Traian Basescu impune astazi romanilor un nou experiment: guvernul clonelor.

Multumit de obedienta domnului Boc, care s-a achitat stralucit de sarcina de executant fara vointa proprie, Traian Basescu propune acum un Executiv populat integral cu reprezentanti ai speciei Boc, care vor asculta disciplinati indicatiile “veteranilor” retrasi in umbra.

In noul Guvern, pe care l-am putea numi Guvernul Dolly, in memoria primului mamifer clonat – oaia Dolly, aproape fiecare ministru formal, propus de PDL, este o clona a “mentorului” politic care l-a promovat si care ii va “coordona” activitatea.

Astfel, daca acest Executiv va fi validat de Parlament, Romania va avea, concomitent, doua guverne: unul formal, altul real. In acest ritm, in curand, numarul ministrilor PDL va fi mai mare decat al alegatorilor acestui partid.

De 7 ani, Traian Basescu face experimente pe romani si, de fiecare data, a provocat traume sociale deosebit de grave. Pentru a evita un nou experiment, ce ar putea avea consecinte nocive greu de evaluat, ar trebui sa-l scoatem cat mai rapid din “laboratorul” de la Cotroceni.

51 COMENTARII

  1. E sinistru Niels, in emisiunea de dimineata, cu fatuca aia, Iosub. In ultima vreme a devenit de nesuportat. Basca ca el e adeptul imprumuturilor de la FMI.

    Va rog, cautati un roman, si nu un evreu, care sa se priceapa la economie, sa fie si cu simtul umorului, fara lozinci si tipare americane si evreiesti. Si sa faca emisiune zilnica pe Antena 3, cu o fatuca destupata.

    Romania deja e vinduta SUA si Israelului?
    Ajunge Romania a doua Palestina?
    Ia ginditi-va citi romani exista in guvernul lui Ungureanu???!!!!
    Niels e chiar gretos cu limbile trase lui Ungureanu, actualul securist evreu premier.

  2. Stimabile sunteti penibil. Chiar nu puteti sa stati in banca dumneavoastra, sa dati o mana de ajutor la cresterea nepotilor? Credeti ca suntem atat de idioti sa credem tot ce debitati pe antenele dumneavoastra. Credeti ca suntem naivi sa nu intelegem de unde aveati in 90 1 mil de dolari cand pe vremea respectiva era o crima sa ai in posesie 1 USD (sau valuta de orice tip) ?
    Concluzia: lasa-ne, lassa-ne …..!

  3. Asa cum in laboratoarele Grivco a aparut oita Dolly adica presedintele PC Daniel Constantin, oare ce „mentor” sta in spatele lui?

  4. M-am ingrozit cand am vazut ce audienta aveti chiar si pe net. Intrebare: Ce trebuie facut in tara aceasta pentru ca turnatorii dovediti sa dispara in sensul de a-si tine gura inchisa??? Ce institutii mai trebuiesc inventate pentru a-i convinge sa se lase pagubasi? bai nene, nu vezi ca nu te asculta nimeni??? Tu crezi ca secretarul tau personal gandeste ca tine doar pentru ca este angajatul tau???

  5. Prima clona, care traieste inca, este chiar pustiul Constantin. Dumneata conduci partidul antena. Te uiti la acest Constantin parca e un virgin care e fortat sa se insoare cu o tipa experimentata. Roz la obraz si emotionat.Deci vorbesti din experienta.

  6. Mihai Razvan Ungureanu nu este in stare de nimic. Acest individ face parte din categoria marionetelor agreate de Cartarescu, Liiceanu, Plesu, Patapievici si alti generali de securitate. Oare de unde isi mai iau salariile acesti asa zisi intelectuali in momentul in care Basescu va disparea.

  7. Eu zic ,ca romanii au observat altceva.Au observat un guvern ,format partial din oameni CARE NU EXISTA in mintea colectiva.
    Sau trezit profesorii ,ca „sefu’ ” lor e o doamna ce a reusit in cativa anii,sa munceasca ,sa faca vreo 4 mastere,alte 2-3 facultati si colac peste pupaza , sa fie un activist politic TOATE ,muncind NUMAI LA STAT. Daca a-si fi dobitoc ,pot spune ca e INCREDIBILA ,aceasta doamna sustinuta de persoane influente din zona Arad.
    Mai avem un ministru ,ce a reusit performanta sa „sileasca” chiar centrul a carui director era, ca sa preia cladirile,terenurile etc.
    Avem si oameni in guvernul acesta care ,merita atentia de a fi bagati cu adevarat in seama,si anume Leonard Orban,dar e exceptia de la regula,mai degraba.
    In rest avem un guvern ….care nu exista.
    V-am zis ca vor continua protestele.Usor usor se face luna.

  8. pare-se ca nu va iese nimic, domnule profesor universitar doctor Dan, nici anticipate, nici usl-ul, nici jos Basescu, nimic nimic nimic. nici macar razmerita nationala. deh ! pacatele tineretii…

    ps: pacat, mare pacat, de amaratele alea de vuvuzele din proprietatea dvs. care au halit rahat cu polonicu’ zi de zi, seara de seara, 24/7 pentru cauza dvs.
    e trist, e foarte trist…

  9. Domnule Voiculescu,
    Nu pot sa nu observ,cum in ultima perioada USL ,isi da singur lovituri de imagine.Azi avem parte de discursul lui Victor Ponta,care ne face sa intelegem ,cum el agreeaza acest NOUA guvern.Uite asa,USL a mai pierdut cateva procente in sondaje si o sa mai piarda,din pacate.

    Sunt ferm convins ca a-ti luat in calcul si destramarea USL,la un anumit moment,in stilul asta ,cred ca termenul o sa vina ceva mai devreme.Eu am tot spus ca USL ,are o responsabilitate si o sansa ENORMA ,se pare totusi ca NU SE DORESTE fructificarea acestei sanse.

    Protestele vor continua,dar USL o sa piarda iar procente la capitolul imagine,dar si la voturi efective.Datorita discursului lui Victor Ponta.Daca NU vine rapid cu o ,lamurire DE UNDE ATATA „DIPLOMATIE” ,pentru ca el a mai facut o gafa , in emisiunea lui Radu Tudor ,cand a precizat ca el doreste sa mentina conducerea serviciilor secrete , atat de blestemate ,cele acuzate de toti ca sunt aservite lui Basescu .
    Sper sa fie mai atenti si sa incerce sa anticipeze anumite mutari ,anumite obiective cei din USL.Altfel , astfel de gafe ,pot costa scump USL ,care trebuie sa recunoasteti ca NU are in procente un numar impreionant de posibile voturi ,desi sunt oamenii in strada si vor iesii si mai multi,la cum se observa lucrurile.

  10. @ Dan Voiculescu

    MUŞTRULUIALĂ

    Te rog să dai dovadă de înţelepciune
    Şi să nu mai fii atât de arogant ;
    Căci şi tu prezinţi o mare slăbiciune :
    Confunzi o clonă … cu-n mutant .

  11. @copiluanca

    Ti se pare tie ca Niels ,nu este roman?wooowwww
    Ai auzit vreodata de termenul ,RASISM?
    Poate ca si Albert Einstein , ( nu m-a astept sa fi auzit vreodata de el ) , trebuie sa fie denigrat si teoriile sale interzise ,DOAR era un sustinator feroce al cauzei poporului evreu.
    Imi este scarba ,de tipul asta de mentalitate,pe care evident ,TU il ai.
    Iti mai dau o informatie pretioasa pe care CU SIGURANTA nu o cunosti,daca ai o astfel de mentalitate.Hitler ,a murit ,iar Germania nazista a pierdut razboiul.Ei fiind cei care au implementant „solutia finala” ,ei fiind creatorii lagarelor de concentrare,ei fiind cei ce au MASACRAT milioane de evrei si tot ei sunt motivul pentru care alte cateva milinoane de oameni AU MURIT intr-un razboi STUPID.
    Hitler ,a fondat Germania nazista ,exact pe tipul tau de gandire.Aceeleasi concluzii ,le-a tras si el.Imi este scarba ,de cineva care pretinde a fi roman ,si are o astfel de mentalitate.
    Un control medical ,ti-ar fi extrem de necesar pe care ti l-as platii eu ,cu ceea mai mare placere.
    Ai dreptul la libera exprimare ,dar nu pe a face remarci rasiste .
    Iti urez ,insanatosire grabnica.

  12. Sa intelegem ca ar fi mai bine daca, in locul presedintului, Felix Motanul ar impune un nou guvern romanilor ? E clar ca Voiculescu isi doreste asta cu disperare.

  13. Domnule Senator,
    suntem 60% din electorat care nu mergem sistematic la vot pentru ca indivizi ca victor ponta ne conving ca nu are rost sa ne pierdem timpul sa schimbam un rau cu alt rau. PNL-PC, stati intr-o alianta toxica cu un securistofil fanatic si pentru asta pierdeti 60% din voturi…. Nu spun sa rupeti USL dar spun sa o rupeti cu ponta. Cum? Nu stiu, dar cred ca asta e proritatea numarul 1.
    Relatia intre PNL-PC si ponta seamana tot mai mult cu o femeie batuta de barbatul betiv care se ascunde de bataia lui la vecini ca mai apoi merge, a mia oara, fericita inapoi la el daca el ii arunca o vorba buna.
    Ponta asa cum a facut cu Geoana (l-a dat afara fara explicatii sau remuscari) la fel a facut azi in parlament. V-a subminat uniunea cu nonsalanta. Nu este un aliat de incredere… nu te poti baza pe cuvantul lui. Ma repet din nou: Sunteti intr-un razboi in care aliatul joaca la doua capete iar dusmanul schimba regulile dupa bunul lui plac. Ce sanse aveti de a invinge?

  14. DISCURSUL LUI PONTA = VIZITA LUI GEOANĂ LA VÂNTU

    Dacă discursul lui Ponta de azi îi aparţine ca idee, atunci este un imbecil, dacă i-a fost sugerat de viitorul puşcăriaş Năstase, lucrurile sunt mai complicate, vizând chiar ticăloşia. S-aude @ Mihaela, imbecilo ?
    El a schimbat intenţia de vot a cel puţin 6 parlamentari, care ar fi dus meciul în prelungiri. Totodată a dat un semnal cu iz de trădare revoluţiei „Piaţa Universităţii” !
    Înlocuirea imediată a lui Ponta de la conducerea PSD este o minimă reacţie de bun simţ.
    Ponta a fost felicitat de parlamentarul Alexandru (evreu) care pupa condurul altui evreu
    (sângele apă nu se face).
    Geoană nu a ezitat să-l atace în plen pe Ponta, pe bune…

  15. @puric voiculescu a spus de mai multe ori ca vizeaza un guvern de ministri capabili ne-subordonati lui basescu

  16. nu inteleg de ce a zis domnul ponta ca va sprijini pe primul ministru in anumite lucruri?pai usl-ul nu doreste acest guvern!?trebuia sa ceara anticipate de la tribuna parlamentului!

  17. Basescu incearca prin diverse metode sa mai creasca in credibilitatea marelui public. Opinia publica nu mai are incredere in acest individ.

  18. Cred ca mutarea a fost trimisa de marele papusar a lumii in plic sau telepatic.
    Stimate Dl. Dan Voiculescu a-ti reusit sa aflati cine este marele papusar?
    Cu stima.E.U.

  19. VICTOR PONTA A FACUT AGENDA PUBLICA – AVANTAJ USL!

    Discursul rostit de Victor Ponta in Parlament, la investitura guvernului, este- in afara calitatii sale de mesaj valoros si echilibrat, lucru extrem de rar in aceasta perioada- un eveniment.

    Am asistat la o prestatie publica a tanarului Victor Ponta care se ridica la nivelul celei a unui om de stat (in mod evident, Victor Ponta este cel mai bun discipol al magisterului Adrian Nastase; felicitari pentru amandoi).

    Prin discursul lui Victor Ponta, USL castiga un avantaj pe care trebuie sa il conserve: pentru prima oara, dupa multa vreme, resuseste sa “faca agenda” publica, eclipsand atat ceea ce ar fi trebuit sa fie evenimentul central (investirea guvernului) cat si mesajele lui Basescu, la Cotroceni.

    USL trebuie sa foloseasca din plin acest avantaj extraordinar si sa-l cultive.

    S-a discutat indelung, insistent, si pe acest blog, faptul ca este obligatoriu ca USL “sa faca agenda publica”- nepermitandu-le, astfel, lui Traian Basescu si PDL sa preia initiativa si sa dirijeze atentia in directia dorita de acestia- sau sa distraga atentia de la ceva.
    Foarte pragmatic: sa-i impiedice pe Traian Basescu si PDL sa “formeze” preocuparile publice, sa dirijeze dezbaterile publice.
    Pentru a ajunge in acea situatie, USL trebuia sa creeze evenimente care sa capteze atentia prioritar fata de actiunile basesciano-pedeliste.

    Este cunoscuta importanta imaginii de forta- cel care face agenda publica are o astfel de imagine.
    In pofida politicii anti-romanesti, criminale, a contestarii publice, prin simplul fapt ca impunea discutiile publice- mai clar, facea agenda publica- Basescu si PDL au avut, constant, o imagine de forta.

    Captarea atentiei publice in spatiul romanesc (in care exista o psihologie colectiva aparte, tradusa SI prin nevoia de personificare a oricarei actiuini) se poate face doar prin prestatii individuale. In cazul USL, acest lucru se poate obtine prin actiuni suprinzatoare ale liderilor Uniunii.

    Discursul lui Victor Ponta este o astfel de actiune surpinzatoare, prin care USL face agenda publica si, astfel, dobandeste o imagine de forta.
    Repet: este un avantaj extraordinar care trebuie conservat si cultivat.

    P.S.
    Observ, cu neplacuta surprindere ca, parca neintelegand imensul avantaj dobandit astazi, de USL, prin discursul lui Victor Ponta (anume ca a facut agenda publica) unor personaje publice din Uniune “le-a luat-o temperamentul inaintea ratiunii”. Ca sa nu existe discutii: astfel de personaje s-au manifestat nervos atat in PNL cat si in PSD (si pe blog).

    Este adevarat ca, dupa cateva ore, reactiile s-au domolit. Probabil, vor fi- si se va fi- inteles ca un astfel de eveniment, creat de Victor Ponta, este in favoarea USL.

    Este la fel de adevarat ca au existat si personaje care au inteles imediat valoarea discursului lui Victor Ponta si valoarea evenimentului astfel creat.

    Doresc USL sa conserve avantajul creat prin discursul lui Victor Ponta..

  20. HIDROCENTRALELE SADU

    Şeful interimar SIE captează de la Cabinetul Primului Ministru :
    1. Alo, Sadu 1, s-a rezolvat la limită, +4.
    2. Sadu 2, Poanta 63 minute, e-n rahat.
    …………………………………………
    5. Sadu 5, fără şampanie, făcut cruce cu aprobare rabin.
    6. Sadu, în curând declanşaţi exodul lui Moise pentru repopulare.
    …………………………………………………………………
    – Sergent, ce are MRU cu hidrcentralele Sadu ?
    – Nu ştiu dom’ general ! (în gândul lui : Ia pune un „Mo…” în faţa lui „sadu”, băi înstelatule ).

  21. Asa interesante vor fi alegerile din acest an, pentru ca oamenii au deschis mai atent ochii pentru a urmari evenimentele din viata politica. Daca nu mai fura voturi, PDL si anexele vor ajunge precum PRM-ul lui Vadim, in afara Parlamentului.

  22. @SimP

    Iti spun sigur ca USL o sa castige alegerile.Nu asta e problema ,ci CU CAT,vor castiga alegerile,acolo apare MAREA intrebare.Daca acum USL are 60% incredere sau mai important ar fi INTENTIE DE VOT ,atunci consider ca daca ar castiga cu un astfel de procent AR FI RUSINOS.Aceasta rusine ar veni ,dintr-un motiv simplu.Ar arata o incapacitate a opozitiei (USL) de a se coagula si de a profita de o stare de exceptie in momente electorale.
    USL are acum oportunitatea sa ajunga la 90% intentie de vot ,din simplul motiv ca sunt oameni in strada,oameni ce se vor inmultii ca numar odata cu venirea caldurii.Daca reusesc sa fie UNITI ,daca reusesc sa ofere macar aparentele de uniune politica dura precum calcarul ,vor ajunge la 90%,daca nu ..atunci vor ramane la 60%-65%,vor castiga alegerile ,dar vor fi nevoiti sa recurga la diferite jocuri politice ,dupa alegeri.Jocuri politice ce ar fi contrare cerintei celor care protesteaza,si anume DECENTA.
    Cei ce protesteaza si cred eu NOI TOTI ,ne dorim cel mai mult O NOUA MENTALITATE POLITICA. Cred ca am fi toti deacord cu sacrificii ,de taieri salarii ,daca politicienii ne-ar oferi in schimb DECENTA,CORECTITUDINE.
    Romanii au ajuns sa gandeasca astfel : ” Intre doi hoti ,il aleg pe cel ce il fura mai putin”

    Ponta a dat o lovitura de imagine USL-ului ,dar poate venii RAPID sa ofere explicatii pentru „DIPLOMATIA” sa.A vrut sa arate ,cum ar trebui sa fie politicianul roman ,dar NU ERA MOMENTUL.

    Observ ca defapt , USL nu stau la discutii ,la intelegeri cu ce declaratii sa ofere liderii USL si membrii.Este grav.O astfel de brambureala,o astfel de lipsa de coordonare DUCE LA GRAVE prejudicii de imagine pentru USL.Ofera propagandistilor PD ,motive de dezbatere si de atac a opozitiei ,care pot fi total inutile si USL sa fie o structura foarte puternica si inchegata.
    Dar tocmai aceasta lipsa de coordonare in declaratii ,ofera propagandei PD oportunitatea de a produce valuri de NEINCREDERE in sustinatorii USL ,si o periculoasa senzatie de izolare celor ce NU SUNT HOTARATI CU CINE SA VOTEZE.
    Din cauzele motivelor enumerate mai sus,USL pierde voturi de pe 2 fronturi.Primul din randul sustinatorilor si al doilea din cei care sunt ,ca tine NEHOTARATI (fiind dreptul tau sa fi nehotarat si chiar il inteleg si sustin).
    Eu am inteles ca vreau alta putere,dar vreau sa scap de o mentalitate INVECHITA SI CORUPTA.Motiv pentru care NU menajez opozitie ,tocmai ca aceasta sa se ridice la nivelul asteptarilor si sper eu sa le si intreaca.

    Trebuie sa se inteleaga ,ca politica din ultimii 20 de ani ,NU MAI POATE FUNCTIONA.Continuarea pe o astfel de mentalitate plina de IMORALITATE ,CORUPTIE,NEPOTISM ,ar duce la un HAOS ,si ne-ar arunca pe noi ca si tara , intr-o zona similara tarilor africane ( poate fi luat ca exemplu MAROC).O societate dezvoltata ,pe anumite paliere ,dar extrem de corupta ,dificila si saraca pe celelalte.O tara a extremelor.O tara unde gasesti cativa oameni bogati ,dar foarte multi oameni care efectiv MOR DE FOAME.Oameni care pentru 2 sandwichuri ,muncesc o zi intreaga ).

  23. Domnule Senator,

    Se pare ca tot ceea ce am scris pe blog-ul dumneavoastra se transforma usor usor in realitate.Tot ceea ce am spus poate fi verificat pe comentariile mele,de pe postarile anteriaore ale dumneavoastra ,incepand in special din data de 27 ianuarie.V-am avertizat,in privinta loviturilor de imagine pe care le primeste USL ,chiar din partea celor ce fac parte din aceasta structura politica.Acum putin timp,vorbeam de cazul Banias,azi apare discursul „diplomatic” al lui Victor Ponta.In acest ritm,USL-ul o sa piarda din imagine.Aceasta imagine se traduce in intentie de vot si apoi vot, in detrimentul USL.
    In acest moment exista un procent de vot de 60% pentru USL.Opinia mea,este ca acest procent este unul rusinos,pentru o structura politica formata din principalele 3 partide politice ale opozitiei ,cand oamenii sunt in strada si protesteaza si numarul acesta o sa creasca odata cu venirea vremii ceva mai calde ,dar si a facturii la intretinere. ( o sa castig si ultmul pariu facut , si o sa devin un analist politic ….:))) ).
    Desi ,acest procent ar putea creste rapid catre 90% (mergand pe neincrederea oferita presedintelui de populatie) ,USL-ul se pare ca face o treaba minunata sa isi de-a cu bata peste picioare si sa nu atinga acest prag.
    As vrea sa le transmiteti celor 3 co-presedinti un sfat.Inaintea declaratiilor publice , SA SE CONSULTE si sa incerce sa ofere acelasi tip de mesaj.Apoi sa isi CONCEDIEZE consultantii in imagine.In special domnul Ponta ,si chiar domnul Crin Antonescu,in anumite momente.

    De ceva timp,tot scriu ( urlu ) ,prin comentarii pe blog-ul dumneavoastra ,in legatura cu STRATEGIA USL , si in special pe strategia de imagine.
    In acest moment presedintele Basescu ,doreste sa salveze PD.Stie ca o sa piarda alegerile ,dar cel putin salveaza PD si ce a construit pana acum ,din punct de vedere politic.Daca ar fi impins sa plece in urma protestelor,atunci PD nu ar mai avea niciodata vreo sansa sa mai participe la alegeri. ( o sa gasiti si comentariile mele pe acest subiect).

    As vrea sa le transmiteti celor 3 co-presedinti ,cateva idei ce le-ar aduce voturi si iar scoate din situatiile jenante de a pierde electorat in aceste momente.
    1) fara jocuri politice – interzis acceptarea tradatorilor puterii din (PD,UDMR,UNPR,minoritati) in randurile USL
    2) consultarea prealabila asupra discursurilor din mediul public,in asa fel incat sa ajunga la un consens asupra mesajului pe care vor sa-l transmita,atata timp cat sunt parte din USL
    3) continuarea formelor de protest (gen greva parlamentara) ,despre care v-am sfatuit inca de acum foarte multa vreme,si intesificarea formelor de boicot, prin toate metodele posibile in detrimentul actiunilor puterii
    4) prezentarea spre dezbatere a programelor si solutiilor oferite de USL , ca si forma de guvernare ( ca oamenii sa inteleaga ce DORESTE SA FACA USL,si astfel aceasta formatiune politica sa nu fie si ea zdruncinata de eventuale proteste atunci cand ajunge la putere ,si sunt convins ca o sa ajunga la putere,problema este cu ce PROCENT).Procentul o sa arate ,daca guvernarea USL o sa fie una lina sau una zdruncinata.

    In cazul neaplicarii acestor cateva elemente esentiale ,USL o sa se confrunte cu :
    – o scadere in procentul de incredere oferit de populatie si automat in votul efectiv,sau in cel mai bun caz O MENTINERE pe aceeasi linie a increderii intre 50% si 60%
    – lovituri de imagine ce nu vor mai putea fi remediate si deschiderea usilor de atac spre satisfactia celor aflati la putere
    – castigarea unor alegeri la limita ,ce vor impinge USL ,in a recurge la jocuri politice ,la compromisuri ce ar duce la renuntarea de scaune si pozitii in obtinerea unei sustineri pe diferite proiecte
    – proteste de strada si in timpul guvernarii USL

    Eu observ ca membrii USL ,dar mai grav co-presedinti sai , NU COLABOREAZA.Nu se pun sa discute,si sa se puna deacord asupra obiectivelor si a discursurilor in public.Nu au reusit sa prezinte populatiei SOLUTIILE lor.Nu au reusit sa comunice ,intre ei si cu populatia asupra DOLEANTELOR ,celor a caror vot il cer.Tocmai din acest motiv ,o buna parte din potentialele voturi in favoare USL ,raman in sfera NEHOTARATILOR.
    O alta parte din voturi ,revenindu-le doar din mentinerea macar a imagini daca nu a unei eventuale cresteri de imagine a USL.

    Co-presedintii USL,cred ca sunt constienti de faptul ca acest procent de 60%,nu este rezultatul actiunilor formatiuni politicepe care o conduc ,ci a simplei gandiri a romanilor : ” Intre 2 hoti ,il aleg pe cel care m-a fura mai putin”.Acesta e motivul pentru care spun ca acest procent ,este unul rusinos.Totusi ,numarul celor NEHOTARATI,care NU merg la vot ,ramne unul foarte mare,si care trebuie luat in considerare de USL,in cazul in care doreste o guvernare lina si o guvernare care sa se bucure de INCREDEREA populatiei ,pe un timp cat mai lung.Altfel dupa castigarea alegerilor ,vor fi pusi intr-o situatie similara cu ceea a PD, dar intr-un timp de guvernare MULT MAI MIC ca cel a actualei puteri.

  24. CE A INCEPUT PONTA DIN PROSTIE (SPER CA PASAGERA), DESAVARSESC BADEA SI CIUTACU, CARE S-AU TRANSFORMAT PESTE NOAPTE IN NISTE TATE ISTERICE.
    Poate le trimiteti niste xanax, sa se menajeze, si sa ne menajeze si pe noi… nu vrem sa ramanem sub mafia portocalie pana la adanci batranete…

  25. @marco

    „USL are 60% incredere”

    Marco, atentie: 60% din cei 40% care merg la vot. Asta inseamna 24% din cei cu drept de vot!
    Ce am vrut eu sa punctez in comentariul meu era ca la ora actuala PNL-PC sta intr-o alianta toxica/contra-naturii cu PSDul securistilor(grupului de la Cluj) tinand strans la piept „vrabia din mana”, adica bazandu-se pe cei 40% care vin la vot. Vroiam sa reamintesc ca exista si „vrabia de pe gard” adica cei 60% din electorat care nu voteaza sistematic si s-ar putea ca aceasta „vrabie de pe gard” sa fie mai sigura pentru PNL-PC decat „vrabia din mana” pe care PSDul securist o sufoca scazandu-i procentele zi de zi cu atitudinea lui ponta (care e cand puerila , cand „de forta” securistofila etc).
    Spun „vrabia de pe gard” poate fi mai sigura pentru ca este exact partea de electorat pierduta definitiv de catre FSN/PSD adica acolo ponta nu are acces sa o bulverseze cu multiplele lui personalitati.

  26. @marco & @copiluanca

    domnule Marco, a acuza un evreu de sionism ( nationalism autoritarist de sorginte iudaica) nu inseamna a fi antisemit, este o diferenta de nuanta, pe care din motive ce imi scapa ca si roman, domnia voastra, presupun alogen nu le sesizati.
    Tezele neoliberale autoritariste ale domnului Niels si-au dovedit pe deplin neviabilitatea. Din acest motiv sintem in depresie. Tot din acest motiv, coreligionarul domnului Niels, ma refer la Bernanke, daca numele va spune ceva, aplica politicile de tip fiat money, QE-urile care nu fac decit sa sustina capitalurile speculative si sa avantajeze speculatorii in defavoarea celor ce muncesc.
    Insa, observ ca domnia voastra traieste cantonat in mentalul anilor 1950, cind critica adusa unui persoane de rit mozaic, iti atragea eticheta de „fascist”…

    Acum, ca sa revenim la topic, nu considerati ca actualul prim ministru si actulul cabinet, reprezinta mai degraba interesele domnilor Soros si Mark Rich, ambii cu inclinatii sioniste, cit si citeva coorporatii ca Montsato, Baylor etc.?
    In aceste conditii observ ca luarea sub beneficu de inventar a realitatii, a ajuns sa fie o crima, la fel cum simpla constatare ca FMI duce o politica de distrugere a acestei tari.

    Domnule Marco, sper sa fiti fericit cind romanii, in curind vor avea soarta palestinienilor din Israel.

  27. @SimP
    Si eu m-am referit la acelasi procent,asta e motivul pentru care am zis ca este unul rusinos.Si inteleg deplin ceea ce spui.Sustin afirmatiile tale,ba chiar le consider pe acelasi tipar de logica ,ca al meu.Pobabil ar fi trebuit sa specific,sa fiu mai clar ,tocmai sa nu apara presupuneri.

  28. @romanistanezu’

    Domnule Romanistanezu’ ,afirmatia :”Va rog, cautati un roman, si nu un evreu,..”,m-a determinat sa scriu acel comentariu.Asta e motivul pentru care consider ca ,afirmatia respectiva nu este o acuzatie a unui evreu de sionism,ci o afirmatie a unui antisemit.Este posibil ,ca eu sa nu fi prins nuanta,la care face referire.
    Totusi ,chiar si cu o astfel de nuanta NU sunt deacord.Voi incerca sa explic.Niels,chiar daca apartine unei minoritati (in cazul asta e vorba de evrei),cred ca a dovedit ca este un profesionist in domeniul lui (lucru ce nu a fost contestat).Totusi ,chiar daca apartine unei minoritati ,el este ,sa NU UITAM, cetatean roman.Afirmatiile dumneavoastra imi spun mie ,ca unii sunt mai romani decat altii,o idee cu care nu pot fi deacord.Pot fi lipoveni,care sa iubeasca mai mult Romania ,decat acei romani sadea,la care facea referire @copiluanca.Si problema ,apare la modul CUM DEOSIBIM ,acei romani sadea de restul romanilor ,dar de alte cetatenii ,fara sa incalca-m cateva drepturi fundamentale ale unui stat ce se doreste a fi democrat?
    Inainte sa imi fac griji,legat de teoriile conspirative prin care Romania ar devenii o a doua Palestina,inainte de toate mi-as face griji ca Romania o sa piarda un teritoriu important , asa numita Tara Secuilor.
    Nu putem ,interzice UNEI PERSOANE (cetatean roman ),indiferent din ce minoritate provine , anumite drepturi fundamentale,din simplul motiv ca acesta ar sustine o miscare nationalista inceputa in sex. XIX,sau o altfel de organizatie ce nu aduce ofense statului Roman si mai ales drepturilor omului.Miscarea nationalista respectiva ,a atras atentia asupra unui teritoriu ,a carui apartenenta a fost un motiv de disputa ,inca dinainte de aparitia acestei miscari.
    Consider ca noi ar trebui sa ne facem griji ,in privinta altor pericole,mult mai evidente si mult mai „controversate”,precum asa numitei Tara Secuilor si autonomia acestei regiuni.
    Eu am vrut sa subliniez faptul ca INDIFERENT carei minoritati,ii apartine un cetatean roman ,nu putem sa ii interzicem sau sa „il inlatura-m ” din anumite functii,doar pentru ca are anumie conceptii.La fel de bine,am putea spune ca este ok,sa inlatura-m un functionar public maghiar ,de pe postul respectiv,doar pentru ca acesta sustine minoritatea din care face parte.,lucru cu care NU SUNT DEACORD.Daca ,aceea organizatie este un pericol pentru siguranta nationala ,se pot lua masuri de prevenire ,daca aceea grupare are un caracter tip fascist,sa zicem.Eu ,nu pot fi deacord cu afirmatii,ce pot fi USOR interpretate si care NU au o baza temeinica.Nu imi pot face griji , asupra unei preluari a teritoriilor de catre statul evreu sau evrei , cand aceasta minoritate este una mica in aceasta tara.Mai degraba mi-as face griji,la o astfel de tactica din partea minoritatii rromilor,decat a evreilor din simplul motiv al numarului :))),ceea ce mi s-ar parea absurd.Oricum ,acest subiect este unul ,controversat si ce necesita un timp lung de dezbatere ,asa cum sunt si dezbaterile pe teme religioase.
    Romania ,trebuie sa fie atenta la lucrurile ,esentiale ce se petrec in fata ochilor nostrii ,s-a le solution-am pe acestea si abia apoi ,sa trecem la lucruri MAI CONTROVERSATE.
    Cat despre interesele actualului cabinet,eu nu as merge atat de departe cu presupunerea ,intereselor cui le reprezinta.Aveti tot dreptul sa credeti si sa sustineti si o astfel de varianta,e dreptul dumneavoastra de libera exprimare.Totusi Lama lui Occam (solutia ceea mai simpla este deobicei si ceea adevarata sau entitatile nu trebuie sa fie multiplicate dincolo de necesar ),cu care sunt convins ca sunteti familiar , imi spune sa privesc in alta directie.Sa cred ca ei reprezinta interesele lor si a unui grup restrans ,din care fac parte.Ii banuiti,de mult prea multa inteligenta,dar asta poate fi doar punctul meu de vedere.

    Cat despre apartenenta mea,pot sa spun doar ca ,folosirea unui pseudonim ,nu trebuie sa ofere o reprezentare reala a originilor mele. :) Aici ,s-ar putea sa avem pareri diferite ,cu privire la ce presupune conditia de a avea sau nu calitatea de roman ,ce nu este conditionata de ORIGINILE fiecarui individ indiferent daca are sau nu,cetateanie romana.Eu …. sunt roman sadea,prin toate metodele de definitie a acestei calitati,indiferent daca fac eu sau dumneavoastra aceasta evaluare,pentru ca sunt convins ca unele argumente vor fi standard,spre exemplu : numele si proveninenta lui,dar chiar si studiul arborelui genealogic.
    Oricum ,respect opinia dumneavoastra,iar dezbaterea o consider benefica ,indiferent de concluziile sale finale.Doar prin prezentarea unui punct de vedere,indiferent ca este unul mai acid sau unul diplomatic,putem trage anumite concluzii si putem sa ne ferim de eventuale probleme,ce ar putea ele sa apara intr-un interval de timp fie apropiat sau indepartat,cu speranta ca eventuale probleme sa nu apara vreodata.
    Desi nu impartasesc sau mai bine spus nu pot sustine,supozitiile facute de dumneavoastra,le respect si le preiau ca un punct de vedere,care a fost clarificat si care nu a lasat loc de „supozitii” ,asa cum s-a intamplat in comentariul din partea @copiluanca ,comentariu pe care il preiau in continuare ca o afirmatie bruta si nu o interpretare ce a lasat loc de interpretari.

    As mai vrea sa clarific o afirmatie ,citez : „sper sa fiti fericit cind romanii, in curind vor avea soarta palestinienilor din Israel.”.Pericolul exista ,dar temerea cu referire la CEI care ar fi responsabili pentru asa ceva ,cred ca este eronata.Romanii in general si altii in particular cred ca sunt in pericol ,dar cred ca si aici avem puncte de vedere diferite ,cu referire la CEI ce ar putea fi responsabili,si in acest caz,cred ca pot aduce mult mai multe dovezi palpabile,ce ar sustine ipoteza mea.Dar asta e o alta discutie.

  29. @romanistanezu’

    P.S. Cred ca Romania,are probleme mult mai mari si mai evidente ,decat sa incercam sa mergem pe supozitii sau teorii conspirative,ca posibile cauze a acestor probleme.Cred ca problemele se pot explica mult mai usor si cu dovezi mult mai palpabile.Exemple de astfel de probleme cauzatoare a actualei stari politice si economice a Romaniei ,sunt :coruptia,nepotismul,neincrederea in institutiile statului (o cauza ce a devenit posibila ,abia dupa ce au devenit reale primele doua ) ,etc.Toate ,fiind create ,chiar de catre concetatenii nostrii,indiferent ca apartin unei minoritati sau nu,indiferent de apartenenta lor politica sau sociala,indiferent de religie.Aceste probleme au fost create si sustinute de CETATENI ROMANI ,au fost provocate de romani.Imi pare rau daca nu cred ca ,in spatele problemelor noastre ar putea fi o minoritate sau o grupare anume sau chiar o miscare nationalista sau de alta natura.

  30. Domnule Marco, nu am timp si nici chef sa intru in polemici pe subiectul Niels-evrei. Cit de roman este Niels? Cautati pe google ultimul lui interviu, si o sa gasiti informatia despre tara in care el se simte „acasa”. La fel, daca mai cautati pe google informatii despre Niels, o sa aflati ca a fost si consilierul ministrului Transporturilor in primii ani din ’90. Si o sa mai gasiti multe alte informatii, care ar trebui sa va nelinisteasca, macar putin.
    Ceea ce ma deranjeaza la ceea ce dvs numiti „profesionalismul lui Niels” este increderea pe care el o are in FMI. Chiar nu va dati seama ca am ajuns un cobai pentru FMI? Ca Romania se distruge din cauza FMI? Ca FMI distruge in Romania oameni, familii?
    Sunt multe de povestit. Si asa cum dvs. vorbiti despre o zona a Romaniei, pe care ungurii o revendica, la fel mai exista o alta zona in Romania, stapinita si condusa de o anume minoritate, minoritate care se regaseste in toate partidele politice si care la nivel local, actioneaza mafiot.
    Chiar nu v-ati saturat sa aveti viitorul si prezentul determinate de minoritati? Nu sunt nationalista a la Vadim, dar nici nu am destula nepasare ori indiferenta fata de Romania, pentru ca, pina una alta, traiesc aici si am dreptul la o viata normala si decenta.
    In urma cu ceva ani, cind Niels a aparut in calitate de invitat pe la Antena 3, mi-a placut de el. In timp, urmarindu-i discursul, m-am sucit. Am acest drept. Haideti sa nu o mai privim ca pe o calitate din start sau ca pe-un privilegiu faptul ca X ori Y este evreu. Nu mi se pare normal ca dupa 22 de ani, in prezent sa fim condusi de un premier securist evreu, care pleaca/supune Romania, SUA si Israelului. In plus, analistii politici si jurnalistii de pe sticla, ar trebui sa vina cu o privire pragmatica, globala si realista: Romania nu e singura pe aceasta planeta. Conteaza enorm contextul international in care acum Romania „incearca” sa existe.
    Nu mai acuzati de rasism persoane despre care nu aveti habar, nici macar nu stiti carei minoritati (sau nu) apartin… :)

    Da, repet, in calitate de telespectatoare, m-am saturat de cetateanul american-evreu Niels, care isi da cu parerea in orice domeniu, si da, m-am saturat si de colega lui de emisiune.
    Am acest drept.
    Numai bine.

  31. @marco
    Asertiunea conform careia domnul Niels ar fi un profesionist este schioapa, daca este un profesionist in dezinformare, da, sint de acord. Pina in prezent acest „profesionist” s-a dovedit doar un vector de opinie al unor teze „stiintific economice” autoritariste , partizanul agresiunii capitalului impotriva muncii si mai ales, teze profund antinationale si anti romanesti. Da, Niels ca si propagandist al unor interese straine si potrivnice romanilor, este profesionist in manipulare si dezinformare si se poate argumenta in acest sens citind pe domnul Liviu Voinea, a carui competenta a fost dobindita in chip real :))
    Ca sa lucram cu materialul clientului, declaratia lui Shimon Peres, http://www.youtube.com/watch?v=FwmUUhsfKuc , clarifica contextul patriotard in care domnia voastra, alaturi de domnul Niels, incearca „asasinarea caracterului” celui ce posteaza de pe pozitii contrare tezelor pe care le sustineti, incercind astfel sa evitati discutarea valorii de adevar sau fals a celor afirmate. Este mai simplu sa va declarati opozantul fascist si nebun, caci nu il puteti combate… tehnica de trolling. http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_%28Internet%29 , ajuta in borduri intelectuale precare….
    Si da, nice try :D , sintem in „lumea buna”, demersuri de troll, precum al domniei voastre, chiar mai agresive apar de prin 2006, de fiecare data cind cineva ajunge sa puna in discutie securitatea acestui popor si teritoriu in raport cu interesele pur financiare ale celor ce ne vor cu forta doar binele lor. Sa nu uitam ca bunul „roman” Sneker face partizanat in favoarea importului de inflatie americana, prin pirghiile FMI si BCE, inflatie materializata la noi in deflatie si stagflatie, a facut propaganda in favoarea modificarilor codului muncii, ceea e ne-a aruncat inapoi la nivelul legislativ al anului 1923, in materie de legislatie a muncii si a redus angajatul roman la nivelul de sclav pe ratie de subzistenta, da Niels sustine GMO si tehnicile de forare prin fracturare hidraulica, da acelasi „bun roman” a sustinut introducerea sistemului american de asigurari de santate, vopsit la nivel de discurs in sistem olandez, sistem falimentar in tarile in care a fost aplicat.
    Sa fim seriosi, acest personaj patibular, sustine cu fervoare si nu tocmai ieftin, in defavoarea noastra a romanilor, interese ale coreligionarilor sai, si e dreptul sau sa o faca.
    La fel, primul ministru, pe banii coreligionarilor sai, si-a cladit o cariera stiintifica dubioasa, cu studii aprofundate coincidenta, in istoria insertiei in aceasta tara a grupului sau etnic, studii finantate de , coincidenta, cei ce acum vor sa ia pe mai nimic, ce tara asta mai are.
    Resursele de minereu de aur, brusc devenit materie prima, se dau pe nimic coincidenta, iarasi unor vajnici „buni romani” de rit mozaic… evident uitind scoala economica austriaca si modul in care a crecut valoarea unciei de aur pe bursa. Aceiasi soarta o are pregatita si minereul de cupru…. despre rezervele de gaze naturale nu cred ca ar mai avea rost sa amintim, nu?!?! :))
    Si in pofida acestor „coincidente”, domnia voastra, patriot sadea, sustineti ca simpla evocare a realitatii e de sorginte fascistoida si dovada boliii pshice manifeste! Caci ce mai conteaza adevarul, cind ca si troll, trebuie discreditat si atacat purtatorul mesajului, ca tema pusa in discutie sa treaca in plan secund….
    Stimate domn, daca veti privi in lumea reala, mai grav decit ce se petrece aici pe net, veti observa ca am ajuns la o polarizare extrema, ca datorita tezelor sustinute cu fervoare de cei de calibrul lui Niels, sintem in faza luptei de clasa definita de Marx, nu in cea exportata de sovietici. Mai devreme sau mai tirziu, acest tip de propaganda autista va produce victime si tragedii, va distruge vieti umane.

  32. in concluzie, sunt fascista pentru ca eu, ca roman, imi doresc in Romania un guvern format din romani……. :)

    nu ne ajuta la nimic un discurs dublu
    :)

  33. @copiluanca
    Sunteti satula de o polemica ,pe care a-ti deschis-o in momentul in care a-ti facut remarci ,cel putin controversate,din punct de vedere MORAL,citez : „Va rog, cautati un roman, si nu un evreu..”
    1) eu nu sustin o persoana pentru ca este sau nu evreu,ci sunt alaturi de ROMANI indiferent daca fac parte sau nu dintr-o minoritate ,care au dovedit ceva din punct de vedere profesional,NU cum dumneavoastra faceti DISCRIMINARI pe baza afirmatiilor de tip ETNIC,citez : „Haideti sa nu o mai privim ca pe o calitate din start sau ca pe-un privilegiu faptul ca X ori Y este evreu.”,ORICE ROMAN indiferent daca face sau nu face parte dintr-o minoritate ARE ACELEASI DREPTURI ,pe care evident domnia voastra NU doreste sa le recunoasca.
    2) aveti PUTEREA sa il sanctionati pe Niels Schnecker ,pentru afirmatiile „nefondate” de care il acuzati FOLOSIND TELECOMANDA,nu facand remarci anti-semite
    3)despre modul in care m-a trimiteti sa folosesc google,ca sa caut informatii la activitatea lui profesionala,hai sa scurta-m treaba si priviti aici,direct in CV-ul lui : http://niels.schnecker.ro/?page_id=624 , si o sa vedeti ca A FACUT PARTE si din administratia Reagan in 1987 ,si punem punct si discutiei despre ACTIVITATEA LUI profesionala,ca sunt satul de modul in care discutia a plecat de la REMARCILE ANTISEMITE la activitatea profesionala a unei persoane
    4)nici eu nu am fost deacrod cu un acord cu FMI,mai ales dupa ce s-a intamplat cu Argentina,dar hai sa vedem ce a declarat Niels Schnecker,despre acordul cu FMI,si cu care as fi fost DEACORD ,daca as fi avut incredere in guvern ca prin politicile sale ar fi trimis banii in creearea de locuri de munca,in investitii RENTABILE in infrastructura ,si nu in parcuri in mijlocul padurilor si in terenuri de sport in panta.Dar uite ce spune Niels ,aici : http://www.business24.ro/iuliu-winkler/stiri-iuliu-winkler/mai-bine-fara-fmi-ungaria-l-a-expulzat-si-a-castigat-1490775
    5) Observ ca nu stapaniti proprietatea termenilor ,si folositi scuze IDIOATE ,ca sa demonstrati ca NU SUNTETI RASISTA ,citez „”Nu mai acuzati de rasism persoane despre care nu aveti habar, nici macar nu stiti carei minoritati (sau nu) apartin… ” si v-a trimit la urmatorul link :http://dexonline.ro/definitie/rasism,ca sa imi arati si mie UNDE este precizat faptul ca o persoana care face parte dintr-o minoritate NU poate fi numita RASISTA,eticheta ce poate fi pusa ORICAREI PERSOANE ,in plus afirmatiile facute se pot incadra foarte usor la capitolul antisemitism.
    6) repet ca prin calitatea de telespectatoare,si aici iar v-a citez : „Da, repet, in calitate de telespectatoare, m-am saturat de cetateanul american-evreu Niels, care isi da cu parerea in orice domeniu, si da, m-am saturat si de colega lui de emisiune.
    Am acest drept.” puteti sa il sanctionati pe PREZENTATORUL NIELS,prin TELECOMANDA,aveti dreptul SA SCHIMBATI CANALUL DACA nu va place ce spune.Din ceea ce scrieti inteleg ca NU v-a deranjeaza DOAR prezentatorul Niels ci si faptul ca el este cetatean american-evreu ,citez „m-am saturat de cetateanul american-evreu Niels”,lucru pe care il consider inca o forma de dorinta de incalcare a unor drepturi a unui om ,pe criteriul apartenetei sale la o etnie sau unui popor.(pe tipul dumneavoastra de afirmatii,toti cei cu dubla cetatenie ,NU ar trebui sa poata MUNCII in aceasta tara ).
    7) Daca erati interesata de soarta Romaniei ,atunci atentia trebuia sa v-o atraga SITUATIA ACTUALA ,nu faptul ca un prezentator este evreu.

    Puteti fi incadrata ca si antisemita,pentru ca faceti remarci ,din acest punct de vedere.;)
    Eu nu v-am facut fascista.Asa cum am fost eu acuzat de romanistanezu’ ,citez „Insa, observ ca domnia voastra traieste cantonat in mentalul anilor 1950, cind critica adusa unui persoane de rit mozaic, iti atragea eticheta de “fascist”…”,precizand ca doar din punct de vedere al VARSTEI ,pot spune ca sunteti mai apropiati de aceea perioada,decat sunt eu.Aveti probabil undeva peste 45-50 de ani, in comparatie cu mine ce am varsta pana in 30 de ani.Lucru pe care l-am observat doar din modalitate in care scrieti cu „î” si nu „â” ,dar asta repet CA O OBSERVATIE LA APROPIEREA CA SI VARSTA.Nu vreau sa se inteleaga ,ca v-as acuza de ceva sau ca am ceva cu cei mai in varsta ,sau modalitatea in care oamenii scriu.Este doar o observatie,asupra varstei.Este doar o observatie asupra unei afirmatii facute la persoana mea ,ca si dorinta de a arata o apropiere de mentalitatea acelei perioade,si am vrut sa demonstrez ca cel putin din punct de vedere al varstei ,sunteti mai apropiati ca mine de aceea perioada.Trecem ,peste pentru ca acesta oricum este un subiect fara sens.
    Cat despre situatia Romaniei pe plan international sau modul in care aceasta este vazuta in acest context,este un subiect ce cred ca putem spune toti acelasi lucru : SUNTEM VARZA PE PLAN INTERNATIONAL,in acest moment.
    Nu pot sa nu observ ca ,introduceti subiecte de dezbatere unul peste altul,si divagati de la AFIRMATIILE PE CARE LE-ATI FACUT,citez :”Va rog, cautati un roman, si nu un evreu..” .Vreti sa imi aratati ca va pasa de Romania (lucru pe care NU l-am contestat ) ,dar si lui Hitler ii pasa de Germania.Diferenta ,este in modul in care intelegem ca NU pot sa exclud un om pe considerente etnice sau de alta natura ,dorind sa arat in acest fel CAT DE MULT IMI PASA MIE DE TARA.

    Ca sa fie clar.
    -e dreptul dumneavoastra sa iubiti sau nu aceasta tara
    -e dreptul dumneavoastra sa il considerati sau nu competent pe un om
    -e dreptul dumneavoastra sa aveti banuieli asupra CORECTITUDINII unui om
    -e dreptul dumneavoastra sa agreati sau nu un prezentator TV
    -e dreptul dumneavoastra sa CREDETI CE VRETI
    Dar NU aveti nici un drept sa cereti excluderea unei persoane,INDIFERENT UNDE MUNCESTE ,pe considerentul etnic.Sau pentru ca BANUITI dumneavoastra ca are o legatura cu o CONSPIRATIE MONDIALA,pe care NU O PUTETI DOVEDII.
    Problema mea cu ceea ce a-ti scris ,repet,este doar legat de remarcile de genu : „Va rog, cautati un roman, si nu un evreu..” .
    De ce nu ramaneti ,la argumentele referitoare la competenta sa?

    A-ti vrut sa imi aratati ,cat de mult va pasa de Romania ,dar problema dumneavoastra ceea mai arzatoare era legata de UN PREZENTATOR TV.WOOWWW. Imi permiteti sa spun ca ,eu nu consider ca sunteti atat de INTERESATA de Romania ,pe cat pretindeti a fi?Si m-am referit strict ,la prima postare (pozz. 2),care arata CLAR ,care era defapt PROBLEMA DUMNEAVOASTRA.

    Nu o sa mai dezbat eu acest subiect,pentru ca observ ,ca problema dumneavoastra este NATIONALITATEA lui Niels ,si nu profesionalismul lui.Prin modul in care persistati pe acest subiect.Permiteti-mi sa trag concluzia ,ca nu vom ajunge la un consens si dumneavoastra veti continua pe aceeasi concluzie ca un evreu intr-o anumita functie este un lucru rau.
    Un cetatean roman ,ce apartine unei minoritati ,isi atrage dupa el si banuiala ca NU AR FI UN ROMAN adevarat.Asta inteleg eu ca imi transmiteti dumneavoastra,asa mai pe ocolite.
    Credeti ce vreti,faceti ce vreti,dar NU mai doriti „inlaturarea” unui CETATEAN ROMAN doar pentru ca el face parte si din cadrul unei minoritati,asta e concluzia mea.
    Pe mine ,ma intereseaza strict ,remarcile cu referire la nationalitatea sa ,si cum doriti dumneavoastra sa inlocuiti un om ,doar din acest motiv,pentru ca il banuiti de ceva,dar nu puteti dovedii.
    Numai bine.Cred ca ar trebui sa fiti mai interesata de ACTA,de romanii care protesteaza si mai putin de faptul ca un prezentator este evreu,si credeti dumneavoastra ca este loial americanilor si israelienilor si nu tarii unde sa nascut si a carui cetatean este.Observ ca dupa dumneavoastra,premierul este rau ,pentru ca e evreu si nu pentru modul in care gestioneaza o situatie.De la banuieli pana la dovezi e cale lunga.Haideti sa ramanem ,la CEEA CE VEDEM CU OCHIUL LIBER si nu la banuieli.

  34. @romanistanezu’

    Domnule romanistanezu’ , pot sa observ si eu ca ,postati si dumneavoastra odata cu @copiluanca ?Trageti ce concluzii doriti din intrebarea asta.
    Puteti sa renuntati la acuzele subtile la adresa mea ,prin care CREDETI ca vreau sa evit un subiect, si sa raspundeti simplu la o intrebare?
    Aceasta remarca : ”Va rog, cautati un roman, si nu un evreu..” ,o pot considera EU ,una CONTROVERSATA?
    Pot eu sa v-a acuz de aceeasi tehnica de trolling (varianta in romana) ,http://ro.wikipedia.org/wiki/Troll ,prin simplul motiv ca DISCUTIA a ajuns de la o afirmatie la ceea ce spune Shimon Peres?
    Sunt profund impresionat de tehnica dumneaovastra,prin care ambele persoane care posteaza (dumneavoastra si doamna @copiluanca),sublinieaza aceleasi subiect si anume FMI,dar si remarcile la religia sau apartenenta premierului,intr-un interval de timp foarte apropiat si la aceeasi data.Wooow ,cum 2 mentalitati ,ar putea fi confundate ca fiind a doua persoane ce se cunosc si chiar au dezbatut acelasi subiect ,in prealabil.(dar hai sa nu fim atat de …..suspiciosi …nu ?)
    Ca sa fie mai clar,pentru toata lumea ,vreau sa imi spuneti si mie ,in conceptia dumneavoastra ,care sunt acele remarci sau acele persoane ,care arata sau care demonstreaza rasismul sau antisemitismul ,mai degraba?

    Tehnica de trolling ,vi se potriveste perfect.Daca priviti in LUMEA REALA ( la care mi-ati sugerat ,atat de fin sa privesc eu ) , o sa observati OAMENI INZAPEZITI ,oameni care protesteaza ,oameni care sau saturat de CORUPTIE,dar cu siguranta ca privim in 2 „lumi reale ” diferite.Una este a dumneavoastra si una a mea.Asta fara sa credeti ca subtil ,am incercat O NOUA TEHNICA DE TROLLING.
    Am precizat ca tehnica ,despre care vorbiti ,se potriveste ATAT DE BINE pe situatia actuala,prin care Romania ingheata si dumneavoastra ,veniti sa ne prezentati „dusmanul” din umbra,ceea ce e dreptul dumneavoastra,dar prin care vreau sa demonstrez ca aceasta dezbatere a plecat de la o remarca :”Va rog, cautati un roman, si nu un evreu..”….a-ti uitat sa priviti pe geam,si priviti in continuare intr-un monitor.
    Apropo ,daca priviti pe geam ,ce observati?Nu vreau sa credeti ca folosesc tehnica de trolling ,pe care m-ati acuzat ca o folosesc ,ci doar sa imi spuneti ,ce vedeti dumneavoastra atunci cand mergeti pe strada,cand mergeti la munca ,cand mergeti la cumparaturi ,doar ca sa vad DACA „OBSERVAM ” aceeasi lume REALA.
    Despre domnul Voinea,spun asa : Un cetatean roman ,pe care il respect si il ascult cu foarte mare atentie.Sper ca nu ma veti acuza ca acum NU vreau sa tin partea unui roman adevarat.Daca vreti discuta-m doar cu referire la domnul Voinea.

    Poate sa mi se para si mie suspicios ,modul in care postati la scurt timp de doamna @copiluanca?Ca sa fiu si eu suspicios ,de un complot ,asa cum si dumneavoastra aveti dreptul sa fiti ,in legatura cu complotul poporului evrei de domniare a Romaniei si de dominare mondiala probabil.Hmmm,oare sa mi se para suspicios ,acest lucru,mai ales cand se observa ,asta mi se pare straniu,ca SCRIETI despre aproape aceleasi subiecte ?
    O sa fac ceva ,ce probabil pentru domnia voastra pare a fi imposibil,sa nu fiu suspicios,ci sa pun cateva lucruri doar pe seama alegerilor fiecaruia sa gandeasca si sa aprecizeze anumite situatii asa cum doreste.

    Puteti spune doar ,ca si eu si dumneavoastra avem dreptul sa credem ce dorim?Sau SUNT OBLIGAT sa vad adevarul pe care il vedeti dumneavoastra?
    Pot sa spun ,ca a-ti folosit tehnica de trolling ,daca observ titlul acestei postari „Un nou experiment marca Basescu: guvernul clonelor.”,si comentariul de la care a pornit aceasta dezbatere ?
    Mai simplu spus, ce legatura avea comentariul doamnei @copiluanca (de la care a pornit dezbaterea ),cu actuala postare?Oare ce tehnica a fost folosita acum?

    Sa cred o conspiratie mondiala ,sau doar un interes clar asupra anumitor beneficii ,spre exemplu pentru dorinta de privatizare a CUPRUMIN?Companie care,desi pe profit ,se doreste privatizarea ei.Doriti sa cred ca „evrei” sunt in spatele unui complot.Pot sa spun si eu doar ca ii consider INCOMPETENTI si HOTI ,pe cei care au guvernat pana acum?Ma refer la cei 22 de ani.
    Presupun ca a-ti auzit de Lama lui Occam , care spune (permiteti formularea ): ca solutia ceea mai simpla ,este deobicei ceea adevarata ,sau entitățile nu trebuie să fie multiplicate dincolo de necesar,si pe acest principiu sa spun ca e vorba de incompetenta?Sau si acum am ,recurs la trolling?

    Domnule @romanistanezu’,inchei orice altfel de dezbatere (pentru ca e evident ca nu vom ajunge la un consens ,doar dintr-un anumit punct de vedere ) si vreau sa imi raspundeti la o intrebare simpla (fara efectul de trolling ,inclus :)))))….),as dorii sa imi da-ti un raspuns la fel de clar ca si intrebarea ,cu da sau nu.

    Pot spune despre afirmatia : „Va rog, cautati un roman, si nu un evreu,”,ca poate fi una controversata?

    P.S. Orice altfel de afirmatii ,nu le mai iau in calcul ,daca nu raspundeti la intrebarea adresata ,acum in ultima parte.Raspundeti ,la intrebare si apoi …..scrieti CE DORITI.
    Numai bine.Un sfat v-as da.Lasa-ti conspiratiile deoparte ,macar o secunda si priviti …..macar pe geam,daca NU VRETI SA TRAITI IN LUMEA REALA ,asa cum fac eu.

    Diferenta dintre noi doi ( si spun asta cu tot respectul ,cel pe care este evident ca nu mi-l purtati dumneavoastra mie,chiar daca folositi apelativul „domnule Marco”) , ca dumneavoastra PRIVITI spre lumea reala ,pe cand eu TRAIESC in ea. Sper sa meditati asupra acestor ultime cuvinte.

  35. mergeti si invatati limba romana, gramatica limbii romane, si apoi, o sa-mi mai pierd vremea citind postarile dvs, domnule Marco, iubitor de Romania si de romani.
    :)

  36. @copiluanca

    Pana acum vad ca NU a-ti avut o problema cu gramatica mea. Acum ,cand am pus probabil punctul pe I ,ceva v-a apasa observ. :)))).
    Cred ca a-ti facut cursul de trolling ,de care m-a acuza ,cu mult tact ,domnul romanistanezu’.
    Pana acum ,a-ti putut comenta tot ce am scris si nu a-ti facut nici o remarca la gramatica mea si acum deodata ,NU mai vreti sa citi postarile mele. :))))

    Apropo draga doamna si un „incult” ca mine , poate gandii.Si un „incult” ca mine ,are dreptul la opinii.Si un „incult” ca mine POATE VEDEA cum v-a ascundeti dupa deget ,desi chiar daca stiti gramatica limbii romane ,din punc de vedere MORAL sunteti o persoana cu mari carente.Singura care am observat-o eu ,pana acum ESTE ANTISEMITISMUL ,din afirmatiile dumneavoastra si paranoia ,privind poporul evreu.Cand ceva nu v-a place , vinovati nu sunt cei care fura direct,ci POPORUL EVREU.

    Nu va pierdeti timpul sa cititi postarile mele,nici nu v-am cerut asta.Pierdeti timpul cu CONSPIRATII MONDIALE.

    Apropo ,sa inteleg ca ceea ce am spus ,este adevarat,din moment ce nu doriti sa argumentati.Sau domnia voastra considera ca NU merita sa vorbeasca cu un „ciumpalac” sau poate „vierme”,nu?

    Am mai vazut undeva mentalitatea asta,…..dar oare unde am vazut-o ?
    A …..da. Chiar la ACTUALA PUTERE ,care NU vorbeste cu prostii.
    Sper ca a meritat cursul de trolling.

    P.S. Poate vreti totusi sa lamuriti , un biet agramat ca mine,CUM DE COMENTARIILE dumneavoastra si ale lui romanistanezu’ sunt atat de bine COAGULATE.
    Salutari de la un „ciumpalac” ce nu cunoaste gramatica limbii romane,dar totusi NU traieste cu capul in ………inscrisuri despre conspiratiile mondiale ,si crede ca A DESCOPERIT motivul absolut al nefericirii umane.Acolo ,unde sunt GRAMATICA LIMBII ROMANE ,nu imi mai este de ajutor,au avut grija persoane cu acelasi tipar de moralitate , ca sa AIBE GRIJA de acest aspect.Eu si alte cateva milioane de ROMANI adevarati.
    Numai bine ,de la un „ciumpalac” care NU stie gramatica limbii sale ,dar care a tras cateva concluzii ,pe care domnia voastra ,doar ce le-a confirmat.
    Cu toate astea v-a transmit numai bine. ( daca gramatica nu o stiu ,macar cu cei 7 ani de acasa si tot pot dovedii mai multe ) … ;) :))

Comentariile sunt închise.