Doua observatii referitoare la prezenta lui Traian Basescu aseara la TVR:

1. Presedintele nu are nicio urma de convingeri personale.

Cand, pe 5 iulie 2010, sustineam ca bugetarii au devenit principalele victime ale crizei, fiind afectati si de cresterea TVA si de reducerile salariale, Traian Basescu ne vorbea de bugetarul gras care se lafaie pe banii statului. Aseara, acelasi domn Basescu, in direct la TVR, a descoperit ultimul ca bugetarii sunt cei mai afectati de criza.
Inca un exemplu, mai recent: pe 21 septembrie, la Realitatea, propuneam Executivului sa faca efortul de a se imprumuta pe termen lung. O zi mai tarziu, presedintele nostru ma contrazicea explicit, sustinand ca nu se pot accesa asemenea imprumuturi. In schimb, aseara, la TVR, Basescu Traian le povestea romanilor cum s-a gandit el ca Romania sa se imprumute pe termen lung.
Observand ca Basescu “citeaza fara a mentiona sursa”, cineva ma sfatuia sa il acuz de furt intelectual. Am refuzat. Pur si simplu, domnia sa prelucreaza mai incet informatiile.

2. Analiza savanta a presedintelui asupra crizei din Europa si dispretul sau pentru “bietii” irlandezi, greci sau portughezi (care au venituri de 2-3 ori mai mari decat romanii) sunt o mostra de inconstienta.
Presedintele tarii cu cea mai mare inflatie, cea mai acuta cadere economica din Uniunea Europeana si cel mai scazut nivel de trai, sanctiona, foarte mandru de sine, erorile economice ale partenerilor europeni! Cainele moare de drum lung si Traian Basescu de grija altora…

51 COMENTARII

  1. Pai nu e in stare sa mai faca o selectie intre minciuni, s-a incurcat in ele e prins la mijloc nu stie cum sa se mai justifice asa ca….dupa cum ii sta obiceiu se uita in ograda altuia sperand sa moara capra vecinului prima ca sa se ascunda iar in spatele unui scandal superficial

  2. Stiti care e cea mai mare problema? faptul ca mint si lumea inca ii mai crede..sunt niste hoti care cer mamelor sa se intoarca la munca si sa-si lase copilu unde apuca, stiti ce a spus talmaceanu cand o mama l-a intrebat cui sa lase un copil de 1 an daca n-are bani de cresa? Senin a raspuns: ” pai cum adica, din cate stiu eu o familie e formata din mai multe persoane”…nesimtire curata

  3. lasati descoperirile lui, hai mai bine sa-i zic eu ce am descoperit..faptul ca imi fura nu 25% din salar ci undeva la 40% s-au taiat orice fel de spor..de doctorat de toate nu ne ia fratilor 25 ne ia mai mult si ne mai si mint

  4. Domnule DV, Basescu s-a dovedit ca este o catastrofa pentru Romania. Such a bad experience never again. Dupa suspendarea lui sau alegerile prezidentiale din 2012, trebuie sa avem grija cum ne alegem presedintele. Dupa parerea mea, nici Crin Antonescu nu este mai bun decat Basescu. Aceeasi ambitie nemasurata, aceeasi atitudine dictatoriala, deocamdata in PNL, aceeasi siguranta de om care detine adevarul absolut, aceeasi inconstanta in afirmatii, aceeasi nonsalanta in a inlatura fara remuscari pe cei care l-au ajutat ( sa ne aminti de tovarasii de drum ), etc. Asa a fost si Basescu la inceput. Sa nu uitam si ca a declarat ca nu exclude guvernarea cu PD-ul. Din pacate, s-ar putea sa ne trezim cu Crin presedinte ( vezi sondajele de opinie recente ), acesta avand cam toata media de partea lui, pe fata sau discret. Culmea ar fi sa ne trezim dupa aceea cu un TB prim ministru. Depinde cine va fi candidatul aliantei PSD-PC, intrucat Ponta a spus ca nu va candida.

  5. basescu stie ca solutiile anti-criza pe care le-ati propus si continuati sa le propuneti sunt foarte bune, dar din antipatia pe care v-o poarta nu vrea sa va dea dreptate chiar daca aveti…..dar se pare, ca indirect, „va citeaza” si ar fi bine daca ar pune in practica masurile pe care le-ati tot propus, cu toate ca nu cred

  6. Eşti un om bun, nen’tule. Doar bun. Mult prea bun. Atât de bun încât te laşi, cu foarte multă plăcere, călcat în picioare de persoane care – ai demonstrat în atâtea rânduri – nu merită să facă asta! Persoane ce nu merită să facă nimic nimănui! Întrebare: există oare un tribunal în care să poţi da în judecată un preşedinte, sau un executiv, pentru proasta gestionare a unei ţări? Se poate înfiinţa aşa ceva, dacă nu există?

  7. Sincer,eu nu as da cu piatra in altcineva.Acest conducator nu este bun,am observat si noi dar nu avem ce face.Se pare ca nici dumneavoastra nu prea aveti ce comenta pentru ca va da peste nas cu orice.Este cu 5 minute inaintea tuturor.

  8. E drept ca uneori „cainele moare de rum lung…” (aici, ce nu stii tu este ca depinde si de caine, unii sunt invatati nu sunt lichele sau jagardele sau jigodii, sau cum ai fost dumneata invatat) si tu Varane de grija securimii pensionare si-a „profesorimii” de lichele, putina ce-i drept, dar ia fatza, cum se spune. Asa ca daca mata Varane, mori de „grija altuia”, te priveste, da nu pa banii mei Varane ca te ard!…Pai hai sa-ti „demantelez” (c-asa-i acu’, se demanteleaza, ptiu!) vrei TVA mic la alimentele de baza (bag sama ca si la fructe), adica sa creasca consumul de alimente de baza, cum ar veni paine, lapte, oua, branza,ulei, zahar, rosii, orez,castraveti , carne de pasare, etc!…Boon, crescand consumul, „creste productia”, „creste economia”!…Pai o Tampenie mai mare ca asta numai dumneata puteai sa scornesti din „negura” conceptiei despre lume si viata asta marata Varane!…Creste productia Varane, nuai ca aia din Turcia, Grecia, Italia, Argentina,China,Olanda, Germania,Egipt, etc, pentru ca peste 60% din produsele alimentare cele mai vandute sunt de import!…Asa ca mai freac-o pa burta ca a inceput sa macane Varane,mai oesi prin lume, pe strada, prin piata, pe la bisericile de cartie, pe la periferii si prin sate, asa fara sa te recunoasca nimeni, sa vezi cat te iubeste poporu’, ca poporu’ nu uita cine-a facut „transferul” de la etatizare la „japca” pa furatelea!…
    Asa ca Lasaaa-neeee, lasa-neeee, Varaneeee!

  9. Gastronomia românească

    Mai ieri vorbeam de caltaboşi, pălincă şi euro în plic
    Ce de la Ciorbă, Remeş le primea ca pe-un mezelic ;
    Azi mai discutăm de cămătari, de gloanţe şi de dric ,
    Dar de Crăciun nu vom avea … nici Tobă, nici Şoric .

  10. A ajuns Basescu sa analizeze criza economica din Europa ? Acest element malefic nu stie cum sa scoata tara din criza economica in care se afla si se apuca sa comenteze situatia economica a altor tari europene. Ar trebui sa ii fie rusine pentru situatia economica in care ne aflam cu totii.

  11. basescu a demonstrat, nu o data, ca situatia il depaseste…profita de functia pe care o are si din pacate noi, romanii, suntem singurii care avem de suferit…nu ne ramane decat sa asteptam o posibila suspendare

  12. Nu stiu daca tot ceea ce spune deriva din cinism. din prea mult tupeu sau denota cateva probleme psihologice. la un moment dat credeam ca tine de strategie politica dar acum , urmarind interviul de la TVR, mizez pe ultima varianta.

  13. Este ciudat ca inca sunt persoane care mai cred in Basescu si acest guvern incompetent. Sunt surprins de acest lucru neplacut.

  14. Basescu strica orice relatie de prietenie pe care o are Romania. Ati vazut ce s-a intamplat ieri la sammitul Nato de la Lisabona ? Presedintele Frantei – Nicolas Sarkozy i-a intors spatele lui Basescu.

  15. Basescu reprezinta o adevarata catastrofa pentru Romania. El nu a fost pregatit pentru aceasta functie pe care o ocupa. Ar trebui sa plece si sa lase locul unei persoane competente.

  16. Nu inteleg cum ar putea sa analizeze o persoana care nu are pregatire economica situatia situatia economica din Europa. Basescu, cel mult ar trebui sa isi de-a cu parerea referitor la aceasta situatie.

  17. Basescu este foarte schimbator. Dimineata spune un lucru referitor la o problema, iar seara sustine alt punct de vedere referitor la aceeasi problema. Daca il intrebi de ce dimineata a spus acea idee, el se supara si te ataca verbal.

  18. Basescu nu o sa recunoasca nici o data ca o solutie economica este buna cand este propusa de opozitie. Din punctul lui de vedere, el le stie pe toate si nu are nevoie de nimic din partea opozitiei.

  19. revin pt ca initial nu am citit cu atentie articolul …remarca cu cainele si prostul care moare de grija altuia e in contextul compatimirii de care se „bucura” alti europeni din partea lui TB . corecta si lucida remarca lui DV

  20. basescu este un impostor. un om mediocru caruia ii place sa fie inconjurat numai de mediocrii. din cauza lui, tara se afla in moarte clinica.

  21. Atunci cand functiile si bunastarea individuala devin idoli si cand cei mai nepregatiti si nepotriviti indivizi pentru a conduce aspira la functii, iar frauda devine mijlocul potrivit pentru atingerea scopului, tara va trudi din greu, intr-un climat de necinste si minciuna. Linguseala politica practicata de Basescu, cersitul voturilor din 2004 si 2008, prietenia falsa fata de popor, toate aceste malversatiuni au condus la un stat aflat in ruina, gestionat de mediocritatea ignoranta si superficiala, de ingamfare obraznica, de nepriceperea unor politicieni semidocti si lipsiti de maturitate. de jochei politici.

  22. un irlandez are salariu doar de 3.000-4.000 de euro. normal ca base le plange de mila irlandezilor din moment ce fi-sa isi permite apartament de 900.000 de euro.

  23. Acest preşedinte trebuie suspendat şi format un nou guvern. Acest guvern ar trebui alcătuit din oameni competenţi care să scoată ţara din criză.

  24. Buna ziua,
    presedintele nu ne spune ce s-a facut cu banii imprumutati de la FMI.Punand cap la cap informatiile din mass-media am gasit ingineria financiara dintre executiv,BNR si FMI prin care Romania imprumuta 9 mld.euro si ramburseaza 18 mld.euro plus o dobanda de circa 13-15%,astfel:9 mld.euro de la FMI intra la BNR,care reduce dobanda de politica monetara,respectiv reduce rezervele minime obligatorii ale bancilor straine la BNR,ceea ce face ca 9 mld.euro sa treaca la bancile straine care imprumuta guvernul cu aceasi suma.Astfel BNR ramburseaza 9 mld.plus dobanda de circa 4% catre FMI si guvernul ramburseaza tot 9 mld. euro plus dobanda de 10-11% catre bancile straine.

  25. Intreb de curiozitate: cum se face ca un fost „metalurg” la Securitate, adica unul care isi paraste neamurile organelor abilitate, are acces in Senatul Romaniei? ce lectie de morala ofera un astfel de model?

  26. „bugetarii au devenit principalele victime ale crizei”

    E foarte la moda sa vorbesti despre bugetari zilele astea. Dar despre fraierii de la patron care produc efectiv PIB, nu prea zice nimeni nimic, nu?

Comentariile sunt închise.