Alianta social-liberala si-a asumat, inca de la formare, „insanatosirea” Romaniei din 2012 si ducerea la indeplinire a sperantelor romanilor. Guvernarea n-a fost simpla datorita concurentei agresive, luarilor de pozitie din interiorul aliantei sau a restantelor vechiului Executiv. A aparut astfel o erodare a aliantei in ansamblu.

Insa, in conditiile in care nu vom fi atenti si ne vom rataci in continuare in mize personale si in rivalitati interne exista posibilitatea ca alianta sa se pozitioneze atat de departe incat sa-si poata pierde legitimitatea.

Nu sunt importanti X, Y sau Z, persoane care au creat sau au sustinut acest proiect politic. Este important ce se intampla cu milioanele de romani care si-au facut treaba fata de USL cand ne-au votat, cand ne-au acordat increderea si ne-au sprijinit inainte de alegeri. Acum, USL trebuie sa-si faca datoria fata de romani si sa-si respecte promisiunile facute.

Trebuie sa avem permanent in vedere faptul ca miza nu e sa ne agatam de o constructie politica. Miza e ce face aceasta constructie politica pentru tara, cum isi respecta obligatiile asumate si cum raspunde unei necesitati.

Este obligatoriu sa tinem pasul cu realitatile si nevoile lumii in care traim si sa ne adaptam acestor obiective pentru ca niciun proiect institutional nu e mai important ca realitatea care l-a produs.

PS: In 2010, atunci cand puneam bazele acestui proiect politic intr-un interviu in Q Magazin spuneam: îmi doresc o colaborare corectă şi serioasă cu toate forţele politice responsabile. Aşadar, miza nu este separarea de alţii, ci evoluţia noastră. Astazi, dupa 3 ani, reafirm acelasi deziderat.

9 COMENTARII

  1. ELEGIE DE TOAMNĂ

    Crin şi Ponta – o spun cu tot respectul
    Nu ştiu ce miză au şi ce mai pun la cale ,
    Dar de-şi mai dau cu stângu-n dreptul ,
    M-apucă un dor nebun … de portocale .

  2. Dupa parerea mea, cea mai mare greseala a fost a dlui Ponta ca i-a acordat coabitarea capusei portocalii, care ne-a saracit intr-o maniera galopanta indiferent de categoria sociala din care facem parte, determinand multe valori ale societatii noastre sa paraseasca tara in cautarea unei vieti onorabile si puterea de a-si dezvolta capacitatile intelectuale la cote cat mai inalte.
    Ma intristeaza foarte mult faptul ca in cadrul aliantei USL sunt disensiuni din ce in ce mai mari si ca nu se gaseste o cale de mijloc, pentru a impaca si „capra” si „varza” si „lupul”.
    Aveam mari sperante de a ni se imbunatati traiul si de a scapa de grija „zilei de maine”, eradicandu-se din radacina cauzele care au condus la marasmul economico-financiar.
    Eu, voi vota in continuare cu cei din Partidul Conservator pentru ca au fost si sunt singurii care nu mi-au inselat increderea nicioadata, acordandu-mi ajutorul cuvenit, ori de cate ori am „mieunat cu disperare”.
    Nu stiu daca veti fi incantat de marturisirea mea, chiar daca sunt ultimul pinguin din tara, EU VOI FI INTOTDEAUNA ALATURI DE DUMNEAVOASTRA SI NU VOI FI INGRATA CA ALTII !

  3. Pai daca vreti colaborare si unire a fortelor politice ,in acest caz USL,atunci trageti-i de urechi pe alde grecu si tudor si mai nou si altii care si-au facut un titlu de glorie de a da si cind trebuie si cind nu in Ponta -probabil cred ca lovind in Ponta il cresc pe Antonescu,greseala de incepatori ,

  4. mare dreptate are domnul voiculescu asa ar trebui sa gandeasca orice politician roman pentru ca romania sa depaseasca acesta criza care nu se mai termina pentru noi.

  5. Ma bucur ca avem politicieni care isi dau interesul pentru tara, desi sunt abuzati, injurati, aratati cu degetul si invinuiti, acestia au puterea sa sustina in continuare proiecte spre binele nostru. Este un aspect foarte important ce trebuie subliniat; faptul ca Dan Voiculescu mentine USL pe o traiectorie spre „datoria fata de romani si respectarea promisiunilor facute”. Salut si respect aceste afirmatii!

  6. domnul voiculescu este un exemplu pentru multi asa-zisi politicieni…daca gramada de politicieni din tara noastra ar fi pe jumatate cat da voiculescu cate de multe s-ar schimba in bine in aceasta tara…ma intreb oare daca vom ajunge vreodata la aceasta performanta..

  7. Nimanui nu-i place sa recunoasca aportul Dv. in politica romaneasca pentru ca sunteti bogat, intelept si patriot.Iar ca dovada stau procesele care au ca scop sa Va denigreze, sa Va stirbeasca reputatia. :(

  8. Adevarat, USL trebuie sa fie in continuare cu picioarele pe pamant si sa puna binele nostru mai presus de orice. Are dreptate domnul Voiculescu.

Comentariile sunt închise.