De la participarea civica articulata si argumentata

pana la socializare prin deprinderea interactiunii cu ochiul „critic” al publicului :)

e important sa ne pregatim mereu copiii si tinerii pentru succes, competitie, competitivitate.

21 COMENTARII

  1. Domnule Voiculescu
    Sunteti un om al binelui. Va sunt recunoscator daca postati acest mesaj.

    Monumentul Hocaustului este necesar . Suferintele evreilor au fost reale si nu trebue minimalizate…… dar trebue ridicat si un alt monument
    MONUMENTUL RECUNOSTINTEI !
    Nu a existat un moment similar in toata istorie a omenirii cand omenia unui popor salveaza un alt popor de la o moarte sigura In toata Europa au fost ascunsi cate un batran ,doi trei copilasi etc. Despre lista Schindler care a salvat cateva sute de oameni nevinovati Steven Spielberg a facut un film memorabil.
    Pe lista lui Antonescu au figurat jumate milion de oameni.
    Generalul a dat voce omeniei Romanilor.
    Pe monument se vor gasi numele celor care au contribuit la salvarea evreilor evreilor. Ma refer aici la Ion Bratianu, Iuliu Maniu, la partidele istorice, la Regina Elena, la Dr. Lupu, la Patriarhul Nicodim, la Mitropolitul Balan, la intreaga Biserica Ortodoxa Romana si la multi altii .
    Nu vor uitati taranii maramureseni care iau inbracat pe evreii din sate cu rabini cu tot si iau dus peste munti spre salvare si viata.
    Acest monument va fi un loc de recunostinta si reculegere.
    Un loc unde evreii si romanii se vor privi in ochi si a-si vor da mana.

  2. „DESBATERE ROMANIA”
    Domnule Voiculescu
    Sunteti de la distanta cel mai bun blog romanesc. Aici se pot creia dezbateri
    cinstite si nu lozicarde despre Romania. Propun un subiect important .

    CANTECUL DE LEBADA AL DEMOGRAFIEI NATIONALE
    Pe tot globul traditia cerea ca oamenii bogati sa faca multi copii. Astazi creiatorii valorilor, cei care sau afirmat in societate nu mai fac copii. Clasele sociale mai joase fac o gramada de copii punand in pericol caracterul genetic al societatii. Efectul este general si vizibil.Tarile desvoltate din vest au creiat enorme avantaje pentru familile cu multi copii. Asfel sa ajuns la o industrie de cresterea a copiilor. In USA nasterea unui copil anunta cumpararea……unui nou frigider sau televizor color. Efectul politicii democratice de stanga este evident pe continentul european unde populatia araba va deveni majoritara iar in USA populatia alba nu mai este majoritara.

    Nici unde sitiatia este mai vizibila ca in Romania. In timp ce un roman face un copil, tiganii fac 8. Am facut un film despre tigani , Sunt fascinat de tigani si am
    fost todeauna interesat de cultura lor autentica. Cei cu satra sunt probabili ultimii oameni liberi! Vorbesc cu totul de altceva.
    Se gasesc fata doua culturi diferite, iar una din cauza exploziei demografice este pe cale de disparitie. Romanii au obiceiul sa inchida ochii sperand ca lucturile se vor aranja de la sine sau cineva din afara va face ceva pentru ei.
    De data aceasta cand vor deschide ochii …..va fi prea tarziu.
    Acest blog de exceptie ar putea gazdui o discutie despre acest fenomen socio- demografic, definitiv cel mai important in evolutia viitoare a societatii romanesti.

  3. Copiii au nevoie de grija si atentie din partea noastra pentru a se putea dezvolta, iar astfel de concursuri ii ajuta sa creasca mai frumos.

  4. Copiii nu au teama de ridicol, de aceea sunt mai curajosi decat adultii. Ma bucur sa vad ca sunt sprijiniti prin participarea la astfel de competitii.

  5. Astazi este ziua internationala a persoanelor cu handicap.
    Pentru restul lumii, 3 decembrie este un prilej de a reflecta asupra statutului pe care-l are categoria aceasta de oameni, de a schimba mentalitati, caci mai sunt inca persoane ce ii stigmatizeaza pe cei cu handicap, producandu-le o mare suferinta.

  6. Moto :
    „Au plătit cu viaţa lor
    Ale fiilor erori „

    RUGĂ PENTRU PĂRINŢI
    De „Titanul”

    Enigmatici si cuminţi
    Terminîndu-şi rostul lor
    Lîngă noi se sting şi mor
    Dragii noştri, dragi părinţi.
    Cheamă-i Doamne, înapoi
    Că şi-aşa au dus-o prost
    Şi fă-i tineri cum au fost
    Fă-i mai tineri decît noi.

    Pentru cei ce ne-au făcut
    Dă un ordin, dă ceva
    Sa-i mai poţi întîrzia
    Să o ia de la-nceput.
    Au plătit cu viaţa lor
    Ale fiilor erori
    Doamne, fă-i nemuritori
    Pe părinţii care mor.

    Ia priviţi-i cum se duc
    Ia priviţi-i cum se sting
    Lumînări în cuib de cuc
    Parcă tac şi parcă ning.
    Plini de boli şi suferinţi
    Ne întoarcem în pămînt
    Cît mai sîntem, cît mai sînt,
    Mîngîiaţi-i pe părinţi.

    E pămîntul tot mai greu
    Despărţirea-i tot mai grea
    Sărut mîna, tatăl meu!
    Sărut mîna, mama mea!
    Dar de ce priviţi aşa
    Fata mea şi fiul meu
    Eu sînt cel ce va urma
    Dragii mei mă duc şi eu.

    Sărut mîna, tatăl meu!
    Sărut mîna, mama mea!
    Rămas bun, băiatul meu!
    Rămas bun, fetita mea!
    Tatăl meu, băiatul meu,
    Mama mea, fetïţa mea!

    Ştefan Hruşcă pe Antena 2, azi puţin după răsăritul Soarelui, deapănă povestea fascinantă a destinului său marcat de titanul ADRIAN PĂUNESCU.
    …Eram la Sinaia, prin februarie 1981 la 3 :00 am ( !) convocat de Maestru, ambii cazaţi în Casa Scriitorilor. Mi-a pus în mână un petec de celuloză înobilat cu… Rugă pentru părinţi, îndemnându-mă amical : – Cânt-o Ştefane ! Cu chitara în mână am eliberat din mintea descătuşată o melodie care până dimineaţa am uitat-o. Dar Maestrul o înregistrase, nu înainte de a slobozi aprecierea : – Va fi un mare succes ! De atunci şi până azi n-a fost spectacol fără această Rugă…românească. ŞH trăieşte în Toronto, Gianina e la fel de frumoasă…

    PS : Fiilor puneţi punct erorilor !

  7. MISERUPISMUL MIORITIC GENERALIZAT
    Cel mai mare pericol pentru prezentul si viitorul acestei tari este miserupismul.
    Este interesul numai pentru ce este personal.
    Nu demult am postat pe un blog al militarilor Plano 10 un numar mare de articole despre necesitatea recuperarii istoriei si a demnitatii . Nu a fost postat nici un comentariu de raspuns.
    La un „departament” alaturat cel al pensiilor militare erau peste 100 de comentarii.
    Daca singura preocupare ostaseasca este pensia si solda aceasta tara nu mai poate fi aparata……..Miserupismul invinge Romania !!!!

  8. PROGNOZĂ REZERVATĂ

    Evoluţia infantilă nu-i doar în progres
    Şi-mi pare rău că scriu astfel de versuri ;
    Dar puţini copii din cei ce au succes ,
    Vor avea, ca Eba, şansă la … succesuri .

  9. Un taraf sau o echipă de rugby.

    13 COPII ÎNTRE 1 – 14 ANI ARE GEORGE, ŞI NU SE OPREŞTE PÂN’ LA 15.

    Performerul este Chirilă George din Ţigăneşti (40 km de Iaşi).
    Concepuţi în concubinaj cu două surori timp de 15 ani (7 copii cu una şi 6 cu alta).
    Ar putea fi un studiu de caz pentru Antena 3. Concluziile tulburătoare, fără doar şi poate, vor depăşi interesul naţional.

  10. DOMNU-LE DAN VOICULESCU, DIN 1990 PANA IN PREZENT USL IMPRTEUNA CU CEI CARE SUNT AZI LA PUTERE AU DUS TARA IN PRAPASTIE , INTR-O PRAPASTIE FOARTE ADANCA DIN CARE CU GREU O SA MAI IESIM. SA NU CREDETI CA PE DUMNEAVOASTRA NU VA VA AFECTA. COPII DUMNEAVOASTRA SAU A CELOR CE CONDUC ASTAZI TARA ADICA USL + PDL ADICA FSN, NU VOR FI ATAT DE INTELIGENTI PRECUM DUMNEAVOASTRA SI CAND SE VA DARAMA SISTEMUL O SA STEA IN FATA LOR DESTINUL. CARE O SA II ZDROBEASCA. MA BAZEZ PE SISTEMELE SI OAMENII CARE LE-AU CONSTRUIT SI AU MURIT IN CHINURI. DE EXEMPLU EVREII: AU GANDIT CA POT EI SA CUCEREASCA TOATA LUMEA PRIN FORTA FINANCIARA PANA AVENIT HITLER SI IA CONDAMNAT LA UMILINTA SI MOARTE IN CHINURI GRELE, NAZISTII: AU CREZUT CA POT SA CONDUCA EUROPA SI SA CREEZE O NATIUNE PURA STRIVIND MINORITATILE, SI AU FOST JUDECATI LA NURNBERG LA SFARSIT. COPII DUMNEAVOASTRA CARE O SA INCERCATI CU TOTII SI MA REFER LA ACTUALA CLASA POLITICA SA II IMPLICATI IN LOCUL DUMNEAVOASTRA IN SISTEM VA FACE PRAF SISTEMUL , PENTRU CA NU AU NICI O EXPERIENTA PRACTICA CI DOAR TEORETICA SI DACA VA VENI VREUN PARTID CINSTIT SI CU OAMENI INTELIGENTI SI PUTIN BANDITI II VA FACE PE TINERII CARE INCERCATI SA II IMPLICATI IN VIATA POLITICA SA VORBEASCA SINGURI. MA ROG LA DUMNEZEU SA TRAITI CA SA VEDETI IMPERIUL CONSTRUIT DE DUMNEAVOASTRA IMPREUNA CU ACTUALA CLASA POLITICA DISTRUS.

Comentariile sunt închise.