Un articol actual si util aici despre istoria independentilor din Parlamentul României. Primul a fost – logic – Stefan Cazimir de la Partidul Liber-Schimbist.

26 COMENTARII

  1. Am citit pe realitatea.net, urmatoarea stire „Unei femei de 101 din China ia crescut un corn”. Citind tot articolul am aflat ca urmeaza si al-2-lea corn, simetric. Revenint la cornutele noastre, nu ar fi de mirare ca unora din fruntea guvern sa li se intample un fenomen asemanator, datorita inteligentei deosebite de care dau dovada. Asa ca vom fi condusi, de fapt suntem de niste…

  2. Rezultatele productivitatii muncii „povestite” de Basescu japonezilor (a gasit si cui sa le dea lectii de productivitate )

    „Carmen Ramona Cîciu s-a prăbuşit marţi după-amiază în timp ce se afla la serviciu. Un stop cardio-respirator, aparent fără explicaţie, a doborât-o în faţa calculatorului de pe biroul ei.
    Firma la care lucra concediase mai mulţi angajaţi, aşa că Ramona muncea pe rupte pentru a-şi păstra locul de muncă. ”

    Foarte trist (doi copii gemeni risca sa ramana fara mama).
    Sa-i dea Dzeu insanatosire grabnica., iar guvernantilor macar o zi sa munceasca in acest ritm (cu securea asupra capului)

  3. Independenti ?… de cine sau de ce… De bani ! Niste tradatori jalnici, care nici macar mercenari nu i-as putea numi ! Vai de capu’ lor ce-o sa-i astepte… nu ca, n-ar merita-o. Nu mai pot ei de binele poporului ! Niste oportunisti fara tarie de caracter, slugoi vanduti pe 30 de arginti. Dupa ce au facut averi la partidele de la care au plecat, acum isi asteapta rasplata de la nea’ Traian. Oricum, nemultumitului i se ia darul ! Daca Cezar iubea tradarea, dar ii ura pe tradatori, cu siguranta, „Traian”, iubeste tradarea, si-i va „iubi” pe tradatorii independenti, zic ei. O sa mai vedem pe viitor, cat de independenti sau dependenti sunt, acesti iudei politici !

  4. Buna ziua domnule Voiculescu! M-am tot gandit daca sa va scriu sau nu… si imi cer scuze ca acest comentariu nu prea are legatura cu articolul dumneavostra dar nu am stiut unde sa va scriu. Vreau sa va intreb de ce s-a modificat structura emisiunii lui Moise Guran. In fiecare zi urmaream Bizbazarul deoarece il consider pe Moise un om inteligent de la care am ce invata… si noua emisiune mi se pare ca atinge prea mult zona politica si prea putin pe cea economica. Nu vreau sa mai lungesc vorba… va rog doar sa ii redati domnului Guran emisiunea. Va multumesc pentru timpul acordat! Va salut si va respect domnul mogul…

  5. Cu ocazia ridicării lui Traian Băsescu la rangul de academician, postez următorul comentariu:

    Puţin, domnule, puţin! Mare căcat: membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinţă din România. Păi, după ce-a făcut atâtea pentru noi, doar cu atât să se aleagă? E drept, a luat-o pe urmele lui Napoleon Bonaparte, care a fost făcut membru al Institutului de Mecanică din cadrul Academiei Franceze, dar nu e suficient!!! Ca atare, propun ca lui Traian Băsescu să i se acorde următoarele onoruri:

    1.Tot după exemplul lui Napoleon Bonaparte, care, în 1802, a fost făcut prim-consul pe viaţă de către Senat, să fie proclamat preşedinte al republicii până la moarte;

    2.Băsescu să se autoavanseze la gradul de amiral (căci nu a părăsit marina decât cu cel de comandant), şi să apară în public numai în uniforma aferentă, asemenea dictatorilor latino-americani;

    3.Să i se ridice o statuie după sfatul amiralului napoleonian Bruix, care, cu ocazia unor controverse legate de ţinuta în care trebuia sculptat Bonaparte, a opinat: “Eu cred că împăratul trebuie reprezentat gol puşcă. Astfel, vă va fi mai uşor să-l pupaţi în cur!”;

    4.Să se renunţe la credinţa creştin-ortodoxă, ca religie de stat, şi să fie înlocuită cu cultul băsescian. Traian Băsescu să fie proclamat o fiinţă de esenţă divină, asemenea împăraţilor romani şi faraonilor egipteni, căreia să i se ridice temple pe tot cuprinsul patriei, în care să i se înalţe rugi şi osanale şi să i se aducă jertfe (de preferat, dintre moguli, social-democraţi şi jurnaliştii aserviţi acestora). Preoţii noului cult să fie următorii: Traian Ungureanu, Horia Roman-Patapievici, Gabriel Liiceanu, Cătălin Avramescu, Sever Voinescu, Theodor Paleologu, Vladimir Tismăneanu. Totodată, să contribuie la activităţile de oficiere a cultului băsescian o serie de vestale fecioare, ca în Roma antică, printre care să se numere, în mod obligatoriu, Andreea Pora, Ioana Lupea şi Monica Macovei.

    Viaţă lungă lui Traian Băsescu, academician, împărat şi zeu!

  6. Sunt unii care stiu sa pice, intocmai ca o mata
    Din podul gol, in beciul plin, in mod inteligent;
    De la “Profesor”, elevii Oprea ,Sarbu si Tarata
    Au invatat ce bine-i sa voteze doar…independent !

  7. @Iepure.
    tare mi-e teama ca ceea ce prezinti in mod sarcastic o sa devina in scurt timp o dureroasa realitate. Partial deja s-a intamplat. Avem ingrijorator de multe elemente care incet se imbina spre un periculos mausoleu.

  8. Scuze pentru off topic

    Uraaa! Gata fraţilor! Ne-am scos! Avem Preşedinte Academician. Este coleg de Academie cu patru câştigători ai premilui Nobel, cu o mulţime de academicieni ai Academiei României. A sărit direct din groapa inculturii crase în vârful intelighenţiei române.
    Să fii membru de onoare al Academii Oamenilor de Ştiinţă din România nu este puţin lucru. Sunt acolo prof. universitar dr. Ecaterina Andronescu, medicul dr. Irinel Popescu, istoricul dr. Ioan Scurtu, generalul dr. Eugen Bădălan, scriitorul Dinu Săraru, academicianul Răzvan Theodorescu, IPS Teodosie, academicianul Mihai Drăgănescu şi cum spuneam, patru premianţi Nobel. Probabil că prof.univ.dr.Virgil Cândea, preşedintele AOSR şi-a pierdut uzul raţiunii. Oare până unde a pătruns nemernicia? Cât de josnici şi fripturişti pot deveni unii oameni.

    PS: Un singur votant entuziast pro din AOSR nu m-a surprins. Mizerabilul Ion Cristoiu.

  9. 11.03.2010

    D-lui Dan Voiculescu

    Stimate Domnule Profesor,

    In continuarea initiativelor mele pe care le cunosteati odata, actualizate acum in proiectul DIVANURILE TOMITANE, mi-am propus ca pentru editia din 2010, sa diversific modalitatile de comunicare. In acest sens adaug in urmatoarele 5 comentarii ( 01, 1, 2, 3, 4 ) etapa actuala de promovare.

    Am incredere in continuare in capacitatea dvs. de a ajuta Romania de « a iesi de sub vremi », desi, e drept, m-au derutat acele “marsuri” intru ADEVAR …si actuala conjunctura legata de trecutul dvs. si CNSAS….Tinand cont insa de ceea ce traieste Romania in lume, poate ar fi bine ca si noi sa putem manevra « butoanele vremurilor »….Ma refer la faptul ca profesionistii cu experienta dvs. ar fi extrem de importanti in recuperarea vitalitatii economice a Romaniei., ceea ce ar putea oferi si o alta forma de structurare a politicii in Romania, bazata pe « noi insine » si nu doar pe credite sau proceduri, reguli, strategii, toate importate…..Nu mai cred ca politica, mai ales cea influentata din exterior ( altfel de politica nici nu cred ca ar fi posibila, imediat ar deveni « legionara »…) mai poate influenta in bine economia…Si doar a imprumuta bani, a « restructura » institutii, a « sprijini » capitalurile, « a proteja » oamenii, fara a revitaliza economia, cred ca ar fi un perpetuum mobile al decaderii Romaniei. De aceea sper ca totusi veti reveni la hotararea de a va ocupa exclusiv de mediul de afaceri, domeniul cel mai vitregit de capitalismul romanesc post-decembrist, desi ar fi trebuit a fi cel mai important. Precum in cazul d-lui Ion Iliescu la PSD, institutia Dan Voiculescu, presedinte fondator al PUR –PC, nu poate fi pusa in discutie. Sunt convins ca odata stabilizata economia, ne vom putea gandi si la continuarea democratizarii si deschiderii societatii. In situatia de acum, a forta « democratizarea » si « deschiderea », impotriva evidentei necesitatilor economice, cred ca ar insemna sinucidere curata pentru Romania ca tara.

    Cu bine,

    Dezideriu Dudas

    Fost Vicepresedinte al Miscarii Umaniste din Romania
    Fost Membru al Consiliului National al PUR
    Actual membru al PC Constanta
    Actual Sef al Serviciului de Evidenta a Persoanelor Constanta

    PS : Desi sunt doar membru formal al PC Constanta, am tinut sa relev complicatele compatibilitati ce tin de pozitiile mele anterioare si actuale in cadrul institutiilor mentionate pentru a nu se crede ca pozitia mea de acum este doar exploratorie. Nu cred ca daca incerc, chiar ca functionar public, sa dau forma si fond structurii de baza a capitalismului romanesc, mediul de afaceri, inseamna ca fac politica activa, ceea ce ar fi inacceptabil. Sunteti insa singurul politician roman care puteti sa va asumati o astfel de misiune de adecvare a capitalismului la necesitatile sectorului de afaceri in interesul Romaniei si nu vad ce m-ar putea impiedica sa nu va spun opinia mea ref. la o posibila forma reala de iesire din criza prin acordarea respectului cuvenit, in sfarsit, mediului de afaceri.
    Mai mult, legat de Dreapta politica, i-am scris odata d-lui Dorin Tudoran de categoria oamenilor de afaceri din fostul comert exterior care si-au privatizat societatile prin MEBO, situatie care i-ar face inatacabili pe problematica « primului milion de dolari »…., ca solutie de interfatare, politica totusi, pentru partidele mici, chiar la varf, a mediului de afaceri cu partidele politice de Dreapta. Pe omul de afaceri de care i-am scris d-lui Dorin Tudoran, il cunoasteti foarte bine ( a privatizat prin MEBO o intreprindere de comert exterior extrem de puternica si inainte de 1989 si acum…). Si mai mult…, in Constanta, am vorbit cu un puternic om de afaceri local ( cu afaceri de peste 20 milioane de Euro ), pe care il cunoasteti putin si dvs., care a fost de acord sa va contactez pentru a va transmite ca ar fi interesat sa aiba o intalnire cu dvs. pe tema PC Constanta. Nu se poate face politca de Dreapta doar cu poeti, scriitori, lucratori la multinationale si functionari sau activisti, cum nu se poate face politica de Stanga doar cu directori, maistrii, sefi de echipa si functionari sau activisti….Putini sunt insa liberi sa poata gandi astfel si mult mai putini sunt insa cei ce pot face ceva in sensul iesirii Romaniei « de sub vremurile » capitaliste actuale, infruntandu-le si imbogatindu-le sensurile si adecvarea fata de necesitatile societatilor.

  10. Continuare din material anterior extras de pe oraderecreatie.ro

    CE TREBUIE SA FACEM IN ASA FEL INCIT SA DINAMIZAM PE FIECARE DIN CELE 6 SURSE DE VENITURI EXTERNE ?
    Abia dupa ce se va stie ce este de facut pentru fiecare sursa de venituri in parte se va decide care va fi prioritatea legislativa In acest context domnilor presedinti ca sa putem constientiza cu totii ,ca Romania are o problema care de 20 de ani nu a intrat niciodata in agenda guvernantilor si care din aceste motive in Romania nu sosesc bani de la cele 6 surse de venituri externe ,o sa luam pe fiecare situatie in parte ,si o sa aratam in ce fel afecteaza in mod direct economia romaneasca care inseamna si automat salarii, pensii si nivel de trai la fel cum sunt acum .
    AM INTREBAT DE CE TURISTII SI INVESTITORII NU ALEG ROMANIA CA PRINCIPALA DESTINATIA DE VACANTA
    Sau pentru a plasa investia lor ?
    Aceste lucruri se datoreaza in primul rand imaginei nefavorabile pe care Romania o are in exterior. Din aceste motive turisti si investitori , tari considerate mai sigure din toate puncte de vedere pentru destinatia lor de vacanta sau pentru investitia lor S-au vazut taxele mai mici si facilitatile de tot fel pentru investitori nu sunt de ajuns ca investitori sa alega o anumita tara ca destinatia pentru investitiile lor mai intervin diverse alte probleme care sunt date de perceptie imaginea publica a tarii respective in exterior in cazul Romaniei.
    Este de inteles o astfel de decizie ,deoarece pleaca de la un mod de gandira rationala in care turistul si investitorul intr-un mod introspectiv se intreaba daca romanii ne fura ne da in cap ,ne taie gatul in propria noastra tara si statul nostru cu toate masurile de siguranta si parghiile legislative nu le pot impiedica sa comita astfel de atrocitati, de altminteri daca mergem la ei in tara Din acest motive ,pentru mai multa siguranta nu aleg Romania ca destinatie, nici pentru vacanta, nici pentru investitie ,si prefera alte zone mai sigur din mai multe puncte de vedere
    DIN CAUZA IMAGINII PROASTE A ROMANIEI IN EXTERIOR
    accesul agentilor economici romani la fondurile structurale ,imprumuturile externe ,este foarte dificil ,poate din aceste motive dupa doi ani de la aderare Romania a reusit un grad de absortie de doar 10% in timp ce in Ungaria ,dupa doi ani de zile depasise procentul de 35% etc.Datorita unei astfel de perceptii pe care Romania o are in exterior ingreuneaza acest proces ,ceea ce duce la descurajarea agentilor economici sa depuna energia necesara si sa iroseasca timpul intr-un astfel de proces. Datorita acestor si a altor motive economia romaneasca are de suferit deoarece , in astfel de conditii pe langa unele consecinte negative care afecteaza nivelul de trai a populatiei , mai avem de a face si cu o alta problema deoarece ,in coditiile unor astfel de situatii nefavorabile romanilor din punct de vedere economic nu exista o concurenta loiala intrucit celelate tari au primit fonduri structurale la timp si in cantitati mult mai mari decat Romania ,beneficieaza de credit mult mai avantajos decat agentii economici romani etc. Din acest motiv perceptia ca fiecare agent economic roman care apeleaza la astfel de fonduri este Hot ,escroc care nu vrea decit sa fure acesti bani ,este profund pagubos si face ca astfel de venituri sa zaca acolo in timp ce milioane de oameni sunt dati afara de la munca, altii din cauza aceasta sunt cu bancile la usa lor gata sa-i scoata in strada etc etc
    DIN CAUZA IMAGINII PROASTE A ROMANIEI IN EXTERIOR
    Este foarte greu pentru cei care lucreaza in strainatate sa schimbe aceasta perceptie pe care o au despre romani .Din aceste motive multi dintre ei nu se pot integra in societatea la care lucreaza si sa aiba o slujba mai bine platita ,iar pana ce anjajatorul isi da seama ca nu este acel om pe care il percepea in mod eronat inca de la inceput, trece multa vreme, timp in care romanul este victima unei anumite situatii de umilinta si nu numai. In tot acest timp chiar daca munceste la fel sau mai mult si mai bine decat altii si in conditii mai grele primesc bani mai putini ceea ce afecteaza nu doar pe el ,familia lui ci intreaga economia romaneasca .
    DIN CAUZA IMAGINII PROASTE A ROMANIEI IN EXTERIOR
    Multi agenti economici din diverse tari din UE nu au incredere sa faca afaceri cu partenerii lor din Romania din mai multe motive care tin si de perceptia ce este data de aceasta imagine proasta pe care o are Romania in exterior. Din aceste motive activitati de export si balanta comerciala a Romaniei intodeauna a fost profund afectata ,iar multe din activitatile de export sunt cele in care vine investitorul si profitand de mana de lucru calificata si ieftina ,asambleaza produsele dupa care trimite, exporta mai departe acolo unde deja au piata. Acest tip de activitate de export este considerata una de conjunctura, deoarece multe dintre aceste companie inca de acum doi ani au inceput sa migreze in Bulgaria ca sa poata fi mai aproape de Albania o alta posibila destinatie pentru o astfel de activitate ,sau in Republica Moldova unde probabil se vor muta acolo si vor sta linistiti pentru inca vreo 20 de ani.

  11. Dl Emil Boc ,Dl Crin Antonescu ,Victor Ponta ,si presedinte proaspatul ales de la PC
    In continuare va trimitem un material extras de pe http://www.oraderecreatie.ro /ghidul pt o buna Guvernare
    Avand in vedere ca saptamana viitoare liderii partidelor vor fi chemati la Cotroceni pentru o consultare privind prioritatile legislative ,dupa intalnirea de la Brasov cu un grup format din citeva Organizatii Non Guvernamentale , am decis sa va trimitem o serie de materiale care vor fi publicate in mod integral si pe www .oraderecreatie .ro ,in asa fel incat pana la intalnirea de saptamana vitoare de la Cotroceni sa puteti avea pe langa subiectele care au fost deja stabilite si altele care asa cum veti putea vedea ,de ani de zile constituie principalul motiv pentru care Romania nu poate avea o crestere economica reala si sanatoasa si ca o consecinta salariile ,pensiile ,numarul somerilor sunt cum sunt si din aceste motive Romania are problemele pe care le are indiferent ca se afla in perioada de criza sau nu .Din aceste motive daca se doreste cu adevarat o redresare economica reala si viabila si nu un fel de pansament sau aspirina oferit unui bolnav de cancer ,trebuie o data cu o astfel de intalnire sa va prezentam acest lucru mai ales ca liderii partidelor sunt anuntati ca vor avea o consultare in legatura cu prioritatile legislative .Pana atunci noi in acest material dorim sa va prezentam in doua fraze acele principe moderne prin care se guverneaza o natiune exprimata in doar trei fraze, dupa care voi identifica principala proplema care impiedica o crestere economica reala si durabila a Romaniei ,si o data identificata boala atunci chirurgul stie ce este de facut ,intrucat pana acum problema a fost tratata ca un bolnav de cancer care li se pune un pansament peste rana si li se da o aspirina .
    CA SA PUTEM IDENTIFICA PRINCIPALELE PROBLEME CARE IMPIEDICA ROMANIA SA AIBA O CRESTERE ECONOMICA VIABILA SI DE DURATA
    Trebuie sa apelam la acele principii de guvernare eficienta si care ne arata ca
    la nivel intern trebuie
    1) sa luam masuri de eficientizare a costurilor si cele de dinamizare a sursele de venituri interne
    2) la nivel extern trebuie dinamizate toate surse de veniturile externe si care sunt
    1) Turismul
    2) Investitia directa
    3) Fondurile structurale de la Uniunea Europeana Export
    4) Banii trimisi decatre romanii care lucreaza in strainatate
    5) Imprumuturile externe ,creditele pentru finantarea diverselor proiecte
    6) Exportul
    CELE 6 SURSE DE VENITURI EXTERNE DE 20 DE ANI FUNCTIONEAZA IN AVARIE
    Daca vreti sunt 6 robinete la care in loc sa curga un debit normal de venituri ,comparabile cu ale tarilor vecine ,avem de a face cu picaturi ruginite de venituri care picura din toate cele 6 robinete, dar care nu ajung niciodata sa umple bazinul de colectare .Din aceste motive de 20 de ani intodeauna a existat aceasta seceta bugetara .
    CA SA PUTEM INTELEGE CIT DE GRAV ESTE O ASTFEL DE SITUATIE PENTRU ROMANIA
    Va spun ca in orice alta tara cu o economie dezvoltata in momentul in care la doar una din aceste surse de venituri externe exista o scadere de maxim 10 % Guvernul ,oameni de Business, Ong –uri si comunitatea in general din tara respectiva intra in alerta ,si cu toti impreuna se aduna si iau masurile care trebuie pentru dinamizarea surselor respective.
    IN ROMANIA DE 20 DE ANI NICI UNA DIN CELE 6 SURSE DE VENITURI NU FUNCTIONEZA ,NICI MACAR LA 5% DIN CAPACITATEA LA CARE AR FI TREBUIT
    Si totusi nimeni nu reactioneaza ,nici macar in ceasul al 12-lea, cand din cauza lipsei banilor peste un million de oameni risca sa ramana fara locuri de munca ,ceea ce este foarte grav ,deoarece cu aceasta ocazia ,multi din cei abia concediati vor pleca imediat in strainatate,iar in maxim 6 luni cand economia se va revigora daca se va face ce trebuie ,vom avea nevoie de aceasta forta de munca cu experienta, insa, din pacate dupa 6 luni de zile nu se vor mai afla in Romania,ceea ce va fi foarte grav . Din aceste motive in vederea mentirii acestei forte de munca cu experienta in Romania trebuie actionat rapid .Pentru dinamizarea fiecarei surse de venituri externe deoarece o data ce vor veni mai multi bani de la fiecare sursa de venituri externe in parte ,se vor putea creea locuri de munca si in felul acesta se vor pastra acesti oameni calificati de care Romania are nevoie in procesul sau de reconstructie socio-economic Din aceste motoive la intalnirea de la Cotroceni liderii fiecarui partid in parte impreuna cu Presedintele ,intr-o o astfel de consultare privind prioritati legislative, trebuie sa tina cont de acest lucru ,iar in acest sens trebuie ridicata urmatoare intrebare

  12. Taxe si impozite !

    Multstimatul domn Vladescu,
    Spaima noastra{si cojmar !}
    Vrea impozite mai multe
    Si sa faca plati,……mai rar !

    In acest sens,avanseaza,
    O idee, fara frica :
    Taxe pe vrajitorie,
    Taxe si pe…pasa_rica !

    Impozit pe buba neagra,
    Pe blestem,pe argint-viu !
    Pe descintec, de-deochi,… :
    Impozit fiindca… esti viu !

    Nici cu sexi-braileanca,
    Nu mai este ca ‘nainte :
    Ai grije ca platesti taxa,
    Daca-ti spune ca-i fierbinte !

    De intrii c’-o doamna’n vorba,
    Ai sa vezi -la o adica,-
    Tu o sa-i pipai contorul
    Sigilat,la…pasa_rica !

    Misti cumva? Inregistreaza!
    Si chitanta-ti da , parol :
    In sezonul asta, moda,
    La femei, e cu….contor !

  13. Multstimatul domn Vladescu,
    Spaima noastra{si cojmar !}
    Vrea impozite mai multe
    ….. (Marius Adrian Porojnicu)

    văzând gramatica-ţi cum sună
    în poezia-ţi, măi bădie,
    n-ar fi exclus ca el să pună
    şi taxe pe ortografie…

  14. Ha, ha, hi, hi, Mogulule! Daca nu va fac „geniile de la academie” si pe dumneavoastra academician, nu ati rezolvat nimic.
    PS- Ce panarama de tara! S-au dus naibii valorile care mai insemnau ceva in tara asta.

  15. In atentie dl-ilor Victor Ponta ,Crin Antonescu ,Dan Voiculescu ,Emil Boc.si Bloger Mircea Badea,Victor Ciutac ,Mihai Bendeac ,Cabral ,Dan Otil Serban Huidu ,zozo ,codurosu etc
    Uni vorbesc de reforma a statului fara sa percepata ce inseamna aces lucru alti cred ca reducand numar celor care orcum de 20 de ani nu fac ce trebuie se va rezolva treba ,in tot acest timp atragem atentie sefi partidelor dl-lor Victor Ponta ,Crin Antonescu ,Dan Voiculescu ,Emil Boc ,presedinti ong-uri ,Bloger si comunitate in general deoarece noui cei de la oraderecreatie .ro consideram ca

    PENTRU O ADEVARATA REFORMA SOCIO-ECONOMICA A ROMANIEI TREBUIE SA INCEPEM PRIN A OFERI FAMILIEI O ANUMITA STABILITATE

    In asa fel incat sa poate sa aiba liniste si conditie pentru a aduce pe lume un copil sanatos .Stim cu toti ca o mama stresata care traieste intr-un mediu nociv si care datorita educatiei are o alimentatie nepotrivita nu poate aduce pe lume un copil sanatos .Dar aceasta nu este tot,cel mai mare factor de neliniste si stres intr-o familie este data si de legea divortului care a fost facuta nu pentru a oferi liniste si stabilitate in familie,ci dimpotriva incurajeaza curvasaria ,infidelitatea, intrucat cei care recurg la astfel de practici nu sunt pedepsiti de nici un fel ,ci dimpotriva incurajati de felul in care este facuta aceasta lege.
    ESTE INADMISIBIL CA INTR-O TARA CRESTINA SA EXISTE O ASTFEL DE LEGE
    Si tocmai de aceea ne vom adresa Patriarhiei Romane si vom cere anumite amendamente, in asa fel incat intr-un eventual divort provocat de infidelitate ,violenta in familie,droguri ,alocool cel vinovat sa nu aiba dreptul nici la partaj, nici la custodia copilului

    IN ASTFEL DE SITUATIE

    1) Sute de mii de oameni casatoriti care azi dupa ce isi ating un anumit nivel de buna stare incep sa traiesca fel si fel de fantezii si orgii sexuale de diverse naturi, chiar daca sunt casatoriti ,nu va mai exista
    2) nemaiexistand astfel de aventuri extraconjucale cei doi menbri ai familiei vor evita astfel de risipe care azi se fac pentru a intretine un amant sau o amanta
    3) va exista mai multa linista incredere si stabilitate in familie , ceea ce va ajuta ca cei doi menbri a familiei sa aiba rezultate mult mai mari decit acum in activitatea lor profesionala
    4) grija pentru a construi un viitor comun va fi mult mai mare decit acum
    5) avand in vedere ca se va reduce apetitul pentru aventuri extraconjugale ,atunci statutul de amant (a) va scadea, si in acest sens multe domnisoare care azi practica aceasta meserie de amanta care trebuie intretinuta cu bani grei va disparea ceea ce va face ca ele sa fie fortate sa urmareasca o pregatire profesionala mult mai serioasa.

    PE LANGA ACESTE PREVEDERI A UNEI NOI LEGI A DIVORTULUI

    Care ofera mai multa siguranta,liniste stabilitate in familie, daca vrem sa motivam cuplurile sa aduca pe lume copii sanatosi mai trebuie adaugate si alte prevederi ca de exemplu
    1) sa creasca la un nivel foarte mare asigurarea de sanatate pentru parinti si in special pentru mamele care vor avea in urma unor analize, nivel crescut de nicotina ,alcool substante toxice in urma consumului de droguri ,colesterol provocat de un anumit regim alimentar .O astfel de masura ar putea descuraja pe tineri sa se apuce de fumat baut si drogat Pentru a putea ajuta pe profesori si parinti sa pazeasca pe cei din ograda lor ,inca de la 14 ani la fiecare 6 luni de zile elevii vor trebui sa se prezinte la analize medicale iar daca vor fi gasiti cu alcool, nicotina ,si droguri in singe vor fi exmatriculati, iar pentru cei care se va dovedi ca au droguri in sange le vor baga direct la puscarie
    2) cei care in urma analizelor se dovedesc ca sunt ok vor plati asigurarea de sanatate mult mai putin
    3) daca fac copii pana la 28 de ani primesc din partea statului o indemnizatie de o anumita suma , alocatie pentru copii mult mai mare etc etc
    4) trebuie sa constientizam populatia ca egoismul unui om dorinta lui de a se simti bine nu este mai presus decat interesul unei viitoare generatii
    5) deasemenea trebuie sa facem oamenii sa inteleaga ca banii care se vor cheltui pentru a preveni aparitia unor boli ,vicii etc este mult mai mica decit costurile pentru a preveni acestea

    Si aceasta nu este tot material a fost extras cu permisiune celor de la oraderecreatie.ro pe care ii multumim

  16. SCHIMBAREA PERCEPTIEI PE CARE ROMANIA O ARE IN EXTERIOR
    Intr-un alt material postat pe http://www.oraderecreatie.ro am demostrat in ce fel o imagine proasta e Romania in exterior,aceasta afecteaza economia ,nivelul de trai si viata de zi cu zi a fiecarui cetatean din interior sau din afara Romaniei si de ce o astfel de problema trebuie tratata ca o prioritate nationala .
    Se stie ca datorita faptului ca nu a fost rezolvata la timp Romania ca tara a avut pierderi pe toate fronturile, poporul sau a suferit umilinta de tot felul ,turistii investitori au ocolit Romania ,romanii care lucreaza in strainatate au tot fel de probleme din cauza ca o astfel de chestiuni nu au fost rezolvate,la timp pe langa toata aceasta asa cum am aratat in alt capitol datorita o astfel de imagina nefavorabila toate cele 6 surse de venituri externe a Romaniei de 20 de ani nu aduc banii care ar fi trebuit in Romania, si din aceste motive exista lispsuri de tot fel, iar economia romaneasca nu poate avea o crestere reala sutenabila si durabila. Pentru a se putea face primii pasi in vederea rezolvarii unei astfel de probleme trebuie stabilit un consens national si elabora o strategie pe termen lung,in asa fel incit orice alt Guvern ,va veni sa nu stea si sa piarda timp si sa continue sa pune in aplicare strategia respectiva. Pana atunci fiindca nici politicienii nici Guvernantii nu fac nimic in acest sens am elaborat o strategia de Branding de Natiune ,unde din punct de vedere perceptual
    1) Scoatem Romania dintr-o zona intunecata unde pe langa problemele ei de imagine se mai confunda si cu alte tari sau regiuni vecine precum Tiraspol ,Republica Moldova ,Kosovo, Ucraina ,Albania ,Serbia , si o aducem, folosindu-ne de o anumita strategie in care scoatem in evidenta diverse avantaje care o recomanda sa practice turismul de convietuire , mult mai aproape de cea mai importanta tara din Europa care practica astfel de turism. Din aceste motive cu timpul prin intermediul unei astfel de se strategii vom reusi sa atragem turisti din acele categorii care stiu sa cheluiesca banii.
    2) Avand in vedere ca cealalta categorie de turisti care stiu sa cheltuiesc bani pe langa cei care cauta turismul de convietuire sunt si cei care viziteaza tarile considerate ca Elvetia ,intr-o astfel de strategie pe termen lung am eleborat un proiect unde in prima faza propunem ca Romania sa faca o campanie agresiva in exterior,care se va adresa in primul rand elita Europeana oameni care iau decizile la nivel inalt ,Europarlamentari ,grupurile de turisti din randul celor intelegenti si care stiu sa cheltuiasca banii. Despre ce campanie este vorba avand in vedere ca Uniunea Europeana a elaborat un proiect de strategie pentru termen lung ,atunci Romania ca sa sensibilizeze si sa cucereasca simpatia in randul elitei europene ,trebuie sa faca un proiect similar pentru Romania ,unde principalul scop sa fie de prezenta , faptul ca va adopta o agricultura Ecologia ,Este foarte important ca Romania sa prezinta acest lucru cit mai repede deoarece nu numai ca va surprinde in mod placut pe Elita Europeana dar va face in asa fel incit sa schimbe radical perceptia pe care intelectualii si oamenii care iau decizii la nivel inalt in structurile de conducere europene ,o au despre Romania si poporul sau .Ca sa putem arata aceasta oficial ca este o decizie care se bazeaza pe o serie de argumente inca de acum Romania trebuie sa dea o lege care sa protejeze mediul inconjurator din zonele din imprejurimi, a unor izvoare de ape minerale si sa stimuleze in regiune agricultura ecologica.
    3) Pentru a intari aceasta idee Romania va scoate in evidenta faptul ca detine cea mai pura apa minerala din lumea dupa Elvian ,si ca tocmai de aceea trebuie luata astfel de decizie de a proteja izvoarele sale
    4) De asemnea pentru a justifica o astfel de decizie Romania poate invoca faptul ca este tara care a dat comisarul European pentru agricultura si din aceaste motive trebuie sa fie prima care sa dea exemplu ca promoveaza o agricultura si o alimentatie sanatasa. Acestea sunt citeva aspecte pe care le- am prezentat intr-un material anterior despre felul in care trebuie Branduit Romania ,cum se poate cuceri respect din parte elitei eurpeane si felul in care Romania ajunge sa fie privita la un nivel foarte inalt cu simpatie ceea ce este foarte bine ,deoarece in felul aceste modul in care se iau deciziile care privesc Romania si poporul sau se vor schimba radical. Noi consideram ca daca nu se va face acest lucru acum in 2010 se vor continua sa se ia masuri care vor afecta Romania ,iar pana 2013 agentii economici din Romania nu vor reusi sa atraga banii care sunt alocati. Aceasta este o strategia care trebuie sa compenseze acele negocieri care au fost facute in patru labe si care au adus pana acum si vor aduce in continuare deserviciul Romaniei. Acestea sunt citeva din prevederile pe care le-am prezentat intr-un proiect mai amplu de branding si care are ca principal scop sa tranforme intr-un timp relativ scurt pe Romania dintr-o tara considerata pana acum de hoti si criminali feroce intr-una simpatica si inteligenta POLITICENII AUTORITATILE ,ONG-URI AR TREBUIE SA STIE: Cu cit vom reusi sa implementam aceasta noua perceptie in mintea Elitei Europene,cu atit vor scadea ofensiva in care Romania ,este presentata in diverse situatie defavorabile. Din aceste motive spun inca o data daca aceasta campanie va fi declansata inca din 2010 va ajuta pentru inca 3 ani pe agentii economici din Romania sa atraga mult mai usor fondurile de la Uniunea Europeana .Romanii care lucreaza in strainatate vor incepe sa gaseasca locuri de munca mai bine platite ,si in felul acesta vor trimite mai multi bani care insemna creerea de noi locuri de munca , turistii si investitorii inteligenti imediat isi vor da seama ca Romania se gandeste sa faca investitii majoare in ceea ce priveste mediul inconjurator.

  17. IN PARALEL CU O ASTFEL DE CAMPANIE CARE SE VA ADRESA ELITEI EUROPENE ,
    Oamenii care iau decizii la nivel inalt in Europa pe toate nivelele politicii economice etc este nevoie sa se declanseze alte tipuri de campanii care de data aceasta sa se adreseze maselor.
    Din aceste motive asa cum am facut in perioada in care Romania avea nevoie de a imbunatati imaginile sale in vederea eliminarii vizelor si integrare in Uniunea Europeana sa faca si acum acelasi lucru si anume sa prezinte citeva aspecte pe care le considera utile in vederea schimbarii imaginii Romaniei in exterior la nivel de mase.
    CARE SUNT PRIMII PASI CE TREBUIE FACUTI
    In asa fel incit intr-un timp cit mai scurt sa se poata vedea un rezultat in acest sens .Trebuie declansate o serie de actiuni concentrate atit de catre Guvern , autoritati ,cit si din partea diasporei si romanilor aflati in Romania . Astfel de actiuni trebuie sa se desfasoare in paralel, insa inainte de toate acestea este nevoie sa se parcurga anumite etape ca de exemplu

    1) Rezolvarea unei probleme in care principalul obiectiv trebuie sa fi prezentarea ,in mod indirect si subminal adevaratei fizionomii a romanilor cea care a rezultat din contopirea intre Dacii lui Burebista si Romanii lui Traian. De ce este important sa se faca acest lucru ?Inca din 90 cetatenii care au plecat din Romania au fost din randul celor minoritari de etnia rroma ,fiindca de 20 de ani s-au tot expus cersind , sau facand fel si fel de lucruri in afara legii si care le-au facut sa devina protagonisti la diverse emisiuni ,din aceste motive daca zilnic cetatenii din tara respective au vazut mereu acelasi figuri cu acelasi tip de pasaport la purtator ,este normal sa retina ca acestia sunt romani si ca asa arata si se comporta cetateni din Romania. Chiar si domnul Presedinte a facut o remarca in acest sens ,dar aceasta nu este totul. Daca zilnic la stiri se prezinta astfel de personaje iar a doua zi cand se duc cetatenii la munca sau la scoala ii vede pe strada, la metrou si pe unde circula este normal ca le-au ramas intiparit aceasta imagina si perceptie .Ca de exemplu milioane de cetateni europeni care nu au fost niciodata in Romania si au vazut la stiri imagini cu cetatenii romani de etnia rroma ,au ramas cu impresie ca un barbat roman este acel tip brunet cu mustata si paleria negra in cap iar o femeia romanca este aceea care poarta o fusta larga coloarata cu o coafura sub forma de doua codite incheiata la varf cu o moneda gaurita ,si care tot timp are la brate un copil neingrijit care inspira mila ,iar sub fusta ei se poate ascunde fel si fel de surprize. Din aceste motive inca din 90 cand au aparut pentru prima data astfel de imagine la tv trebuia sa existe un plan de actiune ce putea fi realizat cu scopul de a contracara o astfel de situatie , in asa fel incit sa nu se sedimenteze in perceptia publica a celor din exterior ,o asemenea imagine eronata despre Romania si poporul sau. Trebuie prezentat inca de atunci in mod indirect si subminal felul in care arata romanii ,in 1999 intr-un moment in care echipa Nationala cu Hagi in frunte urma sa joace un amical cu Olanda si apoi sa intalneasca la Campionatul European din 2000 cu Portugalia ,Anglia ,Germania si apoi la preliminariile pentru Campionatul Mondial cu Franta si Italia, am propus Guvernului de atunci un proiect in care putea profita de interes pe care milioane de telespectatori europeani manifesteau fata de meciuri in care juca Romania ,pentru a putea atinge un astfel de obiectiv si anume sa profite de o astfel de ocazie in care se uitau milioane de europeni la astfel de meciuri si in loc sa prezinta pe jucatori cum se scuipa, sulfau nasul sau pe microbistii cum mananca seminte in tribuna, sa arate in primul plan in timpul mort a unor astfel de partide imagini cu un grup de romani frumosi si telegenici selectati in acest sens ,pentru a juca rol unor microbisti simpatici plini de viata. Conform unei astfel de strategii daca la fiecare dintre meciurile internationale transmise de atunci din Romania s-ar fi prezentat mereu doar pe cei care au fost selectati sa joace acel rol de microbisti milioane de telespectatori din lumea intreaga ar fi ramas cu astfel de imagine in memorie si a atunci se intelegeau ca cei care sunt prezentati zilnic prin toate capitalele europene in stiri fac parte dintr- o minoritate a Romaniei la fel cum exista astfel de cetateni in Anglia si Irlanda, care calatoresc in lumea intreaga si nu sunt nici ei ingrijiti, ba mai mult pentru a supravietui de multe ori cersesc. Din aceste motive daca inca de acum in 2010 nu se va declansa o astfel de actiune pana cand cei din stainatate vor constientiza care este fizionomia romanilor intodeauna cand se va auzi de acest poporul de origina Daco- Romana va fi asociata cu acea minoritate de etnia rroma care s- a tot expus in public in strainatate si din aceste motive poporul roman va continua sa aiba de suferit.
    2) In paralel cu acele actiuni trebuie folosite de prietenii apropriati a romanilor care lucreaza sau traiesc in strainatate ,pentru a putea creea un fenomen de buzzmarketing .O astfel de actiune este foarte importanta deoarece avand in vedere aceasta perceptie pe care cei din exterior o au despre Romania si poporul sau ,intro prima faze nu exista credibiliate de nici un fel fata de cea ce un roman poate vorbi sau arata despre tara lui. Datorita unei astfel de perceptii intodeauna orice ar spune este privita ca niste vorbe care iesa din gura unui hot sau criminal si nimeni nu le vor crede. Din aceste motive trebuie folosita o astfel de tactica ca intr-o prima faza sa se foloseasca intr-un mod strategic de cetatenii straini care sunt deja aprorpiati romanilor,au incredere in ei. Din aceste motive trebuie pusa in practica o anumita startegie in care acesti straini care sunt apropriati romanilor fara sa vrea sa vorbeasca de bine despre Romania la munca, la scoala, in grupul lor de prieteni ,si tot asa ca intr-o progresia artimetica, acest fenomen sa mearga ca un fel de avalansa care pe unde trece ia cu ea tot noroiul existent in creierul lor , iar dupa trece o astfel de avalansa sa ramana acea perceptie pe care se va dori sa o transmitem celor din exterior. De ce este important sa existe un numar cit mai mare de straini care poate vorbi sau arata lucrurile frumoase despre Romania fara ca el si prietenii lor sa simta ca strategia pusa in practica este de a le face sa interprinda aceste lucruri in beneficiul Romaniei? Din momentul in care se va forma un astfel de nucleu de cite ori se intampla ceva pozitiv, atunci cand povesteste sau arata aceste lucruri milioane de alti cetateni europeni le asculta sau urmaresc si cred in ele. Altfel, atita timp cit va exista aceasta perceptie faptul ca romanii sunt hoti si criminali orice este interprins sau spus de romani trezeste si mai multa suspiciune Din aceste motive trebuie creata intodeauna astfel de actiune cu un scop de buzzmarketing bine stabilit ,iar in paralel cu fel si fel de lucruri ce trebuie prezentate in mass media in mod indirect si submninal trebuie sa existe acest nucleu care sa vorbeasca mai departe despre ele fara sa-si dea sema de ceea ce face in momentul de fata, la cit de grava este situatia ,numai aceasta trebuie sa fie modalitatea de lucru ,orice promovare pe baza de vreun slogan fie ca este eternal si fascinanta Romaniei sau ca Romania este “land of choice “,nu reprezinta decit niste vorbe aruncate pe bani multi si care in aceasta faza in care se afla Romania din punct de vedere a perceptiei publice ,nu produc nici un efect ,ba dimpotriva poate trezi si mai multa suspiciune ,deoarece asa cum am mai spus orice va fi spus din Gura unei roman avand in vedere ca este catalogat ca hot si criminal nu va avea niciodata credibilitate, din aceste motive intr-o prima faza aceste lucruri trebuie aratata si spuse sub forma indirecta si subminala sau folosindu-se de straini care de-a lungul timpului au devenit apropriati romanilor ,dar folosind o anumita strategie de buzzmarketing care sa-i faca sa vorbeasca si sa prezinte acele lucruri de bine dar fara sa isi dea seama de ceea ce face. Intr-un alt material am demostrat cum am reusit sa aplicam o astfel de strategie de Branding de Natiune ,in Romania,dar in beneficiul statului brazilian ,si ce rezultat am avut si care s-a concretizat in numarul de romani care au vizitat Brazilia ,oameni de business romani care au investit in Brazilia, volumul de schimb commercial care s-a facut etc Din aceste motive consider necesar sa se faca astfel de campanie de Branding bazat si pe o strategia de buzzmarketing bine stabilita, deoarece daca nu se va trece la o astfel de actiune care sa fie pusa in practica conform unei anumite ordini si anume intr-o prima faza sa faca pe cei din exterior sa contientizeze ca fizionomia romanului nu este cea data de acea minoritate rroma si ca romanul ,cel rezultat din contropirea intre Daci si Romani au o alta configurare fiziologica. Daca nu se va face ceea ce trebuie in acest sens

  18. Basescu tocmai a refuzat sa fie academician! Cred ca acest refuz dovedeste fara drept de apel buna lui credinta. Ce om bun, moral, modest! Cat bun simt!!! Astept sa procedeze precum generalul roman Cincinatus, care, dupa ce a fost proclamat dictator de catre senat si si-a salvat patria de invadatori, s-a reintors la statutul de simplu cetatean, retragandu-se la ferma sa si apucand, din nou, coarnele plugului. Astept, deci, ca si Basescu sa procedeze la fel: acum, ca ne-a salvat de moguli si de comunisti, iar basescianismul poate fi lasat mostenire spirituala si politica democrat-liberalilor mai tineri, sa redevina un simplu cetatean. In spiritul refuzului sau de a deveni academician, nu ar fi decat un gest prea firesc. Iar noi il vom iubi, ca sa parafrazez finalul “Apelului catre lichele” al lui Gabriel Licheanu (pardon, Liiceanu).

  19. Campanie de constientizare

    Poezia de mai jos e o campanie de constientizare morala asupra multelor tare ale fiecaruia. Am decis s-o trimit mai multor personalitati publice, medii de informare de toate felurile, poate cineva isi va da seama ca, numai criticand, fara autoeducatie, fara a se autocorecta, vom ajunge tot la finalul trist, oricat de multa galagie am face pentru a ne arata identitatea… Daca vi se pare dura, daca vi se pare ca v-ar atinge, nu fiti atat de curajosi incat sa ma atacati cu demnitate din spatele unor nume de imprumut, ci reflectati cum sa va schimbati in bine si incurajati-i si pe altii… conteaza incercarea cinstita de a te autoeduca !

    Elegie rromânilor

    Doar manele, gălăgie,
    Incultură şi venin,
    Doar trădare şi prostie,
    Cinstea şi gândirea-s chin !

    Sunt ei tineri ce morala
    Şi ştiinţa le propun ?
    Animale fără cuget,
    E incultul stat român !

    Primitivi ce lasă-n urmă
    Mizerie şi scuipat,
    Haite laşe merg în turmă,
    Fost popor degenerat !

    E-un popor ce se afirmă,
    Peste-al său pământ stăpân ?
    E-o societate-n beznă,
    Decăzutul stat român !

    Militari inculţi şi josnici,
    Directori şi şefi corupţi,
    Mafioţi bogaţii putrezi,
    Imorali sunt cei mărunţi !

    E-o societate nouă
    Cu legi drepte ce rămân
    Peste veac s-o guverneze ?
    E bolnavul stat român !

    Trec guverne criminale
    Vând tot, oameni şi natură,
    Corcituri, viermi ce devoră,
    Fără suflet şi măsură !

    E-un soldat ce stă de strajă
    Peste-al său pământ străbun ?
    Nu, e-o sclavă ce cerşeşte,
    Este fostul Stat Român !

    Stă în voi, bătrâni şi tineri,
    Forţa de a vă schimba,
    De a fi între voi oameni,
    Şi de a vă educa !

    Educaţia morală
    E al propăşirii drum
    De a ridica din resturi
    Numele de Stat Român !

  20. Doamne, ce independenti
    Sunt lingaii permanenti!
    Astazi zbiara contra lui,
    Maine isi pun votu’n cui
    Si se-arunca la palat
    Ingerasi cu Base-n pat.

    Ia priviti, voi, votanti tristi
    La noii LIBER-SCHIMBISTI!

  21. @Iepurele de Martie
    Ca popeye a intors-o tot in avantajul sau de imagine, adica sanchi, sunt prea modest pentru onorata academie, era de asteptat. Ne-am lamurit d emulta vreme ca stie s-o dea cotita ca sa apara tot el erou sau victima, dupa caz.
    Insa linguseala penibila a „scientistilor academicieni” ramane. In fond nu titlul in sine conteaza, ci faptul ca el a fost propus si pentru ce a fost propus.
    Cat despre Licheanu, un text elocvent aici: http://blogodeea.blogspot.com/2009/06/nu-se-aude-nici-musca.html

  22. Stimate domnule Dan Voiculescu,
    V-am cerut, acum vreo doi ani, o audienta pentru a va oferi un material care, cred eu, v-ar fi folosit in corecta lupta politica pe care o duceti, dar nu ati parut interesat.
    De data aceasta, va sugerez sa-l convingeti pe d-l Marius Tuca sa-mi publice articolul “De cine-i este frica presedintelui AOSR?!”, pe care i l-am trimis in urma cu citeva zile. E-adevarat ca ca a mai fost publicat pe site-ul Altermedia, si poate fi accesat pe link-ul http://ro.altermedia.info/coruptie/de-cine-i-este-frica-presedintelui-aosr_18863.html , dar aparitia si intr-o pubicatie pe hirtie l-ar face mai bune cunoscut, dat fiind tirajul mare si prestigiul de care se bucura Jurnalul National. Prin aceasta ati dovedi si mai multa obiectivitate, intrucit eu il preveneam pe d-l Traian Basescu sa nu cada in capcana intinsa de sinecuristii de a AOSR, facuta prin propunerea de a-l aghezmui cu titulatura de membru de onoare. De fapt, asa cum am relevat in finalul articolului, ei voiau sa-l convinga, prin asta, pe presedinte sa le mai dea bani din bugetul saracit al statului. Cu aceasta ocazie, va propun sa initaiti un proiect de lege prin care sa se abroge Legea nr. 31/2007 si cele conexe acesteia, intrucit AOSR este o gaura neagra in buget. In acest sens, d-l Tuca ar putea publica, dupa tiparirea articolului de mai sus, si episodul al doilea, postat pe link-ul http://ro.altermedia.info/coruptie/cine-conduce-aosr-o-agramata-sau-un-papa-lapte_19024.html.
    Va doresc mult succes in activitatea dvs. plina de partiotism!

Comentariile sunt închise.