La inceputul anului 2010, cand am propus infiintarea unei mari aliante social-liberale, scepticii de profesie nu dadeau nicio sansa unui asemenea proiect. Un an mai tarziu, cand PSD, PNL si PC au inregistrat la tribunal Uniunea Social Liberala, profetii portocalii sustineau ca noua constructie se va dezintegra in 6 luni. Si acest termen a fost infirmat. Si toate cele care i-au urmat. Cu intelepciune, echilibru si inteligenta liderii USL au gasit, de fiecare data, solutii pentru a depasi divergentele si pentru a construi o forta politica solida, coerenta, unitara. Unitatea USL nu este nici o minune, nici o intamplare, ci este rezultatul efortului sustinut al unor lideri care au inteles ca obiectivul comun – eliberarea Romaniei de cel mai nociv politic din ultimii 22 de ani – este mai important decat orice mize personale.

Si, actionand constant cu intelepciune si responsabilitate, am convingerea ca forta si unitatea USL vor continua sa se consolideze.

28 COMENTARII

  1. Dumnezeu sa fie alaturi de USL sa va calauzeasca pasii si sa va dea har si multa intelepciune, pentru a imprastia norii suspiciunii cetatenilor, deoarece conform unui proverb romanesc ” Cine s-a fript cu ciorba, sufla si in iaurt „.

  2. Ma bucur ca Uniunea Social Liberala este o constructie politica deschisa la parteneriate cu personalitati marcante din afara partidelor sale si sprijina foarte mult oamenii competenti.

  3. Sper sa fie cum ziceti dvs, insa migrarile acestea in masa de la PDL la USL, mie, personal, nu-mi plac…
    Nu vreau sa fim condusi tot de PDL sub masca USL. Nu vreau nici ca USL sa joace involuntar rolul ursului pacalit de vulpe.

  4. Uniunea Social Liberală este un proiect de mare uniune naţională.
    Această construcţie trebuie să câştige alegerile şi este deja clar că va câştiga alegerile locale, parlamentare, prezidenţiale şi această uniune trebuie să obțină cel puțin două mandate de guvernare pentru că România trebuie aşezată pe un fundament nou, pe o construcție sănătoasă care nu poate fi făcută astfel decât în baza unui consens la nivel național.

  5. Buna ziua
    Domnule Voiculescu sunt convinsa ca il cunoasteti pe profesorul Ferenc Vasas,un om cu o bogata experienta in jurnalism, presa scrisa si televiziune. De altfel, dumnealui preda si la Scoala de Televiziune din cadrul trustului dumneavoastra Intact Media Academy. Imi doresc foarte mult sa stiu cand este nascut pentru a-i putea face o surpriza noi studentii.
    Cele bune!

  6. Competenta. De asta avem nevoie + eliminarea nepotismului si introducerea criteriului de promovare pe baza meritocratiei.

  7. Sper ca USL-ul sa conceapa un plan de dezvoltare durabila pe termen mediu si lung. Avem nevoie de asa ceva.

  8. Cred ca „scepticii” se temeau inca de atunci de forta pe care opozitia o putea capata pe scena politica.

  9. Comunicarea cea mai simplă presupune un emiţător şi un receptor. Când e vorba de un lider politic şi electorat, când te referi la România, totul comportă nuanţări. E vorba de cultura democraţiei, e vorba de spaţiul determinat geografic cu domeniul informatic .ro, e vorba de percepţia alegătorilor şi ales. Mai mult, atunci când ai jurat că vrei să fii premier şi ai primit bunăvoinţa asta, trebuie să ai bun simţ şi în parcursul alegerii preşedintelui tău. Altfel, totul se reduce la încrederea cultivată de candidat şi roadele culese cu ocazia scrutinului. Simpatizanţii, electorii, aderenţii , militanţii şi liderii -structura pe verticală a unui partid politic- te pot înţelege chiar şi atunci când faci omisiuni în recitarea unei poezii cu valenţe de discurs la tribună. Pentru restul, cei mulţi şi cu drept de vot, totul se reduce la micul titulescu. La cel care era pieptănat pe creştet de Adrian Năstase atunci când invita opoziţia să îi numere ouăle…Să nu uiţi, Darie!

  10. Ati reusit sa creati din USL alternativa de care aveam nevoie. Forta uniunii se va putea determina la alegeri.

  11. ” DA” – CRED ÎN INTUIŢIA FEMININĂ

    Onanismul politic presupune, printre altele, şi lucrul la două mâini, adevăr familiar domnului Frunzăverde . Noua culoare a PDL (verde) este şi o garanţie de tip cromatic pentru (Frunză)verde. Jocul cu membru din politica mioritică rămâne în continuare o practică a partidelor care vor să dribleze gaura urnii de vot. Ochii aceeia de handicapat mă obligă să n-o ignor pe @Sibilla cu intuiţia-i proverbială.

  12. Privită în contextul politic actual, Uniunea Social-Liberală este îndreptătiţă să câştige alegerile in anul 2012.Scopul USL este de a obţine la alegerile din 2012 un procent mai mare de 50% şi astfel, Traian Băsescu să se vadă nevoit să semneze propunerea de prim-ministru venită din partea Uniunii.

  13. Pana la alegerile din noiembrie (poate vor fi mai repede) ar trebui sa i se taie „cordonul ombilical” presedintelui. Ar trebui sa primeasca stirile interne prin intermediul consilieriilor personali si nu prin rapoartele SRI, SIE, SPP sau STS.
    Aceste institutii ar trebui puse sub controlul mai multor grupuri de persoane astfel s-ar evita abuzurile.

    Veti vedea ca in momentul in care Base… va ramane fara informatii confidentiale se va plictisi la Cotroceni si va pleca singur. Serviciile ar trebui sa-i furnizeze doar informatii pentru calitatea pe care o are, cea de presedinte al CSAT (cele ce ating siguranta nationala), nimic mai mult.

  14. Acum ca aveti majoritatea ar fi momentul ideal pentru a-l lasa sa „zboare” singur si fara Serviciile secrete.

    Serviciile sa furnizeze informatiile institutiilor competente iar presedintele sa-si faca meseria de agent publicitar pentru Romania in exterior ca pentru aia are aceasta functie.

    Prea mult a folosit Serviciile pentru a strange „ASI in maneca”, si face fata de mare „grangur” ca el le stie pe toate.

  15. Ne lasi mai nene cu aberatiile astea? Ce mi-e PDL? ce mi-e USL?Tot prezervativele masonilor sunteti cu totii. In mod evident fac parte din electoratul lui Diaconescu daca vin cu afirmatii de acest gen.

  16. Poate odata cu ajungerea USL la putere se va restabili si democratia in Romania. Si odata cu aceasta sa dispara si cenzura presei non-basiste.

  17. Aproape zilnic citesc aberatii precum: toti sunt la fel, PDL, USL, PCR, PP, etc.

    Se pare ca persoanele ce gandesc astfel au o grava problema. Atunci sa nu ne miram ca in exterior cand 2 romani (romi sau nu) fura sa spuna ca TOTI romanii suntem la fel.

    Toate grupurile din societate au parti bune si parti rele insa cand un grup nu isi disciplineaza proprii membri, atunci curatenia morala a acelui grup este afectata in intregul sau.

    A doua aberatie: nu exista altul mai bun.

    De parca o persoana ar fi imprescindibila (de neinlocuit). Cand vine vorba despre o meserie TOTI suntem prescindibili (de inlocuit) insa cand e vorba de sentimente (mama, tata, frate sau alte legaturi de sange) atunci putem vorbi de persoane imprescindible.

Comentariile sunt închise.