Nu pot să nu-mi exprim si eu regretul: în tragedia de la Smolensk a dispărut o întreagă elită politică conservatoare. Probabil cea mai vizionară si mai autentică din fostul bloc comunist. Într-un fel, prin Polonia am reînvătat cu toti – aici, în răsăritul Europei – valorile conservatoare.

Si încă un lucru: relatiile speciale dintre România si Polonia – tări care s-au ajutat în momente cheie ale istoriei (vezi exilul guvernului polonez aici în Al Doilea Război Mondial) fără a avea în comun elemente majore de civilizatie, etnice sau confesionale – se explică probabil printr-o experientă împărtăsită, atipică, a unor astfel de tragedii si încercări dramatice.

România si Polonia sunt tări care au suferit si suferă prea mult, din motive pe care nu stiu dacă ne e dat nouă să le întelegem.

25 COMENTARII

  1. Intradevar, Polonia e o tara care, in aceste momente, sufera mult. Poate unii cetatenii nu isi dau seama ce au pierdut in accidentul aviatic de azi, dar cred ca vor realiza in perioada urmatoare.
    Am avut onoarea de a cunoaste cativa dintre membrii delegatiei din acel TU care plecase spre Rusia. Nu dau nume aici si acum. Nu se cuvine. Sper ca persoanele care le vor lua locul sa poate pretui ce au facut acestia pentru tara si sa continue drumul deschis de acestia.

  2. Ati auzit care e textul oficial: „eroare de pilotaj”. Ce credeti? Putem vorbi de defectiuni tehnice ori erori de pilotaj la un avion prezidential?

  3. Falimentul Romaniei : taxele nesimtite !

    Des aud pe câte unul,
    Care se crede deştept,
    Că românii-s nişte leneşi:
    Vreau sa spun ca nu e drept !

    Dacă vrei să faci ceva :
    Să produci ceva parale,
    Peste şaptezeci la sută,
    Tre’ să dai la stat matale !

    Aşadar, câştigul tău,
    Nu-i decât o utopie :
    Pune mâna pe creion
    Şi adună, pe hârtie,

    Tot ce-ţi cere scumpa ţară:
    De nu-i dai, te dă afară,
    Chiar din locuinţa ta :
    Da tata, da !

  4. Domnule Voiculescu
    Va multumesc pentru minunata lectie de istorie oferita in cateva randuri. Trebue oprita creiarea unei istorii aservita intereselor politice sau economice. Daca sunteti de acord va rog plin de respect sa publicati acest comentariu. Gestul dumneavoastra va da curaj si altora/

    DECE ESTE ASCUNS ADEVARUL ?
    ROBERT HORVATH CERE RESTABILIREA ADEVARULUI ISTORIC. EL NU NEAGA TRAGEDIA DIN TRANSNITRIA DAR CERE CA LA SCOALA COPII SA INVETE DESPRE FAPTUL UNIC IN ISTORIE CAND UN POPOR SALVEAZA PE ALTUL. PENTRU VINA DE A SPUNE CA ROMANII AU SALVAT DE LA O MOARTE SIGURA I MILION DE EVREI- CINEASTUL ROBERT ESTE DAT AFARA DE LA O INTALNIRE
    PUBLICA. DESCHIDETI

    http://video.google.com/videoplay?docid=-3001110215792007342#
    DESI MATERIALUL A FOST EDITAT TENDENTIOS NU APARE NICI UNDE O FRAZA IN CARE CINEASTUL NEAGA HOLOCAUSTUL, EL CERE SA SE RECUNOASCA FAPTUL CA DE PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI ( EXCEPTAND ARDEALUL DE NORD CARE ERA SUB CONTROL MAGHIAR ) NU A FOST TRIMIS NICI UN EVREU SPRE LAGARELE DE CONCENTRARE. EL CERE CA ACEST ‘MIRACOL AL ISTORIEI ” SA FIE CONSEMNAT IN CARTILE DE ISTORIE.

  5. am postat primul oarecum offline la subiectul anterior . Si inca o data vreau sa remarc comentariile romanilor la acest subiect . Pe langa masacrul de la Katyn polonezii vor mai avea un punct de pelerinaj in Rusia . o a 2-a epurare se poate spune a elitei poloneze . poate asa macar Parlamentul Romaniei va reflecta asupra ineptiilor guvernului referitoare la drepturile materiale a aviatorilor militarilor justitie etc …
    PS Basescu cu ce zboara in SUA in curand ? cu acei piloti care dupa o viata de munca stiu ca vor primi 1-2000 RON pensie ?

  6. Dumnezeu să-i hodinească !
    Suntem alături de poporul polonez…. :(

    Upomoci !!!
    Stă în putinţa noastră!

    O fapta buna…
    Sa fii OM, e lucru MARE!
    S-o ajutam pe Kassandra! Cu fiecare leu, euro, daruit din suflet, mai … Oameni ! Sa nu uitam nici de Radu, tot un pui de zambet ! Hai sa fim Oameni!!!
    FĂ TU MAI DEPARTE
    Primiţi bulgărele de zăpadă şi daţi-l mai departe! Faceţi măcar o faptă bună pe zi!. Şi, aşa cum zice Mile, “vă veţi simţi mult mai lipsiţi de toxinele unei vieţi banale, într-o Romanie de doi lei”.
    Kassandra, o fetita salvata de la moarte si infiata de Iosif Rotariu şi soţia lui, Dana.În decurs de un an şi patru luni, fetiţa a fost supusă la 24 de intervenţii chirurgicale, din cauza faptului că avea foarte multe oase rupte. Nici acum nu îşi poate folosi mâinile şi un picior, iar maxilarul necesită o operaţie imediată.Trei operaţii, 100.000 de euro.Până acum, soţii Rotariu au cheltuit 40.000 de euro, însă greul abia acum începe. Kassandra mai are nevoie de trei intervenţii, pe care le poate face doar în străinătate, la Strasbourg.
    Daca vrei sa o ajuti pe Kassandra, mai jos se afla conturile in care se pot trimite bani:
    Cont lei: RO34BRDE360SV18398993600
    Cont euro: RO70BRDE360SV80487003600
    Cont dolari: RO29BRDE360SV96418133600
    Titular: Daniela Liliana Rotariu
    Site: http://www.iosif-rotariu.blogspot.com
    http://sfinx777.wordpress.com/2010/04/09/sa-fii-om-e-lucru-mare/

    Vă rog!!! Hai să ajutăm puiul de zîmbet – Kassandra !

  7. Tocmai isi gasise( Polonia) ritmul, sensul, drumul cu asa o conducere…Cred ca ii trimite , putin, si in cautare politica etc. Le-a rupt avantul. Si totusi, chiar sunt afectat de drama acestei natiuni de-a lungul istoriei. Dar, cu atat mai glorios pt. ea( natiunea), si-a gasit intotdeauna forta, exchilibrul, bunul simt etc. Sarbii, cu spiritul lor navalnic de nesupunere, si polonezii cu spiritul de reconstructie din propria cenusa. De tot respectul. Sper sa depaseasca-poporul polonez- inca o data , cu demnitatea si suferinta surda ce-i caracterizeaza,imensa frustrare si pierdere ce s-au abatut asupra lor.
    Dumnezeu sa-i binecuvinteze!
    PS: sper ca nu auzim bazaconii precum: pilotii au fost atacati cu arma psihotronica, au avut un black-whole etc.

  8. Scrisoare deschisă

    adresată primului ministru Emil Boc

    Domnule prim-ministru ,

    Vă rescriu la circa două săptămâni pe aceeasi temă – sistemul de sănătate – pentru că ati ignorat ceea ce v-am sesizat, iar de câteva zile pacientii români se lovesc de nepăsarea dumneavoastră si a celor pe care-i tineti pe functii, desi sunt incompetenti, rău intentionati si nepăsători la problemele oamenilor.

    V-am atras serios atentia, cum am făcut si în motiunea simplă, că sunt probleme foarte grave în sistemul sanitar si că acestea vor deveni de nesuportat pentru cetăteni dacă nu se va interveni cu bună credintă si dorinta de a găsi solutii.

    Ati constatat, sper, că angajatii dvs. sunt incapabili să stea de vorbă, să poarte dialoguri constructive, să propună variante de lucru care să detensioneze situatia creată tot de demnitarii – functionarii protejati ai guvernului.

    Ati încercat într-un mod nepermis să aruncati responsabilitatea pe umerii medicilor de familie si să-i ridicati pe pacienti împotriva acestora, în loc să vă fi aplecat asupra aspectelor semnalate, asupra deficientelor de legalitate si de comunicare dintre reprezentanti casei nationale si ministerului sănătătii în relatia cu medicii de familie.

    Ati utilizat aceleasi diversiuni comuniste prin care puneti în conflict categorii sociale unele împotriva altora!

    Ministrul sănătătii plânge de soarta pacientilor, dar n-a făcut nimic, nu a introdus transparenta, nu a blocat desuetitudinea măsurilor celor de la casa natională de sănătate, comportamentul dictatorial al acesteia si nici n-a participat la ultima discutie dintre medicii disperati si functionarii casei nationale de asigurări de sănătate, dacă dorea rezolvarea.

    Cu asemenea atitudini, comportamente mincinoase si iresponsabile nu se pot găsi solutii corecte si sănătoase atât pentru oameni, cât si pentru medici.

    Ati lăsat o situatie de criză profundă pe mâna a două personaje compromise de neglijentă si neprofesionalism si care compromit un guvern deja recunoscut că nu-si respectă cuvântul.

    De aceea, nu aveti decât o solutie.

    Solutia normală este: blocati acest contract cadru aprobat strâmb, fără să vă fie explicate în guvern implicatiile, supuneti-l unei dezbateri publice adevărate, nu pe usa din spate cum s-a procedat până acum, si mai ales alocati sume suplimentare care să acopere nevoile de supravietuire, nicidecum de îmbunătătire a activitătii.

    Încerc să vă dau credit că mai aveti o urmă de bună credintă de pe vremea când eram colegi de bancă în Parlament!

    Încerc să cred că vă doriti ca oamenii să nu sufere si mai mult decât o fac astăzi!

    Pacientii nu au nici o vină că nu primesc servicii medicale!

    Medicii de familie nu au nici o vină pentru că îsi cer drepturile!

    Încerc să vă spun că aveti responsabilitatea să vă ocupati de toti cetătenii, indiferent dacă sunt pacienti sau medici de familie!

    Nu sunt vinovati medicii că la casa natională si la minister sunt în conducere smecheri care îsi închipuie că pot să facă ce vor si nimeni nu-i întreabă!

    A venit ziua în care acesti domni trebuie să dea socoteală si dacă aveti putină bărbătie dati-i afară pe loc, pe toti si tratati pacientii si medicii cu respect pentru că ei pot sta la masă pentru bunul mers al muncii

    Aveti grijă de medici ca si ei să aibă grijă de pacienti!

    Ne facem iar iluzii?

    Poate că da, pentru că într-o tară normală parsivenia, diversiunea, manipularea, ticălosia, dezinteresul, lipsa de răspundere se plătesc!

    Eugen Nicolăescu,

    deputat PNL

    06 aprilie 2010

  9. Bai nene, si acum o dai tot in conservatorism. Tu mai stii ce esti? Ca de la an la alt iti luai alte pene, alta doctrina… Hai sa fim seriosi, ce drama conservatoare…Sa nu mai fim ipocriti. Este o tragedie oricum

  10. „România si Polonia sunt tări care au suferit si suferă prea mult, din motive pe care nu stiu dacă ne e dat nouă să le întelegem. ”

    Romania si Polonia au suferit si sufera prea mult pentru ca tot timpul au avut oameni cu coloana vertebrala care nu s-au plecat in fata coruptilor acestei lumi. Cazul de la Katyn seamana mult cu cel din Romania in care au fost ucisi intelectualii-demni ai acestei intre anii ’47 si ’60. Tot timpul cand apar in peisaj oameni de caracter ca A. I. Cuza, Ghe. Gheorghiu-Dej si altii ca ei, apar astfel de „accidente” .

    Dar roata e rotunda, in cele din urma tot binele va castiga!

  11. DOMNULE VOICULESCU
    REVIN CU O INTREBARE FUNDAMENTALA CARE CU AJUTORUL DUMNEAVOASTRA POATE SA CAPETE RASPUNS.
    – „ROMANII CRIMINALI SAU EROI ?”-

    POLONIA INCEARCA SA-SI RECUPEREZE ISTORIA.
    „victimele acestui accident urmau să participe la marcarea unei alte mari tragedii pentru poporul polonez –  70 de ani de la masacrul din pădurea Katyn, unde 22 de mii de ofiteri polonezi au fost ucişi la ordinele scelerate ale lui Stalin, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.”
    ROMANIA TREBUE SA FACA ACELASI LUCRU SI SA IASA DIN MICIUNA.

    DECE ESTE ASCUNS ADEVARUL ?
     
    TREBUE OOPRITA CREIARA UNEI ISTORII ASERVITA  INTERESELOR
    POLITICE SI ECONOMICE.

    ARTISTUL ROBERT HORVATH CERE RESTABILIREA ADEVARULUI ISTORIC. EL NU NEAGA TRAGEDIA DIN TRANSNITRIA  DEPLANGE SUFERINTELE EVREILOR ,DAR CERE CA LA SCOALA COPII SA INVETE DESPRE FAPTUL UNIC IN ISTORIE CAND UN POPOR SALVEAZA PE ALTUL.  
     PENTRU VINA DE A SPUNE CA ROMANII AU SALVAT DE LA O MOARTE SIGURA APROAPE  UN MILION DE EVREI- OAMENI NEVINOVATI- CINEASTUL ROBERT ESTE DAT AFARA DE LA O INTALNIRE
    PUBLICA TINUTA LA ICR NEW YORK. 
    DESCHIDETI

    http://video.google.com/videoplay?docid=-3001110215792007342#

    DESI MATERIALUL A FOST EDITAT TENDENTIOS NU APARE NICI UNDE O FRAZA IN CARE CINEASTUL NEAGA HOLOCAUSTUL,  
     EL CERE SA SE RECUNOASCA FAPTUL CA DE PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI ( EXCEPTAND ARDEALUL DE NORD CARE ERA SUB CONTROL MAGHIAR ) NU A FOST TRIMIS NICI UN EVREU SPRE LAGARELE DE CONCENTRARE NAZISTE
    . EL CERE CA ACEST ‘MIRACOL AL ISTORIEI ” SA FIE CONSEMNAT IN CARTILE DE ISTORIE.   CEACE A REALIZAT SOCIETATEA ROMANEASCA ALTII NU AU REALIZAT NICI CU PUTEREA GANDULUI .   ROBERT HORVATH PROPUNE RIDICARII UNUI MONUMENT NUMIT ” OMENIA ” CARE SA CINSTEASCA  ACEST
    FAPT FARA PRECEDENT IN ISTORIA CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDOAL
    SI POATE IN INTREAGA ISTORIE A UMANITATII..
                           DESCHDETI                            
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  12. Mie imi pare bine ca nu a iesit mai rau decat este deja. Daca se intampla ca cineva sa sustina ca nu a fost accident iesea urat tare si ar fi afectat tot continentul inca 30 de ani.
    Din fericire Rusofobia a mai scazut la polonezi in ultimul timp si au decis sa observe rezultatele anchetei. Este de apreciat si deschiderea imediata si fara precedent al autoritatilor ruse fata de investigatia poloneza.
    Trebuie insa sa se traga invataminte, si mai incolo ca niste cinici sa calculam cat a costat Polonia acest accident.
    Nu de alta dar si al nostru e un harb si ne face de rusine peste tot pe unde i se mai permite sa aterizeze.

  13. Domnule Mogul, sunt considerat un om rau daca mi-as dori sa se intample aproximativ acelasi lucru si in Romania? As da orice sa fac eu lista pasagerilor care ar urca in acel avion.

  14. Domnule Voiculescu, nu cred ca exista nici o asemanare intre conducatorii Poloniei si Romaniei de astazi. Basascu nu ar fi zburat cu un avion rusesc de acum 26 de ani spre un aeroport cu o dotare de control al zborului din perioada interbelica. Ai nostrii au Airbusuri si zboara numai la destinatii cu dotare de ultimul ragnet. Nu conteaza „costurile” pe care gasca prezidentiala le genereaza atita timp cit securitatea lor este garantata. Cred ca „securitatea” demnitarilor la fel ca si a oricaror pasageri este esentiala. Costurile asigurarii securitatii pasagerilor este un alt subiect de discutie.In cea ce priveste asemanarea „tarilor” : Polonia si Romania au economii aservite intereselor capitalului strain cu impozitare la „labor” si impozit redus la „valori imobiliare” cea ce a favorizat un PIB generat in mare masura pe influxul de capital. Acum insa in recesiune, datoria publica si „particulara” fata de bancile straine si IMF genereaza efecte diferite in cele doua tari. Polonia avind euro ca moneda si datorii este blocata in relansarea economie deoarece nu are posibilitatea devalorizarii monedei.Soarta datoriilor Poloniei va depinde de „bunavointa ” EU de a restructura economia poloneza. Romania , pe de alta parte, se adinceste in criza si se apropie vertiginos de devalorizarea monedei nationale in scopul relansarii economice si a „platilor externe in moneda authohtona devalorizata”. Precum s-a vazut in cazul Islandei, EU nu va accepta platile in moneda nationala dar, juridic, nu poate interveni asupra deciziei „populare” in privinta platii datoriilor. Romania mai are optiunea „argentiniana”adica, conditionarea platii datoriei externe de reducere drastica a interesului si chiar a datoriei. In aceasta situatie bancile austriece care, detin cea ma mare parte a datoriei, vor folosi metoda de santaj numita „rating” .Agentiile internationale de evaluare vor reduce „ratingul” Romaniei la negativ, cea ce va face ca costurile creditului strain sa fie foarte mari sugrumind creditul , determinind „in fapt” sugrumarea economiei romanesti si o decada de mizerie, somaj si recesiune. Nu este mai putin adevarat ca , conditiile impuse de IMF de crestere a impozitarii , reducere drastica a cheltuielilor bugetare si masuri draconice de austeritate vor genera deasemeni un declin economic, la o economie si asa fundamental ineficienta.In concluzie, scenarii diferite pentru Romania si Polonia, pe noi ne asteapta o decada de somaj, declin economic si emigrare masiva a fortei de munca din tara, in timp ce Polonia ar putea fi salvata de EU.

  15. As dori sa adaug ca la Hatin in anii ‘46,47 au fost omorati si elitele rusesti. Pentru acele tragedii nu pot fi invinuiti rusii ci conducerea diabolica de atunci., conducere ce nu a fost aleasa democratic de catre popor.
    Multi dintre noi au avut bunici care au murit prin gulaguri, doar din simplul motiv ca erau harnici si buni gospodari., sau buni oameni de stiinta.
    Cel putin rusii acum incearca sa repare greseala facuta de conducerea stalinista, comparativ cu fostul presedinte Ukrainean care i-a acordat titlul de Erou Nationa lui Ostap Bandera, cel care conducea organizatia ultranationalista ukraineana si care a participat direct la masacrarea satelor poloneze (cu armament primit si pe filiera Garzii de Fier ).
    Presedinteel Kacinsky de nenumarate ori a cerut scuze pentru acest gest si retragerea Ordinului….Se pare ca abia noua conducere ukraineana va repara greseala.

  16. Cred ca de data aceasta, americanii si-au bagat mana… au scapat de cel ce nu dorea scutul, iar omul lor, premierul Donald Tusk, a scapat de probleme… Pt. ei ar fi fost bine sa fi fost si fratele geaman in avion. Asa, poate castiga el alegerile si vor trebui alte eforturi… Cat despre conservatori, Donald Tusk e conservatorul adevarat… neoconservatori = ultraliberali, acelasi lucru cu doua nume care sa induca o binevenita confuzie… Oricum, Polonia a facut pactul cu diavolul cand a trimis trupe in Irak, nu poate fi neutra si respectata, cum dorea Kaczynski. Precedentul occidental exista, intrucat avionul lui Sikorski a fost lucrat la ordinul lui Churchill, fara discutie, in ciuda dezmintirilor de rigoare din Perfidul Albion (renumele Angliei). Si intre ‘33-’38 Hitler le-a propus polonezilor atac comun contra URSS, insa n-au vrut, iar atunci s-a dat temporar cu ultimii, a distrus Polonia, ce-i statea in cale, in ‘39, si si-a continuat planul… Polonia e la granita dintre Est si Vest, nu poate fi neutra… Asta nu le scuza rusilor atrocitatile contra polonezilor, insa, de data asta, ghiseul de intrebari are inscriptia scurta: CIA. Tocmai de-asta a preluat Putin ancheta, caci e sigur despre ce va afla, si pt. a limita cercul cunoscatorilor. Vor folosi rusii probele mai tarziu, la timpul lor, la fel cum vesticii le-au servit-o cu Katynul… La fel ca si acum, cu Irakul, Polonia facuse si in ‘38 pactul cu diavolul, cu Hitler, atacand si ei Cehia, cand au intrat nemtii, si luand orasul de granita Czehryn de la acestia. Cu aceasta si-au pecetluit soarta ! La fel ca si acum…

  17. Banc din vremea lui Ceauşescu: ,,Tăticule, care e deosebirea dintre o nenorocire şi o catastrofă?’’, ,,Catastrofă, fiule, ar fi dacă ar cădea plafonul Sălii Palatului când se ţine o plenară a Comitetului Central al PCR’’, ,,Şi o nenorocire ?’’, ,,Nenorocirea e că nu cade…’’. Nu am o aplecare deosebită spre umorul negru, dar, după emoţia resimţită, generată de catastrofa aviatică în care a pierit preşedintele Poloniei, la noi românii, tot hazul de necaz (în cazul ăsta, al altuia) a ieşit la suprafaţă. S-a spus că n-am avut noi norocul ăsta cu Ceauşescu (deşi el scăpase dintr-un accident aviatic!). Ce vreţi, dictatorii nu au bunul simţ să plece la timp, nici măcar luaţi de dracu! S-a mai spus apoi că dacă ar fi păţit Băsescu aşa ceva, la noi ar fi fost carnaval. Carnaval sau durere autentică, nu cred că cineva întreg la cap şi-ar dori ca aşa ceva să se întâmple aici. Dar tot nu am astâmpăr să nu-mi imaginez, ce s-ar întâmpla la noi, dacă preşedintele ar pieri într-o accident similar. Să ne imaginăm, aşadar…

    PDL-ul l-ar plânge cu lacrimi de sânge pe cel ce le-a fost căpitan, port-drapel, locomotivă şi atâtea altele. Va fi făcut erou, dispariţia lui va fi considerată o pierdere ireparabilă, o jertfă pe altarul democraţiei, etc, etc, etc, că la elogii deşănţate nu ne-am pierdut deprinderea. Numele său va fi dat unor străzi, staţii de tramvai, (poate chiar mărci de…tărie), iar multă vreme şedinţele de partid se vor desfăşura sub atenta supraveghere a portretului arborat pe perete, precum ale marilor înaintaşi. Evident, vina dispariţiei va fi aruncată tot pe liberali, care nu au aprobat fondurile pentru cumpărarea unui nou avion. Ceva aluzii la o eventuală premeditare vor fi lansate…discret. La următoarele alegeri prezidenţiale, organizate în pripă, folosind valul compasiunii populare şi cu icoana marinarului în frunte, oricine ar candida de la PDL, ar ieşi preşedinte. Chiar şi Elena Udrea!

    Opoziţia îşi va manifesta şi ea regretul pentru ,,greaua pierdere’’, cel puţin în spaţiul public. Şi numai acolo, pentru că în sinea lor, vor jubila. Nu visau ei la un asemenea noroc! Şi să te ţii calcule, planuri de luptă şi poliţe de plătit.
    Vadim va lansa halucinante ,,dezvăluiri’’ despre o ocultă conspiraţie mondială menită să destabilizeze scumpa noastră ţărişoară. Vinovaţi vor fi tot ungurii, evreii, marea finanţă internaţională, CIA, KGB, Mossad, Obama, Ossama, Crucea Roşie şi UNICEF-ul.

    Biserica, închinată ca de obicei la conducerea ţării, va oficia tot felul de Te Deum-uri, slujbe de îngropăciune şi pomenire, pline de evlavie şi fast. După ce va mai trece ceva timp, ne putem aştepta chiar la o propunere de canonizare, că de, whisky-ul, înjurătura şi ,,vânzările anterioare’’ se mai uită… Şi uite aşa, ne putem trezi cu o nouă sărbătoare religioasă în calendar! Sfantu’ Traian.

    Presa va avea material şi subiecte luni de zile. De la răscolirea rămăşiţelor avionului prăbuşit până la visul premonitoriu al mătuşii pilotului, ,,hienele’’ breslei nu vor ierta nimic. ,,Acces direct’’ va publica imagini, chipurile chiar din timpul catastrofei (luate din vreun film, că doar au mai făcut-o!), iar Dan Diaconescu se va autodepăşi cu cazul Elodia, dând naştere unui megaserial de dezvăluiri abracadabrante, ce vor ţine poporul telemaniac treaz până la ore mici.

    Apropo de popor, ce va face el? Nimeni nu-i profet în ţara lui, dar se poate bănui că, după emoţia iniţială, se va ajunge la controverse între cei care l-au susţinut şi cei care nu l-au putut suferi. Apoi, natura de băşcălioşi ne-o va lua înainte şi e de presupus că vor apărea şi bancuri. Cu timpul, laturile negative ale personajului vor fi uitate, iar timpul le va şterge, transformându-le în folclor.

    Ar fi sau nu ar fi aşa ? Nimeni nu poate poate şti, ferească Dumnezeu să nu constatăm! Rău cu rău…

  18. Polonia si Romania sufera pentru nesupunerea in fata jandarmului universal. A mai suferit tot prin zona asta si Serbia tot din cauza aia. Ce e mai trist e ca folosesc si imaginea religioasa pentru a se impune:”In God We Trust!”

    A fost dupa principiul:”Intarata-i Drace ca si mie imi place!”

    Ca si in cazul poporului roman, nu am nimic cu popoarele muritoare care sufera am o problema cu bibelourile politice care se hranesc din razboaie si clevertiri si care sunt in toate natiile globului.

Comentariile sunt închise.