Am fost surprins plăcut ieri, de Liviu Dragnea când a avut curajul să vorbească public despre rolul pe care l-am avut în inițierea și formarea USL.

Pe 14 decembrie 2010, susțineam public, prin intermediul unei scrisori deschise adresate PNL și PSD, necesitatea unității Opoziției. Spuneam atunci că opozitia trebuie să propună românilor un proiect care să conțină soluții economice concrete și un nou contract social. –  textul integral poate fi citit aici

Am arătat că este esenţial ca, până la 31 ianuarie 2011, să se realizeze o Alianţă Social Liberală, înregistrată la tribunal. Ideal ar fi ca aceasta Alianţă să fie compusă din PSD, PNL şi PC, însă, dacă PSD nu se decide în acest sens, cred şi în soluţia PNL-PC. (mesajul complet aici)

Alianța de Centru Dreapta a semnat protocolul pe 10 ianuarie.

Victor Ponta, neavând încotro, și nu pentru că i-ar fi făcut plăcere, a fost obligat să vină la construcția inițiată de mine și finalizată în prima etapă cu Crin Antonescu.

Nu o fi Liviu Dragnea perfect, dar cel puțin e bărbat politic.

10 COMENTARII

  1. USL ar fi fost o formatiune aproape perfecta, daca ar fi fost si liderii ei, cat de cat, perseverenti. Si-au bagat coada si cei care conduc tara din afara. Presa din Vest scria: „Dezastru in Europa de Est, Stanga a castigat in Romania”. Ce am inteles eu, ca nu mai trebuie sa mai existe Stanga in Europa, trebuie sa castige numai Dreapta. Macar daca ar fi asa, dar, in realitate, nu exista, nici una, nici alta. Numai niste poli de putere cu idei vechi, neancorati la realitatea zilelor noastre si care, datorita banilor acumulati, conduc „din umbra’ lumea..Au dat-o in bara cu infiintarea comunismului in Rusia tarista, reusind doar sa dea Tarul jos de la putere. Apoi, nu a fost decat un altfel de fascism, iar acum nu mai stiu cum sa-i stearga urmele, fiindu-le si lor rusine cu ce s-a intamplat. Incurca notiunile, ei spunand ca si capitalismul functioneaza pe baza Democratiei, ceea ce este un nonsens. Cei ce detin capitalul, in nici un caz, nu lasa puterea in mana (vointei) poporului, pentru ca acesta sa-i dirijeze capitalul. Demagogie. Dar nici comunism nu a fost, ci un fascism mascat, cu tente populiste. Asa ca lumea o da din bara in bara cu astfel de ideologii. Pericolul autodistrugerii exista permanent, lipsind „scanteia”. Numai gasirea unor directii curate, care sa nu inmagazineze negativitati, concomitent cu desfiintarea societatilor oculte, secrete, masonice, care conduc acum lumea, pot lasa o speranta evolutiei viitoare. N-ar fi o problema daca ar conduce tot cei de acum, numai ca Directiile actuale duc in fundatura. Si, de ce le-a fost frica, nu scapa. Spiritualitatea e Salvarea omenirii, iar cei ce conduc acum le e frica ca nu o pot controla. Dar, orice sistem social, politic, economic, financiar, cat de destept ar fi, fara ca Omul sa-si elimine tarele actuale, nu poate face nimic. Ne vom pacali permanent. Ne vom fura caciula. Ei mai incearca sistemul de control si influentare al omenirii (cu 666), dar nici acesta nu e perfect, ci un pericol si mai mare pe TOATE planurile. „Mileniul 3 va fi Spiritual sau DELOC !” Omenirea a mai ajuns la autodistrugere de multe ori, dar parca e prea de tot sa tot alerge in jurul cozii permanent.

  2. Adevărul este undeva … la vedere !! USLul a fost o șansă reală pentru România până când un partid mic ( pnl avea până la 10% ) a ajuns mare după alegeri ( un pic peste 30% )cînd Crin nu mai reușea să își vadă ” lungul nasului ” și din ” marile idealuri ” de centru dreapta , umaniste , au apărut tendințele , aparent ascunse , pro ppe finalizate după alegerile europarlamentare prin trecerea pnl de la grupul ALDE la grupul ppe , grup cu care Crin avea legături înnodate de când sa format USL . Trădarea lui Crin este neglijată de toată lumea cu toate că europarlamentarii liberali lucrează contra României cu două excepții notabile .
    Din păcate , pe cuvântul unor oameni nu merită să dai nici doi bani …

  3. Buna seara domnule profesor numele meu este Tano Fattah,sunt student in anul doi la facultatea de drept la Iasi,am o mare rugaminte dumneavoastra sunteti unul din cei mai importanti specialisti din Europa de est,in comert exterior ,retail,import export, accesul pe noi piete de desfacere,vreau ca dupa terminarea facultatii sa merg in Irak,tara tatalui meu , tara a carei cetatenie o am, si la Istanbul sa deschid un birou de consultanta pentru firmele romanesti irakiene turcesti etc care vor sa fac business in Romania, si in Europa de est in general,pentru fimrle romanesti care doresc sa caute clienti in Orientul Mijlociu sa intre pe respectivele piete sa participe de exemplu la licitatii publice in Erbil capitala Kurdistanului, pentru companiile romanesti care cauta piete de export si parteneri comerciali ,sau care doresc sa isi transfere o parte din operatiuni( gonite practic si prigonite de statul roman de catre ANAF,DNA SRI) pentru distrugerea capitaluluii romanesc)
    vreua sa deschid biroul din romania pentru a oferi intermedieri in relatiile comericale internationale cu firme dinIrak,Turcia Iran,cu statul kurd/irakian sa ofer servicii de consultanta pentru exportul pe pietele din Orientul Mijlociu sau de exemplu .pentru a accesa de exemplu finanatare mult mai ieftina de la banci si fonduri de investitii sau parteneri din Golf.
    Ar fi o deosebita onoare daca ati accepta sa imi explicati ( ar fi de fapt o sansa enorma sa poti invata din indicatiile cuiva care in ciuda tuturor eforturilor pentru eliminarea capitalui romanesc din toate zonele de varf, a fondat mari companii si trusturi de succes Holdingul GRIVCO fiind unul dintre celel mai prestigioase compaii romanesti cu filiale in multe state.)
    In Romania doar corpoatiile se mai ocupa cu activitatea de comert exterior,( avem exemplu comertului cu cereale) eu imi doresc sa creez o companie care sa sprijine companiile romanesti sa construiasca contacte pentru firmele romanesti, sa realizeze legaturi si intrari pe noi piete pentru produsele romanesti ( producatorii si oamenii de afaceri romani find din ce in ce mai prigoniti si fortat isa iasa de pe piata sau sa isi vanda businessul,sau in cazuri mai grave cand patronul e si om mandru si curajos ,mai face si cativa ani de puscarie pentru TELEPATIE de exemplu……) vreau sa fac in tara mea un business care sa contecteze companiile romanesti la finanatari ,licitatii publice parteneriate pe noi piete.
    Va rog daca puteti sa imi oferiti cateva sfaturi eventual o lista de lecturi si surse de informatii materiale,expertiza etc in domeniu,nu indraznesc sa va cer sa ma invatati aceasta meserie si bazele acestui business pe care insusi statul roman daca ar fi destept si daca ar fi admnistrat de patrioti v-ar ruga sa il administrati in numele si pentru Romania ,avand in vedere succesele si expertiza dumneavoastra recunoscute.nu indraznesc sa va rog sa imi fiti mentor,dar daca ati fi de accord cateva sfaturi si surse de informatii, lecturi,cursuri( surse) ar fi minunat.

    Va multumesc mult.

  4. Stiti cineva care a reusit sa mentina o mare companie pe locul 1 in piata de media desi statul roman la nivelul institutiilor de forta a dus o politica represiune si prigoana importiva propriilor capitalisti si impotriva sa personal este fara doar si poate nu numai un model este si o speranta,,in sensul in care in ciuda a tot ,in ciuda abuzurilor totusi cineva rezistat si a ramas la fel de puternic,i-a sfidat pe ei pe toti inclusiv pe un fost presedinte cu aliura de vataf pe colonie si obsesii maladive impotriva sa si a trustului sau

  5. NUME GRELE bifate pe „LISTA NEAGRĂ”. Unde a ajuns DOCUMENTUL de la Comisia Europeană. DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE!
    Mihai Gâdea a făcut duminică seara, la Sinteza zilei, un document care arată ingerințe ale Comisiei Europene în justiția din România. Mai exact, potrivit informațiilor, documentul este datat 10.10.2012, adresat Guvernului României și prezintă o listă de cerințe, în legătură cu MCV.
    Sunt 21 de puncte, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu. Cererea este una imperativă, susțin jurnaliștii target=”_blank”>Antena3.
    ”După părerea mea este o bucată din planul Minerva, de care am mai vorbit. Este vorba despre preluarea controlului asupra României. Acest lucru s-a încercat și în Polonia sau Ungaria, dar acolo a existat o opoziție puternică” a spus jurnalistul Răzvan Savaliuc. Codrin dezvăluie LISTA NEAGRĂ care vizează mai-marii partidului. Arestarea lui Năstase, „OTRAVA” lui Dragnea și „Sistemul lui Băsescu”
    Și Codrin Ștefănescu vorbit despre una dintre aceste liste negre. Arestarea fostului premier Adrian Năstase a fost subiectul unor lungi dezbateri în interiorul PSD, iar mai multe nume importante au cântărit mai multe ipoteze cu privire la interesele care ar putea fi în spatele acestui fapt.
    Secretarul general-adjunct al formațiunii, Codrin Ștefănescu, a vorbit despre o întâlnire pe care a avut-o cu fostul președinte Traian Băsescu în acest sens, moment în care liderul actual al PMP i-a sugerat să se uite în interiorul partidului pentru a vedea numele care și-au dorit ca Năstase să fie închis.
    Pentru început, Ștefănescu a vorbit despre „lista neagră”, pe care ar fi incluse mai multe nume importante care se opun „sistemului lui Băsescu”.
    „Toți știam că există o listă neagră făcută de noua Securitate, la comanda lui Băsescu”, a susținut Codrin Ștefănescu, într-un interviu pentru DCNews.
    Pentru început, Ștefănescu a vorbit despre „lista neagră”, pe care ar fi incluse mai multe nume importante care se opun „sistemului lui Băsescu”.
    „Toți știam că există o listă neagră făcută de noua Securitate, la comanda lui Băsescu”, a susținut Codrin Ștefănescu, într-un interviu pentru DCNews.

  6. Ion Cristoiu lansează ATACUL SERII: Acuze ULUITOARE la adresa lui Rareş Bogdan – ‘era roşu la faţă’
    Primul interviu video cu Sebastian Ghiţă după fuga fostului deputat a dezvoltat un scandal imens. Pe lângă dezvăluirile fostului deputat fugit din România la finalul lui 2016, interviul a declanşat şi un scandal de presă. În direct la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu, jurnalistul Ion Cristoiu s-a dezlănţuit.
    Acesta l-a făcut praf pur şi simplu pe moderatorul Realitatea TV, Rareş Bogdan. Cristoiu s-a enervat după ce vedeta postului de ştiri l-ar fi atacat după interviul cu Ghiţă. Mai mult, Cristoiu ar fi adus şi acuzaţii incredibile la adresa lui Rareş Bogdan.
    „Rareş Bogdan era roşu la faţă. Cum să îmi dea mie lecţii de anticorupţie? Chiar mă deranjează. Dacă vine Iuda şi condamnă trădarea, mă deranjează. Mânca pe gratis la unele restaurante şi chiar am şi poze”, a tunat Ion Cristoiu.

  7. Scandalul legat de firma Cambridge Analytica ridică o serie de întrebări legate de protecția datelor personale pe internet. Mai mult decât atât, pune sub semnul întrebării întreaga filosofie legată de campaniile electorale şi instrumentele folosite pentru a atrage alegători. În acest caz, firma britanică s-a folosit de o aplicație pentru un test de personalitate lansat pe Facebook. Datele strânse de la peste 50.000.000 de utilizatori au fost folosite pentru a influența alegerile în diferite state, inclusiv în America. Experții spun că datele personale pot fi protejate în fața intențiilor acestor firme. Aplicațiile de tipul “Cu ce vedetă semeni” sau “Câți ani veţi trăi” pot să ascundă campanii de colectare de date cu un scop mai putin etic. Hackerul alb Andrei Avădănei a analizat la Interviurile Libertatea LIVE acest fenomen şi ne spune cum trebuie să acționăm pentru ca informațiile personale să fie în siguranță.
    Ce trebuie să faci pentru ca informațiile de pe Facebook să nu fie preluate de companii?
    Facebook şi aplicațiile ascunse
    Andrei Avădănei, organizatorul celei mari competiții de hacking din România, spune că acele jocuri de pe Facebook, care pentru mulţi par amuzante, pot să ascundă o campanie de culegere de date personale.
    “Sunt aplicații care cer mai mult decât ar trebui. De ce ar avea nevoie, de exemplu, o aplicație de smartphone să-ți acceseze microfonul? De ce ar avea nevoie o aplicație care îţi spune câți ani vei trăi să ştie informații despre prietenii tăi. Sunt zeci de mii de aplicații care ar putea să colecteze informații mai mult decât ar trebui “, spune Andrei Avădănei.
    Facebook are măsuri de protecţie. Din motive mai mult sau mai puțin etice, acestea sunt ascunse.
    “Facebook-ul are niște măsuri foarte bune în a-ți proteja datele. Singurul lucru pe care l-au făcut rău până acum este că nu au făcut evidente aceste funcționalități. Pot să setez politicile de securitate destul de granular, de la a nu da voie persoanelor pe care nu le cunosc să-mi vadă postările, până la a nu vedea fotografiile mele, biografia. Datele astea pot fi protejate. Problema e că până acum nu s-a încercat protejarea lor. Anumite companii, cum este şi cazul recent, au copiat Facebook în baza lor de date. Au refolosit informațiile de pe Facebook în diferite scopuri, mai mult sau mai puțin etice”, explică hackerul alb Andrei Avădănei.
    Manipularea maselor, scopul Cambridge Analytica
    Andrei susține că firma Cambridge Analytica nu reprezenta ceva ieşit din comun pentru industria din care şi el face parte. Nu exclude ca şi în România să existe companii care să dețină baze de date pe care să le folosească în scopuri politice sau comerciale. Precizează, însă, că nu are date concrete în acest sens. Specialistul IT arată că dezvăluirile făcute de presa britanică ar putea că creeze premisele unei dezbateri despre influențarea alegerilor prin metodele Cambridge Analytica.
    “Trebuie să ne dăm seama dacă este OK să folosim date sau informații despre persoane ca să influențăm alegeri. Asta este provocarea în momentul de față. Sau să influențăm consumatori care să cumpere anumite produse. Practic, îi minți. Cambridge Analytica a mințit oameni, cel puţin asta reiese din declarații, ca să influențeze alegeri. A vizat oamenii care erau nehotărâți”, a spus Andrei Avădănei, la interviurile Libertatea
    Metodele folosite sunt cel puţin imorale, susțin experții consultați de presa britanică. Aceasta este şi părerea lui Andrei
    “Ei au încercat să definească cum se comportă oamenii în funcție de ce facem noi pe Facebook, pe rețelele sociale în general. Au reușit să creeze niște tehnologii care se uită la ce preferințe ai pe Facebook şi poate să te clasifice şi să spună că eşti o persoană introvertită, extrovertită, ai niște atitudini religioase, mai puțin religioase, ești mai liberal sau mai social. Se uită la profilul tău şi pot să definească lucrurile astea. Avantajele pentru o campanie electorală sunt, evident, semnificative”, explică specialistul IT.
    În cadrul mai multor conferinţe, directorii de la Cambridge Analytica punctau într-un mod lăudăros că pot să ajungă să manipuleze oamenii în funcție de numărul de like-uri de pe Facebook.
    “Există niște teste psihologice de personalitate. Acelea au un număr foarte, foarte mare de întrebări. Cei din spatele studiului au reușit să coreleze acel număr foarte mare de întrebări cu profilurile noastre de Facebook. Asta înseamnă că ei pot spune cu ușurința că, dacă dai like paginii unui politician, apoi unui magazin online care e îndreptat pe partea de IT, apoi dai like la o pagină care este despre o pizza preferată de tine, ei pot prezice ce fel de comportament ai. Nu mai au nevoie de setul ăla de sute de întrebări ca să facă profilul psihologic, ci au nevoie de câteva zeci de like-uri ca să ajungă la același rezultat cu o precizie incredibilă, de 80%”. Apoi, poți induce anumite stări. E mai mult decât periculos acest fenomen”, spune Andrei.
    SCL Group, concernul din care face parte Cambridge Analytica, are o filială şi în România, condusă de omul de afaceri Peter Imre.
    Presa britanică a scris, miercuri, că firma aflată în centrul scandalului internațional ar fi desfășurat operațiuni şi la București. Un britanic a povestit că urma să fie angajat pentru a lucra în campania electorală a PSD din 2016. Social democrații au negat orice legătură cu Cambridge Analytica.

  8. Un fost șef din interiorul Serviciului Român de Informații a decis să rupă tăcerea și a ieșit public cu acuzații la adresa conducerii operative a SRI.
    Colonelul în rezervă Ion Dedu, fost şef de sector în domeniul cibernetic în Serviciul Român de Informații, susține că s-a opus la mai multe lucruri care i s-au părut nelegale și asta l-a costat funcția.
    Ion Dedu a fost inițial mutat la o unitate neoperativă. Apoi a fost cercetat de o comisie de control, a fost trimis în faţa unui consiliu de judecată al SRI şi a fost sancţionat disciplinar.
    „Au încercat să găsească vreo 10-15 capete de acuzare”, a spus Dedu, joi seară, la „Sinteza zilei”.
    Ulterior, colonelul Ion Dedu a trecut în rezervă şi şi-a căutat dreptatea în justiţie. Acesta a declanşat un proces şi pentru a arăta lumii ce se întâmplă în interiorul SRI.
    Dedu a atacat în justiţie două documente administrative, pe care le consideră ilegale: cel de eliberare din funcţie şi cel de sancţionare, dar instanţele româneşti nu i-au dat câştig de cauză.
    Colonelul Dedu a decis să apeleze la CEDO.

  9. Scenariul Deutsche Welle despre protocoalele SRI: Au fost INIȚIATE de CIA și Departamentul de Stat.
    Autor:Sorana Pătrașcu |miercuri, 04 aprilie 2018 |2 Comentarii |1911 vizualizari
    Jurnaliștii germani de la Deutsche Welle lansează o nouă ipoteză în aceea ce privește scandalul protocoalelor ilegale încheiate între SRI, parchete și instituții ale statului.
    Această ipoteză explică și de ce Daniel Morar a refuzat aplicarea lor în cadrul DNA, dar nu a mers pînă la capăt, denunțînd public ilegalitatea acestora.
    „Întregul context este nebulos și nu ne ajută deloc. Parchetul General și SRI încheiau un protocol de care președintele țării habar nu avea (sau cel puțin așa pretinde !). Laura Codruța Kövesi îi spune lui Morar că ”așa s-a hotărât” și că trebuie să se supună. Dar de ce să se supună? Care era de fapt autoritatea căreia trebuia să-i dea ascultare? Exista CSM, ca garant teoretic al independenței magistraților, președintele țării prezida ședințele CSM la care lua parte, erau cu alte cuvinte destule ”instanțe” de recurs, fie și unul discret. Prin urmare ceva nu se leagă” remarcă D.W.
    Totodată jurnaliștii mai scriu: „Dar dacă e adevărat, așa cum se spune mai direct sau mai pe ocolite, că CIA, cu acordul Departamentului de Stat al Statelor Unite, a inițiat operațiunea, pilotând SRI-ul în construcția acestei scheme, atunci șeful DNA din acel moment se vedea prins într-un război mai mare decât puterile sale. El putea face o discretă disidență personală, dar ar fi fost greu să denunțe întregul aranjament, fără costuri foarte mari. Dar chiar și așa, am văzut prea bine că Daniel Morar nu a fost numit reconfirmat în funcția de șef al DNA, fiind trimis în compensație la Curtea Constituțională. A părut să fie evacuat din sistem tocmai pentru că devenise nefiabil pentru autorii din umbră. În schimb, un procuror submediocru ca Tiberiu Nițu, căruia toată lumea îi găsea numai defecte, a fost numit procuror general, întrucât el putea garanta secretul operațiunii(…)
    Este un scenariu posibil, deși nu există șanse prea mari să fie confirmat oficial. În orice caz, e un cadru care explică mai bine toate neconcordanțele de care ne-am lovit până acum” conchid analiștii siteului.

  10. CIA / Petreuss (roman) / Giknavorian / Alegeri 2009, Referendum Base / Maior gr.33 / Coldea / Kovesi gr.33 / MRU / Makovey, Justitie acaparata / Soros / 600 ONG-uri, 23.000 de oameni / PPE / Illuminati / Reset Romania, 140.000 tineri IT / Protocol CIA, FBI / SRI, SIE / SCL, Cambridge Analytica…
    Privatizari fortate / Licitatii ilegale / Justitie acaparata, dosare la comanda, indepartarea adversarilor politici, economici / Acapararea resurselor s.a.m.d.
    Toate acestea au enervat electoratul roman si, in loc sa voteze pana acum asa-zisa Dreapta, voteaza pe ceilalti, oricare ar fi ei. Asta si in conditiile in care populatia majoritara are nevoie de O PERIOADA de TRANZITIE dintr-un regim care nu dadea voie oamenilor sa aiba decat o casa si o masina, dar si asta numai in cazul celor bogati. Cei care au fost prinsi de „Revolutie” numai cu hainele de pe ei nu pot sa intre in asa-zisul capitalism cu mainile goale, avand nevoie de o perioada de acumulare. De aceea, au plecat in afara peste 4 milioane de oameni, la munca. Romania a fost si este folosita de toti cei care au vrut sa o treaca de partea cealalta a asa-zisului socialism/ comunism. Ca sa fim sinceri, nimeni nu o face pe gratis, dar apare o intrebare: Nu se mai termina odata datoriile acestea indirecte ? Altii au patit-o si mai rau ca noi: Jugoslavia, Cehoslovacia, Ucraina… Doar ca noi chiar am crezut in Democratie (puterea si vointa poporului), in Libertatile cetatenesti. Se pare ca sunt doar niste frumoase povesti. Cica trebuie sa lupti pentru ele, asta fiind scuza celor care nu ne lasa voit sa beneficiem de ele. Pe de alta parte, Trump si Brexit (la care au contribuit DC Leaks, SCL – Cambridge An., foarte putin rusii) sunt doua guri de oxigen pentru un Restart global, pe alte baze, mai corecte si pentru a nu intra in fundatura. Inca mai radem, dar inca o eventuala criza economica nu stiu cum ar putea fi trecuta. Data trecuta se punea si varianta teoretica de desfiintare a SUA, dar FR SUA a tiparit din nou. UE are probleme grave din cauza PPE si a lui Soros, personaj ce a infectat si SUA (cu sponsorizari VICLENE catre conducerile trecute), fiind nevoie, de un an si ceva, de un Restart. Ce va face China intr-o criza ? Daca vor fi scapati cetatenii chinezi de sub acest, sa-i spunem, control statal ? Peste cativa ani ne putem gandi si la India. Ma opresc aici, doar adaug mentiunea ca lacomia economica/financiara te scot din normalitate si deregleaza legile universale, echilibrul universal in zona. Studiati cum au sfarsit marile Imperii, chiar atunci cand erau mai puternici. Ocultizarea a tot ce misca nu e in regula. Aerisirea sistemului actual e OBLIGATORIE, daca vrem sa mai continuam cumva…

Comentariile sunt închise.