Din cauza duratei si intensitatii dezacordului meu cu abordarile presedintelui Traian Basescu s-a creat impresia ca acest conflict ar fi alimentat de resorturi personale. Este absolut fals. Lupta mea cu Traian Basescu a fost si ramane institutionala.

Domnul Basescu este un presedinte toxic. Nu accepta dialogul critic, nu poate respecta alte opinii si este incapabil sa coopereze.

In opinia sa, oricine refuza sa-i respecte indicatiile, trebuie scos din joc. Este exact ceea ce incearca in prezent cu membrii guvernului USL. Dup ce fiecare ministru a fost sistematic vanat, in aceste zile, intrat in criza de timp, l-a atacat direct pe premierul Victor Ponta pe tema lucrarii de doctorat. Atacul este pueril si lipsit de substanta, dar demonstreaza adevarata natura a presedintelui Basescu: dependent de scandal, incapabil de coabitare.

Cat timp ramane presedinte, Traian Basescu va continua sa atace Guvernul, Parlamentul si sa saboteze proiectele USL.

33 COMENTARII

  1. Permiteţi-mi să vă contrazic, NU ESTE LUPTA DUMNEAVOASTRĂ, CI ESTE LUPTA NOASTRĂ A TUTUROR CETĂŢENILOR „MASACRAŢI” PSIHIC DE Băse, IAR DUMNEAVOASTRĂ SUNTEŢI REPREZENTANTUL NOSTRU, „ÎNARMAT PÂNĂ ÎN DINŢI” ŞI ANGRENAT ÎN BĂTĂLIA SUPREMĂ PENTRU A NE SALVA SUFLETELE DE LA TRAIUL MIZER, LA CARE NE-A CONDAMNAT RÂNJITUL PIRAT. Dacă USL se lasă intimidat şi va depune armele, suntem un popor mort şi ciumatul înverzit îşi va continua mendrele după placul lui.

  2. Dacă n-a fost în stare să le găsească alte noduri în papură, se ia de nişte lucruri superficiale. Sper doar ca poporul să se trezească şi să-şi dea seama că e mai condamnabil furtul făcut de PDL de-a lungul timpului decât furtul propoziţiilor din alte cărţi. Nu se compară. Cărţile din cărţi se scriu, aşa cum bine scrie şi dl Ciutacu în Jurnalul Naţional (mă rog, nu e cazul ăleia care a copiat din site de referate pentru gimnaziu).
    E clar că Băsescu şi guvernul nu vor ajunge vreodată la un consens. Trebuie suspendat. Nu cred că singura problemă a acestei ţări e plagiatul în lucrările de doctorat ale miniştrilor. Ţara arde, baba se piaptănă.

  3. dar chiar ca e tare. un singur om va saboteaza proiectele minunate. care=s alea de o luna incoace si care s-au lovit de basescu?

    c’mon

  4. sa fim seriosi, traian basescu este un dusman al poporului român, si o marioneta. Cu partida sa verti sa votati?

  5. Acest individ este elementul cel mai nociv pe care il avem in momentul de fata. Cum a ajuns acest specimen sa conduca aceasta tara ?

  6. FĂRĂ PIERDERE

    Ponta o fi plagiator dar asta nu denotă
    Că ne-ar fi produs un mare deserviciu ;
    Doar nici când Băsescu a furat o flotă ,
    Nu au stabilit experţii niciun prejudiciu .
    (Ţara ar fi-nregistrat … chiar un beneficiu)

  7. Oare când s’o potoli omu’ ăsta?
    Hai,nu zău!
    Cred că noaptea nu’l ia somnul la câte va avea de tras în timp?
    Dle Voiculescu,scăpaţi’ne cât mai repede cu putinţă de acest om căci trage ţara înapoi!

  8. @ Dan Voiculescu

    DETOXIFICARE

    Eu îţi sugerez să foloseşti „soluţia imorală”
    Atunci când e prea toxic domnul matelot ;
    Cu succes o poţi administra pe cale orală …
    Sau altfel zis: trage-i vreo doi pumni în bot !

  9. VICTOR PONTA, TINTA UNUI ATAC ABJECT DENOTAND DISPERARE SI PANICA

    In cazul mizerabilului atac impotriva lui Victor Ponta- fals acuzat de plagiat- se regasesc toate elementele specifice scenariului- matca al declansarii scandalurilor (extinse inclusiv la aria internationala) care mistificau realitatea din perioada guvernarii Nastase.
    Acest lucru indica, fara putinta de tagada, ca, indiferent de cum s-ar numi, acum, “varfurile de lance” scenaristii (si regizorii) sunt aceiasi.

    Ca si in perioada 2001- 2004 “reteta scenariului” este:
    1. Scandalul este declansat in zona externa, printr-o publicatie si un jurnalist catre care sunt trimise, din Romania, datele care trebuie inserate intr-un articol.
    2. Scandalul este extins in presa externa (prin preluarea, la comanda, a textului de catre alte publicatii; altfel spus, se declanseaza atacul de presa, pe reteta clasica: o publicatie lanseaza subiectul, iar altele, pregatite, il preiau amplificand scandalul.

    Comentariu relevant:
    In perioada 2000- 2004, pentru astfel de mizerii era folosit “Le Monde”- cu semnatura lui Mirel Bran.
    Acum, initial, scandalul a fost declansat de un “condeier” german, specializat pe cartografie- si care, ulterior, s-a ocupat de oceanografie, de geografie- intr-o revista ecologista britanica, al carei corespondent este respectivul “autor” (despre competenta sa juridica, “vorbesc” de la sine pregatirea si preocuparile sale deja precizate).

    Indiscutabil, acelasi text a fost scris si in germana- astfel ajungandu-se sa apara, aproape in paralel, in “Nature” si in Frankfurter Allgemeine Zeitung- ziar crestin-democrat de linie dura. FAZ vine, astazi, cu o completare “ciudata”- dar care intareste ideea sursei romanesti a scandalului: zice-se, Ponta ar fi copiat, in teza sa de doctorat, si din “Romania libera”; in acest caz, orice comantariu este de prisos, atat de stupida este acuza.

    3.Scandalul este “importat” si preluat de presa romana (efectul vizat fiind psihologic- in opinia respectivilor scenaristi, un scandal este mai credibil in Romania daca este declansat in exterior- fiind preluat, aici, “cu nevinovatie”).

    Un al doilea comentariu relevant:
    Si in cazul prezentului scandal declansat via un condeier german s-a implicat masiv Le Monde (in varianta sa online- Le Monde.fr). Asta arata ca “amicii” otraviti ai guvernului Nastase se afla “la posturi” si actioneaza.
    Le Monde,fr preia astazi (19 iunie 2012) scandalul sub titlul:
    “BAC – Si vous plagiez, ne soyez pas premier ministre en Roumanie”.

    ESENTIAL: textul aparut pe Le Monde.fr este postat, cu tenaticitate, online, in nenumarate “spatii” (de limba franceza).
    Acest lucru indica “pregatirea terenului” in sensul tentativei de a-l ridiculiza si minimaliza pe Victor Ponta in spatiul politic francez (unde stanga a obtinut o victorie coplesitoare).

    4. Scandalul este preluat in presa romana pedalandu-se, justificativ, pe aparitia textului in “Nature” si Frankfurter Allgemeine Zeitung.
    Revista 22 are o “scapare psihanalitica”, indicand existenta scenariului declansarii scandalului “cu intentie si dedicatie”: astfel, sub semnatura lui Andrei Cornea sta scris (citez) “Sper că acum, cand se pregateste să plece la Bruxelles la Consiliul European, „doctorul” Ponta a aflat că d-na Merkel citeste constiincios FAZ. ”
    Comentariu personal:
    Fie Andrei Cornea si-a “pierdut pe drum” niste circumvolutiuni, fie imbatat de mirajul victoriei in batalia anti- Ponta a uitat sa-si ia precautii si a “vorbit” prea mult. Daca tacea… Dar, mai bine ca nu a tacut- astfel, ceea ce putea fi considerata doar o deductie a mea, devine realitate dovedita.

    AMANUNT SEMNIFICATIV:
    In mod evident, actiunea a fost declansata si desfasurata in graba, fara ca scenaristii si regizorii sa acorde timpul necesar organizarii minutioase a amanuntelor si “acordarii” detaliilor.
    De la o publicatie la alta- dar si de la un articol la altul, in cadrul aceleeasi publicatii- detaliile esentiale difera intre ele (conform “urechismului” fiecarui autor).

    Astfel, despre “intinderea” asa-zisei parti plagiate de Victor Ponta in lucrarea sa de doctorat- dar si despre dimensiunile lucrarii, aflam urmatoarele:

    1. In Le Monde. fr (articolul “BAC- Si vous plagiez, ne soyez pas premier ministre en Roumanie- aparut in 19 iunie 2012) se afirma (traduc in romana): ”mai mult de jumatate din teza de 432 de pagini (deci, cel putin 217 pagini- jumatate + 1; n.A.) a lui Victor Ponta, avand ca subiect functionarea Curtii Penale Internationale, publicata in 2003, in limba romana, reprezinta text copiat”;

    2. Citez: “jumătate din lucrarea sa – 130 de pagini din 300, fără introducere și bibliografie, scrie FAZ, au fost preluate aproape fără modificări din altă parte” (conform Andrei Cornea- Revista 22/ 19 iunie 2012);

    3. Citez: “Revista Nature si Frankfurter Allgemeine Zeitung au scris, luni seara, ca premierul Romaniei, Victor Ponta, este acuzat de plagiat.(…) 200 din 400 de pagini din teza de doctorat scrisa de Victor Ponta in 2003 sunt copy-paste (revista 22/ 19 iunie 2012; articolul “De ce ai furat, procurorule?”, autor Dan Tapalaga).

    Bref:
    Citand aceleasi surse (revista “Nature” – si FAZ care, dupa cate se spune, ar fi preluat articolul din respectiva publicatie), despre teza lui Victor Ponta aflam ca are:
    a.) 432 de pagini (conform Le Monde .fr).
    b.) 300 de pagini, conform Revistei 22/ 19 iunie 2012 -Andrei Cornea (este greu, daca nu imposibil de presupus ca introducerea si bibliografia ar insuma 132 de pagini, astfel incat sa se ajunga la numarul total precizat in Le Monde.fr);
    c.) 400 de pagini, conform Revistei 22/ 19 iunie 2012- Dan Tapalaga.

    O astfel de “variatie” a unor date care sunt prezentate, penibil, ca fiind exacte, demonstreaza nu doar faptul ca atacul a fost declansat in graba, fara a se pune la punct amanuntele semnificative- dar si miscarea dezordonata, care tradeaza panica.

    O carte, (o lucrare de doctorat)- cu indicarea momentului editarii- are un numar fix de pagini (am afirmat un truism necesar).
    “Atacatorii” panicati ar trebui sa se puna de acord.
    Cate pagini are teza de doctorat a lui Victor Ponta (teza despre care se spune ca a fost plagiata- si ca plagiatul ar fi fost constatat chiar de “ziaristi”, ceea ce presupune ca au vazut-o si au studiat-o): 432, 300, 400?

    De asemenea, jalnicii “atacatori” ar trebui sa se puna de acord si asupra unui alt detaliu esential (chiar amanuntul- cheie).
    Cate pagini au fost plagiate: cel putin 217 (cf. Le Monde.fr), 130 (cf Revista 22- Andrei Cornea), 200 (cf. Revista 22- Dan Tapalaga)?

    Un alt amanunt care tradeaza ridicolul acestui atac denotand disperarea scenaristilor: au uitat sa-i puna de acord pe cei implicati asupra protectiei (sau dezvaluirii) surselor

    Astfel:
    “Autorul” (subliniez ghilimelele!) articolului din “Nature”, neamtul Quirin Schiermeier, afirma – cu demnitatea betivului care iese din carciuma- despre provenienta datelor asa-zidului plagiat comis de Victor Ponta: “Nu pot să vă dezvălui sursele noastre.” (deci, protejeaza sursa; jurnalistic, este corect).

    Cei de la “Evenimentul zilei” -editia din 19 iunie 2012- nu au fost instruiti nici sa protejeze sursa, nici sa nu-l contrazica pe neamtul Quirin Schiermeier, distribuit de regizori in rolul principal.
    Astfel, aflam (citez): “Profesorul universitar doctor Marius Andruh, preşedintele consiliului pentru recunoaşterea diplomelor universitare, a fost cel care a sesizat plagiatul premierului Victor Ponta”.

    Informatia este de mare importanta.
    Ce-l va fi manat “in lupta” pe Marius Andruh si de ce isi va fi riscat numele si demnitatea omului de stiinta implicandu-se in aceasta facatura nu doar abjecta, dar si jenant de prost croita si vizibil insailata cu ata alba?

    Mao spunea (citez din memorie) “o minciuna spusa de un milion de ori sfarseste prin a fi perceputa ca adevar” (au mai afirmat si altii asta, dar Mao mi-a parut totdeauna cel mai aproape de un asemenea demers care necesita “rabdare aplicata” si conseventa).

    Informatia despre asa-zisul plagiat comis de Victor Ponta este o mistificare murdara. Dar, repetata de multe ori- fara a fi contracarata- se va retine, aducand, daca nu prejudicii de imagine, cel putin “zambete furisate” dincolo de care s-ar ghici intrebarea “si daca…?”.

    NU Victor Ponta este cel care trebuie sa contra-atace- dar altii, care trebuie sa faca zid, acum, in jurul lui.
    In ceea ce il priveste, Victor Ponta a dat cel mai bun raspuns cu putinta cand a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza acuza de plagiat:
    “Tot ma duc la Bruxelles in 28 iunie!” (precizand, pe de alta parte, fara inutile dezvoltari, ca teza sa de doctorat sta la dispozitie pentru orice verificare).
    Este raspunsul pe care trebuie sa il dea, constant, Victor Ponta.

    P.S.

    In afara exceptionalei analize “Dottore”, postata de Adrian Nastase pe blogul sau, nimeni nu i-a mai venit alaturi tanarului premier- procuror Victor Ponta.
    “Vad”, aici, aceleasi “umbre” ale celor din 2001-2004, cand se declansau atacurile impotriva Cabinetului- si premierului- Nastase.
    Le transmit respectivilor (deocamdata!) doar:
    “Mai imprastiati, baieti, mai imprastiati- si mai schimbati scenariile. Si invatati sa nu va mai tradati panica, prin actii si gesturi dezordonate

  10. http://theodora0303.wordpress.com/2012/06/19/victor-ponta-despre-acuzatiile-de-plagiat-domnul-presedinte-basescu-trebuie-sa-stie-ca-merg-la-bruxelles/

    Cateva vorbe despre despre acuzatia de plagiat adusa de o sursa necunoscuta (citeste Funeriu Daniel consilier prezidential) primului-ministru Victor Ponta.
    Ultima poveste despre acuzatia de plagiat adusa prim-ministrului Victor Ponta este o dovada clara ca Basescu Traian trebuie urgent suspendat si demis.
    Expertul in lucrari de doctorat trebuie oprit
    .
    Aceasta persoana care a ajuns prin minciuni, santaj si furt de doua ori in functia de presedinte al Romaniei este in stare sa distruga tara numai ca sa dovedeasca ca el este cel care conduce Romania, ca el este seful.
    Este clar o incercare de compromitere a premierului, o incercare de distrugere a carierei lui politice.
    Specialistii din serviciile secrete care continua sa il sprijine pe Basescu Traian in atacurile murdare indreptate impotriva adeversarilor politici ar trebui sa isi aduca aminte ca au jurat credinta fata de tara.
    Am speranta ca lucratorii din servicii sa aleaga tara si nu pe Basescu Traian chiar daca, dupa cum spun unii, Basescu ar fi unul de-al lor.
    Ce incearca sa faca Basescu Traian?
    Incearca sa il foteze pe Victor Ponta sa renunte sa reprezinte Romania la Bruxelles si eventual sa demisioneze.
    Acuzatiile de plagiat au aparut in revista Nature (!!!!!)
    http://www.nature.com/news/romanian-prime-minister-accused-of-plagiarism-1.10845
    Acesta este un articol stiintific?
    Cum naiba o publicatie care se ocupa de natura si stiinta se ocupa de teze de doctorat in drept?
    De ce intra publicatia Nature in jocuri politice murdare si isi risca reputatia?
    Au uitat cei de la publicatia Nature de deontologie sau foamea de bani este mult mai puternica?
    Stiu cei de la Nature ca, prin publicarea acestui articol, fac jocul unui securist cu tendinte de dictator?
    Cum naiba o publicatie care se ocupa de natura si stiinta a acceptat sa faca asemenea jocuri murdare sau a cazut in plasa unei josnice manipulari ?
    Ce stiu cei de la publicatia Nature despre realitatea politica din Romania?
    Pot sa scriu ca ma asteptam dupa hahaile lui Basescu si satisfactia cu care rostea cuvantul “Dottore”
    Ce scrie in Nature:
    “If the charges are substantiated, they could spark public pressure for Ponta to resign, say political insiders.” (!!!!)
    “Nature has seen documents compiled by an anonymous whistle-blower indicating that more than half of Ponta’s 432-page, Romanian-language thesis on the functioning of the International Criminal Court consists of duplicated text. Moreover, the thesis was republished with very minor amendments as a Romanian-language book in 2004 (ref 2), and also forms the basis of a 2010 book on liability in international humanitarian law3. A former PhD student of Ponta’s, Daniela Coman, is named as co-author of the books.”
    ““The evidence of plagiarism is overwhelming,” says Marius Andruh, a chemist at the University of Bucharest and president of the Romanian council for the recognition of university diplomas. If the allegations are borne out, “a serious discussion is needed in Romania and abroad to prevent this in the future,” says Andruh.
    Acest Marius Andruh de ce nu ne spune nimic despre cum a plagiat Kovesi????
    “I understand that in law studies it can be necessary to copy extensive legal articles and definitions,” says Paul Dragos Aligica, a Romanian political scientist at George Mason University in Arlington, Virginia. But Ponta’s alleged plagiarism “goes way beyond that. It’s astonishing”, he adds. ” – Uluitor cum apar prietenii lui Basescu la nevoie.
    “There is very clear evidence in these excerpts that the matter should be investigated further, says Vlad Perju, a Romanian political scientist and director of the Clough Center for the Study of Constitutional Democracy at Boston College in Chestnut Hill, Massachusetts.”
    Cine este acest domn Vlad Perju???? Banuiesc ca este un admirator a lui Basescu Traian sau chiar un ofiter al SIE acum mai putin acoperit.
    Atentie!!!! – Dupa doar cateva minute de la ridicarea pe site-ul nature.com a articolului in care Victor Ponta era acuzat de plagiat, postul propagandistic B1 prezenta in direct articolul.

    Cine vorbeste despre valorile morale?
    Basescu Traian care, atunci cand a fost ministru Transporturilor, a lasat Romania fara flota.
    Ce se mai aude despre doctoratul lui Kovesi ???
    Victor Ponta ar trebui sa reduca bugetul presedentiei. Este criza si multi consilieri prezidentiali platiti din bani publici au ca ocupatie atacul asupra adeversarilor politici ai lui Basescu Traian.

  11. Ce pacat. Tara e plina de fricosi, ma refer la SRI, SIE si in special Justitia. Fricosi fata de cine? Fata de o persoana fara constiinta.

    Daca tot este acuzat de plagiat Ponta ar putea acum sa-si ia atributiile si sa faca un ultim gest fata de acest popor torturat. Ar trebui sa-l trimita in fata poporului si sa propuna in parlament pe Base pentru toate incalcarile de constitutie pe care le-a facut in ACTUALUL mandat.

    Astfel un lucru murdar ar fi curatat de alt lucru murdar, dupa care ar putea sa-si de-a si el demisia intr-un mod demn insa cu o victorie. Populatia l-ar privi ca pe un martir care l-a pus pe Base la dispozitia cetatenilor.

  12. Rectific o greseala:

    Daca tot este acuzat de plagiat Ponta ar putea acum sa-si ia atributiile si sa faca un ultim gest fata de acest popor torturat. Ar trebui sa-l trimita in fata poporului pe Base si sa propuna in parlament un referendum pentru Base, pentru toate incalcarile de constitutie pe care le-a facut in ACTUALUL mandat.

  13. Acum, ca a simtit si Ponta pe propria-i piele ce presupune coabitarea cu Basescu, poate va lua in viitorul apropiat masura suspendarii lui.

  14. @Ioana b & @ Theoddora
    Plagiatul inseamna tot furt si din acest motiv,scuza ta ioana este puerila.pe explicatia ta unul care fura dintr-o masina ar trebui iertat iar cel care fura masina pedepsit.Solutia e simpla,ponta sau instituti abilitate sa dovedeasca fie ca Ponta e 8inovat sau nu

  15. @Marco

    Da marco, ai dreptate insa eu vad 2 tipuri de persoane: cu constiinta si fara constiinta. Din prima categorie face parte Base si compania iar din cea de-a doua Ponta si apropiatii sai.
    Oare cum ar fi sa vada si ei o decizie din partea institutiilor abilitate asa cum le place lor, adica condamnare cu SUSPENDARE!!

    Acum ca ma gandesc imi aduc aminte de momentul in care Mircea Basescu era acuzat de trafic de arme si a intervenit fratiorul spunand ca inca nu a facut nici un fel de tranzactie. Astfel a evitat o suspendare pentru incompatibilitate.

    Daca aplicam acelasi principiu, si-a folosit Ponta titlul intr-un cadru oficial? Sau poate premierul are o intelegere cu autorii citati, si din acest motiv apar la bibliografie. Exista multe necunoscute.

  16. Basescu , fost securist , pcr, fsn, pdsr, pd, pdl, lingau, mafiot, hot,
    bisnitar, ales democratic, fraudulos cu promisiuni, cu autobuze, fotografii
    pe toate gardurile, mincinos , acuma suntetem muritori de foame locul 4 in
    lume, corupti, luati lumina de la Udrea hoata cu Cocos, aleasa democratic cum zic uni pdli-sti, slugile comuniste de azi, un
    securist a ajuns presedinte care minte si fura flota tari, sa vina alegerile si sa-l dam jos cu gasca lui, sa-i bagam la racore pe mafioti , nu mai sperati ca va alege lumea, mai criminalilor, a-ti distrus tara, gunoaielorrr ………….

  17. Ma uit la spectacolul grotesc din fata casei lui Nastase. Nu stiu, o fi vinovat, nu o fi….insa imi doresc sa vad la puscarie pe Udrea, pe Videanu, pe cei din clanul Basescu, pe Cocos, pe Blejnar, pe Flutur, pe Berceanu, pe Anastase

  18. Poate se pronunta vreun for competent in aceasta chestiune. Nu m-ar mira sa se confirme, nici sa se infirme aceasta ipoteza a plagiatului.

  19. Nae Magritte, acelasi tratament trebuie aplicat la toti, Nastase nu e tot hot? unii sunt mai mult si altii mai putin? asa gandeai si in 2004 intunecatule la minte, si cu memoria scurta, ca toti romanii de altfel, cand vroiai sa scapi de PSD ca furau de rupeau si plesneau de aroganta?

    95% din romani parca v-ati nascut ieri!
    ce-i mai faceti jocu’ perfidului domn Voiculescu si tu si Ioana B si Pisicila cel Miop …nici nu va dati seama…vai de noi cu unii asa ….. ca voi!

    din fericire, legile divine se aplica peste cele ale oamenilor! iar trufia si aroganta se platesc greu, mai devreme sau mai tarziu!!

  20. In mod cert Basescu trebuie suspendat.
    Singura problema care se pune este daca acum sau dupa alegerile din toamna.
    Dar trebuie ca tara sa scape de un securist dement facator de dosare si santajist precum Basescu.

Comentariile sunt închise.