Urletul, amenintarea si jignirea reprezinta esecul comunicarii civilizate.

Cand cineva isi epuizeaza resursele de exprimare articulata, incepe sa racneasca. Cand isi atinge limita argumentelor inteligente, incepe sa ameninte. Cand isi consuma doza personala de bun simt, incepe sa jigneasca.

Traian Basescu le-a facut pe toate. A depasit ireversibil spatiul civilizatiei, al democratiei, al normalitatii. Ii minte pe romani. Minte intreaga Europa. Ameninta grobian ministrii, primarii, ziaristii, pe orice cetatean care indrazneste  sa il critice.

In contextul intrecerii olimpice de la Londra, il putem compara pe Traian Basescu cu un boxer care, desi a fost surclasat in ring cu 7 la 1, vrea sa castige cu arbitrii si, pentru a-i intimida, incepe sa-i bata pe spectatori.

Evolutiile din ultima perioada demonstreaza ca, pentru a se salva pe sine, Traian Basescu este capabil de orice abuz (amenintati, jigniri, calomnii, inscenari etc.).Acest domn nu-si mai poate impune limite in sfera rezonabilului, a legalitatii, a adevarului. Dar daca el nu poate, noi putem.

Daca el minte, noi putem spune adevarul cu fermitate si curaj. Daca el incalca legea, noi putem solicita justitiei sa impuna sanctiunile necesare.

Romania are dreptul la adevar, la dezvoltare, la civilizatie, la fair-play.

Are dreptul la “jucatori” cinstiti, care nu vor sa castige amenintandu-i pe arbitri si pe spectatori.

47 COMENTARII

  1. N-ar pregeta Băsescu poporul să-l insulte,
    Amenințându-i pe toți, ca-n vremurile triste ;
    Și de nu-l vor înțelege bărbații de la Curte ,
    Tot Pinalty-i salvatorul : bagă … folcloriste !
    ( Nutza, Roberta,Anca și alte … parașute )

  2. O singura intrebare am: de ce nu s-a facut acest recensamant al alegatorilor inainte de referendum? Daca se facea inainte nu mai avea nimeni nimic de spus. Acum totul pare extrem de dubios.

  3. va rog ignorati declaratiile lui basescu lasati sa vorbeasca singur nu mai bagati de seama asa inebuneste de tot a disturs tara sa asociat pentru voturi cu orban e untradator de tara ! vasile

  4. Acest lucru a facut toata viata. Turnatorul acesta comunist Basescu a amenintat toata viata lui pe toata lumea.

  5. Domnule Voiculescu, cancerul asta a dat mult prea multe metastaze… din nefericire in corpul poporului… Am constatat ca nu sunt multi cei ce s-au regasit si au urmat acest non-model, aceasta non -valoare umana, dar sunt extrem de virulenti si la fel de maligni precum sorgintea lor… Curand foarte posibil sa fie extirpata aceasta tumora, dar metastazele ce au impanzit societatea?! Hmmm , va spun eu …cu multa amaraciune, ele merg mai departe… isi continua traiectoria! In institutia mea, asa stau lucrurile… Nu vi se pare ca si noi purtam o parte din vina ca a ajuns atat de departe?! Oare nu se impunea o interventie mai de timpuriu?!

  6. „Daca el minte, noi putem spune adevarul cu fermitate si curaj. Daca el incalca legea, noi putem solicita justitiei sa impuna sanctiunile necesare.”

    Antena 3 spune adevarul? L-a spus vreodata? Vorbiti despre aceeasi justitie pe care tocmai ati fentat-o dandu-va demisia din parlament? Ori despre idealul de justitie pe care il aveti (cea controlata politic)? Incerc sa ma pun in pielea dumneavoastra si sa ma imaginez mintind cu atata seninatate si convingere, dar nu reusesc.

  7. „Romania are dreptul la adevar, la dezvoltare, la civilizatie, la fair-play.” Dreptul? Desigur, insa cu sansa de a le obtine e o mica mare problema. De cind ofera PSD/USL SANSE omului de rind? Basescu a fost un timpit spunind celor nemultumiti ca sunt liberi sa plece, opozantii lui de-acum nu sunt cu nimic mai prejos, sfidand orice urma de bun simt si onoare – a se vedea copy-ponta si antonescu (pacat de numele pe care il poarta…), care isi schimba declaratiile de la o zi la alta.
    Avem nevoie de o Romanie in care domnul Presedinte sa rada la noi de dupa gratii? Desigur, insa cu o conditie – sa fie coleg cu toti cei care il contesta acum si se dau de ceasul mortii, neavand coloana vertebrala de a accepta faptul ca romanului de rind I SE RUPE de ce fac ei.

  8. In 1989 eram 22 000 000
    In 2007 populatia Romaniei era de 21 500 000.
    In 2011 am mai ramas 19 500 000.

    Doar aceste cifre sunt suficiente ca argument ca traian basescu trebuie demis.
    In 4 ani de „sa traiti bine” au disparut de 4 ori mai multi oameni decat in 17 ani postrevolutionari.
    Ce s-a intamplat in Romania de au disparut 2 milioane de romani in timpul regimului basescu?

  9. PS . chiar nici un jurist nu poate indentifica chestiuni penale in discursul delirant al lui Basescu ca sa-i faca plangere penala ? macar un primar din cei 2000 ai USL nu s-a simtit amenintat ca i s-au aratat catusele si „iesirea intr-o celula” ?! acel chestor amenintat de Basescu oare ce zice ?!
    putini interpreteaza intelepciune acesta atitudine de mutenie in fata unui nebun … multi o catalogheaza lasitate crunta in fata lui Basescu

  10. Acest om a trăit în minicună toată viaţa. A ajuns comandant de vas datorită securităţii. Conducea o navă comercială dar în acelaşi timp făcea trafic cu blugi şi altele. După 90, în politică şi-a trădat toţi aliaţii timp de 20 de ani. Cănd a ajuns preşedintele ţării ne-a minţit că o să trăim bine, imediat după aceea ne îndemna să plecăm din ţară de bine ce trăiam aici. Acum se minte că mai este la putere şi că mai este susţinut de români deşi vrea să câştige referendumul cu morţii de pe liste. El este disperat şi ne ameninţă cu treroarea stalinistă. Nu face decât să-şi atragă tot mai multă ură şi dispreţ cu fiecare vorbă. E pierdut.

  11. ….///… TITUS CORLĂŢEAN…///… să nominalizeze cât mai repede cu putinţă înlocuirea lui D. Morar la DNA! Nu,vă jucaţi cu J IGODIILE astea…!!! Imaginea României, distrusă într-o acţiune organizată, coordonată de PRESA ASERVITĂ şi finanţată de DICTATORUL Băsescu şi GAŞCA lui de MAFIOŢI!

  12. Personal nu cred ca mai are nici o sansa sa castige la Curtea Constitutionala. Locul lui Basescu este la puscarie.

  13. Basescu , fost securist , pcr, fsn, pdsr, pd, pdl, lingau, mafiot, hot, bisnitar, ales democratic, fraudulos cu promisiuni, cu autobuze, fotografii pe toate gardurile, mincinos , acuma suntetem muritori de foame locul 4 in lume, corupti, luati lumina de la Udrea hoata cu Cocos, cultul curvei ordinare aleasa democratic cum zic unii pdli-sti. Acest turnator securist a distrus viitorul acestei tari.

  14. Guvernul face recensamant, aduna numarul celor care au pierdut/dobandit drept de vot intre timp si afla numarul corect pe care l-a cerut CCR la data conform legii. Altfel de ce ar mai fi cerut lista, si de ce ar mai fi dat ragaz guvernului pana la sfarsitul lunii? Eu cred ca iar avem parte de o intoxicare din partea celor care nu inteleg nimic dar vorbesc la televizor. Ce credeti?

  15. Mda, excelent!
    La inceput, CCR a zis 12 septembrie si actualizarea listelor.
    Dupa cateva zile, zice 31 august.
    Dupa alte cateva zile, zice nu actualizarea listelor, ci listele actualizate.
    Facem pariu ca, dupa alte cateva zile, va spune ca referendumul este invalidat?

    Dumneavoastra nu vi se pare ca judecatorii astia sunt santajati, amenintati, sau mai stiu eu ce? De ce s-ar schimba de la o zi la alta?
    Ce faceti ca sa-i protejati? Sau sa-i speriati. Sa-i speriati mai tare decat ii sperie ceilalti.
    Nu faceti nimic! Pica para malaiata, ca si cu referendumul, sau cu masurile economice!
    Slab, domnule! Slab de tot!
    Nema putirinta!

  16. Eu vad altfel „meciul” – Basescu s-a apucat sa o ia la injuraturi pe tipa care anunta reprizele

  17. intrebam ieri cine de apara de basescu ……. azi il ia parchetul pe sus pe chestorul Manoloiu amenintat in mod direct de basescu . cum e domnule Voiculescu ?!

  18. Frica de evolutie, domnule Voiculescu, asta a pus capat multor nume mari din vechiul „bloc”, stiti la ce ma refer. Istoria minte de multe ori, dar rezultatul final, niciodata. Ce nu inteleg eu, ca simplu om, de ce nu o retragere intr-un loc frumos, posibilitate materiala exista, nu am inteles chestia asta niciodata cu privire la unele nume mari, tot din vechiul bloc… Ce poate sa va tina „in priza”, incat sa continuati sa riscati totul? Adrenalina?

    Dupa cum am zis, evolutie, si asta implica si rau, acum e rau, e criza economica, au mai fost, au trecut, are sa treaca si asta, dar …lasand la o parte situatia politica curenta din romania, a-ti ales „blocul” gresit, daca tot va place si respectati istoria, Uncle Sam nu pierde niciodata, poate sa bata in retragere, dar nu pierde.

    Numai bine.

  19. Ceea ce a facut Basescu din Romania, nu a reusit nici macar Ceausescu. Ma refer la nivelul la care a ajuns polarizarea din cadrul societatii noastre. Nu stiu cine il mai iarta pe nemernicul asta pentru halul in care am ajuns

  20. Realitatea zilei de ieri demonstreaza ca nu doar ameninta, ci mai are (inca) o armata de (????) care si pune in practica ! (vezi „Nu e bine domnule chestor!)”… Motivul e jenant! Abuz in serviciu! Practica nu e noua si nu s-a aplicat numai la nivel inalt… indezirabilii regimului portocaliu o stiu foarte bine!

    Ce e insa greu de inteles pentru om obisnuit, in aceasta perioada dintre doua „stapaniri? (oare??? chiar avem o alternativa a doua?)… este slaba vigilenta a usl-istilor! Pe aici pe la noi se umple PSD-ul si PC-ul de pedelisti… se bat (la propriu) pe holurile institutiilor pentru sinecurile dobandite, clamand ca si-au dat demisia din pdl , strigandu-si unul altuia „eu is la PSD, ba!!! eu is la PC!!!” Se fac transferuri (cu gir USL!!!) , se „curata” CV-urile de (cu adevarat) ABUZURILE in serviciu…Ingrozitor! Ingrozitor!

  21. D-le Voiculescu,

    Haideti sa fim seriosi, e clar ca Basescu nu e usa de biserica, dar va garantez ca un om cu scaun la cap (si impartial politic) nu il poate aseza langa aceasta prospata masinarie de acaparare a puterii, numita USL. Este mult deasupra.
    Modul in care se incearca cu disperare (si cu orice pret) atingerea obiectuvului final nu este demn de un stat democratic. Pe rand si in ordine aleatorie, principalele probleme „de imagine” ale USL sunt:
    – incoerenta si incompetenta inradacinata in coalitie si reprezentata in mod clar de Ponta – Antonescu & Co. (Sova si altii, mai marunti)
    – temele absolut ridicole de campanie – poze cu batranei bolnavi (si cu pensia micsorata), copii cu nu mai stiu ce probleme etc.; e jenant sa jucati cartea populismului in halul asta; sa nu mai vorbim de Vila Dante si alte mizerii mediatice; pacat ca publicul dvs. tinta prinde la asa ceva
    – ref. la referendum: matematica da legile fundamentale ale universului; asa cum cvorumul a fost 46%, complotul USL este pe loc invalidat, iar USL nu primeste o „a doua sansa” de a „renumara” populatii (vezi frauda de la sate, vot multiplu, prezente mai mari decat 100% din nr. total de locuitori); asta in timp ce Europa va taxeaza si ratele la credite urca
    – insolenta lui Ponta ma lasa de fiecare data fara cuvinte, dar peste asta as putea trece (probabil mai bun de atat nu gasiti printre dvs., membri de alianta)
    – ar mai fi destule, dar comment-ul meu probabil ar deveni extensiv si ilizibil

    Legat de Antena3, verdictul ar fi din nou, penibil. Dar nu e vina lor ca, din nou, pensionarii ce se plcitisesc prin case si oamenii care nu prea inteleg pe ce lume traim, cred (fara sa digere) si uneori aclama acest circ mediatic.

    Toate cele bune.

  22. Listele permanente ACTUALIZATE

    Vad ca in ultima vreme multi boicoteaza actualizarea listelor electorale. Boicotare facuta de catre unii primari. Eu cred ca listele se pot actualiza si fara ajutorul lor.

    Eu ce as face este:

    1. Angajarea a 2 informaticieni, specialitatea baze de date
    2. Solicitarea listelor electorale permanente (folosite la referendum)
    3. Solicitarea institutiilor ce se ocupa cu constatarea deceselor (in ultimii 50 de ani)
    4. Solicitare prin ministerul de externe – situatia tuturor romanilor din exterior
    5. Solicitarea ministerului justitiei a persoanelor fara drept de vot

    Dupa ce s-a facut toti acesti pasi se introduc TOATE datele, se filtreaza CNP pe categorii:

    1. Romani rezidenti in tara
    2. Romani rezidenti in strainatate
    3. Romani decedati
    4. Romani fara drept de vot (condamnati)
    5. Romani cu dubla evidenta (femeile casatorite, divortate, vaduve sau persoane ce si-au schimbat numele)

    Dupa acest lucru se POATE solicita primarilor sa prezinte dovezi in legatura cu persoanele descoperite ca fiind in strainatate si decedate. Pot fi acuzati de frauda.

    Am spus toate aceste lucruri pentru ca stiu cum se filtreaza o baza de date, si e FOARTE simplu, rapid si eficient.

  23. Sunt curios pana unde poate merge omul asta. Vede ca aproape 8 mil de romani nu-l mai inghit si el se incapataneaza sa ramana „presedintele romanilor”. Doar linistea celulei i-ar mai putea da mintea de pe urma

  24. Sa arunce cu piatra cel ce e fara de pacat….

    Dupa interventia televizata de aseara a domnului C. Antonescu, parca , parca incep sa intrezaresc ceva… Pare a fi unul in cei care pot „sa ridice” piatra… Caci in final asta a facut regimul basesu i-a momit pre multi (vezi Rus), s-au manjit , iar acum cand momentul cere ATITUDINE, par a fi paralizati ( ma gandesc mai ales la cei din institutiile statului pusi de basescu) … Printr-o paralela, daca un singur om a adus tara in halul asta, foarte posibil ca un singur om, mai precis atitudinea lui, sa o si poata readuce inapoi… macar la intersectia de unde drumul ocolitor pe care s-a luat a fost gresit… Dumnezeu sa ne ajute… si reconstituim ADEVARUL din listele electorale…

  25. M-am hotarat: daca Basescu revine la Cotroceni dupa decizia Curtii, eu plec din Romania. Inseamna ca oamenii ca mine, care „si-au exercitat dreptul democratic de a vota”, nu conteaza in Romania

  26. http://theodora0303.wordpress.com/2012/08/09/sa-il-intreabe-cineva-pe-basescu-traian-de-ce-nu-tine-seama-de-voturile-celor-7-5-milioane-de-romani-care-au-votat-pentru-demiterea-lui-vad-ca-vorbeste-despre-orice-numai-despre-asta-nu/
    Rog reporterul de la Antena 3 care este desemnat sa participe la “conferintele de presa” din Bucuresti, strada Comăniţa numărul 9, conferinte de presa cu care ne “onoreaza” zilnic cetateanul in tricou albastru Basescu Traian sa il intrebe cu curaj de ce nu intelege ca trebuie sa tina seama de voturile celor 7.5 milioane de romani care au votat pentru demiterea lui.
    Vad ca vorbeste despre orice numai despre asta nu.

  27. Acest Basescu nu vrea sa olece deoarece se bucura de haosul pe care la creat in tara .Acest personaj ma face sa imi fie greata cand ii vad fata,trebuie ca toti romaniii care am votat pt.referendum sa ne solidarizam si sa il eliminam pentru totdeauna din viata publica.

  28. Tara membra a UE si NATO, stat naţional, suveran si independent, unitar si indivizibil, care isi doreste sa ramana democrata, impreuna cu 7.5 milioane de alegatori care au votat DA la referendumul din 29 iulie cauta urgent justitie independenta si impartiala. Rugam seriozitate!
    Procurorii de la Parchetul General ne vor chema pe toti 7.5 milioane de romani la audieri?
    Parchetul ataca MAI?!
    Sa ii anunte cineva pe cei de la CSM ca 7.5 milioane de romani asteapta cu nerabdare ca ei sa se intoarca din concediu.
    Avem nevoie urgent de un ministru al Justitiei!
    http://theodora0303.wordpress.com/2012/08/10/tara-membra-a-ue-si-nato-impreuna-cu-7-5-milioane-de-locuitori-cauta-urgent-justitie-independenta-si-impartiala-rugam-seriozitate/

  29. Iata ca am ajuns acum sa facem numaratoarea alegatorilor la „apelul bocancilor” (apelu de seara – pentru cei care nu au facut armata), adica in modul pur romanesc traditional heirupist pompieristic bine cunoscut, gen „Bumbesti-Livezeni!”. Daca in referendumul acesta au crezut mai bine de 8(opt) milioane de romani, iesind la vot si exercitandu-si dreptul de a hotari cine sa nu-i mai reprezinte, in pofida ordinelor dictatoriale ale unui presedinte ales, fara carisma dar cu prestanta de alcoolic notoriu de a nu se prezenta la vot (instigarea la nerespectarea legilor se pedepseste de Codul Penal, d-le „presedinte”!), inseamna ca decizia acestor romani (inca) patrioti TREBUIE respectata! Cei care, din varii motive, nu s-au prezentat la urne, ar trebui sa se abtina de la a comenta, post-factum, despre ce si cum ar trebui sa fie in Romania. Daca acest referendum se vrea sa fie transformat intr-o cacealma, asa cum s-a intamplat si cu cel in care populatia a fost intrebata daca doreste sau nu sa fie condusa de un parlament unicameral, acest asa-zis „mini-recensamant” (ce termen idiot?!) a posteriori este o mascarada pe masura, pe masura creierelor seci si incinse, pe care chiar si musca ar aluneca, ale dambovitenilor nostri politicieni ce valoreaza nici doua parale, dar care se infrupta cu nesimtire si nesat din miliardele bugetului public, stranse cu greu din buzunarele unei populatii saracita nedrept, dar cheltuite fara discernamant, parca date pe mana unor copii retardati.
    Daca acest cuplu politic, impotriva naturii (dreapta cu stanga), gen desenele animate „Lolek si Bolek” ar fi vrut cu adevarat sa cada Basescu cu brio, ceea ce si merita chiar dupa primul mandat, ar fi trebuit sa stea cuminti si rabdatori in opozitie, de unde ar fi initiat acest referendul si atunci suspendatul comandant de nava cu ochii divortati ar fi intrunit cu prisosinta la referendum toate conditiile unei demiteri certe si legitime, cu un cvorum invidiat si de Ion Iliescu. Insa precum lupul nu-si poate lasa naravul, tot astfel nici politrucul dambovitean nu-si poate reprima pornirile hulpave care-l caracterizeaza. Asa ca baietii de la USL, avand foamea-n glanda si vazandu-se pe cai mari, n-au reusit sa-si puna fiecare neuronul la munca si s-au napustit asupra ciolanului mioritic, iar acum le este peste fire sa-i mai dea drumul. Asta fiind, in esenta, motivul pentru care incearca tot felul de „portite legislative” in privinta referendumului.
    Pentru noi, cei multi dar cu „creierii capului” functionali (altfel cum ai reusi sa traiesti in acest minunat spatiu carpato-danubiano-pontic, cu politicieni de coada vacii dambovitene?!) problema este cat se poate de simpla si unanim cunoscuta: numarul de votanti in Romania, timp de 22 de ani, a scazut continuu, recensamantul (mini sau maxi) demonstrand fara putinta de tagada ca, per total, suntem sensibil mai putini decat pe vremea lui Ceausescu, iar per total populatie bastinasa de sine statatoare, suntem si mai putini, fiindca minunata democratie originala romaneasca i-a fortat pe multi dintre romani sa ia drumul „pribegiei” si sa traiasca printre straini. Realitatea pentru aceasta categorie de romani este ca nu au nici timp, nici chef si nici nu sunt interesati de cine si cum ar conduce Romania, fiind, in marea lor majoritate, complet scarbiti de tot ce inseamna aceasta tara si in consecinta, putini dintre ei si-ar exercita dreptul de a vota. Concluzia: CCR ar trebui sa vada realitatea, fara sa arunce responsabilitatea deciziei in curtea nici unui minister, fara sa se ascunda dupa cifre (nu de alta dar daca si la numaratoarea aia participa „matematiciana” Anastase?!), sa ia in considerare ca presedintele suspendat a fost ales de circa 5 milioane de romani si este demis de circa 7.4 milioane (cu alte cuvinte, a reusit „performanta” de a intoarce impotriva lui marea parte din cei care l-au votat!) si sa valideze acest referendum. Punct!
    Daca, in suprema lui daruire pentru tara si popor, presedintele suspendat ar fi avut un dram de bun simt si consideratie pentru romani, si-ar fi dat demisia, o demisie de onoare care i-ar fi atras simpatia poporului si in mod sigur rezultatele referendumului ar fi fost cu totul altele. Cum insa pentru acest marinar mincinos (eu il suspectez si de inceput de Alzheimer, fiindca prea uita repede ce a zis cu o zi in urma, sau chiar mai devreme…) notiunea de „bun simt” este una abstracta, iar beneficiile ulterioare functiei de presedinte de stat sunt cu mult mai tentante, sansele de a vedea o demisie de onoare sunt, practic nule.
    Din pacate, in loc ca noi cei multi sa actionam in favoarea noastra, pentru viitorul copiilor nostri, pentru o viata demna, suntem ca alaiul unei nunti de caini: latram de pe margine si ne muscam unii pe altii….

  30. Zicea Mircea Badea sa caute colegi de la Antena 3 filmarea cu americanul cand scotea presa afara din sediu de campanie.Mai bine sa vorbeasca cu colegii sa caute filmarea cu Basescu cand in ziua referendumului (REPET,IN ZIUA REFERENDUMULUI) pe la orele amiezii indemna public pe toate televiziunile : „Ma ajuta statul acasa !” E singura dovada de necontestat care-l face pe suspendat,puscariabil ! E singura dar cea mai solida dovada recenta de incalcare a legii !

  31. In sinea mea s-a materializat o idee ca Dl. Basescu vrea cu orice pret sa se intoarca in cotroceni pentru un singur motiv: a uitat sau a lasat crezand in siguranta ca se intoarce, ca in biroul sau care l-a declarat ‘sigilat’ la inceputul suspendarii, a lasat niste dosare care ar incrimina anumiti oameni sau poate si a domniei sale, si in momentul de fata nici domnia sa nici oamenii pusi acolo nu pot sustrage aceste documente. Biroul fiind sigilat,doar prin intoarcerea sa sau prin alegerea altui presedinte se poate desigila nu?

  32. Intrebare

    Daca CCR isi poate modifica cvorumul pentru a iesi din blocaj nu putem apela la arbitrajul Comisiei de la Veneţia pentru a le cere sa faca o evaluare a dorintei celor 7,5 milioane oameni care au votat impotriva si a interesului politic a celor 2 oameni din CCR ce vor sa invalideze referendumul si sa le cerem sa modifice mai bine legea care impune cvorumul pentru referendum?

    De ce cvorumul CCR poate fi modificat si cvorumul pentru referendum nu?

    CCR l-a impus, asa am inteles.

    2 oameni pot decide soarta a 7,5 milioane care au votat impotriva?

  33. Domnule Voiculescu ati putea oferii public 1 milion de euro celui care va aduce dosarul lui Traian Basescu? Ce ziceti s-ar putea?

  34. Dl Voiculescu,
    nu credeti ca membrii marcanti ai USL precum Ponta si Antonescu il surclaseaza mult pe Basescu in ceea ce priveste ragetele? Sau mai exact ragete incoerente?

  35. ERA DE DATORIA LOR (trimisă ieri unor politicieni responsabili de acest rezultat…)
    I. USL solicită venirea masivă a susținătorilor săi în campania de alegeri parlamentare din Noiembrie ca fiind principalul mijloc de pregătire a schimbărilor reale în bine ale societății și economiei românești, a legislației și instituțiilor statului, inclusiv a celor de forță (Procuratura, SRI, SIE) și nu în ultimul rând CSM și CCR care și-au dovedit aportul decisiv la susținerea artificială a președintelui Băsescu la referendum.
    Realitatea este că deși în principiu USL are dreptate, nu se vorbește prea mult de faptul că poporul în fracțiunea sa democratică, adică cei 8,5milioane votanți (incluzând și pe cei care și-au exprimat dreptul de vot cu alte opțiuni electorale) trebuie să fie reconvins că prezența la vot și mai ales opțiunea la vot trebuie să se facă în favoarea USL.
    Prezența la vot într-un număr atât de mare în 29 Iulie 2012 nu este neapărat repetabilă în Noiembrie 2012! Este o imensă greșeală să se creadă acest lucru din următoarele motive:
    1. pregătirea internă și internațională a suspendării președintelui Băsescu cât și tot managementul situației până la revenirea acestuia în funcție, a avut carențe grave, decizii eronate și, ca urmare, susținătorii USL au sesizat această slăbiciune ca pe o imensă frustrare.
    2. prigonirea votanților, în special a celor de la sate, printr-o nemaiîntâlnită vânătoare cu procurori alergând din casă-n casă, agitând biblii și amenințări cu dosare penale au provocat pe de o parte radicalizarea opiniilor politice ale acestora dar pe de altă parte descurajarea multora dintre ei de a se mai prezenta la vot cât timp nu au văzut din partea guvernanților USL măsuri adecvate care să stopeze și să repare aceste abuzuri. Faptul că guvernanții au acceptat dictatul de la Bruxelles privind, printre altele, condițiile de cvorum dar și neschimbarea procurorului general, nu a fost acceptat niciodată de către electorii USL ca fiind dorința lor și de aceea nu poate fi invocat în apărarea guvernului și a președintelui interimar pentru imposibilitatea, ulterioară acestui accept,
    de a acționa în combaterea abuzurilor.
    3. Acceptarea intervenției străine, atăt a unor cancelarii europene cât și a SUA prin ambasadorul Gitenstein și emisarul Gordon, au fost receptate de către populația României, pe drept cuvânt, ca fiind adevărate acte de decizii în forță de tip colonialist și nicidecum democratic, care sunt în egală măsură precedente periculoase și constituie, pentru români, palme umilitoare de care guvernarea nu numai că nu i-a putut feri dar în mare măsură este considerată responsabilă pentru faptul că nu a dat un răspuns adecvat la aceste adevărate atacuri ce au avut ca urmare directă și imediată instalarea pentru prima oară în istoria României, după o perioadă istorică foarte lungă, a unui președinte de țară înscăunat de puterile străine și nu prin votul democratic al poporului, vot care a fost transformat pur și simplu într-o imensă bătaie de joc.
    4. consumarea unei perioade importante cu priorități în principal electorale și în defensivă permanentă, a pus guvernul în situația că nu a putut lucra la proiecte de legi cu efect imediat și care să aducă economia măcar la un nivel cât de cât superior celui moștenit. Există câteva excepții dar ele, deși au un caracter reparator foarte însemnat, nu fac simțită în rândul populației revirimentul așteptat.
    5. persoanele propuse de USL atât ca miniștri ai guvernului (Rus, Marga ș.a.) cât și în alte funcții importante (ex. Dobre) dar și ca reprezentare media, vitală prin reprezentare pentru imaginea uniunii (Fenechiu, Nicolăescu, Câmpeanu, Norica Niculae), cu părere de rău și sinceritate trebuie spus că nu corespunde așteptărilor populației care au adoptat mesajul USL de schimbare nu numai a președintelui Băsescu! Vrem cu toții persoane de mare competență și probitate morală dar și cu bună comunicare media, fără limbaj de lemn și oratorie ieftină fără miez.

    Ca o concluzie:
    Dacă USL refuză, în interiorul uniunii dar și a fiecărui partid, să facă o analiză drastică a motivației reale pentru care am ajuns cu toții în situația de a-l vedea pe T. Băsescu conducând această țară în ciuda votului de 7,5 milioane împotriva lui și dacă se va continua găsirea vinovaților numai în persoana acestuia, serviciilor secrete care îi sunt fidele, instituțiilor din sistem corupte și șantajabile și cancelariilor străine interesate de un “yes man!” care să ofere în contra-partidă nu numai votul său în CE cât și imense avantaje economice, financiare și resurse vitale de interes național, dacă nu vor corecta de îndată mecanismele de luare a deciziilor în cadrul USL în baza unor analize mult mai competente asupra oportunității și consecințelor, dacă nu se va forma de îndată o strategie plecând de la premizele cele mai rele și nu de la cele mai bune privind acțiunile viitoare ale lui T. Băsescu, atunci sigur dezastrul nu va întârzia să sancționeze USL și odată cu el pe noi toți chiar înainte de alegerile parlamentare.
    IMPORTANT!
    O analiză separată și specială ar trebui să fie făcută privitor la posibilitatea modificării majorității parlamentare de către Traian Băsescu prin negocieri secrete cu UDMR și UNPR, posibil reprezentanții minorităților în Parlament, în scopul preluării controlului total asupra Parlamentului cu consecințe dezastruoase, începând cu schimbarea președinții camerelor și continuând cu demiterea Guvernului României prin proceduri parlamentare înainte de începerea alegerilor a.î. organizarea alegerilor să fie în mâna PDL și a altor partide ce urmează a fi inventate în această perioadă.
    Neglijarea acestei posibilități și lipsa de decizie a USL ar putea fi începutul sfârșitului!

    II. Mona Pivniceru.
    În sfârșit un orizont! Pentru prima dată după o îndelungă perioadă de timp Dumnezeu luminează o opțiune cu adevărat importantă. Alegerea unei persoane de competența, energia și experiența acestei Doamne poate însemna enorm în reorganizarea justiției și nu numai.
    Nu întâmplător toate tunurile, tot arsenalul destructiv cunoscut și necunoscut al lui T. Băsescu, toate serviciile din umbră, toate sutele de bloguri și redacții on-line aservite vor împroșca, pe toate gurile de foc, atacând acest om integru care deja a făcut de unul singur niște sacrificii enorme pentru un magistrat de carieră.
    După zeci de ani de activitate a acceptat să-și dea demisia din magistratură și CSM cu unicul scop de a încerca să ducă, ca ministru al Justiției, o luptă pe care nimeni până acum nu a vrut și nu a știut cum să o poarte.
    În acest moment toate forțele USL trebuie să conceapă un plan special de protecție a acestui ministru care să facă imposibilă atingerea în vreun fel a persoanei sale de către atacatorii fără scrupule care deja au improvizat primele acțiuni de discreditare a sa. Este de neimaginat și de neiertat pentru USL dacă, după ce d-na Pivniceru a făcut aceste sacrificii, prin nepricepere și neglijență USL nu va reuși să-i asigure protecția necesară pentru a putea lucra netulburată.
    D-na Mona Pivniceru este un om de o forță extraordinară, asta impune și este evident, dar acesta nu este un motiv ca USL doar să privească și să aplaude ci să-și suflece mânecile și să conceapă un plan detaliat și atotcuprinzător de protejare a persoanei sale, un plan profesionist făcut de profesioniști în care zi de zi, oră de oră, cu acceptul prealabil al d-nei Ministru, nici o mașină de spionaj, nici un apel telefonic sau e-mail nu trebuie să rămână în afara unui adevărat serviciu de contra-spionaj care să poată identifica sursa atacurilor, identitatea celor care spionează, identitatea celor care atacă prin mijloace ilegale Ministrul Român al Justiției.
    Dacă este nevoie se pot face angajamente externe privind realizarea acestei protecții, prin firme specializate din țară/străinătate întrucât echipele SRI/ de protecție și pază nu sunt destul de credibile în această perioadă.
    Ministrul Mona Pivniceru este un bun național care trebuie protejat indiferent de costuri. Pierderea acestui atu de către USL ar fi dovada incapacității clasei politice că va merita pe viitor asemenea oameni, asemenea sacrificii, iar pentru noi Românii ar fi dovada că sunteți capabili să irosiți orice șansă de mai bine și ca urmare prezența noastră la vot ar fi inutilă.

    ……tocmai am închis televizorul…felicitări clasei politice pentru întrunirea cvorumului la sedință, câtă promptitudine din partea unor politicieni care până ieri erau de partea adevărului despre referendum, de partea poporului votant suveran… ședinta mult așteptată de noi pentru a urmări rezultatul intervenției d-lui Ghișe…bravo Domnule Ioan Ghișe și colegilor dvs. care au fost pro, sunteți un politician adevărat! V-au trădat aceeași hrebenciuci cărora le-am încredințat 7,5 milioane de voturi…. ne-au trădat chiar înainte de alegerile parlamentare…nu se mai întâlnesc ei voturile astea, niciodată!
    D-na Ministru Pivniceru, mult succes! Poporul vă susține.

  36. JALBA ZILEI (1): DE CE??!

    1. De ce atunci când aveți majoritate parlamentară (sunteți la putere) partidele, indiferent cum se numesc, nu se înghesuie să modifice sau să anuleze legi existente care dau puteri exagerate anumitor părți din sistemul puterii?
    Nu cumva pentru că vă sunt de folos pe durata și pentru menținerea puterii în mod nedemocratic?
    Beția puterii se menține cu legi anti-democratice, indiferent de cei care le-au născocit și le-au transformat și pervertit în lege deși sunt opozabile legii. Cele mai recente dezastre d.p.v. al acestei ‘moșteniri’ sunt evenimentele absurde legate de referendum: vezi modul de constituire și regulamentul CCR și CSM, cine alegere procurorul general și șeful DNA, funcționarea serviciilor secrete și lipsa de răspundere în fața Parlamentului României a acestor suprastructuri de forță peste voința Parlamentului.
    ATENȚIE!
    Politizarea acestor sisteme prin numiri politice ale conducerii acestor instituții și a membrilor lor constituie baza distrugerii sistemelor respective!

    2. De ce se face apel la “stradă” ca ultim apărător și luptător pentru democrație și adevăr cât timp “strada” ia pus prin vot să facă acest lucru pe politicieni?
    Dacă politicienii nu sunt în stare să facă ceea ce au fost mandatați de către popor să facă, indiferent de motive, ei ocupă samavolnic scaunele de parlamentari iar în ceea ce privește motivele acestora ele sunt fie de rea credință, fie de “ bună“ credință de tipul: incompetență, prostie, naivitate, lipsă de prevedere ș.a. de acest fel.
    Care dintre acestea sunt motivele dvs. domnilor parlamentari?

    3. Atunci când o guvernare, indiferent care, este șantajabilă atât pe plan intern cât mai ales pe plan extern, ea pierde dreptul de a mai reprezenta un popor pentru că niciun popor nu poate fi șantajat!
    Dacă face acest lucru “ spre binele poporului“ se minte singur și își înșeală propriul popor, pentru că nu avem nevoie de înțelegeri obscure, pe sub masă, ca să ne menținem demnitatea și suveranitatea.
    Cu ce v-au șantajat d-le Ponta că ați înghițit nemestecate cele 11 porunci ale dictatului de la Bruxelles?

Comentariile sunt închise.