Traian Basescu nu a expus ieri un proiect de Constitutie, ci un scenariu SF. Cand realitatea devine prea dura, unii se refugiaza in fictiune. In 1945, izolat in propriul buncar, si Adolf Hitler facea planuri pentru a recuceri Europa. Acum, domnul de la Cotroceni, care se zbate la 10% din increderea populatiei, care a ratat toate obiectivele de politica interna si externa, care si-a incalcat toate angajamentele, s-a decis sa revizuiasca Constitutia, si nu oricum, ci plasandu-se pe sine deasupra legii si a oamenilor, oferindu-si imunitate absoluta.

Sa fim seriosi, pentru revizuirea Constitutiei este necesar votul a doua treimi din numarul total al parlamentarilor, iar coalitia de guvernare nu mai reuseste sa controleze nici macar 50% din voturi, o demonstreaza problemele constante din Parlament.

Dar domnul Basescu traieste in lumea lui. De exemplu, azi a mers la Roma pentru ca Italia isi serbeaza 150 de ani de unitate nationala, dar de 1 decembrie, cand Romania isi celebra unitatea nationala, a plecat din tara.

50 COMENTARII

  1. Numitul TB, introducand in circuitul legislativ o propunere de modificare a Constitutiei elaborata de consilierii numitului TB, alta decat cea inaintata de Guvernul Romaniei, a incalcat grav articolul 150(1) din Constitutie ( TITLUL VII – Revizuirea Constitutiei / ARTICOLUL 150: Initiativa revizuirii / (1) Revizuirea Constitutiei poate fi initiata de Presedintele României la propunerea Guvernului, de cel putin o patrime din numarul deputatilor sau al senatorilor, precum si de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot. ). Domnul Adrian Nastase spune chiar ca numitul TB ar putea fi acuzat de fals in acte pentru acest lucru, daca a modificat cu de la sine putere proiectul de revizuire la Guvernului. Concluzia este clara – numitul TB trebuie suspendat grabnic, pentru a preveni si alte actiuni neconstitutionale ( specialitatea numitului TB, garantul Constitutiei (?!) ).

  2. Ii transmit lui Basescu un pont :
    In republica asiatica Turkmenistan , presedintele tarii s-a autointitulat:”Parintele poporului”., schimband si constitutia (probabil cu 120% din voturi numarate in stilul Robertei Anastase).
    Asta inseamna ca el cat va trai, indiferent ca este sau nu presedinte va avea imunitate totala. La fel e si in Kazakhstan.
    Are la ce medita acum domnul presedinte. :)

    Printre altele…vasuzem ca in unele parlamente, inclusiv europene se mai practica imbranceala…”datul la coaste”. La noi nu am vazut niciodata asa ceva. O fi nivelul de cultura mai mare? Mi-ar fi placut sa vad niste imbranceli…ar arata ca alesii chiar se bat la propriu pentru proiectele lor :)
    Sarmanu’ Boc.

  3. Sincer, avand in vedere modul in care s-a sarit in repetate randuri peste Constitutie, ma intreb daca nu cumva va scoate presedintele un iepure din palarie si va trece si aceste modificari. Stiu, pare ireal. Si totusi… trecutul recent ne contrazice. In fond noi luptam cu un personaj mitologic- „calul Traian” de la rusi citire.

  4. A avut capul in nori, inca de la inceput,
    Cum a condus tara spre dezastrul economic s-a vazut,
    Nu stiu daca vreodata i-a fost mintea la cap,
    Intreaga lui guvernare este un handicap,
    Tratament pentru comportamentul lui politic, nu este,
    Situatia incalcita a datoriilor externe a ajuns de poveste,
    Poveste care cu „a fost odata” incepe,
    Numai ca multimea infometata, nu o pricepe,
    Si ca sa nu fie singur in himera lui lume,
    L-a luat pe Boc, impreuna sa faca glume,
    Despre romanii cu burta goala,
    Ce din cauza lor, nu au ce pune in oala.
    De situatia populatiei nu-l priveste,
    Pentru binele tarii daca se gandeste repede oboseste,
    Asa ca mai bine traieste in lumea lui,
    Refugiindu-se departe, intoarce astfel spatele poporului.

  5. SCHIMBAM CONSTITUTIA. E GRATIS!!!

    Din ciclul „Traiane, fa-te ca lucrezi!”

    Ei, pai daca toate promisiunile electorale au ajuns sa fie aruncate la cosul cu minciuni – invocand lipsa fondurilor, ca deh, e criza – s-a gandit ca e mai bine sa adopte o cale prin care se face ca munceste. Aceasta „chestiune” cu constitutia reprezinta o mare balbaiala, in care presedintele se face ca gandeste – pe noi costandu-ne mult timp in care el vorbeste iar apoi multe ore de analize.

    Bineinteles, adevaratele probleme sunt scoase din grila – alea pentru care e nevoie de bani (care nu mai sunt) ca sa fie rezolvate.

  6. Personal cred ca e o lovitura de imagine ca si referendumul din 2009.

    El propune, Parlamentul respinge (pentru ca va trece de Consiliul Legislativ si Curtea Constitutionala fara problema) si atunci poate sa tipe in gura mare ca opozitia se opune reformarii statului…ca mogululii fura tara ….privilegii pentru cei 322 si alte minuni de genul. O sa fie din nou un intreg circ mediatic.

    Ar trebui sa contracarati cu un proiect de revizuire realizat cum trebuie. Sunt sigur ca aveti ceva intr-un sertar pregatit.

  7. PS * Numitul TB o da la intors, prin Boc. Intr-adevar, proiectul guvernului a fost modificat :
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8760591-tabel-comparativ-vezi-cum-modificat-presedintia-proiectul-revizuire-constitutiei-intocmit-guvernul-boc.htm
    dar numitul Emil Boc incearca sa carpeasca gafa prezidentiala: “Premierul Emil Boc a declarat intr-o conferinta de presa ca la proiect au lucrat timp de o luna atat experti de la Guvern, cat si de la Presedintie. “. Prea tarziu, si explicatia este cusuta cu ata alba.

  8. ARESTAREA PRESEDINTELUI BASESCU !
    @Bibliotecarul
    Vorbiti de documente. Un exemplu
    Statul major al mafiei Romane de armament este o companie a lui Basescu condusa de generalul Degeratu.Ea se afla in mijlocul Wall Steet-ului si ocupa intr-un urias zgarie nor 12 etaje. Prin aceasta compania se aranjeaza comisioanele care curg in buzunarul prezidential si a acolitilor sai.
    Am cerut Departamentului de Stat al SUA sa verifice activitatatea Mic&Asoc…
    bazand cererea pe faptul ca aceasta compania incalca-se embargoul cu Sudanul
    Cateva cabliograme intre Ambasada si Departamentul de Stat au aparut pe Wikileaks. Concluzie….. Compania lui Basescu actioneaza fara licienta romaneasca iar Pentagonul si firmele americane nu au dreptul sa faca afaceri cu companii care au incalcat embargoul SUA si ONU. Deci toate contractele Romaniei inclusiv vanzarea avioanelor sau tehnologie pentru fregate ….sunt nule. Scandalul ar fi putut duce la caderea lui Basescu dar toata media inclusiv
    Antena 3 ( specialist militar Radu Tudor ) pastreaza tacerea totala. Gasiti nota de amenda si amenintarea cu inchisoare a acestei companii ” oficiale ” pe blogul meu.
    Sunt ziarist de investigati specializat in terorism si contrabanda de arme reprezentand media japoneza la New York mai mult de zece ani. Toate afirmatiile mele sunt documentate sau provin din surse credibile. Cu respect.

  9. CONSTITUTILE REPUBLICANE
    CONSTITUTIA MONARHICA din 1923 a fost votata de poporul roman. Constitutia republicana a comunistilor a venit tancurile sovietice iar urmatoarea A LUI ILIESCU pe batele minerilor iar cea actuala BASESCU este inbunatatita datorita servicilor secrete. Constitutiile comuniste si post
    comuniste sunt NULE SI NEAVENITE.

  10. MOTIVAŢIE

    Lui Băsescu i s-au ridicat, la cap, hormonii
    Şi îşi doreşte, acum, să schimbe Constituţia
    Cerându-i consultanţă lui Silvio Berlusconi ,
    Căci şi pe-o româncă a-nvăţat-o … prostituţia .

  11. nu mai are niciun simt al realitatii acest individ. eu cred ca a luat-o razna rau de tot. iar tara nu are nevoie de un presedinte smintit.

  12. @ ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK

    Păi vedeţi… uite aşa ajungem ceva.
    Aveţi dovada că domnul Traian Băsescu are o firmă, de orice fel… nici nu contează cu cine şi nici care are activitate în Statele Unite? Dacă îmi arătaţi această dovadă o trimitem imediat la ANI care este obligată să se sesizeze şi să ofere un răspuns. Restul vine de la sine… totul este ca domnul Traian Băsescu să aibă o firmă pe care nu a trecut-o în declaraţia de avere. Este atât de simplu. Nu este nevoie de nici o altă complicaţie cu wikileaks, cu spionaj, cu Sudan şi departamentul de stat… Este îndeajuns un link spre locul în care se află dovada că domnul preşedinte are o firmă cu activitate în Statele Unite. La noi acest tip de informaţie se găseşte la Registrul Comerţului şi se poate obţine şi online în schimbul unei sume modice. Bănuiesc că au ceva asemănător şi în SUA. Aveţi un astfel de link în care domnul Băsescu apare cu acea firmă (bănuiesc că este vorba despre MIC & Associates – 45 Broadway, New York, NY 10006, mă înşel)?
    Dacă este vorba despre firma de mai sus…
    Sper că informaţiile nu se rezumă la faptul că Stefan Minovici (CEO MIC & Associates INC.) şi preşedintele Traian Băsescu s-au întâlnit de câteva ori. Spun asta pentru că ar fi putut vorbi despre supravegherea graniţelor, în special în zona de coastă, mai ales că are legătură cu programul de scutire de vize pentru cetăţenii români şi prezenţa NATO în zona de coastă a Mării Negre (Bulgaria şi România), adică cu ceva cu care domnul Băsescu are o legătură instituţională, fiind şeful CSAT. Declaraţia de venituri şi cea de interese nu spune că domnul preşedinte ar avea o firmă, nici măcar ca acţionar minoritar. Dacă dezvăluiţi această informaţie, restul lucrurilor se vor desfăşura de la sine. Întrebarea este însă, PUTEŢI SĂ DOVEDIŢI?

    Domnul Gen. Constantin Degeratu ştiu că are o funcţie în acea firmă, mai exact este Managing Director şi CEO pentru „Defense and National Security”. Mai ştiu că este pe acolo şi Stefan Minovici, fondator şi preşedinte, Anton Prodanovic şi domnia sa Managing Director, Cristina Minovici, vice preşedinte pe probleme de pieţe emergente (cred că şi România poate intra la pieţe emergente), Nedo Piccolo, şi el pe funcţia de Managing Director, Madalina Lungu (o superbă doamnă blondă cu aer intelectual) vicepreşedinte pentru relaţia cu mass-media şi Public Relations (aici ar trebui să adresăm întrebări, nu-i aşa? [email protected] ) şi doamna Ileana Jombur Sipos vicepreşedinte pe probleme de sănătate (asistenţă medicală sau… ce o fi şi funcţia asta). Sau am putea să merge mai aproape, lângă noi… Calea Floreasca No. 91-111, 0311 069908, 0311 069909, fax: 0311 069910, Mihai Ciugulea 0723 812 482 [email protected]

    Iată, cinci minute de investigaţii am aflat atâtea… Dar nu am aflat că domnul Băsescu ar face parte din această firmă, adică ceea ce era mai important. Se prea poate ca să nu fi aflat eu pentru că informaţia este bine ascunsă, sau pentru că ea nu există… cine ştie.

    Încă o dată, aveţi dovada?

  13. OFERTA LUI DECEBAL

    Pe calul de lemn Băsescu-i călare,
    Convins că duce o ţară-n spinare.
    În aburi de votcă, pe culmi se visează,
    Pătruns că poneiul Emil îl dublează.

    Trist regele dac îl primi azi cu greaţă,
    La Roma, să-şi vadă urmaşul paiaţă,
    Cel cea distrus o splendidă moşie
    Spetindu-i urmaşii; de capu-i să-i fie !

    – Ia ici jungherul, şi mergi într-o budă
    De-ţi spintecă burta, cu sânge te udă,
    Că na-i să poţi a-ţi face vreo fală
    Siluind, perfid, legea fundamentală….
    ………………………………………………….

  14. PRESEDINTELE BASESCU VA FI ARESTAT.
    @ Bibliotecarul
    Firmele romanesti de armament apartin statului Roman si fiecare export de armament conform legislatiei poarta semnatura Traian Basescu, Nu demult 43 de congresmeni americani ai transmis o scrisoare Presedintelui Obama considerand
    contrabanda de arme romanesti ca un pericol existential pentru SUA.
    Politicienii si serviciile ascund acest fapt cu intradevar extraordinar ,mafia de armament fiind transpartinica.
    Media tace adanc iar Antena 3 nu scoate niciun piuit.
    Responsibilitatea pentru moartea a mii de oameni la granita cu Mexicul apartine
    Presedintelui Romaniei. Va asigur cu toata responsabilitatea ca acesta va fi extradat imediat dupa expirarea mandatului sau chiar inaunta. Oricum are scaunul electric asigurat.

  15. PRESEDINTELE ROMANIEI A VANDUT FLOTA AERIANA TRAFICANTULUI
    BOUT LA UN PRET DE NIMIC. UN TUPOLEV LA PRETUL UNEI GARSONIERE !
    @ Bibliotecarul
    Presedintele Basescu are nevoie de advocat mai bun. El este… iresponsabil si responsabil de industria de armament. Are la dispozitie un servici de informatii specializat in aceasta directie. In calitate de ministru al transporturilor a cordonat zeci de transporturi catre teroristi si catre tari aflate sub embargou ONU. Aeroportul Otopeni si Portul Constanta a fost domeniul lui de activitate. Vanzarea flotei aeriene….. un avion la pretul unui jeep catre cel mai mare traficant de arme Victor Bout este cunoscut in detaliu de catre FBI
    Nu va faceti iluzii caci semnatura sa apare in zeci de documente compromitatoare. Soarta lui este pecetluita . Va asigur ca procesul sau va fi transmis in direct in televiziunea clasica sau in cea digitala propusa de dumneavoastra. Respecte.

  16. REFUGIUL IN FICTIUNE A MOGULULUI VOICULESCU.
    Indraznesc sa va contrazic. Sunt un inamic vechi a lui Basescu. Am facut tot ce este posibil cu scrisul si cu fapta sa pun capat regimului mafiot. Am crezut in opozitie si mai ales in dumneavoasta. Nu ma interesat trecutul ci vitorul dumneavoastra. Impotriva unei puteri incapabile cunostinntele dumneavoastre economice si manegeriale ofereau o speranta. La ora actiala USL nu ofera nici-o o alternativa iar tacerea dumneavoastra este semnificativa.
    Basescu este o nulitate si o javra de om, dar …..cunoaste regulule jocului si mai
    ales psihologia romanilor. El este inainte cu fiecare mutare si constitutia propusa il propaga din nou in centrul atentiei. Este smecher de port si va castiga
    Ce oferi dumneata mogulule ? Doar refugiul intr-o fictiune. ….Maine va fi prea tarziu.

  17. Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,

    Tentativa de revizuire a Constitutiei, la care a facut referire Presedintele Romaniei in conferinta sa de presa (a se vedea si site-ul Administratiei Prezidentiale), ridica o serie de probleme extrem de interesante, in primul rand pe aceea ca, in caz de reusita, tentativa va esua, cum s-a intamplat in 2003, prin falsificarea Legii de revizuire.
    Dar iata o prima problema:
    Cum Presedintele Romaniei nu are drept de initiativa legislativa – subiectii care au acest drept sunt in mod expres si limitativ enumerati in art. 74 al Constitutiei, adica Guvernul, deputatii, senatorii, precum si un numar de cetateni indeplinind anumite conditii -, transmiterea unui PROIECT DE LEGE de catre Presedintele Romaniei la Consiliul Legislativ, fie acesta vizand revizuirea Constitutiei, nu poate sa aiba nici un efect. Mai precis, Consiliul Legislativ trebuie sa constate ca legea in cauza nu este initiata de un subiect investit (cu i de dupa i) de Constitutie cu dreptul de a initia, chiar daca cel care trimite proiectul este Presedintele Romaniei. Pe cale de consecinta, Consiliul Legislativ trebuie sa respinga demersul, ca nefiind conform cu dispozitiile si principiile constitutionale, chiar daca, sa zicem, legea de organizare si functionare a respectivului Consiliu ar ingadui totusi Presedintelui Romaniei sa aiba o asemenea initiativa.
    A admite ca Presedintele Romaniei poate sa initieze un proiect de lege de revizuire a Constitutiei conduce la concluzia, potrivit principiului „Cine poate mai mult, poate si mai putin” (A majori ad minus), ca acesta poate sa initieze si un proiect de lege organica, respectiv ordinara, ceea ce este inadmisibil si in afara Constitutiei.
    Dar cum totusi Presedintele Romaniei are dreptul sa initieze revizuirea Constitutiei (v. art.150 al acesteia), ramane ca o poate face altfel, in nici un caz sub forma proiectului de lege. Cum?! Iata o intrebare la care dl. prof. Stefan Deaconu n-a gasit inca raspunsul, facandu-l pe Presedintele Romaniei, pur si simplu, de ras.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  18. Din pacate fictiunea lui Basescu este transpusa in realitatea pe care o traim noi astazi.In plus, de cele mai multe ori a beneficiat de parghiile necesare realizarii oricarei masuri propuse, oricat de ilogica, inedita, sau inoportuna a fost.

  19. Notă : Până la intervenţia în Parlament a lui Traian Băsescu din această lună, sper, spre binele patriei, să dotez Camera şi Senatul cu irezistibilele măsuţe pentru cucăit.
    La scaunul tău, D.V., nu montez. „Duşmanul” lui JON* …nu moţăie !

    MĂSUŢA PENTRU CUCĂIT

    Şeful s-a hotărât să plece în concediu la Căciulata, după căciulire sindicală, susţinut şi de un zapis doi pentru hepatobiliare, bunăvoinţă a doamnei doctor, contra două pachete de irigate (kent bulgăresc) la prima mână. M-a invitat la un seminechezol dezinteresat şi îmbunătăţit (cu 20 ml coniac Zarea), forţându-mi dreapta la un angajament pe cererea de concediu, prin care să asigur tratarea problemelor din fişa sa de atribuţiuni în perioada concediului de odihnă aprobat de “generalul”.
    – Să fie-ntr-un ceas bun, c-o vedere de confirmare de la faţa locului ! i-am urat cu sincertate, stângând mâna ce mi-o-ntinsese.
    – Sper să nu mă-njuri. Cam toate sunt în ordine, afară de un dosar de inovaţie al unui agiamiu, la care, pe bune, nu m-am hotărât pentru o ieşire politicoasă. E-n primul sertar din dreapta al biroului meu. Cheia gălbuie cu barbă de pe inel.
    Era de comitet bătrânul, văduv, cu un copil director de şcoală la ţară, depăşise vârsta de pensie dar nu-l forţa nimeni. Dorea să mai rămână până-şi plătea ultima rată la CAR (un împrumut de 3000 lei). Nu-l invidiam. Eu făceam deplasări în străinătate, şi pe est şi pe vest. El, nu !
    A doua zi la 7:00 am, după ce mă arăt ca înlocuitor oficial de şef, intru în posesia dosarului de inovaţie cu pricina, întocmit după toate canoanele, de un om al muncii cu studii superioare care prin natura atribuţiunilor de servici efectua frecvente şi lungi deplasări prin ţară. Era vorba de o scândură din brad, finisată, cu dimensiuni de 400×150×20 mm (potrivită la diplomatul său, am bănuit eu) cu câte două găuri de 5 mm la un capăt şi altul, prin care treceau tot atâtea sfori ce urmau a se lega, precum leagănul, de portbagajul aflat deasupra capului pasagerului din vagonul de cale ferată. Scopul : aşezarea spre hodină a capului obosit al călătorului de drum lung, pe respectiva măsuţă pentru cucăit.
    Aplicarea invenţiei urma să se facă prin grija cfr ce ar fi urmat să doteze vagoanele cu aceste măsuţe de cucăit, oferite călătorilor prin conductorul de bilete. Avea şi un amuzant calcul tehnico-economic.
    Repede am redactat un răspuns politicos, apreciind originalitatea ideii, concomitent cu regretul de a nu fi aplicabilă pe vagoanele cfr, imperfecte, care în timpul celor şase mişcări inerente (tangaj, ruliu, şerpuire, etc.} pot, în condiţii cumulate, să producă rănirea călătorilor.
    Au trecut ceva ani de atunci, până când creierul colectiv îmi vine în întâmpinare, cu forţa sa divină, într-o problemă umană, să-i zic.
    Mi-au plăcut lucrurile încurcate.Sunt convins că nu m-aş fi dat bătut în faţa nodului gordian, folosind doar sabia minţii. “Pândesc” strada şi viaţa nemernică. Nu mă caracterizează indiferenţa iar îngăduinţa e doar o stare premergătoare atacului.
    Un foarte tânăr vecin student în penultimul an la o facultate tehnică, situat, după cum aveam să aflu, în dificultăţi economice aparent fără ieşire, mă abordează, din “întâmplare”, cam la crepuscul, într-un parc apropiat unde-mi răsfăţam câinele. Încercase în zadar să câştige un ban cinstit, iar fără ei nici calea schitului nu-i uşoară.
    L-am luat repede:
    – Ai complexe în domeniul desfacerii ? Să vinzi, de pildă, pătrunjel, mărar, leuştean şi alte plante aromate la preţ de damping, ca liber producător, cu un câştig minim de 1000 lei /lună
    – Poate mai departe de casă, cu program liber !
    – De ce nu ?
    – De când să încep şi…cum ?
    – Azi e marţi. De vineri de la ora 20:00 pm, să zicem ! Atunci te voi aştepta jos la maşina mea. Pe vineri !
    Cîinele ne privea înţelegător, ca unul care-şi plătea păcatele altei vieţi…
    Ne-am întâlnit conform înţelegerii, am coborât la Gara de Nord, parcând maşina cu grijă şi luând fiecare în mână câte o servietă domnescă, din timp pregătite de mine, ne-am urcat la clasa I-a a unui rapid de Timişoara cu plecare itinerarică la 21:00 pm, tras din vreme la peron.
    Uimirea pusese stăpânire pe “fratele meu alb », pe care l-am rugat după instalarea pe locurile dispuse vis-a-vis, să mă copieze. Scoţând din servietă o măsuţă pentru cucăit, am instalat-o cu siguranţă în dreptul meu, şi cu mai puţină îndemânare a făcut-o amicul, după care a urmat safteaua, nu înainte de a poziţiona pe fiecare scândurică o ceaşcă, turnând în fiecare cafea naturală minunată, îmbunătăţită, la vedere, cu puţin coniac de marcă. În poziţia asta ne-a surprins conductorul de bilete care şi-a ridicat măna la chipiu recunoscând fraiul meu. Flecărind decent despre isprava Rapidului în faţa Stelei, am ajuns la fundul ceştilor, cerând scuze ochilor uimiţi ai ocupanţilor celorlalte locuri din compartiment. A urmat proba de foc, atunci când fiecare ne-am rezemat capul pe măsuţa reglată ergonomic, simţind pentru o clipă cătă nedreptate făcusem “neghiobului » care a conceput-o.
    Precum preconizasem, un entuziasmat a cerut relaţii despre sursa de achiziţionare şi preţul masuţei pentru cucăit. Amicul a deconspirat preţul de 10 lei / buc şi disponibilitatea de a oferii
    doritorilor cele 10 bucăţi ce se aflau în geanţi. Scuzându-ne că trebuie să coborâm la Craiova, afacerea de 100 lei s-a încheiat rapid. Noi am recuperat măsuţele montate pentru a le folosi la apropiata întoarcere în Bucureşti.
    Cerându-şi iertare, amicul s-a confesat că i s-ar potrivi şi lui afacerea cu măsuţele pentru cucăit, mult mai bine ca aceia cu pătrunjelul…
    – Bine, dar să nu te caliceşti. Mâine îţi dau “paşii” planului de afaceri, pentru care îţi cer minim trei variante de rentabilitate, cu prezentare în 48 de ore. Nu neglija facultatea şi nu uita că “trei meserii şi două diplome te apără de toate necazurile vieţii”.
    Am citit că şi Albert Einstein lucrase pe la un oficiu de stat pentru invenţii şi inovaţii din Germania, inainte de… celebritate !!!

  20. 1 Decembrie doar a confirmat ceea ce am constatat cu totii pe parcursul mandatului sau si anume faptul ca Traiian Basescu isi uraste propriul popor.

  21. Sinucigasi, o sa fie cu duiumul,
    Si de tara se va alege scrumul,
    Avand in fruntea tarii, o paiata,
    Ce te determina sa-ti iei adio de la viata,
    Din cauza marasmului economic facut de el,
    Prosperitate in tara nu va mai fi defel.
    Ne plang batranii, bolnavii si mamele,
    Iar Base indiferent, asculta manele,
    Se distreaza si benchetuieste,
    Dar la „aproapele” lui nu se gandeste.
    Adept al boierului Motoc,
    La Constitutia tarii nu se gandeste deloc.
    Repeta citatul cu nerusinare,
    Adaugand ideea lui in continuare:
    „Eu sunt boier mare, restul is niste prosti,
    Ce pe romani ii tot indop cu povesti !”
    Ducandu-ne mereu cu zaharelul,
    Beat de fericire, Base isi reumple paharelul,
    Si se „aghezmuieste” din plin,
    Viata tuturor fiind intr-un continuu declin !

  22. Pentru reconstructia Romaniei avem nevoie de un guvern competent. Basescu si papagalul Boc nu sunt capabili sa conduca aceasta tara.

  23. Daca Basescu s-ar limita la a trai in lumea lui, ar fi poate, acceptabil, doar ca interfereaza cu lumea noastra, si efectele le simtim cu totii, in fiecare zi.

  24. @ ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK
    Stimate domn,
    Ne lungim pe un subiect off topic şi nu cred că are rost.
    Eu nu am argumente să contest ce spuneţi, dar nu am nici un argument care să-mi permită să fiu de acord cu domnia voastră şi tocmai aceasta este problemă.
    Dumneavoastră faceţi afirmaţii fără să le probaţi. Argumentul „am aflat din surse de încredere” nu este normal. Dumneavoastră ar trebui să prezentaţi informaţii şi nu supoziţii, mai ales dacă vă consideraţi jurnalist de investigaţii. Poate că aveţi dreptate, poate că ceea ce spuneţi este purul adevăr, nu cred însă că este normal să faceţi astfel de afirmaţii dacă nu aveţi nici un fel de dovadă.

    De afirmat putem afirma orice, chestiunea este că ar trebui să şi probaţi ceea ce spuneţi. Or în zona probelor staţi foarte prost, pentru că nu depăşiţi niciodată argumentul „am aflat eu de undeva”.

    Când spuneţi „Nu demult 43 de congresmeni americani au transmis o scrisoare Presedintelui Obama considerand…” imediat trebuie să veniţi cu un link către un ziar care prezintă un facsimil, sau o declaraţie de presă oficială, un comunicat, sau chiar să prezentaţi la primă mână astfel de documente dacă aveţi cum să le obţineţi. Eu cum să vă cred pe cuvânt, de exemplu, că 43 de congresmani americani au trimis o scrisoare preşedintelui SUA cu subiectul pe care îl spuneţi? Eu unul tocmai asta evit, să-mi fac iluzii. Vreau să am convingeri. De aceea sfatul meu este să vorbiţi numai atunci când aveţi probe. Aducând acuzaţii formulate ca simple alegaţii nu faceţi decât să întăriţi non-democraţia.

  25. @bibliotecarul
    foarte tare firma „mic-associates”.
    Viziunea lor:” Our vision for a greater, more powerful Europe” cand ei sunt in inima SUA este superba.
    Toti cei enumerati au grade, inclusiv blonda., care nu e chiar asa de superba cum zici. Cica firma se pricep si la sanatate, energie verde, infrastructura…astea-s puse la misto, pentru derutarea „inamicului”.De demonstrat ca Basescu e implicat acolo e la fel de dificil cu demonstratul gradelor si din ce U.M fac parte.
    Iar faptul ca fetele astea au sustinut vizitele lui Nastase la Nasdaq in 2002, si nu stiu ce vizite a lui Iliescu….rezulta ca Iliescu si cu Basescu sunt mana-n mana la traficat arme :)
    Descurcareti masonii astia…

  26. @Boches Cezar
    ECONOMIST : BASESCU PRIM MINISTRU
    Cunoscuta publicatie britanica ofera urmatorul scenariu. La urmatoarerele alegeri
    opozitia va prelua puterea. Cu primul ministru Ponta si cu o echipa inbecila se va face de ras infundand Romania si mai adanc in prapastie, Basescu se va intoarce
    pe cai mari….ca salvatorul patriei. La fel ca Putin va deveni Prim Ministru.
    Cu aceasta ocazie va deschide puscariile largi pentru dusmanii politici moguli si nemoguli.
    Sper ca mogulul Voicilescu sa se trezeasca si sa nu intre in plasa intinsa. Este momentul sa se deslipeasca de amatori propunand un program economic si social viabil. In caz contrariu ai doresc o puscarie….., usoara. Basescu nu iarta.

  27. # Moş Iepure

    îmi plac versurile tale,
    şi numai dacă permiţi le-aş filtra ca
    mai jos. Dacă nu, rugăm gazda să şteargă
    acest comentariu.

    Sinucigaşii fi-vor cu duiumul,
    De ţara noastră se alege scrumul,
    Având in frunte pecinginea – paiaţă,
    Îndemn să-ţi iei adio de la viaţă,
    Marasmul general creat perfid, de el,
    Gropar prosperităţii, ce nu va fi de fel.
    Pruncii cată-n zadar secatele mamele,
    Iar JON*, indiferent, asculta la manele,
    Bruta se distrează şi benchetuieşte,
    La noi, nunai de moarte se gândeşte.
    Nemernic precum vornicul Moţoc,
    Întină carta ţării, făr-a gândi, deloc.
    Reia uşor citate, cu neruşinare,
    Plasându-şi aberaţii, in continuare:
    “- Eu sunt boier mare, restul prăpădiţi,
    Cu povesti îi satur, fiindcă sunt tâmpiţi !”
    De şapte ani ne-a dus cu zăhărelul,
    E beat de fericire, işi umple păhărelul,
    Şi se “aghezmuieşte”non-stop, din plin,
    În timp ce România se află în declin !

  28. @ andron

    Stimate domn,
    Aşa e românul, cu grade… Numai că unii îşi iau gradele de la rachiul de pufoaică cu aromă de electrozi de sudură, alţii de la nu ştiu ce Jack Daniels din butoi afumat şi patru cuburi de gheaţă…
    Dumneavoastră aveţi ceva dovezi, sau tot… :D
    Hâc! La mine e palinca de Bihor făcută la Piteşti colţ cu Balta Albă. :lol:

  29. @ Dan Voiculescu

    Profit şi de faptul că dl Valeriu Mangu are atenţia îndreptată aici pentru a vă adresa o întrebare juridică…

    Stimate domnule Voiculescu,
    O întrebare punctuală…
    În măsura în care domnul Lăzăroiu nu este membru al PDL, nu ar trebui „trecut” prin Parlament pentru a ajunge ministrul muncii?

    ARTICOLUL 85 – Numirea Guvernului
    (2) In caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, Presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
    (3) Daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului, Presedintele Romaniei va putea exercita atributia prevazuta la alineatul (2) numai pe baza aprobarii Parlamentului, acordata la propunerea primului-ministru.

    În plus, presa a apucat să spună că domnul Boc s-a dus cu altă propunere la domnul Băsescu. Cum poate să ajungă cineva ministru care nu este propunerea premierului?

  30. @Bibliotecaru: ai dreptate. Presa nu si-a dat seama de asta si se pare ca nici opozitia momentan.
    Din pacate, cred ca ar aranja sa para legal. Cat e de greu sa faci o adeziune la partid cu o data anterioara numirii. Oricum nu trebuie inregistrata nicaieri…

    @DV:Legat de revizuirea Constituiei, am spus ca se pregatesc sa dea vina pe Opozitie deoarece se vor opune „democratizarii si reformarii statului”. Am avut dreptate: http://www.cotidianul.ro/148125-Boc-USL-nu-vrea-revizuirea-Constitutiei-pentru-ca-se-simte-bine-in-statul-creat-de-Iliescu

  31. Daca stam si analizam politica externa a Romaniei ne putem da seama de faptul ca suntem izolati pe plan extern.

  32. @ Bibliotecaru

    Domnule Bibliotecaru,
    Remarca dvs. este pertinenta. Conformitatea cu textul constitutional este satisfacuta daca dl. Sebastian Lazaroiu era la momentul numirii deja membru al PDL. N-avem de unde sa stim ca nu era – apartententa cuiva la un partid este parca secret de stat desi, dupa cum zice legea de domeniu, partidul politic este persoana juridica de drept public.
    Dar chestiunea este alta: cand un ministru desemnat nu este membru al vreunui partid se poate vorbi despre o schimbare a compozitiei politice a Guvernului? Pentru a gasi raspunsul la intrebare sa nu uitam ca dispozitia constitutionala respectiva a fost introdusa cu ocazia falsei revizuiri din 2003. In mod legitim, Guvernul nu poate avea nici o coloratura politica; el este – ori trebuie sa fie – doar un organizator (a guverna=a organiza), adica un executant. Adica: Guvernul trebuie doar, dupa cum dispune Constitutia, in mod fundamental sa ORGANIZEZE executarea legii. Treaba care este pur tehnica, neavand asadar nici o legatura cu vreo vointa politica.Hotararile de guvern se dau, dupa cum dispune Constitutia, pentru ORGANIZAREA executarii legii. Confuzia si deruta provin din faptul ca in Guvern sunt membri de drept ministrii, propusi de diverse partide, care insa au ca ministri alta fisa a postului decat cea de membri ai Guvernului. Dar nici macar un ministru n-are a fi „politic” – el trebuie intai sa transforme vointa politica a CETATENILOR de care vorbeste art. 8 al Constitutiei in proiect de lege, care este o treaba tehnica, apoi sa prezinte proiectul in Guvern, apoi Guvernul sa paseze proiectul la Parlament. Cand legea este adoptata, respectiv promulgata, ministrul trebuie sa treaca la executarea dispozitiilor legii. Nu-i nimic „politic” in acest circuit, afara doar de vointa in cauza, despre care nu se stie inca ce inseamna, ce trebuie sa priveasca si, respectiv, cum trebuie sa ia nastere.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  33. @ Valeriu Mangu
    Vă mulţumesc pentru răspuns. Aveam nevoie de o confirmare a ceva ce intuiam deja fără să găsesc suport doctrinar. De altfel chestiunea Guvernului despre care vorbiţi mai sus am postat-o şi eu într-un comentariu pe blogul domnului Năstase ce poate că a este deja apărută la data când va fi moderat acest comentariu. Mai mult am lărgit această realitate la o legătură cu persoana aleasă din Parlament şi persoana aleasă la Cotroceni.
    De ce?
    Pentru că deşi domnul Băsescu era preşedinte în 2008 şi în 2009, după alegeri, domnul Boc a pierdut postul de premier şi l-a recâştigat numai pe baza faptului că s-au întâmplat alegerile prezidenţiale. Deşi acelaşi Parlament, domnul Boc a pierdut postul de premier şi l-a recâştigat, ceea ce înseamnă că şi parlamentarii au fost influenţaţi de alegerea preşedintelui. În sfârşit, este evident că nu ar trebui să existe o legătură între postul de premier şi conjunctura în care se află Parlamentul, datorită separaţiei puterilor în stat. În concluzie capacitatea Guvernului nu a fost legată de Programul de Guvernare, cum ar fi fost normal pentru că este dimensiunea politică a Guvernului, şi capacitatea miniştrilor şi a premierului de a guverna, demiterea şi repunerea în funcţie a avut legătură cu o conjunctură de imagine.

    Mulţumesc pentru această confirmare, este importantă.

  34. @ Bibliotecaru

    Domnule Bibliotecaru,

    Guvernul este, si el, un executant. Misiunea sa este consacrata in art. 102 alin. (1) al Constitutiei: ASIGURA realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducarea generala a administratiei publice.
    Ce inseamna asta?!
    Intai, ca trebuie sa ASIGURE realizarea. Adica sa creeze conditii pentru realizare. De exemplu, daca politica interna – ramane de vazut cine ii stabileste coordonatele, continutul – cuprinde imperativul construirii in 4 ani a 100 de scoli noi, Guvernul este chemat sa asigure realizarea acestor scoli. Cum?! Prin masuri de tip organizatoric – de exemplu, asigurand terenuri, asigurand bani pentru constructii, organizand, fie si prin interpusi, licitatii etc. Guvernul este, deci, un ORGANIZATOR. El nu are deci dimensiune „politica”, adica nu el hotaraste ce anume trebuie construit, cat trebuie construit etc., acest rol, deci de a hotari, revenind altcuiva, anume CETATENILOR (v. art. 8 al Constitutiei, care vorbeste despre vointa politica a cetatenilor). Cum apare aceasta „vointa politica” este insa alta problema”.
    Cele de mai sus sunt intarite prin dispozitia constitutionala (v. art. 108 alin. (2) al Constitutiei) potrivit careia hotararile de guvern se emit pentru ORGANIZAREA executarii legilor. Adica: in mod normal, vointa politica de a se construi 100 de scoli trebuie sa capete intai consacrarea juridica sub forma legii, Guvernului revenindu-i misiunea de a da normele de organizare de tipul celor de mai sus.
    Revenind la art. 102 alin. (1) al Constitutiei, masurile de ASIGURARE trebuie sa fie potrivit PROGRAMULUI DE GUVERNARE, ceea ce inseamna ca acest Program este de ORGANIZARE a executarii vointei politice a cetatenilor. El nu este un progam de „vointa politica”, cum in mod gresit s-a inteles in ultimii 20 de ani, ci de organizare – repet, a guverna= a organiza.
    Rezulta de aici ca Guvernul n-are nici un fel de dimensiune politica, Rezulta de aici ca dispozitia din art. 85 alin. (3) al Constitutiei de care vorbiti a fost introdusa in 2003 in mod gresit.
    Ca sa poata sa ORGANIZEZE, Guvernul trebuie sa fie format din SPECIALISTI in organizare. Eu, de pilda, n-as putea sa ma angajez sa organizez activitatea din Ministerul de Externe, la care nu ma pricep. Poate, sa zicem, m-as baga la Ministerul Educatiei, desi intre meseria de profesor si cea de organizator al desfasurarii activitatii respective este o (mare) diferenta. Pana la urma si functia de ministru cere specializare. Iata ca aceste functii n-au nimic politic in ele, afara de aceea ca un ministru, un membru al Guvernului trebuie sa organizeze transpunerea in fapte a unei vointe a altcuiva – a CETATENILOR (v. art. 8 al Constitutiei).
    Numirea asa-zis politica a unui ministru si, implicit, a unui membru al Guvernului este deci, de principiu, gresita. Noi n-avem nevoie de activisti, de cadristi, ci de specialisti care stiu, propun etc. masuri de ORGANIZARE.
    A doua atributie a Guvernului de care vorbeste art. 102 alin. (1) al Constitutiei de a exercita conducerea generala etc. – urmeaza a fi tratata la fel. Astfel, cand Guvernul numeste un presedinte de Agentie nationala el trebuie sa caute cel mai bun specialist in domeniu, nu un cadrist.
    Fie si din aceasta analiza pe care mi-ati dat prilejul s-o fac rezulta eroarea in care ne aflam de 21 de ani.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  35. @ Bibliotecaru

    Domnule Bibliotecaru,

    Ma bucura remarca dvs.
    Iar ca o completare, de 20 de ani nu se observa ca nu primul-ministrul este cel care trebuie sa exercite conducerea generala a administratiei publice, ci GUVERNUL. Din aceasta constatare pot decurge o serie de consecinte cu adevarat extraordinare.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  36. @ Valeriu Mangu

    Acum chiar că vorbiţi pe limba mea… :D

    Dar cine să accepte aşa ceva în România? Cum să recunoască aşa ceva chiar premierul?

    Vă daţi seama ce intelectuali de marcă ar trebui să vină în organigrama statului român ca să ajungem, în sfârşit, la normalitatea aceasta?

Comentariile sunt închise.