Domnule Preşedinte Traian Basescu,

În 6 aprilie 2011 a devenit publică informaţia referitoare la demersul abuziv al Procurorului general al României, Laura Codruta Kovesi, care a trimis presei, pe canale neoficiale, informaţii dintr-un dosar de cercetare penală. Concret, doamna Kovesi şi-a procurat informaţii aflate într-un dosar penal pe care nu îl avea sub directa cercetare, le-a ataşat şi le-a trimis, de pe propria adresă de e-mail, unui ziarist. Prin acest demers, Procurorul General a încălcat flagrant imparţialitatea şi obiectivitatea activităţii de cercetare penala.

Am aşteptat, timp de 5 zile, să adoptaţi o poziţie oficială în acest caz, care compromite grav credibilitatea Ministerului Public. Vă reamintesc că, în conformitate cu articolul 54. alin.4 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aveţi prerogativa legală de a revoca Procurorul general.

Domnule Preşedinte,

Cunoscându-vă deprinderile, se poate presupune că nu sunteţi tocmai străin de demersul doamnei Kovesi. Analizând profilul dumneavoastra şi al echipei de propagandă care vă serveşte, pot estima că veţi încerca să deturnaţi şi acest caz către lupta cu mogulii şi securitatea.

De altfel, propaganda este singurul capitol la care acest regim este, cu adevărat, competitiv. Însă, pe masura ce râdeţi sau plângeţi în direct şi în reluare, pe măsură ce împărţiţi românii în buni şi răi, slabi şi graşi, bugetari şi nebugetari, prieteni şi duşmani, aţi demolat instituţiile fundamentale ale statutului român.

Aţi sabotat democraţia, răsturnând prin şantaj rezultatul alegerilor. Aţi falimentat economia naţională, impunând, în posturi cheie, marionete analfabete economic. Aţi compromis justiţia şi, în special, Minsterul Public.

Doar intr-un stat mafiot, Procurorul general poate deveni un canal, o pâlnie prin care se scurg informaţii neoficiale. Doar sub un preşedinte anticonstituţional un astfel de Procuror general ar fi menţinut în funcţie, chiar şi după ce faptele sale au fost demonstrate public.

Domnule Presedinte,

Înţeleg că personaje fără voinţă proprie, ca Boc sau Kovesi, vă sunt indispensabile pentru a vă menţine controlul discreţionar asupra instituţiilor statului. Însă, până la urmă, măcar pe doamna Kovesi tot va trebui să o revocati. Să vă explic de ce:

  1. Art. 132 alin.(1) din Constitutia Romaniei:

”Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei.”

Un Procuror general care trimite personal, anumitor ziarişti, informaţii confidenţiale din dosare penale, poate fi considerat un procuror general ultra-sociabil, extrem de prietenos cu presa sau obedient faţă de preşedinte, dar sigur nu respectă nici principiul legalităţii, nici pe cel al imparţialităţii, aşa cum îi impune Constituţia.

  1. Art. 80 alin.(2) din Constituţia României:

„Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice.”

Adică, domnule preşedinte, trebuie să vegheaţi inclusiv la respectarea art. 132 alin.(1) din Constituţie. Mai concret, trebuie să vă asiguraţi că procurorii, şi, in primul rând, doamna Kovesi, pe care chiar dumneavoastră aţi numit-o în fruntea Parchetului General, îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii si al imparţialităţii. Iar, daca nu o fac, să vă exercitaţi atribuţiile legale şi să îi sancţionaţi.

Aşadar, vreţi, nu vreţi, Constituţia vă obligă să aplicaţi art.54 alin.4 din Legea nr.303/2004 şi să o revocaţi din funcţie pe doamna Procuror general care, atunci cand trimite personal şi pe ascuns informaţii din dosare penale, poate fi suspectată de orice, dar numai de imparţialitate nu.

Şi, dacă, în calitatea dumneavoastră de ”preşedinte jucător”, „reper moral al naţiunii” şi „campion al luptei împotriva corupţiei”, nu vreţi să respectaţi Constituţia, aţi putea determina Parlamentul să invoce, din nou, art.95 din Constitutie – suspendarea din funcţie.

Dar estimez că, între două rele, veţi alege cum e mai bine pentru dumneavoastră şi, evident, pentru ţară.

32 COMENTARII

  1. Avand in vedere faptul ca nu face absolut nimic pentru justitie, aceasta doamna ar trebui sa treaca la baschet.

  2. Oare ce a facut aceasta procuroare de cand este in functie?! Nimic, absolut nimic. Este marioneta celor de la putere ….

  3. suspendarea lui Basescu facuta la initiativa lui Voiculescu este O GRESEALA !!! renuntati la fixatia asta chiar nu se intelege ???

  4. Domnule Voiculescu, va rugam ajutati poporul roman sa scape de acest individ incompetent si rau intentionat: BaSECU.

  5. Domnule Voiculescu,
    O noua miscare de imagine pentru domnu BaSECU este pusa la cale, de catre strategii politici ai dumnealui, si anume pe legea cu maidanezii.
    O sa o scoata pe doamna Maria BaSECU in fata care o sa il sensibilizeze pe BaSECU care nu va promulga legea.
    Domnu Blanculescu, pe care il mai au invitat jurnalistii de la A3 stie mai multe, e si dansul implicat … are promisa o functie de ministru.

    Cu stima,
    Un conspirationist

  6. Permiteti-mi sa Va felicit pentru aceasta scrisoare !
    Este scrisa din sufletul Dv.patriot si cu mintea Dv.limpede.
    Eu am citit-o si cu inima si pot sa Va spun ca razbate din ea toata indignarea unui demn om de stat care prin cele scrise incearca sa-si pastreze cumpatul la grelele incercari si in fata faptelor implinite la care este supusa natiunea tarii noastre in ultimii ani datorita reformei, pe care bine ati caracterizat-o ca fiind heirupista.

    Multumesc !

  7. TACHINARE

    Tu mai mult o tachinezi pe d – na procuroare
    Şi ei plăcere-i face, ca şoarecelui cu mâţa ,
    Căci nu o muşti, ci doar o gâdili şi n-o doare ,
    De se joacă un Motan cu … Laura-Codruţa .

  8. PRECIZARE : Catrenul de mai sus este adresat lui Dan Voiculescu nu lui Tudy Ionescu, cum, in mod rauvoitor, ar fi putut barfi carcotasii…

  9. Această transmitere de informații (confidențiale la acea dată) din dosare, nu este și ilegală? Nu este cumva și caz penal?

  10. Va admir d. Voiculescu pentru perseverenta dvs., dar nu pot intelege cum un om de talia „grea’ nu reuseste sa canalizeze in jurul sau toate fortele pentru a reusi ceva bun si pentru romanii obisnuiti. E plina Romania de foamete, boli, frig si mai ales lehamite, mai ceva decat anterior anului 1990. Toate cele pe care le-am enumerat, si multe altele, determina romanii sa paraseasca tara, astfel ca in viitorul poate nu prea indepartat vor mai ramane aici doar politicienii (avand in vedere ca pensionarii sunt supusi in mod natural exodului spre moarte).
    In aceste conditii, va intreb: pentru cine vor mai guverna politicienii care vor ajunge la putere?
    Toate sistemele importante care contribuie la bunul mers al tarii sunt la pamant: sanatate, educatie, justitie, aparare etc. Nu mai avem industrie si nici agricultura. In aceste conditii, cu ce ganduri se poate trezi romanul de rand dimineata? Ce anume il poate motiva sa traga in continuare la o barca care nu mai este, din pacate.

  11. ce bine ar fi daca am avea mai multi oameni politici care sa sesizeze abuzurile statului. si talhariile pe care oranjii le faca fara nicio jena

  12. SĂ-I ACORDĂM CIRCUMSTANŢE

    Se spune pe la colţuri cum că lady Codruţa
    Căzu pe bec, de 4 luni, jucându-se cu p-ţa !
    Mă tem că gafa descrisă nouă de amicu’
    E operă precoce, aparţinând lui… ăla micu.

  13. Imi cer scuze ptr ca nu respect topicul, insa problema pe care vreau sa o ridic afecteaza foarte multi tineri. Sunt student la drept si se tot discuta despre intrarea in vigoare a noilor coduri. Cum dvs sunteti senator ati putea propune subiectul spre discutare in Senat? Daca vor intra dupa 1 oct mii de studenti de la drept din toata tara vor fi afectati deoarece licenta se va da dupa noile reglementari si nu va fi timp suficient ptr a invata toata materia. Sper totusi sa cititi acest mesaj si sa tineti seama de el.

  14. Radiografia unui basist adevarat.

    De ce basist adevart si nu doar basist ? Este o mare diferenta intre
    basistul de conjunctura si basistul adevarat.

    Daca pe basistul de conjunctura, il gasim director de scoala,
    sef de deconcentrat, director de spital, sef de politie,
    tanara speranta in administratia locala, jurnalist “independent”,
    prefect, afacerist cu contracte grase cu statul, lider de opinie,
    basistul adevarat nu se regaseste in nici una din aceste pozitii,
    ba chiar face parte din cei care au de suferit direct din cauza
    acestui regim.

    Da, probabil basistului adevarat I s-a redus salariul, pensia, ia scazut
    nivelul de trai, este puternic afectat de toate scumpirile, s-a inchis
    spitatlul din localitatea in care sta, dar ce mai conteaza toate astea
    cand aici este vorba de ceva atat de puternic cum este DRAGOSTEA.

    Ati inteles corect DRAGOSTEA.

    Basistul adevarat nu este nici mai destept si nici mai prost decat
    majoritatea romanilor, nu este nici mai bun si nici mai rau decat asa
    cum sutem toti romanii, nici mai lenes si nici mai harnic, cu alte
    cuvinte este un roman ca toti ceilalti doar ca basistul adevarat este
    un roman indragostit.

    Indragostit politic de domnul Basescu.

    Pai si cand avem de a face cu dragostea, argumentele nu mai au nici un
    rost. Se stie dragostea este oarba. Asa ca basistul nostru adevarat
    este precum un barbat indragostit pana peste cap de o femeie care il
    inseala, si cu toate ca toti din jurul sau stiu asta el refuza sa vada
    adevarul, si ori cate dovezi si argumete I s-ar prezenta ca este inselat
    si mintit el asteapta explicatia iubirii sale, care reuseste sa il
    convinga ca acel barbat care era in sifonier era acolo pentru al repara.
    Si da asa este, intradevar si el remarcase ca demult sifonierul ala cam
    scartaia :).

    Exact asa si cu basistul nostru adevarat. Cine sunt aceste televiziuni
    de stiri care vor sa ii strice dragostea, cu ce drept ? Si asa, ca dupa
    orice dezvaluire de presa, sau masura aberanta si care il afecteza in mod
    direct luata de guvernul basist, basistul adevarat asteapta cu infrigurare
    explicatia iubirii sale, in cazul de fata aparatul de propaganda
    al lui Basescu (televiziuni, presa scrisa, blogeri, postaci si talmaceni),
    care il linistesc si ii ofera explicatiile necesare, chiar daca uneori
    nici macar nu au arugemente(macar sifonierul ala chiar scartaia), ci doar
    este nevoie sa ii zica Basescu ca asa trebuia facut si este de ajuns.

    Cum il scapam de aceasta iubire toxica, noi ceilalti care mai permitem
    ratiunii sa ne conduca opiniile politice, poate o noua iubita, sau
    organizarea unui flagrant … nu stiu, ramane de dezbatut pentru psihologi
    si nu pentru consilierii politici.

  15. Kovesi aproape ca ii surclaseaza pe Boc si Anastase la capitolul slugarnicie si obedienta duse in penibil. Gestul este incalificabil, din punct de vedere legal, profesional, moral.

  16. Societatea civila cand va avea o reactie?Cand vor lua atitudine ONG-urile care pe vremea lui Nastase trimiteau topuri intregi de hartii catre forurile UE, pentru a semnala orice abuz de putere?

  17. Referitor la mita Deimler nu a mai dat nimeni nici un raspuns..
    In situatia mitei (sa-i spunem atentie) Johnson&Johnson iarasi americanii au fost primii care au inceput ancheta.
    Romania tace.
    Exact asa a tacut si R. Moldova referitor la traficul de tigari cu Romania. Organele de ancheta din Moldova la intrebarea- de unde au aparut tigarile in Romania? au raspuns: daca partea Romana are dovezi clare, certe care sa incrimineze vre-un vames al R. Moldova – imediat vom demara ancheta., pana atunci vamesii si-au facut treaba corect. – raspuns dat de seful Vamii al R. Moldova (fost administrator al firmei din Iasi a prim ministrului moldovean, firma ce a fost implicata in trecut in traficul cu tigari).
    Iar Filat in prezent executa tot ce-i zice Basescu – oare asta sa fie raspunsul la intrebarea de ce cele mai multe descinderi in vami s-au facut in Vestul si Nordul Romaniei? Pentru show am zice noi.

  18. Ar trebui sa plece Basescu, pentru a fi taiat raul de la radacina. Asa vom scapa si de personaje precum Kovesi sau Anastase. Asa ca succes cu proiectul suspendarii!

  19. Stimate domnule, ar trebui să schimbaţi motto-ul cu împărţitul oamenilor, sau cu siguranţă după „Nu împart oamenii în prieteni şi duşmani…” trebuie continuat cu „ci utili mie sau inutili mie”.Şi apropo, în faţă la antene(sic) ar trebui să ridicaţi o statuie „femeii” cam de 100 de metri înălţime.Pentru că dacă nu erau moldovencele aşa bunăciuni, să fie angajate la televiziune, nu mai vorbeau ele cu neamurile din Moldova să voteze PUR.Sau credeţi că aveţi vreun merit cu doctrina partidului?!Sper că aţi început să constataţi cum se duce la vale PC-ul dumneavoastră.Nici în Moldova nu mai are adepţi.Pentru că s-a lămurit şi ultimul moldovean, cât e el de prost, că fătuca aia mişto de la tv este şi ea manipulată şi nu îl va ajuta cu nimic niciodată.Şi mai am un dinte împotriva dumneavoastră, prin faptul că aţi reuşit prin metode psihologice inverse să-l scoateţi preşedinte iarăşi ! Şi dacă am fost împuşcat în decembrie 1989 ca să văd asta, atunci da, sunt vinovat că am ieşit în stradă.

  20. Domnule Presedinte, scrisoarea dvs. este perfect argumentata. Presedintele ar trebui sa o demita imediat pe dna. Kovesi, respectand Constitutia, mai ales daca recitim juramnatul depus de presedinte : “ Jur sa-mi
    daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a
    poporului român, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia,
    drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea,
    independenta, unitatea si integritatea teritoriala a României. Asa sa-mi ajute
    Dumnezeu!”.
    Am mari indoieli insa ca o va face.

  21. Foarte bine gandite si sustinute cu argumente solide sunt aceste atacuri impotriva lui basescu…daca vor veni din ce in ce mai multe si cu aceasi forta sigur va ceda

  22. Kovesi respinsa de colegi pentru incompatibilitate a fost numita de Basescu. Si asta tot „mita” se numeste. Avem cea mai „corecta” justitie sub acest voda.

  23. Nu doar demisa ci si cercetata. Nu se mai pot tolera pe banda continua gesturi ostentative precum cele ale acestei fetiscanesau ale Robertei Anastase,

  24. Constitutia e doar o carticica frumoasa pentru basescu..oricum nu tine cont de ea, chiar vreau sa vad ce atitudine va adopta

  25. Domnule Voiculescu, am vazut prestatia lui Ponta la RTV, trecand peste faptul ca Striblea(acest nou Turcescu) a depasit cu mult agresivitatea jurnalistica, interviul fiind mai degraba o serie de intrebari capcana, am fost foarte dezamagit … macar Geoana era sincer.

    Am vazut ca strategia este sa asteptati alegerile …

    Va spun ca daca asteptati alegerile, si nu fructificati acum ceea ce aveti in sondaje, va garantez ca veti ramane in opozitie.

    Nu uitati ca Basescu are pe mana tot ce se poate, oricand poate sa organizeze un referendum (sa dea iarasi impresia multimii ca are putere) cu Dumnezeu stie ce tema populista si multe alte instrumente de presiune in teritoriu, foarte multi bani pentru campanie, un aparat de propaganda urias.

    Apreciez ca v-ati aliat cu Antonescu, este mult mai inteligent, carismatic si mai bun orator decat Ponta, va spune asta un om care a votat PSD de cand se stie. Dar daca nu actionati ACUM … la alegeri o sa fie prea tarziu … chiar si cu francezii de partea dumneavoastra …

  26. Sunt de acord cu ce propune Voiculescu. Este cat se poate de clar ca aceasta doamna executa ordinele comunistului securist Basescu.

  27. 13 5-11 aprilie 2006..Filozoful Ioan B lin omul care i-a f cut pe inginerii de la Ca avencu s respecte c r ile s-a stins din via luni. Miron Mitrea este preocupat de blocarea dosarelor lui Necolaiciuc fost director la CFR care a reu it performan a s cumpere un urub cu 20 de euro i o piuli cu 30 de euro Mircea Geoan este presat de so ie s se ocupe mai mult de afaceri i mai pu in de politic iar N stase trage targa pe uscat la Procuratur i Camera Deputa ilor. Din aceast forfot din sediul din Atena se pare c are de ca tigat Iliescu care vrea s -i mping la conducerea partidului pe S niu Oprescu i Puiu Pa cu.

Comentariile sunt închise.