Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare este un gest disperat.

 Obiectivele puterii sunt transparente:

  1. Se ascunde de electorat inca 6 luni.
  2. Se foloseste de vara lui 2012 pentru a atenua nemultumirile populatiei (vara fiind o perioada de acalmie, care reduce presiunea asupra guvernarii).
  3. Amana generozitatea electorala pentru a doua parte a anului 2012 – pentru ca nu au bani sa sustina pomenile un an intreg.

In mod obiectiv, comasarea este un atentat la democratie. Din pacate, nu este nici primul si, garantat, nici ultimul.

Comasarea nu cred ca se va limita la alegeri locale si parlamentare. Ar fi prea simplu. În aceeasi zi am putea avea, prin grija domnului Basescu, si un nou referendum pentru revizuirea Constitutiei, o noua condamnare a comunismului (mai transanta, mai exigenta), un scrutin national pentru alegerea unui nou imn, a unui nou drapel si a unui nou antrenor al echipei nationale de fotbal. De fapt, comasarea nu este o dovada de putere, ci un semn de frica. Domnului Basescu si clonelor sale le este foarte frica de alegeri. Si au toate motivele, inclusiv penale.

Asadar, sunt convins ca regimul va continua sa inoveze: dupa votul prin corespondenta, va inventa votul telepatic, votul dublu al ambidextrilor (pentru ca, in cazul lor, si stanga e de dreapta) si votul reversibil (cei care voteaza cu opozitia au dreptul si chiar obligatia sa se razgandeasca).

Dar disperarea puterii este o veste foarte buna pentru Opozitie.

Disperarea este  prologul esecului.

50 COMENTARII

  1. Si votul by default: toti cei care nu participa la vot, desi au acest drept, sunt considerati votanti ai regimului actual, doar ca dovada nu merg la vot ca sa il schimbe.

  2. oare asta incearca sa obtina base de la „the big licuritch”, unda verde pt votul subliminal? votezi usl dar de fapt comisia stie ca tu vrei sa votezi cu pdl

  3. toate urnele de vot sa vina la mine…toate urnele de vot sa vina la mine…cam asa zice william „cheese”, marele maestru al combinatiilor basiste

  4. Milogeala PDL-ului deja a inceput, prin izvorul de lacrimi crocodiliene ale “presului” Base, pentru a sensibiliza in continuare oamenii slabi de inger. Se manifesta asemeni unei prostituate masculine, care prin smiorcaiala poate obtine favorurile visate. Problema lui este ca, mictioneaza” ochii in zadar, intrucat ne-am cam saturat de acest “Iuda prezidential”, care a vandut poporul FMI-ului pe 30 de arginti.
    Mita electorala nu va muri niciodata, deoarece sunt suflete umane care isi duc traiul de pe o zi pe alta, la limita subzistentei, oameni pe care pdl-istii i-a folosit si ii va folosi “vesnica pomenire”, amagindu-i cu minipungute continand cateva alimente si acelea cu termenul de garantie depasit, pe care acei primitori nu se indura a le arunca, negandindu-se de fapt, ca isi pun sanatatea in pericol, prin disperarea lor de-a isi mai acoperi din “gaurile saraciei”.
    Ma mir ca, nu ne baga pe toti intr-o camera de gazare pentru a ne decima cu gazul “Zyklon B” si astfel putand continua desfraul pdl-ist.

  5. Mda…
    Votul telepatic…hmmmm…Eu cred ca e valabil doar ( :) ) insotit de ” „plasa” electorantilor” ” , adica insotit -evident- de plasa… cu donatii nominativ-electorale.

    Oricum…

    Caragiale e…za best ! :)

    Va doresc O Dupa-amiaza Placuta !

  6. @ Dan Voiculescu

    INTERPELARE

    De când faci umbră pe pământ ,
    Nu-ţi mai intră-n cap odată
    Că-n ţara noastră, cel mai sfânt ,
    Rămâne … votul la găleată ?

  7. @tzosh, exaaact… asta devalizeaza bugetul statului – cumparand f16 supraevaluate grosolan si vanzand Rosia Montana pe mai nimic, si pune in pericol securitatea Rarii – prin scutul anti-racheta – doar pentru a putea fura si urmatoarele alegeri… si poate nu doar pe urmatoare.

  8. „comasarea este un atentat la democratie”

    Domnule Senator,

    marlanul Cotrocenilor nu ar fi putut calca apasat pe Constitutie fara ajutorul parlamentarilor care i-au votat aberatiile. Fara acesti parlamentari, basescu ar fi fost un descentrat ales de o frauda masiva in diaspora si a carui aberatii nu ar fi dat nimeni doi bani pe ele. Acesti parlamentari sunt cei care i-au legalizat nebuniile. Ei au o vina mult mai mare decat basescu.
    Vrem numele acestor parlamentari sa fie publicate in media. Ei trebuie sa stie ca vor plati pentru genocidul facut de PDL!

    In Romania avem cea mai mare rata a mortalitatii din Europa, in conditiile in care la stabilirea valorii ei s-a luat in calcul o populatie de 22 de milioane (valoarea reala a mortalitatii e mult mai mare).
    Cineva trebuie sa raspunda pentru asta si acel CINEVA nu e numai basescu.

    Domnule Senator, nu-i mai curtati pe parlamentarii puterii. Nu merge cu „buna”.
    Sunt criminali care trebuie sa stie ca in curand vor ajunge la capatul „franghiei”.

  9. Buna ziua , domnule Voiculescu ieri 12 septembri postul Tv Antena 3 a avut ore in sir de emisiune mai ales la Sinteza zilei in care eram informati de multi invitati din studiouca domnul Obama pleaca de la Washington tocmai cand domnul Basescu ajunge acolo. Azi vedem ca domnul basescu se intalneste cu domnul Obama . Domnule Voiculescu eu va consider un om de onoare un om de afaceri inteligent care ati putea face multe pentru aceasta tara dar credeti-ma pe cuvant ca tocmai angajatii televiziunilor dumneavoastra va fac cel mai mult rau mintind si manipuland . Eu nu l-am votat pe Basescu , consider ca a facut gafe dar domnule Voiculescu cu asa oameni care mint evident noi romanii cinstiti care dorim schimbarea nu mai simtim siguranta in oameni care ieri mint iar azi recunosc adevarul . Eu sunt convins ca nu dumneavoastra ii puneti sa minta , dar va rog dati-le un telefon ceva spuneti-le sa spuna adevarul si s-o lase mai moale cu exagerarile . Daca vreti simpatia romanilor cereti-le acestor oameni sa opreasca minciuna , este pacat ca un om ca dumneavoastra sa nu se bucure de toata simpatia romanilor din cauza unor jurnalisti zelosi sau excesiv de zelosi . este pacat ca oamenii din aceasta tara nu stiu sa aprecieze oameni ca dumneavoastra , pacat ca boc e prim-ministru in timp ce oamenii de afaceri de succes sunt tinuti la colturi. dar daca vreti sa fiti iubit de popor temperati-va angajatii, credeti-ma ce se intampla la antene a depasit orice limita … Cu respect si admiratie !

  10. Va fi campanie electorala la oferta! Reducere 50%

    Se va realiza si o economie de plase… Asadar pentru o plasa se vor alege cu voturi atat locale cat si parlamentare.

    Mi se pare normal, doar sunt vremuri grele, de strans curele. Si cum guvernul se pricepe sa faca conexiuni si planuri pe termen lung ne vor aplica masurile de austeritate si la pomeni electorale.

    Asadar, in loc de 2 pungi de zahar, 2 pesti, 2 pui, 2 pixuri, 2 galeti etc. la anu’ votul nostru va fi platit cu 50% mai putin.

  11. DOI ÎN UNU

    Din clanţă PDL-iştii bat şi dau din coate ,
    Fiind în stare a-l face şi pe dracul ghem ;
    Căci musai îşi doresc alegeri comasate :
    Adică votul prenatal cu cel post-mortem .

  12. Din pacate, cred ca romanii vor vota din nou emotional. Iarasi vor vota promisiuni. Iarasi vor vota pungile de alimente.

  13. O sa fie macel la anul. Va dati seama ca lupta se duce pe cine ramane in libertate. Pdlistii vor face tot ce le sta in putere pentru a castiga. Cam tremura chilotii pe ei.

  14. Este un lucru imposibil de realizat. Piratul de la Cotroceni nu are cum sa comaseze alegerile locale cu cele parlamentare.

  15. Nu cred ca trebuie sa ne mai surprinda nimic. Sistemul clienteral impus de mafiotul de la Cotroceni se va probusi in curand.

  16. În 2004 luptând cu “metodele” PSD au fost câştigate alegerile sub sloganul „Nu pot ei fura cât puteţi voi vota”. Acum trebuiesc găsite soluţii din vreme ca acest lucru să fie posibil :)

  17. „Atentie, insa, sa nu pierdem alegerile din 2012 ”
    Cum putem accepta ca alegerile sa fie in 2012? Nu iesim in strada sa protestam? Stam asa ca fraierii ca marlania unui penal sa „impinga” alegerile sine die?… si totul e fain? NU!!!! Trebuie protestat si sabotat in orice fel regimul plosnitelor portocalii! Nu va platiti taxele la timp! De ce sa ne respectam obligatiile cand guvernantii nu o fac? Nu au si ei obligatii de respectat… ca de exemplu sa respecte datele alegerilor?

  18. „Preşedintele Băsescu a susţinut că pentru prima dată în istorie România este în deplină siguranţă datorită scutului anti-rachetă”

    Pai asta ne trebuia noua, scut anti-racheta? De lipsa lui nu mai putem dormi noaptea? Nu era vorba ca daca merge la Obama, basescu se intoarce cu problema vizelor rezolvata? Adica le facem americanilor un favor imens gazduind scutul antiracheta si nu cerem nimic in schimb? Ce jmeker de cartier mai e si basescu asta? Gigi Gioala, sutzul din Ferentari, daca mergea la Obama se intorcea cu mai mult „in traista” decat se intoarce basescu.
    basescule, cum e cu vizele pentru „iuesei”? Le-ai ciuruit?

  19. – Domnule DV, cum vedeţi parodia de ieri de la Casa Albă ?
    – George Maior şi David Petraeus au jucat « Alba – Neagra »…

  20. De ce sa dea galeata de doua ori? Mai bine o singura data si mai economisesc niste bani. Sau poate s-au terminat fondurile.

  21. nae rachitean – au fost fraieriti de atatea ori, dar sper ca acum s-au invatat minte. Pensiile, salariile si toate indemnizatiile au fost micsorate incorect. Acum, daca ar vota iar cu PDL, ar insemna sa aleaga de bunavoie sa renunte la aceste drepturi.

  22. macacii astia portocalii nu vor mai avea parte de ciolan….gata, s-au umflat…si au stat ca bejnitele. nu au facut nimic

  23. gresit, @breiKING niuz. Votul alb e invitatia facuta lui branza si opris de a ne fura viitorul. Trebuie sa votam ”votul ireversibil” pentru lifta portocalie a scarbosului basecs.

  24. Batalia electorala din anul 2012 este interesanta de urmarit. Rezultatul insa il stim de pe acum. Uniunea Social Liberala va fi castigatorul acestor alegeri.

  25. Oricat de mult o sa fure pedelistii la urmatoarele alegeri in anul 2012 nu cred ca o sa le ajunga deoarece gradul de nemultumire al oamenilor este la un nivel foarte ridicat.

  26. Disperarea pedelistilor creste pe zi ce trece. Probabil in 2012 acestia o sa se voteze intre ei pentru oamenii de rand nu mai au o asemenea intentie.

  27. Domnilor in tara asta s-a mers pe mana unora care chipurile se pricep la politica , poate a sosit momentul sa se mearga si pe mana oamenilor de afaceri care au pornit de jos si au ajuns acum la afaceri prospere. Basescu spre deosebire de Iliescu a vorbit ce-i drept despre coruptie doar ca Basescu a uitat ce inseamna CONSENS NATIONAL , cu vanarea trecutului nu poti sa ai progres . Basescu e vinovat moral ca nu a stiut si nu stie nici acum sa lase la o parte ura , sa cheme intre 4 ochi oameni ca domnul Voiculescu sau patriciu sau chiar si Vantu si sa vorbeasca ca de la barbat la barbat cu acesti oameni sa le spuna ca trecutul nu mai conteaza ca razbunarea este arma prostului si sa le propuna ca impreuna sa scoata tara la liman s-o puna pe linia de plutire . Daca era barbat adevarat iesea public si cerea ca arhiva fostei securitati sa fie scoasa in piata publica si arsa toata pana la ultima foaie . Ce ne incalzeste pe noi ca-l vanam pe Vantu , Patriciu sau Voiculescu ? , castigam ceva ca natie ? Dar oare daca toti acesti oameni si numai ei ar pune toti umarul si s-ar ajunge la Consens National oare nu am avea de castigat ? ca sa primesti ceva prima data trebuie sa oferi . Basescu trebuia sa ofere pace dar orgoliul probabil e prea mare sau poate chiar frica sau rusinea , rusinea ca pana mai ieri il acuza pe X iar acum ii intinde o mana . Barbatii adevarati stiu intodeauna sa faca pace . In Italia pentru a se ajunge la Consens National s-a dat o amnistie , la noi nici macar nu s-a intins o mana …

  28. As mai face o completare as vrea sa-i intreb pe toti cei care citesc acest mesaj , oare ce au de castigat ei personal sau noi ca natie daca mogulul X sau mogulul Y este arestat si prezentat intr-un show la DNA ? Va incalzeste cu ceva ca undeva exista arhiva fostei securitati care tine acolo dosare care invrajbesc oamenii ? In asemenea momente grele nu se poate ca doar un singur partid sa scoata tara din nevoi , in asemenea momente grele avem nevoie de CONSENS iar pentru asta trebuie uneori sa iti calci orgoliul . Daca Basescu ar fi avut curajul si priceperea sa faca pace sa puna la masa toti liderii politici importanti si daca ar fi cerut sincer ajutorul si parerea oamenilor de afaceri de succes din aceasta tara ar fi ramas in istorie … daca nu o sa ne vedem la vot ….

Comentariile sunt închise.