Clasa de mijloc este cheia dezvoltarii Romaniei. Producatorii romani au nevoie, urgent, de sprijin de la propriul Guvern. Din pacate, actualul regim nu a adoptat nicio masura pentru dezvoltarea clasei de mijloc. In actualul mandat, Traian Basescu a ignorat complet aceasta tema. Ultima referire publica a domnului Basescu la clasa de mijloc dateaza din octombrie 2009, din timpul campaniei electorale, iar pe Emil Boc subiectul, pur si simplu, nu il intereseaza.

Cuplul Basescu-Boc este interesat doar de surse facile de finantare.

Pentru a le trezi interesul, ofer Guvernului cate un euro pentru fiecare discurs public in care primul ministru a mentionat clasa de mijloc.

42 COMENTARII

  1. MOGULUL SI CLASA MIJLOCIE

    Sub 10% din români aparţin clasei de mijloc. În SUA, proporţia e de 54%, iar în Germania – 51%. Micii întreprinzători, profesorii şi medicii ar trebui să constituie grosul clasei de mijloc. În România însă, veniturile acestora îi situează în categoria săracă.
    Mogulul Voiculescu si partidul Conservator ar trebui sa sprijine clasa mijlocie in formare si sa devina purtatorul ei de cuvant dar din pacate nu exista nici niciun efort in aceasta directie.
    OFER MOGULUL VOICULESCU……. cate un euro pentru fiecare discurs public in care acesta mentioneaza clasa de mijloc si doi euro decate ori scoate din buzunar sau de la banca un ban in sprijinirea clasei care ar trebui sa fie coloana vertebrala a societatii romanestii. Din nou Voiculescu se arata maestrul vorbelor goale si formelor fara fond …..financiar.

  2. Personal, cred ca cresterea (si dezvoltarea Romaniei) se va baza pe un model de tip chinezesc: investitii puternice in infrastructura (rutiera, tehnico-edilitara, productie etc.) din partea statului si a mediului privat (prin parteneriatului public-privat mentionat si de dumneavoastra in titlu) si, ulterior, investitii in resurse umane (educatie si cercetare).
    Tinand cont ca unele investitii in infrastructura au inceput sa fie realizate, Romania ar trebui sa investeasca puternic in educatie si cercetare (si concluziile Retelei Utrecht si a altor astfel de retele).

    Bineinteles, acestea vor fi realizate prin intermediul clasei de mijloc; nu stiam ca mai avem clasa de mijloc. Credeam ca sunt doar cei de jos si cei de sus.

  3. Ceea ce nu prea inteleg eu este de ce nu doresc acest lucru daca tot au de gand sa mai ramana ani buni la guvernare. Clasa de mijloc ar aduce bani la buget, la bugetul pe care ei il folosesc discretionar si care la un moment dat vor avea surpriza… ca nu mai exista.

  4. UNA VITA DURA

    În ţara noastră, aşa zisa clasă mijlocie
    Şi-a micsorat continuu venitul per capita
    Şi azi mai rău o duce decât în iobăgie ,
    Deşi pe brânci munceşte mai ceva ca vita .

  5. De ce i-ar mai preocupa existenta unei clase de mijloc?Vor o Romanie saracita, incapabila de reactie, mult prea preocupata cu traiul de azi pe maine, o Romanie mai ieftin de cumparat in 2012.

  6. Actualul guvern nu a luat nici o masura economica pentru stimularea intreprinderilor mici si mijlocii.

  7. MARE EŞTI MICUŢULE

    Aflat la un curs de reciclare într-o clădire P+2, Premierul Emil Boc răspunde la o întrebare de control :
    – Unde se situiază clasa de mijloc în ţara ce o guvernaţi ?
    Simţind că este întrebare încuietoare, acesta cugetă îndelung (ardeleneşte) şi răspunde sigur pe dânsul :
    – La etajul întâi domnule instructor…
    – !!!

  8. Este necesara sprijinirea micilor agenti economici, lasati sa se lupte cu o fiscalitate impovaratoare si cu expansiunea agresiva a multinationalelor. Nu au existat masuri de protectie a acestora, o legislatie antimonopol, Statul preferand sa faca jocurile marilor retaileri care astazi domina piata de bunuri dictand ca pe mosia proprie.

  9. Tot dn ciclul ” Să ne râdem”.

    TICUL şi BATICUL
    Ieşit „înfierbântat” din baie, JON* dă nas în nas cu o blondă cu baticul căzut pe ochi, care începe să mimeze un ţipăt teatral când acesta se aruncă pe ea.
    O sepepistă afltă la post intervine în forţă, constatând cu surprindere că agresata este Nuţica :
    – Mi-ai luat pâinea de la gură boarfa dracului !
    – Fii liniştită, nu agreez sexul oral…

  10. Actuala conducere nu doar ca nu a facut luat nici o masura pentru devoltarea clasei de mijloc, ci cam toate masurile luate au ajuns sa o dizolve, cat a fost aceasta de micuta, aparuta de prin 2000 pana prin 2008. S-a simtit in zona noastra (Vestul tarii) cand au avut deschidere mari fabrici, corporatii – si au dat salarii peste 2000 ron.

    Cateva masuri care imi vin in minte acum:

    1. Taxa forfetara – cine a avut o afacere mica, un IMM, a avut de suferit in perioada forfetarei. Si acum se simte pt ei.
    In plus, guvernul a zis ca lasa impozitul unic la 16%…au gasit ei o solutie sa fenteze.

    2. Aproximativ tuturor cunoscutilor mei care lucreaza in privat li s-a scazut salariul… unii au fost dati si afara. Din cauza scaderii salarilor bugetarilor sau cresterii TVA a scazut puterea de cumparare. Astfel, foarte multi au avut de suferit, iar patronii au luat masuri. Multi cu salarii bunicele, demni de o clasa de mijloc au ajuns acum someri sau au salarii sub 1000 ron.

    Sunt de acord cu Dvs. ca ar trebui sprijinita productia, dar nu credeti ca in aceiasi masura ar trebui sa stimulam producatorii… ca sincer, nu sunt foarte multi… suntem un popor de consumatori – consumatori de produse „unknown” scumpe din import.
    Iar ca sa producem pentru export… aici sunt de acord cu Codrin – ar trebui investit in cercetare – produsele romanesti nu sunt prea bine privite (in afara de cele bio). Cercetarea cred ca ar putea construi o productie competitiva la export.

    In concluzie, clasa de mijloc ar trebui reconstruita, nu doar sprijinita.

  11. mai bine si-ar da Voicuelscu un euro singur pentru milionul ala de dolari care zicea ca il investeste …. sau pentru proiectele care le face doar din blog si nimic nu se concretizeaza in investitii promovate de tineri .
    Boc personal merita tot mistoul din lume dar el s-a referit ca da un euro institutiei primului ministru al Romaniei ca s-o dreseze ca pe maimute la circ.
    Daca maine da Patriciu 10 mil de euro ca sa ia pozitie primul ministru fata de familia Voiculescu sau afacerile ei ?
    dezaprob si condam asemenea gesturi periculoase .

  12. cuplul basescu-boc e mai interesat sa comploteze impotriva celor care si-au permis sa nu fie de acord cu ei ..timpul si-l dedica cu fabricarea de minciuni si denigrari la adresa lui x sau y nu dezvoltarii romaniei

  13. pai ce sa le pese doar ne-au trimis la munca in strainatate daca nu ne convine viata minunata de aici

  14. regimul basescu-boc nu are niciun interes in a „creiona” clasa de mijloc. le este bine cu cei foarte saraci, pe care ii manipuleaza dupa bunul plac si cu cei foarte bogati, care sunt de neatins. de fapt, cei foarte bogati, sunt ei

  15. Clasa de mijloc sau ceea de jos sau elita oricare din acestea nu trebuiesc ajutate.
    Cineva a spus : „raspunsul cel mai bun la o problema e chiar solutia ceea mai simpla ” ( imi asum interpretarea )
    Ca aceasta tara sa aibe macar o sansa,primul lucru care ar trebui sa functioneze este JUSTITIA apoi celelalte domenii o vor urma exact ca si in economie cu „produsul locomotiva”.
    Pentru o justitie cu adevarat eficienta trebuiesc luate cateva masuri relativ simple.
    1) Salarii MULT peste cele mai bune salarii din tara si chiar Europa ( se elimina astfel MOTIVUL SPAGII )
    2) Sanctiuni EXTREM DE SEVERE pentru luarea de mita ( ex. 10 ani detentie si confiscarea tuturor bunurilor si averii in valoarea minima a contributiilor salariale ale statului catre judecator,procuror,politist etc. de la moemntul inceperii activitatii si pana la momentul inceperii anchetei)
    3) Pentru politisti de la rutiera spre exemplu, procentaj la salariu din cuantumul numarului si valorii amenzilor cu conditia ca orice contestatie castigata de cel amendat.politistul sa plateasca procentul care l-ar fi castigat daca acesta amenda nu ar fi fost castigata de cetateanul amendat.In acest fel amenzile date de catre politisti vor fi cele corecte.
    4) Schimbarea in totalitate a modalitatii de actiune a politistilor in momentul in care exista suspiciunea de infractiune asupra unui individ.Astfel acesta sa fie considerat periculos pana la proba contrarie si arestul preventiv sa fie aprobat numai in cazurile in care s-a comis o infractiune cu violenta sau exista riscul ca suspectul sa plece chiar si din localitate nu numai din tara.Neprezentarea acestuia la una din chemarile in fata politistilor sau judecatorilor sa atraga dupa sine ARESTUL PREVENTIV.Politisti NU INTERVIN CU INCREDERE DEOARECE NU AU LEGEA DE PARTEA LOR SA I PROTEJEZE.
    Domnule Voiculescu nu fac parte din randurile celor care fac parte din sistemul judiciar,fie ca vorbim de judecatori si pana la politisti si jandarmi.Profesia mea este una care imi da oportunitatea sa vad mai multe locuri ale lumii decat multi altii,dar nu trebuie sa fiu specialista ca sa vad cateva solutii elementare.
    Imi cer scuze pentru limbajul poate prea concis,dar este mai bine sa fi concis atunci cand vrei sa te FACI AUZIT.Diplomatia trebuie folosita doar atunci cand lucrurile NU SUNT SUFICIENT DE EVIDENTE.
    Poate daca ati stii varsta mea,nu ati lua in calcul nici un cuvant de-al meu ,totusi tin sa precizez ca desi sunt tanar am ocupat anumite functii destul de importante in companii cu capital integral strain la o varsta care nu ma recomanda pentru aceea functie ( se intampla la varsta de 23 ani – si de atunci oricum nu au trecut prea multi ani pana in prezent ).In tara asta am reusit sa depasesc ORICE obstacol si sa ajung acolo unde nu am crezut ca voi putea ajunge.Sunt sarac din punct de vedere financiar pentru ca abia acum o sa incep sa culeg fructul muncii mele din punct de vedere economic.Totusi din punct de vedere profesional sunt un om realizat cel putin intr-un domeniu ,acum urmeaza cel de-al doilea.
    DACA EU AM REUSIT SI ACEASTA TARA V-A REUSII ……TREBUIE DOAR SA VREM.

  16. @marco: sa presupunem ca tot ce propui tu s-ar aplica. Cum ar ajuta aceste lucruri sa se dezvolte restul tarii?

    Justitia este un instrument fie de mediere, fie folosit pentru a „pedepsi”. Asta inseamna ca ne gandim din start ca vor fi probleme la un anumit nivel.
    Ok..nu vom mai avea justitie corupta..inseamna ca vor fi verdicte corecte, dar…durata proceselor:1-2-3..28 de ani….plus costul acestora.

    Cum am mentionat in nenumarate randuri, investitiile in cercetare si educatie sunt cele care pot contribui decisiv la sustinerea cresterii si dezvoltarii tarii.

    Multumesc pentru sustinere Anca.

  17. @ marco

    Oare cand vei reusi sa inveti temeinic si gramatica limbii romane ? E cam jenant pentru un tanar care se pretinde un foarte bun profesionist si care se lauda ca a reusit sa depaseasca in tara asta „ORICE obstacol „. Pacat. Trebuie doar sa … vrei. Tu ai spus-o .

  18. TATAIE O FĂCUŞI DE OAIE

    Beţivul ramolit (TB) a lansat acele vorbe pe care le consider verosimile în absenţa legăturii între mecanismul vorbirii sale şi subconştient unde se aflau stocate ca întrebarea : „Nici un partid nu a făcut atâta bine României, ca PDL ?
    Parcă-l văd pe „pastorul reformat” Baconschi cu chiloţii Monicăi pe cap, extaziat de aşa o mitră…
    „Lă-n gură de murătură” îmi şopteşte tataie, stupind o poză cu Piticul şi, fără voia mea, slobozind -cu năduf- cartuşul… [Trimite un comentariu].

  19. @ gramaticul
    Foarte bine sunt analfabet in ceea ce priveste gramatica ,daca acest lucru te multumeste si cu toate astea CEVA CONSTRUCTIV POTI SPUNE?
    Eu nu mai vreau sa invat gramatica limbii romane dintr-un singur motiv IN CEEA CE FAC SI VOI FACE IMI ESTE …INUTILA ( DIN PACATE NICI LIMBA ROMANA NU O MAI FOLOSESC )
    Dar asta e o opinie , ce spui de cei care te conduc si nu vorbesc corect gramatical ce sa mai spunem de scris.
    Ce spui de acei oameni simpli care sunt foarte buni specialisti pe domeniile lor DAR CU TOATE ASTEA NU VORBESC CORECT GRAMATICAL.
    Respect toate parerile atata timp cat sunt CONSTRUCTIVE, foarte bine eu voi invata gramatica limbii romane.Dar ceea ce ma intereseaza mai mult e sa aud o opinie legata in mod direct de cele cateva idei ,pe scurt pe care le-am argumentat.
    Noi suntem singurul popor care avem principii dar nu facem ABSOLUT nimic concret ( faptele vorbesc ) pentru a sustine aceste principii.

  20. DAN VOICULESCU DORESTE INTOARCEREA LA SOCIALISM
    Partidul Conservator si Dan Voiculescu nu fac absolut nimic pentru creiarea unei clase mijlocii in formare in schimb doreste intoarcerea catre socialism. Dansul propune “revenirea în proprietatea statului a unor segmente, a unor industrii, a unor activităţi care au dificultăţi din punct de vedere al privatului care la ora actuală le administrează ” De rasul lumii. Pana si copii de la gradinita din occident stiu ca statul este ineficient si birocratic.

  21. @Marco

    Important e ceea ce vrem sa spunem, nu cum o spunem. Asa ca nu voi analiza gramatica ci esenta mesajului.

    Pentru cine a avut ocazia sa treaca frontiera printr-unul din punctele vamale foarte mediatizate in ultimele luni va constata ca suntem si tehnic (cum eram si pana acum dar dupa arestari s-a intamplat ceva colosal) dar si practic incadrati in normele Schengen.
    Ca sa fiu mai clara, am trecut prin Vama Moravita de curand. Se verifica masina, daca sunt suspiciuni te verifica corporal (bineinteles, intr-un cadru ferit) – totul functioneaza ca la carte. DAR oamenii aia care faceau trafic, femeile cu poseta… erau tot acolo… si incasau toate injosirile vamesilor. Eu nu cred ca acei oameni, daca ar avea o ALTERNATIVA, nu ar face altceva decat sa incaseze zilnic jigniri. Pur si simplu acei oameni din acea zona nu au unde sa mearga la lucru – asa cum ne tot trimite presedintele. (Intr-o mare paranteza vreau sa scriu ca traficul adevarat nu a fost facut de femeile cu poseta)

    Atunci cand se ia o masura trebuie sa se analizeze si impactul social, economic etc…. adica DACA MASURA ESTE SUSTENABILA!!! si daca nu e … ce putem face….

    Asa ca putem umple tara de politisti si legi…daca societatea nu va avea acces la o viata decenta… ori se goleste Romania, ori devenim toti infractori.

  22. off topic

    Lui VICTOR CIUTACU care, pe blogul sau, lasa sa se inteleaga – dupa felul in care isi intituleaza postarea sa din 17 mai 2011, si anume „Si la mine s-a dat seful FMI .La voi nu ?” – ca si el ar fi fost agresat sexual de Dominique Strauss-Kahn.
    Evident e o gluma la adresa Laurei Chiriac de la RTV care, intr-un interviu acordat pentru editia on-line a ziarului „Adevarul ” ,sustine ca si ei i-ar fi pus gand rau candva directorul general al FMI.
    Precizez ca din motive ce nu-mi pot fi imputabile,nu am reusit sa postez acest comment direct pe blogul „tonomatului de serviciu”.
    Sper sa am acceptul mogulului sa fac acest lucru aici :

    DEPOZIŢIE

    Confirm sub jurământ că s-a dat şi la Ciutacu ,
    Deşi pare cam bizar, vă spun că este adevărat ;
    Că-i plac mult şi băieţii lui Dominique săracu’
    De-aceea, pantofu’ lui Franks, tot el l-a perforat…

  23. @ codrin
    Ce am scris sunt cateva idei de baza.Nu am spus ca sunt singurele..
    1) Probleme la un anumit nivel oricum sunt.Poti vedea acuzatiile de coruptie la nivel inalt in fiecare zi este parte din viata noastra.
    2) Nu spun ca celelalte domenii nu trebuiesc sustinute.Ceea ce spun e ca inainte de toate trebuie sa avem incredere in justitie tocmai ca aceasta sa apere si sa protejeze cetateanul si interesele legale ale acestuia.
    Spre exemplu putem investii in invatamant dar degeaba baga-m bani daca profesorul este batut si jignit in clasa fara ca acel elev sa fie pedepsit, conform regulamentului scolar macar daca nu PENAL.
    Sustin investitiile in cercetare si invatamant defapt sustin investitiile in toate domeniile dar fara o rigoare a legii impactul acestor proiecte este infim.
    Taraganarea proceselor in instantele de judecata au la baza si coruptia.
    3) M-ai intrebat cum ar ajuta restul domeniilor aceste lucruri.
    Exemplu :
    – politistul nu mai primeste spaga si cuantumul amenzii se duce in bugetul statului
    – garda financiara nu mai trece cu vederea faptul ca un comerciant nu are ACTE DE PROVENIENTA ASUPRA MARFII si duce la scaderea comercializarii marfurilor de contrabanda si scoaterea la suprafata a EVAZIUNII FISCALE
    – daca cei care comit diferite fapte ar fi pedepsiti CU ADEVARAT societatea ar invata ca e indicat sa CREEZI ceva si sa o faci prin munca NU PRIN FURT.
    Astfel de exemple si solutii sunt numeroase si pot sa continui daca vei dorii si chiar sa elaborez aceste idei.Daca la TV am vedea ca cel care a omorat 2 oameni pe trecerea de pietoni si era in stare de ebrietate ESTE PEDEPSIT pentru fapta lui ,atunci elevii si toti cetatenii ar INVATA ca in cazul in care ei comit o astfel de fapta NU AU SCAPARE SI SUNT PEDEPSITI ar duce la o scadere a accidentelor si a consumului de alcool la volan,ar reduce cheltuielile statului care trebuie sa intervina prin medici,politistii etc si dotarile acestora pentru solutionarea accidentului respectiv.
    Cheltuielile de spitalizare a acelor oameni poate accidentati care sunt in aceea situatie pentru ca UN INS A VRUT SA CONDUCA BEAT.Daca acele persoane nu ar fi fost accidentate,ele ar fi productive pentru societate prin munca depusa prin taxele pe care le platesc prin consumul realizat de acestea daca si-r cumpara mancare sau frigidere sau mai stiu eu ce in loc sa fie pe un pat de spital sau sa MOARA pentru ca un INCONSTIENT a ales sa conduca beat.Impactul justitiei in general e simplu , ar duce la scaderea acestor fapte si automat au un impact pozitiv ,chiar daca e indirect, asupra economiei orasului si apoi statului.
    O casa se construieste incepand cu temelia nu incepand sa construieste totul deodata.
    Statul roman este o casa dar daca nu ii consolidam temelia degeaba o renovam ca in cele din urma tot se prabuseste.
    Costurile din justitie si perioada in care se poate solutiona un conflict se pot reduce prin fluidizarea volumului dosarelor catre o singura instanta de judecata si automat judecator.Acestea sunt masuri care trebuiesc luate in mod direct in sistemul judiciar.Tocmai legea si indeosebi MODUL in care aceasta este aplicata de catre cei care ar trebui sa o aplice sunt radacina problemelor noastre.
    Daca navele care incarca cereale din porturile romanesti pleaca pana in largul marii si se intorc dupa 24 ore cu aceeasi marfa dar alte acte de provenienta ar fi arestate sa-r REDUCE evaziunea din domeniul agricol romanesc cu un procentaj care ne-ar surprinde pe toti.Plus ca trebuie mentionat faptul ca acel cereale (romanesti) pleaca la export cu un pret si se intorc cu un pret mai mare tot catre consumatorii romani.Si spre exemplu painea pe care o cumparam cu 2 lei am cumpara-o in realitate cu 7 BANI.
    Acestea sunt mici exemple ale impactului pe care il are JUSTITIA si aplicarea ei in deosebi ASUPRA ECONOMIEI unui stat.

    Pentru cei care considera ca gramatica mea este una care lasa de dorit ,pot sa le transmit doar atat : FAPTELE DOMNIILE VOASTRE FAC DIFERENTA .Provoc pe oricine doreste sa vina cu solutii PRACTICE inainte si apoi sa spuna ce doreste despre gramatica mea ,pana in acel moment cu regret spun : VORBITI DAR NU FACETI NIMIC CONRET.
    Ma puteti corecta gramatical dar apoi veniti si cu SOLUTII nu doar cu VORBE ARUNCATE IN VANT care nu fac altceva decat sa imi confirme faptul ca SUNTEM O TARA MAI DEGRABA DE „TZATZE” decat sa muncim.
    Eu stiu ce si cum am realizat , dar voi ?

  24. @Anca
    Perfect deacord cu tine Anca.Nu spagile vamesilor sunt marea problema ci cele de acolo de sus.Ceea ce eu spun e ca prin justitie se poate educa daca vrei populatia catre acele principii de baza ale unei societati CONSTRUCTIVE.Nu ma intereseaza sa fie 3 politisti pe cap de locuitor CI ACEEA CARE SUNT sa nu fie NICI MACAR DETERMINATI sa fie corupti.Degeaba am 3 politisti pe fiecare cap de locuitor daca toti sunt corupti si nici unul nu aplica legea,ducand banii in buzunar si nu catre bugetul de stat.
    Deaceea am spus si am venit si cu cateva idei ( nu inseamna ca trebuie sa fie singurele ) in asa fel incat CEI DIN SISTEMUL JUDICIAR pe general SA FIE BINE REMUNERATI ASTFEL INCAT SA NU FIE OBLIGATI SA perceapa atentii si daca totusi o fac pedepsele sa fie pe masura.
    Aceasta constientizare a cetateanului indiferent ca el este : profesor,doctor,politist ,presedinte ,parlamentar ,muncitor necalificat asupra rigorii legii si respectarii ei are ca beneficii pe termen mediu si lung impactul asupra BUNASTARII INTREGII SOCIETATI.
    Problema noastra e una simpla : NU SE VREA.

  25. @ marco

    Am mari indoieli ca tu te vei realiza vreodata din punct de vedere financiar asa dupa cum ti-ai propus. Daca ai fi fost angajatul meu te-as fi concediat din prima zi. Imi pare rau de tine insa un agramat cum esti tu ar trebui sa renunte inclusiv la a se prezenta drept omul cu multe idei constructive,in fond niste elucubratii. Mai Marco draga, decat sa scrii prost mai bine incearca sa te inregistrezi vorbind. Singur. Cand iti spun mai multi ca esti …” beat” e bine sa mergi la culcare .

  26. @angajator
    Mai citeste odata ce am scris si apoi mai vorbim.Cum am spus si mai devreme DACA EU SUNT AGRAMAT ASTA E, LIBERTATEA CUVANTULUI PARCA ERA CEVA GARANTAT IN TARA ASTA.Se pare ca cei din ’89 au murit ca sa vorbeasca unii si altii si sa jigneasca.Nu asta ma deranjeaza ci faptul ca stiti sa jigniti DAR NU AM CITIT DE LA NICI UNUL DIN VOI O SOLUTIE SAU SA M-A CONTRAZICA IN AFIRMATIILE MELE.Sa precizeze de ce este incorect ceea ce am spus ca si IDEI nu felul in care am scris.
    Apropo am spus ca nu sunt realizat financiar nu am facut o referire la VALOAREA care m-ar multumii pe mine.Pana sa ma angajezi tu ,crede-ma ai cale lunga ar trebui sa ai cel putin UNA COMPANIE la un nivel mult mai ridicat decat cel national.
    Acestea fiind spuse imi cer scuze ca v-am ofensat inteligenta sclipitoare aceasi inteligenta care a dus aceasta tara in prezentul pe care il traim toti.Au disparut comunistii,nici vorba sunt chiar cei care STIU SA JIGNEASCA DAR NU SA SPUNA DE CE O IDEE E SAU NU E BUNA.
    Va urez succes de aici din coltul meu de lume , CARE „DOMNULE ” ANGAJATOR e altul decat tara unde te afli tu momentan.Tara in care te aflii t in acest moment pentru mine a devenit din pacate doar un loc care il mai vizitez din cand in cand in interes de serviciu.Nu degeaba unii din conationalii vostrii au ales sa traiasca ep alte meleaguri ci pentru ca ati stiut voi sa vorbiti corect gramatical FARA SA SPUNETI CEVA CONCRET.
    Incodata o spun clar si raspicat ……toti cei care ati spus ca sunt agramat ,foarte bine dar pe langa asta CEVA CONCRET PUTETI SPUNE.O singura idee care sa contrazica ideile mele scrise intr-un mod agramat , POT PRECIZA SI MARIILE VOASTRE?.
    Se pare ca NU.
    Voi astepta ideile voastre transcrise CORECT GRAMATICAL ,pana atunci v-a urez succes si o viata mai buna in tara voastra ,in fosta mea tara si in tara ce a fost odata si casa mea si o vad acum prada INTELECTUALILOR FARA …IDEI.

  27. Zilele trecute Putin s-a intalnit in Rusia cu managerii celor mai mari fonduri de investitii din lume. Activele fondurilor participante la intalnire depasesc 2000 miliarde USD.

    Boc/Basescu cu cine se intalneste? Sau mai bine zis:cine-i baga pe ai nostri in seama?

  28. @andron: Ii compari pe Boc si Basescu cu Putin? Totusi, ai nostri sunt mai valorosi decat ala mic si urat din Est :-D .Noi nu avem nevoie de investitori straini: chinezi, arabi sau din cine stie ce tara cu bani multi pentru investitii. Noi preferam sa indatoram tara cat mai mult.

    Crezi ca daca una din cele doua persoane mentionate de tine s-ar intalni cu investitori de top ar avea ce sa le ofere sau sa le propuna?

  29. @Codrin
    compar atitudinea fata de investitii, dorinta de imbunatatire a climatului investitional…

    Si as mai da un exemplu (cel putin de imitare a democratiei): Medvedev a adunat intr-o sala dintr-un complex coordonat de catre unul din cei mai bogati oameni din Rusia (compex destinat inovatiei, cercetarii si sustinerii tinerilor cercetatori), la SKOLKOVO, 800 de jurnalisti rusi si straini acreditati sa puna intrebari., pe teme diferite, inclusiv referitor la arestarea lui Hodorkovski, referitor la asa zisa lichidare fizica a lui Bin Laden, inclusiv la nereusitele actualei guvernari, precum si reusitele acesteia…..Plus ca mai si raspunde activ la intrebari pe blog., indiferent de natura intrebarii.

    NOI AVEM PARTE DE ASTFEL DE DISCUTII CU PRESEDINTELE TARII? CU BOC?

    Ii tot invinuim pe rusi…ni-i imaginam de cele mai mari rele de pe pamant…..insa sunt cu mult inaintea noastra la atragerea investitiilor, a marilor corporatii internationale, avand crestere economica nu de 0.5% si alea trase de urechi cum e in Romania.
    Rusia are incheiate parteneriate economice strategice cu o serie de state inclusiv Turcia (tara NATO dealtfel) cu afaceri anuale de zeci de miliare de USD.Rusii au incheiat parteneriate strategice si cu chinezii…
    Noi cu cine avem incheiate parteneriate strategice economice?

    Ne laudam ca am semnat nu stiu ce acord cu Azerbaijanul….Ce acord fratilor? De asociere a mamutului SOCAR cu unul din ei mai mari tepari din zona Moldovei, Berescu de la Botosani? Cu asta noi ne laudam? Si inca mai avem sperante ca vor deschide 300 de statii si vor scadea preturile la carburanti in Romania….Povesti cu zmei si Elene Cosanzene…

    Doar gargara politica si militara., tipic politicii romanesti.

    Sa nu uitam totusi ca dintre toate statele UE Romania achita cel mai scump gaz natural importat din Rusia . De ce?(probabil ca vor sa ne subjuge economic – ar zice unii politiceni romani, fara a raspunde la intrebarea de ce alte tari europene eu mai ieftin…aia cum se cheama – subventionare?binefacere?)

    Bursa de Valori de la Bucuresti este copil in fasa, fata de bursa de la Warsovia, cu sute de IPO-uri si reprezentante ale celor mai mari fonduri si banci de investitii din lume, concurand in prezent cu cele mai mari burse europene. Si candva am pornit la drum cam in acelas timp….

    O vazusem intr-o seara la TV pe Paula Vass…., chiar am zis sa vad ce are in cap fatuca aceasta. Daca masurile economice sunt luate dupa mintea ei…..ajungem departe., foarte departe., cu cresteri sustenabile de 0.12% +/-toleranta. :)

    Toti politicenii din Romania sunt vinovati de starea actuala, pasarea pisicii in ograda celuilalt nu e corecta.
    Re-citeam zilele trecute cartea lui DV ” Lupta cu noi insine” referitor la primii 10 ani de tranzitie dupa ’89.

    Cei care au condus atunci Romania au pus umarul la distrugerea a tot ce era bun si mai de pret in Romania , fara sa se gandeasca vreo secunda la dezvoltarea durabila a Romaniei.
    Iar cei ce au fost la putere in ceilalti 10 ani au distrus ramasitele , ce a mai ramas nedistrus de cei dinaintea lor….fara nici o gandire pe termen lung (viziune 15-25 ani).

    Neconstruind nimic in loc.Nu cunosc nici un proiect de anvergura in care statul roman sa se fi implicat si sa fi venit cu bani proprii, proiect care sa functioneze si sa prezinte roade.

    Tocmai din aceasta cauza nu am incredere in politicul romanesc (nici cel de la putere si nici cel din opozitie) ca va face ceva sa recuperam..
    Alta este gandirea….sa o soricim in continuare mioritic. :) Poate tine…mai un sondaj mazilit…mai un 0 si virgula procent crestere economica…sa creada prostimea ca suntem pe calea cea buna.
    Stimati politicieni, mai coborati printre mase.(nu mese)..mai intrebati-i ce mai fac, cum o mai duc…si sa faceti acest lucru indiferent ca sunteti la putere sau in opozitie acum. Trebuei facut tot timpul.

    Vazusem ca se vrea la companiile de stat management privat. Este ok. Dar la Guvern ce facem? Propun sa numim tot privat..Facem licitatie internationala (predam managementul guvernului) si la treaba. Cu siguranta va fi mai bine.

  30. @andron: la noi intotdeauna s-a preferat drumul mai scurt, acea cale prin care se ajunge la tinta prin ocolirea obiectivelor..bineinteles asta undeva la varf ca noi astia, mici si neinsemnati, nu stim ce inseamna.

    Cica si-a facut Boc publica adresa de mail personala acum vreo luna de zile si a spus ca o sa raspunda tuturor mailurilor personal fie mai pe scurt, fie cu un raspuns mai elaborat. Cei de la Antena3 au spus oamenilor sa le trimita si lor mesajul pe care i l-au trimis lui Boc (n-am mai auzit nimic de initiativa asta a televiziunii cool mogulului).
    I-am scris si eu, de curiozitate mai mult…sa vad daca raspunde. Nu l-am injurat, nu l-am criticat, ci i-am trimis o mica modalitate de imbunatatire a unui program care functioneaza foarte prost in Romania (agricultura).. Asta era acum vreo 3 saptamani. Nici macar o confirmare de primire sau un raspuns automat nu am primit..

    Ai spus si tu. Ar trebui sa coboare politicieni printre mase mai des, nu doar odata la 3-4 ani si la sarbatori legale.

    @DV: a mai fost tweet-meet-ul ala :-) ?

  31. Domnule Voiculescu,urmaresc de foarte mult timp programele postului dvs.,mai ales cele politice,v-as sugera sa schimbati toate formatele acestor emisiuni, nu remarcati ca in aceasta maniera de exprimare, vulgara mai ales, nu aveti sanse sa ajungeti unde va propuneti, nu vedeti ca ceva nu este in regula.Eu sunt total impartial nu fac decat sa observ ca investitiile dvs.le umplu buzunarele de bani unor jurnalisti care va creeaza impresia ca sunt elita media.Va spune asta un simplu cetatean care voteaza.

  32. ..Recesiunea economic i omajul galopant au afectat mai ales clasa mijlocie format din americani care ca tigau bine dar care acum i-au pierdut locuin ele i se lupt pentru supravie uire. ……Criza afecteaz mai ales persoanele educate care ca tigau bine pan acum i se considerau ca f cand parte din clasa mijlocie.

Comentariile sunt închise.