Fiecare stat membru UE poate primi pana la 65% din costurile Planului national de sprijin pentru persoanele concediate. Conform datelor publicate pe site-ul Comisiei Europene, 17 state au accesat, până în prezent, sume substanţiale din FEAG. Printre acestea şi state cu economii foarte puternice, precum Franţa, Germania, Austria, Danemarca, dar şi state cu dificultăţi economice majore. Chiar şi Bulgaria a solicitat şi primit fonduri pentru Corporaţia Kremikovtzi AD, unul dintre cei mai mari producători de oţel din Sud-Estul Europei. Din păcate, până în prezent, Guvernul României nu a solicitat asemenea fonduri.

Dezinteresul Guvernului pentru aceste fonduri este stupefiant. Acei bani, care sunt disponibili încă din 2009, ar fi putut ajuta sute de mii de familii afectate de concedieri. I-ar fi putut sprijini, indirect, şi pe agenţii economici aflaţi în dificultate. Ar fi fost o supapă şi pentru bugetul de stat, înlocuind o bună parte din fondurile alocate pentru Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Şi, totuşi, Guvernul nu i-a solicitat. Incompetenţa şi dezinteresul acestui Guvern sabotează interesele nationale. Până la 31 decembrie 2011, România încă mai poate solicita fondurile europene oferite pentru persoanele disponibilizate.

Sper că, măcar acum, când vor afla din presă despre această oportunitate, domnii Basescu şi Boc vor catadicsi să solicite aceste fonduri.

40 COMENTARII

  1. VOICULESCU SPUNE ADEVARUL PE JUMATATE !
    Romania este deja in colaps economic.
    Romania va ajunge la nivelul anulului 1989 abia in anul 2050.
    Prevederi CIA : „External debt will plunge Romania into financial meltdown.”
    The factor that will suffocate Romanian economy in the next period will be after 2015 the foreign debt crisis. The Boc government has careless accepted more than 16 billion dollars credit and in total the private and state debt of Romania is reaching the unbelievable sum of 65 billion dollars, this only if the government will no longer accept new loans. But this perspective is an unrealistically one as President Traian Basescu has announced new external loans for 2011 , that will surely bring Romania to being incapable to pay the foreign debt.
    The economic crisis is worsening.
    The conclusions of the most important economic experts where clear: the crisis is not over but has entered in a more difficult faze that will affect financial and banking system and economic fundaments. The economic crisis will continue until 2015 at the earliest and a coming back cycle that will last until 2020. This decade will be without a doubt the lost decade of Romania but if the necessary measures are not rapidly taken to re-establish control on economic decline than we risk that Romania will not come back economy not even in 2020.

  2. Astazi guvernul discuta reducerea nr.de ajutoare sociale. printre aceste schimbari persoanele cu handicap grav nu mai au dreptul la asistenti din cadrul familiei.
    pai orice ca sa ne lase fara bani!
    cine dumnezeu sa vina sa-l stearga pe fiul meu la fund?
    si eu pot primi pe oricine in casa sa-l ingrijeasca?
    nu-i mai suport pe acesti pdl-isti criminali!!!????
    va rog din suflet ca partidul conservator sa i-a atitudine fata de acest genocid care se pregateste persoanelor cu handicap grav!

  3. VOICULESCU CEL GRESIT SI CARACTERUL POZITIV AL ECONOMIEI SUBTERANE !

    • lubrifiant economic – economia neagră are un puternic potenţial de absorbţie a şocurilor economice şi politice, fiind o rezervă de flexibilitate atunci când anumite activităţi trec din sectorul oficial în cel neoficial;

    • calmant social – în prezenţa economiei negre, costurile sociale ale unor politici de stabilizare sunt mai uşor de suportat (de ex. în cazul politicilor antiinflaţioniste). Impactul unei perioade de recesiune este astfel atenuat, crescând şansele reinstaurării stabilităţii preţurilor;

    • stabilizator încorporat – acţionând ca tampon pentru greşelile în politică şi în realizarea reformei, dar pe termen scurt. Stabilitatea indusă nu funcţionează şi pentru sistemele economice de comandă sau în tranziţie, mai mult, inducându-le elemente de instabilitate.

    De asemenea, economia neagră absoarbe o parte din forţa de muncă disponibilizată din sectorul oficial şi poate contribui la compensarea existenţei unei penurii de produse pe piaţă, în felul acesta acţionând în direcţia echilibrării diverselor pieţe: piaţa forţei de muncă, piaţa bunurilor şi serviciilor, etc., fiind astfel prezentă opinia conform căreia, cu fiscalitatea şi legislaţia existente, este bine ca o parte a activităţilor economice să se poată dezvolta în afara pieţei oficiale şi deci să scape constrângerii .

    Criticile favorabile susţin că activităţile subterane asigură economiei oficiale flexibilitatea şi adaptabilitatea de care aceasta duce lipsă, suplinind domeniile pe care aceasta nu le acoperă, oferind locuri de muncă şomerilor şi acţionând ca un remediu în perioadele de recesiune.

  4. ce sa le pese lor de cei disponibilizati, oricum toata guvernarea a fost impotriva romanilor si in plus mai mult ca sigur nu stiau de aceste fonduri

  5. @ DV
    ce se intampla cu tweet metul de wknd asta . se mai tine ?… nu se mai tine ? se anunta in ultima zi ? era un termen pana la care se primeau invitatiile pe mail daca nu primeai inseamna ca nu eram invitati ? etc..sa ne putem organiza si noi timpul cei care nu suntem din Bucuresti…. un pic de simt organizatoric se gaseste la DV sau la echipa lui ?

  6. Tipic pentru actualul guvern: dezinteres total fata de banii pe care nu-i pot fura (dupa cum spune si Codrin) sau directiona catre firmele lor capusa.

  7. Cand ne dam seama ca pana si Bulgaria se doveste a fi mai iscusita in managementul propriilor finante ceva e clar: astia (basescu si compania) fie sunt de-a dreptul imbecili fie au ceva personal cu romanii. Tind sa cred ca cele doua variante nu se exclud totusi…

  8. AVEM PARALE

    Pentru găleţi şi ce-ar mai fi tentant la un scrutin ,
    Cei din Guvern au bani destui – nu-şi cer osândă ;
    Banii de la Fond n-ajung decât pentru-un festin ,
    Când şomerii,cu juice, vor cinsti a lor … izbândă .

  9. Domnule profesor, asta e doar o dovada in plus ca am reusit sa fim pe ultimul loc in Europa la inca un capitol… Trist, foarte trist!

  10. Franţa, Germania, Austria, Danemarca… tari importante, cu o economie functionala, au reusit sa se mobilizeze pt a obtine acesti bani. Romania, ai carei guvernanti nu stiu cum sa se planga mai tare de lipsa banilor, nu se arata interesata. E logic, nu? Mai intai taiem pensiile si indemnizatia pt cresterea copilului, apoi vedem daca am putea obtine niste bani de la UE (bani pt care oricum romanii cotizeaza)….

  11. @popescu valeriu – pai nici macar dupa taierile respective guvernul n-a decis sa se intereseze de fondurile astea… nepasare (cum spunea cineva mai sus, daca nu-i pot fura, atunci la ce bun sa-i obtina?)

  12. „Până la 31 decembrie 2011, România încă mai poate solicita fondurile europene oferite pentru persoanele disponibilizate.” Domnule profesor, am garantia trista ca niciun leu nu va fi adus in tara pentru sprijinul acestor persoane. Asta daca, bineinteles, nu cumva se schimba guvernul si intreaga conducere pana atunci…

  13. 1. Acesti bani sunt dificil de furat asa ca nu prezinta interes.
    2. Mai sus avem de-a face cu unul din voturile din scumpa diaspora. Mi-e lehamite de voi!

  14. nu ii intereseaza absolut deloc. daca nu merge sa ciupesti ceva, nu este de interes pentru basisti.

  15. pai cine sa se ocupe de proiecte de genul asta? silviu bian de la anofm, care habar n-are codul muncii. zevedei care facea manarii cu botis?

  16. CALIC DAR FUDUL

    De Boc e şi ministru’ interimar al muncii ,
    Vor fi în România tot mai mulţi sărmani ;
    Şi-ţi vine pur şi simplu a face semnul crucii ,
    Că după ce-i calic, e şi fudul : nu cere bani .

  17. domnule voiculescu, tara are nevoie de oameni competenti. de specialisti. faceti tot posibilul si scapati-ne de talharii astia care ne conduc.

  18. pdlistii sunt preocupati de umflarea propriilor conturi. nu-i intereseaza de cetatenii care nu au locuri de munca. sau de batranii care se sting in mizerie

  19. INTREBARE GREA PENTRU MOGULUL VOICULESCU !

    In emisiunea SInteza Zilei ati spus ” ORICINE VA VENI LA PUTERE NU VA PUTEA REZOLVA SITUATIA ECONOMICA A ROMANIEI” Aceasta asertiune ridica o intrebare la care trebue sa dati clarificari chiar pe acest blog, pentru a va pastra cat decat credubilitatea. Care este motivatia electoratului roman de a vota opozitia atat cat ea nu va schimba situatia economica si nu va inbunatatii nivelul de trai ?
    Aceasta recunoastere a dezastrului economic se bate in cap cu o alta declaratie a dumneavoastra in care ati afirmat emfatic ” ROMANIA ARE SOLUTII”. Cand spuneti adevarul domnule Voiculescu si de ce va bateti joc de cei care si-au pus ultima speranta in dumneavoastra?. Repet …….Nimeni nu are nevoie de politicianul Voiculescu si populismele lui de doi bani. Romania are nevoie de economistul si menagerul Voiculesci si de competenta sa . Nimic mai mult.

  20. MINISTRUL BULGAR AL ECONOMIEI DA O PALMA ECONOMISTULUI VOICULESCU
    Cotidianul :
    Ministru bulgar: Mai bine cu o economie gri decât fără economie

    „Este mai bine ca Bulgaria să aibă o economie gri decât nicio economie”, a declarat Traicho Traikov, ministrul Economiei şi Energiei de la Sofia, potrivit The Sofia Echo. Declaraţia vine după publicarea unui studiu al Asociaţiei Industriaşilor din Bulgaria, care arată că 40% din economia ţării este „obscură”. „Potrivit angajaţilor, procentul economiei gri este de 48,6%, dar potrivit populaţiei în general, cifra ajunge la 58%”, se arată în studiul citat.

    Minsitrul Traikov a precizat că este responsabilitatea statului să-i facă pe oameni să iasă la lumină, însă în acest moment acest lucru este prea costisitor. „Rolul meu este să mă asigur că afacerile se pot face cu cele mai mici costuri”, a spus ministrul.

    „Gri sau nu, este vorba de o activitate economică care contribuie totuşi la PIB. Economia devine treptat gri atunci când mediul economic este de asemenea natură încât este mai ieftin să se opereze informal, fără a se plăti taxe”, a spus ministrul bulgar.

  21. Neagu Djuvara: Prinţul Nicolae ar putea fi viitorul Rege

    Domnule Voiculescu
    Va multumesc pentru publicarea pe acest blog de exceptie a sugestiilor mele promonarhice. Ele reprezinta singura solutie pentru Romania. De acord cu mine se arata si prea cunoscutul istoric Neagu Juvara. Opiniile sale sunt facute cunoscute in Cotidianul . Opiniile dumneavoastra pe aceasta tema ar putea fi salutare. Atat cat in fruntea tarii nu va fi o personalitate neutra peste partidele politice Romania va ramane in prapastie.

    „Copilul care făcea cu mâna mulţimilor adunate în Piaţa Universităţii, în primăvara anului 1992, alături de bunicul său, fostul Rege al României Mihai I, are astăzi 26 de ani.

    Istoricul Neagu Djuvara îl nominalizează ca posibil succesor la Tron, în contextul în care reinstaurarea monarhiei constituţionale în ţara noastră ar întruni majoritatea opţiunilor populaţiei.”Singura soluţie de a resuscita monarhia românească ar fi ca tânărul Nicolae să fie naturalizat român, să înveţe carte românească, să fie pregătit pentru o posibilă înscăunare”, spune istoricul pentru adevărul.ro.

    Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României s-a născut la 1 aprilie 1985 în Geneva, Confederaţia Helvetică. A absolvit Colegiul Shiplake, din localitatea Henley-on-Thames, Marea Britanie, fiind în prezent student al Colegiului Royal Holloway din cadrul Universităţii Londrei. Alteţa Sa Regală este fiul şi primul copil al Principesei Elena, cea de-a doua fiică a lui Mihai I.

    „Dacă ţara, românii mă vor chema, sunt pregătit să răspund chemării lor, aş accepta să vin în România. Sunt pregătit să fac acest pas, chiar dacă mi-e greu să vă spun care ar fi exact strategia ce ar trebui urmată. M-aş implica în reconstrucţia ţării pentru a face din România un stat mai puternic, care să se bucure de mai multă încredere pe plan internaţional. Sper să învăţ cât mai curând româna şi să mă implic mai mult în proiecte în România şi implicit să mă aflu mai mult timp acolo.”, declara principele Nicolae într-un interviu acordat Cotidianului.

  22. Cum se face ca presa, in special cea scrisa, dar si televiziunile si radio, au lasat-o mai moale atat cu dezvaluirile-surpriza, cat si cu modul in care sunt facute acestea?

    Exemplu: astazi aflam ca „blonda lui Boc” ii ia locul in pozitia de consul la Madrid unui diplomat de cariera, ea neavand nici un fel de pregatire in domeniu. Este prezentata stirea de parca s-ar face reclama la un produs ceva. Nici macar neutra nu este, chiar are un ton pozitiv. De curiozitate m-am uitat pe siteurile a 6 publicatii. Toate prezinta stirea la fel, iar unele nici macar nu au detalii prea multe.

  23. CITAT DIN BOC – BĂSESCU

    […]Arme de la theorie băşit-bocsistă, le parti pedelist a aporte au peuple mioritique un nuveau styile de travail căcăcios dont les elements essentiels sont l’union de la theorie et de la pratique, la liaison etroite avec les masses et hârtia igienică.[…]

  24. ….Senatorul Dan Voiculescu mentioneaza ca fiecare stat membru UE poate primi pana la 65 din costurile Planului national de sprijin pentru persoanele concediate. Chiar si Bulgaria a solicitat si a primit fonduri pentru Corporatia Kremikovtzi AD unul dintre cei mai mari producatori de otel din sud-estul Europei.

  25. Spicuiri din IMNUL PDL-ului:

    AVEM PARALE, AVEM PARALE,
    CA SA NE CUMPARAM… ALTE TOALE,
    PE ELECTORAT SA-L INFOMETAM,
    SI NOI, IARASI SA BRAVAM
    CA RAPID I-AM RECIURUIT,
    SI DELOC NU S-AU GANDIT,
    CA NOI VOM RECIDIVA
    SI ROMANII DE FOAME, VOR RABDA.

    AVEM PARALE, AVEM PARALE,
    CETATENII VOR RAMANE IN COATELE GOALE !

    AVEM PARALE, AVEM PARALE
    NU NE INTERESEAZA CA IN TARA, ESTE JALE,
    PANA LA RECESAMANT,
    DOAR PDL-ul VA FI PE PAMANT !

    AVEM PARALE, AVEM PARALE
    ………………………..

  26. ERATA:
    A se citi „RECENSAMANT” in loc de „RECESAMANT”.

    Deh, Mos-Iepure este cam miop si aceasta greseala i-a scapat printre labute.

    Cu multumiri, Mos-Iepure

  27. Stimate Dl. Dan Voiculescu
    A-ti punctat foarte bine,cum am reusii sa obtinem mai mult bani si s aiesim din criza.Poate ar mai fi un lucru important,agricultura care avea un rol hotarator,dar despr easta scrisesem in idei pt. scoaterea Tarii din criza.A-ti selectat ideiile,va aparea cartea?Si ar mai fi un lucru ,cel mai important,daca vor fortele conducatoare ale lumii sa se termine cu criza.
    Nu stiu dac a-ti citit cartiilelui Vladimir Megre;Cedrii sunatori ai Rusiei-acolo face referiri la ideea de Spatiul de Iubire a fiecarei famile,ca staul sa dee fiecarei familii 1 Ha. de pamant pe care sa-l lucreze din care sa traiasca si surplusul sa-l vanda..Acum cateva saptamani,chiar la emisiune lui Carmen Avram;In Premiera sa prezentat o asemenea asezare din Rusia.Acuma aparut a 8-a carte a seriei in care se refera si la cei care au cumparat si vor mai cumpoara in Europa posturi de televiziune…….Cartiile se pot comanda la Editura Dianusa;www.editura-dianusa.com
    Toate cele bune,cu stima
    E.U.

  28. Senatorul Dan Voiculescu acuz Guvernul c ignor fondurile europene pentru persoanele concediate…… mentioneaz ca fiecare stat membru UE poate primi pan la 65 din costurile Planului na ional de sprijin pentru persoanele concediate. Chiar i Bulgaria a solicitat i primit fonduri pentru Corpora ia Kremikovtzi AD unul dintre cei mai mari produc tori de o el din Sud-Estul Europei.

  29. Senatorul conservator sustine ca Uniunea Europeana ofera fonduri pentru persoanele concediate dar Guvernul Boc nu le solicita drept urmare a depus o interperlare parlamentara prin care ii atrage atentia premierului asupra acestui aspect. Dan Voiculescu mentioneaza ca fiecare stat membru UE poate primi pana la 65 din costurile Planului national de sprijin pentru persoanele concediate se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

  30. May 15 2008 19 40 49 ….Odata cu incheierea sezonul competitional 2007-2008 si cu inceperea campaniei de transferuri pentru urmatorul sezon …. May 15 2008 19 38 13 ….CFR 1907 Cluj a inceput campania de achizitii pentru noul sezon prin achizitionarea unui nou stranier….. May 14 2008 23 22 15 ….Echipa campioana CFR 1907 Cluj a fost premiata de primarul Emil Boc pentru performanta deosebita obtinuta in sezonul competitio….

Comentariile sunt închise.