Salut demersul preşedintelui Iohannis de a transmite un mesaj public cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie.

Îmi doresc să cred că atunci când spune “un NU hotărât corupţiei”, preşedintele se referă, printre altele, atât la protocoalele ilegale care au corupt instituţii fundamentale ale statului, cât şi la abuzurile cu care se confruntă aproape orice român ajuns în faţa unei autorităţi pentru a-şi plăti taxele, pentru a-şi solicita drepturile, pentru a supravieţui în jungla birocraţiei.

Combaterea abuzului ca formă generalizată a corupţiei (conform dex, corupţia reprezintă o “abdicare de la o datorie”) este, cred eu, o condiţie esenţială pentru consolidarea democraţiei, după cum corupţia anticorupţiei (prin încălcarea sistematică a unor drepturi fundamentale) poate fi considerată cea mai gravă formă de abatere de la principiile statului de drept.

61 COMENTARII

  1. Buna seara
    Intr-adevar, un presedinte de tara trebuie sa transmita un mesaj pentru ziua combaterii coruptiei, dar ma asteptam sa fie sub o alta forma continutul acestuia.
    Pana si tonalitatea dovedeste o anumita inclinatie rauvoitoare spre o parte a unor persoane atat din justitie (mai ales cand stie foarte bine ca sotia dumnealui urmeaza sa fie audiata), cat si a unei parti dintre membrii parlamentului Romaniei impotriva caruia lupta de arpoximativa 2 ani si 6 luni.
    In locul presedintelui, mi-as da imedita demisia pentru actele de coruptie care au fost savarsite in timpul mandatului sa de primar al Sibiului Plus ca a beneficiat de anumite „circumstante atenuante” la care au participat anumiti procurori si judecatori care i-au inchis mare parte dintre dosarele respective.
    Intrucat Presedintele Camerei deputatilor si Presedintele Senatului NU au dorit in cei 2 ani de la ultimele alegeri parlamentare sa-l demita sau sa-l suspende cu toate greselile constitutionale comise de Presedintele Romaniei, ar trebui sa ne spunem cuvantul printr-un sondaj de opinie cu o singura intrebare (un sondaj in genul cum Antena 3 l-a avut acum catva ani urma, dar pe o alta tema si la care au participat foarte multi romani).
    Intrebarea ar putea fi in felul urmator: „Merita sa mai continue actualul presedinte al tarii sa ne mai reprezinte interesele romanilor?”

  2. ar fi bine ca presedintele iohannis sa ia in considerare ceea ce ati mentionat dumneavoastra insa sunt putine sanse ca un neamt sa gandeasca ca un roman autentic asa cum sunteti dumneavoastra domnule voiculescu.

  3. iohannis sa dea socoteala la cele sase case sau mai bine zis cele sase palate pe care le a cumparat din banii de meditatii…..in ceea ce priveste anticoruptia,el trebuie sa fie primul anticorupt ceea ce imi este greu sa cred tinand cont ca atunci cand a fost edilul sef al sibiului a facut numai ce avrut si s a improprietarit de la sine putere deci asta cu anticoruptia nu cred ca este el in masura sa vorbeasca de asa ceva,parerea mea.

  4. „Lupta anticoruptie” este o jalnica lozinca, in realitate, fiind o „arma” de indepartare a adversarilor politici (economici). Adevarata coruptie, de sute si mii de ori mai mare (ca sume de bani si valori antrenate), este cea a Sistemului, aceasta considerandu-se dupa sumele de bani deturnate/scurse de la piata alba. Bineinteles, Sistemul (nostru) nu face chiar totul de capul lui. Cineva spunea ca daca Sistemul nu s-ar implica in mentinerea Puterii, aceasta s-ar pierde foarte usor in detrimentul unora (interni), in cele mai multe variante, care nu stiu ce vor, adaugandu-se apoi si adversarii externi ai Sistemului, asupra carora sunt variante legale de urmat/actionat. De aici, pana la abuzuri crunte impotriva adversarilor politici (economici), ca actiuni desfasurate chiar mai ceva ca in „Mizerabilii” (tinand cont de dezvoltarea tehnologiilor de ascultare si filaj), este un drum foarte lung, dar care, iata, s-a parcurs ! Mai crede cineva cu adevarat in Democratie ?

  5. este ceva asa,pe care nu pot sa descriu in cuvinte,cum se face ca un mare corupt ca iohannis vorbeste si mai si saluta ziua de anticoruptie,este de rasul plansul dar mai mult de plans seincer pentru ca avem un presedinte corupt asta este clar

  6. atentie la cei care tot vorbesc de anticoruptie ca sunt cei mai coruptie iar presedintele iohannis nu face exceptie de la regula se situeaza in fruntea listei.

  7. “Franţa şi supărătoarea realitate
    Franţa nu e o ţară, ci o utopie. Teoretic, începuturile acestei utopii le-am putea situa în 1789. Practic însă ea începe cu mult înainte, odată cu infectarea clasei intelectuale cu acel infam virus al iluminismului. La fel ca Franţa, întreaga lume e o utopie, rulând de câteva secole într-un scenariu de proastă factură, măcinând vieţi şi destine în numele unui raţionalism care, la cum arată lumea, îşi dovedeşte neputinţa.
    V-aţi pus întrebarea dacă există vreun avantaj al acelor ample agitaţii provocate şi pompos denumite „revoluţii”? V-aţi pus vreodată sinceri întrebarea dacă a rezultat şi altceva în afara unei continue agitaţii, unei perpetualizări a revoluţiei? Dacă într-adevăr vreunul dintre acele idealuri clamate a reuşit cât de cât ceva? Sunt întrebări simple care ar trebui să ridice serioase semne de întrebare asupra unei hălci a istoriei universale.
    Revenind la Franţa, ceea ce se petrece acolo nu-i nimic altceva decât … Franţa. Franţa de azi e Franţa vremurilor în care, din motive umanitare oamenii erau … ghilotinaţi. Aceeaşi Franţă e şi acum, cu deosebirea că în prezent gloata e ţinută în case nu la Bastilia. Sau, mai bine spus, Franţa actuală e Franţa unde dărâmarea Bastiliei s-a făcut nu pentru „eliminarea tiraniei”, ci din cauză că puşcăria nu mai era necesară în condiţiile în care întreaga ţară e o mare Bastilie. O ţară în care omul se naşte deja arestat, o ţară în care principiul suprem este „nu mai ai voie”.
    Poate vă întrebaţi de ce ies „ăia” în stradă. De ce plebea, disperată că nu mai poate folosi autoturismul, incendiază maşini? De ce aruncă cu pietre, de ce fac tărăboi? Teoretic se protestează împotriva câtorva cenţi adăugaţi litrului de carburant, ceea ce, pentru o ţară dezvoltată, este penibil. Să fim serioşi, nu poţi spune că de la câţiva cenţi, care s-ar traduce în maxim 100 de EUR/lună poţi da foc unei ţări.
    Conform statisticilor, Franţa este ţara în care se câştigă unul dintre cele mai mari salarii medii, situat la peste 2200 EUR/lună. În Europa, mai sus avem Elveţia (cam dublu), ţările nordice (cam cu 1/3 mai sus) şi cam atât. Până şi rivalii nemţi au un salariu mediu cu 10 EUR mai jos. În ceea ce priveşte bogăţia medie, Franţa din nou se situează pe un loc fruntaş, anume pe poziţia a şaptea la nivel mondial! De asemenea, polarizarea nu pare atât de mare ca în alte părţi. Oricât aţi încerca nu veţi putea să-mi spuneţi că aţi văzut în Franţa o polarizare similară situaţiei din ţările arabe sau din SUA. În mare, chiar dacă sunt şi excepţii, „averea” e împărţită oarecum egal. Şi-atunci?
    Într-adevăr, e o ciudăţenie. Cum să te plângi de câţiva amărâţi de cenţi în condiţiile în care stai atât de bine în statistici? Asta e eroarea omului care trăieşte în iluzia cifrelor. Dacă veţi avea curiozitatea ca atunci când mergeţi în Franţa să circulaţi pe traseele nestandard, să vorbiţi cu omul normal şi să încercaţi să înţelegeţi viaţa reală, veţi remarca o cu totul altă realitate. Veţi vedea magazine în care preţurile sunt uneori de zece ori mai mici decât în lanţurile comerciale consacrate. Magazine din care oamenii pleacă cu maşinile burduşite de marfă. Nu vă lăsaţi uimiţi de această privelişte, încercaţi să cumpăraţi din acele magazine. Pentru mine a fost un şoc deoarece n-am putut să înţeleg niciodată ce conţine carnea care se vinde acolo, din ce sunt fabricate acele produse şi, mai ales, cum poate un om normal să mănânce ceea ce se găseşte acolo. M-aş fi aşteptat să găsesc o asemenea marfă pe undeva prin vreo ţară din subdezvoltata Africă, nicidecum într-una dintre marile puteri ale lumii.
    Mergând mai departe, veţi constata că acele magazine cu marfă mizerabilă nu sunt deloc pe scara cea mai de jos a comerţului de-acolo. Există ceva chiar mai jos, dar şi extrem de popular: magazinele care vând mărfuri expirate. Da, aţi citit bine, sunt lanţuri de magazine care vând la preţ foarte mic mărfuri expirate. V-aţi putea imagina o mamă cumpărând pentru copiii ei mărfuri alimentare expirate? I-aţi da unui sugar lapte praf expirat? În Franţa se poate. Iată o realitate pe care n-o percepeţi decât dacă lăsaţi de-o parte „polish-ul” exterior şi încercaţi să vedeţi lumea de la firul ierbii.
    Punând cap la cap, observăm limpede că avem de-a face cu o realitate contradictorie pe care am putea-o defini ca „sărăcia bogatului”. Cu toate că francezii câştigă o groază de bani, cu toate că în termeni statistici sunt printre cei mai bogaţi oameni din lume, în realitate trăiesc similar unora din lumea a treia. Dacă e să judecăm logic, am putea spune că francezii fac „mult rulaj”, adică primesc o groază de bani pe care-i întorc sub formă de biruri către diverse entităţi. Iar acei câţiva amărâţi de cenţi adăugaţi la preţul carburantului, într-adevăr contează. Atât de mult încât gloata disperată iese în stradă la revoluţie.
    Probabil vă întrebaţi dacă ceea ce se întâmplă acum acolo are vreun sens, dacă va produce vreo ruptură, o „revoluţie”. Din acest punct de vedere, răspunsul meu e categoric negativ. Chiar dacă s-ar provoca demiterea lui Macron (totuşi, imposibilă) tot nu s-ar obţine absolut nimic. Pentru a se schimba ceva cu adevărat nu trebuie dată jos păpuşa aşa-zis conducătoare pentru că vina nu este a marionetei, ci a mâinii care-o manipulează. Franţa nu are nevoie de o revoluţie, adică o mişcare similară celei care-a împins-o în utopie, ci de o revenire la normalitate. Iar acea revenire la normalitate nu se poate face nici în cadrul constituţional şi nici în registrul revoluţionar. Ambele sunt parte a utopiei care macină nu doar ţara, ci întreg globul.
    Altfel spus, ieşirea din utopie nu se poate face cu instrumentele utopiei, ci strict refuzând-o. Nu cerşind preţuri mai mici la carburant realizezi o revoluţie, ci refuzând carburantul; nu căutând preţuri mai mici la magazine infecte, ci refuzând întreaga marfă. Şi nu doar întreaga marfă, ci întreaga utopie care se auto-alimentează din obiceiurile celor pe care-i spală pe creier generaţie după generaţie. În fapt aici e cheia întregii probleme: când un sistem se dovedeşte nociv, el trebuie refuzat în întregul său şi nu pierdut timpul cu inutila sa peticire. Dar pentru asta îţi trebuie oameni care gândesc, care sunt cu adevărat raţionali şi nu doar clamează raţionalismul societăţii ale cărei constante sunt iraţionalul şi nebunia.”
    “Franța în pragul unei revoluții populare antiglobalizare
    Ecologismul militant promovat de politicieni pe deasupra cetățenilor se dovedește o nouă armă de destabilizare a suveranității națiunilor.
    Tot mai des, șefii de state sau de guverne aplică, la scurt timp după ce ajung la putere, politici radicale de promovare a surselor alternative de energie. Totuși, aplicarea de politici ecologiste nu e deloc o prioritate pentru popoarele lumii, dovadă faptul că „verzii“ – care în general sunt de extremă stânga și promovează asiduu politicile LGBT – nu câștigă decât rarisim alegeri democratice.
    Agenda ecologistă e promovată fără oprire de organizațiile internaționaliste, cu ONU în prim-plan, care alimentează astfel un nou front în războiul impunerii unei autorități unice pe mapamond, împotriva voinței națiunilor.
    Zeci de mii de francezi se revoltă însă împotriva „revoluției ecologiste“ pro-
    movate de Guvern, care le afectează serios bugetul de cheltuieli. Elita globalistă organizează în aceste zile o conferință dedicată implementării politicilor ecologiste chiar în Europa de Est, adică tocmai în regiunea europeană care până în prezent se împotrivește cu fermitate impunerii agendei globaliste. Secretarul general al ONU a ajuns până la a pretinde că nu ar trebui să fie permisă o poziție națională a fiecărui stat pe subiectul „schimbării climei“.
    În ciuda violențelor care au escaladat în Franța în urma politicilor promovate de Guvern, președintele francez, Emmanuel Macron, a indicat că refuză să anuleze creșterea taxelor la motorină și benzină. În ultimul an, Guvernul de la Paris a scumpit de mai multe ori carburanții, pentru a putea finanța politici de promovare a combustibililor alternativi. Populația, în special cei mai săraci dintre francezi, s-a revoltat în ultima lună, iar demonstranții ieșiți în stradă au provocat violențe semnificative. Zecile de mii de francezi care ies în stradă îl acuză pe președintele Emmanuel Macron că nu ia în considerare prioritățile populației. „Suntem o mişcare paşnică, doar că suntem dezorganizaţi“, a declarat Dan Lodi, un pensionar în vârstă de 68 de ani care a participat sâmbătă la manifestațiile anti-ecologiste din Franța. „El (președintele Emmanuel Macron, n.red.) trebuie să coboare de pe piedestalul său, să înţeleagă că problema nu este taxa pe carburant, ci puterea de cumpărare. În fiecare lună trebuie să umblu la economii“, a denunţat şi Chantal, pensionară de 61 de ani, citată de Agerpres.
    Protestele „Vestelor galbene“, numele sub care este cunoscută această mişcare creată pe reţelele de socializare, fără tutela vreunui partid sau a unui sindicat, au fost determinate de anunţul Guvernului francez privind scumpirea carburanţilor. Stimulată de sprijinul a două treimi din francezi, potrivit sondajelor, şi de succesul unei petiţii pentru scăderea preţului carburantului la pompă, care a depăşit un milion de semnături, mişcarea continuă la 15 zile de la lansare. Sâmbătă, aproximativ 36.000 de persoane au demonstrat în toată Franţa, dintre care 5.500 de persoane la Paris, potrivit autorităţilor.
    Emmanuel Macron nu dă doi bani pe cererile manifestanților
    Șeful statului francez a declarat că nu va accepta niciodată violenţa care a explodat sâmbătă la Paris, deoarece violența „nu are nimic de-a face cu exprimarea unei furii legitime“. „Nicio cauză nu justifică ca forţele de ordine să fie atacate, ca magazinele să fie jefuite, ca trecători sau jurnalişti să fie ameninţaţi, ca Arcul de Triumf să fie vandalizat“, a adăugat Emmanuel Macron. „Vinovaţii pentru aceste violenţe nu vor schimbare, nu vor nicio ameliorare, ei vor haos: ei trădează cauzele pe care pretind că le servesc şi pe care le manipulează. Vor fi identificaţi şi traşi la răspundere pentru actele lor, în faţa justiţiei“, a pretins Emmanuel Macron. „Voi respecta mereu protestele, voi asculta mereu opoziţia, dar nu voi accepta niciodată violenţa“, a declarat preşedintele. După ce a făcut această declaraţie la începutul conferinţei sale de presă, Emmanuel Macron a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor pe această temă.
    Furia anti-ecologistă se apropie de inima UE
    Circa o sută de „Veste galbene“ au manifestat săptămâna trecută și la Bruxelles, prima adunare de acest fel desfăşurată în Belgia în cadrul mişcării de protest începute în Franţa cu două săptămâni în urmă. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Bruxelles, circa 30 de persoane au fost deja arestate pe căile de acces către locul manifestaţiei, mai ales pentru „port ilegal de armă“. Manifestaţia s-a desfăşurat în intersecţia Arts-Loi, nu departe de instituţiile europene şi de sediul Guvernului belgian. Această intersecţie este un loc ales cu predilecţie pentru organizarea de manifestaţii, datorită vizibilităţii pe care o oferă, fiind un punct nevralgic pentru traficul rutier în Bruxelles. Lansată cu două săptămâni în urmă în Franţa – iniţial ca un protest paşnic împotriva creşterii taxelor pe carburanţi –, această mişcare s-a extins în regiunea Valonia, sudul francofon al Belgiei, unde „Vestele galbene“ au avut mai multe ciocniri cu huligani şi poliţia a efectuat arestări. Protestul de sâmbătă este însă primul de acest fel desfăşurat la Bruxelles şi nu are niciun organizator declarat, deşi manifestaţia a fost convocată pe reţelele de socializare.
    ONU îi incită pe americani la revoltă împotriva lui Trump
    ONU a deschis, luni, în orașul polonez Katowice lucrările unui summit internațional privind „schimbările climatice”, la care participă numeroși șefi de state. Scopul oficial al evenimentului este avertizarea oamenilor cu privire la gravitatea schimbărilor climatice, însă toate luările de poziție ale Națiunilor Unite pe subiectul schimbărilor climatice au atacat deschis suveranitatea națiunilor.
    Înainte de deschiderea summit-ului, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, l-a criticat din nou pe președintele american, Donald Trump, deoarece acesta a scos SUA din grupul țărilor care acționează coordonat sub comanda ONU pentru implementarea de politici ecologiste. Mai mult decât atât, liderul Națiunilor Unite i-a îndemnat pe americani să se revolte împotriva hotărârii președintelui american și să promoveze politici ecologiste împotriva deciziei propriului lor președinte.
    „Voința politică nu mai e astăzi la fel de puternică precum ar trebui să fie. Există un document foarte important, Acordul de la Paris, dar unele țări nu mai vor să îl aplice. Să nu uităm mai ales că Acordul de la Paris nu a cerut suficient de multe eforturi, trebuie să punem în practică un document mai ambițios, pentru că altfel ajungem la o catastrofă. După decizia lui Donald Trump de a renunța la Acordul de la Paris, trebuie să ne asigurăm că întreaga societate americană va fi capabilă, indiferent de poziția președintelui Trump, să acționeze, la nivelul primarilor de orașe, al liderilor de afaceri, al întregii societăți americane, care e cea mai conștientă de pe întreaga planetă, să reușească deci întreaga Americă să respecte angajamentele care au fost luate de Guvernul american la Paris”, a pretins secretarul general al ONU, intervievat de BBC. „Ar fi foarte bine dacă toată lumea ar fi în linie cu ceea ce spunem noi. Însă nu ar trebui să reducem chestiunea schimbării climei la viziunea individuală a unuia sau a altuia. Clima e o chestiune globală, iar într-o chestiune globală trebuie să mobilizăm pe absolut toată lumea”, a afirmat Antonio Guterres.”
    Diferența dintre “Vestele Galbene” din Franța și #Rezist din România: Vestele Galbene protestează împotriva globaliștilor, iar #Rezistenții îi susțin pe globaliști
    Intr-un articol intitulat “De ce intervenţia jandarmilor francezi asupra „vestelor galbene“ nu poate fi comparată cu cea a jandarmilor români de la mitingul diasporei”[3], jurnalistul globalist Robert Schwartz spune ca interventia jandarmilor francezi asupra “vestelor galbene” nu poate fi comparata cu cea a jandarmilor romani asupra #rezistentilor, pe care el ii numeste “Diaspora”.
    “Jurnalistul Robert Schwartz, de la postul Deutsche Welle, a declarat, la Adevărul Live, că „cine face comparaţie şi pune un semn de egalitate între intervenţia forţelor de ordine franceze şi cea a Jandarmeriei române la mitingul diasporei din 10 august este ori habarnist, ori inconştient, ori participă la propagarea unui pachet întreg de fake news.”
    Este o minciuna. Nu a fost niciun “miting al Diasporei”, ci un miting la care au participat activisti globalisti, atat din Romania, cat si din strainatate, dar nu a fost un “Miting al Diasporei”, caci nu toti cei din Diaspora sustin ideile globaliste ale #Rezist.
    Mai mult decat atat, mitingul #Rezistentilor a fost atat de “pasnic”, incat au aruncat cu borduri in jandarmi. Jurnalistul “corect politic” evita sa vorbeasca despre provocarile #Rezistentilor la adresa jandarmilor. Cel mai clar exemplu sunt acei doi jandarmi, care au fost incercuiti si au fost batuti de niste #rezistenti “pasnici”.
    Cele doua proteste nu pot fi comparate, caci “vestele galbene” protesteaza impotriva globalistilor, iar #Rezistentii ii sustin pe globalisti.

  8. sper sa aveti dreptate domnule voiculescu in ceea ce il priveste pe iohannis referitor la anticoruptie insa ma indoiesc sa gandeasca asa cum ganditi dumneavoastra constructiv si pentru tara.

  9. in mandatul lui de presedinte iohannis nu a facut niciun act de a conbate coruptia ba dimpotriva i a ascuns pe cei care rau corupti si a dat frau liber dna ului sa se bata,de ochii lumii cu asa zisa coruptie,insa tot el dicta cine sa fie luat si cine nu,si ce anume sa intelg eu din mesajul lui ca un corupt saluta ziua anticoruptie sunt doua chestiuni care se cam bat cap in cap.

  10. spre dezamagirea multora iohannis este o persoana care a cocolosit multe persoane corupte,de aceea zic ca el degeaba face astfel de saluturi si da mesaje impotriva coruptiei pentru ca este ca si cum si ar singur un pumn,sa nu ne imbatam cu apa rece.

  11. coruptia este in mai toate tarile din lumea asta si majoritatea lupta impotriva ei este ceva urat care nu duce la bine pot spune ca are aceeasi vechime cu cea mai veche meserie din lume…

  12. fiecaruia dintre noi nu ii place sa traiasca intr un stat corupt insa coruptia exista si face parte din viata nostra de zi cu zi,domnul presedinte iohannis salua si da mesaje referitor la lupta anticoruptie dar mai intai ar trebui ca el sa renunte la acest obicei pe care il are de cand era primar la sibiu

  13. in topul tarilor la coruptie romania ocupa pozitii inalte trebuie sa se faca ceva in legatura cu asa ceva ca se tot vorbeste in spatiul public de eradicarea ei,eu cred ca greu foarte greu va disparea coruptia din romania

  14. despre coruptie s au scris rauri de cerneala si mii chiar sute de pagini de ziar insa,ea supravietuit in ciuda luptei autiritatilor cu ea este ca un virus foarte puternic ce odata impamantenit in tara noastra nu mai vrea sa plece indiferent de medicamntele folosite impotriva lui.

  15. coruptia este ceva ce macina din interior pana ajunge sa capete forme monstruoase de aceea trebuie eradicata din fasa insa nu cred ca domnul iohannis cel care s a imbogatit tocmai din coruptiei sa vorbeasca despre starpirea ei.

  16. orice presedinte va venii la conducerea romaniei nu poate decat saluta sau trimite mesaje insa nu se poate lupta cu un as amonolit cum este coruptia ea exista de foarte multa vreme nu numai la noi ci in intreaga lume.

  17. ma mir ca iohannis a iesit sa dea mesaj in legatura cu ceea ce face de cativa ani buni de cand este la carma acestei tari.sunt surprins de acest lucru.

  18. am tot auzit de asa zisele protocoale sau mai bine spun intelegeri intre institutiile statului dar vin si intreb,pentru ce atatea protocoale?in ce sens?adica hai s afacem o intelegere noi intre noi ca si institutii de putere pentru a ascunde ceva ilegal,eu asa vad toata treaba asta cu protocoalele…era o carte pe vremuri mult ravnita si accesata care se numea protocoalele sionului cei care aranjau lucrurile la nivel mondial,iar aici la noi se aranjau lucruri la nivel local sa inteleg.

  19. mare imi este mirarea ca tocmai iohannis vorbeste despre asa ceva el care este omul lui merkel si face jocurile politice germane in romania sa ii fie rusine

  20. eu nu mai cred nimic din ceea ce zice presedintele iohannis el una zice si alta face deci sunt irelevante spusele lui cu privire la lupta anticoruptie

  21. mutul de la cotroceni incearca sa ne abureasca cu mesaje de felul acesta insa noi nu mai punem botul asa de usor la cuvintele frumoase spuse de el,ne spuce exact ceea ce vrem sa auzim si crede ca ne poate manipula….ghinion domnule iohannis

  22. in primul rand trebuie sa ii spuna primei doamne sa mearga sa dea explicatii in justitie dupa aceea sa vorbeasca de anticoruptie plavanul acesta.

  23. domnule iohannis mai intai sa explicati cum dintr un salariu de profesor ati ajuns asa de bogat?si nu ne spuneti noua ca din meditatii ca nu mai suntem copii mici sa mai credem astfel de prostii,va rog sa explicati cum ati facut?sa faca si ceilalti profesori de fizica sa se imbogateasca si ei.

  24. eu nu stiu cum a ajuns acest om presedinte si cum noi poporul roman suntem nevoiti sa il acceptam ca si conducator ca nimic nu a facut decat sa se plimbe prin vacante cu doamna sa,si mai are tupeul sa dea mesaje cum ca vezi doamne el sustine anticoruptia.

  25. administratia iohannis si cu toata camarila sa de oameni de nimic este cea mai nociva pentru romania pentru ca pune prea multe oprelisti in dezvoltarea economiei tarii rpin tot felul de ilegalitati pe care ei le considera constitutionala insa nu au nicio treaba cu constitutia deci domnule iohannis cred ca a sosit momentul sa faceti ceva si pentru tara asta nu numai vorbe si alea scoase cu clestele ca din cate am vazut nu prea aveti cuvintele la dumneavoastra mai niciodata.

  26. sa fim cu picioarele pe pamant si sa nu mai credem tot ceea ce spune namtul asta care este pus acolo ca o simpla marioneta a lui merkel este sitiuta treaba cu el ca nu a facut absolut nimic decat sa aduca jignire statului roman pe oriunde a mers impreuna cu asa zisa domamna a lui

  27. sa va dea dumnezeu sanatate domnule voiculescu eu pe dumneavoastra v as vota sa fiti presedintele acestei tari,aveti toate calitatile pentru a conduce acesta tara lasata in paragina de toti.

  28. daca toti ar gandii asa cum ganditi dumneavoastra domnule voiculescu acum romania s ar bate cu marile puteri ale lumii dar din pacate mutulica de la cotroceni are orizontul mult prea ingust ca sa vada si nevoile romanilor.

  29. mesaje anticoruptie poate oricine sa dea dar cel mai important este sa lupti impotriva ei nu sa dai doar din gura ca nu rezolvi nimic iar iohannis asta face da doar din gura si asta foarte foarte rar.

  30. sa ne aducem aminte cum vorbea iohannis ca vrea guvernul lui ca vrea sa conduca numai cu oameni de ai lui pai ce denota asta?un om care vrea sa aiba controlul la orice si sa faca ce vrea el cum asta a si facut.deci mesajul lui pentru anticoruptie nu inseamna nimic pentru mine.

  31. hai sa fim seriosi cine este acest presedinte care saluta el chipurile anticoruptia si da mesaje de asa ceva?este omul germaniei pus in fruntea tarii tot de germanii care au manipulat si masluit voturile sa iasa werner presedinte

  32. werner stai cuminte in banca ta ca nu mai iei tu un mandat de presedinte al acestei tari ca nimic nu ai facut pentru ea doar vorbe in vant si alea venite odata pe luna ai fost mut si mut o sa ramai pentru totdeauna.

  33. sa ne mai lase werner cu aberatiile sale ca ne am saturat a gasit si el acum sa vorbeasca cand nevasta sa este chemata la parchet?pai ce presedinte esti tu cu nevasta penala?

  34. klaus iohannis este cel mai prost presedinte pe care l a avut romania dupa 90 incoace el nu a miscat un deget pentru tara asta ca nu are niciun sentiment pentru ea ca nu este roman de aceea,este neamt si iubeste alta tara

  35. acest neamt sa plece ca ne am saturat de el si de ifosele lui ca vezi doamne el este aristocrat si face parte din categoria oamenilor de frunte ca este sas sau mai stiu eu ce…..sa plece ca nu il mai suportam in fruntea tarii

  36. doamne fereste….cand aud de numele de iohannis imi vine sa mor ….numai cand ii vad fata ai de lopatar si dintii aia cand ranjeste cu ei imi vine sa mor sper sa scapam cat de curand de el

  37. iohannis a facut multe demersuri si in altceva de exemplu in as cumpara prin furt case la sibiu….si era profesor atunci

  38. dar sotia ta de ce nu vrea sa mearga in fata justitiei?doar pentru simplu fapt ca este sotie de presedinte?este jalnic si patetic

  39. coruptia este ceva foarte rau pentru orice tara din lumea asta si trebuie eradicata dar nu cu mesaje cum face presedintele nostru ci prin fapte

  40. este o veche vorba romaneasca capul face capul trage deci noi cand l am pus presedinte pe iohannis stiam inca de pe atunci ca el nu va face nimic pentru tara da dimpotriva o va vinde lui merkel

  41. iohannis a venit asa ca un altceva sa zic insa a dovedit faptul ca este ca toti ceilalti ba chiar mai mult un hot si mai mare

  42. cineva care a vandut copii in canada nu merita sa fie presedinte si nu merita sa traiasca intr o tara asa de frumoasa cum este romania

  43. iohannis cu sotia penala care nu vrea sa se duca in fata justitiei doar pentru simplu fapt ca este sotie de presedinte….este ceva strigator la cer in puscarie cu amandoi

  44. suntem o tara de oameni singuri care nu mai suntem solidari cu nimeni si ne atacam peste tot intre noi asa a vrut cel care ne conduce azi sa bage ura si tirania intre noi

  45. La 2 ai de la instalarea lui Trump, mai exista functionari ai Departamentului de Stat (si din Servicii) care sustin ideologia paguboasa a lui „Soros” (a sefilor Rotschild/Rockeffeler) si mecanismele legislative (din Justitie) prin care pot indeparta adversarii politici. E adevarat ca si formele ce se incearca a se introduce in legislatie acum nu ar fi cele mai fericite, dar sunt ca urmare a modului dezastruos de functionare a Justitiei si de incalcare grava a drepturilor si libertatilor cetatenesti, la fel cum se proceda cu sute de ani in urma, numai ca acum apare si o tehnologie de varf in filaje si interceptari. Se afirma din partea celor amintiti anterior ca partidele la putere din Est sunt in legatura cu Rusia. Se afirma de mult timp, dar fara a aparea vreo proba ! O singura proba credibila ar duce ELECTORATUL PSD spre ZERO ! De ce nu se vine cu probe oficiale ? Intrebare retorica. Astfel, intra in funnctiune o alta varianta vehiculata de mai mult timp: consilierii ambelor tabere sunt ramificatii ale acelorasi PAPUSARI, care creeaza permanent CONFLICTE, acestea fiind, in opinia lor, SURSE SIGURE de castig (Resurse si Bani). Si fraierii musca… Numai ca, in Vest, distrugandu-se Stanga, se vede cum incep sa avanseze lucrurile. Si se vor duce si catre centru. Se duceau si in SUA, M.Britanie, Turcia, daca nu apareau:Trump, Brexit, dejucarea loviturii din Turcia. Lumea s-a prins care e treaba cu Globalizarea. Toti in cauza vor ajunge in situatia lui Macron. Asteptati sa vedeti, iar daca se confirma, indiferent cine o va face, va trebui „sa schimbe macazul”….

  46. noi ne impotmolim de un prost de neamt cand ar trebuie sa dam afara cu el si cu capra lui care nu vrea sa se duca in fata justitie ca vezi doamne este sotie de presedinte pai ce ea este mai presus de lege?

  47. ne am lamurit si cu iohannis asta am vazut ce ii poate pielea sa se duca inapoi la sibiu ca de presedinte nu este bun nici de baieri de toba

  48. Traditii, obiceiuri populare (selectiuni).
    Jocul Ursului.
    Ursul din Ungaria, / Cel adus cu sania, / S-a dus in America. / Eu ii dam „cu biberonul”, / Dar el lua „cu castronul”. Joaca, joaca, Ursule, / C’ai tai sunt la USR. / Joaca, Ursule, frumos, / Ca-l mai ai si pe Ciolos. / Cel ce merge si-n Paris, / Si se crede-n Paradis. / Dar, la fel ca si Macron, / Nu e decat un „trombon”. / Opriti Ursul, mai !
    Jocul caprei/caprelor.
    Ta, ta, ta, caprita, ta, / Vine Ursu’ -n urma ta, / Sa vada Justitia, / Daca a ramas a Sa. / Ta, caprita cu cercei, / Si breton a la Mireille, / Ce te cheama M––. / Dar in urma ei mai vine / Inc-o capra… si „mai bine”. / Si cum se misca crenguta, / Iata, ca veni Codruta. / (Bine ca nu-i si Olguta.) / Ea veni cu mare fala, / Avand chiar si-o … Portocala. / Se uita daca e Ghita, /…Nu-s decat Bot si Badita. / Ta, ta, ta, caprite, ta, / Cam pierdeti Justitia. / E Justitia lui Soros, / Ce o va sustine Ciolos. / Ca sa-i bata pe-adversari / Si in Vest sa-ajunga „bani” !
    Plugusorul.
    S-a sculat, mai an, / Badica Traian. / Pe scari el ne-a adunat, / Interviu la toti ne-a dat. / Apoi a incalecat, / In „Zarea” lung s-a uitat. / Ca s-aleaga loc curat, / De arat si semanat. / Chiar Nuti l-a ajutat. / Daca nu v-apuca frica, / Nuti e in … Costa Rica, / Tocmai langa d-na Bica. / Klaus este in voiaj, / Ciolos este „in picaj”. / El s-a „avantat” de sus, / ca sa vina chiar la PLUS. / Daca o pornea de jos, / Ar fi prins un „os de ros”. / „Vest-ele galbene” au inceput, / Un”colind” cam de temut. / Iar Baietii nu au „scheme”, / Pe „Fantoma” vor sa-l cheme…/ Ia mai manati si voi, mai ! / Hai, hai !

  49. “Fizicienii afiliaţi Organizaţiei Europene pentru Cercetări Nucleare au făcut public recent un raport în care dezvăluie faptul că sunetele muzicii nu dispar întrutotul după ce au fost audiate, ci își mențin o anumită formă remanentă de existență într-un câmp al realităţii diferit de spaţiul-timp tetradimensional accesibil în mod obișnuit fiinţelor umane.

    Această concluzie a survenit atunci când oamenii de ştiinţă efectuau o cercetare de rutină a activităţii pentadimensionale folosind acceleratorul de particule de la CERN, faimos pentru dovedirea existenţei bosonului Higgs. Ei bine, în această a cincea dimensiune – care în unele tradiții orientale mai este cunoscută ca AKASHA TATTVA, spațiul eteric – fizicienii au identificat un set de frecvențe care conțineau întregul corpus al muzicii clasice Occidentale din secolul IX, în interpretarea lui Nico Muhly. Conform raportului, nenumăratele lucrări care compun acest repertoriu își mențin o formă potențială de existență într-un continuum care se află dincolo de limitele percepţiilor umane comune.
    „Dimensiunea a cincea transcende atât curgerea liniară a timpului cât şi spaţiul euclidian cu care suntem obişnuiţi”, a explicat Rolf-Dieter Heuer, directorul general al CERN. „O lucrare muzicală poate fi cu ușurință condensată ca esenţă în această dimensiune superioară, într-un mod care eludează total simţurile noastre”, a mai spus acesta.
    Fizicienii afirmă că, de exemplu, orice înregistrare sau spectacol al unei piese de muzică clasică se menține ca un fel de hologramă sonoră ce va fi proiectată dincolo de realitatea noastră de zi cu zi și va ajunge să vibreze etern într-un mediu eteric ce pluteşte înăuntrul și în jurul nostru în orice moment. Deosebit de entuziasmat de această uluitoare descoperire, dr. Heuer este de părere că forma în care se păstrează respectiva muzică este de o uimitoare puritate: „Gândiţi-vă la Simfonia a V-a de Beethoven. Sigur, poate v-aţi uitat pe partitură sau poate că aţi auzit o orchestră oarecare interpretând-o. Dar aţi întâlnit-o vreodată în forma sa pură?”. Heuer și-a continuat explicația printr-o analogie cu picturile dintr-un muzeu. „Când ieşiţi dintr-un muzeu ştiţi că picturile încă se află acolo. Dar simfonia a cincea de Beethoven unde a rămas? Acum ştim: într-un altfel de muzeu, aflat într-o dimensiune paralelă.”
    Chiar dacă oamenii de ştiinţă au urmărit să măsoare densitatea, încărcătura și plasarea celei de-a cincea dimensiuni, ei nu au reușit încă să înțeleagă rolul acesteia în Univers.
    Unii astrofizicieni sunt de părere că această dimensiune ar putea să fie în legătură cu așa-numita „materie întunecată”, despre care se consideră că ar constitui aproximativ 95% din masa Universului. Alţii sunt mai puţin siguri de acest aspect.

    „Este îmbucurător faptul că ştiinţa a dovedit în sfârşit că există cu adevărat un tărâm autonom şi independent, detaşat de experienţele noastre lumeşti”, a afirmat Leonard Susskind, fizician teoretician de la Stanford.”[1]

  50. Inca o confirmare a lucrarii „Forta a Cincea”. Campul structural magnetic terestru este o retea tridimensionala (cubica) ce se curbeaza si urmeaza traseul: dinspre Centrul Terrei spre Polul N, coboara prin exterior si inconjoara ecuatorul, se indreapta spre Polul S, apoi spre Centrul Terrei. Se formeaza un circuit inchis de vibratie ce inconjoara Terra, in masura de a inmagazina informatiile (un „8′ spatial, un „planetoid”). Chakrele au acelasi circuit inchis, dar la scara mica. Si la nivel intercelular se realizeaza circuite inchise de vibratie care pot inmagazina informatia, o pot recunoaste si pot reactiona in momentul recunoasterii. Insa, acestea din urma amintite nu sunt rotative precum cele in forma de „8” spatial (planetoizi). Reteaua universala (forta a cincea, componenta pasiva) are 99,9% din masa Universului, este continua si LINIARA, transmite informatii permanent, dar nu inmagazineaza precum reteaua structurala magnetica terestra, solara s.a.m.d., care pot memora si evenimente, sunete (prin efectul de piezoelectricitate, oscilatiile mecanice ale moleculelor aerului se pot „transforma” in oscilatii electromagnetice subtile/vibratorii transmise retelelor subtile/vibratorii de care tocmai vorbeam).

  51. Purtând bonete frigiane roşii (simbolul luptei pentru libertate în timpul Revoluţiei franceze, n.r) şi fluturând baloane galbene, femeile au cântat La Marseillaise pe treptele Operei Bastille din Paris. Ele au încercuit piaţa, perturbând circulaţia, înainte de a manifesta pe străzile capitalei.
    ”Prin această primă manifestaţie a femeilor am dorit să avem un alt canal de comunicare decât cel al violenţei, pentru că tot ceea ce se transmite prin intermediul presei despre această mişcare sunt actele de violenţă şi uităm fondul problemei”, a declarat pentru AFP Karen, o infirmieră în vârstă de 42 de ani venită de la Marsilia, ea fiind şi una dintre fondatoarele grupului de pe Facebook ”Femei veste galbene”, informează news.ro.
    „Această manifestaţie nu este feministă, ci destinată să dea o imagine inedită mişcării”, a adăugat ea.
    Sâmbătă, aproape 50.000 de persoane au manifestat în toată Franţa în „actul VIII” al mobilizării „vestelor galbene”, care pe alocuri s-a transformat într-o confruntare cu forţele de ordine în special în capitală.
    La Toulouse, în jur de 300 de femei „veste galbene” au manifestat paşnic, având în spate o mare banderolă neagră pe care se putea citi: „Discriminate, revoltate, Femei în prima linie”.
    La Caen, teatru al scenelor violente de sâmbătă, o sută de femei însoţite şi de copiii lor au plecat din piaţa primăriei pentru a protesta pe străzi, strigând: „Femeile sunt cu noi”, „CRS (Poliţia naţională, n.r.) înainte să gazezi, să dai naştere!”.
    „Guvernul ne ia drept huligani, dar astăzi suntem mame, bunice, noi suntem fiicele, surorile tuturor cetăţenilor şi vrem să spunem că (…) furia noastră este legitimă. În timpul crizelor sociale, drepturile femeilor sunt cele mai expuse riscului”, a declarat Chloé Tessier, 28 de ani, profesoară de echitaţie.
    În Saône-et-Loire, la Montceau-les-Mines, o sută de femei „veste galbene” au protestat de asemenea duminică dimineaţă. Printre manifestante, o tânără avea un mesaj: „Sunt o fată şi nu vreau copii în această lume”.
    “Vestele galbene” s-au mobilizat, sâmbătă, pentru a opta oară în ultimele luni, pentru a protesta faţă de politica fiscală şi socială a guvernului francez. La manifestaţii au participat 50.000 de francezi, ceea ce este echivalentul a “puţin mai mult de o persoană pe comună”, conform ministrului de Interne, Christophe Castaner.
    Presa franceză notează că manifestaţiile au fost marcate şi de incidente, iar la Paris au fost reţinute 24 de persoane. La Lille au manifestat peste o mie de “veste galbene” şi au fost reţinute 42 de persoane.
    Au avut loc proteste şi la Marsilia, Bordeaux, Toulouse, Lyon, Saint-Etienne şi Rouen.

  52. Scrisoarea M.M.Mason gr.33, A. Pike catre Mazzini.
    “Primul război mondial trebuie să fie adus în scopul de a permite Illuminati să răstoarne puterea ţarilor în Rusia şi de a face din această ţară o cetate a comunismului ateu. Divergenţele cauzate de “Agenturi” (agenţi) Illuminati între Imperiile britanic şi germanic vor fi folosite pentru a aţâţa acest război. La sfârşitul războiului, comunismul va fi construit şi utilizat în scopul de a distruge alte guverne şi în scopul de a slăbi religiile. Infiintarea Ligii Natiunilor “
    Cei care au studiat istoria vor recunoaşte faptul că alianţele politice din Anglia, pe de o parte şi Germania, pe de altă parte, falsificate între 1871 şi 1898 de Otto von Bismarck, co-conspirator al lui Albert Pike, au fost contribuit la inceperea Primului Război Mondial.
    “Al Doilea Război Mondial trebuie să fie instigat profitând de diferenţele dintre politici. Acest război trebuie să fie purtat de fasciştii şi sioniştii politici în aşa fel încât nazismul este distrus şi sionismul politic să fie suficient de puternic pentru a institui un stat suveran Israel în Palestina . În timpul celui de-al Doilea Război, Comunismul Internaţional trebuie să devină suficient de puternic pentru a echilibra creştinismul, care va fi apoi ingradit şi ţinut sub control, până in momentul în care vom avea nevoie de el pentru cataclismul social final. Infiintarea Organizatiei Natiunilor. “
    După acest al Doilea Război Mondial, comunismul a fost făcută suficient de puternic pentru a începe preluarea guvernelor slabe. În 1945, la Conferinţa de la Potsdam dintre Truman, Churchill şi Stalin, o mare parte a Europei a fost pur şi simplu predata Rusiei şi,de cealaltă parte a lumii, urmarea războiului cu Japonia a contribuit la maturarea mareea comunismului în China.
    (Cititorii care susţin că termenii nazismului şi sionismului nu erau cunoscuti în 1871, ar trebui să-si aminteasca că Illuminati au inventat ambele aceste mişcări. În plus, comunismul ca ideologie şi ca expresie inventata, provine din Franţa, din timpul revoluţiei. În 1785, Restif a inventat fraza cu patru ani înainte ca revoluţia sa fi izbucnit. Restif şi Babeuf, la rândul lor, au fost influenţati de Rousseau – aşa cum a fost si conspiratorul cel mai cunoscut dintre ei toti, Adam Weishaupt.)
    ” Al Treilea Razboi Mondial trebuie să fie instigat profitând de divergenţele cauzate de “ Agentura” Illuminati, între sioniştii politici (Israel, NATO, n.a.) şi liderii Lumii Islamice. Războiul trebuie să fie condus în aşa fel încât islamul (Lumea arabă musulmana) şi sionismul politic (statul Israel) sa se distrugă reciproc. [1] Între timp, celelalte naţiuni, o dată in plus divizate pe această temă vor fi constrânse să lupte până la completa epuizare fizica, spirituala, morala şi economica … Vom dezlănţui Nihilistii şi ateii şi vom provoca un formidabil cataclism social care, prin toate grozăviile sale va arăta în mod clar naţiunilor efectul ateismului absolut, originea sălbăticiei şi a turbulenţelor cele mai sangeroase. Apoi, peste tot, cetăţenii, obligaţi să se apere împotriva minorităţii revoluţionarilor, ii vor extermina pe acei distrugători ai civilizaţiei, şi mulţimea, deziluzionata de creştinism, al cărei spirit deistic, din acel moment, va fi fără busolă sau direcţie, doritoare de un ideal, dar fără ştie încotro să-si indrepte adoraţia, va primi adevărata lumină, prin manifestarea universală a doctrinei pure a lui Lucifer, adus în cele din urmă la vedere publicului. Această manifestare va rezulta din mişcare generală reacţionară, dupa care va urma distrugerea atât a creştinismului cât şi a ateismului, ambele cucerite şi exterminate în acelaşi timp. “

  53. Premierul canadian Justin Trudeau a reacționat după ameninţările proferate pe forumuri ale ‘vestelor galbene’.
    Justin Trudeau, aflat de marţi în vizită în vestul canadian, a fost întâmpinat de mai multe ori de manifestanţi ce purtau faimoasele veste galbene fluorescente, devenite simbolul frondei sociale care agită Franţa de două luni şi care s-a propagat deja în alte ţări,, informează vineri AFP.
    Mai multe grupuri de ‘veste galbene’ au fost formate în ultimele zile în Canada, pe Facebook, unul dintre acestea numărând peste 100.000 de membri, cu afirmaţii virulente împotriva lui Trudeau, atât pentru taxa la emisiile de gaze pe care a impus-o guvernul său, cât şi pentru susţinerea acordată de el multiculturalismului şi imigraţiei. Unii dintre membrii acestor grupuri l-au ameninţat deschis cu acte de violenţă pe premierul Trudeau şi chiar au lansat apeluri la uciderea lui.
    Singura modalitate de a elabora soluţii
    Întrebat cu privire la aceste ameninţări, Trudeau a amintit că în Canada ‘oamenii sunt încurajaţi să vorbească deschis, să-şi exprime opiniile şi îngrijorările’. ‘Aceasta este una dintre forţele democraţiei noastre’, a subliniat el. ‘Dacă oamenii sunt în dezacord cu ce fac sau pun întrebări în legătură cu acţiunile guvernului, eu vreau să pot să-i ascult. Vreau să pot face schimb de opinii cu ei şi să discut pentru a vedea cum am putea avansa împreună’, a pledat el, afirmând că vrea să ‘răspundă temerilor lor, preocupărilor lor, îngrijorărilor lor’. ‘Având o ţară atât de diversificată precum Canada (…), este important să ne ascultăm unii pe alţii cu atenţie, pentru că este singura modalitate de a elabora soluţii care să ne ţină uniţi şi să ne îndrepte în direcţia bună’, a mai declarat premierul canadian, în timpul unei conferinţe de presă în Columbia Britanică.
    Afirmaţiile sale survin în contextul în care grupuri de ‘veste galbene’ au îndemnat la un weeekend de mobilizare pe întreg teritoriul Canadei, în 12 şi 13 ianuarie, evocând un ‘act I’, cu referire la vocabularul adoptat de manifestanţii francezi. În condiţiile în care în Canada există destul de puţine sensuri giratorii, locurile de predilecţie ale ‘vestelor galbene’ franceze pentru a bloca circulaţia, şi dat fiind că este foarte frig în ianuarie în această ţară, manifestanţii canadieni sunt îndemnaţi să se reunească în popularele cafenele Tim Hortons: ţara numără aproape 4.000 de asemenea cafenele.

  54. PRU si PRM sunt singurele partide neatinse de Sorosism, cel care a „tocat” societate romaneasca, economia, justitia, drepturile si libertatile cetatennesti, cultura, de altfel, toate aspectele vietii romanesti. Printr-o actiune perfida, tinand cont de realitatile Romaniei de pana in ’89, s-au mulat pe cererile cetatenilor, insa, in acelasi timp, printr-o manipulare adusa la cel mai inalt grad, au privatizat (distrus) economia, a cumparat ieftin tot ce se putea cumpara, dar, in primul rand, au confiscat Justitia, cu care au „impachetat” adversarii politici si economici. Cu o mass-media care au aburit cetatenii, au scos tot timpul vinovati si au aratat cu degetul, in timp ce EI erau primii infractori, care loveau in /la bugetul tarii, care scoteau bani sub diverse forme IN AFARA. Este o retea vicleana, globala (care are ca scop Globalizarea, ca metoda de preluare a Resurselor, Valorilor si Banilor). Si acum practica sloganul: „Hotul striga: Hotii !”

Comentariile sunt închise.