Traian Basescu a inventat o noua specie in politica romaneasca: razgandacul.

Razgandacul politic isi schimba permanent optiunile, n-are doua vorbe la un loc, azi te pupa, maine te injura. Este neserios, iresponsabil, te impinge si apoi te cearta ca ai cazut, se invita la tine si apoi te acuza ca l-ai chemat.

Razgandacul suprem spune astazi ca reducerea TVA este inacceptabila, maine reduce TVA, iar poimaine striga ca TVA-ul nu trebuia redus. Azi vine la Grivco cu caciula in mana, maine ataca Coalitia de la Grivco. Azi e de stanga, maine e de dreapta. Azi e la Anvers, maine nu e securist. Azi isi da demisia peste 5 minute, maine n-o mai face. Azi il cearta pe Berlusconi, maine il pupa.

Pot continua, dar n-are sens.

La randul lor, razgandacii mai mici incearca sa urmeze exemplul marelui razgandac. Azi, un mic razgandac din Senat – Campanu Liviu, care a venit la mine, a incercat sa prinda ceva, nu a reusit, si-a plecat, striga ca a refuzat nu stiu ce recompense. Eu nu i-am oferit nimic. Nu Opozitia ofera recompense, ci Puterea. Iar senatorul razgandac s-a intors tiptil la Putere

Razgandacul este complet las si iremediabil lipsit de rusine.

Dar nu ma supar pe el. Astea-s ordinele.

Destin trist de razgandac.

36 COMENTARII

  1. Daca va cere cineva pe strada o semnatura pe o hartie cu sigla PC, nu va speriati. Nu va baga nimeni in partid cu forta. Conservatorii au demarat actiunea de strangere de semnaturi pentru promovarea legii privind interzicerea comertului cu produse etnobotanice, actiune care se desfasoara la nivel national. Conform liderului Constantin Avram la nivelul judetului se doreste strangerea semnaturilor a zece procente din populatie. Actiunea in Bacau este coordonata de Cristi Manolache, presedintele filialei municipale a PC. La momentul actual, o astfel de lege este aboslut necesara fiindca fenomenul consumului de produse care au efect psihotrop a luat amploare.

  2. Domnule Presedinte, dati prea mare atentie unui handicapat mintal ( vezi comportarea si traseismul ). Admitand ca are dreptate si i-ati fi propus mangementul unei statii de televiziune locale in Februarie, numai unui handicapat mintal i-ar fi trebuit 3 luni ca sa realizeze ca ati vrut sa-l cumparati. Ceea ce era de demonstrat.

  3. Sunt doar oameni fara coloana vertebrala. Atata tot. Nici macar nu cred ca fac misto de noi. Nu-i duce capul atat de mult. E trist. E trist ca fetita mea va creste intr-o lume ca asta…poate mai am timp sa schimb ceva. Poate sunt doar o idealista…

  4. OPORTUNÍST, -Ă adj., s. m. f. 1. (adept) al oportunismului (1). 2. (cel) care își schimbă ideile după împrejurări, urmărind numai satisfacerea intereselor personale. (< fr. opportuniste, rus. opportunist)

    Am gasit un sinonim. Eu, de fapt, asa ii consider pe toti acesti razgandaci de care vorbiti Dvs. Ii intalnesc peste tot: de la oportunistul cel tanar pana la oportunistul profesional, care a facut deja un adevarat cult din acest atribut.

    Scara valorilor a acestora are la baza aceasta caracteristica de OPORTINISM.

  5. ARMELE LUI BASESCU INUNDA SUA : ” ARMELE ROMANESTI PUN POLITISTII NOSTRI IN RISK SPUNE SCRISOAREA ADRESATA PRESEDINTELUI SUA DE 53 DE CONGRESMENI SUA,
    @ bibliotecarul
    Va rog sa verificati : SCRISOAREA DE PROTEST CATRE PRESEDINTELE OBAMA :UNITED STATES HOUSE OF REPREZENTATIVES’
 COMMITTTEE on FOREIGN AFFAIRS
 ASSAULT WEAPONS Chairman of the House Western Hemisphere Subcommittee Leads
Letter with 53 Members of Congress
THE WHITE HOUSE PREZIDENT
 BARACK OBAMA
Dear Mr. President:
The alarming prevalence of imported assault weapons in the US has put our nation’s police officers at risk…… As a result, the civilian firearms market is flooded with imported, inexpensive military-style assault weapons, primarily from Romania. Importers are also able to skirt the restrictions by bringing in assault weapons parts and reassembling them with a small number of US-made parts. Assault weapon “parts kits” for assembly by individuals are also being imported.

  6. BASESCU SPION AL SECURITATII.
    Domnule Voiculescu
    Despre aparteneta la securitate a Presedintelui Basescu nu mai trebue gasite documente. Intr-o hotarare secreta in 1972 Ceausescu integreaza capitanii de vas si sefii Navrom serviciului de securitate.
    PACEPA : ” NAVROM avea o relaţie de subordonare faţă de Direcţia de Informaţii Externe şi Direcţia de Informaţii a Armatei, în baza unui decret din 1973. Documentul a autorizat NAVROM, , să transporte „curier diplomatic secret“, adică echipamente militare occidentale supuse embargoului. Aranjamentele, precizeaza el, erau făcute chiar de şefii agenţiilor NAVROM şi căpitanii de nave.

  7. BASESCU SPION RUS

    DOCUMENTALE SERVICIULUI OLANDEZ : BASESCU AGENT KGB SPECIALIZAT IN SPIONAJ MILITAR SI TEHNOLOGIC. Conform aplicarii principiului diviziunii muncii între serviciile statelor membre ale N.A.T.O., Olandei îi revenea activitatea contrainformativă în spaţiul României. Datorita acestui fapt in arhivele olandeze se gaseste un bogat material in legatura cu activitatra anti NATO. Inainte de a pleca spre Anvers unde voi incepe filmarile la filmul Basescu Spionul Secolului . M-am oprit la Haga unde ubnde se gaseste o arhiva despre activitatea KGB in Benelux. Filmul va reliefa un spion anti NATO specializat in spionaj militar si tehnologic care la umbrela serviciului romanesc a facut parte dintr-o retea KGB ajunge PRESEDINTELE ROMANIEI TARA MEMBRA NATO SI MEMBRA A UNIUNII EUROPENE. Reteaua era condusa de Silvian Ionescu, iar legatura la zi era asigurata “la zi” la Ostende si Anvers. prin Basescu. ( doc kg 32 T ) Pe langa fugitivi rusi un spion dublu britanic stationat la Anvers descrie in amanunt activitatea de spion rus al actualului Presedinte al Romaniei Traian Basescu. Un general KGB Ignatenco ( urmarit indeaproape si azi de serviciul belgian si olandez ) conform unui document remis ambasadei Olandei de la Bucuresti a vizitat Romania nu de mult ( a stat doua saptamani ) la invitatia presedintelui. Un alt document se refera la aeroportul Oostende unde Basescu se intalnea cu maiorul KGB Victor Bout. ( cel care a devenit cel mai mare contrabandist din lume, frate de arme si contrabanda cu Basescu. ) Inainte de vizita familiei regale Belgiene in Romania serviciul olandez a trimis un dosar intreg despre activitatea de spionaj a lui Traian Basescu. Iata una din ele . Basescu agent KGB sub acoperirea serviciului Romanesc ‘ In 1973 Ceausescu semneaza un document secret (No. 363/1973) prin care sefii sefii statiunilor Navrom devin ofiteri acoperiti specializati in spionaj militar si tehnologic. Pentru aceasta misiune agentul Basescu urmeaza o scoala de specializare. Branesti si Baneasa Sisteme ultramoderne de invatare a limbilor straine, a tehnicilor de spionaj, a bunelor maniere diplomatice, dar si a modului de viata occidental, erau amplasate in cladiri care imitau pana la detaliu viitoarele “locuri de munca” ale cursantilor. In a doua faza se lucra la “legendarea” ofiterului cu identitatea sub care urma sa activeze. “Biografia-legenda” nu era doar o simpla acoperire, agentul trebuia sa devina in mod real cel ce afirma ca este. Se mergea pana la testarea cu detectorul de minciuni. Dupa identificarea cu noul personaj, ofiterul trecea la pregatirea sistemului de comunicare cu Centrala, prin curieri sau direct prin sisteme cifrate.” Despre preluarea retelei Olanda, Belgia Luxemburg catre spionajul sovietic in curand : Robert Horvath

  8. Daca e sa trag o concluzie de scurta caracteriza a presedintelui si a modului sau de a actiona am doua caracteristici care predomina:

    1. Divide et impera – este clar adeptul acestei strategii politice, inca din intrarea sa in politica. A inceput cu PNŢCD si continua si azi. De curand cele noi farmituri UNPR si PP, mod de conservare a catorva procente pierdute de PDL.
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Divide_et_impera

    2. Oportunism – Atitudine lipsită de principialitate a unei persoane care, pentru a-și satisface interesele personale, adoptă și aplică, după împrejurări, principii și păreri diferite. Presedintele ii spune REEVALUARE daca il iarta, si „UN MARE NIMENI” daca l-a suparat :)

  9. Trebuie sa recunoastem ca Base este cu adevarat un conducator.Reuseste sa invarta situatiile in asa fel in cat APARENT el cade in picioare.
    Ne condidera pe toti idioti si probabil suntem.Pentru ca nu le demonstram ca POPORUL este cel care decide suntem cu totii IDIOTI.Ca sa nu se simta cineva jignit , cand am spus „TOTI” m-am inclus si pe mine.
    Eu unul sunt satul sa lupt si cred ca mai degraba abandonez barca si o las sa se scufunde decat sa ma duc la fund odata cu tot echipajul care in astfel de momente „danseaza pinguinul” in loc sa ISI IMBRACE VESTA DE SALVARE.
    EU AM DEGAND SA MA SALVEZ , DACA VAD CA RESTUL NU VREA.
    Unu se razgandeste , altul pleaca . altul revine etc ce sa mai intelegem.
    Fratilor in economia adevarata ATI FI MCANCATI INAINTE SA INTRATI PE USA CELUI CARE ARE DRET DE SEMNATURA.

  10. @ ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK

    Văd că nu vreţi să renunţaţi şi rău faceţi.
    Totuşi am să abuzez de răbdarea domnului Voiculescu şi a celor care comentează aici pentru a vă răspunde ceea ce puteaţi să obţineţi şi dumneavoastră în urma a cinci minute pe Google.

    În primul rând, după cum singur aţi observat, nu sunt 43 ci 53 de congresmenii.
    Apoi dumneavoastră spuneţi:
    Nu demult 43 de congresmeni americani ai transmis o scrisoare Presedintelui Obama considerand contrabanda de arme romanesti ca un pericol existential pentru SUA.
    Politicienii si serviciile ascund acest fapt cu intradevar extraordinar ,mafia de armament fiind transpartinica.

    Cu alte cuvinte spuneţi că există o mafie românească care face contrabandă cu armament ce constituie un pericol pentru SUA.

    Iată aici scrisoarea (vedeţi, de aceea spun eu că trebuie să daţi link către documente).

    http://www.lawg.org/storage/documents/congressional%20letter%20to%20obama%20w%20%20signatures%20-%20assault%20weapons%20feb%2009.pdf

    O recunoaşteţi?

    Ce spune în scrisoare în partea pe care aţi cenzurat-o…

    Unfortunately, in recent years, ATF has quietly abandoned enforcement of the import ban. As a result, the civilian firearms market is flooded with imported, inexpensive military-style assault weapons from primarily former Eastern bloc countries including Romania, Bulgaria and the former Yugoslavia. Importers are also able to skirt the restrictions by bringing in assault weapons parts and reassembling them with a small number of US-made parts. Assault weapon “parts kits” for assembly by individuals are also being imported. ATF has further weakened the prohibition by placing certain extremely problematic assault rifles on the „curios or relics” list, making certain firearms automatically eligible for importation.

    Eu nu sunt un fin cunoscător al limbii engleze, dar sunt absolut convins că problema semnatarilor nu are nici o treabă cu România, Traian Băsescu sau mafia românească de arme. Domniile lor sunt deranjaţi de faptul că ATF a permis ca piaţa civilă de armament să fie inundată de un tip de arme interzis. Nu spun că acolo se întâmplă ceva ilegal, ci că ATF fac legal ceva ce ar trebui să fie ilegal. Ţinta acestei scrisori este acest ATF, sau pe lung spus, Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, o instituţie cât se poate de americană, parte din United States Department of Treasury. 53 de membrii ai Congresului American afirmă că ATF pe de o parte condamnă comerţul cu arme de asalt şi pe de altă parte îl face posibil. Cam acelaşi lucru îl fac şi cu trabucurile cubaneze… dacă îmi permiteţi o glumă. Cei 53 de membri ai congresului nu erau deranjaţi de importatorii civili de armament cu atât mai mult de România care exportă arme către un comerciant de armament înregistrat în Statele Unite. Ei sunt deranjaţi de această complicitate a ATF, ei sunt deranjat că anumite părţi cumpărate disparat de arma propriu-zisă facă dintr-o armă normală o armă de asalt, pentru că nişte mici piese pot transforma o armă care trace foc cu foc într-o armă semi-automată sau automată. Cu restul, adică importatorii şi exportatorii în discuţie, membrii congresului nu au nici o problemă, pentru că nu încalcă legile. Dacă importatorii şi exportatorii ar încălca legile instituite de statul american, cu siguranţă că aceştia pot fi arestaţi, desfiinţaţi, care după cum spune legea… nu asta este o problemă.

    Şi acum vă rog să nu mai continuaţi pentru că mă tot siliţi să-l apăr pe domnul Băsescu… Nu de alta, dar s-ar putea să-i bulversez pe comentatorii „băsişti” care mă tot înjură de ceva ani. Eu v-am sugerat o modalitate de abordare mai profesionistă. Dacă vă doriţi aceste lungi reprize de verbiaj fără nici un fel de probă… până la urmă este treaba domniei voastre.

  11. cine naiba il ia in seama pe campanu? eu nu am auzit in viata mea de el. nici nu stiam ca e parlamentar. dupa fata, ai spune ca vinde seminte in targ

  12. FILIAŢIE

    Nu pe Băsescu l-a avut, model, Câmpanu
    Când a făcut-o, aşa subit, pe-a răzgândacu ;
    Ci-n PNL, i-a fost magistru Răzgândeanu *,
    Iar pe la PAC nu a trecut ca … Porumbacu .
    (Să fi venit în USL, coleg cu … Prostănacu)

    P.S. Pentru cine nu-si mai aminteste cine e Razgandeanu, ofer gratuit o sursa de informare-documentare :
    http://www.123urban.ro/def/R%C4%83zg%C3%A2ndeanu

  13. Bine că n-a fost virgin răzgândacul,
    altminteri revendica refacţie genitală, portocalie…

  14. BASESCU PLEACA INTR-O VIZITA OFICIALA SPRE O PUSCARIE FRANCEZA.
    @ Bibliotecarul
    Consulat général de France à New York
    Philippe Lalliot
Consul général
    Stimate Domn
    Trimit spre atentia dumneavoastra scrisoarea adresata catre Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy. Unul din subiecte prezentate este incendiul din portul Rouen.
    Actualul Presedinte Roman Traian Basescu este responsabil de incendierea a 38 de nave şi de poluarea portului francez Rouen, în 1981, din postura de căpitan al navei de cursă lungă „Argeş”. Exista si o declaraţie din 1998 a lui Traian Băsescu, în care acesta recunoaşte că a falsificat probe pentru a scăpa de sancţiunile autorităţilor franceze.

    Incidentul a avut loc în iarna anului 1981. Traian Băsescu, pe atunci căpitan de cursă lungă de numai 3 luni, primise comanda navei „Argeş”. În portul francez Rouen, încărcătura navei a luat foc în timpul descărcării. Incendiul s-a extins la alte 37 de nave aflate în rada portului francez.

    A urmat o anchetă. Traian Băsescu a stat aproape o lună la dispoziţia autorităţilor franceze. A fost chemat şi la tribunal. Nava românească a fost verificată şi echipajul a fost anchetat.

    Abia după 17 ani, în 1998, Traian Băsescu, pe când era ministrul Transporturilor, a recunoscut, într-un interviu la Prima TV,Romania că incendiul din portul Rouen a pornit de la vasul său. Mai mult, Băsescu a admis că a falsificat probele pentru a scăpa de sancţiuni.

    După pentru dezastrul din portul Rouen, autorităţile franceze au cerut daune de aproximativ 12 milioane de dolari.

    Domnule Consul General
    Am fost sfatuit de autotitatile franceze sa va contactez pentru a afla stadiul anchetei deschise impotriva cetateanului roman Traian
    Basescu.Va cer o audienta.
    Voi fi onorat sa va intalnesc in urmatoarele saptamani.In jurul lui 20 Mai plec in Japonia unde voi avea filmari timp de trei saptamani.
    Cu deosebit respect
    Robert Horvath-DEVA
    Ziarist de investigatii. New York
    @ Bibliotecarul
    PS Cu ingaduinta domnului Voiculescu voi publica discursul Senatoarei Feinstein de California persoana care raspunde de CIA despre mafia romana de armament. Basescu va asigur are scaunul electric asigurat.

  15. BASESCU ARE SCAUNUL ELECTRIC ASIGURAT
    ( Exporturile de arme sunt autorizate si poarta semnatura prezidentiala )
    DIANNE FEINSTEIN ESTE Chairwoman of the United States Senate Select Committee on Intelligence….RASPUNDE DE CIA ,FBI etc
    SENATOAREA DIANNE FEINSTEIN (CLIFORNIA ) INTR-O CUVANTATE IN SENATUL AMERICAN, ADRESATA PRESEDINTELUI USA. VORBESTE DESPRE URIASA AMENINTARE PENTRU AMERICA A ARMELOR ROMANESTI
” INTR-UN SINGUR TRANSPORT PLECAT DIN PORTUL CONSTANTA 8.000 DE ARME AK-47……VOR FI VANDUTE CRIMINALILOR” “ACESTE ARME SUNT ARMELE PREFERATE IMPOTRIVA POLITIEI ” ARMELE ROMANESTI ” $7 million — 8,000 AK-47s.
ESTE CAZUL CA ROMANII SA CUNOASCA OPINIA UNUIA DIN CEI MAI IMPORTANTI OAMENI POLITICI AMERICANI DESPRE ARMELE MAFIEI BASESCU.

    ” Some 8,000 AK-47 assault rifles were on their way from the Romanian port of Constanta to New York City, according to press reports and BATF information, apparently bound for a gun store in Georgia by the name of Century International Arms. These guns had a value of more than $7 million — 8,000 AK-47s.
. Though this shipment may very well have been illegal in any case under a 1989 Executive Order, ……. Others are going to go to gang bangers. They are going to be sold out of the backseats of automobiles and on street corners to criminals. They have become the weapon of choice for those who go up against the police. Mr. President, that is 8,000 AK-47s in one shipment coming into the United States.”
http://feinstein.senate.gov/04Releases/r-awban-floor-stmnt.htm

    THE NEW YORK TIMES;
    
Italy Seizes 8,000 Kalashnikovs Headed to U.S.
Reuters Italy Seizes 8,000 Kalashnikovs Headed to U.S.
– ROMARM AS CUGIR-
ROME (Reuters) – Italian customs officers seized more than 8,000 Kalashnikov assault rifles and other weapons on a ship headed to the United States,

  16. @ Bibliotecarul
    Problema dumneavoastra nu este cunoasterea limbii engleze sau a limbii romane.
    Ea tine de logica elementara si de bun simt. Va deranjeaza ca nu 43 de congresmeni ci 53 au trimis o scrisoare presedintelui Obama. Oricum fiecare postare a dumneavoastra trebue citita invers ca sa faca sens. Exact cu respectul care vi se cuvine……si nu mai mult.

  17. Aveți perfectă dreptate.
    Mă bucur tare mult că vă scriu.
    Vă urmăresc în intervențiile de la „Sinteza Zilei”.
    Numai bine și să vă dea D-zeu de acum încolo ani mulți de trăit!

  18. Pe mine ma supara termenul „razgandaci”. Mi-ar fi placut sa vad ca exprimarile tipice presedintelui tarii nu au prins. Ca totusi nu a putut impune noul limbaj de lemn. Nici macar atat nu voiam sa ramana in urma sa. Mi-ar fi placut sa combateti adversarii in alt mod, cu altfel de cuvinte si fapte. Parca urmaresc niste copii, care nu isi dau seama ca sunt prea mari ca se joace cu o tara. Si in tara sunt oameni. Ma uit cu uimire, cum toate discutiile sunt de tipul „Ba tu, ba tu !”. Mi-e dor sa aud in loc de epitete oribile, analize profunde si serioase. Vreau sa fiti altfel. Vreau sa va plac, sa va respect si sa ma simt respectata. Vreau sa fiti deasupra nimicniciilor cotidiene. Sau sa le tratati intr-un mod superior. (Si, in secret, vreau sa va grabiti !)

  19. @ ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK

    Stimate domn,
    Sunteţi precum un copil căruia i se ia jucăria.

    Statele Unite nu pot da o lege care să interzică României să facă ceva, cel puţin nu legal. Cu atât mai mult nu pot condamna un preşedinte al României că fabrică şi exportă arme de asalt. Îmi tot daţi dovezi că România produce, la Cugir, arme tip AK-47 şi iarăşi tot vă chinuiţi să-mi demonstraţi că aceste arme ajung în Statele Unite. Ceea ce însă eu vă spun că ar trebui să demonstraţi este cu totul altceva, anume că preşedintele României este parte din organizaţia care introduce aceste arme ILEGAL în Statele Unite. Că armele româneşti ajung pe continentul american reprezintă ceva de care sunt convins şi eu, este un lucru al evidenţei, dar nu acesta este subiectul. Important este ca preşedintele Traian Băsescu să fie parte a celor care introduc ILEGAL aceste arme în SUA. Acest lucru îl puteţi demonstra? Dumneavoastră îmi toţi daţi exemple despre personalităţi americane care observă că arme fabricate în România ajung la ei, dar ce legătură are asta cu vinovăţia domnului Traian Băsescu şi cu o „mafie” în care este el. Dacă îmi povestiţi despre vinovăţia domnului Băsescu, despre asta şi trebuie să-mi aduceţi probe.

    Pe lângă toate acestea, nu v-aţi obosit nici măcar să citiţi acea lege care spuneţi că este încălcată ca să înţelegeţi de este localizată această problemă la acest tip de armă AK-47 şi altele din zona est-europeană. Cum este posibil să citiţi prin ziare nişte chestii care au legătură cu România şi, gata, Băsescu arestat şi condamnat pe scaunul electric?

    Un om responsabil ar fi legat textul legii, evoluţia acestor reglementări şi o cercetare profundă a implicării statului român, inclusiv prin persoana preşedintelui României, în acest tip de afacere, desigur, dacă această legătură există. Dumneavoastră ce faceţi? Vă mărginiţi să citaţi nişte persoane care spun ceva (ce nici măcar nu este o acuzaţie la adresa preşedintelui României sau la adresa României în orice fel) după care răspândiţi peste tot concluzii de tipul „Băsescu are scaunul electric asigurat”.

    Dacă aţi fi studiat puţin problema, aţi fi putut afla nişte „amănunte importante”. De exemplu dacă aţi fi mers la Biblioteca Congresului şi aţi fi deschis Textul prevederilor Violent Crime Control and Law Enforcement Act of 1994, s-ar putea să fi aflat un prim amănunt important (nu ştiu dacă este adevărat, verificaţi :) ), anume că legea se aplica exclusiv armelor mai noi de data intrării în vigoare a legii. Evident, Kalashnikov de producţie românească nu este mai nou de 1994. Poate mai aflaţi şi că acea prevedere prohibitivă nu era „pe viaţă”, ci cu un termen limitat, undeva prin 2004, chiar înainte de a prelua domnul Băsescu mandatul de preşedinte (ce spuneţi de asta?). Poate mai aflaţi şi despre faptul că, oricât s-au chinuit nişte cetăţeni americani să prelungească efectul legii, aşa numita procedură sunset provision (au existat cinci sau şase încercări), nu s-a ajuns niciodată măcar la stadiul de a putea fi votate.
    Dacă aţi mai fi cercetat un pic, aţi fi văzut că definiţia în lege a ceea ce înseamnă armă de asalt este un pic problematică. După cum am văzut în filme (că doar nu voi da astfel de amănunte pe un blog), cu minime schimbări la unele arme, acestea se pot transforma din arme simple, permise de legislaţie, în arme automate. Iată de ce se vorbeşte acolo despre faptul că intervin şi nişte piese americane peste cele luate din România. Eu suspectez că tocmai acele piese fac armele interzise. Se pot trece armele peste graniţă ca fiind arme ce nu sunt de asalt iar cei care le preiau (importatorii, intermediarii sau comercianţii) fac modificări la ele şi le transformă în arme de asalt.
    Este evident că nu aţi citit nici diferitele legi conexe (cu atât mai puţin nici nu aţi monitorizat evoluţia lor) ale statelor americanelor care au astfel de prevederi… Connecticut, California, Massachusetts, New Jersey, New York…

    Nu spuneţi nimic nici de reinstaurarea pentru 10 ani (până în 2017) a prevederilor relative la armele de asalt şi a armelor cu mare capacitate de tragere HR 1022 IH, nimic despre HR 6257 IH.

    Urmăriţi măcar acest film
    http://video.google.com/videoplay?docid=5470114777565439063#
    pentru a înţelege ce înseamnă o investigaţie cât de cât reală…

    Eu nu am timp să vă explic ce investigaţii trebuie să facă un jurnalist de investigaţii pentru a ajunge să facă o afirmaţie de acest tip, am destul de multe matrapazlâcuri legislative de urmărit în România. Nu-i vorbă că peste tot în lume jurnalismul de informaţie a murit, toţi iau, ca şi domnia voastră, câte o ştire dată pe fluxul de ştiri şi devin jurnalişti de opinie. Aceasta este şi problema pe care o am în România, vreau să mă informez şi peste tot dau de opinii, nimeni nu mai adună informaţii. Avem zeci de ziare şi buletine de ştiri TV şi pe nicăieri nu se face investigaţie, ci doar opinie, „jurnaliştii” nu fac altceva decât să mestece informaţiile oficiale. Jurnaliştii aşteaptă ca politicienii să declare ceva în conferinţe de presă, „pe surse”, „scăpări” de manipulare de la DNA… şi apoi întorc pe toate părţile cu un aer de fin specialist deşi primesc numai informaţii prelucrate. Marea lovitură dată de presă clasei politice a venit din partea unui ziar de sport care a avut curiozitatea să verifice nişte costuri de evenimente. Cam aici este nivelul jurnalismului de investigaţie în România.

    Stimate domn ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK,
    Încă o dată vă spun, că văd că nu prea m-aţi înţeles. Eu nu am nimic cu dumneavoastră, nici nu-i iau apărarea lui Traian Băsescu (nu-i nevoie să-mi turuiţi tot felul de informaţii prăfuite, pe care le ştiam de dinaintea domniei voastre de prin revista România Mare), dar am pretenţia că dacă vă asumaţi un rol în informarea cetăţenilor români să am şi ceva aşteptări din acest gest. Mă aştept deci ca, dacă doriţi să informaţi România, să o faceţi documentat. Nu oricine are talentul de a face o documentare, nu oricine înţelege că opinia publică, părerea politică şi mersul justiţiei sunt lucruri diferite. Dumneavoastră vă prezentaţi la mine, în România, cu faptul că un „nu ştiu cine” din America a spus un „nu ştiu ce” care are cumva legătură cu România şi apoi spuneţi că Traian Băsescu ajunge la Sing-Sing. Sunteţi un evaluator neserios al realităţii. Este la fel cum aş spune şi eu că dl. Barack Obama va fi judecat de statul Pakistan pentru că grupul de asalt care l-a executat pe Osama bin Laden a încălcat suveranitatea statului Pakistan (şi eu am argumente când spun asta). Haideţi să fim serioşi.

    Eu unul nu voi face documentare pentru domnia voastră şi nici nu vă voi învăţa să faceţi jurnalism. Vă spun doar că, dacă vă doriţi un rol în acest domeniu, dacă doriţi să faceţi profesionist acest lucru, mai aveţi foarte, foarte mult de lucru. Sfatul meu este să începeţi prin a învăţa principiile minime de drept.

    Şi cu asta chiar cred că am pus punct comunicării pe astfel de subiecte.

  20. @ all

    Bine,bine, dar Geta ? Geta nu are nimic de zis? Totusi ea ce parere are? Sunt foarte curios.

  21. @ Ilie de la scularie

    Cum, nu a fost virgin razgandacul ? Dar oare cine i-o fi facut bucuria ?

  22. Vina este a d-ta d-le Voiculescu. Si a lui Ponta si a lui Antonescu mai putin poate pentru ca ei nu dispun de parghiile de comunicare pe care le aveti. De ce spun asta? Pentru ca trebuia sa aveti majoritatea parlamentara in aceste momente, tinand cont de infrastructura de care dispuneti. Puteti avea putere politica si ati fi putut imipiedica tragedia care se intampla zilele astea in Romania, daca ati fi apelatla specialistii in comunicare si macar ati fi incercat sa tratati problemele politice cu profesionalism. PC desi dispune de tot ce este necesar pentru a fi un partid puternic, nu este in stare sa iasa din procentele de 3-5 la suta la alegeri, alergand bezmetic dupa aliante total dezavantajoase pentru el. Aveti nevoie de o strategie reala si viabila. Si de multa putere de convingere. De specialisti in primul rand, de oameni dedicati. Cand vrei sa faci politica, politica devine meseria ta. A trecut vremea amatorismului, a trecut perioada facutului de politica dupa serviciu, sau la o bere. Politica e o meserie, e un job care aduce bani. Politica nu este doar marketingul unei ideologii, este si stiinta de a demonstra electoratului ca stii sa conduci. Ca esti un bun administrator, ca el isi poate lasa cu incredere destinul in i nu ai sa-i dezamagesti.
    Azi cineva are sansa asta. Nu stie sa o foloseasca, o iroseste si e pacat. Privind lucrurile cu detasare, de sus, macar o clipa ati intelege la ce ma refer. Situatia actuala e o sansa rara pentru un partid sa urce in preferintele electoratului. Ar trebui sa gaseasca insa drumul catre inima lui. Eu il stiu, dumneavoastra?

  23. Trebue facute multe schimbari in tara asta. Din pacate, se fac prea putine si prea incet.

    Sunt curios cat spirit civic exista in acest moment in Romania. Cati medici se ofera voluntari pentru Medecins Sans Frontieres? Cati copii fac intr-adevar voluntariat pentru a ajuta pe cineva, nu doar pentru a se lauda cu faptul ca au fost la strans intr-o sambata gunoaie la LDIR?

    Stiati ca a fost lansat si Professors Beyond Borders? Au fost posibilitatea si profesorii, profesionistii din diverse domenii sa isi imparta experienta cu oamenii din alte tari, regiuni. Oare se va infiinta si la noi o filiala sau se va oferi cineva voluntar pentru a pleca in misiune pentru acestia?

  24. @ Dan Voiculescu

    Am „rumegat” un pic ceea ce aţi spus mai sus pentru că am o dilemă legată de principii în politică pe problema „răsgândac”.

    În dimensiunea juridică există un „element al inducerii în eroare”. Este evident, şi dovezile sunt atât de numeroase încât nimeni nu mai poate nega, că TOŢI politicienii, în frunte cu cei aflaţi în „palatele” României, au făcut declaraţii către popor care se constituie în „elemente al inducerii în eroare”.

    Domnia voastră aplicaţi un fel de pamflet la acestă acţiune de „răzgândire”, eu o privesc ceva mai pragmatic.

    Argumentul, aproape unic, al unui politician care este contrazis de realitate şi care este nevoit să se contrazică de unul singur este… „s-au schimbat datele problemei, nu ştiam realitatea”. De exemplu, cei de la PDL, alături de PSD, de ce să nu spunem şi asta, vin şi spun că mărirea salariilor profesorilor va fi dată încă din 2008 în cazul în care vor ajunge pe la Palatul Victoria, după aceea vin şi şi spun că nu ştiau că nu sunt bani. Aparent este o scuză foarte normală, totuşi, cine poartă vina că ei nu cunoşteau realitatea? Eu? Nu era treaba lor să cunoască realitatea şi să mi-o comunice şi mie? Nu era normal ca dacă ei nu puteau cunoaşte realitatea în mod obiectiv… să se abţină să mă dezinformeze?

    Eu pot înţelege faptul că realitatea virtuală nu este aceiaşi cu cea de la faţa locului, dar politicianul care „vorbeşte lucruri” fără să fie 100% sigur nu ar trebui să plătească cumva pentru că mă induce în eroare?

    Dacă eu merg la vot şi votez politicianul X să fie reprezentantul meu în Parlamentul României, acesta poate să spună, odată ales, Ce să fac, domnul Bibliotecaru, eu sunt în opoziţie, nu am nici o putere… cereţi de la cei ce sunt în funcţie şi mai votaţi-mă şi data viitoare, poate vom avea mai mult noroc!…?

    Nu ar fi normal ca eu să mă aştept că orice afirmaţie care-mi parvine de la un politician român, cu atât mai mult de la unul care îşi asumă o funcţie în stat, parlamentar, guvernant, preşedinte… să fie o informaţie fără urmă de îndoială, irefutabilă?

    Domnule Voiculescu,
    Dincolo de faptul că activaţi în politică, sunteţi şi cetăţean, un simplu cetăţean ca şi mine. Dumneavoastră, ca cetăţean, ce căi de atac aveţi împotriva „inducerii în eroare” pe care acţiunea preşedintelui, premierului, parlamentarilor, primarilor, consilierilor, şi aşa mai departe toată clasa politică (acţiune care la rându-i induce în „oroare”… că doar trăim în România) o revarsă asupra domniei voastre? Când un „simplu cetăţean” mă induce în eroare, sun la poliţie şi reclam că am fost escrocat, dar când mă induce în eroare, atunci când mă escrochează, un om politic, un înalt funcţionar al statului, ce pot face? Cum pot eu să fac să plătească o politician care promite în campanie o mie de km de autostradă şi face doar 100 şi nici ăia cumsecade? Nu-mi spuneţi că să nu-l mai votez… pentru că eu sunt escrocat, trebuie să-l fac să plătească, trebuie să-mi recuperez paguba, la fel ca şi cum m-ar fi escrocat un oarecare.

    Mi-aş dori ca politica să-mi ofere un răspuns la această întrebare, pentru că deocamdată nu am. Politica este un fel de şarlatanie cu poliţă de asigurare cât timp din activitatea de politician poţi escroca fără să plăteşti, ca orice cetăţean de rând. Un politician şarlatan nu păţeşte altceva decât, cel mult, că este dat afară din post. Dumneavoastră, sau oricine din PC, conservatorii toţi la un loc, îmi pot da un răspuns? Cum pot eu să pedepsesc, să sancţionez, că am fost indus în eroare (voit sau fără voie) de un politician. Este evident că eu (alături de mulţi alţii) am ceva de pierdut, dar îmi pot recupera eu paguba, pot să pedepsesc pe cel care şi-a bătut joc de mine?

  25. Pentru a păstra actuala structură parlamentară, turnătorul Băsescu este capabil de orice.

  26. @ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK Says:

    iunie 4th, 2011 at 12:39 am

    Robert,

    Calm down. Bibliotecarul nu iti este inamic. Din contra, a incercat sa te ajute sa iti explice ce faci gresit. Te agiti enorm, pui mult suflet si multa energie in a demasca faradelegile lui basescu fara sa ajungi la un rezultat.
    Exagerezi si asta e un fel de „shoot yourself in the leg”. Tu deja l-ai pus pe basescu pe scaunul electric. I’ve got bad news for you, Robert: the guy is still alive and kicking. Robert, nu merge asa. Cand postezi ceva incearca sa fii „accurate”. Orice greseala cat de marunta in ceea ce postezi, se intoarce impotriva ta. Cei care citesc ce scri tu doresc sa vada exactitate si acuratete. Un articol care are in el inexactitati (vezi 53 versus 43 de congresmeni) arata superficialitate din partea autorului si ii creaza cititorului suspiciunea: „oare cate erori mai sunt in text?”. Robert, you must be accurate in what you post! Cu inexactitati si exagerari nu il dam jos pe basescu.
    Don’t be a lose cannon!

  27. @Sim P @ Bibliotecarul
    BASESCU IN ATENTIA FBI !
    Nu este important ce spun eu. In calitate de ziarist specializat in terorism si transport ilegal de arme ma bazez pe rapoarte ONU si surse guvernamentale.
    Transmiterea RAPORTULUI CRIMINAL SI TERORISM BASESCU catre Fbi a creiat o panica de nedescris. Am fost chemat de urgenta de consulul Pirjol pentru explicatii ….o delegatie de 4 specialisti a venit de la Bucuresti iar discutia a fost transmisa direct catre Cotroceni prin satelit.
    Din 120 de documente iau unulla intamplare

    Raport ONU:
    ” Romania a vandut arme pentru teroristi unui traficant
    international “
    Cum este posibil ca un traficant de arme notoriu sa incheie contracte cu
    companii de aparare din Romania si Bulgaria, in conditiile in care aceste tari
    au fost acceptate ca membre ale Uniunii Europene, intreaba un raport al
    Institutului Natiunilor Unite pentru Cercetarea Dezarmarii.
    Raportul UNIDIR arata ca Romarm, firma din Bucuresti, care administreaza toate
    fabricile de armament, controlata de stat, a vandut armament traficantului
    international de arme Monzer al Kassar in 2007. Armamentul urma sa ajunga in
    mainile unei organizatii teroriste din America de Sud si avea sa fie finantat
    din venituri obtinute prin traficul cu droguri. Operatiunea era insa pusa la
    cale de autoritatile americane, care l-au condamnat pe Kassar la inceputul
    acestui an la 30 de ani de inchisoare.
    Monzer al Kassar (detalii aici) a cumparat arme de la Romarm pentru a le vinde
    Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC), considerat drept grup
    terorist de catre Columbia, SUA, Canada si UE. Grupul este considerat cel mai
    mare furnizor de cocaina din lume.
    Traficantul a fost gasit vinovat de sistemul de justitie din SUA, in februarie
    2009, dupa o lunga operatiune de cumparare supravegheata, controlata de agenti
    sub acoperire ai Administratiei SUA de control al drogurilor (DEA), derulata
    inclusiv pe teritoriul Romaniei, incepand din 2007. Autoritatile din America au
    gasit, chiar asupra lui Kassar, o copie dupa un contract de livrare armament
    incheiat intre Romarm si o firma din Anglia – Trawl Services Limited, firma care
    intermedia livrarile de armament din Romania.
    Agentul DEA William Brown, sustine, in declaratiile date in fata Curtii din New
    York, ca Monzer al Kassar a primit peste 400.000 de dolari pentru contractul de
    armament, fonduri care erau prezentate ca fiind bani obtinuti din comertul FARC
    cu droguri, insa care de fapt erau bani proveniti din conturi sub acoperire DEA.
    “Al Kassar a contactat in mod repetat furnizorii de arme din Bulgaria si Romania
    si a calatorit in aceste tari pentru a finaliza aranjamentele de procurare a
    armelor pentru FARC,” a declarat Brown.

    O copie a contractului dintre Trawl Services si Romarm a fost gasita in posesia
    lui Kassar. Notele scrise de mana de pe verso-ul documentului arata profitul pe
    care Kassar intentiona sa il faca. Djurovich urma sa cumpere o armament de la
    Romarm in valoare de 607.000 de dolari, pe care acesta urma sa le vanda lui Abu
    Munawwar (al Kassar) pentru 920.000 de dolari, iar al Kassar intentiona sa vanda
    mai departe armele catre FARC pentru 2.005.000 dolari.
    In calitate de cetatean SUA am dat specialistilor FBI explicatii despre fiecare cap de acuzare . Nu va faceti iluzii. Americanii sunt pragmatici. Te intrebuinteaza si cand nu mai au nevoie de tine te arunca la lada de gunoi. Vezi soarta lui Basescu.
    Un alt exemplu :Gherila columbiana, dotata cu rachete antitanc din Romania
    Arsenalul miscarii columbiene de gherila FARC provine din diferite tari , cuprinzand inclusiv rachete antitanc de provenienta romaneasca, a scris duminica presa de la Bogota, care citeaza surse din serviciile columbiene de informatii, potrivit AFP.
    Arsenalul confiscat de autoritati in ultimii zece ani de la gherila marxista insumeaza 200 de arme antitanc, intre care trei lansatoare de racheta. potrivit unui raport al Grupului de Analiza Antiterorista (GIAT), citat de cotidianul El Tiempo. Rachete romanesti sol -aer figureaza, de asemenea, in acest arsenal, arata raportul. EXPORTUL DE RACHETE SOL AER CERE MANDATORIU INCHISOARE PE VIATA IAR DOBORAREA DE HELICOPTERE PEDEAPSA CAPITALA. Repet Presedintele Traian Basescu are scaunul electric asigurat.

  28. Lasa bla, bla, bla-ul si salveaza-ma!
    Fa acum ce trebuia facut in trecut! Scoate-ma din ghearele lor!
    Tu stii prea bine care e situatia si poti sa faci ceva.
    Fa ceva ca ma lobotomizeaza astia si e pacat de Cel de Sus!
    Nu vezi ca nu fac altceva decat sa cer ajutor in dreapta si-n stanga?
    FA CEVA!

  29. Lasa bla, bla, bla-ul si salveaza-ma!
    Fa acum ce trebuia facut in trecut! Scoate-ma din ghearele lor!
    Tu stii prea bine care e situatia si poti sa faci ceva.
    Fa ceva ca ma lobotomizeaza astia pe degeaba si e pacat de Cel de Sus!
    Nu vezi ca nu fac altceva decat sa cer ajutor in dreapta si-n stanga?
    FA CEVA!

  30. Daunazi Radio Actualitati a inceput sa fie cenzurat .A fost taiat exact sfarsitul piesei cand .” Și începu să strige din toate puterile în urechea cu care împăratul auzea de minune.
    — Un împărat dacă n-a ști el de la el adevărul, nu-l mai află de la nimeni!
    Împăratul, auzind acest glas tare în fundul urechii, îi zvâcni inima și-și trase o palma cât putu peste ureche, zicând:
    — Iiiii, să știi că ce credeam eu că-mi trece prin minte era numai în ureche!
    Și când își scutură urechea în podul palmei… Neghiniță cazu leșinat…
    — Tu mi-ai fost? Tu m-ai făcut să cad din scaunul împărăției? Bine! Am eu ac de cojocul tău!
    Împăratul, înfuriat, porunci să-l lege de gât cu un fir lung de mătase și-l coborî de-l înecă în puțul din curtea domnească.
    Așa sfârși bietul Neghiniță.

  31. @ Vechilul:
    Si tu comentezi/citesti comentariile in loc sa citesti/comentezi subiectul propus de Dl,D.V. ?

Comentariile sunt închise.