Din ceea ce se intelege de la televizor, lucrurile au scapat de sub control. Ma intreb cand societatea romaneasca o sa revina la normalitate.

Vad o propunere legislativa, mult vehiculata in media, prin care se doreste castrarea chimica a violatorilor. Iar masura ar urma sa se ia cu acordul violatorilor”.

Sunteti normali?

 

14 COMENTARII

  1. Uite ca pe asta n-am mai auzit-o. Serios, chiar asta s-a spus? Mda, ma rog.. e democratie, dar cand vine vorba de sanctiuni, mi se pare intru totul de acord sa se aplice fara niciun fel de aprobari.

  2. Cred ca sunteti cam drastic. Bineinteles ca aceasta masura nu se poate lua decat cu acordul violatorului, pentru ca din cate am inteles acesta va avea ca stimulent reducerea pedepsei in eventualitatea in care va accepta tratamentul. In plus, nu poti obliga o persoana, fie ea si condamnata, sa urmeze un tratament medicamentos daca nu doreste, aceasta fiind o incalcare a drepturilor omului. Singurul caz in care poti face acest lucru, fiind acela in care persoana nu are discernamant si este tratat intr-o institutie de boli psihice.
    Acum, ramane de vazut modul in care s-ar dori aplicat acest tratament, daca va fi aplicat pe perioada detentiei, sau dupa ce condamnatul este eliberat conditionat, si cum vor controla organele abilitate daca acesta va respecta tratamentul si in libertate. Nu cunosc aceste aspecte, si legiuitorii cred ca ar trebui sa porneasca o dezbatere publica pe aceasta lege si sa informeze publicul despre toate detaliile. In acelasi timp, se pot informa din legislatiile altor state care folosesc aceasta masura.
    Cred ca aceasta lege, insotita de initiativa dvs. din 2012 ar fi un lucru bun. Dar desigur, se poate inca discuta despre aceste masuri si e de dorit sa se faca asta. In acelasi timp, nu cred ca e bine sa respingem atat de categoric, cum o faceti dvs., opiniile altora, care sunt bine intentionate, invocand sanatatea mentala a celor care au aceste opinii. Pana la urma, cred ca se doreste binele cetateanului si un dialog pe acesta tema. Nu cred ca e cineva care impune, ci doar dezbate.
    https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/07/23/de-ce-are-loc-un-viol-la-4-ore-in-romania/

  3. IMI PARE RAU DE CE SE INTAMPLA- DACA AM AJUNS SA NU NE MAI PUTEM ADUCE AMINTE DE VREMURILE DE DINAINTE CAND ERAM COPII, CA-SI IAU UNII NOTITE SI NE TRIMIT…..NU MAI ZIC UNDE…….DOMNII RESPECTIVI SUNT TRISTI SI AU NEVOIE DE AJUTOR.

  4. Iohannis care gândeşte la „Instituţia Primei Doamne” ar putea să-i ofere acesteia conducerea unei mişcări femeiste contra flagelului violului, cu statut şi norme de aplicare.
    Altminteri următoarele versuri ar putea să ţină loc şi

    DESPRE SECURITATEA NAŢIONALĂ

    Privindu-şi chipul, prima doamnă,
    Cioplit de vârstă-n ton de toamnă,
    Se şi văzu în „haine noi împărăteşti”
    A la Hans Christian, de prin poveşti.
    ––––––––––––––-
    Măcar să-i bage pe români în boală,
    De n-o ţipa vr-un plod : Coniţa-i goală !

Comentariile sunt închise.