Un bun prieten din on-line ne solicită expertiza :) în perspectiva unuia dintre cele mai importante evenimente din viata lui.

Prietenul – nu spun care, persoană însemnată – se pregăteste pentru oferirea inelului de logodnă. Si are două dileme:

1. Care e cel mai potrivit cadru pentru romanticul moment? La malul mării, pe-un vârf de munte, în fata Palatului Cotroceni?

2. Care e cel mai reusit model dintre cele la care s-a oprit până acum?

Din motive lesne de înteles, sfaturile doamnelor au prioritate…

106 COMENTARII

  1. Exista 2 abordari:

    Cea cliseistica (daca mi-e permisa exprimarea) care consta in:
    -malul marii & primul model de inel.

    Abordarea personalizata (depinde de mai multi factori) :
    -Daca tipa nu e sportiva nu recomand obosirea ei pe munte pana cedeaza nervos. Ca s-ar putea sa-l arunce pe logodnic, cu tot cu inel. Deci… mare sau munte, in functie de cat de vioaie e doamna.
    -modelul 3 de inel, seamana mai mult a verigheta.

    PS: Modelul 2 e foarte frumos dar ii va agata toate hainele. Inclusiv ciorapii. Nu vreti sa stiti ce crize de nervi poate face o femeie cand isi rupe ciorapii si nu are cum sa se schimbe. :D

  2. Ar incanta-o daca declaratia de dragoste ar fi facuta intr-un cuibusor intim, cu ei – ca doi porumbei, fara privirile indiscrete ale curiosilor.

    In fata Palatului Cotroceni ? NU ! De ce ? Ca sa devina nefericita din cauza crampelor stomacale ?

    La malul marii ? Depinde in ce anotimp ii ofera inelul de logodna. Daca este iarna, i se vor cristaliza cuvintele pe buze si nu stiu daca raspunsul va fi cel asteptat. Daca este vara, din cauza caniculei i se vor incinera sentimentele.

    Pe un varf de munte ? Este cumva salvamontist ? Daca aleasa inimii lui, sufera de rau de inaltime si are ameteli ? Cum va proceda ? O va prinde in brate sa nu cada din varful muntelui sau ii va oferi inelul ?

    Care dintre modele ? Fiecare inel are farmecul lui, in general conteaza persoana care ti-l daruieste.si nu valoarea sau modelul acestuia.

  3. Fara nicio legatura ….Trei Doamne si toti trei…

    D-nei Udrea(Cocoş)

    Lumea asta e haină,
    Cand îi zice cu reproş,
    C-ar fi o biată găină
    De n-ar fi… Cocoş

    Românii au demonstrat,
    ceea ce era de demonstrat…

    Am arătat orişicui…
    …Ca să ştie tot poporul
    Că în ţara orbului
    Împărat e …Chiorul.

    Animale politice

    De-ar fi să clasificăm
    L-am pune fără să stăm…
    Pe Boc cel adus de spate,
    La …nevertebrate

  4. Hmmm….poate o combinatie intre 1 si 3…desi montura la 1 nu prea arata bine.Mie mi-ar placea un inel la care diamantul sa iasa in afara, nu sa stea inchis acolo… :-) .

    Pe cercetare ce mai faceti?

  5. Din cele trei (putine) variante aleg marea, iar din modelele de inel pe primul din exact aceleasi rationamente ca si ale @Oanei. Oricum primul model e clasicul inel de logodna.

  6. PS Palatul Cotroceni e fooooarte potrivit pentru un miting, ceva cu „javra ordinara”! Asa ca nu merge de logodna…..

  7. Personal nu imi place nici un model.
    Daca e prieten cu dvs, atunci ar trebui sa ii cumpere unul de la Tiffany sau Cartier.

    Dar gandidu-ma la cerere…faceti-le o surpriza, domnule Voiculescu..ma rog, viitoarei mirese….trimiteti-i intr-o vacanta exotica o saptamana pentru a avea o cerere pe malul marii undeva in Jamaica, Seychelles (daca tot a plecat cuplul regal acolo) sau cine mai stie unde..

  8. io zic ca e sportiva :)) – asa ca-n varf de munte (al lui Venus?) si modelu’ 3. Eficient ca box..

  9. Aici m-ati prins! Fericitul eveniment e proaspat in viata mea… pt mine personal a fost un moment impresionant si spontan:

    Cum s-a intamplat:

    De anul nou, eram cu prietenii la munte, intr-o cabana. Chiar daca logodnicul meu vroia sa mi-l ofere la miezul noptii, la trecerea dintre ani… a preferat totusi un mediu mai romantic in care sa fim doar noi doi :) (asta am aflat dupa…)
    Asa ca, a doua zi, m-a invitat frumusel la o plimbare prin padure. A fost destul de greu traseul pe care l-am facut, la un moment dat am alunecat si am cazut intr-o vale…..m-ammm duuuuusss zeci de metri prin zapada. El a venit dupa mine si in loc sa imi dea o mana de ajutor sa ma scoata din zapada … acolo pin nameti mi-a pus intrebarea :D.

    Acum depinde de persoane – pe mine m-a impresionat foarte tare… mai mult decat o cina pe malul unui lac cu tot cu violonist (nu sunt o fire siropoasa).

    Si inelul e cel din Varianta 1 mai exact asa :
    http://bijuteriiania.ro/blog/wp-content/uploads/2009/06/inel-logodna.jpg

    Totusi, si acest model e destul de incomod de purtat tot timpul: mi se agata in par, haine, mai rănesc si oamenii din preajma mea cu el :)

    Inel recomandat: Varinata 3 sau acesta
    http://www.ziaremondene.ro/files/photos/originals/76/11976/Inel_de_logodna4.jpg

    Interesant acest subiect, nu credeam ca voi ajunge sa povestesc asa ceva aici !

    Mult succes „bunului prieten” si sa fie intr-un ceas bun!

  10. Primul model de inel prezentat, oferit in fata bijuteriilor regale din „Tezaurul Romaniei”, la subsolul Muzeului de Istorie a Romaniei…un inel pt regina vietii lui…

  11. Sincer cel mai potrivit inel de logodna e primul..trebuie pastra stilul traditional intr-un asemenea moment..al treilea ar fi reusit ca verigheta…acuma depinde si de gusturile persoanei in cauza

  12. in sfarsit si altceva inafara de politica si dezastre..totul e frumos cand e vorba de un asemenea eveniment

  13. 1.Cred ca cel mai bine ar fi sa mearga impreuna acolo unde se incheie mai repede atat casatoria cat si divortul, ca sa nu piarda timpul.

    2.Cel mai neinspirat ca simbol pentru parteneriat este inelul ,,Solitaire”. Mai aproape de realitate ar fi al treilea, ca are mai multe pietre( posibile relatii).

    3.Corect a scris mai devreme cineva, al doilea ar fi o catastrofa in apropierea ciorapilor(si nu numai).

  14. @ Dragoş

    Ce faci, Drăgoşelule, mie nu-mi mai spui nimic? Te-ai speriat că am ghicit cine se ascunde sub pseudonimul ăla tembel de „Vanatorul de narcisisti” şi te-ai pitit în blogosferă? Păi trebuia să te-aştepţi, doar ţi-am spus că sunt inteligent. Deşi, dacă stau să mă gândesc, nici nu e nevoie de o mare inteligenţă ca să dibuieşti un imbecil portocaliu: pute de la o poştă, de-ţi mută nasul din loc. Un mic sfat: în loc să-ţi laşi dejecţiile pe diverse bloguri de bun-simţ, fie sub prenume (că numele nu îndrăzneşti să ţi-l dai), fie sub diferite pseudonime de moment, mai bine ieşi în stradă şi strigă-ţi dragostea fierbinte pentru conducător în gura mare! Te ţine stomacul? Nu te ţine, pentru că ştii că lumea te-ar călca imediat în picioare. Aşa că, atâta vreme cât n-ai curajul să-ţi asumi propriile opinii, taci, nu mai parazita spaţiul virtual!

  15. intr-un loc cu totul inedit si intr-un moment in care ea sa nu se astepte la o asemenea cerere

  16. @ Codrin
    O numire si mai blonda este consulul interlop de Constanta Parjol la New York.
    Iata ce spune Cotidianul despre numire prea blondului : ( fragment )
    INTERLOP DE NOTA 4 CONSUL GENERAL LA NEW YORK
    „Marian Pârjol, un tip foarte bine pregătit, nu a avut şansă la examenul de intrare în diplomaţie, la care a luat media 4. Pentru că nu a putut căpăta oficial statutul de diplomat profesionist, l-a consolat prietenul Traian Băsescu ca consul in Nigeria.. Interlopul este dat ca fiind partener cu Sorin Visinescu în duty-free shops, ca recompensă de pe vremea când era prefect de Constanţa . Dacă va obţine numirea la New York, Marian Pârjol va beneficia de reîntregirea familiei, reîntâlnindu-se cu fiica sa, Smaranda. Domnişoara Pârjol îl aşteaptă pe tatăl său chiar în clădirea de locuinţe a Consulatului General. Acolo unde este găzduită cu generozitate de un an de zile de când a terminat facultatea, dar şi la terminarea ajutorului de specialitate pe care îl primeşte pentru acele probleme de culoare deschisă specifice Americii.
    Inainte de 1990, tovarăşul Pârjol Marian a fost un cadru de nădejde, fiind primit la celebra şcoală de cadre a Partidului Comunist Român, CEPECA. Aşa se poate vedea chiar din autobiografia publicată pe pagina de Internet a MAE.”
    De la venirea consulul cladirea de 16 etaje a consulatului a devenit un loc de pelerinaj a lumii interlope constantene si dimbovitene. Chefuri si de altelea se tin lant la Consulatul General New York. Batausi si curvete de port racnesc toata noaptea manele……. tinand treaz un intreg cartierul diplomatic.
    La aceste adunari diplomatice participa doamne blonde si barbati si mai blonzi,de te crezi la consulatul Suediei, sau al altei tari nordice,

  17. NOTĂ DE RELAŢII

    Orice inel i-ar dărui miresei, n-ar avea valoare
    Ca un Ferarri, un Jaguar ori să zicem un Audi ;
    Şi din acest motiv, firesc că-ţi pun o întrebare :
    Mirele, amicul tău on-line,e verişor cu …Tudy ?

  18. VÂRSTA ÎNTREBĂRILOR

    – Tăticule, cum vine chestia asta cu logodna ? Întreabă Dănuţ dintr-a VI-a.
    – Să zicem că, din toată sărăcia, azi ţi-am luat o bicicletă pentru ziua ta care va fi peste 3 luni, dar tu ca logodnic al ei n-ai voie s-o foloseşti până la soroc. Înţelegi ?
    – Da, m-am prins ! Dar tăticle, eu ca logodnic cum spuseşi, am voie în aceste 3 luni măcar să mă joc puţin la clopoţelul ei ?
    – Calci pe urmele mele…De-aia te-ai născut la 6 luni după nunta mea cu mami !
    – !!!

  19. Pentru a respecta dilema sufletului indragostit, ma aplec putin asupra subiectului si propun celui in cauza o vizita la Complexul Snagov ori Popasul Pescarilor. Cat despre inele, un prieten artist (si nu, nu e din lotul PDL Tonita) imi spune ca sunt piese ce descriu 3 varste diferite, 3 seturi de trairi diferite, 3 pozitii sociale diferite; fiecare dupa nevoi.

    Apoi, domnule Voiculescu, v-am urmarit cu atentie in emisiunea lui Mihai Gadea si tin sa va reamintesc ca inca imi si ne sunteti dator cu raspunsul la sacaitoarea, dar simpla intrebare: „DE CE?!”.

  20. Pentru ca domnisoarele doresc ca faca cunoscut intregii lumi faptul ca sunt deja luate in calcul pentru a fi viitoare doamne, cea mai potrivita varianta de bijuterie este prima, deoarece designul este specific inelului de logodna, varianta clasica.

  21. Nicidecum in fata Cotroceniului :))) Femeilor le place sa fie surprinse. Mi se pare ca malul marii este deja un loc prea comun….trebuie sa fie inedit si cand se asteapta aleasa mai putin..

  22. Variantele cererii in casatorie sunt un pic cliseistice. Pentru asigurarea succesului demersului, trebuie ceva mai inedit. Depinde insa si de stilul personajului vizat.:)

  23. @RH

    In susul paginii puteti verifica singur daca va incadrati in topic sau nu cu postarea dvs. anterior expusa .

  24. In caz ca va executa logodnica in viitor o lovitura de dos de palma , nu recomand modelul 1 deoarece riscul unor amprente ulterioare este ridicat .

    Celelalte au muchii mai blande …

  25. INDICAŢIE GEOGRAFICĂ

    La Palatul Victoria – aş zice că-i locul cel mai indicat,
    Inelul să i-l dea miresei – ar fi poate de bonton ;
    Şi chiar de Boc nu le va da nimic – cum e de-aşteptat ,
    De la Udrea vor primi o plasă : marca Vuitton .

  26. Inca o completare pentru pozitia 29: Cand ati specificat ca domnisoara sa-l ceara de sot, ar fi cazul sa se inverseze rolurile pana la capat si anume: sa nasca in locul fetei, sa alapteze si sa se ocupe si de toate treburile gospodaresti !

  27. Pentru ca timpul este de partea voastra si nimic nu va poate deranja, fa-i o surpriza cu o baie romantica, cu lumanari si spuma, in care sa il astepti imbracata in ceva destul de… apetisant. Poate doua pahare de sampanie vor inflacara si mai mult atmosfera, precum si cateva picaturi aromate de uleiuri esentiale.

  28. Este important sa fii frumoasa in fata lui, de aceea chiar daca stati in casa spre exemplu aceasta nu inseamna ca vei purta trening, ci din contra, tocmai pentru ca intimitatea momentelor iti permite, imbraca o rochita sexy, un set de lenjerie intima atragator, un halat feminin, tine parul aranjat, toate acestea il vor aduce foarte aproape de tine. Micile picanterii mentin flacara dragostei.

  29. Daca va hotarati sa plecati in calatorie, incercati sa alegeti locatia astfel incat sa va poata permite clipe de neuitat. Un semineu in care sa trosneasca usor lemnele si ale carui lumini sa se amestece in camera poate crea o atmosfera deosebit de frumoasa, iar voi infasurati intr-o patura in fata acestuia sorbind dintr-un ceai fierbinte… Mirosul de brad de la o crenguta si parfumul citricelor va vor duce cu siguranta in cea mai frumoasa atmosfera de sarbatori. Daca alegeti un restaurant, asigurati-va ca va puteti bucura de o cina romantica.

  30. cand va vrea sa cumpere si o posetuta sa se adreseze doamnei udrea, ultraspecialista noastra in materie de vuitoane. sau lui tatoiu ca se pricepe la toate

  31. cel mai important e ca el sa fie inventiv si sa riste…o cina romantica e frumoasa dar pentru un astfel de moment ar trebui sa fie mai creativ

  32. politicile matrimoniale sunt cele mai grele.. si abia la genul asta de politica se pricep doamnele

  33. primul e absolut superb..iar daca vrea sa-i faca o surpriza luna de miere sa tina chiar o luna

  34. Povestea inelului de logodna incepe undeva in Orientul Antic, se continua in zilele noastre si se va transmite mai departe in eternitate ca o marturie a iubirii impartasite si marturisite a doua suflete ce urmeaza sa-si uneasca destinele pe viata. Inelul de logodna marcheaza trecerea femeii care il primeste la statutul de sotie, dar are si o nota figurativa, deoarece inelul de logodna este un simbol al iubirii vesnice

  35. nu ma pot decide intre variantele 1 si 3…ambele sunt finutze si exprima o simplitate eleganta.

  36. la prima intrebare, i-as propune sa o ceara sub poarta sarutului…nu e cliseu, nu? in ceea ce priveste inelul…hmmm…sa zic varianta a 3a

  37. Intr-adevar, aceste dileme macina orice barbat atunci cand trb sa ceara mana jumatatii. totul tb sa fie perfect. Daca as fi in locul respectivei persoane, eu i-as cere mana pe scena de la Ateneu, in cadrul unui concert simfonic.
    Inelul, prima varianta.

  38. Pentru inel, cea mai potrivita este prima varianta. Si pentru ca logodna e un moment poate mai special decat nunta, fiind creditat cu mai multe implicatii emotionale, cel mai potrivit cadru este cel intim, in doi.

  39. urmatorul post trebuie sa fie dedicat dezvaluirilor. macar sa ne spuneti pentru ce a optat.

  40. ferice de cel despre care vorbiti. ferice ca isi permite asemenea inele frumoase. din pacate, multi tineri nu isi permit o nunta, din cauza ca nu au locuri de munca. nu au bani. parintii poate sunt pensionari. si toate din cauza incompetentilor si sarlatanilor de la putere – basescu si boc

  41. Un foc s-aprinde-n mine, racori ma iau la spate,

    Imi ard buzele, mama, obraji-mi se palesc!”,

    „Si cald, si rece, uite, ca-mi furnica prin vine;

    In brate n-am nimica si parca am ceva:”.

  42. Un foc s-aprinde-n mine, racori ma iau la spate,
    Imi ard buzele, mama, obraji-mi se palesc!”,
    „Si cald, si rece, uite, ca-mi furnica prin vine;
    In brate n-am nimica si parca am ceva:”.

  43. Ma gandesc la momentul romantic din filmul Pretty Woman – scena finala cu urcatul scarilor

  44. Cautarea de exotic, de neprimitor si de salbatic reprezinta o caracteristica fundamentala a romantismului.

  45. @Codrin : Multumesc frumos, pentru mine e oricum minunat… e un simbol :)

    In concluzie: (concluzie personala din ce am citit din multele raspunsuri)

    1. Cel mai potrivit cadru ar fi unul autentic, potrivit protagonistilor :) iar momentul in sine trebuie sa surprinda. Poate fi de la o cerere pe stadionul Ghencea sa apara pe tabela de scor pana la un cadru romantic si intim dintr-un varf de munte.

    2. Inelul, si el, poate fi privit ca un simbol, asa ca daca va fi o sârmă ea tot il va purta , ca e simbolul dragostei dintre cei doi, chiar si daca ii va agata hainele (eu am trecut peste acest fapt). Daca conteaza piatra… sa fie unul cu piatra… daca e doar un simbol, sa-l aleaga el pe care il place – cu singuranta ii va place si ei :)

  46. Rolul muzicii in momentele romantice este de a concentra atentia asupra ta, astfel incat in aceste clipe sa nu existati decat unul pentru celalalt, sa fiti total detasati de lume. Vibratiile sonore n-ar trebui sa fie deranjante, iritante, ci ar trebui sa induca o stare de calm, placere, relaxare.

  47. Rosul este culoarea dragostei si a pasiunii, cu ajutorul ei poti cu usurinta sa creezi un decor romantic.

  48. Romantismul are un efect magic asupra femeilor de pretutindeni. Nu putem spune ca barbatii nu sunt romatici. Uite eu ma consider un tip super romantic.

  49. Romantismul este atat de important astazi deoarece ajuta femeia sa revina la latura ei feminina.

  50. Un decor romantic se poate constitui in mod traditional din: cateva perne sau alte elemente decorative de culoare rosie, lumanari parfumate sau pereti zugraviti in rosu sau roz. Asta ar fi metoda traditionala in care toate aceste elemente se regasesc intr-un echilibru perfect, nici prea mult rosu sau roz, dar nici prea putin.

  51. Momentele romantice sunt deosebit de utile acelor femei carora le vine greu sa-si marturiseasca sentimentele. In timpul unei intalniri romantice, aceasta se simte apreciata, adorata, inteleasa si sprijinita. Prin comportamentele sale romantice, barbatul arata femeii ca este pretuita, dorita, inteleasa dar mai ales respectata si iubita.

  52. Florile, felicitarile, cadourile, noptile sub clar de luna, o masa la restaurant, toate acestea inseamna romantism. Uneori femeia isi exprima clar nevoia de romantism, alteori asteapta ca barbatul sa ia aceasta initiativa.

  53. primul desigur.

    Iar de cadru…sa se gandeasca ginerica si singur ca altfel o sa ne intrebe pe noi si ce sa faca in noaptea nuntii :), cu lumina, fara lumina:)

Comentariile sunt închise.