Încerc să-mi aduc la zi informatiile în materie de pad-uri si tab-uri – la ultima verificare erau doar două oferte semnificative pe piată.

Asadar: ce-mi recomandati din recentul val de tablete cu care abia mai tin pasul :) ?

O singură preferintă am: dimensiuni mai degrabă reduse (in jur de 7 inch) – tabletele mari mi se par mai inadecvate pentru prezenta ”la purtător”. Si, poate – dar aici voi învăta de la cei care se pricep mai bine – sistemul de operare Android.

44 COMENTARII

  1. Buna seara! Nu pot sa nu remarc inclinatia Dvs. catre Android. Fiind un fan infocat al gadget-urilor, va pot recomanda acest sistem de operare in detrimentul celui oferit de catre principalul competitor, Apple. Motivele sunt atat subiective cat si obiective: Android este mult mai flexibil, oferind mult mai multa „libertate” fata de sistemul inchis al celor de la Apple; ofera suport full pentru Flash si reda nativ formatele DivX, Xvid, si WMV, atribute care lipsesc la Apple iPad. Destul cu specificatiile tehnice! Pe scurt, va recomand Samsung Galaxy Tab 10.1V :)

  2. Eu va recomand Motorola Xoom. Momentan e una dintre putinele tablete care ruleaza pe Android 3.0, desi acesta acesta nu ar trebui sa fie un criteriu in evaluarea lor.

    O alta optiune ar fi Playbook-ul de la Blackberry cu sistem propriu de la operare.

    Le-am incercat pe amandoua (gratie prietenilor). Motorola este exceptionala datorita tuturor widgeturilor si dotarilor de care beneficiaza. In schimb, Blackberry are un potential imens, in acest imens aplicatiile pentru tableta fiind inca limitate ca numar (aveti nevoie si de un telefon Blackberry ca sa va conectati la mail).

  3. Zilnic, tehnologia avanseaza. Avand in vedere faptul ca iPad 2 s-a lansat, este normal ca si ceilalti producatori de tablet PC-uri sa-si innoiasca oferta. Si intre primii care se conformeaza este si Samsung, unul dintre cei mai redutabili adversari. Evident, Samsung o face prin doua noi modele.

  4. Am observat ca in ceea ce priveste tabletele lucrurile se incing. Avem deja doi competitori in ceea ce priveste sistemul de operare.

  5. Sunt extrem de curios daca cei de la Microsoft au ramas in urma cu dezvoltarea unui OS pentru tablete. Am auzit ca si Nokia se lauda cu un sistem open-source ?

  6. Se pare ca Nokia este deja legenda … Microsoft posibil sa ofere un suport imbunatatit fata de tablete in Windows 8.

  7. Citind comentariile de mai sus nu pot decât să remarc… Are lumea bani! :D
    Deja văd că aceste tablete provoacă o adevărată isterie în masă, ca odinioară celularele. Recomandarea mea este, în urma acestei concluzii, tableta de Distonocalm.

    Dat fiind că aici vorbim despre o acţiune chimico-biologică, este evident superioară celei de tip android.

    Alcaloizii din secara comuta au actiune simpatolitica centrala iar in periferie blocheaza receptorii-adrenergici. In asociere cu propranololul realizeaza o diminuare globala a nivelului functional al sistemului simpatic. Sulfatul de atropina are efecte parasimpatolitice diminuand sau inlaturand tulburarile care apar in cazul cresterii tonusului functional parasimpatic. Aceste efecte se manifesta mai ales asupra aparatelor digestiv, respirator si excretor, la nivelul carora parasimpaticul are actiune activatoare. Amobarbitalul este un barbituric cu actiune de durata medie metabolizat in proportii mari de enzimele sistemului oxidazic microzomal hepatic si care nu produce efecte reziduale. Substanta are efecte inhibitoare proprii asupra sistemului nervos vegetativ si potenteaza actiunile asocierii medicamentoase din Distonocalm.

    Unde să mai pui şi acţiunea benefică tulburărilor cardiovasculare apărute la bolnavi cu hipertonie simpatica provenită din acţiunea beta-adrenolitică (iată, surescitarea pe seama tabletelor se leagă de adrenalină) activată de Propranolol, înlăturând desigur beta-receptorii adrenergici.

    Îmi pare rău să constat cât de valabilă este vorba românului, „ţara arde şi mogulul cel cool se piaptănă”. Domnule Voiculescu, ceva realmente politic mai vorbim şi noi? Poate ne vorbiţi un pic despre ce proiecte legislative are adopta PC pentru întărirea clasei de mijloc. Efectiv, legea şi articolul. Nu ar fi mai bine să construiţi politica decât să o destructuraţi pe cea a adversarilor politici? Părerea mea.

  8. @Dragalina: Acer Iconia W500 nu e cumva cu Windows 7 (daca nu ma insel eu)? Din ce am vazut, nu exista o varianta optimizata pentru tableta, iar pentru display-ul de 7 imaginea e putin disproportionata.

    @Emilian:Din pacate, Samsung Galaxy Tab 10.1 mai are putin de crescut. Aplicatiile sunt inca in faza incipienta pentru Android Honeycomb, desi la versiunea 2.0 au fost bune. Lagul este mai mic acum.
    Uite aici o comparatie in poze intre Galaxy 10.1 si Motorola Xoom: http://www.engadget.com/photos/xoom-vs-galaxy-tab-10-1-fight/

    Xoom-ul este preferatul meu.

  9. @Bibliotecaru: Eu am noroc de prieteni (ca au ei asa ceva)…ca altfel citeam de tablete pe net si le vedeam in magazine. Poate o sa imi permit si eu peste cativa ani sa imi cumpar. Atunci voi cere sfaturi in privinta asta de la mogulul cel rau :-) .

  10. La mine totul se reduce la faptul ca tabletele PC oferă portabilitate excepţională şi uşurinţa de utilizare.

  11. @RH

    Va recomand in intampinarea oricarei postari a dvs. de pe acest topic sau oricare altul , sa incercat cu incredere mai multe tablete , fiindca poate una vi se va parea cu siguranta potrivita .

  12. Buna ziua,

    Eu folosesc de aproape un an un iPad 1 de 64GB, versiunea Wi-Fi. Vad ca intre comentatorii dumneavoastra este un apetit ridicat pentru Android, dar pot sa va spun cu certitudine ca dupa atita timp de folosire, nu am gasit de ce sa ma pling de iPad.
    Pentru absolut tot ceea ce am vrut sa fac, m-am putut folosi de iPad cu succes. Aici includ: editare text, lucru cu spreadsheeturi, web browsing, vizionare filme/seriale, auditie muzica sau podcasturi, jocuri de pierdut timpul, citit ebooks, mail, facebook, twitter, instant messenger, navigatie pe harta.
    Va recomand cu caldura un iPad 2 de 64GB varianta 3G pentru mai multa independenta.
    Cit despre preferinta pentru ecrane de 7′, pentru a-l manipula cu degetele, veti avea nevoie de mai multa acuratete decit pentru un ecran de iPad unde informatia va fi mai aerisita. Cit despre libertatea atit de draga utilizatorilor de Android, singurele asa zise beficii pe care le-am putut descoperi au fost: jocurile de pe facebook si video-urile flash de pe site-ul videonews. Mentionez ca pe iPad exista aplicatii pentru youtube si digimotion, iar alte site-uri incep sa aiba implementata varianta de HTML5.

  13. @ Codrin
    :)
    Stimate domn,
    „Mogulul cel rău” are un întreg trust media în care majoritatea angajaţilor au astfel de tablete… are pe cine întreba.
    :)
    Probabil că domnul Voiculescu vrea să vadă cine nu are tabletă, să-i facă cadou una…
    :lol:

    Dincolo de glumă, partea serioasă era cea pe care speram să o vadă lumea. Timpul trece, se apropie alegerile locale, se apropie şi acel referendum cretin al bucureştenilor, se apropie şi alegerile parlamentare… Nimeni nu se preocupă să aducă în faţa alegătorilor ceva palpabil, toţi vor să candideze pe seama imaginii şi să nu facă nimic.

    Mi-aş dori ca domnul Voiculescu, vicepreşedinte al Senatului României să provoace câteva discuţii „mai cu aplicaţie” despre ce se întâmplă în Senat, despre viitoarele legi, despre argumente politice.

    Ştiu că fiind blogul domniei sale îl poate folosi oricum crede de cuviinţă, totuşi nu ar fi rău ca, măcar din când în când, să vedem aspecte legate de guvernare care să depăşească simplul comentariu despre activitatea politică a celorlalţi. Acum 2 zile domnul Voiculescu rădea de domnul Boc că semnalizează dreapta dar uită tocmai clasa de mijloc, cea care ar trebui servită de PDL. Şi are dreptate… dar nici domnul Voiculescu nu văd să facă ceva pentru această clasă de mijloc. Oamenii nu aleg numai „puterea” în Parlament, aleg şi „opoziţia”. De fapt putere şi opoziţie nu există în sistemul instituţional Românesc. Dimpotrivă, toţi sunt egali. Mai mult, conform principiului separării puterilor în stat, stabilirea unei dihotomii putere/opoziţie în Parlament funcţie de ce partide fac parte din Guvern, este şi interzisă, constituţional. Eu nu ştiu de ce ne aşteptăm de la EXECUTIV să facă legi, oare nu LEGISLATIVUL are acest rol? Suntem o ţară în care OUG-urile sunt la număr cam jumătate faţă de legi. Cum OUG-urile se adoptă tot prin lege, deduc că cei de la Guvern rivalizează parlamentul la iniţiative legislative prin Ordonanţe de Urgenţă. Probabil că cei de la Guvern mai au şi nişte iniţiative legislative normale, ceea ce înseamnă că Parlamentul are mai puţine iniţiative legislative decât guvernul, cel puţin iniţiative care ajung în stadiul de lege…. Ce face Parlamentul, a ajuns o simplă maşină de vot, evident şi o maşină inutilă în astfel de condiţii? La astfel de probleme aş fi interesat să află părerea domnului Voiculescu, vicepreşedinte al Senatului…

    Desigur, şi sistemul Android este important… dar pentru asta parcă m-aş duce să citesc o revistă de IT.

  14. PRESCRIPŢIE

    O fi având mogulu’ mare supărare ,
    De-ntreabă disperat toţi camarazii
    Ce tablete-s mai bune de sufletu-l doare ,
    Dar răspunsu-i simplu : tablete de extazi .

  15. Eu as opta pentru marca Samsung.
    Daca singura preferinta a Dv.este dimensiunea redusa atunci corespunde acestei cerinte Samsung Galaxy Tab 7.0 desi este mai performant Samsung Galaxy Tab 10.1v . Si Acer Iconia W500 si Motorola Xoom sunt mai mari de 7 inch.
    Iata „cartea tehnica” pentru cele 2 modele Samsung:
    http://www.samsung.com/global/microsite/galaxytab/

  16. avantajul tabletelor consta in faptul ca au o portabilitate mult mai mare ca a netbook-urilor

  17. Buna Ziua ! Va simpatizez mult pentru ideile dumneavoastra si sper sa ajungeti la conducere…Daca tot aveti bani de tableta dati-mi si mie va rog 500 lei imprumut pentru doua luni ca sunt student si mor aici de gat cu datoriile ….pana ma angajez la vara …Nu mai suport viata asta !!! …Stiu ca sunteti o persoana buna si ajutati multa lume…nu va cer nimic pe degeaba …doar imprumut ! Va multumesc mult !

    Daca vreti sa ma ajutati nr meu de tel este 0746544***

  18. DILEMĂ

    Pe timp de criză-n ţară e aşa scumpete ,
    Că mulţi n-au bani, nici să-şi ia o pâine ;
    Dar pe mogul, aşa-l mai doare capul de tablete ,
    Încât se naşte o dilemă : o fi motan sau … câine ?

  19. p.s.Samsung Intercept este deja piesa de muzeu la cat de repede evolueaza si piata de pad si tab.Bani sa fie si…mergeti pe Galaxy de data aceasta daca doriti…

  20. in sfarsit un post fara fixatii toxice (boc , guvern , basescu , pdl etc.)
    recomand apple . sunt cei mai buni

  21. Dl. Voiculescu, EU, in calitate de cetatean al tarii in ale carei structuri de conducere va desfasurati activitatea, va recomand sa nu va dati cuvantul ca Pinochio lacrimile si sa va amintiti ca un juramant nu este o simpla serie de cuvinte rostite la ocazie de poza! ASTA va recomand EU in calitate de CETATEAN!

  22. SCAPATI-NE DE STRAMBUL DE BASESCU !!!! SCAPATI-NE DE STRAMBUL DE BASESCU !!!! REPEDE PANA NU NE OMORAM CU TOTII

  23. Nici Ban De Tren n-avem sa ajungem in Bucuresti sa protestam…Da ce zic eu bani de tren ….N-avem Bani Sa Trecem STRADA….La 5 Dimineata am sa stau in fata la sectia de votare si pana seara am sa trec peste tot sa numai intre PDL la putere , genocidul asta de partid

  24. Di ciclul „să ne râdem”.

    RISCANT SERVICIUL LA „SERVICIU”

    „Darul lui Dumnezeu cu ac în nume”- jurnalistul comentator invitat frecvent la Antena 3, i-a stârnit gelozia lui Jon* de când s-a pupat vertical-prelung în faţa camerelor cu Nuţa-blonda văcsită, drept care a ordonat să i se pună „camera ascunsă” la domiciliu în oala wc-ului pentru a se convinge cu ce-l concurează…
    Rapid a primit înregistrarea comentată astfel : „gură enormă fără dentiţie cu zegrasul cosit… „
    Chemat urgent, şeful serviciului a fost pălmuit şi calificat incompetent, reproşându-i-se eroarea de interpretare a ordinului de stat prin aceea că ar fi montat camera ascunsă în bideul de la domiciliul Nuţei !!!

  25. @Bibliotecaru: Eu as prefera, pe langa discutiile despre politica, ceva economie, investitii la nivel macro bineinteles ca doar pe asta e expert coolmogulul (relatii economice internationale).

    Cum ai spus si tu, nu exista putere si opozitie. Ar trebui sa lasam cu totii orgoliile la o parte si sa ajutam la dezvoltarea tarii…indiferent cine isi asuma meritele.
    Sunt grupuri de investitori care asteapta un semnal din partea mediului politic pentru a veni in Romania, dar, din pacate, nu suntem in stare sa ii atragem.

  26. @ Codrin

    Nu mai vrem, nici un pic
    Să nu mai facem nimic!

    :D

    Păi tocmai aici este absurdul pe care îl semnalez de minimum 4 ani în blogosferă. Partidele politice, în loc să mobilizeze populaţia şi mediul de afaceri să facă ceva, „politica” făcută de domniile continuă să repete, ca o placă stricată de picup, discursul… „Staţi liniştit, muncim noi, politicieni, şi totul va fi bine.” sau „Este rău acum, dar vom veni noi la putere şi… staţi liniştiţi, va fi bine.”… Mi-aş dori să spună cineva din politica românească… „În România nu mai sunt pioneze româneşti, trebuie să luăm pioneze din China… România are nevoie de o fabrică de pioneze.” Eventual să adauge şi „Pentru o fabrică de pioneze aveţi nevoie de un spaţiu de x metri pătraţi şi de următoarele utilaje…” Poate că vor exista nişte oameni care să investească în pioneze dacă ar şti că există o nevoie de pioneze în România. Eu ţin minte că făceam geografia la şcoală, pe timpul economiei centralizate, şi învăţam unde şi ce industrie există în România, unde şi ce agricultură există în România, tot felul de date statistice. Chiar şi raportul la Congresul PCR conţinea date statistice.

    Astăzi nu mai există nici un fel de astfel de informaţie centralizată. Dacă aş vrea să aflu câte fabrici de cuie există, unde sunt ele şi ce producţie au, nu aş avea de unde să iau informaţia. Mă mărginesc doar să văd că în hipermarket cuiele sunt nemţeşti, la bucată, la magazinul de pe marginea străzii cuiele sunt chinezeşti, la kilogram… Nu prea văd cuiele din România. Poate că dacă aş fi sigur că există o nişă a industriei cu aceste cuie, poate că aş deschide o fabrică de cuie…

Comentariile sunt închise.