Pentru pustii inventivi si curiosi, un concurs Henri Coandă  pe site-ul Fundatiei pentru Dezvoltarea României: aici.

Luati-le cărtile! :)

41 COMENTARII

  1. @ Bibliotecarul
    Intre varul Printului Charles viitorul rege si Crin Antonescu pe cine preferati?
    Oare experimentul escu….. Ceausescu , Iliescu, Constantinescu, Basescu nu va
    este de ajuns? Deocamdata cele mai civilizate tari si cu cel mai inantat nivel de trai sunt tarile cu monarhie constitutionala. Fiind cetatean al Imperiului Nipon va asigur ca Imparatul nostru este iubit si are consideratia intregului popor Japonez

  2. Cred că acea capcană a concursului este că deşi toată lumea identifică corect sistemul „Jet”, elementul care constituie de fapt inovaţia lui Henri Coandă, foarte puţină lume observă că este de fapt un biplan. :D

  3. „Am studiat efectul Coandă în Universitate. Este un moment foarte important pentru ştiinţă. Dar să vă spun ceva: atunci când l-am studiat, nu se numea aşa, sau pur şi simplu ne era prezentat sub alt nume. Abia după căderea comunismului am aflat că efectul purta numele românului Coandă”,

  4. @ ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK

    Între vărul Printului Charles ca viitor rege şi Crin Antonescu ca viitor preşedinte, îl prefer pe Radu Duda ca viitor preşedinte. :D Vedeţi ce răspuns diplomatic am în raniţă?

  5. 1. CONSTATARE

    Plecă la răsărit,
    Ca să revină la apus.
    A zis ce-avu de spus
    Pe plaiuri de alt rit…

    2. PRICEPI JON*

    Efectul Coandă, domnule Traian Băsescu, nu se manifestă prin flatulenţă prezidenţială, constant practicată de dv. pe scaunul de la Cotroceni, ca unică „posibilitate intelectuală” pe care mizaţi spre a vă ridica în ochii alegătorilor cărora le-aţi… împuţit zilele !

  6. As vrea sa propun o tema de dezbatere.
    Ce parere aveti despre manifestatiile acelor extremisti maghiari,care se intreaba daca FORTA ARMATA ESTE SINGURA SOLUTIE PENTRU OBTINEREA TERITORIUL SECUIESC,asa cum ei il numesc?
    Tin sa precizez ca Tokes , sustine aceste manifestatii si aceasta idee , chiar prin faptele sale si prin afirmatiile pe care le face in parlamentul european.Desi Tokes a uitat ca este acolo , datorita faptului ca Romania la sustinut pentru aceea pozitie.Acum raspunsul sau este sa ne injunghie in spate.

  7. @ Dan Voiculescu

    DUBLĂ LOVITURĂ

    Încerci să mai câştigi şi tu un ban ,
    Făcând fundaţiei tale propagandă ;
    Iar puştii-l vor iubi pe Nenea Dan ,
    Crezând că el e … Henri Coandă !

  8. @ Intrarea securitatii in familia regala sa facut prin actorasul de provincie Duda.
    Monarhia romaneasca se bazeaza pe constitutia din 1923. Regele Mihai nu are in prerogativele sale schimbarea constitutiei. Punerea ca mostenitoare a ficei Margareta este ilegala ….mostenirea se poate face doar pe linie masculina iar noul rege al Romaniei va fi printul Nicolae. Se pare ca dumneavoastra al preferati pe un alt membru a securitatii Crin Antonescu….un alt ESCU. Oricum printul Charles al prefera pe varul sau . Se pare ca avem de ales intre familia securitatii si familia regala engleza. Avantaje si dezavantaje. Pentru securisti si comunisti numai avantaje.

  9. ISTERIA NATIONALISTA IN PLINA DESFASURARE
    ( Tandemul Basescu -Tokes impotriva Romaniei )
    EXTREMISTII UNGURI SI ROMANI A-SI DAU MANA. ACEASTA DESLANTUIRE DE URA FOLOSESTE DOAR POLITICIENILOR SI MAFIEI DE LA PUTERE.
    UNGARIA SI ROMANIA SUNT MEMBRE NATO. ORICE SCHIMBARE DE GRANITA SI PIERDEREA ARDEALULUI ESTE EXCLUSA.
    TANDEMUL TOKES-BASESCU LUCREAZA PERFECT. DE CATE ORI BASESCU
    ESTE IN PERICOL TOKES MAI FACE O PROVOCARE…….. POPULATIA MINORITARA
    SI CEA MAJORITARA UITA DE BASESCU….UITA DE PROBLEME CURENTE SI UITA SA IASA IN STRADA !
    Un exemplu concludent este domnul Marko si retorica sa cu iz provocator si fascizant.
    UNGURII SI ROMANII POT TRAI IN PACE. INTINDETI O MANA PRIETENEASCA UNGURILOR SI VA GARANTEZ CA VA VOR RASPUNDE. VOICULESCU UN OM INTELIGENT SI SOFISTICAT AR TREBUI SA DEVINA UN PROPONENT AL ECHILIBRULUI SI AL INTELEGERII INTERETNICE SI NU INVERS.

  10. @ marco
    Propun si eu o desbatere cu tema Romanii si Ungurii pot trai in pace si intelegere
    sau sa urmeze calea extremista a domnului Marco ?

  11. @ ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK

    Exageraţi.
    Monarhia românească nu se bazează pe nimic, ea nu mai există… suntem REPUBLICĂ. Dacă Regele Mihai ar redeveni rege, asta s-ar întâmpla după o schimbare a constituţiei în momentul acela şi nu după o constituţie din 1923

    Cât despre domnul Radu Duda, eu făceam o glumă. Puteam să spun la fel de bine Brianna Caradja.
    Dar chiar dacă nu aţi înţeles că este o glumă, totuşi exista o afirmaţie că-l prefer pe domnul Radu Duda domnului Antonescu. Partea asta aţi înţeles-o greşit se pare.

    Am şi ceva argumente.
    Spre deosebire de toţi preşedinţii de până acum ai României, domnul Radu Duda are o şcoală superioară militară (are un doctorat în cadrul Academiei Naţionale Militare Bucureşti) şi mai are un pic şi ajunge şi general. Asta ar folosi un preşedinte şef al CSAT. Are şi ceva experienţă diplomatică, dar recunosc că nu ştiu dacă are un grad diplomatic sau nu. Iar mai trebuie nişte studii juridice pentru a fi perfect ca preşedinte.

    Dacă acest domn a colaborat sau nu Securitatea, habar nu am. Din câte ştiu nu există o decizie CNSAS. Ceea ce este absolut sigur, în 1996 nu avea cum să fie infiltrat de Securitate pentru că Securitatea nu mai exista de foarte mult timp.

    Ei bine, pe prinţul Charles l-aş pune însă preşedintele României oricând. :D

  12. @ ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK
    PS.
    Stimate domn,
    Sunteţi prea încrâncenat în a tranşa „soluţii” doar pentru că aţi citit din ziare nu ştiu ce. Preferaţi un om doar pentru că este rudă cu cineva. Am auzit că şi George Bush este rudă, mai îndepărtată cu Prinţul Charles… are relevanţă asta?

    Stimate domn,
    Astfel de lucruri nu se fac. Dumneavoastră lansaţi astfel de soluţii cu lejeritate. Între două arestări ale cuiva apare şi o monarhie în România. Poate şi câţiva voievozi, că tot se doreşte refacerea voievodatelor?

    Părerea mea este că temperându-vă şi devenind argumentativ veţi avea mai multă putere în cuvânt… Apoi şi eu sunt un „Escu”, poate că voi ajunge preşedinte în 2014. Numele îl am.

  13. @ Marco
    Chiar pe acest blog am cerut desfintarea UDMR …un bastion al comunistilor si securistilor maghiari din Romania. Ungurii trebue sa-si creieze diferite partide si sa aiba una din ele. Unele opinii ale pastorului seamana cu cele ale tribunului. Ca efect pozitiv va insemna scindarea voturilor si pierderea monopolului UDMR.
    ……….
    Puteti sa explicati cum poate sa apara aceasta FORTA ARMATA …… SINGURA SOLUTIE PENTRU OBTINEREA TERITORIUL SECUIESC. Ungaria va ataca Romania ? Secuii se vor retrage in paduri devenind partizani ? Tokes va inarma pe enoriasi ?…..Nu stiu despre ce vorbiti dar stiu pentru cine vorbiti….cei ca dumneavoastra.

  14. ERATA
    Ungurii trebue sa-si creieze diferite partide si sa aiba una din ele ….A SE CITI……
    diferite partide de unde sa poata alege. Scuze.

  15. O INTREBARE DE MAXIMA IMPORTANTA
    Nu pot sa dorm si ma rasucesc toata noaptea. Crin Antonescu
    a declarat:” Daca un maghiar sau un tigan ar fi ales presedinte al Romaniei, ar insemna perfectiunea democratiei.” Ma chinueste intrebarea …sa gandit la el insusi sau Ponta. Sau poate la amandoi. Sper prin ajutorul dumneavoastra sa
    primesc un raspuns. Vreau sa dorm fara somnifere.

  16. O parare:daca commenturile dlui Horvath nu au legatura cu subiectul postarii, nu cred ca ar trebui publicate.

  17. Avionul cu reacţie inventat de Henri Coandă este fără îndoială cel mai cunoscut proiect al savantului român, dar mai importantă decât avionul în sine s-a dovedit a fi descoperirea aşa numitului „efect Coandă”, un fenomen fizic care a ajuns să stea la baza dezvoltării aeronavelor capabile să decoleze pe verticală şi fundamentul fizic pentru realizarea a numeroase echipamente industriale şi militare.

  18. Lectie de engleza :

    ODĂ LUI EBA

    Pe mezina lui Zeus, Eba non – gravida ,
    Pe Salaina Cenel o voi cânta-n versuri ;
    Căci ea a vrut să facă un copil cu Syda ,
    Dar a avut un ză eşec şi nu … succesuri .
    (Ca-n cărţile SiFi, uitând că are dresuri)

  19. @ Demetrios

    Subiectul meu este mereu acelasi……..Basescu si regimul mafiot si faptul
    ca ne indreptam spre ceva similar ……prin schimbarea unei gasti politice cu alta gasca. Acest blog este cel mai important si poate singurul important. Este comentat in general de oameni inteligenti si culti .Sunt bineinteles exceptii de felul dumneavoastra care chiar depasiti acest nivel. Pe dumneavoastra va deranjeaza nu iesirea din subiect ci faptul ca opiniile dumneavoastra si nivelul dumneavoastra nu concorda cu ale mele.
    In 1955, cand Einstein a incetat din viata, creierul sau a fost indepartat si pastrat de catre doctorul Thomas Harvey pentru a fi cercetat. De-a lungul timpului, el l-a studiat si a oferit si altor cercetatori bucatele din el pentru a afla raspunsul la intrebarea: Cu ce este diferit creierul unui geniu ? Astept cu nerabdare incetara dumneavoastra din viata pentru studii similare.

  20. @ Demetrios
    Timp de 25 de ani, Win Wenger a lucrat la programul de invatare accelerata Project Rennaissance, iar descoperirile lui sunt descrise in cartea “The Einstein Factor”. Cartea a aparut si in limba romana la editura Nemira, si poate fi considerata o provocare extraordinara pentru cei interesati de dezvoltarea lor personala. In curand in acceasi editura va aparea volumul ” The Demetrios factor „

  21. @ Bibliotecarul
    Am absolvit IATC sectia Cinematografie…….deci am fost coleg cu Duda.
    Chiar din timpul studentiei avea aptitudini militare si chiar grade….desi venea la facultate imbracat in civil.

  22. @ Bibliotecarul
    Spuneti : Pe prinţul Charles l-aş pune însă preşedintele României oricând.
    Intradevat sunt multe asemanari intre Printul Duda si Printul Charles. Amandoi
    au pregatire militara.

  23. @ Bibliotecarul
    Spuneti tot dumneavoastra despre Duda : Dacă acest domn a colaborat sau nu Securitatea, habar nu am. Din câte ştiu nu există o decizie CNSAS. Ceea ce este absolut sigur, în 1996 nu avea cum să fie infiltrat de Securitate pentru că Securitatea nu mai exista de foarte mult timp.
    Pentru prima data ideile noastre converg. Intradevar in Romania nu mai exista securitate si securisti. Exceptii facand toti presedintii tarii din trecut…prezent….si viitor.

  24. off-topic:

    V-as ruga, daca stiti, sa postati un link pentru un site care permite studierea legii minoritatilor nationale care urmeaza a fi discutata/adoptata prin asumare (?!?)!
    Sunt doar curioasa.

    Va multumesc din nou !

  25. @ marco: Cred ca pozitia mea pe aceasta tema a fost intotdeauna clara si ferma. @ ciprian: Este, multumesc pentru idee. @ Robert Horvath: Ramaneti neobosit :).

  26. @ ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK

    In primul rand eu am precizat „acelor extremisti maghiari” ,sub nici o forma nu am spus ca TOTI etnicii maghiari ar fi extremisti si au venit cu intrebarea ” Este forta armata singura solutie pentru obtinerea tinutului secuiesc?”.Exista si extremisti romani,daca asta v-a multumeste cu ceva.

    La post-ul 13 ati afirmat ca sunt extremist si ca am ceva impotriva ungurilor din Romania.O afirmatie care nu este adevarata si sunt dispus sa v-a demonstrez.
    In postul meu daca il veti reciti , o sa vedeti ca am scris asa : ” acelor extremisti maghiari ” , accentuez ACELOR .Faceam referire la acea manifestatie unde au participat anumite persoane care pot fi considerate extremiste prin ceea ce CEREAU.
    Acei manifestanti NU ii consider ca a fi reprezentativi pentru INTREAGA comunitate de etnici maghiari.Ideea postului era simpla.O mana de oameni creeaza tensiuni intre romani si maghiari desi ei NU consider ca reprezinta parerea unanima a etnicilor maghiari.

    Intrebarea : FORTA ARMATA ESTE SINGURA SOLUTIE PENTRU OBTINEREA TERITORIUL SECUIESC? este intrebarea scrisa pe unul in afisele lor , in limba engleza , si care LE APARTINE.
    Si eu ca si dumneavoastra , am incercat sa ma gandesc la ce anume se refera ei , deoarece „tinutul secuiesc ” nu detine o armata proprie si nu cred ca Ungaria ar intervenii in forta intr-un conflict cu Romania.
    Concluzia : de ce au scris acel lucru , cand o astfel de afirmatie , desi nefondata nu face altceva decat sa provoace tensiuni total inutile.
    ASTA M-A DERANJAT PE MINE.Ca astfel de afirmatii care nu fac altceva decat sa provoace un conflict inexistent, nu sunt sanctionate de autoritatile avizate.
    Cat despre afirmatiile domnului Tokes , eu le consider nu sunt la locul lor deoarece este europarlamentar al Romaniei si ca acolo reprezinta interesele tuturor romanilor indiferent ca sunt etnici maghiari ,turci , rromi etc.Iar el a facut anumite afirmatii cu un caracter total nepotrivit provocand aceleasi tensiuni care nu isi au locul si nu reprezinta nici romanii si nici romanii de etnie maghiara,in opinia mea.

    Cat despre legimitatea UDMR sau principiile acestui partid , nu ma pronunt.
    Si eu consider ca maghiarii din Romania ar trebui sa aibe posibilitatea de a alege dintr-un numar mai mare de partide politice care sa le reprezinte interesele.
    In concluzie domnule ROBERT HORVATH, nu sunt nici extremist maghiar , nici roman.Sunt doar un om care observa ca din cauza ANUMITOR persoane care considera ( EI ) ca reprezinta toti maghiarii din Romania se produc tensiuni intre romani si maghiari sau daca vreti maghiari si romani.
    Sper ca de aceasta data m-am facut inteles.

    O mai spun odata.Intrebarea respectiva cu fortele armate care ar putea intervenii , era pe unul din afisele acelor manifestanti.M-a deranjat faptul ca din cauza acelor cativa oamenii se imprma ideea ca maghiarii si romanii se urasc.
    Nu imi place deloc o astfel de idee.Plus ca o pot demonstra ca nu e adevarata.
    Familia mea si o familie de maghiari din zona Clujului suntem prieteni de familie de 32 ani , cu mult inainte ca eu chiar sa ma nasc.In fiecare an ne vizitam si am pastrat legatura chiar daca distanta efectiv geografica este una mare.Eu am copilarit in familia aceea si am ramas prieten cu copii si acum si nepotii celor care in urma cu 32 ani au devenit prietenii de familie cu parintii mei.
    Daca considerati ca eu sunt extremist si ca urasc etnicii maghiari , v-a inselati amarnic si regret ca asta ati inteles din commentul meu.
    Ar fi destul de greu sa urasc maghiarii si in acelasi timp sa fiu bun prieten cu aceea familie care dupa cum am mai precizat ne cunoastem si suntem prieteni de 32 ani ( mai exact parintii mei inainte sa ma nasc si eu si fratele meu am continuat acesta buna prietenie )

    As fi recunoscator daca ati retrage afirmatia facuta , in speranta ca acum m-am facut SUFICIENT DE CLAR.Nu ma astept sa credeti ceea ce am spus , dar ma astept sa recititi cu atentie commentul meu anterior , sa vizualizati si video cu manifestul respectiv si sa trageti concluziile pe care le doriti.

  27. @DV

    Nu am dorinta de a imi fi publicat acest post fiindca , contine o „reclama” gratuita facuta unei anumite firme insa , doresc sa va sugerez sa oferiti asemenea premii in viitor :
    http://www.revell.com/model-kits/aircraft/index7.html

    seturi de montaj , antreneaza indemanarea , cresc setea de detaliu si perfectiune , starnesc curiozitatea , mai ales cea istorica …si uite asa micul pasionat devine propriul sau trainer in materie de invatare !
    scop atins .

  28. @ ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK

    Foşti membri ai securităţii vor mai exista, până la stingerea lor fiziologică. Vor mai exista şi colaboratori cu fosta securitate, până la stingerea lor fiziologică. Instituţia numită Securitate nu mai există, pentru că a fost trecută în componenţa MAN prin Decretul nr.4 din 26 decembrie 1989 şi apoi desfiinţată prin Decretul nr.33 din 30 decembrie 1989.

    Şi totuşi… trebuie să adaug că:
    * Faptul că cineva a făcut parte din Securitate nu este o încălcare a legii.
    * Faptul că cineva a făcut parte din reţeaua din informatori a Securităţii nu este o încălcare a legii.

    Dacă vorbim despre o încălcare a moralităţii, atunci societatea românească are încă o problemă importantă, pentru că în continuare există servicii de informaţii care dau informaţii de natură „politică” şi care utilizează încă reţele de informatori, exact ca pe vremea securităţii.

    Iată de ce eu propun, oricui vrea să mă asculte, că ar trebui studiate abuzurile serviciilor secrete de pe vremea României socialiste, dar şi (sau „mai ales”) abuzurile actualelor servicii de informaţii şi imoralitatea actualei reţele de informatori.

    Nu putem să-i facem imorali numai pe „cei care nu ne plac”, dar morali pe „cei care ne plac”. Imoralitatea are o singură măsură. De exemplu nu pot fi imorali comuniştii care au dărâmat case să construiască Centrul Civic iar cei care expropriază acum casele oamenilor să construiască pasaje ori nu ştiu ce centre comerciale să fie morali.

    Din păcate se perpetuează acest model al istoriei.

    Cât despre prinţul Charles… Toţi prinţii Marii Britanii au pregătire militară, inclusiv regele consort. Chiar şi Regele Mihai, după cum ştiţi, are pregătire militară. Aşa e tradiţia la ei, nu se apucă să facă medicină sau arhitectură… urmează o academie militară. Problema nu era deci că domnul Duda are pregătire militară, ci faptul că un preşedinte al României ar trebui să aibă pregătire militară (nu neapărat să fie militar) pentru a putea gestiona funcţia de şef al CSAT… şi subliniam că domnul Duda are această pregătire militară.

  29. @
    PS Din securitate se iese numai cu piciorele inainte. Sper acest lucru pentru Basescu si ceilalti tovarasi de idei si talharie. Pardon…..comisioane.

Comentariile sunt închise.