După vreo 10 ore de drum cu avionul şi o şedinţă prelungită de grup PSD+PC, astăzi am fost un partener grăbit de ”mess”. Totuşi, am satisfacţia de a contabiliza deja 74 de prieteni în listă.

În ritmul ăsta, poate-mi fac partid.

mess2

În altă ordine de idei, am primit mapa cu idei de afaceri. Mi-au scris, până acum, 138 dintre voi. În total, cam 200 de idei. Mi-am făcut de lucru pentru următoarele 2-3 zile.

Dar voi răspunde tuturor.

La fel şi în cazul întrebărilor restante, pentru care mă ceartă mihnea chirilă: ”pare-se că mogool s-a săturat de blog şi nu mai răspunde. asta se întâmplă de obicei cu blogurile care ajung să aducă multe comentarii pentru fiecare post. ei se bucură de notorietate, iar noi ne bucurăm de ignore.”

Am fost plecat, omule.

Ca să rămân în logica răspunsurilor, am citit comentariul Danei, care mă ceartă – pe mine şi Piedone – pentru situaţia din Piaţa Progresul:

”Locuiesc în zona piaţa progresul şi zi de zi văd cum primarul îşi bate joc noi. toata zona, mai ales capătul pieţei blocul turn şi tot blocul 4, giurgiului 117 de jur împrejur (loc unde v-aţi făcut împreună cu piedone campania pentru locul de senator) s-a transformat, de când piedone e şef pe sectorul 4, într-o ţigănie. trotuarele şi strada care despart blocul de piaţă au devenit spaţiul comercianţilor. vrei brânză o cumperi de pe jos din mijlocul străzii, vrei roşii la fel, dovlecii cu praf nici o problemă. în fiecare zi de dimineaţă de la 7 până la 2 -3 după amiaza prin zonă nu poţi trece. şi ne revoltăm muţi pentru ca nimeni nu ne aude. oare dvs ne auziţi? şi dacă da veţi face ceva? nu credem că vă pasă şi nu ne aşteptăm la minuni. dar cine ştie… poate ne veţi demonstra că noi, locatarii din zonă, ne-am înşelat.”

Ştiu sigur că nu-i de vină Piedone, că piaţa trece (ca şi Piaţa Sudului) printr-un proces de transformare care o va schimba radical. Totuşi, sâmbătă dimineaţa voi fi acolo.

Contez pe prezenţa ta?

În sfârşit, ca să termin cu reacţia rapidă, Andreea mă pune pe gânduri: ” Tare curioasă sunt cine este de fapt autorul acestui site, pentru că este cert că nu este Felix. Biologic vorbind, nu are cum să aibă o vervă a scrisului specifică unui adolescent de 20, maxim 25 de ani, cum reiese din articolele postate pe acest site.”

E limpede, Andreea: trebuie să mă maturizez. Să mă gândesc mai mult la muncă, la pensie, la viitorul copiilor.

Poate să-mi fac şi o situaţie.

49 COMENTARII

  1. nu, ideea e ca e foarte diferit stilul d voasta dintr-o emisiune televizata – unde sunteti , cum sa i spun… lipsit de umor, nu neaparat intr un sens rau – si „stilul” de pe acest blog, unde exista, recunoastem cu totii, mult haz. acu`, poate sunteti mai timid in fata camerelor… sau nu.

  2. poza de la avatar e geniala…..boc in avatar e mai frumos decat boc in realitatea. Poate se cimenteaza ca e mai dragut cand tace….:)stilul d-voastra de a comunica cu noi e original si mult mai uman. un exemplu ptr altii..:)

  3. Subscriu întocmai celor scrise de Dia. Exact aşa vă ilustram şi eu aseară într-o discuţie… Tind să cred că sunteţi mai în pielea dv. aici, pe Net, decât la televizor. Poate că sunteţi chiar un timid. Oricum pentru mine sunteţi o revelaţie! Şi mă bucur grozav de tare că aveţi un simţ al umorului elegant, pertinent şi sincer.
    Eu zic să facem un partid, dar unul plin de farmec şi savoare…

  4. Sper ca adevaratul Dan Voiculescu sa fie cel de pe acest blog!
    raman ”bouche-bee” in fata articolelor,ma binedispun si daca trece o zi fara sa citesc ceva si haios pe-aici…hmmm…nu-i ok:)
    Numai bine va doresc, ba – in plus- va doresc sa primiti zambete sincere!

  5. „Copilaria este inima tuturor varstelor”-.L. Blaga. Obsinuiam cand eram mai mica sa am anumite asteptari de la „cei mari”. Am renuntat demult:). Cu totii suntem niste copii bolunzi si speriati :P

  6. Inteleg ca majoritatea omenirii este putin dezaxata. Poate doar la triburile care traiesc in salbaticie mai exista acea lege nescrisa dar corecta in esenta ei. Daca e sa facem o statistica intre cele mai evoluate natii de pe pamant si acei oameni care poate nici in ziua de azi nu au inventat apa calda, oare in care jumatate a topului ne aflam noi, ca adunatura de oameni care purtam numele de Romania?
    Ne place sa-i prostm pe altii (cred ca e ceva genetic), dar acceptam cu nepasare ca altii sa ne prosteasca pe fata, fara sa avem cea mai mica reactie de indignare. Alegem sa fim condusi de niste smecheri si „prostitori” si ii alegem in repetate randuri de parca i-am aproba, probabil realizand in subconstientul nostru ca nici noi nu suntem foarte diferiti de ei. In marea noastra majoritate ne place sa furam prin diferite mijloace si poate de aceea acceptam cu seninatate sa fim furati. Ne este prea comod sa mai gasim un mijloc de protest (desi avem aceasta posibilitate pe deplin, fiind probabil singurul drept pe care l-am castigat dupa caderea comunismului), gandindu-ne ca poate o punem si noi de-o „duda” si de-o „smenozeala”. Am ajuns sa fim proprii nostri dusmani si asta este foarte grav pentru noi.
    Probabil peste tot in lume omul de rand este exploatat si jecmanit dar macar i se arunca niste praf in ochi cu efect halucinogen, care il face sa-si inchipuie ca este nemaipomenit de bine ceea ce i se intampla. La noi nu exista aceasta anesteziere a contribuabilului,pentru ca nu suntem condusi de niste eminente cenusii pe care sa ii duca prea mult capul la astfel de lucruri (sunt prea prosti si ahtiati dupa bani ca sa stie sa ne prosteasca). Ei nu ezita sa-si etaleze nesimtirea si vulgaritatea in fata unui popor lipsit parca de orice vlaga si putere de reactie. Cand sunt prinsi cu „mata-n sac”, incearca sa ne prosteasca schimband mereu subiectul, dand vina pe altii, invocand scuze patetice si penibile, fara a recunoaste nici in ruptul capului ca sunt incapabili (ca sa nu spun rau intentionati) si ca au gresit; ce sa mai vorbim despre decizia de a demisiona. Daca e sa ne luam dupa spusele lor noi suntem guvernati de niste fiinte perfecte, fara prihana care sunt interesate doar de binele nostru.
    Hai sa le mai dam si peste nas, pentru ca PUTEM. Nu vom putea schimba lumea dar poate vom castiga putin respect si putina teama din partea lor. Poate nu se vor face 1000 de km de autostrada pe an, dar macar 100, poate nu se vor mai inchiria scene din paleti de lemn cu 75.000 de euro, poate doar cu 20.000, poate vor descoperii unde este limita nesimtirii si doar noi putem stabili acea limita. Tot e mai bine decat nimic.
    Asa ca in concluzie – Hai sa ne miscam mai cu talent, ca nu suntem plante!-

  7. Ar fii frumos daca ati raspunde tuturor care au trimis mail cu afaceri. Asta doar daca aveti destul timp la dispozitie. NU ar strica o mica sau o mare critica de la un mogul.

  8. Si „copilareala” asta are farmecul ei. Sunteti „acuzat” ca adoptati mereu o mina grava. Acum, daca incercam sa indulcim atmosfera cu un aer adolescentin, nu e bine. Mie-mi place sa va vad razand ;)

  9. Va sta cu mult mai bine in lumea oamenilor simpli.
    Sper sa nu renuntati, s anu va plictisiti de noi si sa nu fie doar o strategie de scurta durata. (consilierii pentru asta sunt si platiti sa emane strategii)

  10. Let`s begin:
    -pentru o lista asa de mare de prieteni un CTRL + H ar fi util ca sa ii puteti vedea pe cei care vor cu adevarat sa fie vazuti…cei care sunt pe invisible n-au decat….!!!!

    -referitor la ideile de afaceri, nu zic mai mult…m-ati lamurit ieri pe mess! Acum astept sa treaca verticala respectiva si peste ideile pe care vi l-am trimis eu.

    -dragute articolele pe care le cititi de pe net/surse:)…”Disputa EBA – Andreea Vass cu o zi inainte ca grupul PPE din PE sa-si aleaga conducerea si membrii”….poate afla astfel si EBA ca, in Parlamentul European, numele taticului nu ii mai este de folos si..chiar trebuie sa munceasca!!!…

  11. Dane rămâi aşa cum eşti, alături de tineri, nici un alt parlamentar nu este mai aproape de noi cei tineri (blogări),
    …..sau este cineva şi nu ştiu eu ???

  12. Ce dezamagire….nu ati prins cadrul cu toti prietenii din lista…si eu…si eu eram urmatoarea :)
    In legatura cu ideile de afaceri….asteptam cu totii entuziasmati si visatori hotararea „comisiei” de jurizare! sanatate maxima si fericire exagerata!

  13. i-ai dat intalnire danei, sambata, in piata,,, dar nu ai spus ora… :)) poate filmeaza baietii de la antene cum o doamna asteapta un domn :))

  14. Sincer nu v-am suferit niciodata…nu stiu de ce…poate din cauza „reclamelor” care vi se faceau.
    Cand am intrat pe acest blog am ramas surprins…si totusi nu pot sa cred ca cel din poza este cel care scrie.

    Multumesc
    Stefan

  15. Da, ce facem domnule Voiculescu, pentru că multă lume (inclusiv tatăl meu dacă are vreo importanţă specificarea) nu crede că dumneavoastră chiar staţi să scrieţi toate cele de pe acest blog şi că de tot se ocupă vreun PR tinerel cu multă şmecherie? Aveţi cum să le demonstraţi contrariul sau vorba reclamei pentru emisiunea lui Guran: restul treaba lor ? Într-adevăr dacă aţi adopta şi în emisiunile televizate un stil asemănător poate aţi convinge prin spontaneitatea circumstanţelor.

  16. Ideea mea de afacere a intrat in etapa urmatoare si urmeaza sa realizez planul de afaceri.Intrebarea ar fi,care este termenul limita pentru trimiterea planului tinand cont ca trebuie sa contactez diversi furnizori pentru obtinerea unei oferte?

  17. Mogulu’, nu deschizi un nou subiect: ” Care este lucrul pe care vi-l doriti cel mai mult in viata si cum ar arata pentru voi lumea ideala”. Cred ar fi foarte interesant. Chiar as vrea sa aud raspunsul oamenilor la intrebarile astea. Daca nu te intereseaza, e ok(si nu ma supar deloc!nici macar un picut)….mai tatonez terenul si pe alte bloguri:)). Nu vreau sa fiu in disonanta.:P Pupici!

  18. Stimate dle Dan V. (aka Mogulu),

    Va anuntam pe aceasta cale batatorita de atatia si atatia inaintea nostra, ca RaziCuGura, blog pe care aveti amabilitatea de a-l gazdui pe moka in blogrollul dvs, a trecut pe domeniu .ro. Asadar, daca nu va este cu mult peste mana, va rugam politicos si in miez de noapte sa efectuati modficarea cu pricina, pt ca vizitatorii dvs sa nimereasca unde trebuie; anume pe http://razicugura.ro, si NU pe razicugura.wordpress.com.

    Cu respect si simt al umorului,

    Echipa RaziCuGura

  19. Subscriu! Adica si pe mine ma bate gandul ca nu boss aduna cuvintele pentru blogul asta. Dar, sefu, daca sunteti chiar dumneavoastra, dati-i bataie, fiti la fel si la tv. Sau…daca aici este altcineva…pe asta scoteti-l in fata. E tare!

  20. Mă uit la ce se spune pe blogu’ ăsta pentru că e punct de vedere al unui om. Un om care pretinde celebritate. Faimă. Lucruri pe care sper să le am fără să ştiu. :) Nu judec. E greu! :s Nu înţeleg. E şi mai greu! :ss Şi pe lângă celebritate şi faimă – sic! :P – mai vreau şi nişte mulţi bani! :D Îmi place să spun lucruri aiurea-n tramvai. Fac oamenii să râdă – sau cel puţin aşa cred eu! – într-o lume care-i face să plângă… În 23.06.2009 am auzit pe don Badea o chestie super tare mai pe sfârşitu’ emisiunii lui. Super tare chestie pe care o aplic de când am terminat cu şcoala! ‘Aia nu… Aia nu… Încă puţină răbdare… Aia, ca să nu zică ăilalţi că nu fac nimic… Aia îmi place – când se va ivi ocazia, mă vâr – o fac! Asta îmi place, o fac!!’ = ce gândesc eu. :D Îmi place să stau degeaba! :D Iubesc să stau degeaba! :D Dacă cineva mă va forţa să fac ceva, o să fac. Da’ n-o să-i convină!! :D Când cineva-şi va permite luxul să gândească pentru sine, va înţelege că e liber să facă absolut ceea ce vrea! Dacă nu vreau să plătesc taxe, nu plătesc! Mor de gât cu executorii!! Dar dacă văd că se merită să plătesc taxe, le plătesc, chiar şi cu un milion de ani avans, că să se bucure şi ăia care mi le cer! :D Dacă vreun funcţionar public va vedea mai ales ultimul sfert de oră din emisiunea din 23.06.2009 a lu’ musiu Badea, o să înţeleagă de ce zic asta. Presupunând că funcţionarii publici are oareşce inteligenţă-n cap… Dacă nu-ţi convine ceva, nu faci! Punct!! :D

  21. *sa vad . Si pe langa subiectul care e pe langa subiect: Puteam sa jur ca Mircea Eliade a fost un nativ al zodiei pestilor! Hehe!:)

  22. Măi, nene, nu ş’ ce naiba are – m-o fi trecut la spam sau ceva!… – da’ nu mai pot să postez comentarii pe blogu’ lu’ musiu Badea! Şi doar nu l-am înjurat sau să-i vând vreo ţeapă!… :(

  23. @ramo: pun eu subiectul asta pe blogul meu daca te intereseaza subiectul atat de tare!Nu stiu cati vor raspunde avand in vedere ca majoritatea vizitatorilor cauta idei de afaceri si surse de finantare pe blogul meu…dar merita incercat….
    Primul raspuns il voi da chiar eu in cadrul articolului pentru a „face” lumea sa raspunda…daca esti de acord bineinteles….
    P.S.:super tare seria de pe youtube a lui freeamerica365

    @George: foloseste baza de date pe care a construit-o APDRP in timpul SAPARD-ului..vei gasi preturi pentru tot ce ai nevoie..inclusiv constructii si echipamente de tot felul….
    http://www.apdrp.ro/content.aspx?item=1789&lang=RO

    Sunt si eu curios..cand e termenul ala limita???

  24. E fain ca aveti umor si atata energie pentru activitati atat de complexe. Dumneavoastra veti partid ,aveti cei drept putini oameni cu caracter,da iii aveti totusi .dictonul care se potriveste pc este non multa sed multum!

  25. eu cred ca deja dl profesor ne lasa sa vorbim singuri pe acest blog….ne comentam unul altuia postarile…….poate ne facem si un partid, asa la plesneala cum se fac multe lucruri in Romania, ..:) Ma tem ca va deveni apoi apetisant pentru unii…:)
    Si eu beneficiez de revista presei in fiecare zi , dar prefer ca postarile sa mi le fac singur :) Parca nu am incredere deplina in asistenti….si nici nu ma cunosc asa de bine.
    Pe de alta parte….daca scria vre-un consilier…presupun ca trebuia sa stea zi si noapte sa raspunda, ca sa justifice painea..poate si o bucatica de salam (ecologic) – adica o prima…cunoscandu-l pe mogul foarte ocupat…as tinde mai mult sa cred ca scrie dumealui, for fun, in timpul liber, eventual cineva scoate doar la imprimanta postarile si le pune in mapa, intrucat calculatorul dauneaza sanatatii…., se fac notite cu stiloul si cineva dactilografiaza raspunsurile..
    de mess ce sa zic….e mare nebunie acolo in lista.iti trebuie o zi ca raspunzi cate 3 cuvinte la fiecare.,dapoi un dialog……..e bine sa fii mogul, uite ce de-a prieteni ……eu am in lista doar 5., deci nu-s mogul..:(

  26. Codrin,multumesc foarte mult.Am gasit aici cam tot ce imi trebuia.Mai am de facut o analiza a cash flow-ului si de primit diverse oferte din partea producatorilor.

  27. Asa arata duminica dimineata o strada din Sectorul 4 chiar la capatul pietei Progresul.
    Luni dupa mii de telefoane la Politia Comunitara, 112 si la Primarul Piedone situatia s-a remediat, doar pentru 3 ceasuri. Pana seara comertul s-a intors la el acasa pe strada din filmulete.
    Marti la fel de rau ca sambata, duminica.
    Miercuri indiferenta autoritatilor locale a atins apogeul. Politistii comunitari extrem de plictisiti de sarcina primita le-au impus vanzatorilor ambulati (doar 10% sunt producatori, restul intermediari) sa faca comert cat mai departe pe straduta numai sa nu fie vazuti din Sos. Giurgiului. Adica au bagat gunoiul sub pres.

    http://www.youtube.com/watch?v=evaJloqj3eQ

    http://www.youtube.com/watch?v=NA11ZX9FtIM

  28. @Sisokoki: Asa ma caracterizau si in dosarul de urmarire: ”un element aventurier”. Ma Sisokoki, tu ai ochi albastri…
    @Radu Deva: Am început de ceva timp să îi caut pe cei care “se mișcă cu talent”. Am strâns deja cativa, însă lista e deschisa.
    @orix: Am început deja să răspund. Toată lumea va primi răspuns.
    @Mihai: De obicei sunt in onlife…
    @Andron: Am ramas mereu un om cu picioarele pe pamant.
    @Lari Gl, Cristina G.: Țineți aproape.
    @George: Mai ai 3 săptămâni, George

  29. Nu cert pe nimeni Dom’le! Daca te simti certat … poate va simtiti vinovat ca ati intarziat 5 minute in plus la cafea inainte de check in. E doar o stare de fapt ce am spus despre majoritatea blogurilor cu multe comentarii. Vad totusi ca incercati sa iesiti din model si sunt curios sa aflu cat de departe dupa zona alegerilor o sa mergeti cu seriozitatea fata de http://www.danvoiculescu.net.
    Pana atunci … misto.

Comentariile sunt închise.