Un interviu acordat Jurnalului National. Singurul din ultimii cinci ani pentru acest ziar – deci nu vă grăbiti să-nfierati ”tonomatele”.

Astept ponturi de îmbunătătit conversatia.

39 COMENTARII

  1. Ati uitat de noi.Conversatia e de ambele parti.Dumneavoastra scrieti subiectul,sau dati tema de casa dar poate lipsesc un pic raspunsurile si comentariile dumneavoastra de la inceput,cu adresa DIRECT la persoana.

  2. @Luci: Iata dovada ca nu-i asa. Dacă am evitat dialogul direct, am făcut-o în aceste ultimele luni din motivele explicate in interviu. Dar sunt aici – si, dupa cum vezi, am inceput sa vorbesc. Cum merge?

  3. Am si eu o intrebare , ce sa intamplat cu ideile de afaceri , este vreun castigator sau , sa facut uitata aceea initiativa , daca cineva stie , lasati un comment ..

  4. Pasarica fiind,dorin_d cocos,
    Declar aci,doar ca sa fie clar :
    Cand batea vintul prin parcari,
    Mi-a placut mult: asa declar !

    Acum ca vintu-i vinturat,
    Urate vremuri se arata !
    Si -sigur ca-m-am speriat:
    Sant pasarica speriata !

  5. ATACUL ENERGETIC INCONJOARA LUMEA
    ( SCRISOARE DIN JAPONIA)
    Dupa Europa si America atacul mioritic ajunge in Japonia. Dupa statia principala NHK majoritatea ziarelor relateaza stirea, in contextul politic al fraudarii
    alegerilor. Interesul japonezilor are o canotatie speciala datorita unghiului specific
    al traditiei asiatice. Ideia unei enegii universale permeaza intreaga cultura orientala. Provenind din China prin Corea aceasta forta energetica numita QI este
    considerata esenta vietii in tara soarelui rasare. Ea strabate corpul uman si este transmisibila. Intreaga medicina chineza se bazeaza pe acest pricipiu. Cand fluxul energetic este oprit intr-o regiune este rolul acupuncturii sa elibereze miscarea energiei readucand sanatatea pacientului. In luptele martiale conceptul de lupta fara arma sau fara atingerea adversarului este integrata in intreaga traditie a samurailor. Interesul meu personal a inceput cu multi ani in urma cu ocazia vizitei la New York a unui legendar ” master qi „. Spre uimirea mea acesta ma invitat sa devin un student al lui ,Timp de sase luni am fost initiat in aceasta forma de energie
    studiind punctele si meridianele de transmisie. Fascinat de posibilitatile fara limite al „Noncontact Martial Art ” am devenit cu timpul un specialist al domeniului. Ca orice manifestare umana aceasta energie poate fi intrebuintata in sens spiritual pozitiv sau sa devina o arma extrem de periculoasa chiar mortala.
    DESCHIDETI http://englishrussia.com/?p=1088 Noncontact Martial Art of Russian Special Forces. In ultima decada armata americana a o serie de experimente in „psychic warfare” bazat pe conceptul atacului energetic.
    Tinand seama ca transmisia de energie a intrat in atentia publicului romanesc incepand cu Sambata 23 Ianuarie voi publica o serie de articole pe aceasta tema. Ele vor cuprinde interviuri cu spacialisti, oameni de stinta , militari etc……. incercand sa descifreze cele intamplate la Bucuresti.
    DESCHIDETI ROBERT HORVATH -DEVA BLOG http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/
    ps;
    Desi un atac energetic la dezbaterea prezidentiala este posibil, din experienta personala, el este dificil sa fie indus catre un alcoholic in ultima faza al carui organism nu mai raspunde normal ( Basescu ) sau unei persoane cu un IQ extrem
    de coborat si care este supranumit prostanacul ( Geoana ).

  6. Conversatia presupune si a-l asculta pe cel de langa tine.
    La ora asta, eu traiesc cu sentimentul ca nimeni nu mai asculta.

  7. Dane,
    ma bucur sa observ ca ai inceput sa raspunzi cititorilor, celor ce te respecta sau nu, noua, celor ce dorim sa fim in preajma ta- prin intermediul acestui mijloc media- sa-ti aflam parerile, opiniile, comentariile avizate si incarcate cu rodul unor experiente profesionale si de viata extraordinare. Apropos: imi place abordarea subiectului ” Aliodor, mare mag si expert vrajitor”, de catre Badea, in principal, dar si de ceilalti profesionisti media deosebiti: Ciutacu, Gadea, Vranceanu etc. Vroiam sa-ti spun , de ceva vreme, ca in vremuri de restriste, de vicisitudini, de nevoi acute, suparare si necaz , ce-au gasit ( formidabil, d.p.d.v. psihologic si cu putere de rezistenta in viitor) romanii nostrii? Acest popor deosebit, la propriu si figurat, de toate celelalte popoare si semintii a gasit ” formula magica” de rezistenta psihica si existentiala: Haz de Necaz. Da, crede-ma, asta rezolva multe, chiar foarte multe dintre problemele si lucrurile noastre greu incercate. Asa ca…. emisiunile speciale de la Antene dovedesc si schimba lucrurile in felul acesta( mai sus amintit). Felicitari tie si acestori comunicatori deosebiti , care stiu sa „prelucreze” unele subiecte ciudate si sa faca diferenta dintre o stire si ceva comic , bizar, de neconceput s.a. Nu exista terapie mai eficienta de vindecare a : prostiei, neam-prostiei, indolentei, trufiei, infumurarii s.a.m.d. ,ca : ironia fina, situatiile haioase, haz de necaz, parodie, pamflet etc. Iertata-mi fie ” vorbaria” din mesaj . Cu respect!

  8. Pont de imbunatatit conversatia: lasati monologul deoparte..:-)…incercati sa fiti mai aproape de cititorii acestui blog prin interventii mai frecvente…
    P.S.: raspunsurile pe stil vechi sunt o solutie…

  9. App de minele de sare. tatal meu lucreaza la o mina de sare, e maistru la ambalare. Acum se incearca privatizarea acelei mine( e vb de slanic prahova). Cu o investitie facuta bine, ati putea sa ridicati mina aia din mizerie si sa faceti un profit frumusel. El mi-a zis ca se auzea ca le luati dumneavoastra daca iesea geoana presedinte:)) Asta conteaza mai putin.

  10. Vreau sa va FELICIT pentru decizia de al sustine pentru preseditia PC pe Dan Constantin. Daca in toate partidele ar fi sustinuti tinerii poate s-ar schimba ceva. CHiar daca ar ramane si cei cu experienta in spatele acestora, tot este ceva. FELICITARI.

  11. Discriminarea capitalului romanesc s-a facut mai tot timpul in ultimele decenii. Chiar si in procesele de privatizare ce se faceau prin Romania companiile romanesti nu prea contau.
    Trebuia gasit un echilibru in astfel de procese de privatizare, intrucat era la fel de grav daca se vindea totul doar intreprinzatorilor romani.

    Mai e si o chestiune de mentalitate:daca o companie straina isi face de cap prin Romania….se cam tace. Daca e o companie romaneasca – „Ne fura”, „asta si-a facut banii pe spinarea noastra”. Eu de exemplu mergand des prin Galati….uitandu-ma ca printre fum nu prea se vede uzina metalurgica – nu prea cred ca e in regula cu mediul acolo…., iar unui fermier roman daca i s-ar scurge de la ferma sa o parte din dejectii in vre-un paraias imediat „e lucrat”.
    Uitasem…dl Mittal are spatele asigurat la Londra…..

    Eu cred ca in Romania nu e problema cu tacerea…..problema este in „AUZ” . Dvs ati fost si sunteti Presedintele fondator al Asociatiei oamenilor de afaceri din Romania…..Ati facut o multime de demersuri pentru a imbunatati climatul. Dl Pogonaru – face la fel. Nu se aude.!

    In tarile civilizate cand o delegatie la nivel inalt pleaca in strainatate pleaca si reprezentantii mediului de afaceri puternic/sanatos autohton, care reprezinta afacerile tarii respective. …Se face lobby politic pentru a mobiliza afacerile internationale cu societatile romanesti….

    Tin minte in Georgia de exemplu, toti ministrii cand plecau in strainatate aveau ca tema:”promovarea vinului georgian”…de se ajungea la derizoriu:”Ministrul apararii promova si vinul in vizitele sale”.
    La noi se pleaca cu de-al de Haisan…..sau daca se pleaca cu ceva firme respectabile…mai intai la tine in tara le umpli cu noroi in cap (Ambasadele straine, reprezentantii comerciali de la Ambasade vad acest lucru) dupa care te duci in tarile lor si spui ca asti-as cei mai buni afaceristi…., ei ne reprezinta tara.

    Nemaivorbind cu ce se ocupa reprezentantii economici ai Ambasadelor Romaniei in strainatate.

    Toate statele iau masuri de amnistie fiscala, de reducere a fiscalitatii pentru a-si aduce oamenii banii de prin bancile elvetiene, luxemburgheze, pentru a fi introdusi in ciclul economic al tarii tale, la noi se intampla invers. Fiscalitate excesiva ce va contribui la sensul invers al capitalului.
    Se fac 3 sau mai multe firme offshore pe diverse insule (pentru ambele sensuri ale marfii – import/export) si cauta banii….iar in Romania va fi „zero-zero”. Formula e simpla si clasica, binecunoscuta de orce elev mediu de liceu economic.
    Iar banii astfel economisiti in strainatate se investesc in tarile bine-primitoare.
    Nu aceasta este strategia durabila, pe termen lung pentru Romania.

    Ziceati de intretinerea drumurilor…..pai dl Umbrarescu, Casuneanu ce vor face? ei doar nu vor sa fie sub-antreprenori la Bechtel…..Bechtel daca cotizeaza pentru lobby – o face in tara sa..:) la noi – trebuie sa cotizeze firmele autohtone ca nu cumva sa se duca vorba in targul international ca cerem comisioane….:)

    Romanii au devenit prizonierii bancilor, carora guvernul si BNR -ul le permit multe excese. „Fat cats” cum le zice Obama.
    De ce nu supraimpoziteaza supraprofitul bancar? Vesnicul Lobby….si in plus Guvernul tot la banci se milogeste ca sa plateasca pensiile si salariile bugetarilor….asa ca trebuie sa se poarta bine cu ele…

    Nu prea inteleg cum la intalnirea epigramistilor veti afla lucruri interesante….

  12. Buna ziua,
    am citit interviul si indraznesc sa fac o exemplifcare, de data asta nu in versuri. :)

    Va referiti la tineri care poate au fost bugetari, iar cand incearca sa faca o afacere, sunt sugrumati de taxe.

    Va inselati amarnic. Eu sunt un astfel de fost tanar, care, incet-incet imi pierd tineretea, parte din ea pe la fisc. Nu doar ca mi-am desavarsit educatia la cel mai inalt nivel (doctorat) in SUA, dar la intoarcerea in tara am fost si bugetar, cu 700 ROn pe luna (brut!) iar mai tarziu vreo 250 Euro net, ci cand am decis sa imi fc propria firma (start-up, cum cu emfaza o numesc bancile care nu dau nici un credit daca nu ai macar un apartament de girat) am fost si ajutat. Si inca am fost ajutat consistent. De sotia mea. Care isi sparge creierii pana la 9 seara la o multinationala, ca sa-mi dea mie bani de impozit minim (zis forfetar). Cum ia sotia simbria, alerg la banca sa mai extrag niste cash din bancomat pentru a imprumuta firma – deci ma bate D-zeu sa spun ca nu am fost sprijinit in Romania! Nu-i de mirare ca am pseudonim literar, doar nu-mi lipseste sa citeasca baietii de la finante pe net si sa-mi faca o vizita si Garda Financiara. Nu ca m-as ascunde, lucrez cinstit, cu acte, insa mi-e teama ca astia imi dau amenda si pentru faptul ca i-am facut copilului un dvd cu desene animate folosind laptop-ul firmei… :( Cam asta e cu Romania tacuta. Decat sa vorbesti in SUA sau Canada, mai bine taci la tine in tara… Si chiar daca taci, oricum ti-o iei peste bot. Inchei acum. Trebuie sa fug la bancomat, cu cardul sotiei. Am de platit forfetarul pe trimestrul 4, 2009.

  13. nu uitati sa achitati si drepturile de autor pentru acel DVD…:)
    Nemaivorbind de mandria de a fi capul familiei…..

  14. Domnule Voiculescu
    Va trimit un pont. IN PLINA CRIZA ECONOMICA BUGETUL ICR PATAPIEVICI ESTE CU 4 MILIOANE EURO MAI MARE CA ANUL TRECUT.

    PRESEDINTELE ROMANIEI PRESEDINTE DE ONOARE AL GRUPULUI MAFIOT ICR .
    BASESCU CONDUCE „A CRIMINAL ENTERPRISE” IN USA
    AL Capone a sfarsit la inchisoare pentru evaziune fiscala. De el sa ocupat aceiasi institutie care se ocupa de ICR.” U.S. Treasury ; Office of Terrorism and Financial Intelligence (TFI) Mai pe americaneste TFI are ca scop ” to disrupt and dismantle money laundering organizations and prosecute money launderers to the fullest extent of the law”. Sa va dau un exemplu clasic al operatiei mafiote numite TRIUNGHIUL. Seful organizatiei (BASESCU ) da ordin. Financiarul ( PATAPIEVICI ) face un cec 100.000. $ Mesagerul ( MIHAES) pleaca cu cecul bine ascuns spre USA. Spalatorul (TISMANEANU) deschide FICTIV un “Centru de Studiu” al comunismului. Nu conteaza ca la 20 de ani de la caderea comunismului subiectul nu intereseaza pa nimeni . Banca de atacat este BUGETUL ICR. Pentru a da acoperire actiunii spalatorul devine agentul diversiunie si purtator de cuvant.
Pentru a conecta pe spalator (money laundering) ( Tismaneanu ) de bugetul urias de milioane de dolari ICR ( Basescu ) Tismaneanu este plimbat la toate ICR-uri din jurul lumii. Actiunea gansterilor romani in care unul este presedintele tarii, continua de 3-4 ani si ar fi continuat multi ani daca nu eram eu. Fiind cetatean american am atentionat TFI.
    CONCLUZIE:
    ICR NEW YORK IS A CRIMINAL ENTERPRISE ACTING IN U.S.
TRADUCEREA IN LIMBA ROMANA : PUSCARIE.
    
 Robert Horvath Deva ziarist USA

  15. Domnule Voiculescu
    Va trimet un pont tare.
    SCRISOAREA CATRE SECURITATEA ROMANA A UNEI ZIARISTE DIN JAPONIA !

    Serviciui de Informatii Extern
    Domnule Director Razvan Ungureanu
    AGENTURA SECURITATII LUI BASESCU DIN JAPONIA SA PRABUSIT
    ( O SEARA SPECIFICA ROMANEASCA LA RESTAURANTUL” DARIE” DIN TOKIO. UN MICROFON SUB MASA ! )
    Totul a inceput a inceput in pe GINZA la un restaurant al securitatii Romane in capitala Japonei. Fara sa stiu acest lucru ne-am deplasat acolo acum doua seri cu un grup de prieteni. Scopul a fost petrecerea intr-o atmosfera romaneasca si punerea la punct a unui tur al Transilvaniei, urmand sa anunt familia mea din Romania de aceasta intentie.
La un moment dat vorbindu-se despre Ceausecu un prieten ( un important sculptor japonez ), facand o gluma a intrebat daca nu avem sub masa plasat un microfon. Si intradevar spre stupefactia generala gluma a devenit realitate. Sub masa era intradevar un microfon, conform unei tradiiti vechii ce pare de neschimbat chiar de o revolutie.
Am devenit atenta analizand cu atentie fetele de la alte mese. Datorita meseriei de fotograf posed o memorie vizuala excelenta. Nu dupa mult timp la un bar unde ne-am dus cu tot grupul, am recunoscut un individ care fusese la ‘” DARIE ”
Simtind ca sunt urmarita ca la New York ( Studioul este tinut sub observatie neintrerupt, …..au fost doua spargeri cosecutive etc ) am anuntat discret politia. A doua o zi o alta persoana care ma urmarea a fost retIinuta de politie. Persoana “retinuta” ,un cetatean japonez a inceput sa vorbeasca. Se pare ca are multe de spus. Eu voi posta amanunte despre acest caz care incepe sa preocupe media japoneza pe http://devanewyork.blogspot.com/
Concluzia cazului se regaseste in titlul acestui comentariu. Va rog confirmati primirea scriisorii si numarul de inregistrare.
KIYOKO HORVATH OSAKA JAPAN Date de contact personal http://www.devagallery.com/

  16. Domnule Voiculescu
    Va trimit pontul deceniului.
    Romanii sunt criminali sau eroi ?

    Scrisoare Deschisa
    MAJESTĂŢII SALE REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI

    Sire,

    Mă numesc Robert Horvath şi sunt de profesie cineast, absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti (I.A.T.C.) şi am lucrat în mai multe studiouri mari din România, îndeosebi la Televiziunea Română. Actualmente, îmi continui activitatea la studioul meu de film, cu sedii în New York şi Tokio. Sunt cunoscut, de asemenea, sub numele de Deva (oraşul unde m-am născut) în calitate de grafician, ilustrator şi pictor.
    Scrisoare Deschisa
    MAJESTĂŢII SALE REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI

    Majestate,

    Un rege are datoria să ne apere istoria, cultura şi să fie alături de noi la nevoie. Cred că sunt în asentimentul ţării să vă rog să vă ridicaţi în ceasul din urmă şi să spuneţi ADEVĂRUL. În acest fel, veţi recupera istoria şi onoarea tuturor. Când va veni momentul, veţi mulţumi destinului care v-a dat şansa să faceţi ceva important pentru trecutul, prezentul şi viitorul ţării. Majestate, vă găsiţi la o ultimă încrucişare de drumuri, având posibilitatea de a pleca spre istorie ca REGELE MIHAI I al ROMÂNlEI sau ca un Mihai oarecare, în curând uitat de toţi.

    CITITI ARTICOLUL COMPLECT PE :

    http://devanewyork.blogspot.com/

  17. Stimate domnule Dan Voiculescu
    Am sa incerc sa va aduc in atentie un subiect oarecum off-topic. O fac aici fiindca nu am alta modalitate de contact.
    Ne-ati facut (TUTUROR) o mare bucurie odata cu lansarea postului de radio Romantic. Dupa un timp a venit o lovitura destul de greu de acceptat: s-a infiintat radio ZU (despre care nu am deloc cuvinte de lauda, ba chiar dimpotriva) si ati realocat catre ZU frecventele terestre de la Romantic. Bun, s-a relansat Romantic pe internet, au aparut chiar mult mai multe posturi. Asta nu rezolva chiar toate problemele dar, ma rog… e dorinta dumneavoastra (sau a cuiva apropiat) si nu putem avea noi, ascultatorii, ultimul cuvint.
    Dar ceea ce se intimpla de citeva zile e chiar strigator la cer. Nu intru in amanunte tehnice, poate vi le explica cineva care stie ce vorbeste. Un singur lucru va rog, probabil in numele multor ascultatori: NU eliminati posibilitatea ascultarii acestor radio-uri prin player extern pentru a face loc acelui player web. Pot coexista amindoua: playerul web pentru cei comozi, mai putin stiutori, amatori de youtube si trilulilu iar redarea prin flux mp3 prin alte playere.
    A, inca ceva: e valabil si pentru cele 3 Antene, daca nu cer prea mult.

  18. Dlui Eugen BLAJAN

    In business ca si-n poezie
    Noi doi ne-asemanam un pic
    Numai ca a mea sotie
    Are salariu mult mai mic.

    P.S.
    Si din putinul ala-l ei
    Vrea si Dansa cativa lei.

  19. Ministra se arata la sosea
    Plimbata in masini straine,
    Dar tot iubeste-a Baselui Dacia,
    Chiar si plimbata in masini straine…

  20. BALADA LUI TRAIAN VODA
    http://www.filiasi-stiri.blogspot.com

    La o masa intinsa, pintre veterani sade TRAIAN VODA numarand la bani
    ‘Bani putini bai vere, bugetul schimbarii, nu-mi ajung nici mie dar aminte tari’
    Dar BOIERII schimband intre ei priviri, marci dolari, terenuri si ceva cladiri
    Dar BOC VODA zise de la masa, mangaindusi slitu, fratilor e groasa
    ‘Facem imprumuturi ziceti da sau nu’?
    Noi avem tataie imprumuta tu
    ‘Ma refer la CRIZA in care-am intrat ‘
    E putin spus criza suntem in cc…. capitanul Oprea in mijlocul incaperi,
    intra cu o cageata in spate ‘vin TARANII’
    Dar Boc Voda ce dormea pe masa, nu de tot spun uni, dar pot lua si plsa
    Zise catre Traian Voda ‘pee noi cui ne lasi, cand la jaful tari ne-ai facut partasi
    sa-aparam Palatul pana vom muri…..tu vorbesti ma Boc ca mai ai o zi
    dale tot bugetul sa se potoleasca, eu am pielea fina vrei sa mi-o beleasca
    Eu le-as da stapane, pupatiasi CACIULA da tara-i saraca… MI SE RUPE P.
    Dar vai BOC cei cu fata ta?
    Sa crapat oglinda cand priveam in ia.
    Ia zi vin taranii?
    Sire te-au fentat, nu sunt decat Turci dar sau deghizat..

    MAI LUCREZ LA CONTINUARE :)))

  21. UNOR BĂUTORI DE PALINCĂ ŞI DE BERE

    Beţi palincă, chiar şi bere…
    Când aveţi stomacul plin,
    Dar de căutaţi plăcere,
    După bere, beţi şi-un vin!

  22. Costy – GOLD COLLECTION – “Violet. Pixel. Admiratoare.”:

    1. Unui copil curios la un miting:

    De lângă-admiratoare, copile-n stil discret,
    Ai vrut să simţi pixelii cum capătă viteză
    Şi să-i zăreşti în nuanţe albastru-violet,
    Când tu şi dosul palmei sunteţi în antiteză…

    2. Unei admiratoare misterioase

    În rol de-admiratoare, a ta şi-a lui “cocoşu”,
    Aţi ars duşmanii-n flăcări, pixelu`n mod concret,
    Cinci ani de-acu` nainte să nu se poarte roşu,
    Ci doar portocaliul… în ton de violet.

    3. Unui „catindat” care nu a ştiut să-şi atace concurentul

    Ai evitat să îi ataci pixelul,
    Şi-admiratoarea blondă din cerdac,
    Dar te-ai trezit din vis cu chelul,
    Că-i violet pe post de vârcolac.

  23. Azi am primit pe blogul meu, un mesaj, ce continea o poezie, al carei autor nu-l stiu ! O pun aici, ca sa o cititi si voi…..Lectura placuta !

    Pe-un picior de plai,
    La Izvor, pe Splai,
    Iată vin la vale
    Pentru confruntare,
    Două siluete
    Mândre, violete.

    Unul e Traian,
    Baciul constăntean
    Mergand pe furiş,
    Şi privind cruciş.
    Cu engleza „unsă”,
    Si şuviţa tunsă.

    Iar celălalt e,
    Lider PSD.
    Familist convins,
    Prostănac distins,
    Care bea şampanii
    Când il bat duşmanii.

    Se strânse Băselu’
    Şi cu tot cartelu’
    Şi se tot vorbiră
    Şi se sfatuiră
    Pe l-apus de soare
    Fix la confruntare
    In seara senină
    Şi cu lună plină,
    Să-i pună lui Geoană,
    Sare drept pe rană.
    Şi să-i dea incet
    Flăcări violet.

    Şi cum se gândiră
    Indată porniră.
    După doar o tură
    Pe Geoană-l făcură
    Una-cu-pamântu’,
    Că s-a dus la Vântu..
    Şi cu tot cu Crinu’
    El pierdu scrutinu’.

    Imbătat cu suc,

    Victor Hrebenciuc

    Vine si declară

    Că atunci, joi seară

    S-au aprins încet

    Flăcări violet,
    Luminând în şoapte
    Un mandat de-o noapte

    De această dată,
    Foarte revoltată,
    Mihaela Geoană
    Ca o primă-doamnă
    Declară că ştie
    Că a fost magie
    Acuzând frenetic
    De-atac energetic.
    Căci soţul iubit
    Atunci i-a şoptit:
    „Au, dragostea mea,
    M-a pişcat ceva”.

    Şi o tară-ntreagă
    Nu poa’ sa-nţeleagă,
    Care vrăjitoare
    Ar putea fi-n stare
    Să facă magie
    La preşedinţie.

    Băsescu declară
    Ca să ştie-o ţară :
    „Vinovat mă fac
    De acel atac.
    Avea Boc la el
    Patru Duracell
    Şi m-a sfătuit
    Ca să le inghit
    C-o să-mi dea vigoare,
    Pentru confruntare.
    Dar era prea mult,
    C-am mâncat iaurt.
    Şi vrând sa le-ascund
    Le-am băgat in fund.
    (Şi-acum d-asta par
    Şi eu găozar).
    Şi-ntr-un plin avânt,
    Am scăpat un vânt
    Plin de energii,
    De la baterii
    Ce-a purtat incet
    Flăcări violet,
    Ce-atarnau cu greu
    Prin-prejurul meu.

    Si cand a simţit
    Geoană s-a oprit,
    A oprit cuvântu’
    Că îi place …”Vantu’..”.

    Din acel moment
    N-a mai fost atent
    Doar puţin surprins
    Fiindcă l-am invins.
    Tre’ să spun cinstit
    N-aş fi reuşit
    Fără-al meu secret:
    …..Flăcări violet!”

  24. Ghicitoarea

    Terminandu-ne cafeaua,voiam sa pun in chiuveta,
    Cele doua cesti murdare !Ma opresc instantaneu,
    La comanda dumneaei, scurta, cu ton de subreta !
    -Stai ! Ce faci?Lasa-le aici :vreau sa-ti ghicesc in cafea !
    -Ghiceste-mi mai bine’n ochi:e mai simplu, draga mea !
    Sau ,in parul meu albit, ori cutele de pe frunte !
    {Cu ochii’n ceasca murdara, spune vrute si nevrute !}
    – Pune degetu’ aici, gandeste-te la ceva !
    -Asta-mi place- zic razand-privind insistent la ea !
    -Doar la prostii te gandesti ! Zice vocea de subreta !
    -Vai de mine,draga mea, ma gandeam la…opereta !
    -Las’ ca stiu eu-zice ea-toti barbatii sant la fel !
    -Si asta se vede’n ceasca ?Toti santem dup’un model ?
    Cum ca vine nu stiu cine si ca-mi cere nu stiu ce…
    Tre’ sa am grija de mine: vezi dujmanu’? Asta e !
    Cum ca -uite- mi iasa vorbe si ca o sa fac un drum,
    Fi atent ca-i o persoana impotriva ta acum………
    { Simt ca-mi vajeie’n urechi, tacaneala sacadata,
    Si ca mi-a trecut -subit-si de cafea si de fata ! }

  25. O intrebare pentru d-l Dan VOICULESCU :

    Cu carnati de Plescoi si vin de Murfatlar,
    Vom fi serviti cu totii de – o admiratoare
    Ma -ntreb si-as vrea sa stiu,atat macar :
    Sponsoru’ intalnirii va fi Basescu,oare?

  26. Multumesc de intrebare,imi merge rau,dar nu-i nimic nou.Mi-as dori sa pot face mai mult,nu numai pentru mine ci pentru toti care sunt in situatia mea.Mi-as dori sa pot rade de societatea in care traim,servind-o cu exact cu ceea ce merita.Intrand si scriind pe blogul dumneavoastra,am incercat sa ma integrez intr-un grup(e tare greu cand viata te izoleaza).Stiti,problema in Romania nu este tacerea,ci lipsa curajului.Toti vorbesc si se revolta,dar le lipseste curajul de a face ceva.Mi-e rusine de strabunicii mei-panduri de-a lui Tudor Vladimirescu(cum se zice-pe bune,soto-ultimul tic verbal al lui Badea)

  27. Si un repros pentru d-l Dan VOICULESCU

    V-ati ocupat,mult timp,cu tineri de valoare,
    Ati finantat talentul,n-as vrea sa va laud,
    Dar nu v-ati indreptat,de loc,atentia spre flaut,
    Pacat! Doar si-n Buzau se nasc admiratoare.

  28. @Eugen Blajan

    Palinca? Bere? Esti in beci?
    Astea-s impulsuri subversive,
    desprinse clar din biblioteci,
    cu epigrame … digestive!

    @Costy – o continuare la catrenul tau

    Beţi palincă, chiar şi bere…
    Când aveţi stomacul plin,
    Dar de căutaţi plăcere,
    După bere, beţi şi-un vin!

    Si mai apoi cu mult curaj,
    dupa cum ne vom culege,
    vom impune a ne drege,
    cu o bere … de la Blaj

Comentariile sunt închise.