu-l laşi să moară, omul te reclamă
    C-ai fost prea milostiv … cu neamul prost .

  3. Nu e greu sa iti dai seama ca urmarea obtinerea unor foloase materiale nemeritate, intrucat a declarat ca nu a suferit niciun prejudiciu. Vorba aia: pica para malaiata in gura lui Natafleata.

  4. RECUNOAŞTEREA VALORII

    Primind atâţia bani cu împrumut, parşiva
    A refuzat să-i dea lui Nea Dumitru înapoi ,
    Evaluând că Felix a turnat pe Paraschiva ,
    În valoare de … patruzeci de mii de euroi .

  5. „Oprea a vorbit si despre Alexandru Paleologu sau Dan Voiculescu:”

    “Il poate condamna cineva pe Alexandru Paleologu, care zacea in inchisoare, fiind presat sa dea informatii? In cazul lui Dan Voiculescu, exista o legislatie intreaga care te obliga sa faci anumite lucruri (…) fiecare om care mergea in strainatate atunci trebuia sa dea o nota de relatii. Sunt note de serviciu prin natura atributiilor.”

    Ia sa te vad Varane, cata logica ai tu in capul tau soparlesc!…Pai daca „… fiecare om care mergea in strainatate atunci trebuia sa dea o nota de relatii”…Rezulta ca si-n cazul lui Basescu(ca mergea in starinatate cu vapoarili) „exista o legislatie intreaga…” Pai la el, n-or fi tot ‘note de serviciu”?…Numai ca el cu vapoarili cara ce-ai furat tu dupa 89 ba Varane, fara sa stie asta!…Vezi tu, ca dupa ce tu mergeai in strainatate si te-ntorceai ca el, el a ramas sarac si doar cu banii din salariu de vaporean, tu in schimb, pentru ca faceai parte din scenariu KGB de prabusire a Romaniei, ai pus botu’ si-ai buzunarit Tara Varane, shoparla fosila!…Da unde-avea ma Voiculescu al batran sa-i dea lui Silaghi asta bani cu imprumut?…Ca voi tot neamu’, ati fost doar cinstiti si patrioti!..Cum va mai ajutati voi KGb-istii intre voi, adica Oprea te ia in brate si tu ravasesti justitia romana!…Tz’iai reacu da pushlamale!…

  6. Domnule Senator,

    am citit ce va acuza vara dumneavostra si ce imi pare cel mai „damaging” e acuzatiile ca parintii ei au facut inchisoare din cauza dumneavoastra. Asta, cred eu, ca e important sa clarificati. Au facut sau nu inchisoare si daca da, de ce?

  7. Daca instanta a respins acuzatiile, de ce a mai fost luata in seama Silaghi? Sa plateasca pentru acuzatiile calomnioase, pentru defaimare si ce ar mai fi de sanctionat.

  8. Cine greseste, plateste. Asta ar trebui sa se intample si in acest caz. Dar, ca in Romania, totul depinde de puterea politica, nu de judecatori.

  9. Dorinta sincera a tatalui dvs de a ajuta trebuie apreciata.
    Este credinta mea ca nu poti sa-ti cladesti linistea furand linistea altcuiva; condamn denigrarea, santajul de orice fel. Prejudiciul adus trebuie indreptat, platit, acoperit – spuneti-i cum vreti.
    In cele din urma Cel de Sus e cel ce judeca drept fiindca doar El are toate datele – tocmai de aceea trebuie sa fim cinstiti cu noi insine si sa ascultam cu mai multa luare aminte la ce ne spune constiinta.

Comentariile sunt închise.