Ieri am fost – inspirata decizie! – la concertul lui Engelbert Humperdinck de la Sala Palatului. Eram pregatit, ca sa fiu sincer, sa ma bucur de apusul unui artist exceptional, care la 75 de ani poate oferi mai degraba uriasa experienta a unei jumatati de veac pe scena decat flacara unui creator.

Nici gand. La 75 de ani, Engelbert Humperdinck mi-a oferit o lectie de forta, prospetime si speranta. Am descoperit un barbat drept, in plina vigoare, in plina forta creatoare, care domina scena, din care nu s-a scurs niciun strop de energie. A fost o bucurie sa ascult, de pilda, melodia mea de suflet – My Way – in versiunea unui prieten al lui Elvis, Sinatra sau Hendrix.

Si, inspirat de modelul lui Engelbert, am plecat de la Sala Palatului plin de incredere in destinul Romaniei. Cu demnitate, cu profesionalism, cu verticalitate, cu forta – avem timp si putere sa ne reinventam ca natiune tanara, vie, cu destin.

15 COMENTARII

  1. DESPRE SPERANŢĂ

    Speranţa noastră nu-i decât un vis
    Al ochilor deschişi – zicea poetul ;
    Doar de mori şi ajungi în paradis ,
    Vei înlocui speranţa cu concretul .

  2. Cântăreţul ( http://theagent.ro/artisti-internationali/180-engelbert-humperdink.html ) este un Taur (n. 3 mai 1936 în Madras, India, cu numele de Arnold George Dorsey ) care la 29 de ani îşi schimbă – inspirat – numele in cel actual, după care constant îl urmăreşte norocul. Voce, gârlă, priză la fame berechet şi o autodisciplină care la peste 75 de ani îl menţine pe linia de plutire artistică.

    La ora când comentez un alt septagenar – Nana Mouskouri (77 ani) cântă la Sala Palatului din Bucureşti pentru prima oară. Şi-a donat pensia Greciei. A imprimat 400.000.000 de discuri, dublu faţă de cel de sus.

    Benone Sinulescu (n.24 mai 1937) este o prezenţă « tânără » de mare succes, cu repertoriu modernizat, care ţine în picioare ore întregi săli renumite.
    Ori despre ce speranţă era vorba ?

  3. corectat
    O ROMANIE NOUA SE FORMEAZA SUB OCHII NOSTRII !
    Profesore Voculescu
    Spui cu speranta :
    „Cu demnitate, cu profesionalism, cu verticalitate, cu forta – avem timp si putere sa ne reinventam ca natiune ”
    Aceasta Romanie se formeaza sub ochii nostri. De departe lucrurile se vad diferit. Cea mai mare parte a mainii de lucru a plecat. A luat drumul strainatatii
    si o parte din inteligenta natiuni. Place sau nu place economia este mai mult
    pe hartie. Singura economie care prospera este cea subterana. In rest totul este falimentar. Romania subzista prin banii trimisi acasa si economia la negru.
    Daca ne referim la cei ramas acasa,o uriasa masa de birocrati ai statului si pensionari ……sperantele de schimbare reala sunt nule. Adevarul trebue spus.
    Ea reprezinta o masa conservatoare care va avota intodeauna pe un dealde Basescu sperand un tatuc care sa le dea ajutor dela stat. Ei viseaza un fel de socialim cu mai putin dictatora. Altii chiar al regreta pe Ceausescu, lipsa de libertate in schimbul unui serviciu si a unei pensii asigurate.
    SPERANTA VINE DE AFARA!
    Cei care trimeteau numai bani incep sa trimita idei.
    Ei traiesc intr-o alta lume cu un secol inainte. Sunt harnici si incep sa devina intreprinzatori. Sunt cu un picior in afara balcanismului si cu un picior in adevaratul capitalism.
    Ei schimba Romania. Ei reinventeaza Romania si ai schimba……… destinul pentru todeauna.

  4. „Crin Antonescu despre afirmatiile lui Mircea Geoana: Profetia era in baie, tot asa cu telefonul de unul singur? ”
    „Clasa” lui crin e in categoria „fosti viitori presedinti”… E trist, dar Geoana ii da clasa prin declaratiile lui. Noi, plebea pe bloguri, mai suntem vulgari, dar crin nu are voie sa se coboare cu asa declaratii. Increderea mea in crin antonescu se apropie vertiginos de zero. Inainte de a il lua pe Geoana in zeflemea, crin trebuie sa isi faca „mea culpa” pentru pierderea sefiei senatului (ponta nu conteaza). Pana si Vanghele, in felul lui „nescolit”, a pus punctul pe I: sansa de suspendare a lui basescu e zero de cand Blaga a ajuns sef al senatului. UDMR nu vor vota suspendarea unui PDList in favoarea altui PDList.

  5. # Zerillos şi #Dan Doboseriu

    În „Grădina cu vişini” a lui Anton Pavlovici Cehov, la o şampanie… neadjudecată încă de gazdă, cu gândul la „Suflete moarte”[Vai Nicolai Vasilievici Gogol] din ograda politică mioritică.

Comentariile sunt închise.