De la 17.30 la 19.00. La Clubul Diplomaţilor.

Intalnirea de joi

Mi-au acceptat cu graţie invitaţia: Ioana, Mădălina şi Simona. Băieţii – bag de seamă – sunt mai ruşinoşi.

Ioana, mezina grupului, a venit tocmai de la Iaşi. Cu ”tati” – pe care-l compătimesc pe această cale pentru cele opt ore de condus tur-retur. Sper totuşi că a meritat, pentru că Ioana a beneficiat de un veritabil ”Voiculescu Tour” în timpul zilei: a văzut studiourile Antenei (se filma ”Divertis”), a aruncat un ochi la cabinetul de vicepreşedinte de la Senat (şi la Senat tot un fel de ”Divertis” se filmează în fiecare zi) şi a încheiat la cabinetul senatorial din Obregia, unde cam toată echipa e de-o seamă cu ea.

Intalnirea de joi - Ioana

Mădălina, mămica grupului, a venit mai de-aproape: din sectorul 3. E atât de plină de prospeţime încât n-aş fi ghicit că are (ca şi mine), două fetiţe. Una de câteva luni, alta de trei ani; ”fetiţele” mele sunt, ce-i drept, mai mari. În răgazul pe care i-l oferă meseria de mamă, Mădălina s-a specializat în Resurse Umane – lucru care se vede din dezinvoltura cu care pune întrebări şi conduce discuţia.

Intalnirea de joi - Madalina

Simona, politiciana grupului, s-a dovedit colegă de Alianţă PSD+PC. Dar mai multe n-am voie să spun, pentru că Simona vrea ca identitatea ei politică să fie învăluită în mister… Vă pot însă dezvălui altceva: tânăra blondă, cochetă şi suplă e ”liberă”. O veritabilă provocare pentru orice blogger inteligent şi sensibil la frumos. Nu pierdeţi vremea!

Am vorbit despre:

1. Recenta mea intrare în ”blogosferă”. Cum a fost posibil?
2. Diferenţa dintre imaginea mea TV şi cea care transpare pe blog şi în întâlnirile directe.
3. Provocări şi căderi în viaţă.
4. Curaj şi prieteni.

Totuşi, momentul care mi-a rămas cel mai viu în memorie e cel în care Mădălina mi-a spus că se luptă în van să-şi înscrie fetiţa la grădiniţă. Deşi e dreptul ei! Deşi statul cu asta ar trebui să se ocupe!

Asta este, de altfel, tema cu care am plecat de la prima întâlnire de joi: un loc la grădiniţă pentru fetiţa Mădălinei. Şi pentru fiecare fetiţă şi băieţel al fiecărei Mădăline din ţara asta. În care normalul este anormal şi anormalul este normal, probabil, din cauza blazării şi oboselii de care dă dovadă generaţia din care fac şi eu parte. Dar care are o şansă atâta timp cât în România există mai multe Ioane, Mădăline şi Simone!

Ne vedem, din nou, joi.

33 COMENTARII

  1. Cat de frumos…mi-as fi dorit sa pot sa fiu si eu acolo.:) Recunosc ca ma impresioneaza atitudinea pe care o aveti. Va simpatizez din ce in ce mai mult. O sa cresteti cu ajutorul acestor intalniri(garantat). Va doresc o zi superba!

  2. daca as fi rautacios as intreba cu ce se ocupa alesii sau demnitarii nostri de nu stiu ca invatamantul gratuit e cu bani de la parinti si gradinita la stat e o corvoada care abia-abia poate fi rezolvata cu spaga sau cu interventii;
    sunt convins ca veti rezolva problema madalinei dar mai raman alte cateva zeci de mii de madaline care, anual, is cuprinse de stres cronic din acelasi motiv;
    poate de aceea mai suntem cativa locuitori ai acestei tari care nu zicem traind aici suntem ocupati numai cu asta tot timpul si asteptam de la onor politicienii – inclusiv de la dvs – ca dincolo de circul perpetuat la tv si in spatiul public sa se mai si miste ceva;
    sa stiti ca nu vrem minuni, pt ca stim ca nu se poate; vrem un pic de implicare, un pic de onoare (apropo de promisiunile facute in campanie prin toate cartierele sau prin toate catunele) si un pic mai putina ipocrizie…
    cerem prea mult?
    daca nu, fiecare bob de implicare a politicienilor in probleme reale (nu numai in mocirla acuzatiilor reciproce) ar putea fi temelia muntelui reconstructiei romaniei (inclusiv din punct de vedere moral).
    unii politicieni se plang de proasta imagine si de lipsa de credibilitate pe care o au in fata populatiei, dand vina ba pe presa, ba pe directia vantului, ba pe sfantul ilie cel responsabil cu fulgere si tunete. uita insa ca primii care improasca cu tone de invective clasa politica sunt chiar ei, atunci cand isi ataca adversarii din alte partide;
    sa fiu bine inteles – nu pledez pt noncombat in disputele politice (sau electorale), dar cred ca doza de nermalitate e depasita de mult de mistoreli ieftine, de insulte, de pahare de apa aruncate intr-un platou tv ca intr-o carciuma ordinara…
    trist e ca in timp ce clasa politica presteaza la circul de partid si de stat, tara e macinata de probleme (gen madalina sau altele); problemele stau in loc sau se acutizeaza pentru ca nu are cine sa le miste:

    inca un caz care nu e doar de ras ci si de plans:
    http://vinca-vestea-neamt.blogspot.com/2009/05/turism-daca-suni-pe-mobil-la-primarie.html

    o simpla cautare pe google cu „Palatul Cnejilor” lamureste pe oricine cat de monumentala e impietatea.

    p.s.1 – nu sunt de acord cu cei care spun ca politicienii nu vad problemele din tara pt ca stau prea mult pe bloguri; ba chiar cred ca le pot afla uneori mai eficient de aici (avem noi grija)
    p.s.2 – primarul din localitatea respectiva (care tine lacatul pe ditamai obiectivul turistic) nu e de la P.C. :))

  3. Domnule Voiculescu, sunt de acord in legatura cu necesitatea unei implicari concrete. As vrea sa va intreb care este parerea dumneavoastra despre casatoriile intre persoane de acelasi sex si despre incongruenta dintre doctrina PC exprimata in Romania si votul partidului pe aceasta tema in PE. Multumesc. Imi cer scuze daca ati mai abordat subiectul si nu am vazut.

  4. mogulule, scuze, is tot eu dar e musai sa adaug pentru cei mai tineri (care poate nu au rabdare sa caute pe google) ca dincolo de familiile boieresti care s-au perindat prin acest Palat cu o istorie care ar putea face un film de succes, dincolo de gardul legat cu lanturi si sarma au poposit – e drept, cu mult, mult timp in urma – niste personaje care se numeau ALECSANDRI sau DUMAS

  5. fie ca acest inceput plin de entuziasm sa cladeasca arborele pe structura caruia se va cladi o organizatie ale carei principii sa fie onoarea, constiinta, valoarea… ochii oamenilor nu mint, priviti-i in ochi, alegeti si pastrati alaturi tot ceea ce merita, e o strategie buna si necesara- avem nevoie de aceasta noua generatie!
    hraniti-va din entuziasmul lor si vegheati ca ei sa creasca- mereu puri-mereu pentru un tel nobil…in timp vom redeveni o natiune.

    – in timp putregaiul care exista azi (inclusiv in PC) va fi spulberat in vant.

    Eu va multumesc daca veti gandi in acesti termeni.

  6. Comentariul meu nu are legatura cu post-urile dumneavoastra.
    Are legatura cu Doamna Mihaela Radulescu si cu faptul ca nu e corect ca o emisiune din acelasi trust (acces direct) sa dea posibilitatea celor care doar o denigreaza, sa aiba ceva de spus. Ma refer aici la d-na Bahmuteanu care apare in promo-ul emisiunii de azi 22 mai .
    Pacat ca motivul pentru care audienta acestei emisiuni va creste este exclusiv gunoiul aruncat asupra unei persoane care a facut foarte mult bine.
    Stiu ca scandalul atrage audiente record, dar dumneavoastra care va ocupati de fundatii umanitare si promovati performanta in toate domeniile , ar trebui sa luati pozitie prin intermediul trustului pe care il detineti si sa alegeti performanta si aici si sa nu lasati ca niste vedete contrafacute sa ia locul adevaratilor oameni de televiziune.
    Fiti dumneavoastra impreuna cu trustul pe care il detineti un pionier in aceasta directie si luati atitudine atunci cand celor care lucreaza pentru dumneavoastra sau colaboreaza cu dumneavoastra , li se face rau intentionat si gratuit !
    Daca nimeni nu face primul pas , chiar ca ar trebuie sa ne ducem incet-incetisor pe alte meleaguri !
    Succes in a-i pastra pe perfomerii nostri in aceasta tara !

  7. A fost cu adevarat superba intalnirea, iar impresia cu care am ramas dupa acea discutie este una excelenta ! Va felicit pentru abordarea deschisa si va salut pe aceasta cale.

  8. domnule fost coleg, profit de aceasta cale sa va urez sanatate si toate cele bune (am mai invatat si eu sa folosesc aceasta unealta).
    in speranta unei colaborari pe viitor si a unei posibile iertari pentru dezertare, va cer sa imi raspundeti la telefon.
    toate bune!

  9. DA, domnule Dan Voiculescu, oricat de blazati si obositi am fi …in fiecare dintre noi exista o ” MARILENA”.
    Putem filma?! sau, asteptam pana JOI?
    Ma numesc Rosu( Dorinta), am si Nobel( Alchimie) si Turcul plateste( Leul).
    Era sa uit….am si ANTENE dar nu si BLOG.

  10. Intalnirea a fost chiar frumoasa…va multumesc penru o dupa-amiaza placuta, o discutie interesanta si o companie deosebita! de fapt…multumim si atat! Va indemn pe toti cei care veti fi contactati sa dati curs invitatiei.Merita, orice ati vrea sa intrebati!

    Maria (fetita mea cea mare) va spune si ea pe limba ei: Mecu! (adica multumesc)

  11. Romania nu mai are nici o sansa oricate Ioane,Madaline sau Simone ar avea,ptr ca deja tara asta e tara tuturor posibilitatilor atata timp cat stii unde,cat si cui platesti „taxa de reusita” si in acelasi timp tara nimicului,penibilului si a paradoxurilor.Raman un cititor al blogului ,dar mai ales a comentariilor,care de cele mai multe ori sunt chiar mai interesante decat postarea zilnica.

  12. Mogulul se tine de cuvant…ma bucur ca sunt unul din cei care niciodata nu cred in prima impresie,pentru ca ea este ori falsa si determinata de multi factori,ori prea putin semnificativa in a stii cine e cineva.Cu alte cuvinte,desi imi sta bine in portocaliu,nu m-am hazardat sa cred tot ce se scrie despre dvs,cred ca am facut bine…interesanta idee aceea a dvs cu blogurile si astfel iata-mi odrasla…Portia ta zilnica de realitate!!! http://www.achilianu.eublog.ro

  13. Este minunat să descopăr că există oameni filantropi şi în realitate! O carte pe care o credeam pur fictivă are şi un sâmbure de adevăr. Concret: Minunata povestire a lui Henry Sugar – de Roald Dahl (1977). Personajul Henry Sugar era la fel cum sunteţi Dumneavoastră, numai că în loc de Fundaţie Umanitară, avea nenumărate orfelinate în toată lumea. (sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Roald_Dahl)

    Apropo de această carte, regret enorm dispariţia Editurii Patricia, care exista prin 1993 şi care avea nişte traducători excepţionali pentru cărţile autorului norvegian născut în Ţara Galilor – Roald Dahl… Doar o neînsemnată parte a cărţilor sale au fost preluate şi editate de Editura Rao – adică numai câteva cărţi pentru copii, cele mai celebre care erau transpuse în filme artistice difuzate la HBO. Cărţile sale pentru adulţi (cum este şi cea amintită mai sus) au rămas în umbră, pentru că editura Rao s-a axat strict pe spiritul comercial (oricum lumea citeşte din ce în ce mai puţin).

  14. Vad ca ti-a placut intanlirea cu domnul Dan Voiculescu, te felicit ca ai ajuns sa discuti cu un om atat de inportant si vad ca te-a si laudat deci esti o fata desteapta.Succes in continuare !

  15. SUPER TARE INITIATIVA!!Daca as fi in tara as veni si eu…….Ma consolez insa cu gandul ca alti tineri au ocazia sa discute lucruri f interesante cu tine, Dan.BRAVO!

  16. ESTE CEEA CE SE INTAMPLA F DES IN U.S…….!!! oameni importanti vin sa discute cu tinerii( si nu numai) ptr a le auzi parerile si ale asculta doleantele.Este nemaipomenit atunci cand te simti ascultat,cand cuiva ii pasa de tine !! Admirabil…..

  17. Interesant! Un om cu istoria dvs (reala/ fabricata) si cu experienta acumulata ia masa cu trei tinere, „generatia pro”. De ce? Pentru a simti mai bine prezentul? Pentru a privi altfel trecutul? Sau pentru un schimb de energie? Va provoc la o intalnire fata in fata . As vrea sa vorbim despre: putere, leadership, prezent. De ce fata in fata? Pentru ca am foarte multa energie de oferit si traiesc prezentul, fara a cunoaste foarte bine trecutul. Ar iesi un schimb sanatos si constructiv.

  18. ahhhhh…. vreau si eu sa va cunosc intr-o joi, dar in perioada asta nu prea am timp, ca deh, la ASE examenele se dau in sistem „speed” -> 12zile/6examene.

  19. ce blogroll lung aveti! chiar aveti timp sa cititi toate astea? plus comentariile noastre? chiar cititi blogul pricipelui? am incercat sa-l citesc si m-am lipsit….

  20. Domnule DAN Voiculescu spuneti, „Nu impart oamenii in prieteni si dusmani,ci in oameni care ma cunosc sau care nu ma cunosc.”
    Sunteti genial! Intr-adevar putem cunoaste pe cineva in momentul cand, reusim sa ne identificam cu Subiectul…sa realizam ca… Eu sunt…TU.
    Ar trebui sa ne afecteze atat de mult parerea celor din jurul nostru atata timp cat, in ignoranta fiind, il percepem pe cel din fata noastra functie de realitatea noastra interioara? Cat de justificate sunt etichetele in acest caz?
    Nu cumva sunt propriile noastre etichete si…in loc sa ne asumam si umbra, suntem indemnati sa ne luptam cu ea?

    PS Nimic nu este ceea ce pare.

  21. Daca tot am intrat in HORA( in ce ma priveste sunt o baba monarhista, stati linistit) mai „vand” si cate un pont, asa de dragul conexiunilor( ADN),
    23 martie 1963 va spune ceva? Are de-a face atat cu ” MARILENA” cat si cu Zeita DIANA…. se poate ca un astrolog priceput sa aiba CHEIA.

    PS „Astept” sa spuna domnul Mircea Badea in emisiune ca, sunt, si ” O Bila Alba”.

  22. Domnule Voiculescu,

    mi se pare laudabila actiunea d-voastra, dar cred ca asta deja o auziti cam des dat fiind faptul ca aveti un trafic mare pe blog. Nu stiu daca si cat din mesajul meu o sa aveti timp sa cititi dar sper sa fiu cat de succint.
    Am 23 de ani si am studiat atat Stiintele Politice la Universitatea din Münster Germania cat si Relatiile Internationale la Cluj. Studiul din Germania mi l-am finantat lucrand in weekend si noaptea in timpul saptamanii. Am efectuat un stagiu de initiere in diplomatie la Ambasada Romaniei in Madrid si vorbesc 4 limbi straine. Am invatat multe si uneori mi-a fost foarte greu, alteori mai usor. Acum e unul din momentele mai grele deoarece criza economica face aproape imposibila gasirea unui loc de munca asa ca am fost obligat sa ma intorc in Romania.
    Mesajul meu are insa alt scop si anume a va spune ca in Germania si in Spania m-am intalnit deseori de fraza:”da cum de gandesti asa eu credeam ca romanii sunt toti (si urmau o serie de stereotipii gen hoti, mai corupti decat America de Sud etc). Asa incat ma solidarizez cu mesajul d-voastra si sper ca generatia urmatoare mie (deoarece prietenii si cunoscutii mei din Romania sunt deja pierduti) sa fie asa cum ne dorim.

    Succes si cele bune

    Dan

  23. interesanta treaba cu vazutu’.. :) Cat despre problema cu gradinita, .. trebuie sa recunosc ca, .. aceea este una dintre adevaratele probleme pe care le are tarisoara noastra :(..
    Cu apreciere..

  24. ma uit la tv si e din ce in ce mai rau. trebuie sa recunoasteti ca in ziua de azi daca nu ai pile nu poti sa faci nimic. V-ati gandit vreodata daca unul dintre cei care sunt la putere, ca nu putem spune ca ne conduc, ar trai putea sa traiasca vreo 3 luni cu un salar de 100- de lei ? Mi se pare ca nu sunt conectati la realitate, dar deloc. Sunt curioasa daca unii dintre ei ar avea un copil mic, ar sta la cozi infernale sa-si inscrie copilul la o gradinita, si totutsi fara succes? Ei nu au probleme din astea….copii lor isi gasesc un loc de munca , dupa un simplu telefon, nu isi pun problema ca nu au bani sa cumpere detergent de rufe, mancare, si sa le mai ramana si de intretinere, nu-i asa. Cu toate acestea nu stiu sa se exprime si sfideaza bunul simt….

  25. mogulule, presupun ca astfel de intalniri au (si) rostul de a vedea (si) mai de aproape fatza romaniei reale;
    orice tara are mai multe fetze, care se intrepatrund sau macar se ating; la noi, din pacate, intre aceste fatzete se remarca doua:
    – o tara a politicienilor care, periodic (inainte de alegeri) bat pe la porti si promit marea cu sarea dar nu fac nimic; de mai remarca , totusi, prin circul deprost gust pe care il fac la tv sau in alte situatii publice, cand se comporta precum marile vedete nikita, magda ciumac, bahmu etc
    – o tara a oamenilor reali, cu probleme reale (din pacate din ce in ce mai multe si mai serioase), a oemnilor care, parca, merg tot mai tristi pe strada…

    oare cand vor ajunge cele doua romanii de care am pomenit mai sus nu sa se suprapuna ci sa fie macar tangente?

    intalnirile precum cea evocata de dvs (marele mogul fata in fata cu trei oameni normali) sunt un semn ca se poate. dar cu o floare… cand se va vedea primavara?

  26. @romania inedit intreaba ,,pe ce criterii au fost invitate?”

    Sunt convinsa ca fiind un barbat destept si-a dat deja seama ca un prim criteriu ar fi o adresa de mail valida :).

  27. Stimate coleg(Dan Voiculescu),

    Astazi intru pentru prima data pe blogul dvs. si va spun sincer ca am ramas impresionat de ceea ce am vazut.Suntem colegi de partid de cca. 8 ani si am urmarit indeaproape atat evolutia partidului cat si al omului politic Dan Voiculescu.
    M-am inscris din convingere in PUR si tot din convingere am si ramas.Ce ma nemultumeste este faptul ca nu „v-ati zbatut” suficient pentru aceasta familie.A lipsit acea licarire de care avem uneori nevoie pentru a vedea capatul tunelului.Ceea ce faceti dumneavoastra acum este de admirat.Personal va consider cu 5 minute inaintea oamenilor politici pe care ii avem.Aveti toate ingredientele pentru reteta succesului in politica dar totusi…e ceva.In acest partid sunt persoane care va apreciaza foarte mult dar care din pacate nu pot sa faca prea multe din diferite motive.Pentru acesti membri care au muncit atata trebuie facut ceva.Asa ca, ce e de facut ?Lasati balta munca dvs. si a noastra implicit sau mergem impreuna pe drumul pe care noi singuri ni l-am ales?

  28. Ca sa folosesc o sintagma nu tocmai academica…ma oftic. Adica mi-ar fi placut sa fiu acolo. Dar o joi nu este „fiecare joi”. Asa ca poate…vreodata.. Stiti ce e ciudat? Ca am lucrat pentru „mogulul Voiculescu” si am stat de vorba, sau am avut ca invitati senatori, deputati, chiar pe unul dintre presedintii acestei tari, presedinti de partide…oricum, tot felul de personalitati, tot felul de oameni politici… dar NICIODATA cu omul politic care imi era sef. Nu e ciudat? Si niciodata nu am putut sa va spun in fata ce anume m-a facut fericita sau mandra de asta, dar nici ce m-a intristat. Asa…la cate o sueta, le-am povestit pe cele bune…cele rele…au ramas in minte si in suflet…Oricum, ca sa nu ratez ocazia, va scriu versurile unei melodii mai vechiuta: „pentru tot ce-a fost iti multumesc/ Ca poate-am invatat sa pretuiesc mai mult viata/ Dar a iubi, nu-nseamna a suferi/ Dar chiar si pentru-atat iti multumesc” Canta Corina Chiriac si muzica e a lui Moculescu (saracul!). Nu asta conteaza, ci doar mesajul. Si sa stiti ca va votez si fara blog si fara intalnire… e chestie de convingere. Apropo! In zona asta a noastra (ca presupun ca stiti sau macar ati dedus cam de pe unde sunt) mai are PC filiala dupa ce a migrat plimbaretul pe unde se traieste mai bine?

  29. imi place sa-ti citesc blogul… cred ca deja o fac in fiecare zi… a inceput de la badea, recunosc, pe el il citeam in fiecare zi… ups… si inca o fac! Nu postez mereu! Mi-au placut cele trei dsoare cu care te-ai vazut! F simpatice! Si tu esti f tare pentru faptul ca le dai ocazia sa spuna ce au de spus! Ma bucur ca macar la nivel mic spre mediu se face ceva. Macar se vb de ce se intampla la noi in tara! CRezi ca meritam o noua Revolutie? Nu e posibil sa stam impasibili la ce se intampla in app orice domeniu, de la Sanatate, ai vazut ce idee au mai nou?, pana la turism, trasnport..etc. Tipa badea in fiecare seara NU AVEM INRASTRUCTURA!!!!!!! Pai? Si la ce bun merge Udrea sa viziteze sa se agite, macar la suprafata, daca nu avem drumuri!? Mi-e groaza de ce vor trai copiii si copiii copiilor nostri! Sunt revoltata! Da! Dar haideti sa facem ceva! E un prim pas ca se vb! Dar??????? NU e de-ajuns!

  30. De mult voiam sa intru pe blogul dvs. si astazi am avut pt. prima data ocazia. Nu ma asteptam sa stati sa raspundeti la intrebarile fiecaruia…chiar nu ma asteptam. Am citit in ziar de intalnirea pe care ati avut-o joi si mi se pare o idee foarte tare. Am si eu o idee, propunere (umila, ce e drept) legata de PC.
    Daca imi puteti lasa o adresa de mail sa va scriu tot ceea ce am de zis, v-as fi foarte recunoascatoare.

Comentariile sunt închise.