Azi, la mitingul de protest împotriva restituirii a două hectare din Parcul Tineretului, surpriză: ni s-au alaturat 80 de pedelişti. Cu tricouri portocalii, cu steaguri, cu pliante. Cu materiale de propagandă. Săptămâna trecută, când am început campania alături de Piedone, au lipsit. Era mai cald.

PDL alaturi de Voiculescu

Tehnic vorbind, surpriza nu-i aşa mare, pentru că ”Legea pentru declararea de utilitate publică a unor terenuri din Parcul Tineretului”, pe care am iniţiat-o săptămâna trecută, imediat după miting, a fost semnată, alături de 30 de membri PC, PSD şi PNL, şi de doi senatori PDL: Alexandru Pereş şi Anca Boagiu. Cărora le mulţumesc.

Având în vedere lipsa de fair-play din campania electorală (când PDL sector 4 şi gazeta lor, ”Ziua”, au încălcat orice normă rezonabilă de comunicare politică şi jurnalism) sprijinul pe care îl primesc acum din partea acestora e un semn de civilizaţie politică. Cu atât mai mult cu cât ruperea celor două hectare din parc s-a întâmplat în timpul mandatului Adriean Videanu, cu girul şi semnăturile administraţiei conduse de acesta.

A fost, aşadar, un protest curajos, sfâşietor, împotriva propriei organizaţii.

Pe scurt: cavalerism, asumare demnă, sprijin altruist.

Felicitări, PDL!

42 COMENTARII

  1. In orice democratie consolidata rivalitatea politica exista, dar in momentul in care este in discutie interesul public sau national, colaborarea este fireasca. In Romania, aceasta este o lectie ce se invata greu si orice gest ce se distanteaza de scopuri meschine de partid, merita salutat.

  2. Am invatat sa fiu sceptica. Astept sa vad ce se mai intampla. Sigur nu glumiti?

    1. Daca e adevarat, atunci „fripturistii” din PDL au mirosit o FOARTE posibila victorie a dvs si vor si ei sa se „infrupte” din ea. Mai ales ca exista precedentul cu Parcul Bordei.

    2. Da’ parca tot cred ca e o gluma de-a dvs! :)
    De cand cuvintele :”cavalerism”, „asumare demna”, „sprijin altruit”(???!!!) pot caracteriza acest partid?

  3. E, asta-i buna :)

    Nu miroase a bine. Trebuia sa le puneti intrebarea: ”treceti la subiect, de ce ati venit la protest”? :)))

  4. Stimabila violet…”fripturistii(nu resping termenul) din PDL” au mirosit doar friptura pe care incearca sa o prajeasca….”fripturistii” lui Voiculescu.
    Sfanta naivitate….

  5. E la sanchi ce zice Felix. Noi am incercat sa avem si noi mitingul nostru si sa aratam ca Piedone Voiculescu si ceilalti sunt EI vinovati intr/un fel. Videanu a dat avizele, dar de ce atunci Antena nu a spuns nimic?????? Nu/i ciudat???????SI PDL SALVEAZA PARCUL TINRETULUI. Adica Boc.

  6. @ thorhammer:
    Naivitate sau nu, imi rezerv dreptul sa simpatizez pe cine vreau eu.
    Diferenta consta in tipul de „friptura”. La pedelei, „friptura” inseamna posturi in care intr-o societate normala, nu ca a noastra, n-ar fi reusit sa acceada, in care cheltuie 600000 euro pe manifestari organizate de Ziua Tineretului, in timp ce altii n-au ce manca.Si nici sa adune atatea voturi. Adica un numar mult mai mare decat 0% cel meritat. Pentru cine? Pentru semidocti mediocri(o fi pleonasm?) , dar foarte guralivi. Ca sa nu zic impertinenti.

    La PC-adica la” coolmogul”- „friptura” inseamna rezolvarea unor probleme ale oamenilor de rand. Iarta-ma ca-i sunt recunoscatoare ca, datorita lui, am masina noua. Ca a insistat sa rezolve o mai veche nedreptate. In ceea ce priveste cumparatorii de buna credinta de la stat, iar s-a straduit sa faca ceva pentru OMUL DE RAND. Asta in timp ce Guvernul Basescu se chinuie sa-l lase lefter. ma refer aici, de exemplu, la impozitul forfetar. Si nu numai.

    Concluzia e ca prefer -oricand- maniera de lucru a PC si, implicit, Dan Voiculescu. O fi naivitate, n-o fi? :)

  7. Stimate Dl. Dan Voiculescu
    daca vreti sa ne spuneti ce este miscarea asta portocalie,care a inpanzit pamantul.

  8. Tara arde si baba se piaptana!!!
    Fratilor suntem in deplina recesiune! Portocalii actuali nu au ce arata pozitiv si se baga doar acolo unde pot reusi, adica in probleme marunte, de cartier….
    Dobanzi mari bancare – supraprofit bancar, procesul de creditare -blocat, impozite marite (cand ar trebui sa mai relaxeze fiscalitatea pentru a debloca economia), inventarea noilor impozite, Somajul a atins cote alarmante…mor firmele ca mustele….mai ales din categoria IMM-urile.
    Cu stupoare am aflat zilele trecute (sunt plecat de ceva ani din Romania)ca in Romania inca se mai practica munca la negru….un salariu pe cartea de munca si altul in plic….am crezut ca a disparut metoda asta..(doar suntem tara UE)..Companiile medii si mari isi indeamna angajatii sa treaca de pe cartea de munca pe persoane fizice autorizate (ca sa evite platile sociale)…s-a amanat majorarea cotei la pensiile private obligatorii (ca sa platesc eu mai mult acum pentru pensionarii de lux din Romania si sa nu am eu grija singur de batranetele mele : ) )….
    Cata naivitate ca am cerut sa fiu sustinut si sa facem lobby pentru majorarea alocatiei pentru copii…..problema e cu mult mai grava. In alte tari se iau masuri pentru redresare economica! se iau masuri anti-criza radicale.
    Corect zicea cineva zilele trecute intr-un ziar ca politicienii nu citesc FINANCIAL TIMES,sau wall street journal…ca sa vada ca masurile intreprinse in alte tari sunt cam in sens invers de ce se face in Romania.
    Tara trebuie condusa ca un Holding. cu venituri, cheltuieli, surse financiare ,profit si perdere. Bugetul trebuie vazut ca pe un business plan pe termen scurt. E descrestere economica -inseamna ca holdingul este in pierdere, prost management, proaste decizii – afara! sa vina cine se pricepe! In corporatiile mari nu exista iertare!Chiar se practica metoda demisiilor de onoare..
    In Rusia de exemplu, exista un plan de dezvoltare economica pe 15 ani inainte…, apoi impartit pe ani…se stie cate vagoane trebuie sa circule anul 2025 (pentru reinorirea parcului), cati km de cai ferate sa se construiasa, drumuri , scoli, spitale..internet in fiecare catun.,investitii in nano-tehnologii……..apoi in fiecare an cate putin – si se face, chiar daca au fost afectati de criza mondiala.
    Niciodata nu am auzit ca in Romania sa existe un plan mai mare de 2 ani de zile….si sa fie sustinut de toate guvernele…
    Nu se face nimic pentru o crestere economica stabila, cu bataie lunga ca timp…doar asa pana la urmatoarele alegeri….
    A conduce o tara/firma in perioada de criza nu e la fel cu a face acest lucru intr-o piata in crestere…..
    In concluzie: de parcuri sa se ocupe societatea civila, Verzii, Mediul, green peace, mass-media……si sa ne concentram pe problemele mult mai importante, aducatoare de bunastare, zambet, nopti linistite,copilarii frumoase,si batraneti fara griji .

    Iar portocaliilor am un mesaj – cel care repeta papagal se numeste!

  9. buna ziua. comentariul meu nu are legatura cu psd ci cu pc. mai exact cu primarul Piedone. locuiesc in zona piata progresu si zi de zi vad cum primarul isi bate joc noi. toata zona, mai ales capatul pietei blocul turn si tot blocul 4, giurgiului 117 de jur imprejur (loc unde v ati facut impreuna cu piedone campania pentru locul de senator) s a transformat, de cand piedone e sef pe sectorul 4, intr o tiganie. trotuarele si stada care despart blocul de piata au devenit spatiul comercinatilor. vrei branza o cumperi de pe jos din mijlocul strazii, vrei rosii la fel, dovlecii cu praf nici o problema. in fiecare zi de dimineata de la 7 pina la 2 -3 dupa amiaza prin zona nu poti trece. iar dupa ce valul de vanzatori dispare mizeria e de nesuportat. lazi, cutii, alimente stricate toate raman aruncate pe strada. blocurile din zona sunt acum wc-uri publice. masinile celor ce locuiesc in zona sunt folosite de comercianti ca sa si puna marfa pe ele. sunt lovite si zgariate. in zona e si un parc. unul mic. cum sa ti lasi copilul se joace acolo? doar daca vrei sa vada barbati care mictioneaza in dosul toboganului. sa deschizi fereastra. e un risc suprem. mirosul de jeg, fecale si alimente stricate te impinge sa te intrebi: de ce naiba m am dus la vot? de ce l am votat pe piedone? de l am ajutat pe voiculescu, candidat in colegiu din aceasta zona, sa ajunga in Parlament? de ce mi am pierdut o ora din viata? ca sa fiu zilnic umilit?
    sa suni la politia comunitar ti se spune: da, va veni un echipaj. si s au tinut de cuvant. au venit repede 3 politisti comunitari. si s au pus pe… mincat covrigi. covrigi mari cu mac. au aruncat o privire la sutele de comercianti si gata. sa suni la 112, cum te invata piedone pe site ul primarie, si sa vina politistii. dar ce sa faca si ei. s au uitat, s au luat la harta cu 2- 3 comercianti si … au plecat. si noi, oamenii de zona, prostii care nu avem alta putere am ramas cu strada tranfosmata in balci, cu mizeria si cu gustul amar.
    suntem bataia de joc a celui numit primar, care este de fapt stapinul peste sector.
    si ne revoltam muti pentru ca nimeni nu ne aude. oare dvs ne auziti? si daca da veti face ceva?
    am sa va pun si poze si filmutete din zona.
    nu credem ca va pasa si nu ne asteptam la minuni. dar cine stie… poate ne veti demonstra ca noi, locatarii din zona, ne am inselat.

  10. poate sunt naiva, dar eu inca mai cred ca sunt oameni ok in tara asta….poate si in PD-L, desi imi este greu sa cred.

    imi sunteti din ce in ce mai simpatic

  11. Parerea mea e ca titlul e putin fortat(oricum ideea am inteles-o). Nu cred ca a ales Voiculescu. PD-L a ales o cauza normala si fireasca pe care absolut toti politicienii romani ar trebui sa o urmeze. Din pacate, traind in Romania, nu se intampla tocmai asa. http://sisokoki.wordpress.com

  12. La cati conservatori a racolat PDL si care v au tradat ar trebui sa aveti un sprijin real.Domnule Voiculescu aveti grija de oamenii care nu se vand ,care au principii si care v au fost alaturi la greu!
    PC ul nu creste pentru ca rand pe rand cei care va sunt alaturi sunt eliminati de noi veniti si care se dovedesc majoritar oportunisti.Gresesc ?

  13. Nu cred ca au venit din proprie initiativa. In miserupismul general care se manifesta astazi pe toate planurile, gestul asta mi se pare cam fortat. Poate ca sant eu paranoic si nu mai cred in gesturi spontane, dar de data asta sant convins ca nu au venit asa, pur si simplu, sa vi se alature in dmersul dumneavoastra. Ar fi frumos, dar nu este adevarat.

  14. Inca odata se demonstreaza ca PDL este u n partid care stie doar sa isi faca imaine iar , „bizonii”(este un termen folosit de un coleg), ii voteaza cu ochii inchisi fara sa isi dea seama de consecinte.PACAT.
    PS Ajotorul lor este Ok si binevenit, dar sa scoata si lista de semnaturi cu retrocedarea facuta si juristul primariei care a fost in dosarul respectiv .

  15. Daca au venit cu tricourile au venit pentru a-si promova partidul si nu manati deacelasi scop ca si al initiatorilor.Oricum sunt sigura ca se va rezolva daca continuatisi in viitor numarul celor care vi se vor alatura va fi mult mai mare cred eu.

  16. De ce nu ar participa si ei? este ieftin nu trebuie sa dea brichete, zahar faina…. este un mod gratuit de a isi face reclama proprului partid, si sunt sigur ca daca facem sondaj printre oamenii obisnuiti, cei care stiu ca este „opera” lui Videanu sunt foarte putini, doar acum este Oprescu la primarie si oamenii ii pun lui in spate hectarele.

  17. Vai, ce-am patit. Am mers la scoala cu 500000 ca sa-mi cumpar o carte de procedura penala si i-am pierdut. Si am venit acasa si fara carte si fara bani.:(( Cum era zicala aia:” La omul sarac nici boii nu-i trag”….ete na…asa e:)

  18. @ramo
    legatura cu denumirea subiectului? si eu mi-am pierdut un cadou drag dat de tatal meu (adica mi-au spart masina intr-o tara cu piata emergenta si mi l-au furat) si ce-i cu asta ? ca doar nu mi-l va da mogulul….

  19. * nu trag :P. Andron, imi pare rau…:( Eu povesteam doar o patanie de-a mea, nu-mi trebuie nimic de la nimeni. In cazul tau ar fi si greu de inlocuit valoarea sentimentala…dar pot sa iti trimit un pupic:) si niste hugs!}}}}}{{{

  20. am crescut vis-a-vis de parcul tineretului – pe aleea trestiana nr 3. copil fiind m-am catarat cu prietenii prin copaci, am mancat corcoduse din pomisorii de langa sala polivalenta si m-am dat cu rolele pe aleea principala; in liceu (am urmat la sincai) acolo ne refugiam pt plimbari romantice. ar fi pacat sa fie distrus. sper sa reusiti in demersul dvs astfel ca viata oamenilor din orasul asta sa fie in viitor mai buna si mai bogata, respirand aer putin mai curat datorita parcului si bucurandu-se mai mult facand jogging sau plimbandu-se in voie pe aleile sale.

    si tot pt o viata mai buna a noastra a tuturor, poate dvs. veti reusi sa-l faceti pe badea sa renunte la apelativul „tuta” iar pe mircea n. stoian de la un show pacatos sa renunte la interpretari ca cea din 18 iunie cand a spus ca numele „luminita” vine de la luminita care sta la capatul tunelului cu gura deschisa si asteapta sa vina trenul. e o atitudine gresita. un barbat adevarat stie sa acorde respect unei femei cat sa nu o forteze sa taca cu injurii (sau cu pumnul, din pacate in prea multe cazuri la noi pe meleaguri mioritice) iar un afacerist bun stie sa vada oportunitatea in proportia de 2,5:1 dintre barbati si femei daca gandeste in termeni de audienta. daca mai consideram si faptul ca „femeile sunt responsabile de 83% din achizitii” („marketingul adresat femeilor” de marti barletta din colectia brandbuilders) – amanunt interesant pt companiile ce cumpara spatiu publicitar in emisiunile dvs – poate imi veti impartasi parerea ca femeile ar tb tratate cu mai mult bun simt si deferenta de catre anumiti prezentatori ai antenei.

  21. Fără ţinuta oranj nu se putea?! Au venit să-şi facă propagandă, nu să se alăture cu sinceritate demersului piedonesc. Să ne scutească!
    Sper că nu aveţi de gând să vă împortocaliţi acum, doar de dragul a două semnături?! Aveţi impresia că asemenea manifestări sunt străine liderilor pedelişti? Hai să fim serioşi! Domnule Voiculescu, dv. sunteţi – până la urmă – un idealist! Interesantă combinaţie pentru un mogul…

  22. restituire de 2 hectare? acum 50 de ani era o mare groapa acolo, de unde atitea restituiri ??? mi-am petrecut o parte din copilarie in zona aceea, iar mama ne ducea pe Cocioc, la iarba verde. nu prea am vazut case, cu atit mai putin hectare … iar din anii maturitatii mi-am mai petrecut cativa, destul de multi, in zona sura mare. cum Dumnezeu pina acum nu a cerut nimeni nimic, din 1989 incoace ??? Am mari semne de intrebare cine si de ce vrea 2 hectare din parc. deja sunt construite niste vile acolo de vreo 10 ani, nu s-a „restituit” destul ?

  23. Domnule Voiculescu, imi pare rau ca nu am apucat sa mai locuiesc in sectorul 4 in actualul dvs. mandat, trebuie sa recunosc ca am preferat sa vind apartamentul si sa ma mut din bucuresti. nu am mai suportat sa respir acelasi aer cu guvernantii, de orice culoare sunt ei. dar, venind in bucuresti, din cind in cind, trebuie sa recunosc ca dl. Piedone a reusit sa faca unele treburi bune, imi place cum arata cartierul acum. cu toate acestea nu m-as intoarce in bucuresti. mai aveti o mare problema de rezolvat – tiganii – . cel putin pe noi ne-au exasperat. nu fac ura de rasa si nici politica, dar asa cum educatia si civilizatia lasa de dorit la romani, lor le lipsesc cu desavirsire si din aceasta cauza pot provoca astenii, nevroze si alte simptome la nivel de sector, de oras, de tara s.a.m.d.

  24. Domnule Voiculescu, Legea 1/2009 a fost publicata insa normele metodologice nu. Pe cand aceasta publicare pentru ca din cate vedem s-a lasat o tacere dureroasa si tare ne e teama ca aceasta lege va ramane fara aplicabilitate?

  25. DL.VOICULESCU ,CA BERCENAR VA MULTUMESC DVS SI PRIMARULUI PIEDONE . AM O MARE DORINTA SCAPATI-NE DE BASE ! ATAT NIMIC MAI MULT . DE RESTUL SANATATE LA TOTI!

Comentariile sunt închise.