Exceptional diagnosticul lui Alin Ionescu din Academia Catavencu. Am râs sănătos:

„Sindrofia de la Snagov a arătat doar că Băsescu a ajuns la o asemenea dexteritate populistă încât poate, la o adică, să tragă cu carioaca o linie pe mijlocul lui, care să-i treacă exact prin buric, si să-si acuze jumătatea stângă a corpului de decizii gresite, inconsecventă, coruptie si minciună, pentru ca apoi să-si laude jumătatea dreaptă si s-o considere adevărata reprezentantă a poporului” (catavencu.ro)

14 COMENTARII

  1. Nu-mi vine a crede…
    Sunt mai multe variante, dupa parerea mea:
    1.D.D. de cand cu OGLINDA TV si-a pierdut putinta de a ajunge la …capatul tunelului ….si ramane cu subiectele cele bune in…”coada de peste”…scuzescuzescuze…am vrut sa zic…uimito-infricoshat de …luminita….de la capatul acelui tunel, evident. -vezi cazul Elodiei -sa-i fie tarana sau viata (??) usoara.Apropo…interesant cum in acest caz, desi la stiri s-au dat imagini cu acele urme-picaturi de sange pe perete din ap.fostei fam.Cioaca, totusi sotul (fostul sot (?)) nu a fost prea suspicionat…o fi kestie de sec. nat. si nu stie poporu’…hm.
    2.Pe Dl.D.D. l-o fi „vizionat” vreun „clarvazator” cu cele mai bune intentii ascunse -doar intentiile bune sunt „intotdeauna,dar intotdeauna” -citat din M.R.B.- ca va ajunge salvatorul poporului Otv daca ii urmeaza sfaturile…cre’ ca e caz de sharlatanie la insul cu care a fost arestat.Regrete sincere pentru Dl.D.D. !-eu m-as bucura sa fie macar salvatorul poporului…otp…a celor care mai au pe-acolo imprumuturi de rambursat :)
    3.Caterinca am zis-o deja….
    4.5.6.7…..etc.s.a.m.d.Ce-ar mai fi?!? Cred ca doar atat… sau vom mai avea surprize marca otv…oricum, Dl.Lazarus ar fi un invitat interesant la orice emisiune pe acest subiect(e inteligent si il cunoaste bine pe Dl.D.D.).

    Da, si mie imi place sa-i mai citesc din cand in cand pe Catzavenci…sunt la fel de buni ca si :
    http://bancuri.acasa.ro/
    sau ca si:
    http://www.ungurubulan.ro

  2. Buna ziua domnule Dan Voiculescu. V-am trimis si ieri un comentariu, la blogul de ieri 26 iunie comentariul nr.17. Sunt in inspiratie si astazi cu ideile practice asa ca vin cu o noua solutie. Dupa cum ma pricep si eu sa gandesc, un biet om oarecare ce sunt, ca si dvs, ca si ceilalti care tin cu opozitia in acest moment si trebuie noi sa gandim si sa venim cu idei bune, in loc sa gandeasca cei de la guvernare.

    Stiu ca aveti fundatie de caritate si stiu ca partidul dvs. se implica pentru binele cetatenilor. De aceea va propun o idee care poate aveti puterea sa o prezentati si catre primaria capitalei si in alte locuri.

    Au spus ca vor creste costurile la intretinere la iarna in special datorita apei calde si incalzirii. In acelasi timp la Ministerul Mediului au primit 1 miliard de euro nerambursabili din fonduri europene pentru energie solara. Evident ca vor sa-l foloseasca la case in provincie, dar in marile orase cum e Bucurestiul pentru blocuri,acolo ce facem? Facem iarba pe acoperis cum a propus Primarul astazi?

    Am o idee. De ce sa nu folosim energie solara pentru incalzire si in Bucuresti? Si vin si cu solutia imediat. Ori pe acoperisurile fiecarui bloc dar e dificil de montat si ar fi nevoie de o retea de distributie catre fiecare apartament.

    SAU SI MAI SIMPLU, SA SE MONTEZE PANOURI SOLARE LA PUNCTELE TERMICE, ACOLO ESTE SIMPLU, EXISTA PUNCTE TERMICE IN FIECARE CARTIER CEL PUTIN IN BUCURESTI. PUNCTE TERMICE ZONALE. DE REGULA O CLADIRE CU 1 SINGUR ETAJ, DECI SE PRETEAZA LA PANOURI SOLARE. DE ACOLO SE POATE VEDEA CAT S-AR ECONOMISI PT. POPULATIE.

    CUM S-AR FINANTA:

    1. primariile ar putea sa cumpere panourile si tot ei sa le monteze in parte lor de subventii

    2. sau poate s-ar putea face un parteneriat ministerul mediului -primarie-asociatii de locatari pe fiecare zona in parte, pe cartiere, in asa fel incat sa se uneasca mai multe asociatii care sa cumpere panourile sa se faca modificarile la instalatiile existente si restul de finantare sa vina de la Ministerul Mediului care primeste banii din Fonduri Europene nerambursabile.

    CONCLUZIE:
    Poate ca s-ar putea face niste studii de fezabilitate rapide si specialistii ar veni cu planuri practice in acest sens daca niste politicieni cu buna-credinta ca dvs. s-ar implica.

  3. Băsescului: No offence mister president: închide ochii şi deschide larg hăhăind guriţa…
    http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/27/no-offence-mister-president-inchide-ochii-si-deschide-larg-hahaind-gurita/

    Aducere aminte, musai :

    * … cum e al nostru comandant suprem. Un Basescu care vorbeste despre Armata NATO, nu stie ce misiuni au baietii nostri acolo si nu a auzit pana acum ca 31 Aprilie nu exista in calendar. Mai mult avem un presedinte cu probleme mari. Summit-ul i-a iesit foarte bine si il laud pentru asta…. dar cum ramane cu suptul ca acum sunt mai multi licurici. O sa il cam doara falcile pentru ca trebuie sa presteze si in Vest si in Est. Oricum o face cu pasiune. E si obisnuit deja. Asa ca daca a mai aparut un mega licurici nici nu mai conteaza…. închide ochii şi deschide larg hăhăind guriţa.
    No offence mister president…don’t try AGAIN to destroy me ….this time i will call the russians and i will become also a big Lampyris noctiluca… *
    ( Mile )

    Noi … copiii unor oameni care nu sunt presedinti

    “Asta pute a facatura ordinara” am spus atunci in miez de noapte in Baghdad. Eram cu doi oameni pe care ii consideram prieteni si dezinteresati. Un ziarist si un om in uniforma. Au spus acelasi lucru ba chiar mi-au confirmat cu argumentele lor ca gandim la fel. Am vazut cu ochii nostri cel putin doi dintre noi ca povestea pe care se faceau spume in tara e mincinoasa. Nu o sa va zic care doi doar atat nu era decat un jurnalist intre cei doi. Una se abera in tara alta era concret la fata locului. Aveam dovezi. Unele au scapat si pe post dar orbiti de propriile fantezii oamenii momentului nu vedeau nimic in clar. A fost ce a fost. Nu mai vreau sa imi amintesc. A prins in Roamania. La Baghdad nu a prins si am spus-o. Am infruntat zmeul numit acum zeul si m-am tinut tare. Am pierdut imens. Am pierdut un om din cauza lui. Am pierdut o viata. Am ranit involuntar in jurul meu pe toti cei ce nu aveau pic de vina. Si asta numai pentru ca el s-a suparat si a scuipat cu foc. Mi-a fost frica atunci sa nu imi pierd si parintii si nu am spus-o pana acum. Nu am spus-o deloc doar pentru ca el sa nu imi afle punctele sensibile.
    Au trecut anii. Ranile s-au lins s-au cangrenizat poate chiar cele mai mici s-au si cicatrizat. Pe mine nu ma mai doare nimic. Eu sunt cel care a infruntat z(m)eul pentru prima data. Ii vad pe altii acum. Sunt raniti de aceeasi dihanie. Balaurul isi cere jertfa pentru a prospera.
    Ah cat de pervers poate sa fie un zmeo-zeu din asta. Plange si te musca. Rade si te arde. Se gudura si te inseala. Totul pentru a parea uman.
    Dar nu …EL TOTUSI ESTE ZMEU NU ZEU
    A plans de mila unui prieten si toata lumea a zis : asta DA OM!
    A plans de mila lui si a cauzei lui si toti au zis : II DAM VOTUL!
    Plange acum de mila fetitei neajutorate si sunt inca unii care spun : ARE DREPTATE!
    Cunosc doi din trei oameni….si mi-au cazut cu tronc. Sunt cei trei care au fost spulberati de napalmul ragait din senin de zmeu.
    Ei sunt oameni si arsurile ii dor. Nu sunt de fier deci au si sentimente. Gandul meu pleaca spre cel pe care nu il cunosc decat virtual. Un copil care trebuie sa vada cum tatal sau este perpelit pe rug doar pentru ca CE? ……… Oare acel “CE” are raspuns in mintea acelui copil? Oare el nu merita sa fie aparat mai dihai decat o fetiscana despre care stiam doar ca se fufaie si traieste cum acel copil poate nici nu are cum sa isi imagineze? Oare buzele ei nu costa mai mult decat manualele pe doi ani ale acelui copil? Oare masina cu care apare pe strazile capitalei si ale tarii nu este de 15 ori mai scumpa decat un Matiz? Oare copilul asta o sa inteleaga vreodata de ce e tatal lui mai presus decat tatal ei?….Eu cred ca DA!
    EU am inteles demult tot ce e legat de parintii mei. Sunt convins ca si baiatul cu nume de viteaz … sclipitor fiind … o sa dea clasa gramatical vorbind fetiscanei care e mai mare cu vreo 20 de ani ca el.
    Stiu ca parintii lui si ai mei o sa inteleaga si ca niciodata nu vor sa isi permita asemenea abuzuri. Dar cunoscand ambele situatii sunt convins ca nici nu au cum sa fie ticalosi cum a fost z(m)eul.
    MILE

  4. da. animal politic base nu e o noutate. oricum buna remarca catavencului si plina de substanta.

    PS mai sunt cateva raspunsuri de dat la postul cu tinerii maturi . nu facem lucrurile pe jumate ca riscam sa fim iar ridicoli ca alte postari pe blog…gen raspunsurile la legea 1/2009 si exemple de inconsecventa si neseriozitate date de DV … cum stam de data asta ?

  5. @mogul: M-am intalnit cu Andron pentru raspunsurile la Legea 1/2009. Daca n-ai castigat sunt neserios, nu? :)

  6. off-topic:
    pentru ca nu sunt de acord cu M.R.B. ca am fi o ” tzara tribala” …si nu pot sa mai postez pe blog-ul dumnealui fiindca L-am suparat ffffffffff.tare o dat’ (am uitat cand…?!), imi permit sa Va rog sa-i transmiteti ca, vizionandu-i din nou cu aceeasi placere emisiunea, chiar si reluarile ca sa prind TOATE poantele -cam scurta emisiunea…care ar fi parerea Dv.si a Cameliei? – parerea mea este ca suntem o tara….pastorala….adica pastori cu turmele lor…
    Si o mica dedicatie pentru….mass-media romana :
    http://www.youtube.com/watch?v=e9-3RZkzpwM
    p.s. daca nu-mi „iasa link-ul” , este vorba de The WHO -Behind Blue Eyes

    Va Doresc O Saptamana Frumoasa !

  7. Dialogul copilăresc al vieţii româneşti, atât în rândul politicii, mass-media, dar şi în rândul „beneficiarului” numit generic popor, ne-a adus în acestă fază de post-băşcălie sumbră. Îmi vine să renunţ şi eu la raţiune şi să fac o parafrază la un cântec al celor de la Holograf:

    Stai un pic! Stai un pic!
    Să-ţi trag linii în buric…

    Din păcate poporul român, ahtiat de dansuri din buric, trasează ce trasează, dar îi cam temură linia pe trupul României şi consideră că jumătatea responsabilă este iresponsabilă şi viceversa.

    După ce apare confuzia, degeaba mai strigă…
    Stai aşa! FNI, nu pleca!
    Stai că-ndrept responsabil linia

    Oricât ar fi de frântă linia politică în stânga şi-n dreapta, trupul ciopârţit al României nu mai are şanse de supravieţuire… E timpul să facem provizii de lumânări, batiste, tămâie şi haine cernite…

  8. @DV fereasca Dumnezeu … eu nu doream decat niste raspunsuri la postari pt ca ne-am strofocat toti capul cu problema si e frustrant sa vb la pereti cand esti de buna credinta …a fost o amanare sa se adune mai multe solutii si asa a murit. acum am aflat ca Andron a castigat dar daca s-a anuntat si nu vzt mea culpa .
    PS . nu raspund la provocari oricat de acide ar fi ele …. eventual cu un CV

  9. @DV

    .
    Motivul veseliei tale e-ntr-adevăr ilar
    Căci pentru toţi un lucru-i foarte clar :
    Băsescu ar vrea probabil să ne-nveţe
    Că orice curvă mare are … două feţe .

  10. ARDEALUL, STAREA MEA DE SPIRIT
    Ardealul, starea mea de spirit
    Cu care ma gandesc la tara,
    De parc-as respira lumina
    Si existenta milenara.
    La orice pas iti rade-o floare,
    Sub orice pas e un mormant,
    Ardealul intregind o roata
    Sub care Horia s-a frant.
    Aud un clopot sus pe-o cruce,
    Batand cu limba-n ideal,
    Ca-ntr-o Duminica a tarii
    Vin la biserica-n Ardeal.

    Autor: Marin Sorescu
    Poezia ARDEALUL, STAREA MEA DE SPIRIT de Marin Soresc

    MANIA PERSECUTIEI
    Tu imi storci vlaga
    Si eu cred ca tu
    Imi storci vlaga.
    Tu imi duci copilul
    La razboi
    Si eu cred ca tu
    Imi duci copilul
    La razboi.
    Tu imi iei zilele
    Si eu cred ca tu
    Imi iei
    Zilele.

    DELIMITÃRI

    Noi, plantele,
    Nu suntem ferite
    Nici de boala,
    Nici de nebunie
    (N-ati vazut niciodata
    O planta
    Innebunita,
    Incercand sa intre
    Cu mugurii in pamant?),
    Nici de foame,
    Nici de frica
    (N-ati vazut niciodata
    O tulpina galbena
    Incolacindu-se printre gratii?).
    Singurul lucru
    De care suntem ferite
    (Sau poate private)
    E fuga.

    Autor: Ana Blandiana
    Poezia DELIMITÃRI de Ana Blandiana

Comentariile sunt închise.