De citit.

51 COMENTARII

  1. pentru cineva care a avut putere intr-o dictatura e de apreciat titlul … asta inseamna elitele si un sistem echilibrat de valori…. din pacate romanii inca mai cred ca dictatura e cool … dupa principiul o dictatura e mai ieftina decat o democratie …cu 300 de parlamentari e mai putin coruptie decat 470 … urmarind logica daca sunt 0 parlamentari inseamna ca e 0 coruptie nu ???? ROMANIA NU E VAPOR !

  2. Daca si asta e democratie, s-avem pardon!
    Si vina nu e doar a lui Basescu, ci a intregii clase politice care a permis asta: care s-a preocupat doar de avantajele personale, de a-si asigura viitorul in detrimentul tarii. Asa se face ca dupa 20 de ani abia avem 200 Km de autostrada, multi saraci, un sistem falimentar, multa coruptie in institutiile statului, multa deznadejde si disperare.
    Ca Traian Basescu e presedinte sint vinovati multi dintre romani. Romanii care voteaza pentru 100 de lei, pentru un telefon mobil sau pentru o pereche de pantofi. Vinovati sint intelectualii care i-au suflat in… pinze prezidentului pt un sejur la Neptun, pentru conducerea ICR sau pt un contract de editura.
    Cel mai rau e ca am amanetat pe nimic viitorul copiilor nostri si singura lor sansa de a trai decent si departe de mlastina romaneasca va fi in afara tarii.

  3. Cum ar fi daca toti iresponsabilii care au plecat din guvern astazi sa fie afisati frumos pe toate canalele media cu tot cu cv-uri profesionale din perioada asta?
    Nu de alta..dar pentru mine e clar, nu mai au ce cauta vreodata intr-un post de ministru. De cand interesul partidului (fie el pur electoral, de manevre si invarteli nu mai vreau sa aud) este mai important decat tara asta? Cum poti sa lasi balta totul pentru interesele unui grup cel putin dubios? Poate nu inteleg in intregime ce e cu jocurile astea politice dar toti au jurat pentru Romania si romani, nu pentru interesele de haita. Au facut o varza toti, ambii parteneri ai coalitiei..sunt total dezamagit. Si cu toate astea…noi inca trebuie sa fim atenti sa pastram democratia, asta e problema noastra de 20 de ani, la discursuri electorale…toti „liderii” vorbesc de democratie..de parca nu ar fi deja..sau nu o fi..
    5 minute sa va uitati la strile de pe posturile straine…sa vedeti cum se discuta de reglaje fine, parametri subtili, etc..ei nu mai cauta definirea democratiei

  4. Nu tara e urata. E superba, magnifica si dureros de dotata cu de toate.
    E tara asta prea frumoasa pentru noi, noi care ne-am nascut aici si care nu stim s-o pretuim. Nu stim s-o pretuim pentru ca nu ne respectam intre noi. Avem placerea sadica sa distrugem vietile, visurile, … celorlalti, fara sa ne dam seama ca, de fapt, ne distrugem pe noi.
    Nu tara e urata.
    NOI SUNTEM !
    P.S. Democratie ? Ce e aia democratie ? La noi ?

  5. Oare nu e o democraţie falsă ? Sau la ce ne ajută democraţia asta ? Oare democraţia nu e forma de guvernare în care poporul are puterea direct sau indirect ? Din ce trăiesc eu în zilele astea poporul nu are nici o putere. Toţi se bat prin primării sau dorm prin parlamente, toţi sunt ei cei mai buni pentru că noi trebuie să ştim asta. Dacă avem noi puterea de ce nu am face un sondaj să vedem câţi din cetăţenii româniei i-ar schimba pe toţi ?
    Hai să facem un referendul şi să vedem câţi cetăţeni vor toată masa politică schimbată. Ăştia scoşi din jos, în locul lor alţii.

  6. Mogulule, dă-mi voie să sap puţin la temelia ideii de democraţie ( ca să ştim ce e de apărat) şi să-ţi spun următoarele:
    1. democraţia e un concept ( încă) ne-înţeles pt. majoritatea românilor. Ar trebui – prin urmare – înainte să (le) vorbim despre democraţie, să ne (re)amintim – de fapt – ce e aia democraţie . Ar trebui – de pildă – să vorbim despre cea dintâi democraţie pe care a cunoscut-o umanitatea: aia grecească, prima orânduire care a recunoscut „suveranitatea poporului”.Iar aici e necesar să restabilim adevărul şi să spunem că orice idee de democraţie vine cu partea ei „mitică” şi că – de fapt- democraţia absolută e o iluzie. Sclavii atenieni erau ( procentual) mult mai mulţi decât cetăţenii liberi ( cu drept de vot). Lor le corespunde (actualmente şi româneşte – echivalând) electoratul scârbit de politică, tot un soi de „sclavi” ( pasivi şi neparcipativi)
    Ar mai trebui ( poate) să amintim că democraţia noastră ( atâta câtă e) vine pe filiera „democraţiei” europene ( conservatoare) descendentă a revoluţiei franceze, care e ALTCEVA decât „democraţia” americană. Prima a transferat absolutismul monarhic, poporului, cea de-a doua, punând accent pe individualism.Adică, OK , să păstrăm democraţia – ideal nobil, frumos, – dar în acelaşi timp să şi aflăm ce înseamnă ea, ca să ştim (cât mai amplu cu putinţă) ” ce avem de păstrat”.

  7. Am o mica rugaminte: Nu mai confundati „tara asta” cu niste venetici care vremelnic o conduc … Or vrea unii sa consider politica si politicienii ca fiind totul pe pamant insa lucrurile stau altfel … O tara si viata oamenilor inseamna mult mai mult totusi … Parerea mea

  8. Poate ca democratia era oricum pierduta in hatisul de interese ale partidelor. Acum, daca vom vedea cealalta fata – autocratia – poate vom fi mai atenti si vom vota in consecinta. Nu degeaba se spune ca o tara are conducatorii pe careii merita….

  9. Romania nu e o tara, e o stare de fapt.

    Ce-i tine pe romani impreuna? Nu democratia. Nu educatia, nu valorile spirituale.

    Iar democratia asta post-decembrista a fost dorita numai si numai pentru a indeplini un obiectiv extern.

    Sa fim primiti in NATO, sa fim declarati economie de piata functionala, sa fim primiti in UE.

    Niciodata pentru a reprezenta corect interesele cetatenilor. Niciodata pentru a garanta drepturile si libertatile individului sau pentru a se asigura indeplinirea obligatiilor.
    Noi nu avem democratie. Avem oligarhie. Romania e definitia din carte pentru oligarhie.

    Si, ca sa ne mai veselim… Anca Boagiu s-a decis sa-mi scrie. :)) Ieri, da.
    Detalii la mine pe blog.

  10. O să mai treacă mult timp până or să se facă nişte schimbări, momentan nu suntem în stare de schimbare, cred că mulţi nici nu vor o schimbare.Sunt obişnuiţi cu sărăcia şi să fie minţiţi.Până acum dădeam vina pe politicieni, dar apoi am văzut prea mulţi oameni cărora nu le pasă de soarta lor, trăiesc după o zi pe alta, şi tot ce fac este să dea vina pe alţii pentru problemele lor.Eu cred că ne merităm soarta.

  11. Tara nu este urata, chiar foarte frumoasa, doar ca are politicieni fara suflet.
    Iar daca suflet nu au…nu au nici un Dzeu., respecta doar valoarea statului lor efemer si a banului ce-i pica datorita acestei pozitii.
    Niste mizeri…..Si eu care incepusem sa investesc pe bursa…..
    Am mai primit o lectie, care se cheama „indiferent cat de sanatoase sunt firmele in care investesti, evolutia cursului actiunilor lor e invers proportional cu haosul din politica” -si doar ma gandisem sa cumpar de pe alte piete mai civilzate, care-si revin…..

  12. nu inteleg ghilimelele din titlu… cine a zis tampenia asta? e un fel de „desi era din buzau, si-a omorat mama ca pe propria fiica”. cine zice ca romania e urata? si ce-are a face asta cu democratia?

  13. Intr-o tara ca Romania se intampla ca un tortionar dictatorial sa aiba pensie 5600 ron/luna, pensie platita din impozitele prezente ale oamenilor liberi cu care s-a luptat asta toata viata (sau cu parintii lor) vis-a-vis de alocatia copiilor nascuti intr-o lume libera de 42 de RON pe luna…..

    De ce nu vrem sa ne despindem de trecut sustinand calaiii in defavoarea viitorului nostru?
    Oare din cauza faptului ca stiu multe lucruri? Si ce daca stiu….au dus-o bine…e timpul altora acum!

  14. da o pastram. democratie si iar democratie. imi fac si eu partid, eventual daca imi merge deschid si o televiziune cu filme pt adulti si succesul e garantat.

  15. @deci concluzia

    vezi ca Boc acuma e plin de energie…..va deschide primul televizorul sa se uite la postul preferat.

  16. Felicitari domnule Mogul ca ati reusit sa iesiti din acel…urat mirositor,acum scuturati-va si mergeti mai departe,ca rahati se gasesc la tot pasul.

  17. Mie imi pare cel mai rau de partidul conservator care nu merita soarta pe care o are acum. Practic conservatorii nu sunt reprezentati in Romania si sunt maimult ca sigur ca acestia sunt oamenii cei mai de valoare din aceasta tara. Doar sunt urmasii lui Take Ionescu, ai lui Nicolae Filipescu, ai lui Marghiloman. Asta ca sa nu ma iamintim de PP Carp sau Maiorescu.

  18. nici dictatura nici democratia nu e cool.avem oameni caare nu fac nimik din toate punctele de vedere. nici dan Voiculescu nu face nimik. cate proiecte a aprobat?? sa de lista de 100 proiecte aprobate pe blog. totul e politica… adica un mare kkt. as trimite loliticieni catre alte lumii daca asta ar schimba soarta noastra. nu facem nimic. doar bloguri si dezbateri in rest .. NIMIC.

  19. Care lista de 100 proiecte aprobate pe blog?!?…nu s-a mai auzit nimic de acele idei de afaceri..
    Intradevar totul e politica…incepand de la Guvernarea 2012 pana la concursul de idei de afaceri..totul e inovativ insa ceea ce ar trebui sa respectam!!
    Cornel insa a pus punctul pe i…nu facem nimic!
    Haideti sa facem!!!…m-am saturat sa stau degeaba si sa dezbat pe bloguri tot felul de teme politice sau de alt fel…
    Eu sunt dispus sa ma implic in „ceva” …

  20. Poi politicienii nu au cu nimic mai multă datorie faţă de ţară decât tine sau decât mine cornele. Faptul că ei au ajuns acolo înseamnă că „poate” şi-au dorit mai mult să ajute. Noi poate suntem mai ignoranţi ca ei din moment ce nu încercăm să facem ceva, fie chiar doar să bătem din gura pacolo. Nu te-ai gândit şi aşa la problema asta ?

  21. Exact! Nu se face nimic numai vorbe in vant.Stim cu totii cum stau lucrurile, stim cu totii care sunt vinovatii si totusi noi ca si popor care teoretic avem puterea de a schimba si de a face multe nu facem. Ne plangem dar nu actionam.Nu ca am sti cum si daca am sti nu stiu daca am fi atat de uniti incat sa concretizam ceva . Din pacate la asta mai avem dreptul :sa ne plangem singurul nostru liber arbitru.
    Problema majora in tarishoara asta, care e una dintre tarile cel mai bine proportionate din toate punctele de vedere, dar e urata din cauza balacarelii clasei politice si a delasarii unei natiuni intregi, e k e POPULATA.

  22. Stimate Dan Voiculescu,nu stiu de ce pastrati la Antena3 pe acest Mircea Badea,care enerveaza seja pe toata lumea.Se vede clar ca foloseste metoda disimularii,ca si cei de la Realitatea/Catavencu…Vreau sa spun ca desi vor sa para anti-Basescu acestia (disimulantii) ii aduc de fapt servicii electorale presedintelui.La fel procedeaza Cristoiu si Pieleanu.Felicitari pentru indepartarea lui Cristoiu.In amintirea zilelor frumoase din tinerete petrecute in statiunea Gradistea de Comana,va doresc succes in viata politica si multa sanatate!

  23. Nu democratia e in pericol, mon cher… nivelul de trai, sanatatea, educatia – aici apar problemele. Sa nu exagerem beneficiile democratiei, pana la urma un regim prost (ca sa`l citez pe Churchill) – {stiu, stiu, cel mai bun pe care omenirea la inventat so far}

    PS: acum ca a iesit PSD d l guvernare, se intoarce Cristoiu la Sinteza Zilei?

  24. de ce t.basescu spune ca aveti televiziuni pline de tonomate? e adevarat acest lucru?

    va astept la mine pe blog…astazi discutam cum Jigodia de N. Plesita a crapat fara sa plateasca cu nimic pt crimele lui….

  25. Stimate D-le Voiculescu,
    sunt un Roman oarecare.Privesc cu ingrijorare tot ce se intampla in tara. Un singur lucru nu inteleg , postul TV. Antena 3 , face campanie electorala pentru un singur om.24 de ore din 24, pe tot ecranul sa-u in ferestre /ca asa e moda acum / chipul carmaciului iubit se desfata fara incetare, Ca tema care se discuta e legata sa-u nu de personaj asta nu are importanta.Va mai intreb daca D-mnul Basescu plateste postului, pentru aparitii nesfarsite si poate ne spuneti si cat.Asta ar fii o explicatie pentru care postul nu se mai poate lipsi.

  26. a facut praf tara asta Basescu …praf …si acuma se intoarce pe nava … si daca face inchisoare pe viata cred ca nu-i pasa de ce a facut …dar nu o sa pateasca nimic … de aia e asa frumos in Romania …

  27. Mircea Badea la presidentie!
    cu o campanie bine articulata si cu sustinere cit de cit prin teritoriu (pe care PC-ul il are) are sanse sa intre in turul doi. lumea vrea ceva ‘fresh’, iar Mircea poate aduce acel ceva. La ora actuala lipseste orice fel de speranta de la toti cei care candideaza. (oricum poate incurca semnificativ jocul tuturor, tinind cont ca sunt mai multi indecisi decit marea majoritate a sustinatorilor actualilor ‘prezidentiabili’).
    Mai mult, propun un ‘reality show’ MIRCEA LA PRESIDENTIE’!

  28. PT Dan Voiculescu
    E adevarat ca si in proiectul initiat de dvs”Guvernarea 2012″,scartaie ceva?Sunt persoane care nu doresc implicarea si munca in OTC?

  29. S.O.V. este in discutii sa cumpere televiziunile familiei VORONIN (care trebuiesc repede vandute)….bune miscari…
    Vroiam si noi sa stim daca se mai misca proiectul ideilor de afaceri…

  30. nu cred ca doar basescu a facut tara asta praf. e nedrept sa dai vina pe un singur om. toti au contribuit. iliescu – pe asta si pe crimele lui l-au uitat toti, constantinescu – nu prea stiu ce a facut, basescu. eu cred totusi ca unora dintre noi ne convine situatia. ne convine sa dam spaga la doctor ca ne trateaza mai bine, ne convine sa dam spaga la politie si sa scapam desi am gresit, ne convine sa cumparam motorina de la cei care o fura si o vand mai ieftin, ne convine sa facem multe lucruri ilegale. ne convine pt ca uneori scapam de batai de cap.

  31. Care democratie! Traim dictatura”Basescu” din plin,zilnic,si inafara de parodii de greve,scandaluri si circ in parlament,in esenta am uitat sa fim romani.Stra-stra-strabunicul meu a luptat in revolutia lui Tudor Vladimirescu de exemplu. Vremurile e adevarat,s-au schimbat,dar o noua revolutie(in primul rand a clasei politice) nu ar strica.Suntem scarbiti,impovarati si fara speranta.De 20 de ani asteptam sa treaca perioada de sacrificiu si nimic.Parinti nostri au fost generatie de sacrificiu,ca sa cladeasca (de multe ori prin munca voluntara-volomusai)economia acestei tari,noi am asistat la distrugerea ei si am devenit la randul nostru generatie de sacrificiu.Ma uit cu durere la copiii nostrii,care inca nu realizeaza,dar pe fruntea lor deja scrie-generatie de sacrificiu,fiindca ei vor plati hotiile de acum,debandada,incostienta si dictatura pe care se pare ca o toleram.(daca motiunea nu se voteaza asta inseamna defapt).Din viteji am devenit lasi,iar conducatorii de acum,fac de ras sute de ani de istorie.Cei carora le-ar sta in putere sa schimbe asta,au semnat deja pactul cu diavolul,iar noua ne-a ramas sa ne mai lamentam din cand in cand pe cate un blog.Ma rog!

  32. asa’i: ce se mai aude cu concursul de BP-uri si cu emisiunea aferenta? dar cu guvernare 2012?
    cool mogul: moare blogul, nu mai sunt comentarile la comentari ca la inceput; nu mai sunt impresiile despre diferite subiecte, ci numai unele trimiteri, interesante dar nu ale autorului; ce sa mai – lipseste dinamica de dinainte de vacanta.

  33. Prin lovitura de stat, marca Carol al II!!!
    Traian a reusit sa-si subordoneze si MAI cu care sa controleze total procesul electoral in favoarea lui de a fi ales din nou la Cotroceni. In acest moment are asternute la picioare toate intitutiile statului: CSAT, SRI, SIE, DNA, MAN, MAI, ANI si guvernul Boc, ramindu-i doar o Mica Adunare Unicamerala pentru a se transforma in dictator pe viata avind astfel posibilitatea sa schimbe si numarul mandatelor ce pot fi detinute de un presedinte de 2 la 3 dar si durata acestui de la 5 la 7 sau 9 ani tocmai pentru a ajunge direct la loc de racorea fara sa mai treaca prin etapa intermediara a imbracatului si dezbracatului de zeghe, rutina zilnica care-l asteapta daca va rata al doilea mandat de presedinte.

  34. Va parafrazez, chiar fara voie..
    -varianta a) indiferent cat e de uratita este tara asta, trebuie sa traiesc in ea.
    -varianta b) indiferent cat am uratit tara asta, mii-am facut coltul MEU de Rai.
    -varianta c) indiferent cat de urata e tara asta, fiecare cu coltul LUI de Rai.
    -varianta d) indiferent cat de uratita e tara asta trebuie sa reusesc sa vand tot si sa plec ! – pana nu ajung momentul in care …Etiopia sau alta tara subnutrita ne va trimite…ajutoare ( pomanagii cum am ajuns…va fi bine-primit)

  35. Ăla care a inventat munca – atât ca termen cât şi ca orice – chinui-s-ar şi-n sculare şi-n culcare şi muri-r-ar -deasemenea – în cele mai cumplite chinuri, în toate vieţile lui! :x

  36. Buna ziua
    Pentru ca pe mail nu raspunde nimeni, inca astept sa fiu contactata pentru faza urmatoare a evaluarii planului de afaceri.

    Multumesc,
    Violeta Nita

  37. Cred ca ma apuc de corectat greselile din proiectele lui Boc….doar ca sa am o ocupatie…in plus!
    Primul proiect va fi cel al educatiei nationale..!Spuneti-mi:nu vi se pare sistemul de invatamant american, in care toti copiii sunt testati de mici pentru a li se determina aptitudinile si abilitatile si pentru a determina in ce domeniu ar excela, unul bun?

    @andy: Legat de „Guvernarea 2012”: sincer, as vrea sa vad ca merge…sper doar sa nu fie orgoliile personale mult prea mari..ideal ar fi ca acest proiect sa fie unul viabil pentru Romania desi momentan pare sa fi murit…
    Blogul CoolMogulului inca e mentinut in viata de administratorii lui..

  38. de acord cu Codrin. A disparut acea comunicare ,sub forma de dialog, ce era prezenta pe blog inainte de luna August.
    Chiar ma gandeam acum o perioada…..ce diferenta exista intre blogul dl Voiculescu, unde exista si critica, uneori si acida, exista si lucruri constructive…comparativ cu blogul dlui Ion Iliescu, unde exista 100% doar aplaudaci…..am incercat acolo sa-l critic un pic – au sarit toti aplaudacii pe capul meu..nu mai intru acolo in veci……speram ca tov. Iliescu imi va raspunde intrebarilor mele … comparand blogurile – credeam ca o va face la fel cum o facea si dl Voiculescu in zilele de deschidere a acestui blog.
    Vad ca acum nu raspunde nici dumnealui….Daca as fi fost mogul eu as fi raspuns indiferent de cat de incarcata imi este agenda…..cel putin pentru a mentine acel contact cu tineretul liber care nu sta incadrat zilnic in niste rame protocolare, ce nu sunt obligati de nici un fel sa zica., da aveti dreptate!
    fiind binecunoscut proverbul ca cine-si critica seful – isi critica norocul!

    Nu cred ca cei din preajma au curajul sa-i spuna vreodata ca greseste la anumite subiecte.
    Nu cred ca cineva din preajma are curajul sa-i spuna: dl Voiculescu, acolo pe blog…lumea va solicita…nu e bine sa-i refuzati…
    Eu mi-as fi incarcat bateriile comunicand cu acest tineret liber.
    Dar nu sunt mogul…..:)

  39. @mogul: Pare totusi un vapor prins in furtuna.
    @Cristoltan Nicolae: E motivul pentru care avem nevoie de cultura civica.
    @sandman: Asa e.
    @Andrei: Si Opozitia are o misiune constructiva.
    @hordy: Vino la vot!
    @antisauprodanvoiculescu: Chiar asa, pana la urma esti anti sau pro Dan Voiculescu?
    @george_escu: Si a mea la fel.
    @autistu’: Eu cred ca articolul era graitor.
    @andron: Propunerea legislativa PC de eliminare a pensiilor speciale nu a trecut.
    @dimitri: Ne-am repus pe treaba. Dar va dura.
    @cornel, codrin: Multi dintre cei cu proiecte au primit raspuns. Pentru cei care nu au primit raspuns inca se asteapta proiectiile financiare.
    @Codrin: Daca prinde radacini in teritoriu.
    @alice: Treci la actiune!
    @Luci: Alternative?
    @sandman: Intrucat pot fi considerat direct interesat, prefer sa nu ma pronunt.
    @Strainul: Antena 3 – tonomatul lui Basescu?
    @Cristoltan Nicolae: Da, sunt.
    @andron: Se misca.
    @deci concluzia: Ne complacem – asta spui.
    @andy: Se va reintra in ritmul de atunci.

  40. @DV
    referitor la pensiile speciale nici nu ma mira de ce nu s-au votat…
    am vazut ca sprijiniti prin Fundatia Dvs. copiii talentati. O actiune foarte buna!
    Insa, nu toti copiii sunt talentati, dar toti au dreptul la o copilarie frumoasa si un trai decent. Tocmai din acest considerent alocatia rusinoasa de 42 de RON/luna trebuie indexata substantial. Alocatia trebuie sa fie demna de un copil european, al carui parinte plateste taxe si accize egalate cu cei din statele UE.

Comentariile sunt închise.