In timpul protestelor din Piata Universitatii, pe care le-a provocat chiar el jignind ca un birjar un bun national, Basescu a tacut chitic, ascuns in spatele cordoanelor SPP de la Cotroceni. O vorba n-a scos marele barbat de stat, stiind ca soarta lui si a camarilei sale depind de-un fir de par.

La alegerile locale si parlamentare, cand marionetele sale politice au fost alungate taios de romani, Basescu a tacut iarasi, stiind ca e atat de detestat incat mai mult rau face daca deschide gura.

La referendumul pentru demitere de vara trecuta, vai, omul de stat, comandantul de nava, barbatul de onoare s-a ascuns cu o inimaginabila lasitate sub masa verde a eratelor CCR din zori de zi, uitand ca fusese curajos vreo trei zile si declarase ca nicidata nu s-ar piti sub o astfel de masa a rusinii.

Prea fricos ca sa iasa de sub masa fara garantii, Basescu s-a ascuns pana azi in spatele unui pact de coabitare pe care el il intelege, probabil, ca pe o promisiune de impunitate dupa anul 2014, cand numeroasele sale dosare penale il vor ajunge din urma.

Doar in aceste zile, iata, afland probabil ca multi din cei 8 milioane de romani care l-au trimis la plimbare sunt in concedii, ca tara e mai goala, ca oamenii nu stau pe drumuri la amiaza mare, in canicula, presedintele Masa Verde a capatat curaj. S-a revazut barbat. Si-a descoperit chiar si demnitatea!

Si umbla teleleu prin tara, cu elicoptere, salupe si garzi de corp care costa cat bugetul unui spital pentru copii.

Basescu a inteles concediul unei parti a Guvernului in logica proverbului: “Cand stapanul nu-i acasa…”. Ce ignora el in mod exasperant si fara rusine e faptul ca romanii – chiar si plecati la mare sau refugiati la munte din cauza caldurii – ii vad si ii suporta spectacolul grotesc. Sunt aceiasi oameni care l-au demis categoric, cu milioane de voturi ignorate. Sunt aceasi oameni care i-au alungat camarila la alegeri. Pentru acesti oameni exasperati nu exista decat sansa de a numara zilele in care mai trebuie sa suporte trista agonie a lui Masa Verde. Sau sansa unei noi suspendari

In aceste conditii, eu, unul, il somez public pe Basescu – pentru a-l salva de ridicol si pentru a face niste economii la buget din banii pe care-i arunca pe yacht-uri si bodyguarzi, sa se opreasca. Sa lase romanii sa-i suporte mai usor agonia politica. A primit sansa nemeritata de a-si termina discret, invins, izolat, un mandat pe care romanii i l-au retras in cele mai legale conditii. Sa se bucure de ea fara sa mai provoace si sa mai sfideze un popor care il detesta si azi la fel de mult.

6 COMENTARII

  1. D-le Voiculescu de ce nu-i dati in judecata pe cei de la ziare.com pentru magariile si cretinitatile pe care le afiseaza zilnic la adresa d-voastra pe forumul lor??? E pacat sa-i lasati pe cretinii astia sa-si bata joc la nesfarsit. Exmplu jelu
    Rank user: x5

    09.08.2013, 06:43 „Nu sunt de vina numai tortionarii,gen Visinescu!

    Ci si cei care au dat ordinele precise,asa cum au fost Iliescu ori Voiculescu.
    De ce credeti ca nu a fost nimeni judecat pentru crimele de dupa 21-22 decembrie 1989 ori cele din 13-15 iunie 1990?
    Socialistii sunt niste cri mi na li!” Si ca el sunt multi cretini ce rama cu ratul lor de porc pe site la ziare.com cu acordul redactiei pro-basiste.

  2. Daca Basilica este un MARE BARBAT DE STAT, inseamna ca eu sunt PATRIARHUL ROMANIEI. Faptul ca a tacut si tace chitic, demonstreaza ca este nascut in zodia PESTELUI = nu deschide gura de frica sa nu se inece. Ne-am obisnuit ca el se ascunde dupa lingaii sai, fugind de raspundere si asteptand de fiecare data sa scoata „castanele” din foc cu mainile altora, aratand lumii intregi ca nu este decat un LAS. Cel mai bine ar fi fost daca guvernul l-ar fi suspendat definitiv si irevocabil, astfel ne-am fi bucurat si noi, cei care i-am stampilat BILETUL DE VOIE, de-a parasi pentru totdeauna scena politica, deoarece nu este decat o PAIATA, care nu ne face cinste niciunde.

  3. Domnule Profesor ,
    Frumos recursul dumneavoastră la-ncetarea sfidării băseskare . . .
    La fel , somația despre „teleleala” lui nerușinată , la umblătura idioată de-colo-pană-colo a pazvangiului ce-și zice „presedinte” .
    Desigur . . . știți prea-bine aceasta , așa cum bine știu și eu , și-oricare alt român :
    NU VOR AVEA NICI UN EFECT .
    Se vor tâmpi în inima-i de piatră .
    În inima-i stricată și putredă întru totul .
    În inima-i abjectă și fară-de-rușine ce zace-n piepții acestei creaturi oribile.
    Pentru că derbedeiala și teleleala sunt dimpreună esența acestei ființe primitive și hidoase.
    Și detracarea.
    Și pofta de apucător și de escroc notoriu.
    Și luxul. Și furtul.
    Și îmbuibarea.
    Și dezmățul.
    Și tăvăleala în bogatia-cea-spurcată.
    Și altele , probabil încă neștiute.
    ~ ~ ~
    Iar scopul acestor vicii afișate cu tupeu e chiar Sfidarea Noastră.
    Pe față , la vedere , și asta dinadins !
    Pentru a ne arată că el este supremul , și că noi nu avem ce-i face .
    Fară aceste apucături grotesti , insul corcit , mongoloid , apucător , sperjur , obscen n-ar exista.
    și nu s-ar mai numi de fel Traian Băsescu.
    Drept care , nici n-o va sfârși de bună voie cu-acesta năravuri îndarjite de fanariot bezmetic și de făcator de rele.
    Decât atunci când va fi introdus cu forța ( nu cu vorba ) acolo unde-i este locul.
    Într-un sălaș prea-bine-potrivit apucăturilor și poftelor sale drăcești.

    ADICĂ ÎNTR-O CUȘCĂ . de fier.

    ~ ~ ~ ~

    [ eu Ș E R B A N am scris aceasta . Și-încă altele și mai și . ]

  4. Eu am votat împotriva domnului Traian Băsescu la două alegeri a câte două tururi şi două referendumuri. Scorul 6-0 pentru el! Mai mult nu am ce face, sunt resemnat în comoditatea democraţiei, “mult a fost puţin a mai rămas” :)

    O nouă suspendare acum, ar creşte scorul la 7-0!
    O formă de satisfacţie pentru mine, ar fi o nouă suspendare pe final de mandat, (în condiţiile avizării CCR dacă încălcă Constituţia), iar referendumul ce ar urma, să se desfăşoare simultan cu alegerile prezidenţiale din 2014, posibilă şi interesantă prin urmări :)

    Dar … Votezi televizorul? :)

  5. CÂND PISICUL NU-I ACASĂ …

    Pe banii voştri, fac tot ce muşchii-mi vreau
    Şi un microb în sânge am : să umblu teleleu ;
    Iar când pisicul Ponta face, la Miami,“miau”
    Pe masă joc şi cânt precum Stratan : Eu beu !

  6. Domnule Voiculescu,

    scapati de ponta!

    PSDul are destui membri de valoare care il pot inlocui pe jmenarul de la Palatul Victoria. O guvernare haotica care nu a facut absolut nimic din ce a promis. Inflatia si cresterea preturilor a anulat practic reintregirea salariilor.

    basescu incepe sa castige teren. Nu am crezut ca se mai poate ridica vreodata de unde era acum un an. Ei uite ca imposibilul se intampla datorita celui mai mitoman premier pe care Romania l-a avut vreodata: dottore viorel victor ponta.

Comentariile sunt închise.