Eurostat, departament al Comisiei Europeane, a publicat un raport privind creșterile economice ale țărilor membre U.E.. În acest raport se arată că România conduce detașat cu o creștere de 4,2% în trimestrul doi al anului 2018, comparativ cu același trimestru al anului trecut.

Am încredere că acest trend ascendent al economiei românești va reprezenta o punte de stabilitate pentru generația tânără care luptă pentru principiile democrației și valorile unei economii de piață stabile ce oferă șanse de dezvoltare egale oricărui cetățean al României.

4 COMENTARII

  1. Domnule Profesor ,cred ca ati facut o analiză gresita a economiei romanesti și nu ca nu ati stii exact cum stau lucrurile ,așadar o dezvoltare economică bazată doar pe consum și aproape deloc pe investiții este sortită eșecului, în altă ordine de idei ,trebuie să o spunem și cealaltă jumătate a paharului gol de data aceasta cum ca avem cel mai mare deficit bugetar din Europa in primul trimestru aprox 4 ,2 % ,locul doi fiind urmat de Franța la mare distanță aprox 2,5% Mai mult Comisia Europeana estimează că vom depăși și anul acesta și în 2019 limita de 3%,stabilită prin pactul fiscal european ,fapt ce poate sa declanșeze procedura de infrigment impotriva țării noastre. Așadar Domn Profesor ce părere aveți mai au sanse reale tinerii din România? Si ca sa închei cu un ton totuși optimist ,datoria externă a României a ajuns la nivelul minim al ultimilor cinci ani după ce a scazut cu peste un miliard de euro ! Chiar fie vorba intre noi ,sincer cum va simțiți ca un adevărat român cum sunteti ,sa fiti reprezentat ca premier al României de Viorica Dancila ,dar sa fiti onest și să mi răspundeți la această întrebare și pe urmă de toti ministrii actualului guvern ???

  2. Gabriel Ghisan , dacă ai fi citit ( …și nu ai fi scris după dictare ) despre creșterea economică , ai fi aflat că procentul consumului este sub medie comparativ cu celelalte țări care au creșteri economice . La celelalte capitole estimările comisiei ( cu care te lauzi ) au fost întotdeauna greșite ca să nu spun rău intenționate !! Despre guvern rezultatele vorbesc de la sine .

  3. Romania este intr-o „gaura” a salariilor si pensiilor, care permite intr-un numar de ani cresterea acestora, tinand cont si de faptul ca PIB s-a dublat Dupa aceea, trebuie atentie. Ani de zile, Baietii si-au batut joc de populatie, in speranta de a pleca cat mai multi si a depopula Romania, aceasta combinata cu mana de lucru foarte ieftina pentru Multinationale. In realitate, au aparut si reactii secundare (nu numai in cazul nostru) care afecteaza Vestul. Nu le mai spun acum.

  4. Economia romaniei este pe un fagas bun,ca si parte de investitii multe firme straine au investit la noi in tara…..locurile de munca au luat o amploare mare conform statisticilor facute de firmele de resurse umane.

Comentariile sunt închise.