Maine, de la ora 10, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii va analiza sesizarea mea referitoare la potentiala discriminare a cetatenilor de nationalitate romana din municipiul Sfantu Gheorghe.

Reamintesc ca in data de 10 ianuarie am sesizat mai multor institutii publice centrale (CNCD, Ministerul Administratiei si Internelor, Parchetul General) ca, desi un sfert de locuitorii municipiului Sfantu Gheorghe sunt de nationalitate romana, din cei 119 angajati ai Primariei din localitate, ale caror declaratii de avere pot fi accesate pe site-ul institutiei, niciunul nu este de etnie romana! Observam atunci ca raportul de 119 la zero creeaza o puternica suspiciune de discriminare pe criterii etnice la angajarea intr-o institutie publica a statului roman. Am prezentat aceasta situatie si presedintelui Traian Basescu insa, pana in prezent, acesta a ales sa ignore problemele a 15.000 de romani.

Continuandu-mi demersurile, i-am trimis un mesaj si primarului din municipiul Sfantu Gheorghe, solicitandu-i sa renunte la retorica cu accente segregstioniste, sa abordeze cu luciditate si pragmatism aceasta tema, subliniind ca are responsabilitatea de a preveni conflictele, nu de a le alimenta. Postez aici intregul mesaj:

“Domnule primar,

Am analizat cu atentie reactia dumneavoastra la demersul meu de a sesiza institutiile competente ale statului roman in legatura cu potentiala discriminare a cetatenilor de nationalitate romana care locuiesc in municipiul Sfantu Gheorghe.

Din pacate, am observat ca, in locul unei abordari pragmatice, ati optat pentru o retorica cu accente segregationiste, invocand posibilitatea unei tensionari a relatiilor interetnice.

Va reamintesc ca, in scrisoarea trimisa presedintelui Romaniei si in sesizarile catre Ministerul Public, Ministerul Internelor si Administratiei si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, nu am facut nicio apreciere de natura subiectiva, ci am optat pentru o prezentare obiectiva  a unui aspect concret extrem de grav: desi un sfert din locuitorii municipiului Sfantu Gheorghe sunt de nationalitate romana, niciunul dintre cei 119 de functionari publici angajati la Primarie, ale caror declaratii de avere sunt publicate pe site-ul institutiei, nu este de nationalitate romana, toti fiind de etnie maghiara. Un asemenea raport, de 119 la zero, nu poate fi o intamplare.

In aceste conditii, in locul unor declaratii emotionale si agresive, care prejudiciaza pe toti cetatenii romani, indiferent de etnie, ar fi mult mai util sa analizati responsabil si aplicat aceasta tema.

Dumneavoastra, ca reprezentant al unei minoritati, ar trebui sa intelegeti foarte usor ca discriminarea sistematica a unei comunitati va determina, mai devreme sau mai tarziu, o reactie pe masura. Avem responsabilitatea de a preveni conflicte, nu de a le alimenta. Asadar, nu actionez impotriva nimanui, ci pentru drepturile a 14000 de romani, locuitori ai municipiului Sfantu Gheorghe, si cred ca, in calitatea dumneavoastra de primar al localitatii, ar trebui sa va alaturati acestui demers.  

Preocuparea mea pentru acest subiect ramane constanta si, asumandu-mi responsabilitatile ce-mi revin in calitate de senator al Romaniei, ma voi intalni, in perioada februarie-martie 2012, cu mai multi reprezentanti ai societatii civile din Sfantu Gheorghe.

Cu acest prilej, consider ca ar fi util sa ne intalnim pentru a analiza impreuna, cu luciditate si responsabilitate, care sunt solutiile pentru ca drepturile civile a 14000 de cetateni romani, care locuiesc in municipiul pe care il administrati, sa fie respectate.”

E o temă asupra căreia voi reveni, pentru că ea trebuie dusă până la capăt, trebuie solutionată.

36 COMENTARII

  1. Categoric da. Romanii sunt discriminati peste tot prin Romania. De frica sa nu ni se dea in cap cu discriminarea minoritatilor am ajuns in stupefianta situatie de a crea 2 tipuri de cetateni: unii cu foarte multe drepturi- minoritarii si restul. Adica marea masa de romani care nu-si mai poate exercita propriile drepturi ca nu cumva sa lezeze vreo minoritate. E inadmisibil!

  2. Da, romanii sunt discriminati in propria tara, de oamenii pe care i-au ales pentru a le reprezenta interesele.

  3. Moto : Discriminaţi impetuos, vădit şi branconaţi.

    PRO-PENTRU

    Poziţia lui Emil Boc înainte de (Ig)aş da duhul : BRANCONIERUL VĂDIT, IMPETUOS rămâne să se lupte cu nămeţii, mai acana (cum ar zice rromica Udrea) ca-n 1954.
    Degivrarea cerebrală a lui Traian Băsescu, zic, deşi pot să spun direct pe ocolite, este asigurată spre întristarea bucuroşilor apatici…
    Mama voastră de litieraţi !

  4. Am vazut organizarea mexicanilor din America , facilitatile de care se bucura insa nici macar unul din ei nu are pretentia ca americanii sa le invete limba si cel mai important realizeaza ca ei sunt oaspeti pe teritoriul american , nu stapani cum au pretentia maghiarii . Ce ar insemna daca toti marocanii sau senegalezii din Franta ar dori ca francezii sa le invete dialectele , sau indienii din Anglia sa aibe pretentia ca englezii sa le invete limba . Esti pe un teritoriu strain invata-le limba .
    Eu am fost apostrofat , pe buna dreptate , deoarece intr-un autobuz din sua vorbeam in romana ci nu in engleza .

  5. RUGĂMINTE CĂTRE D.V.

    Berbecul sexagenar Olteanu Ion Toma de pe Valea Unguraşului care a gătat dreptul acum 26 de ani ne-a pus la dispoziţie o perlă ce trebuie extrasă din context şi redată repetat pe Antena 3 : „ Imaginea lui când îşi bate tâmpla cu arătătorul în timp ce exclamă : …handicapaţii !” Acestă poză va intra imediat la „documentele de lucru” ale Pieţii Universităţii.
    Mulţumesc.

  6. Da,sunt discriminati romanii in propria tara.E regretabil ca sa ajuns aici,dar e bine ca cineva ,care are si un cuvant de spus ,i-a atitudine.Din ceea ce am observat eu.Nici un roman intreg la minte nu cred ca isi doreste un eventual Kosovo,numai ca cei discriminati sunt NU MINORITATEA ci majoritatea tarii respective.
    De 20 de ani,politica UDMR ( care a fost in permanenta la guvernare ) a postat in victima ,si de fiecare data cand erau acuzati de ceva , spune-au ca sunt discriminati.Nu putem sa nu uitam si sa nu observam ca tocmai aceasta politica de discriminare si separare a intereselor cetateanilor romani ,indiferent de etnie , a fost alimentata chiar de partidul vesnic la guvernare UDMR.
    Sa nu uitam , declaratiile instigatoare la violenta a oficialilor de etnie maghiara.Cand sugerau ca etnici maghiari vor fi nevoiti sa recurga la arme ,ca sa obtina ceea ce doresc.
    Au vrut scoli si universitatea in limba maghiara,indicatoarea bilingve si multe altele si li s-a dat.Au vrut autonomie si au observat ca e mai greu de obtinut si incep sa ameninte cu violentele.
    Tot ce au dorit,cu mici exceptii , li s-a oferit , daca NU le convine libera circulatie in aceasta tara , este inca un drept la care TOTI cetatenii Romaniei se bucura.Nimeni nu ii opreste sa , treaca granita in tara,pe care ei o considera ,”tara lor” desi sunt nascuti din strabunici in Romania.
    O situatie,cred fara precedent in istoria mondiala,o majoritate sa fie discriminta de o minoritate,dar tocmai pe acest lucru se bazeaza etnici maghiari ,ca orice fel de masura ,chiar si o intrebare care le este adresata ,mizeaza pe faptul ca vor urla ca sunt discrimintati,iar celelalte state ,iar crede pe ei (minoritarii) nu pe majoritari.Totusi ,etnicii maghiari au uitat ca suntem in era tehnologiei simulte din MARSAVIILE lor se pot demonstra extrem de usor.

  7. Daca un ong ar face un proiect prin care ar dori sa le dea peste nas maghiarilor, probabil situatia ar fi alta.

  8. Basescu are experienta in domeniu. Chiar daca au fost mai multe cazuri in care a fost acuzat si gasit vinovat, i s-au dat doar simple avertismente.

  9. Este revoltator ce se intampla in localitatea Sfantul Gheorghe, iar autoritatile de la Bucuresti nu i-au nici o masura in apararea si protejarea intereselor romanilor. Oare de ce autoritatile de la Bucuresti nu se implica in rezolvarea acestei probleme ?

  10. In Romania ,romanii sunt cei discriminati.Fie suntem viermi,ciumpalaci ,handicapati mintal , etc si niciodata nu suntem intrebati NOI CETATEANII in legatura cu problemele care chiar ne privesc …..ULTIMUL CAZ ,uitete la ACTA.
    Internetul liber ,pe care il cunoastem cu totii , NU O SA MAI EXISTE odata ce este semnata legea la Bruxelles.
    Uite ce inseamna ….ACTA.
    http://www.youtube.com/watch?v=ml0t5EOAEmY

  11. Nu sunt de acord cu discriminarea pozitiva a maghiarilor din Romania. Cum ramane atunci cu egalitatea in drepturi?!

  12. Sa lasam deoparte prostiile astea…stiti de ce are nevoie romanul?
    DISCIPLINA
    RESPONSABILITATE
    SIMT CIVIC
    MORALITATE
    Despre lucrurile astea ar trebui sa vorbim

  13. @marco – N-ai inteles mesajul transmis de ministrul Vreme? Ar trebui sa ne bucuram pentru ca l-am semnat in compania unor state selecte, precum Coreea de Nord.

  14. Domnule Dan Voiculescu,
    Sunt bloggerul care, in 29 ianuarie 2010, atunci cand dumneavoastra ati scris pe blogul dumneavoastra http://danvoiculescu.net/blog/2010/01/scrisoare-deschisa-alianta-social-liberala-acum/ am scris pe blogul meu urmatorul articol:
    Pe blogul presedintelui de onoare al Partidului Conservator, domnul Dan Voiculescu am gasit un articol deosebit de interesant despre necesitatea crearii unei Aliante Social Liberale.
    In acest moment, in Romania, Traian Basescu prin intermediul PDL-ului controleaza Guvernul, Parlamentul, Ministerul Public şi serviciile secrete.
    Dupa cum stim cu totii Basescu incearca sa isi subordeneze si puterea judecatoreasca.
    Cei tineri nu intuiesc gravitatea situatiei. Cei trecuti de 35 de ani, care au prins ani buni de comunism inteleg mai usor spre ce ne indreptam. Pericolul ca un singur partid sa detina intreaga putere in Romania este real si nu trebuie neglijat.
    Pentru salvarea democratiei actuala opozitie trebuie sa actioneze unitar.
    Daca PSD+PC si PNL actioneaza separat risca sa ajunga niste partide mici, neimportante, slabe sau chiar mai rau pot ajunge in situatia PNTCD-ul adica in afara vietii politice.
    Trebuie sa le explicam romanilor ca Alianta Social Liberala este singura alternativa credibil la actualul regim.
    http://theodora0303.wordpress.com/2010/01/29/alianta-social-liberala-este-posibila-si-necesara/
    V-am scris toate aceste informatii ca sa explic ce fel de om sunt si de ce indraznesc sa va rog sa cititi ultimul meu articol.
    http://theodora0303.wordpress.com/2012/02/05/in-atentia-telespectatorilor-antena-3-in-atentia-a-directorului-postului-de-televiziune-antena-3-mihai-gadea-in-atentia-presedintelui-pc-daniel-constantin/
    Va multumesc pentru amabilitate!
    Cu deosebit respect
    Theodora Marinescu

  15. Cum a considerat domnul Victor Ciutacu, om pe care il respect, sa reactioneze la articolul scris de mine pe blog
    Victor Ciutacu: „Auzi, frate, „clubul bloggerilor liberali” e indignat de invitaţii noştri în emisiunile de la A3. Avea şi Udrea bucăţica ei de dreptate. Dacă-i ţinea munca ocupaţi, nu mai aveau timp să facă pe producătorii de televiziune şi să producă scrisori deschise către Mihai Gâdea şi…Daniel Constantin. Mare ţi-e grădina, Doamne!”
    Nu am facut pe producatorul de televiziune.
    Am facut ceea ce orice roman normal ar trebui sa faca.
    De ce reactioneaza in acest fel oamenii de televiziune de la Antena 3, domnule presedinte Dan Voiculescu?
    Dupa parerea lor EU NU AM DREPTUL SA PUN INTREBARI?
    Domnule presedinte Dan Voiculescu, eu sunt un prieten nu un dusman.
    De ce sunt tratata asa de Victor Ciutacu?

  16. BULGĂRELE DATORIEI EXTERNE

    Au trecut 50 de ani de când România rostogoleşte datoria externă potrivit liniei directoare trasată de Traian Băsescu în 05.02.2012. Bulgărele datoriei a crescut atât cât să acopere toată România. Băsescu rămas singurul cetăţean român, la cei 110 ani ai săi încă mai împinge, cu speranţa că ONU îi va acorda cei 2 mp, undeva, oriunde.
    ……………………………………………………………………………………………
    În Piaţa Universităţii, o expoziţie de papuci pentru Elenea Udrea, o aşteaptă.
    Mâine o expoziţie de Boc(anci) pentru Emil.
    Poimâine se termină…Codul Portocaliu, apoi vin inundaţiile, alegerile şi…hai să-mpingem la bolovan, în curul gol ! Fără discriminare.

  17. @stan george – Da…corect.Suntem noi o tara de „cimpalaci” care nu inteleg cum merge treaba …:)).Cred ca Vreme , a avut inainte o sedinta de „comunicare” cu familia de ursi care plangeau plecarea in nefiinta a lui Kim Jong IL (sper ca am scris corect numele ).Mai ramane sa ne spuna ca ,suntem privilegiati ca NU suntem impuscati de lunetisti,ca in Siria.Dar stai ca ala era ambasadorul Americii.
    Cum poate fi un om ministrul cominicatiilor ,cand el NU stie cu cine poate si cu cine NU POATE comunica.
    Poate chiar Coreea de Nord ,la indrumat pe ministrul nostru sa semneze ,cine stie .Cele doua mentalitati ,probabil asemanatoare,sau intalnit si au ajuns deacord asupra acestui lucru.
    Coreea de Nord : Mai Vreme,nu vrei tu sa iti faci meseria mai usoara ,si comunicarea mai lejera?Ce atat libertate pe internet,prea multi oameni de supravegheat,tehnic nu este rentabil si posibil.Ce dracu ,semneaza si tu o lege ….ca SUPRAVEGHEREA sa devina legala si astfel ,cand te supra cineva ,imediat poate fi inlaturat.
    Vreme : AAAAAA,BLA blu bla bliu …..aaaaa .DA asa facem.Ne inscriem si noi,ca daca e facut de altii …..e de bine.Am si eu o intrebare.Ce semnez eu aici ??? Nu conteaza da ca pun X…..bla bla bliu …gata e si Romania smechera.SEEFFFUUUUU…..am facut o treaba misto …e cu Coreea de Nord sau Sud dracu sa ii ia care ….dar GATA CU REVOLUTIILE PE FACEBOOK .Problema e rezolvata.

  18. @ Dan Voiculescu

    DESEN DUPĂ NATURĂ

    De nu-nţelege Arpad, nici barem ungureşte,
    Că nu-i corect de a ne pune pumnu-n gură,
    Un şut în fund să-i desenezi, pe româneşte,
    Primit de un primar maghiar … după natură !

  19. TRAIAN BASESCU ESTE:
    1. TRAFICANT INTERNATIONAL (TROC DIAMANTE- ARMAMENT);
    2. TRADATOR (CONFORM COD PENAL, Titlul I, art. 155);
    3. CEL CARE EXERCITA, IN NUME PERSONAL, SUVERANITATEA ROMANIEI (FAPTA CE INCALCA EXPLICIT ART. 2 DIN CONSTITUTIE)

    Detaliere:
    1. In perioada in care Basescu era seful agentiei NAVROM din Anvers, acolo se desfasura unul dintre cele mai “speciale” schimburi: diamante- armament.
    Mai exact, in perioada in care Traian Basescu a fost seful agentiei NAVROM, sub acoperirea acesteia se desfasurau negocierile pentru schimbul “diamante- armament”, ceea ce se circumscrise marii criminalitati organizate transfrontaliere.

    Cel care a desfasurat aceste “negocieri” (fapta intrand, repet, in “aria” marii criminaligtati transforntaliere organizate) sub acoperirea agentiei NAVROM din Anvers a fost Traian Basescu (in perioada in care a fost seful numitei agentii).

    Sunt foarte putini specialisti (asta sunt, indiferent de context) care cunosc echivalentele diamante-armament.
    Sunt si mai rari cei care cunosc caile traficului, dealerii si care pot realiza respectivele negocieri (cu un profit pentru intermediere, desigur). Traian Basescu face parte “din mana de specialisti la nivel mondial- asa cum s-a spus de cei care mi-au dat aceasta informatie certa.
    (A fi “specialist” in astfel de operatiuni si a le desfasura nu inseamna ceva de lauda- caci corespund implicarii directe in marea criminalitate organizata transfrontaliera, faptele penale de gen fiind de extrema gravitate).

    Sub acoperirea agentiei NAVROM de la Anvers nu se desfasurau acele “schimburi speciale” pentru Romania (mai exact, nu numai) dar, cu precadere, pentru zonele aflate in conflict si care prezentau risc pentru securitatea regionala/internationala (cazand sub incidenta unor anumite rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU). De asemenea, “schimburile speciale” respective erau desfasurate in beneficial unor grupari criminale (unele monitorizate international).

    In perioada in care Traian Basescu era seful agentiei NAVROM din Anvers, Romania producea deja (din 1974, mai exact) diamante industriale de o exceptionala calitate in cadrul FABRICII DE DIAMANTE SINTETICE DACIA (care, postdecembrist, avea sa se numeasca RAMI DACIA- calitatea diamantelor industriale romanesti mentinandu-se). ROMANIA ERA SINGURUL PRODUCATOR de diamante industriale din Europa (si a continuat sa fie unicul producator- cel putin pana in 2005- in perioada postdecembrista).

    In perioada (mai exact SI in perioada) in care Traian Basescu era seful agentiei NAVROM din Anvers, oficial, diamantele industriale produse de “Fabrica de diamante sintetice DACIA” erau destinate, in mare parte, fabricarii sapelor si coroanelor de foraj. Diamantele erau asamblate – fabricandu-se sape si coroane de foraj- la IFLGS (care, postdecembrist, avea sa se numeasca FORADEX; postdecembrist, Foradex avea sa deschida si o filiala in Luxemburg; dar asta este o alta discutie).

    Neoficial, o parte din diamantele (repet, de mare calitate) produse de “Fabrica de diamante sintetice Dacia” ajungeau, (cel putin) in perioada in care Traian Basescu era seful agentiei NAVROM din Anvers, pe piata neagra belgiana a pietrelor pretioase (una dintre cele mai importante- daca nu cumva cea mai importanta din Europa).
    Printr-o operatiune “bine strunita” acestea erau intoarse, cu mare profit, ca parte a trocului diamante- armament desfasurat (negociat) sub acoperirea agentia NAVROM din Anvers. .

    La Bucuresti, serviciile armatei (sau, mai bune spus, unele personaje din serviciile armatei) nu erau defel straine de ceea ce facea Traian Basescu al Anvers (toate operatiunile care presupuneau diamantele, inclusiv cele industriale, care se produceau la Bucuresti, erau controlate de serviciile respective- si cunoscute doar de anumite personaje, lucru important)
    DAR
    Ceea ce a facut Basescu la Anvers, coordonand direct si realizand (negocierile pentru) traficul diamante-armament sub acoperirea agentiei NAVROM se incadreaza nemijlocit la marea criminalitate transfrontaliera.
    Conteaza foarte putin, din perspectiva individuala, ca era o “operatiune” cunoscuta de (anumite personaje din) serviciile armatei.
    Astfel de operatiuni nu au fost vreodata “legalizate” nici in Romania nici in alte parti. Daca operatiunea este descoperita, oficialitatile nu vor recunoaste ca aveau cunostinta de ea, iar cel aflat “la inaintare” va plati personal pentru implicare in criminalitatea transfrontaliera.
    IN PLUS
    Nu trebuie sa aiba cineva foarte multa imaginatie pentru a realiza ca Traian Basescu NU a facut acele “negocieri” diamante- armament rezumandu-se la salariul sau oficial! “Specialistul” Traian Basescu, in astfel de schimburi din categoria marii criminalitati organizate transfrontaliere era specializat si in comisioane (imensa suma pe care Traian Basescu a afirmat ca o detinea in decembrie 1989 avea ca provenienta, in cea mai mare parte, comisioanele individuala obntinute la Anvers in urma negocierilor privind schimbul ilicit “diamante- armament”; dar si asta este tot o alta discutie).

    PE SCURT:
    TRAIAN BASESCU SE FACE VINOVAT DE IMPLICARE DIRECTA IN MAREA CRIMINALITATE ORGANIZATA TRANSFRONTALIERA PRIN FAPTUL CA, IN PERIOADA IN CARE A FOST SEFUL AGENTIEI “NAVROM” DIN ANVERS. SI SUB ACOPERIREA ACESTEIA, A CONDUS SI DESFASURAT NEGOCIERILE SI SCHIMBURILE CORESPUNZAND TRAFICULUI SI “TROCULUI” DIAMANTE- ARMAMENT.

    2. In afara de aceasta, Traian Basescu se face vinovat de “TRADARE”- conform Cod penal, Titlul I, art. 155.

    Citez din Codul Penal
    Titlul I, INFRACTIUNI CONTRA SIGURANTEI STATULUI.:
    Art. 155
    TRADAREA:
    “Fapta cetateanului roman sau a persoanei fara cetatenie, domiciliata pe teritoriul statului roman, de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin actiuni de provocare de razboi contra tarii sau de inlesnire a ocupatiei militare straine, ori de subminare economica sau politica a statului, ori de aservire fata de o putere straina, sau de ajutare a unei puteri straine pentru desfasurarea unei activitati dusmanoase impotriva sigurantei statului, se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.”

    La conferinta “România în Uniunea Europeană. Cinci ani de la aderare”, Traian Basescu a declarat (transmis in direct de posturile TV, joi 2 februarie 2012):
    Citez:
    “pachetul “guvernanţă economică”(…) şi, în sfârşit, tratatul, pe care l-am adoptat în formă finală acum câteva zile, la Bruxelles, şi care urmează să fie semnat la 1 martie şi care încearcă să introducă generalizat disciplina bugetară. (…)nu este o politică naţională. Este partea “hard” a cedării de suveranitate, dar toţi ştim că este şi un exerciţiu “soft” în ceea ce priveşte cedarea de suveranitate.(…) se fac politici mai puţin vizibile, dar care sunt parte a unei cedări de suveranitate, printr-un exerciţiu “soft” de la nivel european. Deci s-a accentuat cedarea de suveranitate, dar ea este insuficientă(…) Şi paşii următori va trebui să îi facem destul de repede. Destul de repede, pentru că aici nu mai este vorba de interes naţional (…) eu nu mă feresc să spun că va trebui să avem curajul să spunem naţiunilor noastre că soluţia corectă este realizarea statelor unite ale Europei (!!! s.A.). Va trebui mai devreme sau mai târziu să ne punem cu toţii la un loc suveranitatea (!!! n.A.) pentru a crea suveranitatea Uniunii Europene (…) nu poate funcţiona (…) Europa socială. (…) Numai aşa vom putea fi parte a acestei Europe (…) a cărei suveranitate o consolidăm cedându-i fiecare câte puţin din suveranitatea noastră, câte puţin azi şi ceva mai mult mâine.”

    Declaratia publica a lui Traian Basescu indica foarte clar ca prin ceea ce a facut- si ceea ce intentioneaza sa faca- are ca scop stirbirea suveranitatii statului.
    Prin aceasta Traian Basescu se face vinovat de tradare.

    3. In Constitutia Romaniei sta scris , la TITLUL I “Suveranitatea” – citez:
    Art. 2 (1)
    “Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum”
    si
    Art. 2 (2)
    “Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu”.

    Declaratia publica a lui Traian Basescu indica, fara dubiu, ca, in mod constient, voluntar si premeditat, prin actiunile sale la care se refera fara echivoc, a exercitat si intentioneaza sa exercite, in continaure, suveranitatea in nume propriu, incalcand art. 2 (2) din Constitutie.

    In conformitate cu art. 2 (1) din Constitutie (deja citat) orice problema sau situatie care are sau ar putea avea legatura cu suveranitatea nationala- restrangerea sau cedarea (intr-un cuvant, stirbirea) tinand, indubitabil, de acest domeniu- poate fi reglementata DOAR prin vointa poporul roman.
    Actele la care s-a referit explicit Traian Basescu- si urmarile lor, pe care le-a expus fara echivoc- pot fi semnate si puse in opera doar daca poporul roman se pronunta explicit in acest sens, in urma consultarii sale prin referendum.

    Traian Basescu a luat decizii care implica suveranitatea Romaniei (dupa cum reiese din faptele sale si dupa cum singur a precizat) fara a consulta poporul roman.
    Prin aceasta se face vinovat si de incalcarea art. 2(1) din Constitutie Romaniei.

  20. Asta a ajuns Romania dupa 8 ani de conducere basista. Un stat in care o minoritate a ajuns sa dicteze majoritatii!! Niciodata nu le-a fost mai usor ungurilor sa se impuna in Romania, nici macar cand stapaneau Ardealul!!! Si pentru asta trebuie sa-i „multumim’
    tot lui Basescu!

  21. FOLKLOR SADEA

    Emil Boc nu mai era dorit de „gloabele pedele” Udrea, Anastase, Sulfina, aceasta fiind o problemă de „socoteală” (politică ?!)

    Mi-a şoptit un fulg de nea,
    TRU* – li, TRU – li dragă
    Că ai fi evreu sadea
    TRU-li, TRU-li, dragă.
    E destul că eşti la SIE
    TRU-li, TRU-li, dragă
    Dacii nu te vor mesie
    TRU-li, TRU-li, dragă
    Ne-au ajuns Brucan, Roman
    TRU-li, TRU-li, dragă
    Vrem mormon american
    Jeffrey Franks, bă dragă
    Ştie bine româneşte
    Jeffry Franks, bă dragă
    O să văd cum vă beleşte
    Dragă pân’ ţi-o bagă…

    *TRU – Traian Răzvan Ungureanu

  22. NU CREDETI CA IN MODUL DE ABORDARE A PROBLEMELOR PUNE-TI PRE MULTA URA SI ACEASTA URA SE VA INTOARCE IMPOTRIVA VOASTRA SI ANTENELOR SI ATUNI SA VA FEREASCA DUMNEZEU NU O SA PUTETI SA NE MANIPULATI

  23. Buna ziua,
    Imi cer scuze in fata tuturor pentru deranj, insa este cred ultima varianta prin care pot lua legatura cu domnul Voiculescu.
    Am incercat sa obtin o intrare in audienta la dumneavoastra, dar se pare ca ma lovesc de usi inchise. Vreau sa vorbesc cu dumneavoastra 15 minute. Cum pot obtine aceste 15 minute de la dumneavoastra? Sincer nu am nevoie de mai mult, pentru a spune ce am de spus.
    Cu respect,
    Cristina

Comentariile sunt închise.