In ultimii ani am asistat, prin generalizare, la incriminarea nedreapta si neintemeiata a unei categorii intregi, cea a profesorilor. Evident, la fel cum exista profesori exceptionali, exista si cadre didactice nepregatite. Ne-am obisnuit sa ii vedem in strada sau dand declaratii pentru presupuse fapte de coruptie, uitandu-se parca de nobletea acestei profesii.

In calitate de profesor urmaresc cu atentie toate aceste evolutii si recunosc ca am ajuns sa fiu preocupat de imaginea dascalilor si de recunoasterea rolului lor intr-o societate dezbinata constant in ultimii 10 ani de cel care spunea: Să-i urâm pe profesorii care muncesc mai putin decât presedintele.

Nu exista categorie mai afectata deopotriva de criza, lipsa de respect pentru intelectuali si incompetenta leadershipului politic. Insa a venit si momentul reconstructiei.

De aici si initiativa acestui proiect. La primul eveniment, 400 de profesori din toata tara au beneficiat de o zi metodica dedicata lor in care au avut acces la cele mai recente informaţii şi resurse oferite de traineri internationali.

Si pentru ca stiu că fiecare dintre noi am fost marcati, la un moment dat in viata, de imaginea unui dascal, m-as bucura daca unii dintre cititorii acestui blog ar dori sa fie solidari cu aceasta campanie dand exemple – postand un comentariu – despre un dascal adevarat. Astept asadar povesti ale dascalilor care v-au marcat educatia.

15 COMENTARII

  1. Nu spun lucruri noi, dar daca le repetam poate cineva ia atitudine: problema a devenit un cerc vicios. Nu se dau bani pentru educatie, profesorii nu sunt motivati, iar elevii au de suferit. Acestia cresc si cel care va suferi cel mai mult va fi poporul. Ati avut o multime de initiative de succes, domnule Voiculescu. De ce nu incercati sa va implicati si in domeniul Educatiei?

  2. Felicitari fundatiei pentru aceasta initiativa! Uneori noi, profesorii, avem nevoie sa fim invatati pentru a putea invata mai departe si pentru a tine pasul cu vremurile. Mi-ar placea tare mult sa sa ajung la cel de-al doilea seminar „Impreuna pentru educatie” si o sa fac tot ce-mi sta in puteri in acest scop. Numai bine!

  3. felicit si incurajez toate proiectele demarate cu succes de fundatia dumneavoastra. la cat mai multe reusite!

  4. sunt total de acord cu ceea ce spune domnul voiculescu. vina apartine elevilor si nu profesorilor care dau tot ceea ce este mai bun pentru a-i invata carte pe copii. initiativa fundatiei este una foarte buna si cred ca ar trebui sa se investeasca mai mult in tot ce tine de educatie

  5. O inițiativă foarte buna, mulțumim domnule Voiculescu ca susține-ți și învățământul Romanesc!!

  6. Felicitari pentru acest proiect. Consider ca este interesant si poate fi un exemplu si pentru alte fundatii.

  7. Mereu imi voi aduce aminte de profesorul meu de limba si literatura romana din scoala generala. Un om deosebit, care m-a determinat sa invat, sa aprofundez si sa imi doresc sa citesc toata viata mea. Aveti mare dreptate, un profesor bun va ramane in mintea noastra toata viata!

  8. TRAINING

    De-ar fi să fac în patru versuri o sinteză ,
    Aş zice că nivelul şcolii româneşti va creşte :
    Profesorii vor învăţa pe tineri în engleză ,
    Să nu mai spună că-s şomeri…în româneşte .

  9. Felicitari fundatiei pentru acest proiect ce se anunta a fi benefic atat pentru copii, cat si pentru profesori!

  10. Lui Pinalti, DNA, bratul inarmat al servitorilor Ocultei Mondiale, i-a reamintit de independenta justitiei si statul de drept fascist (urmarit de PPE). Demagogia conducatorilor europeni, membri ai diferitelor grupari iudeo-masonice, depaseste orice limita, atat timp cat trambitatele notiuni se aplica numai pentru unii si se urmareste, cu orice pret, distrugerea celeilalte tabere. O doctrina atat de antisociala va inrai suplimentar populatia europeana, populatie ce este considerata intaiul dusman al PPE in drumul luminos spre globalizare, SUE si instaurarea doctrinei luminate a lui Lucifer (fata de care depun juramant lojele occidentale). Intrati pe Google, pe: “Fara secrete Romania”, “Efemeride.ro”, “Secretele lui Lovendal”.

  11. – „DOMNUL PLEȘU” ,TURNĂTORUL –

    nu Voiculescu și-a turnat rudele.

    andrei pleșu si-a turnat rudele , toate rudele.
    andrei pleșu , cel care aflat în serviciul sekurității traian băsiste și cu rea credință criminală ,fiind membru CNSAS a manipulat grosolan toate documentele și a falsificat dosarul de urmărit ( deci de dizident !) al lui Voiculescu , transformându-l în „turnător”.
    Un lucru incalificabil .
    Dar tipic intelectualilor rapaci ,”de dreapta” .
    Notorii practicanți asiduui ai „meseriei” de ofițeri acoperiți , membrii ai diverselor sekurități criminale pacepiste , ceaușiste și băseskare care au sugrumat România și au prăbușit-o.

    În plus și lucru arhicunoscut dealtfel , Pleșu este un abject turnător
    La ambele sekurități : pe vremuri la securitatea ceausiștă
    iar acum, la cea băseskară.
    În afară de turnător , a. pleșu mai are însă o „calitate” extraordinar de frumoasă cu care se mândrește prin occidenturi : e un homosexual notoriu .
    În timpul comunismului Pleșu își forța studenții sa toarne la securitate .
    Iar cei care opuneau rezistență erau invitați la relații homosexuale cu „domnul intelectual” . Sub amenințarea repetenției.
    Studenții însă l-au reclamat . La miliție . Iar scandalul iscat nu a putut fi băgat sub preș și nici escamotat.
    Pentru acest lucru a fost dat afară din facultate , nu pentru”dizidență”.
    Că doar dizidență nu înseamnă să torni la securitate .
    Poate avea acest înțeles numai în viziunea pleșistă de „minimă moralie” !
    Acest lucru nu era un secret : toți studenții cunoșteau apucăturile și detracarea lui Andrei Pleșu și se fereau de el. Desigur , îl bănuiau cu toții de-a fi fost turnător și slugar ceaușist .
    .
    Periculos om acest Pleșu.
    Foarte prefăcut și foarte hulpav.
    Turbat după onoruri și înebunit să adune averi enorme.
    Înnebunit dupa „carne” de bărbat tânăr pe care să-l corupă la mizeria homosexualității și să-l spurce.
    Perfid și trădător din nastere .
    Dușmănos cu românii și în special cu țara lor , România.
    cam atât …
    ~
    pentru asta și pentru multe altele ( știute și neștiute ) , când îi va sosi vremea socotelilor , răpăditura „filozoafă” numită andrei pleșu va putrezi de viu în pușcării .
    Până la moartea sa de rapciugă josnică , trântoră și sekuristă.

  12. Am avut profesori care nu-mi dădeau notele pe care le meritam, motivând că „Nu-ţi pot da 10 pentru că se supără colega ta”, doar primise de la ea darurile pentru masa de Crăciun ! Sunt şi profesori care ştiu să îndrume paşii în viaţă a tinerilor fără a cere nimic în schimb, dar sunt şi foarte mulţi lingăi.

  13. DIALOG LA COTROCENI

    – Bă Corlăţene de când fac ucrainienii mişto de mine, că m-au poreclit Don’Băs ? Că doar fuseşi la Kiev.
    – Nu! Şefu. E o regiune la ei care se chiamă Donbas.
    – Aha ! Să nu afle Maior de convorbirea asta…
    – Mormânt, Şefu ! Doar că nevastă-mea a observat un nasture înlocuit la izmenele mele.
    – Şi Maria mi-a reproşat acelaş lucru, înjurând-o pe Nuţica !

  14. Paradoxul votului de demisie de la Gandul: Badea are mai multe voturi decat Gadea desi Gadea este cel care a iritat clanul basescu cel mai rau.

    Care este explicatia acestui paradox? Au votat la greu cei care il vor pe Badea disparut de la antene pentru ca il considera un individ periculos pentru interesele lor.

    Ce are Badea atat de periculos si nu are Gadea? Badea a demonstrat ca este capabil sa scoata oamenii in strada.

    Cine se teme de multimile scoase in strada? In niciun caz PDL, PMP, PNL, partide aflate in opozitie.

    Deci, prin excluziune, singura formatiune politica care se poate teme de Badea este PSD. Astia va „sapa” si va tin la piept dupa bine cunoscuta regula „Dusmanul tine-l cat mai strans la piept, eventual sufoca-l”.

    Sa le fie teama, ca in cazul in care sunteti condamnat, Badea va fi capabil sa scoata „puhoaie” in strada?

    Raman la parerea mea: trebuia sa va aliati cu PNL impotriva FSN-ului coabitac PSD+PDL si nu sa luptati pentru legea gratierii (o imposibilitate atata timp cat suntem in UE) ci pentru extinderea perioadei de raspundere patrimoniala a judecatorilor.

Comentariile sunt închise.