Adi a propus:

De un guvern asa venal
Cam toata lumea e satula.
Dar pentru tot acest scandal
E vinovata o caciula ?

O altă abordare creativă – la Gion:

Daca Grivco-i fruct oprit
pentru orice candidat,
al realesului mandat
sa fie oare fruct stricat?

24 COMENTARII

  1. Domnule Voiculescu
    Poate fac o greseala grava postand o creatie in proza. Fiind de meserie cineast ( absolvent al IATC Bucuresti ) schitez un scenariu de film. Fiind trimeasa din Tokio ( sotia mea Kiyoko este japoneza ) opera este influentata de simplitatea spiritului si poeziei „din tara soarelui rasare” ca si de adancimea mistoului bucurestian.
    ‘Domnul Isus Cristos se coboara in Romania. Dupa o scurta sedere se balcanizeaza si renunta la credinta. In final in loc sa ajunga pe cruce emigreaza ajungand sa culeaga capsuni in Spania.”
    Trebue sa recunosc ca acest proiect de film a fost sugerat de cazuri reale ,de oameni din toate paturile sociale chiar si de varf cu sange deosebit de nobil.
    Sper sa nu fi ofensat gustul sau sensibilitatea nimanui. Cer scuze in avans.
    Robert Horvath DEVA
    http://www.devagallery.com/

  2. Domnule Voiculescu
    Trimit in atentia dumneavoastra, a cititorilor acestui blog, a clasei politice si chiar a tuturor cetatenilor tarii un anunt de o gravitate speciala. La prima vedere pare o gluma sau o licienta jurnalistica. Dar din documentul oferit de Departamentul de sanatate al orasului New York si postat pe blogul meu veti vedea ca din pacate este adevarat. Deschideti http://devanewyork.blogspot.com/ la articolul cu titlul de mai jos:

    BASESCU IN FUNDUL GOL MANCAT DE SOBOLANI LA NEW YORK


    Deasupra trupului sau alcolizat vegheaza doua postere care anunta spectacolul de manele ” O TIGANCA IN COPAC”sau pe americaneste “A GIPSY IN THE TREE”. Nu este o gluma,ci noul export cultural de la Bucuresti. Cladirea de 16 etaje a statului roman (sediul Misiunii la ONU,Consulatul Romaniei,ICR) nu are in schema nici un om de serviciu.(si chiar daca ar exista ,el ar avea un grad prea mare pentru a se ocupa de curatenie) Gunoiul si resturile alimentare atrag sobolanii.Ei se misca nestingheriti in timpul zilei, pe trotuarul din fata institutilor nationale. Noaptea ei ataca diplomatii care se intorc acasa de la sediul ONU, aflat in coltul strazii. Din bugetul de aproape jumatate milion de dolari al ICR, nu sau gasit bani pentru a cumpara o matura si un faras. Pentru ca majoritatea diplomatilor,ofiterilor acoperiti si a reprezentantilor culturali gatesc si pastreaza alimentele in camere, cladirea statului roman a devenit un grav focar de infectie. Amenda data de primarie este de 1000$ pe zi. Cand se vor termina banii publici ,cladirea va fi preluata de statul american.
    Cartierul va fi dezinfectat iar sobolanii diplomati vor fi trimisi acasa.
    Robert Horvath Deva cineast New York

  3. nu inteleg de ce repetati ce s-a scris ? o sa faceti cu toate catrenele asa? s-a adaptat mogulul ca e mai frumos sa ai trafic cumparat cu promisiunea a 1000 euro . pacat

  4. Pentru ca azi se implinesc 160 de ani de la nasterea geniului Eminescian, m-am gandit sa reliefez cateva extrase din scrierile sale politice, azi mai actuale ca oricand.
    • Răul esenţial care ameninţă vitalitatea poporului nostru este demagogia, căci demagogii neştiind nimic, neavând nimic, vor să se ridice deasupra tuturor şi să trăiască din obolul nemeritat al săracului
    • Statul a devenit, din partea unei societăţi de esploatare, obiectul unei spoliaţiuni continue şi aceşti oameni nu urcă scările ierarhiei sociale prin muncă şi merit, ci prin abuzul culpabil al puterii politice, câştigate prin frustrarea statului cu sume însemnate.
    • Oameni care au comis crime grave rămân somităţi, se plimbă pe strada ocupă funcţiuni înalte, în loc de a- şi petrece viaţa la puşcărie
    • Greşalele în politică sunt crime; căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se-mpiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se-mpiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.

    • Si altii le-au inteles.Problema este, ce se face de catre cei ce pot schimba in BINE cele aratate

    Mihai Eminescu – Foaia vesteda

    Vantu-o foaie vestejita
    Mi-au adus miscand fereasta –
    Este moartea ce-mi trimite
    Fara plic scrisoarea-aceasta.

    Voi pastra-o, voi intinde-o
    Intre foile acele,
    Ce le am din alte timpuri
    De la mana dragei mele.

    Cum copacu-si uita foaia
    Ce pe vant mi-a fost trimisa,
    Astfel ea uitat-au poate
    Aste foi de dansa scrise.

    Vorbele iubirii moarte
    Vinovate-mista stau de fata
    Dovedite de minciuna
    Cer sa sting a lor viata.

    Dulcea lor zadarnicie
    Nu ma-ndur s-o pun pe foc,
    Desi-mi stau atat de triste
    Ca nu pot muri pe loc.

    Voi pastra intreg amarul
    Si norocul astor foi,
    In durerea vechii pierderi
    Recitindu-ma-napoi;

    Numai vestea bland-a mortii,
    Foaia trista le-am adaos:
    Moartea vindec-orice rana,
    Dand la patime repaos.

  5. Ca ca care

    Ca ca multa lume buna,
    Ca care am intalnit,
    Cin’ cu dinaintea goala,
    {S-a’ntamplat!}m-am nimerit
    Si aci ,ca si in viata,
    Pe din dos, sau pe din fata,
    I-am privit,i-am cantarit….
    Tot asa si ei pe mine,
    Ca cum eu,acu’ pe tine,
    Cin’ cu pantalonii’n vine,
    {S-a’ntamplat!}te-ai nimerit !
    C’ai facut, ca n-ai facut:
    Ca ca tine n’am putut…
    Ca ca care n’a mancat,
    Nici norocu’ n’a aflat…
    C’ai avut, ca n’ai avut ,
    Ca ca tine nu am vrut…
    Ca ca tu de vrei sa vina,
    La tine sau la vecina,
    Ca ca tu sa vezi mai bine,
    Vrei sa-l vezi intai la mine !

  6. Domnule Voiculescu
    Poate in calitatea de Vice Presedinte al Sentului puteti afla din ce bani sunt platite uriasele amenzi adresate diplomatiei Basescu din New York. Din informatiile primite de la tribunal procesul a fost pierdut si amenziile continua.
    Oricum mizeria continua si ea. Am avut azi dimineata o filmare la sediul ONU ,colt de strada cu cladirea de 16 etaje al securitatii ( diplomatiei ) si nu am observat nici o inbunatatire ci dimpotriva.

  7. Domnule Dan Voiculescu vreau sa va zic ca mi-ati devenit megasimpatic de cand scrieti pentru „dailycotcodac”,fara suparare cel mai bun blog din romania.Astept sa mai scrieti articole acolo si sa va faceti un obicei din asta.Niciodata nu am crezut ca aveti atata umor,de o spumozitate debordanta.Mai sunt si tineri cu alte procupari decat messengerul,cluburile,masinile de fitze,hip-hopul,hi5,pitzipoancele,jocurile video si barurile.coolMogul rullz!sanatate!traiasca!

  8. Stimati Romani,

    Adevarata SANSA, sunteti VOI.
    Adevarata PUTERE, sunteti VOI.
    SUNTETI ceea ce GANDITI, ceea ce FACETI.
    Ca voi sunt si eu, dar eu am ALES:
    CREDINTA, MUNCA, IMPLICARE.
    Fiti mandri ca sunteti ROMANI, si atata timp cat veti avea PUTEREA de a nu va pierde CREDINTA si nationalitate veti razbate.
    Nu va vindeti CREDINTA SI TARA, pentru a da taxe si impozite altor state (NU CA STATUL AR FACE ” mare” LUCRU PENTRU NOI), dar ramaneti UNITI si ganditi asa:
    1.NU FURATI, CI MUNCITI.

    2.GANDITI 5 min. INAINTE si APOI FACETI.

    3.DACA NE_AU INGENUNCHIAT, NE RIDICAM MAI DESTEPTI,MAI UNITI, MAI INVATATI.
    4.INVATATI SA IERTATI SI LUPTATI PENTRU VOI SI APROAPELE VOSTRU.

    SI ABIA APOI PUTETI CERE.

    Nu va ganditi ca eu am ceva, si nici nu sunt pus de cineva sa scriu asta. DAR HAI LA REALITATE, DESCHIDETI OCHII SI PRIVITI IN JUR. INGROZITI-VA SI APOI INVATATI SA AVETI CREDINTA SI LIMITA.

    DOAMNE AJUTA-NE SA AVEM RUSINE !!!

  9. @gion

    Daca Grivco-i fruct oprit
    pentru orice candidat,
    al realesului mandat
    sa fie oare fruct stricat?

    Replica

    Onorabile …

    Se vede ca nu ai habar,
    cum e cu fructu’ si mandatu’,
    cand totul este foarte clar
    … cel stricat e candidatu’

  10. D-le Voiculescu ce sa intamplat cu show\ul despre afaceri ? inca nu stiu , cine a castigat concursul cu cea mai buna idee de afaceri … sau ati uitat de el ..

  11. DUSMANII LUCEAFARULUI PROFITORII SISTEMULUI !
    Nu ştiu cum se face că majoritatea intelectualilor care-l denigrează pe Mihai Eminescu primesc, mai devreme sau mai tîrziu, burse în Occident sau stipendii la care Luceafarul nu ar fi îndrăznit să rîvnească.
    Ne amintim că, prin 1997, revista „Dilema”, condusă de Andrei Pleşu, găzduia o amplă dezbatere despre care s-a spus ulterior că ar fi „concurs de denigrare a lui Eminescu”. Ancheta a fost coordonată de Nicolae Manolescu, azi ambasador ONU al României, ducînd o viaţă de lux la Paris. Mircea Cărtărescu, unul dintre detractori, a fost trimis cîţiva ani în Germania pentru a scrie un roman despre… România! Însuşi Pleşu, gazda acelei mizerii culturale, stă de ani buni, în Germania, de unde trimite săptămînal cîte un text de gazetărie ieftină şi frivolă.
    Dacă mai adăugăm şi faptul că directorul Institutului Cultural Român (ICR), instituţie aflată sub patronajul preşedintelui ţării, este cel care-l numea pe Eminescu „cadavrul nostru din dulap”, avem dimensiunea profitabilităţii pe care o oferă împroşcarea cu noroi a simbolului cultural care, în ciuda tuturor vicisitudinilor, rămîne Mihai Eminescu.

  12. SALVATI CULTURA SI LIMBA ROMANA !
    FASCISMUL ANTINATIONAL IMPOTRIVA LUI EMINESCU SI TOT CE ESTE ROMANESC!

    Pentru prima data in istoria politica asistam la un fenomen nou cu totul inedit.

    Romanii se ridica impotriva lor insasi. Clasa politica aliata cu elita intelectuala se infasoara cu drapelul antinational sfaramand cu furie tot ce au creiat generatile precedente. O natiune intreaga refuza sa se uite in oglinda findu-i rusine sa fie roman.Sub regimul Basescu desfintarea culturii nationale este institutionalizata devenid politica de stat.

    Eminescu este daramat, limba romana este considerata un pericol si este interzisa la toate cenrtrele culturale din jurul lumii, iar folclorul uitat cu desevarsire. Noua inchizitie lustruieste catusele. Cei care se ridica impotriva noului tip de fascism,impotriva ICR-ului, sau au putina demnitate sunt declarati dizidenti. Ei trebue desfintati.
    Se interzice participarea mea la activitatea la orice ativitate culturala organizata de statul roman doar datorita faptului ca am cerut reintroducerea limbii romane la centrul anticultural si antiromanesc condus de Patapievici.
    In cursul zilei de ieri o mare manifestare dedicata Luceafarului nu a primit aprobarea de a fi tinuta in cadrul centrului sus amintit, Eminescu fiind cosiderat ca un „poet depasit cu o ziaristica antisemita” de directoarea Corina Suteu.
    Ca o rasplata pentru activitatea antinationala bugetul de anul acesta al mafiei rasputinului Patapievici este cu 4 a milioane de euro mai mare dacat anul trecut.
    Robert Horvath- DEVA cineast New York
    http://www.devagallery.com/
    ttp://devanewyork.blogspot.com/

  13. Domnule Senator Dan Voiculescu
    Revin cu o problema extrem de serioasa. Orice democratie de la greci incoace este viabila numai in cazul unui vot liber si corect. In cazul fraudarii continua a alegerilor democratia romana devine o farsa sau o trista comedie. Deschiderea unei anchete jurnalistice la Paris, New York ar putea face lumina.
    BASESCU A FURAT SPERANTA SI VOTURILE ROMANILOR DIN NEW YORK
    DIASPORA A VOTAT IMPOTRIVA PRESEDINTELUI!
    Comisia electorala de la New York a fost codusa de generalul de securitate Luciano Pavoni fostul sef al companiei de export Romexport pe timpul lui Ceausescu. Alaturi de el sau gasit cativa ofiteri acoperiti de la centru. Din ea a facut parte si redactorul Culian al ziarului New York care a fost chemat cu cateva saptamani inaintea alegerilor pentru instructiuni la Bucuresti si a fost primit la Cotroceni de insasi Traian Basescu. La primul tur electoral aceasta banda de securisti a reusit sa obtina o victorie fara apel pentru Basescu.
    TRAIAN BASESCU 452 de voturi.
    CRIN ANTONESCU 2I9 de voturi
    MIRCEAGEOANA 87 de voturi
    La al doilea tur de scrutin Basescu obtine 70% din voturi.
    Am fost prezent cu aparatul in mana la ambele scrutinuri si nu am intalnit nici-o
    persoana, care sa declare in fata aparatului sau in vreo discutie privata, ca ar vrea sa voteze pentru Basescu, Acest lucru nu m-a mirat tinand seama de constinta politica a comunitatii romano americane. Aceasta comunitate desi dezbinata este
    unitara in antipatia pentru Basescu. Faptul ca presedintelea fost reales prin voturile
    diasporei este cea mai mare minciuna imaginabila. Diaspora romana din America nu are nimic in comun cu banda securist comunista din tara si nu o recunoaste de fel. Ea reprezinta un pericol constant pentru regimul de la Bucuresti. Poate o ancheta aici la New York sa fie pasul hotarator in demontarea masinariei monstruoase care a dus un golan de port la conducerea unei tari Europene.
    ROBERT HORVATH ZIARIST NEW YORK
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  14. cred ca acum cu plecarea dnei Daniela Popa din conducerea PC e momentul sa va hotarati daca mai vreti partid sau nu

  15. Domnule Voiculescu
    Nu uitati pe romanii din America. Sunt mai mult de un milion. Sunt deschisi catre capitalism si iubesc pe moguli. Fiind de meserie cineast cu o companie de film si televiziune in mijlocul New Yorkului ma gandesc la un ziar vizual pe internet.Se va numi Diaspora Journal si va interesa atat pe cei de afara cat si cei din tara.
    Sa nu uitam ca o mare parte de talent se gaseste in jurul lumii la Paris, Sidney,….Milano etc. Ce parere aveti ? Un ava,taj sigur. Vom castiga viitoarele alegeri !
    http://www.devagallery.com/
    http://devanewyork.blogspot.com/

  16. Lasati diplomatia si raspundeti :este adevarat ca starea de sanatate a presedintelui basescu nu-i chiar asa buna,ca sa nu spun catastrofala?asa cum ati avut tarie si curaj sa luati locul rapitilor din iraq,asteptam un raspuns.

  17. Onorabile …

    Se vede ca nu ai habar,
    cum e cu fructu’ si mandatu’,
    cand totul este foarte clar
    … cel stricat e candidatu’

    replica la..replica

    Mama-soacra protesteaza,
    C’-ai zis ca-i stricat baiatu’:
    El e vesnic,”candidatu’ ”
    {„Energiile”-l lucreaza !}

  18. @Marius Adrian Porojnicu – replica la postarea 21

    Roag-o pe soacra amintita,
    In loc sa faca panarama,
    Sa puna iute de o clatita
    si mai apoi … de-o epigrama

  19. gipione Says:

    Ianuarie 18th, 2010 at 2:38 pm
    @Marius Adrian Porojnicu – replica la postarea 21

    Roag-o pe soacra amintita,
    In loc sa faca panarama,
    Sa puna iute de o clatita
    si mai apoi … de-o epigrama

    -replica-

    Ci-ca,panarama mare,
    N-a facut-o soacra rea :
    Panarama, fratioare ,
    A facut-o fiica-sa !

Comentariile sunt închise.